Columbus Blue Jackets 2013–2014

  • 102 259
  • 160

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tim Erixon on vetänyt AHL:ssä nyt kolme peliä tällä kaudella ja tehot ovat 2+7. Lisäksi Erixon on plussan puolella seitsemän maalin verran. Noilla tehoilla ollaan AHL:n pistepörssissä toisella sijalla, edellä on ainoastaan toinen puolustaja, T.J. Brennan.

Erixon taitaa olla siinä pisteessä että on ihan liian hyvä AHL-tasolla, muttei kuitenkaan vielä aivan tarpeeksi hyvä vakiinnuttakseen paikkaa NHL-puolustuksesta. Mutta kokoajan nousee lähemmäksi sitä tasoa, ja olisi varmaan useassa muussa joukkueessa jo vakituinen puolustaja NHL-tasolla. Columbuksessa tuo Ryan Murray vaan meni nopealla tahdilla odotettavasti ohitse nokkimisjärjestyksessä, mutta eiköhän Erixon näillä esityksillä pakota kohta Kekäläisenkin tekemään tälle tilaa kokoonpanossa tavalla tai toisella.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Erixon taitaa olla siinä pisteessä että on ihan liian hyvä AHL-tasolla, muttei kuitenkaan vielä aivan tarpeeksi hyvä vakiinnuttakseen paikkaa NHL-puolustuksesta. Mutta kokoajan nousee lähemmäksi sitä tasoa, ja olisi varmaan useassa muussa joukkueessa jo vakituinen puolustaja NHL-tasolla.

Tim Erixon on hankalassa tilanteessa. Vaikkakin tehotilasto on pudonnut Boscon viestistä muutaman pykälän, on Erixon raporttien perusteella edelleen Falconsin paras pelaaja. Tosiaan liigassa löytyy parikymmentä joukkuetta jossa Erixon kuuluisi edes satunnaisesti kokoonpanoon, Ohiossa on tie yhä jyrkästi pystyssä.

Niin kuin viikko takaperin totesin niin näillä esityksillä Wisniewski olisi se kaveri joka kokoonpanoon ei kuuluisi. Tuolla sopimuksella on kuitenkin mahdotonta pudottaa kyseistä kaveria pois. Prout pelaa edelleen loistavasti, samoin kuin loukkaantumiset selättänyt Fedor Tyutin ja ykköspakkiparissa viilettävä Savard. Ja näiden kavereiden ulkopuolelle jää kiekollinen ykköspelaaja Jonhson sekä superlupaus Murray, joka on vaikea alun jälkeen saanut hyvin oman pelinsä kasaan, joten mahdottoman tehtävän edessä Erixon tällä hetkellä on.

Erixonin lisäksi Nikitin on joutunut katsomon puolelle sillä tämä puolustus on todella niin kova. Onhan se myös kalleimpia koko liigassa.

Takana siis tärkeä vieraskiertue. Rundin aikana kohdattiin kolme päävastustajaksi luettavaa joukkuetta, mikäli tavoite todella on pudotuspelipaikassa. Suurista odotuksista huolimatta tuomisina oli kolme tappiota; maalin tappiot Canadiensia ja Red Wingsia vastaan sekä selvä häviö Capitalsille. "Harmittavasti" en pystynyt seuraamaan ko. matseja arkikiireistä johtuen.

Ilme on kuitenkin ollut jokaisessa pelissä yritteliäs ja hyvä. Tehottomuus on kuitenkin vaivannut joukkuetta ja etenkin ykköskorin kavereilla on ollut hankaluuksia löytää yhteistä säveltä. Dubinskia sekä Umbergeria huudeltiin jo katsomon puolelle ja Matt Calvertin jouduttua leikkaukseen (paluu joulukuun puolivälissä) on ratkaisijan viitta ollut tarjolla. Ilahduttavaa kuitenkin että harvat maalit ovat menneet nuorten lupausten nimiin Atkinsonin, Jennerin ja Johansenin saatua tehot avattua. Johansen on henkilökohtaisen taitonsa ja hyökkäyspään pelinkäsityksensä myötä joukkueen ehdotonta eliittiä mutta surkea omanpäänpelaaminen sekä auttamaton hitaus rajoittavat yhä huippupelaajaksi kasvamista.

Joukkueen onneksi saatiin myös kotivoittojen sarja avattua kuluneella kaudella.
Vastuksetkaan eivät olleet helpoimmasta päästä, etenkin Canucksin jättäminen yhteen tehtyyn maaliin osoittaa jälleen sen ettei omanpään pelaamisesta jää menestys kiinni. Erikoistilannepelaaminen on ollut todella positiivinen yllätys tällä kaudella. Tai siis ylivoiman toiminen, alivoimassa on yhä petrattavaa. Gaborik toimii yhä kuvioissa pelintekijänä ja käytännössä koko ylivoiman pelaava JJ on se henkilö jolle vetoja haetaan. Ja miksei haettaisi, JJ on hyökkäyspäässä erinomainen pelaaja vaikkakin tasakentällisin soi omissa luvattoman paljon. Tasaisen vauhdin taulukolla tehotilastossa komeilee -63 runkosarjan lopussa...mutta tuolla peli-ilmeellä ja intohimolla se on ihan fine.

Tappioputkia siis seuraa voittoputket. Toivottavasti joukkue nyt muistaa viime kauden lopusta tutun voittamisen tunteen. Seuraavaksi kotona on vastassa kovassa vireessä olevat Maple Leafs ja Ducks joten mitään ei saada ilmaiseksi.
Jotenkin sellainen fiilis että ennakolta heikompaa Maple Leafsia vastaan McElhinney saa jälleen näyttöpaikan hyvin sujuneen kauden avauksen jälkeen ja Vezina-Bob tylsyttää Sakun ja Teemun.
Seuraavasta seitsemästä matsista pelataan peräti kuusi Nationwidessa joten nyt olisi todella paikka kuroa kiinni eroa kärjen osalta.

Folignon heräämistä tähän päivään ja tiukkoja kotivoittoja odotellen.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Se hetki kun veskari vaihtaa kesken kauden varustemallia ihan uuteen on yleensä se jolloin epävarmuus on mennyt pisteeseen jossa ratkaisua haetaan varusteista.

Bobrovskylla se oli viime yönä
 
Aika jännät nuo military-peliä varten tehdyt paidat, olishan noilla voinut pelata koko pelinkin. Muutenkin voisi miettiä, että entä jos seuran peliasut olisivat vähän enemmän army-henkiset, ainakin nuo kolmospaidat. Vaikka tietysti sinitakit on historiaa, enkä nyt tiedä miten joku maastokuvio toimisi NHL-joukkueen pelipaidoissa.
Mutta ehkä tuo kolmospaita on sen jonkun lentoyhtiön määräämä, kuten Floridassa ja Pittsburghissa, joka tosin hylkäsi ne kun Crosby sai kiekon leukaan.

Niinkun Brampton Battalionilla on aivan järjettömän hienot peliasut, kiekkomaailman tyylikkäimmät (nykyaikana).

Tuon pelin jälkeen Wisniewskillä on ainakin tehopisteitä aika mukavasti.
Gaborik kun on pelannut 27 peliä Columbuksessa, niin tuloksena on 8 maalia. Saisi kyllä alkaa onnistua useammin, mitenhän lienee kun sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen. Ei tiedä vaikka möisivät siirtotakarajalla jos Bluesilla ei ole enää mahdollisuuksia pudotuspeleihin.
Mitähän Kekäläinen miettii Gaborikista, no se nähdään myöhemmin. Tuskin nyt kovin pitkälle kannattaa tulevaisuutta rakentaa hänen varaan.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Vähiin on jäänyt kirjoittelu viime aikoina, matseja on kuitenkin tullut katseltua ahkerasti. Bob sinua tarvitaan nyt todella paljon. Ole se mies joka olit viime keväänä. Helpot maalit tappavat oman pelin. Prout; mikäli saat jatkossa peliaikaa niin kaiva jälleen se duunariasenne kehiin. Hassua miten haukut jonkun palstalla niin nämä nostavat tasoansa uskomattoman paljon. Valitettavasti tämä näyttää toimivan toisinkin päin. Joten Comeau ja Wisniewski, olen teille velkaa anteeksipyynnön. Anteeksi. scholl on pelle.

Jotta kaikki ei olisi aivan päin persettä niin huonommaksi menee. Gaborik on polvivamman vuoksi sivussa vuodenvaihteeseen. Onneksi Boone Jenner on pian pelikuntoinen, joten suurta vahinkoa ei päässyt tapahtumaan. Heh.

Olisiko liikaa vaadittu jotta TPS, Blue Jackets tai Flyers pelaisi edes hetken hyvin? En muista miten hymyiltiin. Sattui Raiderskin missaamaan NFL:n puolella pleijarit hyvin täpärästi. Reippaan tunnin päästä vastassa on Montreal Ohiossa. Mikäli kyyneleet valvottavat niin katselen pelin.

Ei oikeen huumori riitä.

edit. sekä Sean Collins että Michael Chaput näyttävät olevan tänään kokoonpanossa. Collinsille ainakin luvassa vastuuta hyökkäyspäässä. Odotin Jack Skillen olevan kokoonpanossa, lieneekö jotain loukkaantumista taustalla? Jäänyt Falconsin seuraaminen vähemmälle, vuorokaudessa pitäisi olla enemmän tunteja.

Se hetki kun veskari vaihtaa kesken kauden varustemallia ihan uuteen on yleensä se jolloin epävarmuus on mennyt pisteeseen jossa ratkaisua haetaan varusteista.

Te olette melkoinen filosofi arvon obi-wan.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Ja näin jatkuu jälleen tutuksi tullut avainpelaajien loukkaantuminen. On tämä kausi aivan käsittämätöntä vuoristorataa. Välillä viedään peliesityksellä Pensiä kuin partateriä supermarketista, toisinaan otetaan melkein kaksnumeroisin turpaan liigan huonoimmalta joukkueelta, pelataan ylivoimaa kuin punakone tai vaihtoehtoisesti ei saada kiekkoa edes haltuun.

Nyt kuitenkin Vezina-Bobrovsky on liittynyt loukkaantuneiden listalle viime yönä tulleen nivusvamman myötä ja on sivussa arviota 4-5 viikkoa. Harmittava takaisku Olympialaisiakin silmällä pitäen. Mukaviakin uutisia on luvassa Hortonin osallistuttua jo full contact-treeneihin. Olisi se hienoa nähdä näin kallis kaveri vihdoinkin askissa.

Mutta jälleen on McElhinneylla paikka näyttää osaamistaan. Ihan levollisin mielin olen tällä hetkellä kuitenkin sillä Tabasco on pelannut hyvin omat ottelunsa, etenkin niissä missä joukkue ei ole täysin näyttänyt persettä kakkosvahdilleen.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Onko tietoa kuinka vakavasta loukkaantumisesta McElhinneyn kohdalla on kyse?
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Coach Todd Richards indicated that McElhinney's lower-body ailment is not considered a long-term injury, Aaron Portzline of the Columbus Dispatch reports.
Spin:
Richards said that McElhinney didn't experience any swelling Friday morning after sustaining the injury in Thursday's win over the Ranges, leaving the team optimistic that he'll be able to avoid the IR list. McElhinney will sit out Saturday's game and could miss a few contests beyond that, but the Blue Jackets have to be relieved that a serious injury has been ruled out with No. 1 goalie Sergei Bobrovsky already on injured reserve.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Coach Todd Richards indicated that McElhinney's lower-body ailment is not considered a long-term injury, Aaron Portzline of the Columbus Dispatch reports.
Spin:
Richards said that McElhinney didn't experience any swelling Friday morning after sustaining the injury in Thursday's win over the Ranges, leaving the team optimistic that he'll be able to avoid the IR list. McElhinney will sit out Saturday's game and could miss a few contests beyond that, but the Blue Jackets have to be relieved that a serious injury has been ruled out with No. 1 goalie Sergei Bobrovsky already on injured reserve.

Kiitoksia, siinähän tuo selvisi.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Muutama sananen tännekin. Pelejä on alkukaudesta tullut katseltua noin puolet ja täytyy kyllä allekirjoittaa nimimerkin Herkku toteamus tämän kauden vuoristoradasta - Columbus on kyllä viimeinen joukkue jota pitkävetokupongeille tulee työnnettyä.

Loukkaantumissuma on joukkueen nimimiehistöä koetellut rankasti ja tämän yön STL peliinkin joukkue joutuu ilman Gaborikia, Wisniewskiä, Bobia ja hyvin alkukaudesta esiintynyttä kakkosveska McEllhinneytä. Myös kovanaama Boll, sekä pitkäaikainen potilas Horton puuttuvat yhä. Silti joukkue on kyennyt parantamaan pikkuhiljaa otteitaan syksyn heikosta alusta huolimatta, ja voitolla tämän yön ottelusta olisi mahdollisuus nousta jo playoff-viivalle.

Kauden alun positiivisimpia yllättäjiä itselle ovat olleet nuoret Johanssen ja Murray, sekä myös Boone Jenner joka tulee osoittautumaan vielä kovaksi ryöstöksi draftin 2012 kakkoskierrokselta. Johanssen on vihdoin tuntunut tajuavan että perhana, minähän olenkin iso mies. Kiekon suojaaminen hyökkäysalueella ja erittäin upea pelinluku hyviin käsiin yhdistettynä on poikinut Johanssenille läpimurron ja joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijan. Itselle tulee paljon mieleen miehestä muuan venäläinen Pittsburghista. Murray puolestaan tulee olemaan tärkeä mies Jacketsien takalinjalla monen vuoden ajan. On jo nyt päässyt pelaamaan ykkösylivoiman takana ja peliaika on kasvanut kauden edetessä. Pelaa toistaiseksi kakkosparin minuutteja, mutta ehkä jo ensi kaudella kykenee ottamaan kärkiminuutit vastaan. Jack Johnssonista ei ole pleijarijoukkueen ykköspakiksi, mutta onneksi taakkaa saadaan kevennettyä joukkueen sisältä. Jenner kykenee jo nyt vääntämään kulmassa ketä tahansa vastaan. Tuskin kykenee juniorisarjojen tehoja ikinä siirtämään NHL-tasolle, mutta kova voimahyökkääjä miehestä vielä saadaan.

Muita positiivisiä yllätyksiä ovat olleet Nick Folignon ja Brandon Dubinskyn esitykset vaisun viimekauden jälkeen. Wisniewski on myös osoittanut olevansa yhä hyvä kiekon ollessa vastustajan päädyssä, pisteitä tippunut mukavasti. Pysyisivät nyt vaan kaikki terveenä.

Joukkue on erittäin riippuvainen kovasta karvauspelistään ja jalan on liikuttava voittojen eteen. Usein jo avausvaihdoista näkee onko joukkueella mahdollisuuksia ilman maalivahdin unelmapeliä. Back-to-back peleistä en tilastoja jaksa katsella, mutta niissä jaksaminen on tuntunut usein lopahtavan ja jälkimmäisten otteluiden olevan lähes poikkeuksetta tappioita.
 
Vaikka CBJ on ollut selvästi häviävä joukkue ja kerännyt 25. eniten pisteitä liigassa, niin voittoja on yhtä monta kuin Carolinalla joka pitää hallussaan viimeistä Playoff-paikkaa. Että siinä mielessä peliä ei ole menetetty.

Onhan tuo positiivista kun Johansen on tehnyt läpimurtoa, pisteitä enemmän kuin esim. Mikko Koivulla. Yhdeksän ottelun pisteputki. Viime kausi kun oli iso pettymys. Kiinnostaisi kyllä nähdä enemmänkin pelejä kuin tähänastiset kaksi.
Johansenin, Murrayn ja Jennerin lisäksi satuin näkemään että Columbuksen viime kesänä varaama tanskalais-amerikkalainen Oliver Brjörkstrand on tehnyt aika hyviä tehoja WHL:ssä.

Joskus viisi vuotta sitten iltapäivälehden nettisivuilla hehkutettiin erään 13-vuotiaan ilmaveivi-/mailallahuitomisrankkaria. Jeremy Roenick oli soittanut pojalle, ja Ovetskin myös, sanoi yrittäneensä samaa allstars-ottelun yhteydessä muttei onnistunut. Poju oli jostakin sieltä Seattle-Portland-alueelta ja hänellä oli ruotsalaistyylinen nimi. Luultavasti se oli tämä Bjorkstrand.
Ehkä hänestä tulee uusi Robbie Schremp.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Ehkä hänestä tulee uusi Robbie Schremp.

Tai Mikki "ilmavippi" Granlund? Pelaa onneksi Kanadan junioriliigassa joten todennäköisesti ymmärtää itse peliäkin.

Olisi voinut viime kauden lopun perusteella odottaa parempaa, mutta oppimisvaiheessa ovat kuitenkin koska osa avainpelaajista on vielä nuoria. Täytyy toivoa että nämä meritioituneemmat pelaajat eivät menetä uskoa ja hermojaan, itse uskon että ensi vuonna hätyyttelevät divisioonan kärkipaikkaa, kunhan Bobrovsky lähestyy edes vähän viime vuoden tasoaan. Tykkään kyllä Blue Jacketsien rungosta, paljon kaikkensa antavia duunareita maustettuna Gaborikilla. Toivottavasti Kekäläinen saa Marianin vakuutettua joukkueen nousukäyrästä ja jatkaisi vielä pari vuotta.

Onko muuten ollut huhuja tai rivien välistä luettavissa Gaborikin tilanteesta?
 

Monsteri#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä, State Of Hockey
Historiaa tehnyt Jarmo Kekäläinen: Olen vaativampi suomalaisille! - Paavo Nurmi - Käyttäjiltä - SeiskaLive

Mitä ihmettä?
SEISKA tekee jutun Keklusta.
Ihan laadukkaan jutun, verrattuna lehden maineeseen ripulimediana.

Tää seuraava pätkä kuitenkin tuli puskista:
"Aaltosta ei ole taalajäillä nähty, vaikka hänellä olisi ollut lahjakkuutensa puolesta kaikki edellytykset luoda hyvä ura Pohjois-Amerikassa. Kekäläinenkin yritti aikanaan houkutella Aaltosta St. Louisiin, mutta pelaaja ei ollut tuolloin halukas."
Onko kellään lisätietoa, miksei Juha-Matti halunnut lähtä NaHiLaan?
Onko JM peräkammarin poikia, kun ei KHL:ssäkään viihtynyt?
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Onhan tuo positiivista kun Johansen on tehnyt läpimurtoa, pisteitä enemmän kuin esim. Mikko Koivulla.

Koivun dumaaminen ei taas tule yllätyksenä. Tällä hetkellä siis tasapisteissä Mikon kanssa. Taakse on jäänyt mm. Datsyuk, Giroux, Plekanec sekä Vanek.
Johansen on terästä. Etenkin ylivoimalla ovat muodostaneet Dubinskyn kanssa sellaisen parin että maalipaikkoja tulee liukuhihnalta.

Kenttäpeli on ollut todella kaunista ja viime viikonloppuinen St.Louis-matsi oli puoleen väliin saakka kauneinta Blue Jackets-kiekkoa mitä olen ikinä nähnyt. Se fyysinen dominanssi ja päättäväisyys kiekon kanssa tulee viemään tällä kaudella vielä pitkälle. Columbus ei todellakaan ole vielä pudonnut play off kelkasta, mutta päävastustajille ei voi liikaa siimaa antaa. Parin tunnin päästä koittava Flyers-matsi on jälleen se kuuluisa kauden tärkein peli. Näin toistaiseksi-

Loukkaantumiskierre siis vaivaa yhä ja viimeksi kehumani McElhinney missasi muutaman pelin pikkuvamman vuoksi. Näissä matseissa uunissa oli puolikaima Mike McKenna joka suoriutui stintistään kelvollisesti. Valitettavasti ei vaan kyennyt tarpeeksi tasapainoiseen suoritukseen ja ne tärkeimmät torjunnat jäivät kahdessa viimeisessä ottelussa torjumatta.

Uusina miehinä loukkaantuneiden listalle liittyvät Boll sekä Prout. Molemmat ovat valtavia menetyksiä joukkueelle, Bollin oltua sivussa jo tosin valmiiksi. Pahimmassa tapauksessa tuleva kapteeni on sivussa koko loppukauden. Prout kärsii ylävartalovammasta ja paluuta odotellaan vuoden vaihteen jälkeen. Nyt AHL:ssä kovilla tehoilla esiintyneellä Tim Erixonilla on tilaisuus ottaa paikka ylhäältä. Puolustajat ovat pelaajatyypiltään vain hyvin päinvastaiset joten mielenkiinnolla odotan millaisilla pareilla jatkossa tullaan menemään. Valitettavasti tämä loukkaantuminen taitaa tietää parin Johnson-Tyutin hajoamista sekä Johnsonin hyökkäyspelin vähentämiseen.

Poissa kokoonpanosta on nyt siis Bobrovsky, Wisniewski, Boll, Horton, Gaborik sekä Prout. Normaalisti heistä jokaiselle on sementoitu pelipaikka joukkueessa.
Hortonin ja Gabon paluut ovat kuitenkin onneksi lähellä sekä McElhinney on jo pelikuntoinen.

Onko kellään lisätietoa, miksei Juha-Matti halunnut lähtä NaHiLaan?
Onko JM peräkammarin poikia, kun ei KHL:ssäkään viihtynyt?

Kannattaa kysellä jostain muusta ketjusta. Aaltonen ei liity millään tavoin Columbukseen vaikka vuosikymmen takaperin draftannut scoutti on täällä nykyinen GM.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tää seuraava pätkä kuitenkin tuli puskista:
"Aaltosta ei ole taalajäillä nähty, vaikka hänellä olisi ollut lahjakkuutensa puolesta kaikki edellytykset luoda hyvä ura Pohjois-Amerikassa. Kekäläinenkin yritti aikanaan houkutella Aaltosta St. Louisiin, mutta pelaaja ei ollut tuolloin halukas."
Onko kellään lisätietoa, miksei Juha-Matti halunnut lähtä NaHiLaan?
Onko JM peräkammarin poikia, kun ei KHL:ssäkään viihtynyt?

Enpä tuota tiedä. Voi se Juhis hyvin ollakin hieman turhan kotiseuturakas. Kuitenkin veikkaan, että syynä on se ettei Juhiksella ole koskaan ollut tai koskaan tule olemaana mielenkiintoa lähteä ainakaan AHL:n kautta pelipaikkaa isosta showsta hakemaan. Pitäisi olla suora yksisuuntainen ja iso rooli. Sellaiseen nyt aika harva NHL-joukkue tuollaisen euroopasta tulevan neppailijan kanssa suostuu. Taidot siihen on aina ollut, mutta kun ei ole yhtään kärsivällisyyttä niin joutuu dominoimaan Liigassa.

edit. Ja aivan täydellinen off-topic. Pahoittelen. Sen siitä saa kun puoliunessa selailee.
 
Mitä ihmettä?
SEISKA tekee jutun Keklusta.
Ihan laadukkaan jutun, verrattuna lehden maineeseen ripulimediana.

Aika hyvä juttu, myös Urheilulehden NHL-numerossa oli Kekäläisestä artikkeli.
Toivottavasti Kekäläinen saisi jatkaa monta vuotta, vaikka melko haastavahan tuo tilanne kyllä on.

Pitkälle on venynyt Hortonin odotus. Ei välttämättä tämän vuoden puolella edes debytoi sininutussa.
 

Monsteri#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä, State Of Hockey
Kannattaa kysellä jostain muusta ketjusta. Aaltonen ei liity millään tavoin Columbukseen vaikka vuosikymmen takaperin draftannut scoutti on täällä nykyinen GM.
Totta puhut, offtopic Aaltosen osalta. Linkin laitoin kuitenki koska Seiska oli pari päivää Columbuksessa kattomassa Keklua duunissa. Oli videolinkki viel ukkojen iltahöntsistäki :D

Kiitti apu-gm vinkistä, pitää pyytää joulupukilta UL lahjaksi!
Uskon kyllä Jarmon kykyihin parsia kasaan todellinen contender,
vielä ei ihan siellä olla. Mutta semi-lähellä. Horton tosiaan 100% kuntoon
toisi kokoa top6-osastoon.
Mielestäni ihan onnistunut Draft kesällä, tai mitä nyt ykkösrundilaisia
oon "scouttailut". Ensi kesällä sitten ihan täysin Kekäläisen Draft, eihän
sitä tiedä vaikka lähtisi kaupoille kärkipickeistä, ellei niitä tule luonnollista kautta.

Gaborik ja Horton, molemmat loukkaantumisherkkiä, mutta täysin terveinä
liigan eliittiä omissa rooleissaan. Tuskin ainakaan Nathania lähtee kaupittelemaan, just solminu pitkän sopparin. Nyt vaa äijä täysin kuntoon ja samalla kypsyttelee prospecteja. Miksei kauppaisi vanhan johdon valitsemia "kovia" prospecteja, joita pidetään arvossaan, muttei läpäise Kekäläisen seulaa? Kaverihan on vaativa ku mikä, mutta johtaa esimerkillään, vaati itseltä vähintään yhtä paljon kuin muilta.
Kova jätkä, ei voi muuta sanoa. Eka eurooppalainen GM ja tuli mukaan aika ryminällä. Oli hieno kattoa niitä videopätkiä kesän Draftissä, kun Keklu tylyttää mm. Montrealin GM:ää vaihtotarjouksissa :D
Varmasti tekee Pohjois-Amerikassa pitkän uran, luulen että Ohiossakin
viihtyy sen 5-7 vuotta, JD ja Keklu on tehny niin pitkään kimpassa duunia pienemmissä rooleissa, mutta nyt tää on molemmille se iso ja ikioma projekti,
ja sille annetaan aikaa. Varaamisen kautta ja kaupoilla, niinku ennenkin.
Jos/kun organistaation ja Keklun tiet eroaa, niin löytynee 29 muuta seuraa, jotka haluaa noin jämptin äijän töihin.

Offtopic Juha-Matti Aaltosesta
Niin, siitä Aaltosesta vielä. Jos joku on tiukemmin seurannut Kekäläisen
edesottamuksia, onko hän maininnut Aaltosen P-A kieltäytymisistä mitään?
Esim. MM-kisastudio höpinäissä tai mitään? Arvostan Juha-Mattia snaipperina hitokseen, ja se v!tuttaaki ettei se lähtenyt koittamaa.
Se on aina semmonen kaartelija ollut, mut NHL/AHL-reissu ois varmasti
tuonu pelaamisee suoraviivasuutta, enemmän vetoi, jätkällähän on nopee ja tiukka rannari ja kaikkee! Kovalla duunilla siitä ois voinu tulla jopa 30-40 maalin snipu. Tai sitten tullu takasin eurooppaan oppineena, kattokaas nyt Hartikaistaki! Sille tarttu hyvin paljon mukaan. Tän pitäis jatkua jossain muualla mutta missä? Ettei CBJ-fanit suutu, rauhaa!
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Columbus solmi EL-sopparin männäkesän kolmoskierroksen varauksen, Oliver Bjorkstrandin kanssa. Uutinen joukkueen kotisivulla Tanskan poika on tosiaan paukutellut tällä kaudella mukavat 25+31=56 tehopisteet 32 pelaamassaan ottelussa WHL-liigassa.

Columbuksen otteet ovat viimeaikoina olleet erittäin mukavia (pl. Philly-ottelun sulaminen) ja viimeiset kymmenen ottelua näyttävätkin ihan mukavaa 6-3-1 tulosta. Näyttää että seura on saamassa ensimmäistä kertaa historiansa aikana oikean ykkössentterin. Ryan Johanssenin viimeiset 14 peliä ovat tuoneet hienot 9+8=17 tehopisteet ja sijoitus liigan pistepörssissä jo 36. Jos Johanssen pitää kauden mittaan tasonsa on edessä luultavasti melkoisen kova palkankorotus. Kekäläisenä lähtisin hakemaan ehkä jo nyt kauden aikana muutaman vuoden jatkoa sinne neljän miljoonan tienoille. Johanssen-Dubinsky-Anisimov-MacKenzie muodostaa tasapainoisen sentterinelikon myös tämän kauden jälkeen. Kun miehet laidalla saataisiin vielä pysymään terveenä...

Case-Gabby ei ole kuluneen kauden osalta mennyt ihan nappiin. Onhan mies terveenä ollessaan kova täsmäase ja edelleen yksi maailman parhaista maalintekijöistä, mutta miehen sopimus tulee loppumaan kauden päätteeksi ja näytöt ovat minimaaliset miehen Columbus-ajalta. Vapailta markkinoilta tulisi loukkaantumishistoriastaan huolimatta saamaan varmasti +6M sopimuksen. Siirtotakarajalla mies saattaa hyvinkin olla kauppatavaraa. Kyllähän 1st. rounder + tulee Gabbyn loppukauden rentalin hinta olemaan tapahtuessaan. Itse toivoisin oikeastaan vuoden jatkoa nykyistä pienemmällä caphitillä. In Jarmo we trust.

Vuorokauden päästä vieraspeli Devilsiä vastaan, eikä voittoputken venyminen kolmeen tunnu ollenkaan mahdottomalta ajatukselta. Bobrovsky matkustaa ilmeisesti jo joukkueen mukana, mutta ei vielä pue otteluun. Hortonin pelaaminen ei vielä ajankohtaista vuonna 2013.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Ryan Johansen...
Johansen on ilmeisesti vihdoinkin ottanut itseään niskasta kiinni, ja sitä paljon puhuttua pojan/miehen potentiaalia on todellakin alkanut näkymään. Eikös tämä ole se kaveri, josta puhuttiin isoon ääneen parisen vuotta sitten? Aineksia jopa todelliseksi supertähdeksi, sanoisin minä, vai onko sitten liikaa sanottu tässä vaiheessa. Ainahan sitä kuulee puhuttavan supertähden sanan kulutuksesta, se on sitten toinen juttu se. Parin vuoden sisään A-luokan sentteri joka tapauksessa. Kiekonkäsittely, peliäly ja syöttämistaito sitä kuuluisaa poikkeuksellista luokkaa, ja tuohon päälle vielä fysiikan kehittäminen sekä puolustuspään pelaamisen parantaminen, niin avot. Vielä kun taustalla pyörii herrat Anisimov, Dubinsky ja MacKenzie, niin mitään suuren suuria paineitakaan ei luulisi kertyvän ihan tuossa tuokiossa miehen harteille. Blue Jacketsillä on koossaan sentteriosasto, josta ei tarvitse huolehtia vuosiin, mikäli Johansenin kehityskäyrä jatkuu toivotulla tavalla.

Olisi hauska nähdä, kun kovalla rahalla Columbukseen hommatut kaverit pysyisivät vielä kunnossa. Hortonin ja Gaborikin ympärille olisi hyvä rakentaa hyökkäyksen top-6, mutta jos hyökkäyksessä ~12 miljoonaa on tehty lasista, niin eihän siltä nyt voi paljoa vaatia. Tästä syystä näkisin ihan mahdollisena Gaborikin treidaamisen, kun viimeistä vuotta sopparistaan pelaa. Eri asia sitten, kuka uskaltaa tarttua ja kuinka kovalla hinnalla, ja onko mahdollisuutta päätyä rentalina Cuppia vakavasti tavoittelevaan jengiin tuolla cap-hitillä? Maltillisempi jatkosopimuskin saattaisi tietty olla myös yksi vaihtoehto.

Eiköhän Keklu oikeaan ratkaisuun päädy, tapahtui sitten mitä tapahtui.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Mielenkiintoista nähdä mitkä ovat Kekäläisen suunnitelmat Alexander Wennbergin kanssa ensikautta ajatellen. Olen aika varma että Wennberg ei Ruotsin maalla enää tämän kauden jälkeen pelaa vaan Keklu hommaa miehen lätäkön toiselle puolen sopeutumaan paikalliseen pelityyliin. Jännä nähdä myös millä paikalla Wennberg pääsee kokeilemaan siipiään Columbuksessa, sillä mieshän on pelannut keskellä ja laidassa. Wennbergin työmoraali on kyllä ollut ihailtavaa tämän kauden peleissä, ehkäpä Wennbergistä tulee Columbuksen paranneltu Hybrid-JereLehtinen?

Hieman harmittaa että avainukkoja on noinkin paljon sivussa, mutta toisaalta joukkue on kasvanut paljon Bobin, Gabbyn ja Hortonin poissa ollessa. Horton kuitenkin debytoinee lähiaikoina. Muuten sivussa on myös McKenzie, Prout, Boll ja Calvert. Täytyy toivoa että otteet paranevat entisestään kun avainmiehet palailevat. Otteiden pysyessä viimeaikojen trendissä on hyvät saumat nähdä play-off kiekkoa Ohiossa, toista kertaa. Seuraavat neljä peliä ovat kuitenkin erittäin kovia pelejä kun vastassa on Penguins, Avs, Yotes ja Blues.
 

Hermanni-10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Onpas ollut hiljaista tässä ketjussa, joten pistetään tätä vähän ylöspäin!

Joukkueella on hyvä flow päällä, ja nyt ollaan lähempänä play-off paikkaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Toivotaan, että ukot säilyy ehjänä ja kuntokäyrä pysyy nousujohteisena.
Myös siirtoraja alkaa olla lähellä ja huhuja on liikkeellä. Marian Gaborikin lähtöä pidetään lähes varmana, mahdollisesti jo tällä kaudella. Tässä linkkiä:
Kiekkokynä: Viikon kauppakatsaus Gaborik vaihtaa jälleen maisemaa? | NHL Suomi
Myös Tuomo Ruudusta ollaan ilmeisesti kiinnostuneita.
http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/nhl/uutiset.shtml/2014/01/1853774/lehti-kekalainen-haluaa-ruudun-joukkoihinsa
Mitä mieltä näistä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nathan Hortonin paluun jälkeen: 8 ottelua, 7 voittoa. Uskomaton vaikutus ollut miehellä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Onpas ollut hiljaista tässä ketjussa, joten pistetään tätä vähän ylöspäin!

Joukkueella on hyvä flow päällä, ja nyt ollaan lähempänä play-off paikkaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Toivotaan, että ukot säilyy ehjänä ja kuntokäyrä pysyy nousujohteisena.
Myös siirtoraja alkaa olla lähellä ja huhuja on liikkeellä. Marian Gaborikin lähtöä pidetään lähes varmana, mahdollisesti jo tällä kaudella. Tässä linkkiä:
Kiekkokynä: Viikon kauppakatsaus Gaborik vaihtaa jälleen maisemaa? | NHL Suomi
Myös Tuomo Ruudusta ollaan ilmeisesti kiinnostuneita.
http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/nhl/uutiset.shtml/2014/01/1853774/lehti-kekalainen-haluaa-ruudun-joukkoihinsa
Mitä mieltä näistä?

Tuo case-Gaborik on kyllä mielenkiintoinen. Saa nähdä, jääkö siitä Kekäläisen ansioluetteloon pitkä miinus. Nimittäin Gaborikia on varmasti hankala kaupata mihinkään tuon hänen NTC-klausuulinsa vuoksi. Minkä lisäksi tuo 7,5 miljoonan caphit on sen verran messevä, että yksikään contender ei tuollaista pysty nielemään ilman isoja muutoksia tai Columbuksen pitäen osan palkasta itselleen.

Jos Kekäläinen joutuu kauppaamaan Gaborikin "pilkkahintaan", maksaa Ruudusta edes jotain arvokasta, niin aika huonon arvosanan mies mielestäni näistä tradedeadline-touhuista ansaitsee. Mutta vielähän Kekäläisellä on avaimet omissa käsissään, joten saa nähdä, miten selviää.

Ps. Tuon kiekkokynä-artikkelisarjan osalta kannattaa olla aika tarkkana, koska tuo kirjoittaja tuntuu sotkevan (joko tahalteen tai sitten epäselvästä ilmaisustaan johtuen) teksteihinsä omaa spekulaatiota faktana. Nuo hänen käyttämänsä lähteet ovat hyvin "petollisia", koska ne ikäänkuin antavat teksteille luotettavuutta, mutta teksteissä ei itsessään aina kovin hyvin tuoda ilmi, mikä tieto on lähteistä poimittua ja mikä taas kirjoittajan omaa spekulaatiota. Yleensä tuo täytyy tulkita puhtaiden sanamuotojen perusteella, mikä on hieman pulmallista.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Gaborik on kyllä vaikea tapaus, oikeastaan ainoat järkevät vaihtoehdot ovat myydä pois tai tehdä max 2 vuoden jatko. Ei Gaborik huono pelaaja ole, mutta ei enää mikää supertähtikään. Ja kaveri on kuitenkin lasista veistetty, eikä pahemmin ehjiä päiviä näe niin pitkä jatkokaan ei tule kyseeseen. Mikäli Gabbysta jotain järkevää on saatavilla niin kiinni vaan.

Eikä Gaborik treidikään näytä paskalta vaikka Gaborik pois lähtisi ja jotain saataisiin vastineeksi. Brassard oli hyvä sentteri, mutta hänen poislähtönsä on tehnyt Ryan Johansenista sen ykkösentterin, jota on kaivattu vuodesta 2000 lähtien. John Moore on oikeastaan ainoa menetys, joka tulevaisuudessa saattaa kaivella, mutta sen näyttää aika lupaavasti kuitenkin Rangersissä pelannut. Dorsett oli ehkä fanien suosikkeja, mutta pelillisesti helposti koravattavissa, vaikka loistava alaketjujen jyrä onkin. Jos Gaborikista saataisiin raavittua hyvää vastinetta saattaisi kauppa jäädä lopulta voitolliseksi Columbukselle, en pahaksi panisi Gaborikin jatkoa ja terveitä vuosia.

Pelejä en kommentoi ennen kuin hävitään.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Edellinen peli (Columbus-Buffalo) olikin sitten historian havinaa, siinä tuli seuran pisin voittoputki tähän mennessä ja samalla peli oli 1000 peli Blue Jacketsille. Hieman huvittavaa ajatella, että liigasta löytyy pelaajia joilla on enemmän pelejä vyöllään kuin Blue Jacketsilla seurana.. 1000:een peliin on mahtunut paljon ikimuistoisia hetkiä, vaikka menestystä ei toistaiseksi aivan hirveästi ole tullut.. Alla muistelen ikimuistoisia pelejä:

Ensimmäinen peli oli hieno hetki vaikka Blackhawksille hävittiinkin 5-3, Bruce Gardiner taisi tehdä seurahistorian ensimmäisen maalin, ja maalilla toimi Ron Tugnutt 7.56 PM.. Columbus Blue Jackets Inaugural Game vs Chicago Blackahwks - YouTube

Muistettavimpia hetkiä oli myös ensimmäinen voitto seurahistoriassa, joka tuli Calgaryssä Columbuksen hävittyä kaksi ensimmäistä peliään Kingsille ja Blackhawksille.. Joukkueen ensimmäinen itse varaama pelaaja Rusty Klesla iski muuten ensimmäisen maalinsa tässä ottelussa Calgaryä vastaan..

Vuoden 2002 häpeätahra oli toisaalta iso ennakkotapaus katsojaturvallisuuteen. Häpetahrahan oli se ettei Nationwide Arenalla ollut päädyissä ''muikkuverkkoja'' ja tämän johdosta Espen Knutsenin katsomoon ampuma kiekko johti 13-vuotiaan pikkutytön kuolemaan. Kuolemasta noussut kohu muistaakseni johti siihen että muikkuverkot tulivat pakollisiksi, saa korjata jos olen väärässä.? Kausikin tuona vuonna taisi tuoda seurahistorian surkeimman pistesaaliin..

Kuitenkin yksi sykähdyttävimmistä hetkistä oli kun 17.1.2008 katselin väsyneenä peliä ja Rick Nash teki ehkä Blue Jackets historian hienoimman maalin ja yksilösuorituksen. En ole ikinä tuulettanut NHL-maalia kotona samalla fiiliksella.. Tässä linkki videoon Amazing goal by Rick Nash against Coyotes - YouTube

Mukavaa oli myös 10.11.2010 Kun Blue Jackets ryöpytti St.Louis Bluesia Voracek aloitti maalinteon ja Vermette päätti pelin 8-1 lukemiin... Muistaakseni alkulämmöissä (ei jäällä) taisi tapahtua jokin selkkaus Bluesin puolelta.

Vittumaisia muistoja on vuodelta 2012 kun peliä on jäljellä muutamia sekunteja Losissa päättä Kingsin kellomies leikkiä kellolla ja näiden lisäsekuntien turvin Drew Doughty tällää voittomaalin kun peliä on ''pelaamatta 0,4 sekuntia''... Vieläkin ihmettelen että tuo perseily maali meni lävitse. Columbus Blue Jackets vs. LA Kings - game clock malfunction - YouTube

Kertomatta jäi varmasti paljon ikimuistoisia pelejä, mutta nämä ovat mielessä ensimmäisenä. Varmasti olisin voinut muistella ekoja pleijareita tai viime kevään taistoa play-off paikastakin. Toivotaan että seuraavaan 1000 peliin mahtuukin enemmän menestystä ja huikeita pelaajia!
Carry the flag!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös