Conquer Club

  • 1 163
  • 1

Rabbinaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Mikkel Bødker, Justin Azevedo
Conquer Club on siis netissä toimiva Risk-tyylinen strategiapeli. Peliä pelataan samanaikaisesti 2-8 pelaajan kanssa netin kautta, vaihtoehtoisina pelimuotoina on standard, eli normaali pelimuoto, jossa ideana on eliminoida muut pelaajat, doubles, jossa pelaajat ovat kahden henkilön joukkueissa ja tiimi, joka on eliminoinut muut tiimit on voittaja, triples, jossa joukkueissa on kolme henkilöä, quadruples, jossa joukkueissa on neljä henkilöä, terminator, pelimuoto, jossa saat yhden pisteen jokaisesta pelaajasta jonka tuhoat ja pelaaja, jolla on eniten pisteitä pelin päätyttyä on voittaja, sekä assasin, jossa jokainen pelaaja saa sattumanvaraisesti jonkun pelaajista salaiseksi kohteekseen ja hänen täytyy eliminoida tämä, pelaaja, joka ensimmäisenä saa tuhottua kohteenaan olevan pelaajan on voittaja.

Peli toimii niin, että pelialue on jaettu useampaan pieneen alueseen, mitkä on jaettu pelaajien kesken ja jokaisessa alueessa on valmiiksi 3 joukkoa. Joukkoja käytetään alueiden valtaamiseen ja vastustajan joukkojen tuhoamiseen. Hyökkääminen tapahtuu Riskistä tutulla tavalla, jos hyökkääjä hyökkää yhdellä joukolla, heittää hän yhtä noppaa, kahdella niin kahta noppaa ja jos kolmella niin kolmea noppaa. Puolustaja heittää yhdellä nopalla, jos puolustusalueella on vain yksi joukko, jos hänellä on kaksi, heittää hän kahdella nopalla. Kun nopat on heitetty, silmälukuja verrataan ja isomman silmäluvun saanut joukko tuhoaa pienemmän silmäluvun saaneen, tasatilanteessa puolustava osapuoli saa edun ja tuhoaa vastustajan joukon. Hyökkääjän suurinta noppaa siis verrataan puolustajan suurimpaan noppaan ja toisiksi suurinta puolustajan toisiksi suurimpaan. Hyökkääjä voi yhden hyökkäyksen aikana tuhota korkeintaan kaksi puolustajan joukkoa ja hyökätä korkeintaan kolmella joukolla, mutta voi hyökätä niin monta kertaa yhden vuoron aikana kuin haluaa. Kun kaikki puolustavat joukot on tuhottu, siirtyy alue hyökkäävän osapuolen haltuun.

Yhden vuoron aikana on kolme toimenpidettä:

1. Joukkojen asettaminen, eli jokainen pelaaja saa joka vuoron alussa vähintään kolme joukkoa, mitkä voi asettaa mihin tahansa omalle alueelle. Kolme joukkoa on siis vakiomäärä, minkä jokainen saa, lisäjoukkoja saa jos omistaa paljon alueita tai on valloittanut jonkin aluekokonaisuuden kokonaan(maailmankartassa aluekokonaisuudet ovat maanosia).

2. Hyökkääminen, mistä edellä hieman enemmän.

3. Joukkojen siirtäminen, eli voit yhden kerran vuorossa siirtää joltain alueeltasi niin monta joukkoa kuin haluat jollekin toiselle alueellesi, kunhan niillä on yhteys, eli niistä menee ikään kuin polku, mikä sisältää vain omia alueita.

En kerro säännöistä enempää, ne voi lukea tästä: säännöt (linkki vie siis Conquer Clubin sivulle)

Pelissä on noin 15 000 pelaajaa maailmanlaajuisesti, suomalaisia ei ole paljoa, noin 60 tällä hetkellä. Strategiapelien ystävät ja kaikki muutkin tuosta http://www.conquerclub.com/ kokeilemaan. Peli on täysin ilmainen eikä vie aikaa juuri lainkaan, sillä vuorojen toteuttaminen kestää 1-5 minuuttia ja jokaisella on 24 tuntia aikaa toteuttaa oma vuoronsa. Samanaikaisesti voi olla käynnissä 4 peliä(ellet ole premium-käyttäjä, jolloin sinulla voi olla käynnissä äärettömästi pelejä samaan aikaan) Mainittakoon vielä että jokaisesta voitosta ja tappiosta saa/menettää pisteitä ja pisteet määrittävät pelaajan ns. sotilasarvon.

Mutta vapaasti vaan kokeilemaan ja toivotaan että saadaan jatkoajasta monta pelaajaa :) Itse aloitin pari vuotta sitten, enkä vieläkään ole peliin kyllästynyt vaikka yksi puolen vuoden tauko väliin mahtuukin.
 
Hienoa että jatkoajasta löytyi ketju Conquer Clubista! Ja ainakin yksi pelaajakin :-). Kyseessä on aivan järkyttävän hyvä ja koukuttava peli kaikille RISK lautapelin ystäville. Itse liityin mukaan kaverin suositellessa sitä ja alkuun pelasin perinteistä RISKin karttaa mutta aika nopeasti kokeilin muita karttoja ja sen jälkeen ei ole enää perinteinen pelikartta paljon kiinnostanut. Karttoja on tarjolla ainakin yli sata ja pelimuotovaihtoehtojakin lukuisia, kuten yllä on ansiokkaasti kerrottu.

Suomalaisia pelaajia on todella vähän verrattuna esim. ruotsalaisiin, norjalaisiin ja tanskalaisiin. Toki valtaosa pelaajista on jenkkejä mutta pelaajia on paljon myös ympäri maailmaa.

Käykää ihmeessä tutustumassa, olisi kiva saada lisää meikäläisiä linjoille. Pelaaminen on täysin ilmaista eikä rekisteröityminen velvoita mihinkään. Play online. Risk your game. Conquer Club.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös