Colorado ei tule Royn mukaan muuttamaan peliään viime kaudesta kauheasti ja se tarkoittaa taas Varlamoville paljon hommia. Fenwickhunwick-tilastoja Colorado tuskin tulee taaskaan kovin monessa ottelussa voittamaan. Sen verran Roy kuitenkin mainitsi, että vastustajien laukaukset pyritään pitämään poissa parhaalta sektorilta. Varlamov napsii kaukolaukset hyvällä prosentilla kiinni, niin antaa vastustajien turhauttaa itsensä niihin.
Mielestäni tuo on perusteltu lähtökohta Roy'lta, koska homma toimi niin hyvin viime kaudella, niin olisi melko epäintuitiivista lähteä muuttamaan pelitapaa, vaikka sen voidaankin hyvin perustein sanoa olevan haasteellinen eritoten pidemmälle playoffeja mentäessä.
Kuitenkin juuri lännessä on paljon kiekonhallinnaltaan vahvoja joukkueita, joita vastaan on hankala nähdä pärjäävän puhtaalla pystysuuntakiekolla. Ainoastaan Montreal oli viime kauden playoffeissa niin puhtaasti samaa taktiikkaa käyttänyt joukkue, jonka pystyi sanoa menestyneen. Ongelma tuossa vain on, että koko paketin täytyy olla aivan helvetin hiottu sekä maalivahdin kuuma. Chicago - St,Louis -sarja oli mielestäni hyvä esimerkki siitä, että vaikka materiaalit olivat paperilla tasavahvat, niin selkeän kiekonhallinnan ottelusarjassa ottanut joukkue käveli lopulta melko helposti jatkoon. St.Louisin paketti ei ollut kovin tiivis eikä maalivahti kuuma, joten Chicagon tasoinen joukkue käytti ajan ja tilan helposti hyväkseen. Runkosarjassa tulee keskimäärin vastaan pienemmällä taitotasolla varustettuja joukkueita, jolloin tasainen pisteiden napsiminen pitkässä runkosarjassa myös pystysuunnan kiekolla on helpompaa. Mutta playoffeissa tilanne on eri.
Oli miten oli, niin Coloradon taivalta on tästäkin syystä erittäin mielenkiintoista seurata ensi kaudella.
Mistään mitään tietämättä, niin voihan tuossa olla ihan sellainenkin mahdollisuus, että Hejda on yksinkertaisesti ilmoittanut jo hyvissä ajoin, ettei jatka joukkueessa. Se ei toki täysin selitä sitä, miksei Stuartin tekemisiä voitu katsella muutama kymmenen peliä ennen jatkon tekoa.
Melkoinen head scratcher tuo sopimus kyllä kieltämättä on. Kyseessä on kuitenkin selvässä laskusuhdanteessa oleva puolustaja, jonka profiilin osalta ikävuodet yleensä rupeavat korostuneesti syömään jalkanopeutta juuri noilla ikävuosilla, joissa Stuart on. Kahdessa kaudessa voidaan siis nähdä helposti todella jyrkkä tasonpudotus mallia Regehr. Stuartin soveltuvuutta Coloradon pelitapaan ei olla voitu vielä edes testata kunnolla.
Ainoa selitys, jonka keksin on se, että Colorado halusi solmia jatkosopimuksen ennen kuin Stuart täyttää 35-vuotta (mikä tapahtuu nyt marraskuussa), jolloin Colorado ei kärsi sitä recapture-penaltya, joka liittyy noihin +35-sopimuksiin, jos Stuart päättäkin haluta kesken kaiken pois kylmästä Coloradosta takaisin Kalifornian lämpöön.