Mainos

Dallas Stars (1.) – Edmonton Oilers (2.), Lännen konferenssifinaali

  • 31 710
  • 129

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Lännen konferenssifinaalissa kohtaavat Dallas Stars ja Edmonton Oilers, jotka molemmat selvittivät tiensä neljän parhaan joukkoon värikkäiden vaiheiden jälkeen. Stars kaatoi toisella kierroksella Colorado Avalanchen 4-2 ja Oilers kukisti Vancouver Canucksin 4-3 jännittävässä ottelusarjassa.

Runkosarjassa Stars ja Oilers kohtasivat kolme kertaa ja voitot menivät Starsille 2-1. Oilersin ainoa voitto tuli helmikuussa, kun se kaatoi Starsin vieraskaukalossa jatkoajalla 4-3 Evan Bouchardin tehdessä ottelun voittomaalin.

Pudotuspeleissä Oilers ja Stars olivat tuttuja vihollisia 90-luvun ja 2000-luvun taitteessa. Oilers-faneille varmasti ikimuistoisin kohtaaminen on vuoden 1997 avauskierros, jossa Oilers pudotti Starsin jatkosta seitsemännessä ottelussa Todd Marchantin legendaarisella jatkoaikamaalilla. Tuo onkin edelleen ainoa kerta, kun Oilers on pystynyt Starsin pudotuspeleissä kaatamaan. Joukkueiden viimeisin pudotuspelikohtaaminen nähtiin vuonna 2003, tuolloin konferenssin voittanut Stars pudotti Oilersin avauskierroksella voitoin 4-2.

Oilers oli Canucksin kanssa tiukoilla, mutta selvitti lopulta tiensä jatkoon voitoin 4-3. Canucks-sarjan ensimmäisissä peleissä Stuart Skinner haparoi pahasti ja sai tehdä tilaa Calvin Pickardille, joka pelasi kaksi loistavaa peliä. Skinner kuitenkin kokosi itsensä ja palasi omalle tasolleen sarjan kahdessa viimeisessä pelissä. Connor McDavid ei sarjassa varsinaisesti loistanut, mutta pelasi uhrautuvasti joukkueelle varsinkin seitsemännen pelin tärkeillä hetkillä. Muutenkin Oilers esitti Canucks-sarjassa todella tiivistä puolustus- ja viisikkopelaamista. Alivoimalla Oilersille on tehty vain kolme maalia koko pudotuspelien aikana ja se on antanut kaikista pudotuspelijoukkueista vähiten maalintekopaikkoja vastustajille. Pelätty ylivoimapeli yski hieman kahdessa viimeisessä pelissä, mutta sen vastapainoksi Oilers teki näissä peleissä seitsemän maalia tasakentällisin laajalla rintamalla.

Stars on näissä pudotuspeleissä saalistanut kovia päänahkoja pudottamalla kahden edellisvuoden mestarit jatkosta. Myös Dallas on tehnyt maaleja laajalla rintamalla, mutta sen alivoimaprosentti on heikohko 69.2. Se voi tietää ongelmia kun vastaan tulee NHL:n kovin ylivoimaviisikko. Myös ylivoimalla Starsin prosentti on pudotuspelien viidenneksi paras, kun taas Oilersin alivoimaprosentti on pudotuspelien kärkeä. Maalinsuulla Jake Oettinger on ollut loistava ja Roope Hintzin ykkösketju on tehnyt joukkueelle tärkeitä maaleja. Lisäksi taustalta löytyy mm. Wyatt Johnstonin kaltaisia pelimiehiä, joiden kanssa Oilersin on syytä olla varuillaan. Kyllä tästä sarjasta voi odottaa tiukkaa ja jännittävää kohtaamista.

Sarja alkaa torstaina Dallasissa ja otteluohjelma on seuraava:

24.5. Dallas - Edmonton
26.5. Dallas - Edmonton
28.5. Edmonton - Dallas
30.5. Edmonton - Dallas
1.6. Dallas - Edmonton (tarvittaessa)
3.6. Edmonton - Dallas (tarvittaessa)
5.6. Dallas - Edmonton (tarvittaessa)

Neljällä voitolla etenee Stanley Cup-finaaleihin. Let's Go Oilers!
 
Viimeksi muokattu:

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Stars on näissä pudotuspeleissä saalistanut kovia päänahkoja pudottamalla kahden edellisvuoden mestarit jatkosta. Myös Dallas on tehnyt maaleja laajalla rintamalla, mutta sen alivoimaprosentti on heikohko 69.2. Se voi tietää ongelmia kun vastaan tulee NHL:n kovin ylivoimaviisikko. Myös ylivoimalla Starsin prosentti on pudotuspelien viidenneksi heikoin, kun taas Oilersin alivoimaprosentti on pudotuspelien kärkeä. Maalinsuulla Jake Oettinger on ollut loistava ja Roope Hintzin ykkösketju on tehnyt joukkueelle tärkeitä maaleja. Lisäksi taustalta löytyy mm. Wyatt Johnstonin kaltaisia pelimiehiä, joiden kanssa Oilersin on syytä olla varuillaan. Kyllä tästä sarjasta voi odottaa tiukkaa ja jännittävää kohtaamista.

Starsin ylivoimaprosentti on pudotuspeleissä 29%, joka on viidenneksi paras. Minusta tuota Starsin ylivoimaa ei siis kauhean heikoksi voi sanoa, jos miltein joka kolmas kerta ylivoima on päättynyt maaliin.

Tuosta alivoimasta täytyy taas huomioida, että Stars on ottanut konferenssin finaaleihin päässeistä joukkueista reilusti vähiten jäähyjä. 34 minuuttia vähemmän mitä Rangers, jolla toisiksi vähiten jäähyjä. Toki tämä ei poista sitä tosiasiaa, etteikö Oilersin tappavan tehokkaan ylivoiman kanssa tulisi olla hereillä.

Mitä tuohon Starsin ns. ykkösketjuun tulee, niin se on ollut hajoitettuna jo Colorado sarjan alusta alkaen.

E. Tuli tartuttua näköjään kirjoitus virheeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat. NHL - Suomipelaajat
Aika moni asiantuntija vannoo Dallasin nimeen, mutta Oilersillekin ääniä löytyy. Statsien perusteella tulee tasaista.

Jos suomalaiset olis nostelleet kannua sankoin joukoin joka vuosi, löytyisi Oilersillekin sympatiaa täältä suunnasta. Nyt ei.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Historia kyllä puhuu Oilersia vastaan. Ja se että Hurricanes putosi. Perinteisestihän Oilers on pelannut aina SC-finaaleissa kahdesti peräkkäin samaa joukkuetta vastaan.
Islandersia 1983 ja 1984, Flyersia 1985 ja 1987 sekä Bruinsia 1988 ja 1990. Niin nyt sitten kun Canesia vastaan on pelattu 2006 finaaleissa, niin pitäisi saada Canes uudestaan vastaan. Harmillista. Tai sitten ehkä tämä 18 vuoden finaalitauko on nollannut tilanteen.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Mielenkiintoista nähdä lähteekö Stars samalla kokoonpanolla ja ketjuilla Oilersia vastaan, jolla Avs-sarjan katkaisi. Hintzin paluuseen en usko G1:een, mutta toivottavasti olisi pelikuntoinen siinä vaiheessa, kun sarja siirtyy Albertaan. Hakanpään en usko myöskään tulevan askiin, enkä Lundkvistin eli vanha sotaratsu Petrovic lienee kolmosparissa Suterin rinnalla. Tätä en pidä huonona asiana, koska Texas Starsin kapteeni on kokenut peluri, isokokoisempi kuin Nils ja pelasi hyvin Game 6:ssa.

Jos näillä mentäisiin, olisi etenkin kolmosketjussa kunnolla nostalgiafiilistä, kun siellä olisi Benn, Seguin ja Radu... Dadonov.

Robertson - Johnston - Stankoven
Marchment - Duchene - Pavelski
Dadonov - Benn - Seguin
Steel - Faksa - Smith

Harley - Heiskanen
Lindell - Tanev
Suter - Petrovic

Oettinger

Kiinnostavia taistelupareja:

Oettinger vs Skinner/Pickard. Dallasilla on selkeä ykkösmaalivahti, kun taas Edmontonin luotto omaan ykkösmokkeen on horjunut pitkin kevättä. Skinner aloittaa taatusti, mutta hihna lienee aika lyhyt, jos kiekot eivät tartu.

Benn vs Kane. Tämä kaksikko on ollut törmäyskursseilla vuosien mittaan useasti ennenkin runkosarjassakin ja veikkaan, että hanskat putoavat vähintään kerran tässä ottelusarjassa. En tiedä mikä kaksikon välillä hiertää, mutta selkeästi eivät pidä toisistaan.

Edmontonin yv vs Dallasin av. Maailman vaarallisin yv on pakko pitää kurissa, jos Stars meinaa päästä finaaliin. Dallas onneksi ottaa vähän jäähyjä, mutta toisaalta Edmontonin kärkikaksikko on niin liukas, että vaikea heitä on pitää poissa maalinteosta rikkomatta. Draisaitl on omalta tontiltaan varmaan maailman paras laittamaan kiekon sisään one-timerilla pienestäkin kulmasta, mutta jos se ei onnistu, vaanii toisella kulmalla 54 maalia runkosarjassa paiskonut Hyman.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers saa Adam Henriquen takaisin kokoonpanoon konferenssifinaaleissa. Avauspelissä pelaaminen on vielä epävarmaa, mutta tilannetta katsotaan kuitenkin päivä kerrallaan. Laittaisin Henriquen kolmosketjun keskelle Ryan McLeodin tilalle. McLeod lensi vilttiin Canucks-pelin loppuminuuteilla ja joutaa katsomoon.


 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jim Nill vs. Ken Holland.

Mielenkiintoinen aspekti tämäkin.
 

M10

Jäsen
Oilersin ylivoima on hyvä, mutta kyllä tuo Avalanchen vastaava oli vähintään yhtä hyvä ja vaarallinen. Starsin on siis syytä pysyä jatkossakin kurinalaisena enkä näe mitään syytä miksi Dallas yht'äkkiä alkaisi ottamaan tyhmiä jäähyjä kun pelataan konferenssin finaaleja.

Dallasin vahvuus on se, että se on NHL:n kurinalaisin joukkue ja tämä ei näy ainoastaan jäähyttömyytenä, mutta myös tuossa viisikon rakenteessa. Parhaimmillaan vastustajalle ei anneta minkäänlaisia aukkoja tai mahdollisuuksia luoda maalipaikkoja tai saada ylivoimahyökkäyksiä. Colorado-sarjassa Dallas ei antanut vastustajalle juuri lainkaan ylivoimahyökkäyksiä. Rakenne ja viisikon etäisyydet säilyy ihailtavan hyvin kasassa, tämä nähtiin esimerkiksi Vegas-sarjan game seiskassa, missä puolustavat mestarit riisuttiin aseista aivan täysin. Toki NHL:n eliitti-pakkipari Lindell-Tanev mahdollisti tämän myös ja tietenkin joukkueen paras pelaaja, Miro Heiskanen, joka oli koko Dal-Col -sarjan selkeä MVP.

Molemmilla joukkueille on loukkaantumisia eikä siellä taida McDavidkaan ihan täydessä pelikunnossa olla. Marc Spector arveli sellaista 80% valmiustasoa mitä tulee kroppaan. Tulen seuraamaan mielenkiinnolla Evan Bouchardin otteita. On kuulemma kehittynyt oman pään pelaamisessa eikä ole enää liability. Saas nähdä. Se lämäri viivastahan on toki vaarallinen.

Jännä nähdä, miten tämä vajaan viikon lepo vaikuttaa Dallasin avausottelun vireeseen. Hintz tai Hakanpää tuskin on alussa mukana, mutta jos kyseessä on varotoimenpide ja miehet halutaan kaukaloon vasta täydessä pelikunnossa, niin se on ainoastaan hyvä. Toki huolettaa, jos esim. Hintzin kausi on ohi. Tähän en kyllä usko. Se olisi joka tapauksessa iso isku Stanley Cup -haaveille, vaikka Johnston & Stankoven ovat olleet aivan jäätävän hyviä läpi pudotuspelien. Johnston on Dallasin toiseksi paras kenttäpelaaja Heiskasen jälkeen.

Haluaisin nähdä Lundqvistin kaukalossa Oilersia vastaan. Jotenkin sellainen tunne, että sopisi heidän kaltaista vastustajaa paremmin mitä hidas ja kankea Petrovic.

Paljon mielenkiintoista seurattavaa tässä sarjassa. Dallasin on pistettävä parastaan jos aikoo tästä sarjasta jatkoon, mutta toisaalta uskon, että jos joukkue pelaa samalla tasolla mitä about 10 pelissä näistä ekoista 13:sta, ei Oilers välttämättä saa edes kahta voittoa tässä sarjassa. Maalivahdeissakin Dallasilla on niin merkittävä ero.
 
Viimeksi muokattu:

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat. NHL - Suomipelaajat
Jos Edmonton oli oikeasti niin hyvä kuin edellisen sarjan kaksi vikaa peliä, on sillä hyvät mahdollisuudet. Mutta jos se oli Canucksin heikkoutta niin Dallas vie pystyyn.

Klisee: se voittaa, jonka peli kehittyy enemmän.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Roope ei ole vielä pelikunnossa. Mahdollisesti game2:ssa jo mukana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Onhan tämä todella mielenkiintoinen matchup, Vegas kukisti viime vuonna Oilersin vähän samankaltaisilla aseilla. Toki silloin maalivahtien tilanne oli paljon epävarmempi vaikka aika epävarma se tilanne nytkin on. Stars rullaa edelleen tasaisuudellaan, kun taas Oilersin menesty kulminoituu pitkälti tähtipelaajien suorittamiseen.

Jos Avalancheen verrataan niin on Oilersin hyökkäys lopulta laajempi vaikka samankaltaisesti onkin rakennettu. Draisaitl + RNH ja McDavid + Hyman ovat paljon terävämpi terä kuin Lehkonen + MacKinnon ja Mittelstad + Rantanen. Bouchard on myös ollut erinomainen, että ei silläkään osa-alueella hirveästi häviä. Ei tuosta Oilersista paljon kovempaa mittapuuta taida koko NHL:ssä olla tällä hetkellä hyökkäyksen osalta siis.

Ennustetaan nyt se Oilers sitten 7. pelistä jatkoon.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Dallas sai tärkeitä lepopäiviä ja etua kun Oilersin pelit meni seiskapeliin. Toisaalta Dallasin eka kierros meni seiskapeliin ja Oilers sai levätä siinä enemmän kun pelasi vain 5 peliä. Poffeissa Dallasilla siis takana 13 peliä ja Edmontonilla vasta 12. Lepoetu nyt kai kuitenkin Dallasin nipulla, mutta kokonaisrasitus keväältä on pelin verran kovempi. Jossainhan nämä näkyy aina.

Aamulla ois mukava nähdä Dallasin suorittaneen ja hoitaneen matsin himaan. Vaikka voisinkin suoda MäkiTaavetille ja Raitsikalle kannua, niin tarvisi se ainakin yhden kielimiehen rosteriin, jotta nousisi mun listoilla suosikiksi. Niemeläinenkin olisi vapaana nostettavaksi rosteriin, mutta jäisi sekin ilman kannua, kun ei kaudella mahtunut kokoonpanoon.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Niemeläinenkin olisi vapaana nostettavaksi rosteriin, mutta jäisi sekin ilman kannua, kun ei kaudella mahtunut kokoonpanoon.
Riittää että pelaa yhdenkin ottelun finaaleissa. Silloin on Stanley Cup voittaja. Vrt. Jiri Slegr
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers vei toisessa jatkoerässä McDavidin maalilla 3-2. Oilers johti peliä 2-0, kunnes Seguin toi kahdella maalilla Starsin tasoihin. Jälkimmäisessä katse kohdistuu Desharnaisiin joka nukkui tilanteessa ihan totaalisesti. Ei voi kaveria jättää noin vapaaksi maalin eteen näissä peleissä. Ensimmäisessä maalissa Kulakilta kiekonmenetys ja sitten ei pystynyt pitämään Seguinia maalin edessä tarpeeksi hyvin. Kuitenkin Oilersille ensimmäinen voitto konferenssifinaaleissa sitten vuoden 2006. Oilers myös jatkoi siitä, mihin se Vancouver-sarjassa jäi eli vahvaa alivoimapeliä ja Skinneriltä kolmas hyvä peli putkeen. Kiekon kanssa kuitenkin oltiin vähän huolimattomia ja 15 kiekonmenetystä sen seurauksena. Onneksi Skinner jatkoi hyvää virettään.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Riittää että pelaa yhdenkin ottelun finaaleissa. Silloin on Stanley Cup voittaja. Vrt. Jiri Slegr
En oo ikinä perehtynyt näihin tarkemmin, että mitkä ne kriteerit on saada nimi kannuun. Eli yksi vaihto finaaleissa voi tuoda nimen kannuun.

Entä jos ei pelaa finaaleissa, mutta esim muissa poffi sarjoissa käy kentällä? Olettaen siis, ettei runkosarjan puolelta ole pelejä alla.

Tai vaikkapa Hakanpään tilanne, että pelaat runkosarjan kokonaan, mutta et ole pelikuntoinen poffeissa, niin tuleeko nimi taulukoihin? Selväähän se, että tällöin tärkeä osa joukkuetta ja olet Stanley Cup-mestari, mutta onko nimi virallisesti kirjoissa ja kansissa? Ja jos on, niin mikä pelimäärä kaudelta vaaditaan?
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Riittää että pelaa yhdenkin ottelun finaaleissa. Silloin on Stanley Cup voittaja. Vrt. Jiri Slegr
Voiskohan ne nostaa Markuksen sitten finaaleissa kokoonpanoon niin saadaan suomalaisen nimi Stänli Kappiin. Hah, Öljymiehet on saaneet Suomesta Kurria, Tikkasta ja Ruotsalaista niin kai ne nyt tuommoiseen järjestelyyn suostuu. Päästäkää jo se Niemeläinen irti!!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En oo ikinä perehtynyt näihin tarkemmin, että mitkä ne kriteerit on saada nimi kannuun. Eli yksi vaihto finaaleissa voi tuoda nimen kannuun.

Entä jos ei pelaa finaaleissa, mutta esim muissa poffi sarjoissa käy kentällä? Olettaen siis, ettei runkosarjan puolelta ole pelejä alla.

Tai vaikkapa Hakanpään tilanne, että pelaat runkosarjan kokonaan, mutta et ole pelikuntoinen poffeissa, niin tuleeko nimi taulukoihin? Selväähän se, että tällöin tärkeä osa joukkuetta ja olet Stanley Cup-mestari, mutta onko nimi virallisesti kirjoissa ja kansissa? Ja jos on, niin mikä pelimäärä kaudelta vaaditaan?
Jos on pelannut yli puolet runkosarjasta ja on edelleen osa joukkuetta niin nimi tulee automaattisesti Stanley Cupiin kun kyse on kenttäpelaajista. Finaalien ulkopuolisista pudotuspeleistä, riittää että pelaa niissäkin puolissa. Toki aina voi anoa että sen nimen saa Stanley Cupiin vähemmilläkin pelimäärillä (viimeisin jonka äkkiseltään muistan on Daniel Carcillo joka pelasi 39 peliä runkosarjassa eikä minuuttiakaan pudotuspeleissä vuonna 2015).
 

F#21

Jäsen
Dallas lähti näköjään Lindell - Tanev parilla sammuttamaan McDavidin peli-iloa, mutta ainakin highlightien perusteella se ei täysin onnistunut. Vähän harmittoman oloisia maaleja, mutta jos ovat jokaisen Edmontonin maalin osalta kentällä, niin jotain on mennyt pieleen. Tekivät merkkausvirheitä ja olivat myöhässä useammassa tilanteessa.

Olisiko liikkuvampi Heiskanen hyvä laittaa McDavidin varjoksi vai halutaanko häneltä saada enemmän hyökkäystehoja irti? Vai onko nuo parit ollut tuollaisenaan koko pleijareit? Silloin ymmärrän hiukan paremmin niitä, sillä Heiskanen - Harley saattaa olla hiukan liian kevyt vastus.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Meinashan se olla pieni työtapaturma, kun tärkeän 2-0 maalin jälkeen Kulakille paha kiekonmenetys ja Dallas kaventaa. Mutta Edmonton jatkoi kliinistä peliään ja piti Dallasin todella aisoissa. Niin vain Dallas kuitenkin sai sen yhden puolittaisen paikan ja peli tasoihin.

Jos Edmonto pystyy nuo nukahtelut jättämään pois jatkamaan tuota yllättävänkin kliinistä pelaamistaan niin hyvin voivat pärjätä. Toki täytyy muistaa että tämä oli seitsemäs peräkkäinen ekan pelin tappio Deboerin Dallasille ja aika monesta sarjasta ovat silti poistuneet voittajina. Deboerin tyyliin tuntuu sopivan tuollainen siiman antaminen ja maton alta vetäminen taikka messimäinen ekan kympin vastustajan analysointi. Eiköhän aseita ala löytymään seuraavaan peliin.

Draisaitl oli loistavalla pelipäällä ja luistin liikkui vauhdikkaasti myös omaan päähän.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Sekalaisia havaintoja matsista:

Olisipa kiva, jos Dadonov saisi noista läpiajoistaan joskus sisäänkin. Tulee mieleen Janmark Stars-aikoinaan, kun kaveri sai miljoona paikkaa ja tuhri ne järjestään. Ottelu olisi saanut aivan eri tunnelman, jos Daddy olisi pistänyt parin minsan kohdalla kiekon sisään. Laukaus logoon läpiajosta ei saa olla se ratkaisu, kun siinä Skinnerin ei tarvinnut tehdä muuta kuin olla iso.

Ylivoimapeli oli jäätävää paskaa McDavidin tuplakakkosta lukuunottamatta, sen jäähyn aikana Stars voitti hyökkäyspään aloitukset ja laukoi ahkerasti, kahdesti Robo pisti tolppaankin. Toki Oilers pelasi hyvin alivoimaa, mutta kiekko pitää saada alueelle vaikka sitten pitkä päätyyn ja rouhimaan -periaatteella. Vastaavasti Stars pelasi kurinalaisesti, eikä ottanut yhtään jäähyä väärää vaihtoa lukuunottamatta.

Eka Oilers-maalissa oli paljon huonoa säkää ja vähän huolimattomuutta. Eka Tanev pelasi kiekkoa huolimattomasti ja päästi sen lavastaan maalin edustalle, Lindell blokkasi vedon ja ripari meni suoraan Draisaitlin lapaan, eikä tämä tyhjästä maalista erehdy. 0-2 -osumaa edelsi Bennin loistosyöttö Lindellin lapaan maalinedustalla, jonka Skinner torjui kauas maaliltaan ja Oilers pääsi 2-1 vastahyökkäykseen. Lindell polki hyvin miehensä kiinni ja Tanev katkaisi syötön, mutta jälleen kiekko jäi lavasta maalintekosektoriin ja Esa meni vauhdilla Hymanin ohi, jolla oli aikaa leipoa kiekko Oettingerin längistä sisään. Huonoa tuuriakin noissa oli, mutta myös pientä huolimattomuutta. Vaikka tuossa yllä Tanevia hieman kritisoinkin, pelasi hän pääasiassa erittäin hyvin McDavidia vastaan.

Vastaavasti Kulak pyyhki pölyt 1-2 kavennuksessa ja Benn harhautti Skinnerin ja Seguin teki silkalla tahdolla maalin. Siinä oli Starsilla hyvää ja Edmontonilla huonoa tuuria mukana. Seguin oli pelipäällä ja oli lähellä tehdä hattutempunkin matsissa. Tasoitusmaalissa uusi ketju Robo - Seguin - Dadonov pyöritti ja toimitti kiekon maalille. Ensin katsoin, että kiekko kimposi takatolpalla kytänneelle Seguinille pakin luistimesta, mutta se olikin Daddyn oivallinen ohjaus suoraan lapaan ja peli tasan. Kylmät meinasi käydä heti seuraavassa vaihdossa, kun Harley pelasi huolimattomasti ja päästi kaverin läpi. Oetterin venytys kuitenkin pelasti.

Ekassa jatkoerässä McDavid meinasi ratkaista koko ottelun päästessään aivan vapaaksi maalinedustalle ja saatuaan kiekon eikä edessä ollut kuin Oettingerin maila. Johon McD pisti kiekon. Tilannetta edelsi 3-2 hyökkäys Oilersilta, jossa Tanev lähti jostain syystä Bouchardin perään kulmaan, eikä Benn pudottanut maalille, minne McD parkkeerasi. Käsittämättömästi #97 odotti ja odotti eikä tuosta paikasta ratkaissut jo ottelua. Odottelun aikana myös Tanev ehti laittamaan mailaansa häiriöksi eteen.

Ottelun ratkaisussa Stankoven, Tanev ja Lindell olivat oman maaliviivan takana, josta veltto purku ja nopea kiekon toimitus maalin eteen, jossa täysin vapaana - yllätys - McDavid ja ohjuri sisään. Good Night.

Vähän huono maku jäi Starsin huolimattomuudesta ja siitä, että pakeilla oli pitkin iltaa kovasti vaikeuksia päästä kiekon kanssa ulos omasta päädystään. Parannettavaa jäi, muttei vielä ihan kauheasti huolestuta. Toivottavasti Hintz palaisi pian telakalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös