OT:lla kun ollaan, niin laitetaan vielä video mikä kiteyttää pelaajan nimeltä Sidney Crosby varsin hyvin: Sidney Crosby Puck Protection - YouTube (Linkki Youtubeen)
Jaa että onko Laine generational talent. Nämä tällaiset termit ovat hieman hankalia kun pitäisi tietää tarkoitetaanko tuolla oman sukupolvensa lahjakkainta pelaajaa. Jos tarkoitetaan niin silloin heitä voi olla vain yksi ja se on McDavid.
McDavid kun saa omalta alueelta asti kelattua sen vauhdin, niin se tulee kyllä kuin lentämällä sieltä. Luistelu näyttää siltä kuin jätkä ei välillä melkein koskettaisi enää edes jäänpintaa. Erikoisen näköistä miten voi päästä noin pirskatin kovaa eteenpäin niin vaivattoman näköisesti. On siinä puolustajilla tekemistä että pystyy tuon pysäyttämään.
Tässä on melko iso ero puolen vuoden takaiseen, sillä vielä toukokuussa olit sitä mieltä, että McDavid on "hyvä pelaaja mutta aika kaukana mistään generational talentista". Mikä muutti mielesi?
Olen nähnyt enemmän hänen pelaavan, se on muuttanut mieleni. Edelleen minua hieman häiritsee tuon termin käyttö, jos tulkitaan sanatarkasti niin tuohan tarkoittaa sukupolvensa lahjakkuutta. Tarkoitetaanko tuolla sukupolven ehdotonta huippua vai voiko näitä generational talentteja olla useampia, entä miten määritellään sukupolvi? Poikkeaako sukupolven määritelmä jääkiekossa jotenkin sen yleisestä määrittelystä? Ovatko esimerkiksi Crosby ja McDavid samaa vai eri sukupolvea kiekkoniilojen papereissa?
Edelleen minua hieman häiritsee tuon termin käyttö, jos tulkitaan sanatarkasti niin tuohan tarkoittaa sukupolvensa lahjakkuutta. Tarkoitetaanko tuolla sukupolven ehdotonta huippua vai voiko näitä generational talentteja olla useampia, entä miten määritellään sukupolvi? Poikkeaako sukupolven määritelmä jääkiekossa jotenkin sen yleisestä määrittelystä? Ovatko esimerkiksi Crosby ja McDavid samaa vai eri sukupolvea kiekkoniilojen papereissa?
Olen nähnyt enemmän hänen pelaavan, se on muuttanut mieleni.
Onhan näitä, nykypelaajista #68 (Jagr) nyt ainakin.IViimeiseen 40 vuoteen niitä voinee laskea #97 ja #87 lisäksi #99 ja #66. Ehkä joku Philly #88 sinne voidaan myös pistää. Näissä kyllä pitää olla varovainen, ei pitäisi sanoa edes näitä...
Onhan näitä, nykypelaajista #68 (Jagr) nyt ainakin.
Tai #22, eli huikean NHL-uran tehnyt Mike Bossy (1977-1987). Pistekeskiarvo 1,50, joka on kautta aikojen NHL:n kolmanneksi paras.
7/10 kaudesta yli 115 pinnaa/kausi ja loput kolme kautta kautta 92 ja 91 pinnaa, sekä viimeinen vajaa kausi 75 pinnaa 63 matsiin.
Käsittämättömät tehot!
Eikös Bossy ole edelleen Gretzkyn kanssa ainoa jolla 7 peräkkäistä 50+ maalin kautta?.
Kappas. Muisti teki tepposet tuon suhteen. Silti hankala nähdä kenenkään saavuttavan Bossya tuossa ellei maalimäärät radikaalisti nouse. Jos Ovechkin ei ole edes lähellä niin hankala nähdä kenenkään muun pääsevän edes lähelle. Toki Laine voi päästä jos kaikki sujuu kuin strömsössä. Kokonaismäärässä Ovechkin lienee aika korkealla kuitenkin.Itse asiassa Bossyllä noita peräkkäisiä 50 maalin kausia on peräti yhdeksän. Takoi siis yhtä vaille jokaisella NHL-kaudellaan yli 50 tai 60 maalia. Gretzkyllä yksi vähemmän.
Ei ole Crosby voittanut pistepörssiä joka kausi, vaikka olisi lähes täyden kauden pelannut.
Ei olisi joka kausi ei, mutta onhan noita jokunen jäänyt loukkaantumisten takia. Kaudella 2014-15 Benn voitti pistepörssin kolmella pisteellä, Crosby missasi viisi matsia tuolla kaudella ja Benn ei yhtään. Eiköhän Sid nyt ne neljä pinnaa olisi heittänyt kuitenkin viiteen peliin. Sitten tosiaan 2012-13 Crosby jäi 4 pistettä runkosarjan voitosta missaten peräti 12 peliä enemmän kuin St.Louis joka kyseisellä kaudella kyseisen kunnian vei, ylivoimaisessa johdossa oli Sid tuossa kisassa ennen loukkaantumistaan. 2011-12 kaudella ainoastaan 22 peliä, mukavat 36 pistettä niissä, mutta lähes koko kausi loukkaantuneena. 2010-11 kaudella Sid oli jälleen täysin omissa luvuissaan sekä maali-, että pistepörssissä ennen loukkaantumistaan, 41 ottelussa tehot 32+34. 2009-10 tosiaan Henrik Sedin vei pistepörssin, mutta tällöin Sid missasi ainoastaan yhden ottelun ja jäi kolme pistettä jälkeen. Ovechkin missasi kyseisellä kaudella kymmenen matsia ja jäi samaiset kolme pistettä jälkeen.
Mutta joo, voidaan todeta, että hyvin kaapista voisi löytyä ainakin kolme Art Ross trophya enemmän ja ainakin yksi Rocket Richard trophy (+ tietty mahdolliset Hart/Lindsey trophyt). Ja sitten on tosiaan vielä pari kautta jolloin on missattu pelejä enemmänkin jolloin saumaa kyseisiin pysteihin ei ole voinut olla, mutta myös näillä kausilla tahti on ollut sitä tuttua Crosbya. Harmi homma nuo loukkaantumiset, mutta ne kuuluvat lajiin.
Toivon todella, että McDavid ei koe yhtä paljon loukkaantumisia kuin Sidney Crosby.
Kyseessähän ei ollut millään tavalla kirjoitus Crosbyn mollaamiseksi. Sen oli tarkoitus enemmän kertoa aikakausien erosta Gretzkyyn ja Lemieux'hen ja siitä, miten nykyään on vaikeaa olla mitenkään selkeästi dominoiva, vaikka olisi paras.
En sano että tämä olisi jotenkin väärin mutta eikös samalla logiikalla voitaisi sanoa että Crosbyllä olisi yksi Rocket vähemmän (kausi 09-10), kun Oviella oli 9 peliä vähemmän pelattuna mutta vain yksi maali vähemmän?Mutta joo, voidaan todeta, että hyvin kaapista voisi löytyä ainakin kolme Art Ross trophya enemmän ja ainakin yksi Rocket Richard trophy (+ tietty mahdolliset Hart/Lindsey trophyt). Ja sitten on tosiaan vielä pari kautta jolloin on missattu pelejä enemmänkin jolloin saumaa kyseisiin pysteihin ei ole voinut olla, mutta myös näillä kausilla tahti on ollut sitä tuttua Crosbya. Harmi homma nuo loukkaantumiset, mutta ne kuuluvat lajiin.
En sano että tämä olisi jotenkin väärin mutta eikös samalla logiikalla voitaisi sanoa että Crosbyllä olisi yksi Rocket vähemmän (kausi 09-10), kun Oviella oli 9 peliä vähemmän pelattuna mutta vain yksi maali vähemmän?
McDavid on aivan yhtä paljon 1996 porukkaan kuuluva pelaaja kuin 1997 ikäluokkaan ja kun häntä on aina verrattu 1997 syntyneisiin, niin ollut ikätovereitaan vanhempi, joka olisi pitänyt huomioida myös junnuvuosien aikana. Hauskaa, että tammikuun alussa syntyneestä tehdään junnuna sensaatiolupaus myös sillä verukkeella kun pääsi "vuotta vanhempien" kanssa samoihin ryhmiin, vaikka on käytännössä samaa ikäryhmää marras-joulukuussa 1996 syntyneiden kanssa.
Kova lahjakkuus toki, mutta onko lopulta koko 1990-luvulla syntyneiden suurin nimi, niin siihen en purematta vielä usko.