Colorado Avalanche 2013–2014

  • 231 535
  • 819
Jos NHL jakaisi palkinnot oikeasti oikein, eikä osittain brändinsä kiillottamiseksi niin ne menisivät meidän pelaajien osalta näin:

Hart Trophy: Semyon Varlamov
Vezina trophy: Varlamov (toki ymmärrän myös todennäköisen Raskin valinnan)
Lady Byng Trophy: Ryan O'Reilly
Jack Adams Trophy: Patrick Roy
Calder Trophy: Nathan MacKinnon

Hart kuitenkin annetaan Crosbylle, koska se annetaan aina supertähdelle. Lisäksi se on nimenomaan mediaseksikkäämpää liigalle jos se annetaan omalle kultapojalle kuin hieman tuntemattomammalle nimelle ja venäläiselle kolmatta kertaa putkeen. Vezina menee varmaan Raskille ja jotenkin en ihmettelisi jos tuo Jack Adamskin annettaisiin vanhasta muistista jollekin vitun Babcockille..

edit. lisättiin vielä yksi palkinto ja saaja

Tartuin nyt vain tähän viestin osaan.

Vaikka mainitsemasi henkilöt noista pysteistä kisailevatkin, niin aika mielensäpahoittamista syyttää NHL:llää, jos eivät valitse jonkun omia suosikkeja pokkaamaan lähes kaikkia palkintoja. Olen toki siitä samaa mieltä, että mediaseksikkyys auttaa asiaa, mutta ei ole kaikki kaikessa.

Hart menee mielestäni Crosbylle, koska oli vain yksinkertaisesti niin hyvä ja myös tärkeä. Tämä palkinto nyt yleensä menee parhaalle, eikä vain tärkeimmälle pelaajalle. Varlamov toki pelasi myös loistokauden ja oli erittäin tärkeä joukkueelleen, mutta en ykköseksi itse rankkaisi.

Vezina menee luultavasti Raskille ja Price/Varlamov/Bishop siinä perässä sitten.

Lady Byng voisi mennä myös monelle muulle, joten ei välttämättä mitenkään väärin jaettu, jos O'Reilly ei sitä voita.

Adams ja Calder taas matkaavat myös omasta mielestäni Coloradoon. Tästä ei pitäisi hirveästi mutinoita tulla.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
En minä mieltäni pahoittaisi enkä NHL:ää sen kiivaammin syyttäisi vaikka palkinnot ei minun mainitsemallani tavalla menisikään. Mutta jos palkinnot menisivät kuten sinun listassasi, niin eniten "pahoittaisin mieleni" siitä jos Lady Byngin veisi joku muu kuin O'Reilly. O'Reilly voitti koko liigan kiekonriisto-tilaston ja jos sen pystyy tekemään ottamalla tasan yhden kaksiminuuttisen koko kaudella, jonka senkin rikkoutuneella mailalla pelaamisesta, niin ihmettelen mitkä olisivat perusteet, jotta O'Reilly ohitettaisiin tässä kohtaa. Se tulisi todennäköisesti sitten jostain muusta kuin pelkistä pelillisistä syistä.
 
En minä mieltäni pahoittaisi enkä NHL:ää sen kiivaammin syyttäisi vaikka palkinnot ei minun mainitsemallani tavalla menisikään. Mutta jos palkinnot menisivät kuten sinun listassasi, niin eniten "pahoittaisin mieleni" siitä jos Lady Byngin veisi joku muu kuin O'Reilly. O'Reilly voitti koko liigan kiekonriisto-tilaston ja jos sen pystyy tekemään ottamalla tasan yhden kaksiminuuttisen koko kaudella, jonka senkin rikkoutuneella mailalla pelaamisesta, niin ihmettelen mitkä olisivat perusteet, jotta O'Reilly ohitettaisiin tässä kohtaa. Se tulisi todennäköisesti sitten jostain muusta kuin pelkistä pelillisistä syistä.

No myönnetään tuokin palkinto Coloradoon. Kyllähän sinne aika paljon niitä palkintoja varmaan tulee ja hyvä niin, koska Avs on itselle kuitenkin se kakkosjengi ja lapsuuden suosikki. Roy on myös kaikkien aikojen suosikkimolari ja Sakic suosikkipelaaja.

Viestistäsi sai vain sellaisen kuvan, että on oikeasti vääryys, jos kaikki mainitsemasi palkinnot eivät sinne tule. Bobrovsky kuitenkin voitti vezinan, vaikka ei ole todellakaan mediaseksikäs, eikä pelaa mediaseksikkäässä jengissä, niin ei ne nyt aina ihan väärin mene.

Vezina jos menee Varlamoville, niin ei se todellakaan vääryys ole, mutta Hart ei mielestäni sinne kuulu tällä kaudella. Eli yhdestä asiasta ainakin pidän kiinni.
 

Ralph

Jäsen
Jos oikein olen ymmärtänyt, vuorokauden päästä starttaavassa ottelussa kokoonpanosta puuttuvat Alex Tanguay, Matt Duchene, John Mitchell ja Cory Sarich, loukkaantumisen vuoksi. Sarich ei ehkä mahtuisikaan pelaamaan ja Tanguayn kausi on jo ohi. Duchene tekee paluuta toiselle kierrokselle, Mitchell täysin avoin.

EDIT: Ketjut.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Lopulta se voitti tulikin näillä ketjuilla. Siis näillä aloitettiin peli.

Gabriel Landeskog - Paul Stastny - Jamie McGinn
Ryan O'Reilly - Nathan MacKinnon - P.A. Parenteau
Cody McLeod - Maxime Talbot - Marc-Andre Cliche
Paul Carey - Brad Malone - Patrick Bordeleau

Jan Hejda - Erik Johnson
Nick Holden - Tyson Barrie
Andre Benoit - Nate Guenin

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere

Lopussa vaihtui McGinnin ja MacKinnonin paikat, jolloin O'Reilly siirtyi sentteriksi. Toivottavasti John Mitchellistä kuuluisi lauantaiksi jotain hyvää uutista. Marc-Andre Cliche ei pelannut huonosti, mutta hänen paikkansa on neloskentässä. Mitchell on yllättävän arvokas pelaaja joukkueelle, varsinkin sarjassa jossa vastustaja yrittää pelata kovaa.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Wow!
Eipä oo paljon sanoja tällä hetkellä. Aivan uskomaton joukkue on kyllä nyt.
Kolme minuuttia peliä jäljellä ja Roy ottaa Varlyn pois. Johnson pelastaa maalin.
MacKinnon 0+3.
Loistavaa.
 

Ralph

Jäsen
Ehkä huono ajankohta tällaiseen mietintään, mutta ensi kauden rosteri on taas kielenpäällä. Paul Stastnyn otteet kun puoltavat ehdottomasti jatkosopimusta. Joukkue voisi käytännössä lähteä samalla hyökkäyksellä, mutta silloin ei olisi varaa parantaa puolustusosastoa. Näin yhdestä kalliimmasta hyökkääjästä on luovuttava ja tämä on P.A. Parenteau. Pidän pelaajasta ja näin, mutta tosiasia on että joukkue ei tarvitse menestykseen häntä.

Ryan O'Reilly (RFA) - Matt Duchene - Alex Tanguay

- Nuorten hyvin toisiaan tukevien pelaajien rinnalle kokenut jannu, hyvä kärkikenttä NHL:ään.

Gabriel Landeskog - Paul Stastny (UFA) - Nathan MacKinnon

- Kauheassa tikissä oleva kentällinen, kaksi nuorta ja yksi vähän kokeneempi tässäkin kentässä. Hyvä toinen kärkikenttä NHL:ään.

Jamie McGinn (RFA) - John Mitchell - Maxime Talbot

- Erittäin työläs kolmoskentällinen, josta on myös pisteiden tekemiseen.

Brad Malone (RFA), Cody McLeod, Patrick Bordeleau & Marc-Andre Cliche

- Ja nelosketjuun riittää sitten näitä neloskentän roolipelaajia.

Tuossa erinomainen hyökkäyskalusto, jonne ei tulisi yhtään uutta pelaajaa tämän kauden rosterin ulkopuolelta. Tällöin puolustukseen on varaa hankkia yksi kovempi tekijä. Jan Hejda ja Erik Johnson on pari, sitten Tyson Barrie vaatii oman janhejdansa rinnalleen. Nick Holden, Ryan Wilson ja Nate Guenin hoitaa loput tontit. Maalissa Semyon Varlamov, varalla Reto Berra.

Ainoaan tyhjään rakoon siis joku puolustustaitoinen puolustaja hoitamaan Barrien pakkiparin virkaa. UFA-markkinat tässä suhteen olemattomat, joten myymällä Parenteau ja ehkä joku varausvuoro, voisi vaihdossa tulla jotain kelpo leftin-pakkia.

Karl Alzner, Carl Gunnarsson, Josh Gorges, Alexander Edler & Marc Methot

Siinä viisi nimeä, jotka voisivat teoriassa olla irroitettavissa. Edlerin kohdalla vaatisi paluuta omalle tasolleen ja että Canucks ottaisi pienen osan palkasta omiin nimiinsä. Gorges näistä yhä oma henkilökohtainen suosikki. Pitkä, oman tasonsa mukainen sopimus joka on halvempi kuin Parenteaun vastaava. Lisäksi Canadiensin puolustajien tilanne on sellainen, että voisi oikeasti olla irroitettavissa.

Tässä sitten kesken pudotuspelien oma fantasiarosteri ensi kaudelle. Noista seitsemästä käyttämättömästä miljoonasta taitaa noin kolme mennä MacKinnon palkkaan, tuossa puuttuu se ns. bonus laskuista. Tällöin McGinniin, O'Reillyyn ja Stastnyyn on varaa käyttää se miljoona pari lisääkin.

FORWARDS
Ryan O'Reilly ($6.000m) / Matt Duchene ($6.000m) / Alex Tanguay ($3.500m)
Gabriel Landeskog ($5.571m) / Paul Stastny ($5.500m) / Nathan MacKinnon ($0.925m)
Jamie McGinn ($2.900m) / John Mitchell ($1.800m) / Maxime Talbot ($1.750m)
Cody McLeod ($1.150m) / Marc-Andre Cliche ($0.700m) / Patrick Bordeleau ($1.000m)
Brad Malone ($0.900m) / Paul Carey ($0.850m) /
DEFENSEMEN
Jan Hejda ($3.250m) / Erik Johnson ($3.750m)
Josh Gorges ($3.900m) / Tyson Barrie ($3.000m)
Nick Holden ($0.600m) / Nate Guenin ($0.800m)
Ryan Wilson ($2.250m) /
GOALTENDERS
Semyon Varlamov ($5.900m)
Reto Berra ($1.450m)
BUYOUTS
Greg Zanon ($0.750m)
------
SALARY CAP: $71,100,000; CAP PAYROLL: $64,196,429; BONUSES: $2,850,000
CAP SPACE (23-man roster): $6,903,571
 

Hogster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ehkä huono ajankohta tällaiseen mietintään, mutta ensi kauden rosteri on taas kielenpäällä. --

Hyvältähän tuo näyttää! Itsekin olen leikkinyt GMmää välillä, ja ei liene yllätys että melko samanlaisen coren sain aikaan. Mitä muutoksia tekisin, niin ostaisin Ryan Wilsonin poies. Kaveri syö nachoja ja on valitettavasti rikki lähes poikkeuksetta.

Lisäksi haluaisin säilyttää Parenteaun. Tuo mukavasti depthiä kuitenkin, vaikkei nyt loukkaantumiselta palattuaan olekaan loistanut. Ruostetta se vain lienee. UFA markkinoilta pakkeja joita voisi yrittää kalastella ovat mm. Orpik, Nikitin ja Niskanen. Toki jos kaupoille lähdetään on Parenteaulla mukavasti arvoa ja ehkä se "turhin" palanen mitä täydestä rosterista löytyy. Lisäks vaikka prospectia+pickkiä sekaan ja return voi jo olla miellyttävä.

Mielenkiintoista (Parenteaun kohtalon lisäksi) on se, mitä tapahtuu Elliottille ja toiselle kaksikosta Aittokallio/Pickard. Royhan nimittäin totesi, että todennäköisesti vain toinen jatkaa ensi kaudella ja hankitaan veteraani toiseksi AHL veskaksi. Elliott taasen joutuisi menemään wavereiden kautta AHL, joten se lienee sopimus tai vaihtokaupoille.

Sitten RFA/UFA sopimuksiin. Toivoisin O'Moneylle ja Stastnylle pitkiä diilejä. Molemmat todennäköisesti saavat meiltä sen lähemmäs kuusi miljoonaa, 5.75 voi olla realistinen summa molempien osalta. Ryanille vaikkapa 7x5.75 ja Stastnylle 6x5.75 NTCllä.

McGinn ja Barrie molemmat todennäköisesti saavat parin kolmen vuoden ~3M sopparit. Malonesta itsekin pidän kyllä, mutta mikäli käsitin oikein niin kaveri ei olisi jäämässä (en löydä tähän lähdettä vaikka pyytäisit, valitan) ellei pysyvä paikka NHLstä irtoa.
 

Ralph

Jäsen
Lake Erie Monstersin kausi tuli päätökseen, joten sieltä nousi Avalanchen miehistöön sellaiset nimet kuin Andrew Agozzino, Calvin Pickard, Colin Smith, Duncan Siemens, Joey Hishon, Karl Stollery ja Sami Aittokallio. Tietenkään pudotuspeleihin ei näitä päästetä ilman äärimmäistä loukkaantumistilannetta, mutta sitten ensi kauden runkosarjassa olisi näistä muutamaa kiva katsella NHL:n puolella.

Agozzino on köyhän miehen Martin St. Louis, pienikokoinen taituri joka jäi varaamatta ilmeisesti juurikin koon vuoksi. Siemens ei onnistunut ensimmäisellä täydellä AHL-kaudellaan, mutta varattiin kuitenkin numerolla 11 joukkueeseen ja saanee näytönpaikkoja. Hishon on mielenkiintoinen tapaus, yllätysvaraus aikoinaan ykköskierrokselle ja sitten kärsinyt loukkaantumisista.
 

Ralph

Jäsen
Stefan Elliottia vaan kehiin, Tyson Barrien kausi taisi olla tässä. Isoihin saappaisiin Elliott kyllä joutuu. On myös hyvä kiekollisena, mutta vielä enemmän ongelmissa puolustuspäässä. Erik Johnson, Jan Hejda ja Nick Holden saa lisää vastuuta, Elliottilta odotan taikatemppuja lähinnä ylivoimalla.

Toivottavasti vilttiin lähtee Paul Carey. Ei siksi että olisi pelannut huonosti, vaan siksi että on aika päästää Matt Duchene irti. Duchenen myötä Avalanche saa toisenkin todella vaarallisen ketjun irti ja toivottavasti tulosta on luvassa kahdella kentällisellä.

Kaksi peliä ja sitten jännittämään asteleeko seuraavaksi vastaan Blues vai Blackhawks, veikkaan ensin mainittua.
 

Ralph

Jäsen
Kolme finalistiehdokasta herrasmiespalkinnon voittajaksi on Patrick Marleau, Martin St. Louis ja palkinnon toivottavasti voittava Ryan O'Reilly.
 

Ralph

Jäsen
Näitä NHL-palkintoehdokaskolmikkoja julkaistaan tämä ja seuraavat viikot. Tämän viikon ohjelmaa Avalanchen näkökulmasta.

Tiistai - Lady Byng - Ryan O'Reilly
Keskiviikko - Calder - Nathan MacKinnon
Torstai - Selke - Ryan O'Reilly
Perjantai - Vezina - Semyon Varlamov

Tai no tuo torstainen O'Reillyn ehdokkuus on vähän hakemalla haettu, muut ovat lienevät selviä.
 

Ralph

Jäsen
Hyvin aika kuluu kun katselee näitä Avalanchen VideoCenterin videoita kaukalon ulkopuolelta. Jamie McGinn esittelee haastattelijan taitojaan. Gabriel Landeskog auttoi tarvittaessa.

2014 Mile High Dreams Gala Video - NHL VideoCenter - Colorado Avalanche

Parasta antia oli kun Landeskog haastatteli Nathan MacKinnonia.

- Mitä olet juonut tänään?
- Vettä.
- Oletko varma?
- Vain vettä.
- Miksi?
- Koska olen 14-vuotias.

Landeskogin hiusjuttu, Ryan O'Reillyn kuvat, MacKinnonin tanssiliikkeet ja Brad Malonen photobomb-yritys ansaitsevat myös maininnan.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt alkaa kyllä pitenevä loukkaantumislista näkyä otteissa. Duchene tarvittaisiin oikeasti takaisin tuonne jäälle. Toivottavasti vuoristoilma on Wildille myrkkyä ja sunnuntaiaamuna jatketaan kotivoittojen tiellä. Tiukkaa sarjaa tästä odotin ja juuri sellainen tuntuu nyt kyllä olevan edessä.
Nelospelissä ei tuntunut toimivan oikein mikään. Syötöt jäi vastustajalle, kiekon kuljetukset päättyivät kiekonmenetykseen, ylivoima ei toimi jne.
Ainoastaan Varly pelaa valmentajansa tasolla.
 

Ralph

Jäsen
Näitä NHL-palkintoehdokaskolmikkoja julkaistaan tämä ja seuraavat viikot. Tämän viikon ohjelmaa Avalanchen näkökulmasta.

Tiistai - Lady Byng - Ryan O'Reilly
Keskiviikko - Calder - Nathan MacKinnon
Torstai - Selke - Ryan O'Reilly
Perjantai - Vezina - Semyon Varlamov

Tai no tuo torstainen O'Reillyn ehdokkuus on vähän hakemalla haettu, muut ovat lienevät selviä.

Osimoilleen näin. Selke oli hakemalla haettu, muuten tuli nuo kolme odotettua ehdokkuutta.
 

Ralph

Jäsen
Kokoonpano on ilmeisesti yöllä seuraavanlainen:

Gabriel Landeskog - Paul Stastny - Nathan MacKinnon
Jamie McGinn - Ryan O'Reilly - P.A. Parenteau
Cody McLeod - Maxime Talbot - Marc-Andre Cliche
Brad Malone - Matt Duchene - Patrick Bordeleau

Jan Hejda - Erik Johnson
Nick Holden - Andre Benoit
Ryan Wilson - Nate Guenin

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere

Veikkaan nyt sitä ensimmäistä voittoa vieraskentällä. Voittomaali syntyy viimeisen viiden minuutin aikana ylivoimalla Duchenen syötöstä.
 

riknor

Jäsen
Ducks teki viime yönä lähes "Avalanchemaisen" comeback-voiton, joten toivotaan että Avs tekisi nyt Ducksit ja ottaisi ensimmäisen voittonsa vieraskentällä. Duchenen mahdollinen mukanaolo olisi aivan mahtavaa kahdestakin syystä. Ensinnäkin en haluaisi antaa vastustajalle tasoitusta yhden mattduchenen verran, sen verran tiukka sarja ja kova pelaaja kyseessä. Mutta ehkä jopa enemmän haluan vaan että Duchene pääsee pelaamaan playoff-lätkää. Jätkä on tehnyt käsittämättömän määrän duunia ja käynyt läpi vaiheikkaan henkilökohtaisen kehityksen samalla kun joukkue on noussut pohjamudista playoff-joukkueeksi. Ei voi edes kuvitella miten paljon syö miestä istua katsomassa noita huikeita taistoja sivusta.

Toivottavasti tämä korjaantuu ensi yönä, kun täällä jatketaan unirytmin sotkemista ja playoff-lätkästä nauttimista.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Pepsi Centerissä nähtäisiin edes kuusi playoff-matsia tällä kaudella. Sitten voisi olla kauteen jo suht tyytyväinen.

Tähän ei päästy. Viihdyttävää kiekkoa tarjosi ensimmäinen kierros silti. Ehkäpä se sairaslista kuitenkin näkyi, etenkin pakistossa. Barrie ja Sarich olisi varmasti kelvannut Roy:lle. Mutta ei tämä siihen kaatunut. Paikkoja oli voittaa game 7, mutta nyt kävi näin. Ei kai siinä sen kummempaa.
 

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Käyttäjän Ralph monesti tuolla ottelusarja ketjussa mainitseman Hejdan kiekollisiin otteisiin saattoi löytyä jonkin asteinen selitys. Eurolanche tiesi kertoa, että Hejda olisi pelannut Minny sarjan kahden murtuneen sormen kanssa.

Kyllähän tässä nyt nähtiin kuinka tärkeä Varlyn pelaaminen oli runkosarjamenestykselle. Varlamov ei ollut läheläkään parhaintaan tässä viimeisessä pelissä. Ilmeisesti ei myöskään game 6, mutta tuota peliä en nähnyt.

Kyllä tämä vuosi antaa odottaa valoisaa tulevaisuutta Kalliovuorille! Olihan se selvää, ettei tämä olisi vielä nuoren joukkueen vuosi, mutta en ylläty, jos Denverissä juhlittaisiin Stanley Cupia viiden vuoden sisällä!
 

Ralph

Jäsen
Mietin pitkään miten aloitan tämän viestin, mitä sanon kaudesta yhdellä lauseella. En keksinyt mitään, että semmosta. Kautta voisin omalta osalta laittaa pakettiin joskus viikonloppuna, ehkä jos jaksan ja viittin.

Uudesta kaudesta olin arkistoihini tehnyt jo avausviestin valmiiksi, sinne tartti vaan lisätä jotain pientä sanaa tästä kaudesta. Eli voisin uuden kausiketjun avata vaikka jo tänään illalla, ei sinne tartte vielä kuitenkaan mitään kirjoittaa. Kunhan vain tajuaa itsekin, että tämä kausi on jo ohi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös