Craig Schira – dominoiva puolustaja

  • 21 333
  • 49

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Olet siis sitä mieltä että sopimus ja "joukkueen optio jatkaa sopimusta" on sama asia?????????
Niin, hyvin pitkälle olen juurikin sitä mieltä.
Aamuetana kirjoitti:
Pointti nyt oli vaan se että tuollaisella joukkueen optiolla ei ole mitään merkitystä.
Niin, jos se sopimus on olemassa tuossa muodossa, niin on ihan yhtä pätevä kuin toistaiseksi voimassa oleva sopimus, sillä ehdolla, että johonkin tiettyyn päivämäärään asti se on seuran puolesta purettavissa.

Pienillä präntätyt ovat sitten erikseen.

Nimim. Master Godin kanssa olen yhtä mieltä tästä junnu-asiasta, joskin Schira olisi voinut olla ihan pätevä apu esim. seitsemännen finaalin jatkoajalla, kun kuitenkin on koko kauden treenannut isoilla minuuteilla. Hienoa kokemusta on junnuille kyllä varmasti ne seitsemännen finaalin jatkoajatkin, en minä sitä.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olet siis sitä mieltä että sopimus ja "joukkueen optio jatkaa sopimusta" on sama asia?????????
***
Pointti nyt oli vaan se että tuollaisella joukkueen optiolla ei ole mitään merkitystä.

Edit. Sen takia tästä nyt edes kirjoittelin kun täällä muutama nimimerkki jutteli siihen malliin että Schira olisi tehnyt sopimuksen ensi kaudeksi. Mutta jos se sopimus on tosiaan se että seuralla on optio tehdä sopimus niin moro...
Teit niin tai näin, se on aina väärinpäin. Schiralle tehty kahden vuoden sopimus joukkueen optiolla on paras peliliike mitä on, sopimuksen purku ilmaiseksi kauden vaihtuessa toiseksi. Mun mielestä kaikkien pelaajien kanssa pitäisi tehdä maksimaalisen pituiset sopimukset, siis tietenkin järkevin hinnoin, seuran optiolla, malliin joka kauden loppuessa katsotaan. Mutta onhan se selvä, ettei tasonsa/potentiaalinsa näyttäneet näitä ainakaan helpolla tee, siinähän sopimus on katkolla jos ei olisi ihan optimaalisesti kulkenut. Ei ole Bruunilla seuran optiota tahi Luomalalla aikoinaan, ja vituttaisihan Rautionkin seuran optio tässä vaiheessa.

Osapuilleen seuran optio varmasti menee kuten Squit tuossa avasi, vaikka voidaanhan niissä varmasti sopia vaikka mitä aikarajoja ja ehtoja. Minusta pelaajan optio on ollut aina se naurettavin, jos menee oikein hyvin niin se on yleensä moro silloin. Tokihan näillä kaikilla, niin seuran- kuin pelaajan optioilla kuin monivuotisilla sopimuksilla on pyyhitty persettä ja välillä annettu vaan läskiksi, toisella kertaa tavattu raastuvassa (aika usein sen suuremmitta ongelmitta), ja toki päivänselvissä tapauksissa istuttu kausi kotona tms.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rauha ny.

Jos tuo seuran optio tosiaan tarkoittaa sitä että tämä toinen vuosi kuuluu sopimukseen ellei sitä sanota irt HPK:n puolesta, niin sittenhän se on loistavasti tehty soppari alunperinkin.

Harmittavasti vaan nykypäivänä sopimuksilla ei tunnu olevan mitään merkitystä kun niitä puretaan jatkuvasti.

Ei mitään, toivottavasti Schira jatkaa!
 

J.Petke

Jäsen
Arvonen sanoi juuri Ruudun haastattelussa siihen malliin, että Schira lähti leikkaukseen juuri sen takia, että hän jatkaisi ensi kaudella HPK:ssa.

Mitä tulee näihin optioihin niin kukas se pelaaja olikaan, jonka optio oli mallia "jos molemmat haluavat jatkaa niin optio on voimassa"
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Kyllä kai se niin on, että vaikka julkisuudessa ja Jatkoajan palstoilla puhutaan optioista, niin kauan kun ei tiedetä sopimuksen todellista sisältöä, niistä ja niiden pitävyydestä on aika turha väitellä. Sopimus on kuitenkin sopimus, ja jos siinä paperissa lukee, että seura saa yksipuolisesti irtisanoa sopimuksen tiettynä päivänä tai olla irtisanomatta, niin sitten asia on niin. Se on taas eri asia, kannattaako seuran pitää sellaista pelaajaa, joka ei halua pelata, vai kannattaako mieluumin purkaa sopimus "hyvässä yhteisymmärryksessä" kuten usein niin lystikkäästi sanotaan. Mutta niin kauan, kuin sopimus on voimassa, se koskee molempia osapuolia. Ei se oo niin vaikeeta, hei.
 

Ralph

Jäsen
Hei tänään hallilla olleet, mites dominoivan puolustajan Liigakausi 2014-15 alkoi? Nähtiinkö tuttua Craig Schiraa vai oliko peli vielä hakemista? Tämän verran tuli Twitteristä huomattua:

Lauri Meriläinen ‏@lauri3000
Huomio ensimmäisestä leikkauksen jälkeen pelatusta erästä: Schiran merkitys #HPK:lle on luokkaa giganttinen #Liiga
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Schira jatkoi siitä mihin jäi viime kaudella. Varmaa tekemistä omassa päässä ja haki myös taklauksia, vaikkei niitä kovimpia pusuja tietenkään nähty kun harjoituspeli oli kyseessä. Toi myös nätisti kiekkoa jalalla hyökkäysalueelle ja laukauksiakin haki hanakasti. Jos en väärin nähnyt, ei ylivoimahäkkikään ollut kaukana. Schira on todellakin se meidän domimoiva ykköspakki, ei kahta sanaa.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Schira oli kyllä huikea tänään. Toi tuohon ylivoimaan lisää luovuutta ja variaatiota. Näytti siltä kun ei olisi mitään loukkaantumista ollutkaan. Alan pikkuhiljaa kallistumaan sille linjalle, että tässä on yksi huikeimmista puolustajista mitä meillä on ollut sitten Rafalskin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Lohdullista, että se tärkein kaveri joukkueelle Saroksen jälkeen on leikkauksen jäljiltä kunnossa. Kyllähän Schiralla on pitkä aika viimeisestä pelistä, mutta ilmeisesti tuntuma oli heti huipussaan, mahtavaa! Vielä varakapteenin A-rinnassa osoittaa joukkueeltakin kovaa arvostusta. Ei kovin moni toisen kauden ulkkari tuollaista saa kannettavakseen.
 

Ralph

Jäsen
"Tässä liigassa on vain yksi dominoiva puolustaja ja se oon mä" räppäisi Craig Schira jos olisi mukana JVG:n hittikappaleessa. Ja jos puhuisi suomea.

Vähän kiekko pomppi, mutta onhan tuo silti aivan eri planeetalta kuin muut joukkueen puolustajat. Peliaika "vain" 26:29, eikä edes johda kyseistä tilastoa. Siis koko liigassa, joukkueen sisällä johtaa kyllä. Syöttöpiste, tehotilasto plussan puolella. Neljä tilastoitua laukausta.
 

Nosferatu

Jäsen
Loistavaa että Schira on palautunut lähes entisellään loukkaantumisen jälkeen. Pistin kuitenkin merkille, ettei Schiran taklauksissa ollut samanlaista voimaa kuin viime kaudella. Innokkaasti hän niitä haki moneen otteeseen, mutta normaalista poiketen lensi itse selälleen. Muuten tuttua pelaamista.
 
Viimeksi muokattu:

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Puolikuntoiselta tai ainakin vähän treenipelanneelta pelaajlta, heti kohtuullisen mukiin menävä esitys tänään. Kyllähän Shciran otteista paistoi tänään pelaamattomuus. Tuohon kun lisää vielä n. viisi peliä , niin avot.
 

Ralph

Jäsen
"Hämeenlinnalaisten puolustuksen kärkinimi on päässyt viime peleissä viime kauden tasolle, jolloin hän oli yksi Liigan parhaista puolustajista. Viime kevään loukkaantuminen ja sitä seurannut leikkaus näkyivät vielä harjoituspeleissä varovaisuutena, mutta on itse kauden alusta pelannut isoja minuutteja. Hyvän laukauksen omaavalle kanadalaispuolustajalle on käyttöä varsinkin ylivoimalla."

Näin kuvailtin Craig Schiraa Liigan sivuilla, kun Schira valittiin viikon tulikaamat listan kakkoseksi. Jesse Saarinen sijalla viisi.

Vähitellen alkaa Schira olemaan omalla paikallaan pörsseissä. Puolustajien pistepörssin kolmonen ja kaikkien pelaajien 24. Peliajoissa vasta yhdeksäntenä! Tässä lienee syy Kerhon ajoittaiseen heikkoon puolustuspelaamiseen, kun Schiraa peluutetaan liian vähän.

Alkukausi oli vaikea, mutta kyllä nyt Schira on herännyt. Pelannut 11 ottelua, joissa tehot 1+8 ja tehotilasto kahden verran plussan puolella. Istunut 28 rangaistusminuuttia ja laukonut 47 kertaa. Pelaa keskimäärin 23 minuuttia ja 25 sekuntia ottelua kohden. On Liigan ykköspuolustaja.
 

PalloJofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
"Hämeenlinnalaisten puolustuksen kärkinimi on päässyt viime peleissä viime kauden tasolle, jolloin hän oli yksi Liigan parhaista puolustajista. Viime kevään loukkaantuminen ja sitä seurannut leikkaus näkyivät vielä harjoituspeleissä varovaisuutena, mutta on itse kauden alusta pelannut isoja minuutteja. Hyvän laukauksen omaavalle kanadalaispuolustajalle on käyttöä varsinkin ylivoimalla."

Kyllähän se loukkaantuminen näkyi treenipeleissä melkoisena varovaisuutena kun ei mies uskaltanut kentällekään kun yhdessä ottelussa! No olipas mukamas hauskaa, mutta vakavasti ottaen onhan mies nyttemmin tullut takaisin ja ollut yhtä huikea ellei jopa huikeampi kuin viimekaudella. Toivottavasti olkapään parantelu ei ole verottanut liikaa kesäharjoittelua, että jaksaa pitää tasonsa koko kauden ajan. Sitten on vielä sekin mahdollisuus, että Hämeenlinnassa ei tarvitse edes kantaa huolta siitä, pitääkö Schira tasonsa koko kauden. Toisaalta uskoisin, että KHL:ssä kysyntää olisi ollut jo viime kauden jälkeen ja sinne olisi miehen tie vienyt jos näin olisi halunnut. Eiköhän tavoite ole edelleen NHL ehjän HPK-kauden jälkeen. Näin ainakin uskon ja toivon. Lähes mittaamattoman arvokas pelaaja Kerholle, enkä missään nimessä usko, että ensi kaudella enää täällä pelaisi, joten nauttikaamme herran otteista nyt!
 

Ralph

Jäsen
Voi perkele mikä pelaaja. Ei se riitä, että dominoi kiekollisena ja kiekottomana, nyt se dominoi jo maalivahtinakin. Tää kaveri voittaa vielä Norriksen kesällä 2016.

Craig Schira ottaa siis vähitellen sitä omaa paikkaansa pörssissä. Tai siis nyt otti, kun nousi puolustajien pistepörssin kärkeen. Kaikissa pelaajissa on vasta 15., joten parannettavaa löytyy.
 

Ralph

Jäsen
Huutonaurut Nelosen "asiantuntija" Tuomas Grönmanin "asiantuntemukseen". Liigan top-3 ulkomaalaiset ovat kuulemma Zapolski, Spina ja Perrin.

Mielenkiintoinen kaveri tämä Craig Schira. Ei ikinä huomata missään suomalaismediassa paitsi korkeintaan Jatkoaika.comissa. Iltasanomat ei listannut Schiraa tähtipelaajaksi ja väitti jotain tommikivistöjä häntä paremmaksi. Taitaa jäädä parhaan puolustajan Pekka Rautakallio -palkinto saamatta, kun Hämeenlinna ei ole riittävän mediaseksikäs kaupunki huippupelaajalle.

Puolustajien pistepörssin kärki, eniten plusmerkintöjä puolustajista, tehotilastossa kahdeksantena ja peliajassakin top-10 nimi. Ei huomioida, vaan jotkut YLE:t kirjoittavat "Graig Schira teki maalin" jne.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Juuh sama itseänikin nauratti, mutta ei tuota Grönmanin listaa käy oikeastaan ihmetteleminen, koska kun katsot niin nuo kyseiset pelaajat ovat sellaisi jotka ovat korvaamattomia joukkueelleen siinä mielessä, että jos he loukkaantuvat niin kyseisten joukkuiden pelin taso rohmataa todennäköisesti huomattavasti. Vaikka Schira loukkaantuisi niin olisihan se iso menetys, mutta meillä on sen verran hyviä korvaajia, että pelin taso tuskin kärsii niin paljoa kuin JYP:llä SaiPalla tai Lukolla.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Ehkä turhaakin turhempi tieto, mutta Schirasta tuli muutama ottelu sitten eniten otteluja HPK:n paidassa pelannut kanadalainen ohittaen Jim Bedardin. Nyt kasassa siis 70 ottelua runkosarjassa ja toivottavasti monta vielä edessä. Pohjoisamerikkalaisista edellä on vielä David Schneider, mutta tuli vaan vähän puskista, kuinka lyhyen aikaa Hämeenlinnassa ovat pohjoisamerikkalaiset ovat viihtyneet.
 

suklaasydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Natus Vincere (CS2), Tottenham Hotspur
Huutonaurut Nelosen "asiantuntija" Tuomas Grönmanin "asiantuntemukseen". Liigan top-3 ulkomaalaiset ovat kuulemma Zapolski, Spina ja Perrin.
Tämä aiheutti huutonaurua? Omasta, kuten varmaan monen muunkin mielestä ihan perusteltua valita kyseiset pelaajat. Eihän tuo millään tavalla tarkoita, etteikö Schira olisi Liigan parhaimpia ulkomaalaisia tai ylipäätään parhaimpia pelaajia, ei vain mahtunut yhden analyysin aivan terävimpään kärkeen.

Useasti täällä puhutaan, kuinka "pääkaupunkiseudun medialle" ja sen "tietämättömyydelle/osaamattomuudelle" lähinnä nauretaan, mutta kyllä tässä ja muutamassa muussa tapauksessa on vain mennyt tunteisiin kun ei oma suosikki löydy ihan sieltä kärjestä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
HPK:n materiaali on niin laaja talla hetkella, etta nuo muut mainitut.kaverit on niin pirun tarkeita ko. seuroille, jotta ymmarran tuon listan. Mutta ilman varilaseja, Schira on talla hetkelle ehka jopa Liigan paras puolustaja.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Heh, näinhän tuo on. Schira on tällä hetkellä ehkäpä liigan paras puolustaja tai ainakin lähellä. Erittäin kokonaisvaltainen kaveri, mutta eipä nuo kolme mainittua ulkomaalaista huonoja ole. Yksi parhaita veskareita, yksi parhaita senttereitä ja Spina takoo kovalla tahdilla pisteitä ollen pörssissäkin korkealla. Ei olisi väärin jos Schira tuolla olisi, mutta eipä se meitä haittaa. Nauretaan täällä partaamme ja nautitaan.
 

Ralph

Jäsen
Tauon jälkeen mennyt vähän penkin alle, mutta ei toki mitenkään katastrofaalisesti. Ykköspakki edelleen, mutta saisi kääntyä peli taas parempaan päin. Kauden ekat pelit meni aivan reisilleen, mutta sitten olikin yhtäkkiä Liigan paras puolustaja.

Nyt Luoman Mikko ajoi Craig Sciran kiinni pakkien pistepörssissä, kun herkutteli tänään neljällä syöttöpisteellä. Toivottavasti Schira saa siitä herätettä ja iskee huomenna Sportin reppuun vielä kovemmat tehot.

Ketjuun littymättömänä mainittakoon, että se toinenkin pörssin kärkipaikka vietiin Kerholta. Eli pistepörssin kärjessä ei ole enää Jesse Saarinen vaan nyt Ville Vahalahti. Toivottavasti tämä herättää Saarisen.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuntuvat muutkin pikkuhiljaa tuskastuvan tämän meidän ykköspakin sähläämiseen, lainaus Kerhon otteet-ketjusta:

Schiralle tulee helvetin paljon noita oman pään purkuvirheitä, esim eilen 2-0 maaliin johtanut tilanne, puhumattakaan merkkausvirheistä maalin edessä.

Edit: Tulikin turhaan hakuttua Schiraa tuossa 2-0 maalissa, taisikin olla Vainio tuon huonon purun takana? Mutta, silti kyllä seison sanojeni takana noissa puruissa. Eikä tuo Schiran toiminta 3-0 maalissa kovin hyvää ollut...

Itselleni ei suoraan sanottuna tule Schiraa ikävä kun pakkaa kamansa tämän kauden jälkeen. Kaverin touhusta on monta kuukautta paistanut "paskemmille ei syötetä"-mentaliteetti, varsinkin puolustusalueella tulee huonoja ratkaisuja liukuhihnalta. Ikinä ei voi antaa pakkiparille helppoa pois paineen alta, joka ikinen kerta pakko imeä karvaajat itseensä ja vaikka Schira toisinaan sieltä välistä ketterästi löytääkin kiekon kanssa ulos, aiheuttaa tämä ylimielisyys vaaratilanteita käytännössä joka erässä. Tehohanatkin ovat syksyn jälkeen kuivuneet ja varsinkaan ylivoimalla Schira on koko kauden ollut kaikkea muuta kuin pelote alivoimalle. Miehen laukaisuprosentti on viidellä osumalla hurjat 2,6% jääden selkeästi sellaisten tykkien kuin Liedeksen, Grönholmin ja Paajasen taakse. Lisäksi Schirasta paistaa valitettavasti läpi tietynlainen välinpitämättömyys jäällä, jos nyt ei ihan selkä suoristu kiekonmenetyksen jälkeen niin eipä yhtään ylimääräistä mustelmaakaan ole herra valmis joukkueensa eteen ottamaan. Schira näyttää loistavan joukkueen mukana kun kulkee, mutta ei kykene omalla panoksellaan nostamaan joukkuetta suosta.

Parempia (jopa selkeästi) ulkomaalaispuolustajia on Kerhossa vuosien mittaan nähty.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuntuvat muutkin pikkuhiljaa tuskastuvan tämän meidän ykköspakin sähläämiseen
Kirjoitin näin 5.12.2014:

Tästä tulikin mieleen että saakos Schiraa arvostella? Oliko nyt Bluesin toinen maali missä aikansa kynäili omassa päässä ennen kuin menetti kiekon -> maali.

Eikä todellakaan ole ensimmäinen kerta kun Schiran on pakko veivata ja veivata niitä karvaajia. Eilisessäkin pelissä oli useita samanlaisia tilanteita. Joskus onnistui ja joskus ei. Miksei voisi antaa sitä helppoa syöttöä? Varsinkin kun Schira itse hakemalla hakee niitä kyniä siellä omassa päässä ja ne ovat täysin tarpeettomia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös