Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tässä vielä tuo HLTV Confimed, 36 minuutin kohdalla puhuvat tästä. YNK on takuuvarmasti tietoinen tuosta huhusta, harmi etteivät SPUNJ ja kumppanit kysyneet mikä oli nimenomaan Allun rooli tuossa kuviossa.

Jeps. Professor yrittä vielä saada 41 minuutin kohdalla asiasta enemmän irti, mutta Janko tyytyy vain nyökyttelemään.
 

mikulii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät #24
Jaahas. Kyllä se Thorin vaan oli oikeassa. Allu taisi tosiaan tuupata Aleksib:n siirtymisen FaZeen. FaZen silloinen koutsi YNK juuri eilen puhui HLTVConfirmed podcastissa asiasta. Heillä oli Berliinin majorin jälkeen kaksi vaihtoehtoa: blamef tai Aleksi. Juttelivat muille pelaajille (allu) ja tulivat sitten päätökseen, että on liian iso riski.

Aika niljakas temppu kyllä allulta. Suorastaan sanoen oksettava. Aleksib Fazen rosterissa NiKon ja coldzeran kanssa... Tie olisi ollut auki tähtiin.
Tuossahan ei millään lailla kerrota sitä, että mitä tarkalleen ottaen Aleksibstä on puhuttu. Pelaajilta saatu palaute (josta ei tiedetä tarkalleen ottaen mitään) ei vaan välttämättä ole miellyttänyt tai vakuuttanut FaZen pelaajia siitä, että tulisivat Aleksin kanssa pärjäämään. Turha tuon johdosta on mielestäni lähteä allua lynkkaamaan, ainakaan niin kauan kun ei ole tiedossa minkälaisia asioita Aleksista on Fazelle kertonut.
 
"Sen viiden minuutin peliaikani pystyin kyllä pelaamaan kohmelossakin" -Jonne Virtanen, SaiPa

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Jaahas. Kyllä se Thorin vaan oli oikeassa. Allu taisi tosiaan tuupata Aleksib:n siirtymisen FaZeen. FaZen silloinen koutsi YNK juuri eilen puhui HLTVConfirmed podcastissa asiasta. Heillä oli Berliinin majorin jälkeen kaksi vaihtoehtoa: blamef tai Aleksi. Juttelivat muille pelaajille (allu) ja tulivat sitten päätökseen, että on liian iso riski.

Aika niljakas temppu kyllä allulta. Suorastaan sanoen oksettava. Aleksib Fazen rosterissa NiKon ja coldzeran kanssa... Tie olisi ollut auki tähtiin.
Kuten @mikulii tuossa yllä toteaa, niin keskustelujen sisällöstä ei ole mitään tietoa. Samoin kuin ei ole mitään tietoa siitä mitä ENCEn sisällä on tapahtunut. Eikä myöskään allun roolista tässä FaZen prosessissa ja tuskin tätä myöskään FaZen puolelta halutaan hirveästi avata. Oikeastaan sama mitä on puhuttu tai oltu puhumatta kun allulta on kysytty, niin osan silmissä allu näyttää huonolta tässä. Ei näytä kovin hyvältä, kun tällaisia asioita puidaan julkisuudessa, varsinkin kun tätä keskustelua tuskin halutaan tuoda kokonaan julkiseksi. Allu joutuu aika ikävään välikäteen.

Jos ENCEssä on ollut ongelmia Aleksib:n ja muun joukkueen välillä, niin olisiko allun pitänyt valehdella esimerkiksi Nikolle? Kun käsittääkseni jossain kohti oli puhetta, että Niko olisi keskustellut asiasta allun kanssa. Fiksuinta olisi toisaalta olla sanomatta mitään, jonka allu on saattanut tehdä kun keskustelujen sisällöstä ei ole tietoa, mutta sekin on jo yhdenlainen signaali. Aika hankala nähdä että allu olisi lähtenyt Aleksia suosittelemaan FaZelle ja tarvitseeko allun edes?

Suositukset eivät ole mikään automaatio tai palvelus ystävälle. Se on toinen asia jos allu on mustamaalannut Aleksib:tä, mutta kuten sanottua keskustelujen sisältö tuskin tulee julkiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Itsekin ihmettelen tätä allun syyttämistä. Ei tuo video kertonut muuta kuin että pelaajilta on kyselty ja allu ja niko on pelannu yhdessä niin sieltä on varmaan jotai infoa tullut. Allu on ihan hyvin voinut sanoa vaikka " Aleksi on hyvä johtamaan, mutta hänen mielestään turhan tiukkapipo eikä frägää hirveän hyvin" ei tuossa esimerkiksi mitään suolaamista ole. Faze tehnyt siitä sitten omat päätelmät ettei sovi ehkä heille.

Enkä väitä etteikö allu olisi voinut puhua paskaa, mutta syyttely ilman todisteita ja omien päätelmien väittäminen faktaksi on aika paskaa myös.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Niin no... Thorinhan tuon ensiksi nosti, että allu olisi lynkannut aleksin. Ja tuossa videossahan Janko ei todellakaan kiellä tätä, vaan pikemminkin myötäilee. Oli miten oli, niin jokatapauksessa Aleksi oli lähellä tuota mestaa. Olisiko se ollut loppupeleissä hyvä asia vai ei? Sitä ei tiedä kukaan.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Niin no... Thorinhan tuon ensiksi nosti, että allu olisi lynkannut aleksin. Ja tuossa videossahan Janko ei todellakaan kiellä tätä, vaan pikemminkin myötäilee. Oli miten oli, niin jokatapauksessa Aleksi oli lähellä tuota mestaa. Olisiko se ollut loppupeleissä hyvä asia vai ei? Sitä ei tiedä kukaan.
Meistä kukaan ei taida oikeasti tietää miten Aleksib toimii pelinjohtajana, kun pelataan oikeita kilpailullisia otteluita. Allu taitaa aika hyvin tämän tietää. ENCEn tapahtumaketjua kun johdetaan reilu vuosi taaksepäin, niin ei liene mikään yllätys jos tulee johtopäätökseen ettei allu välttämättä ole suurin Aleksib fani. Kyse voi olla henkilökemioista, toimintatavoista ja taktiikoista, joku syyhän tuolle vaihdokselle on ollut.

Lynkata on aika vahva sana ja kun ei tiedetä edes mitä Thorin tällä tarkoittaa. Tällaisista kahdenvälisistä keskusteluista on varmaan Jankon paha mennä sanomaan juuta eikä jaata, kun ei näitä pitäisi puida tuolla tavalla. Lisäksi jos Janko ei itse ole keskustellut allun kanssa vaan se on ollut Niko, niin tässä on vielä todella iso rikkinäisen puhelimen mahdollisuus.

Voidaan vaan kysyä että minkälaisen kuvan se antaisi allusta ulospäin, jos olisi suositellut Aleksib:tä FaZelle ja asiat olisivat menneet sielläkin samalla tavalla kuin ENCEssä?

Tokihan tässä nyt mitään tietämättä mistään suosittelisi osallisille, että parempi kuin ei puhu näistä asioista hirveästi mitään suuntaan tai toiseen. Ei oltu tyytyväisiä, vaihdos tuli, palaute on annettu toivottavasti jollain tavalla kahden kesken ja toivotetaan hyvät jatkot. Tätä ainakin Aleksib on menestyksellä käyttänyt ja käsittääkseni ei allukaan ole Aleksia julkisesti missään lynkannyt. Täälläkin on taidettu tuosta vaihdoksesta todeta, ettei se nyt putkeen mennyt ainakaan ENCEn osalta. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä että allun tarvitsisi edistää Aleksib:n uraa, vaikka kivaa olisi ollut nähdä Aleksib pelaamassa Nikon ja coldzeran kanssa.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, WPG, ENCE
Joo, munkin mielestä on turhaa puhua mistään allun "paskanpuhumisesta", kun ei todellisuudessa ole hajua millaiset keskustelut on käyty. On vaikea kuvitella coldzeran tai NiKon pelaavan jonkun mikro-manageraavan IGL, kuten Aleksibn, alaisuudessa. Toki vaikea sanoa, kun ei tapahtunut, mutta luulisi jonkunnäköisiä ego clasheja olevan, kun niitä ilmeisesti on huhujen mukaan jopa OG sisällä (tästäkään en siis sano 100% tiedoksi mitään, mutta eikös viitteitä ole tällaiseen ollut), ja pidän NBK:ta ja esim. valdea silti pienempiegoisina pelaajina kuin coldzeraa tai NiKoa. Ehkä on vaan todettu että tarvitaan löysemmän pelityylin IGL.
 
1989, 1990, 1991, 1993, 1995, 1999, 2000, 2001 & 2010

Taavitheman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Pari pointtia tähän väliin aleksib/faze kuviosta:

Thorin puhuu paljon asiaa, vaikka sitä ei haluta myöntää skenessä, mutta tästä huolimatta en oikein usko herran allu/aleksib väitteisiin ainakaan sataprosenttisesti. Onhan Duncanilla sisäpiiritietoa asioista, mutta tässä kohtaa vaistot sanovat, että on vähän mutkia vedetty suoraksi niin kuin joskus kaveri tuppaa pakinoissaan tekemään.

Sain sellaisen kuvan tuosta Faze IGL-hommasta NiKon aikana, että se haku ei ollut tosissaan päällä. Kovasti puhuttiin, mutta vähän tehtiin. Sitten tuli NiKolle siirto G2een ja coldzera on sitä mieltä, että tiimiin pitää se IGL nyt ihan tosissaan saada 2021 aikana varsinkin jos tulee paluu LAN-turnauksiin. Aika näyttää.

Olenko ainoa, jonka mielestä aleksib faze kuvion toteutumatta jääminen NiKon aikakaudella oli lottovoitto? NiKo on suorastaan stereotyyppisen egotistinen tähtipelaaja, jolle edes karrigan ei ollut riittävän hyvä IGL. Aleksihan olisi syöty tuolla ihan elävältä, joten ihan hyvä, että suuntana oli OG.

Kovasti täällä vängätään OGn ailahtelevuutta vain aleksib:n niskoille ja hieman fantasioidaan jo siitä, kuinka kaveri tulisi maitojunalla kotiin ENCEä pelastamaan, mutta tämä on mielestäni toiveajattelua. OG vs Cloud9 pelissä iso statementti pelinjohtajalta ja taas OG on pelannut paremmin joukkueena ja nimenomaan joukkueelle esim. GenG uusintapelissä ja VP lohkovoittopelissä. Vaikka jotkut kivääripelaajat ovatkin kroonisesti alisuorittaneet, niin kyllä OG organisaationa taitaa arvostaa Aleksin kykyjä ihan eri tavalla, kuin ENCE (tai Faze jos olisi sinne nikon aikana mennyt). En usko, että ihan helpolla antavat monoa pelinjohtajalle ensimmäisenä varsinkaan, kun hyviä vaihtoehtoja ei juuri ole markkinoilla ja kovien IGL pelaajien markkina-arvo on ihan pilvissä. Kyllä sieltä lähtee kivääripelaaja ensimmäisenä vaihtoon, jos lähtee.

Näkisin edelleenkin Aleksin jonain päivänä esim. Fazen tasoisessa poppoossa johtamassa kovan tulivoiman omaavaa joukkuetta, mutta jos pelinjohtajan kykyjä ei organ tai joukkuekaverien osalta arvosteta, niin se on ihan ajan haaskausta molemmille osapuolille. Varsinkin kun sekä ENCEn, että Fazen manageriosastolla näyttää olevan aika paljon osaamisvajetta niin koita siellä johtaa peliä ja pitää kurittomia staroja ruodussa, kun orgalta ei tule yhtään tukea. OG taitaa olla eri maata ja se krediitti heille annettakoon.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aika suorat linjat on kyllä imo porukka taas vetänyt. allu kaiken pahan alku ja juuri?

Kyllähän sieltä on NiKo, allun entinen tiimikaveri kysellyt millainen on aleksib ihmisenä sekä IGLnä. Eikös tuo juurikin mennyt niinpäin, että NiKo sanoi, ettei Aleksib ole semmoinen IGL minkä alla/tavalla haluaa FaZen pelaavan? On tässä varmasti ollut allun sana alla (kertonut siis millainen Aleksib on). En näe, että juurikin Nikon ego ja pelityyli olisi ollut mahdollista Aleksibn alaisuudessa. Coldzeraa jne poissulkematta.

allu on kuitenkin streamissaan maininnut, että Aleksibn kanssa on välit ok ja kerran pyysi jopa Aleksibtä käymään hänen streamissaan pelaamassa kz-kartan läpi kun Jampilla sekä allulla ei siitä mitään tullut. En usko, että Aleksib ihan huvikseen tuommoiseen suotuisi, mikäli olisi kauheat välirikot heidän kohdallaan.

Imo tämä ENCE+allu+aleksib vääntö on saanut aivan liian suuret väännät aikaan enemmänkin fanien keskuudessa, kuin se todellisuudessaan on ollutkaan.

ENCEn alamäki alkoi jo Aleksibn kanssa (joko jo silloin ollut eripuraa) ja sitten olikin päätös, että tiet eroavat (syistä mitä tuskin tullaan koskaan täysin tietämään). Näin jälkiviisaana varmasti kaikki MYÖS Encen toimistolla tietävät, että siirto oli väärä ratkaisu. MUTTA. Joukkuelajista kun kyse, niin NHLään peilaten, helpompi vaihtaa valmentaja/pelaaja kuin koko muu joukkue. Jos homma ei vain toimi.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Taavitheman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Olen samaa mieltä ylläolevan kirjoittajan kanssa lähes kaikesta.

Ainoa poikkeus on ENCEn orastava "alamäki" 2019 kesän tienoilla. Kun olet top3-joukkue maailmassa, niin se tarkoittaa sitä, että kaikki muut jengit tutkii sun demoja mikroskoopin kanssa ja antistrattia tulee niin perkeleesti. Huipulle meneminen on helppoa, mutta siellä pysyminen on vaikeaa. Saatoin kuvitella jo silloin, että tiukkaa tekee top10 sakissa pysyminen rajallisella pelaajamateriaalilla eikä tuo AUG-nerffikään auttanut asiaa yhtään.

En syyttäisi allua tai sergejtä ENCEn huonoista päätöksistä oikeastaan ollenkaan, vaan kyllä se on sikariporras tuossa orgassa, jonka pitää tulla joskus ihan kameran eteen myöntämään, että perseilty on. Kun manageriportaan osaaminen ei riitä, niin valta valuu aivan liiaksi pelaajille ja joukkue on vuoden peeloilun jälkeen vaarassa pudota kokonaan HLTV:n top30-listan ulkopuolelle. Ei näin.

Toivon Suomi-CS:lle valoisaa tulevaisuutta, mutta olisihan se helpompaa jos virheet myönnettäisiin ja otettaisiin opiksi. Kaikki pitkävihaisimmatkin fanit antaisivat anteeksi, jos vaan osattaisiin pyytää sitä asiaan kuuluvalla tavalla.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Huomenna HAVU:lta pelaajajulkistuksia. Omat veikkaukseni: Aerial ja arvid.

arvid - Aerial - Zoree - slowi - xseveN
Näyttäisi ainakin paperilla hyvältä tiimiltä. Kukas on Kovan IGL? Onko parempi frägäämään kuin arvid. Ei muistaakseni ole kovin vahva (edes sawin tasoinen frägääjä arvid)

Tänään pitkästä aikaa ENCEN peli. Jamppi sanoi heidän pelanneen 10-12h päiviä nyt bootcampin aikana. Saa nähdä kerkeääkö viikossa ihmeitä tehdä. Ainakaan huonommin ei voi mennä kun on jo 7-8 peliä putkeen tullut turpaan. 3 viime peliin ei ole edes karttavoittoa enää tippunut tilille vaan suoraan 0-2 ja lauluun.

ps. ENCE tippuu jo ulos top #30 ja HAVU top #100 ?
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Zohan

Jäsen
Näyttäisi ainakin paperilla hyvältä tiimiltä. Kukas on Kovan IGL? Onko parempi frägäämään kuin arvid. Ei muistaakseni ole kovin vahva (edes sawin tasoinen frägääjä arvid)

Tänään pitkästä aikaa ENCEN peli. Jamppi sanoi heidän pelanneen 10-12h päiviä nyt bootcampin aikana. Saa nähdä kerkeääkö viikossa ihmeitä tehdä. Ainakaan huonommin ei voi mennä kun on jo 7-8 peliä putkeen tullut turpaan. 3 viime peliin ei ole edes karttavoittoa enää tippunut tilille vaan suoraan 0-2 ja lauluun.

ps. ENCE tippuu jo ulos top #30 ja HAVU top #100 ?
peku hoitaa KOVAn IGL-hommat. Mun mielestä arvid on pekua sekä sawia tulivoimaisempi. IGL taidoista en niin tiedä, mutta kokeilemisen arvoinen.
 
"Blue sixteen"

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Toi Jamppi on kyllä ihan paska. Ei mitään käyttöä varsinkin kun omistaa ton VAC-bannin. Saddyx ei myöskään vakuuta tulivoimallaan, mutta annetaan enemmän aikaa kuin yksi kartta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Toi Jamppi on kyllä ihan paska. Ei mitään käyttöä varsinkin kun omistaa ton VAC-bannin. Saddyx ei myöskään vakuuta tulivoimallaan, mutta annetaan enemmän aikaa kuin yksi kartta.
Näkeekö jostain entrytilastot ? Tai kuka kuolee ekana. Voisin laittaa vasemman kiveksen pantiks et Jamppi antaa yli puolissa eristä entryn vastustajalle.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Mastokaupunki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näkeekö jostain entrytilastot ? Tai kuka kuolee ekana. Voisin laittaa vasemman kiveksen pantiks et Jamppi antaa yli puolissa eristä entryn vastustajalle.
Sehän on täysin selvää, että joukkueen entry fragger ottaa eniten avaustaisteluja. Entryn statseihin vaikuttaa paljon se, onko joukkueen tukitoimet kunnossa. Lisätietoja voi kysyä Aerialilta.

Edit: Lisätään nyt sen verran vielä, että pelasihan Jamppi aika karmean terroristipuolen. Siitä olen samaa mieltä.
 

Taavitheman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Oma fiilikseni Jampista on se, että voisi olla sergejn tasoinen pelaaja, jos saisi olla oikeanlaisessa ohjauksessa.

Esim. tuo haukkumani FPL-koomailija Bymaskin on alkanut näyttämään tosi hyvältä viime peleissä, kun on päässyt mouzin rakenteisiin oikealla tavalla sisään.

Saa nähdä, miten Jampin VAC-keissi etenee jos Valve on kerran jo myöntänyt, että hän ei ole edes huijannut pelissä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Onko mitään tilannetta missä kannattaisi Mac-10 kädessä kyyryssä hoonata kulmia? Vihulla eco ja Jamppi nysvää Macilla itsensä pois pelistä ja melkein kusee koko rundin.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En ole koskaan CS:ää pelannut, katson siis lajia vain ihan urheilumielessä. Eilinen ENCEn peli oli silti Jampin ekan puoliajan puuhastelua Dust2:ssa, ihan hyvää tekemistä. Kieltämättä viikon bootcamp ja Sawin tulo valmentajaksi on jotain ryhtiä meininkiin saanut. Miragessa olin aivan yllättynyt, että se loputon midiin tunkeminen tajuttiin lopettaa, kun siellä jäätiin aivan kakkoseksi.

Harvoin jaksan paskoa omaa unirytmiäni ENCEn puuhasteluiden takia, kun ovat olleet mitä ovat viime aikoina. Nyt jaksoin, eikä edes kaduta kun silmät seisovat vain päässä.

Cloud9 lienee seuraava vastus ja siitä pitäisi voitto kairata.

Eilen puolison kanssa kotona mietittiin, että olisi vain pitänyt sinne Katowiceen 2019 lähteä extemporena viikonloppuna kun ENCE finaalissa oli. Jäi aika hilkulle, ettei oltaisi lähdetty sunnuntai aamuna lentämään Saksan kautta finaalia katsomaan. Voinee jäädä tosiaan hetkeksi ainoaksi suureksi tapahtumaksi ENCEN osalta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sehän on täysin selvää, että joukkueen entry fragger ottaa eniten avaustaisteluja. Entryn statseihin vaikuttaa paljon se, onko joukkueen tukitoimet kunnossa. Lisätietoja voi kysyä Aerialilta.

Edit: Lisätään nyt sen verran vielä, että pelasihan Jamppi aika karmean terroristipuolen. Siitä olen samaa mieltä.
Kunnossahan ne on, vai onko enrtyyjällä hieman väärä rooli? Eilenkin Jamppi paineli D2 midiovista kuivana b-rinteeseen ja ihmettelin kun autolta joku hänet tappoi? Ompa outoa asia. Tuommoisia tilanteita on mielestäni käynyt vielä aika usein.

Joo ei ole ehkä tullut tuki valoja/savuja mutta ethän sä nyt saatana sentää juokse laput silmillä midiovesta beelle läpi. Nuita pelejä voit tehdä ehkä FPLssä, mutta et official pelissä, missä sua vastaan pelaa OIKEA joukkue
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Mastokaupunki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kunnossahan ne on, vai onko enrtyyjällä hieman väärä rooli? Eilenkin Jamppi paineli D2 midiovista kuivana b-rinteeseen ja ihmettelin kun autolta joku hänet tappoi? Ompa outoa asia. Tuommoisia tilanteita on mielestäni käynyt vielä aika usein.

Joo ei ole ehkä tullut tuki valoja/savuja mutta ethän sä nyt saatana sentää juokse laput silmillä midiovesta beelle läpi. Nuita pelejä voit tehdä ehkä FPLssä, mutta et official pelissä, missä sua vastaan pelaa OIKEA joukkue
Puhutko nyt siitä tilanteesta, kun ENCE lähti toteuttamaan b-splittiä ja Jamppi juoksee b-rinteeseen noin 0.5 sekuntia ennen kuin savut poppaa. Kertoo nimenomaan siitä, että ajoitukset on pielessä.
Älä ymmärrä väärin. Jampin rifle-pelaaminen ei minunkaan mielestä riitä tälle tasolle. Hyvänä esimerkkinä Overpassin shortissa kuoleminen kuivana peekkaamisen jälkeen tai Complexityn b execute Miragessa. Vastaavassa tilanteessa oon monesti nähnyt Aerialin ottavan pari tappoa, jonka ansiosta retake on paljon helpompi.
Noh, Jamppi meni tilanteessa paniikkiin ja crosshairplacement oli ihan missä sattuu. Tuloksena nolla tappoa ja muistaakseni hävitty kierros.
Pointtina oli vaan tuoda oma näkökulmani siihen, että entryn tilastoihin vaikuttaa paljon se, miten hyvin joukkue pelaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy