Colorado Avalanche 2015–2016

  • 140 278
  • 662

Ralph

Jäsen
Se oli siinä se kausi. Enää ihmetellään sunnuntaille asti, että millaiset lottoprosentit tulee kuun lopun arvontaan.
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Järkyttävää kuraa koko joukkueelta ja valmennusjohdolta tää loppukausi.
Wild häviää 4 putkeen ja antaa siimaa ja me mennään peeloilemaan seitsemästä ottelusta 6 tappiota.

Aivan järkyttävää tuo kiekollinen tuki kentällä ja tuntuu siltä että kaikki ovat ihan kujalla miten pitäisi lätkää pelata kunnolla.

Viimeiset kolme vuotta, ja meidän päähän on joka ottelussa keskimäärin tullut 9 vetoa enemmän 5vs5.
Olemme viimeisimpiä vedot kohti per 60min, corsi against per 60min ja Fenwick against per 60min. (viimeiset kolme vuotta)

Voi mitä vaan sanoa että ollaan "on the rush" joukkue, mutta jos annetaan vastustajalle joka helvetin pelissä 10-20 yritystä vapaasti viivalta niin niitä kiekkoja uppoo aika kovalla tahdilla omaan häkkiin.
Oman alueen peli on aivan sekaisin hybridi man-to-man systeemin johdosta jossa jokainen pelaaja ei tee muuta kun reagoi, sen sijaan että oltaisiin pro-aktiivisesti yrittämässä kiekkoa pois ottaa. Jätetään siniviiva ja laidat ihan vapaaksi jolloin vastustajat voi vapaasti pyörittää kiekkoa meidän päässä kunnes joko Varly ottaa kiinni, saadaan reboundi (ja mennään suoraan vaihtoon ja annetaan kiekko takaisin vastustajalle) tai kiekko on häkissä.

Tarvitaan joko Roylta täydellinen 180 astetta taktiikkojen ja kiekollisen tuen muuttaminen, uudet apucoachit jotka ottavat tän vastuun tai sitten Roy ulos ja äkkiä ja koko valmennuksen siivous.

En vaan enää jaksa katsoa otteluita jossa on pakko toivoa että Varly ottaa järkyttävän määrän koppeja tai olla hyvä tuuri että voitetaan.
Miten monta ottelua ollaan Royn aikakaudella hävitty vaikka oltiin parempi joukkue vs. että voitettiin vaikka oltiin huonompi?
Sanoisin että tuo suhde on jotain 1:10 ja se tekee minut hyvin masentuneeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Olipahan kerta kaikkiaan rasittava loppukausi. Wild avasi kokoajan uuden mahdollisuuden Avsille mennä pudotuspeleihin, mutta niin vain päättivät miehet paiskata oven syvässä hiljaisuudessaan joka kerta visusti kiinni. Rehellisesti sanoen olisin todella mieluusti halunnut nähdä Avalanchen playoffeissa, mutta esitykset ovat olleet sen kaltaisia että eiköhän ihan ansaittu sijoitus tämä ollut.

En jaksa @Froggy :n kirjoitusta tähän suoraan lainata, mutta hän kyllä kertoi kaiken oleellisen. Jos annetaan kaverin laukoa vapaaehtoisesti niin kyllähän siinä ihan auttamatta jäädään tappiolle pitkässä juoksussa. Olkoot meillä sitten liigan blokkikuninkaat kentällä, mutta hyvän joukkueen pitäisi olla se kuka laittaa vastustajat blokkaamaan eikä itse alennu polvistumaan toisten vetojen eteen.

Yksi suurin osa tuosta heikosta kiekkokontrollista johtuu avauspelistä. Urheilulehden Jäämiehien näyttävät variaatiot olivat omasta mielestäni jopa liioiteltuja ja surkuhupaista ivailua, mutta tottahan nuo heidän sanovat asiat oli. Pääsääntöisesti jos tuotiin kiekko alueelle kauden aikana, niin se meni 95% tyyliin MacKinnon/Duchene/Barrie/Johnson yksin kuljettamalla ja muiden tulevan jälkijunassa. Sitten kun tuosta nelikosta kaksi on loppukauden loukkaantuneena, niin kyllä sen järkyttävän oman pään vispaamisen näkee auttamatta.
 

Ralph

Jäsen
Se kausi meni sitten siinä. Melkoinen vuoristorata saatiin aikaiseksi. Kausi alkoi heikosti ja pudotuspelimahdollisuuksista oltiin luopumassa parin kierroksen jälkeen. Sitten joulukuussa komea nousu, joka jatkui vielä vähän tammikuun jälkeenkin. Tämän jälkeen heikko jakso, mutta Avalanche hetkellisesti vielä ryhdistäytyi. Mutta sitten loppukausi aivan kamalan surkea.

Avalanchen sijoitus käänteisessä sarjataulukossa on kymmenes toista kautta putkeen, joten hyvin todennäköisesti Avalanche varaa numerolla kymmenen taas ensi kesänä.

Loppukuusta nostellaan lottopalloja. Avalanchella kolmen ja puolen prosentin mahdollisuus Auston Matthewsiin, reippaan neljän prosentin Patrik Laineeseen ja joku viiden kolmosvaraukseen.
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Patrick Roy jatkaa myös seuraavalla kaudella coachina.

Saa vain rukoilla ja toivoa että muutosta tapahtuu todella paljon pelistrategiassa ja taktiikassa.
Koska jos samoin menetelmin mennään, niin on ihan sama jos pelaajat vaihtuvat. Homma ei tule toimimaan.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Calvin Pickard ja Matt Duchene on nimetty Kanadan MM-joukkueen ensimmäiseen pelaajavalintaan. Eiköhän sieltä Barrielle ja/tai MacKinnonille vielä pyyntö tule jossain kohtaa, jos miehiä vielä kiinnostaa lähteä metsästämään toista perättäistä maailmanmestaruutta.
 

Ralph

Jäsen
Ryan O'Reilly -kaupassa Sabresista saapunut hyökkääjä J.T. Compher on mukana jenkkien MM-miehistössä. Erittäin positiivinen yllätys, että tämä parikymppinen äijä on siinä kunnossa, että pääsee pelaamaan aikuisten MM-kisoihin. Tokikaan jenkeillä ei koskaan nähdä mitään tähtijoukkuetta, mutta ei noita junnujakaan aina montaa ole.

Compher paukutti yliopistosarjassa joukkueensa kapteenina 63 pistettä 38 otteluun. Tällä sijoittui pistepörssin toiseksi joukkuekaverin (ja varmaan ketjukaverin) Kyle Connorin jälkeen. Jets-varaus Connor on mukana myös MM-kisoissa.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Ryan O'Reilly -kaupassa Sabresista saapunut hyökkääjä J.T. Compher on mukana jenkkien MM-miehistössä. Erittäin positiivinen yllätys, että tämä parikymppinen äijä on siinä kunnossa, että pääsee pelaamaan aikuisten MM-kisoihin. Tokikaan jenkeillä ei koskaan nähdä mitään tähtijoukkuetta, mutta ei noita junnujakaan aina montaa ole.

Compher paukutti yliopistosarjassa joukkueensa kapteenina 63 pistettä 38 otteluun. Tällä sijoittui pistepörssin toiseksi joukkuekaverin (ja varmaan ketjukaverin) Kyle Connorin jälkeen. Jets-varaus Connor on mukana myös MM-kisoissa.
Ei ole tullut paljoa katsottua miehen menoa, mutta yllätti kyllä täysin. Muutenkin järkyttävä tason nosto, kun viime vuonna nakutti 34 peliin vain 24 pistettä. Muutenkin kun tilastoja katsoo, niin näyttääpä todella suoraviivaiselta kehitykseltä. Ensin 11-12 kaudella U-18 joukkueessa kuusi peliä (2+3=5) ja seuraavalla kaudella heti U-18 kapteenina seitsemään peliin 3+4=7. Kaksi kautta myöhemmin U-20 kisat kiikareilla ja nyt sitten miesten kisoihin. NCAA:ssa tulokaskauden jälkeen A rintaan, ja viime kaudella olikin jo heti sitten C naulassa. Pisteissä ja tilastoissa pieni vuorisorata, mutta suunta reilusti ylöspäin.

2013-14, 35GP 11+20 = 33p, 22PIM, +13
2014-15 (A), 34GP 12+12 = 24p, 40PIM, -3
2015-16 (C), 38GP 16+47 = 63, 28PIM, +35

Eli pieni "sophomore slump" jos niin voidaan tässä sanoa, mutta kovaa kehitystä ja innolla odotan MM-kisoi että näkee ensimmäistä kertaa miehen peliä. Osaako @Ralph sanoa miten kaverin opiskelut menevät, että lähteekö hakemaan jo NHL-paikkaa ensi kaudella? Peliäkään mieheltä näkemättä voisin hyvin sanoa, että jos lyö läpi NHL:ään niin kyllä hänelle varmaan Coloradossa kutsu kapteenistoon voi tulla, mikäli McLeod ja Iginla alkavat näyttää ikääntymisen merkkejä ja Landeskog jatkaa sikailuaan.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
J.T Compherin molemmat ketjukaverit ovat tehneet NHL-sopimukset, joten sinänsä mitään syytä miksi myös Compher ei sitä tekisi ei pitäisi olla. Tässähän suurin riski on taas siinä, että jos Compher vielä kaudeksi palaa yliopistoon, on hän UFA eikä mistään syystä tarvitse tehdä Avalanchen kanssa sopimusta.

Sakic oli sanonut, että tilannetta katsotaan MM-kisojen jälkeen. Toivottavasti pojalle saataisiin sopimus, hyvin voisi kolmosen laidassa pelata jo ensi kaudella! Pahaa pelkään, että jos mies takaisin yliopistoon menee niin tekee Schultzit/Hayesit/Veseyt ja haistattaa paskat Coloradolle.
 

Ralph

Jäsen
Makkeli on oikeassa. Jos J.T. Compheria ei haluta päästää ilmaiseksi muualle, niin soppari pitäisi tehdä nyt kesällä.

Toisaalta Compheria voisi kokeilla jo NHL:n puolella ensi kaudella, mutta kun nimiä löytyy jo valmiiksi useampi kappale ja muitakin nuorempia on ehdolla. Matt Duchene, Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog, Jarome Iginla, Mikhail Grigorenko, Carl Söderberg ja Blake Comeau. Siinä on seitsemän pelaajaa, jotka ovat jo top-9-tason pelaajia. Toki Comeauta voi miettiä nelosketjuun. Siihen päälle löytyy Mikko Rantanen, joka näillä näytöillä ansaitsee paikan ensi kaudeksi NHL:ään enemmän kuin Compher. Samoin Dennis Everberg on ihan väkevästi esiintynyt farmissa, mutta hän menee toki nelosketjun roolissakin.

Siihen päälle Mikkel Bödker ja tapaus Alexander Radulov. Tai joku muu kalliimpi UFA-hyökkääjä. Ensi kauden hyökkäyskalusto näyttää tällä hetkellä tältä:

Rantanen - MacKinnon - Bödker/Radulov/UFA
Grigorenko - Duchene - Iginla
Landeskog - Söderberg - Comeau/Compher/Everberg
McLeod - Mitchell - Comeau/Skille/Everberg

Noiden lisäksi on vielä olemassa se muutaman prosentin mahdollisuus, että Auston Matthews tai Patrik Laine saadaan mukaan spekulointiin. Matthews ainakin on NHL-valmis ja Laine varmaan myös. Jos ykkös- tai kakkosvaraus napsahtaa säkällä Avalancheen, on lisää vaihtoehtoja tarjolla.

Puolustuskalusto on helpompi sanoa: Erik Johnson, Francois Beauchemin, Chris Bigras, Nikita Zadorov, Tyson Barrie, Nick Holden ja Eric Gelinas. Tai jos Patrick Roy jatkaa kahdeksan pakin tyyliään, niin kasipakiksi vielä joku UFA-hankinta, kuten Nate Guenin, Zach Redmond tai Holden aiemmin oli. Esimerkiksi Yannick Weber tai Kevan Miller olisi sellaisia nyt ensi kesän UFA-pelaajista.

Noin palttiarallaa ei suuria muutoksia Avalanchen rosteriin tapahdu verrattuna loppukauden runkoon:

Matthias -> Rantanen
Bödker -> Bödker/Rantanen/UFA/draftilotto
Martinsen -> Compher/Everberg/yllätyspelaaja
Skille -> Skille/Compher/Everberg
Redmond -> Weber/Miller/joku tämmönen
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Vihdoin jotain uutista Avalanchen suunnaltakin, alkoi olla jo tylsää.

J.T. Compher tehnyt tulokassopimuksen Coloradon kanssa, hyvä ettei päästetty tulevaisuutta ihan hukkaan.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Vihdoin jotain uutista Avalanchen suunnaltakin, alkoi olla jo tylsää.

J.T. Compher tehnyt tulokassopimuksen Coloradon kanssa, hyvä ettei päästetty tulevaisuutta ihan hukkaan.

Loistavaa! Vähän alkoi jo pelottaa, kun täältä tajusin, että saattaa jättää Coloradon ensi kesänä. Hyvä näin.
 

Ralph

Jäsen
Pistetään tänne vanhan kauden ketjuun vielä, että Joey Hishon siirtyy Jokereihin KHL:ään. Aika heikko varaus Hishon lopulta oli. Yllätysvaraus ensimmäisen kierroksen puoleen väliin. Varsinkin, kun takana olisi tarjolla ollut mm. Nick Bjugstad tai Riley Sheahan samaan rooliin, korkeammalle rankattuinakin. Vaikka pääsi pelaamaan muutamat NHL-pelit, niin täysi hutivaraus kyseessä. Toki loukkaantui pahasti varauksen jälkeen ja huilasi yhden kauden kokonaan, mutta silti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös