Mainos

Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 937
  • 428

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mistään en mitään ymmärrä mutta Varlamovhan hankittiin aivan järjettömällä ylihinnalla?? Etenkin kun J.S. Giguere on parhaimmillaan liigan paras maalivahti ja saattaa hyvinkin ottaa ykkösvahdin paikan, vaikka oletusarvoisesti Varlamovia varmaan sille tontille ajavatkin.

JS Giguere ei todellakaan ole parhaimmillaan liigan paras maalivahti. Ei ole ollut enää useaan vuoteen. Loukkaantumiset ja ikä ovat vieneet miehen pelistä parhaan terän, ja tänä päivänä on enää parhaimmillaan hyvä kakkosveskari ja mentori nuoremmille maalivahdeille.

Siitä kuitenkin samaa mieltä, että aivan järjettömän hinnan Sherman meni maksamaan Varlamovista. Eiköhän tuolla hinnalla olisi irronnut Cory Schneider Vancouverista tai Jonathan Bernier Losista, ja nämä molemmat ovat Varlamovia suurempia lahjakkuuksia ja vielä ilman vastaavaa loukkaantumishistoriaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Siitä kuitenkin samaa mieltä, että aivan järjettömän hinnan Sherman meni maksamaan Varlamovista. Eiköhän tuolla hinnalla olisi irronnut Cory Schneider Vancouverista tai Jonathan Bernier Losista, ja nämä molemmat ovat Varlamovia suurempia lahjakkuuksia ja vielä ilman vastaavaa loukkaantumishistoriaa.

Ja KHL-peikkokin vielä venäläisten kohdalla kummittelemassa. Järkyttävä treidi se oli.
 

Wolves

Jäsen
No, saadaampahan taas top-3 varaus.. Eikun niin se onkin Washingtonilla, sattuneesta syystä.

Tästä syystä Sherman pelaa niin upporikasta tai rutiköyhää oman työpaikkansa kustannuksella. Mikäli Avs putoaa lottery paikoille, niin on päivänselvää, että tälläistä perseilyä ei Kroenke kumppaneineen katsele kovin pitkään vaan kenkivät Shermanin (toivottavasti) hyvin kauas kalliovuorilta, eivätkä piilota miestä Avsin konttorille kulmatoimistoon lymyilemään. Samalla joukkueen "rebuilding" ottaa huimia askeleita taaksepäin, huomioiden tulevan draftin tason.

Ota tästä nyt selvää, onko rebuilding vielä menossa vai tällä jengilläkö sitä Lord Stanleyn mukia lähdetään muka tavoittelemaan?

Pahimmassa tapauksessahan tässä voi käydä niin, että Sherman huomaa puolessa välissä kautta perseilleensä ihan urakalla ja kauppaa ennen potkujaan Stastnyn, Muellerin, Varlamovin ja Johnsonin pickejä vastaan muualle ja sitten aloitellaan uudestaan tätä "rebuildingia". Jos tämä "worst case scenario" toteutuisi, niin joko GM:n paikalle tuotaisiinn, joku joka oikeasti tietää mitä on tekemässä tai tilalle palkataan esim. Joe Sakic ja hänelle joku kokenut aisapari.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Sherman saisi puolestani jo lähteä, mutta ehkä vasta ensi keväänä. Pelaillan tämä kausi ja koitetaan päästä pudotuspeleihin. Onneksi nämä vahvistunimmat (Buffalo, Florida jne) ovat itäisestä. Sitten kauden päätteeksi Joe Sakic GM:äksi tekemään Yzermanit, antaa hänen totutella kravattimieheksi.

Ei se ehkä ole Shermanin vika mutta Coloradossa ei ole enää houkutetta. Hyvä esimerkki on Tomas Fleischmann joka puhkesi täällä kukkaan ja löysi tutkaparin mutta lähti muualle. David Jones teki vuoden sopparin ja ensi kesänä on UFA - lähtee muualle? Ykkösvahdiksi oli ehdolla Tomas Vokoun ilman korvausta mutta tulikin Semyon Varlamov, huikean kauheilla korvauksilla.

Jännittää jo ensi kesä. Nyky-NHL-hyökkääjistä vain Paul Stastny ja Chuck Kobasew omaavat sopparit kaudesta 2012-13. Matt Duchene, Ryan O'Reilly ja Peter Mueller ovat sitten ne RFA:t ja Duchene on se joka on pakko saada pysymään pitkällä sopparilla. Sitten on vielä Gabriel Landeskog joka tehnee kolmivuotisen tulokassopimuksen nyt kesällä ja T.J. Galiardi joka ei ole vielä sopimusta saanut. Pakeista jatkaa Jan Hejda ja Ryan O'Byrne, Erik Johnson ja Kyle Quincey ovat RFA:t ja Duncan Siemens varmaan jo silloin sopimuksellinen.

Mutta ei vielä niin pitkälle katsota. Nyt Colorado on noin kuusi miljoonaa dollaria palkkalattian alla ja uupuu T.J. Galiardin, Gabriel Landeskogin sekä jonkun 6-7. pakin sopimukset. Landeskogiin menee kolmisen miljoonaa ja Galiardiin sekä pakkiin 1.5-2.0 miljoonaa. Pakiksi ehdolla Ryan Wilson, mutta joku UFA:kin voisi olla kiva. Totta kai olisi hauskaa että Colorado ryöstäisikin vielä jonkun kokeneen (Richards, Gagne) hyökkäykseen jotta varmasti palkkalattia ylittyisi paremmin. Olisiko Richardsista laituriksi?

Tykkään tehdä ihannekokoonpanoja joten taas pari. A) on odotettava, B) fantasiaa.

A)
Landeskog - Duchene - Hejduk
Mueller - Stastny - Jones
Galiardi - O'Reilly - Kobasew
McLeod - McClement - Winnik
Lindström, Yip

Hejda - Johnson
Quincey - Elliott
Hunwick - O'Byrne
Wilson/UFA

Varlamov
Giguere

B)
Gagne/Richards - Duchene - Mueller
Landeskog - Stastny - Hejduk
Galiardi - O'Reilly - Jones
Winnik - McClement - Kobasew
Lindström, McLeod

Hejda - Johnson
Quincey - Elliott
UFA - O'Byrne
Hunwick

Varlamov
Giguere
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Kyllä vitutti illalla TSN:n lähetystä seuratessa kuulla/lukea Varlamov-treidistä ja jätin suosiolla mielipiteiden kirjoittelun väliin illan osalta ja odotin seuraavaa päivää ja taustojen selvittelyä. Avalanche oli odotettua huomattavasti aktiivisempi markkinoilla ja 4 uutta pelaajaaa saatiin värvättyä.

Ensimmäisenä sainattiin Columbuksesta Jan Hejda 4-vuoden ja 13 M$ sopimuksella. Caphit 3,25 M$ on muihin eilen menneisiin pakkeihin nähden ihan ok, kesto tosin on omaan makuuni aika pitkä. Hejda on sopimuksen päättyessä 37-vuotias ja jo ennestään hidastunut liike voi jo aika heikkoa silloin. Sopimuksen kesto oli tosin se pointti, jolla Hejda Denveriin saatiin, sillä Jackets olisi ilmeisesti halunnut miehen pitää 2-3 vuoden diilillä, mutta Hejda itse halusi 4 vuoden pahvia. Ihan ok diili siis, jonka myötä saadaan lisää kokoa, kokemusta ja kovuutta peräpäähän. Hejda oli viimekaudella puolustajien tilastoissa 28:s taklausten määrässä ja 16:s blokatuissa laukauksissa ja tätä osaamista häneltä odotetaan varmasti myös jatkossa. Alivoimalla on myös varmasti vastuuta tarjolla.

Puhutuin tapaus oli ilman muuta Varlamovin hankinta, josta maksettiin 2012 vuoden draftin ykkösvaraus ja vaihtoehtoisesti joko Liles-kaupasta saatu Bostonin kakkoskierroksen varaus 2012 tai oma 2 kierroksen varaus 2013. Nukutun yön jälkeen treidi tuntuu jo paremmalta, mutta on siinä edelleen reilusti ylihintaa Avsien puolelta. Potentiaalia liigan huipulle on, mutta saadaanko sitä koskaan esiin onkin toinen kysymys. Sopeutuminen Denveriin voi olla heikon kielitaidon omaavalle nuorelle kaverille myös hankalaa. Capseissa Varly sai sentään tukea maaanmiehiltään Ovielta ja Seminiltä, mutta Avseissa hän on ensimmäinen venäläinen pitkään aikaan. Kova hinta siis maksettiin nuoresta loukkaantumisherkästä maalivahdista, joka ei ole todistanut pystyvänsä toimimaan täyden kauden ajan luotettavana ykkösmokkena. Kysymykseen miksei Avs vain laittanut Varlylle offersheettiä, mikä olisi maksanut vain 2 kiepin varauksen, Sherman vastasi, että Caps olisi todennäköisesti matchannut sen. Capsien GM George McPheen kommentti treidiin kuvaa hyvin kuinka Capsitkin olivat yllättyneitä saamastaan vastineesta:

“We were hoping to have Semyon back this year and play a full season so we could get that kind of value for him next summer because we knew next summer we were going to have to do something with one of the goaltenders,” McPhee said. “But we got that value now, and given the injury, I’m surprised we got that now.”

KHL-peikko väistyi ainakin muutaman kauden osaksi, kun Varly allekirjoitti capgeekin mukaan samantien 3 vuoden ja 8,5 M$ sopimuksen. Jos Varly säilyy ehjänä ja saavuttaa potentiaalinsa liigan TOP10-maalivahtina voi diiliin olla tulevaisuudessa suht tyytyväinen. Juuri se nyt se on ylihintainen ja sen onnistuminen edellyttää sitä, että Avs yltää ainakin lähelle playoff-paikkaa. Todella tasokkaaksi ja syväksi mainostetun 2012 draftin ykköskierroksen varauksen puuttuminen rebuild-joukkueelta voi hidastaa rakennusprojektia merkittävästi ja jos sama viimekausilta tuttu loukkaantumissuma jatkuu ja Avs päätyy lotterysijoille, voidaan aloittaa Shermanin lähtölaskenta. Jos vaikka esim. Yakupov tai Murray menee Capsiin tämän myötä alkaa päitä putoilemaan.

J.S Giguere 2 vuoden 2,5 M$ sopimuksella on hyvä sainaus kakkosen rooliin mentoroimaan nuorta venäläistä kollegaansa. Giguere on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisissa, mutta viimeisimmän leikkauksen myötä paikkojen tulisi olla kunnossa. Lausunnot ovat olleet nöyriä ja Giguere tiedostaa tilanteensa ja roolinsa, johon häntä ollaan kaavailtu.

Chuck Kobasew tuo halvan sopimuksensa myötä lisää syvyyttä hyökkäykseen ja tuo lisää vaihtoehtoja alempien ketjujen peluutukseen. Aiemmin osunut ihan hyvin tolppien väliinkin, mutta Wildissa ei onnistunut kovinkaan kaksisesti. Kärsinyt ilmeisesti loukkaantumisista ja pelituntuma ollut niiden johdosta heikkoa. Wild-miehet voisivat vähän kertoa, mikä Kobasewin pelissä mätti eniten.

Fakta on, että vaikka Varlamovista maksettu hinta olikin kova, on joukkue selvästi vahvempi kuin mitä se oli 24 tuntia sitten. Jos joukkue pystyy välttämään pahimmat loukkaantumiset, jos nuoret menevät taas askeleen eteenpäin ja jos Varlamov lunastaa odotuksia, voidaan playoff-paikkaa pitää realistisena tavoitteena. Vähän liikaa jos-sanoja äskeiseen lauseeseen sisältyy, mutta tilanne nyt vain on tämä.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
NHL:n virallisista hulluista päivistä todellakin tuli hullut Avsin osalta, kiitos Shermanin treidin. Aloitetaan kuitenkin muista sopimuksista, jos saisi vaikka kirjoitettua niistä jotain positiivista, ennen katkeraa vuodatusta.

Jan Hejda, 4v $13M, cap hit $3,25M
Hejda oli juuri sitä, mitä Avs markkinoilta tarvitsi puolustukseen. Puolustava puolustaja, joka blokkaa laukauksia ja taklaa. Tuo kokemusta, kokoa ja voimaa takalinjoille. Aluksi hinta tuntui hieman liian korkealle, mutta kylläpä se ihan linjassa on, kun katseli muita eilen tehtyjä sopimuksia. Pituutta voi olla yksi vuosi liikaa.

Chuck Kobasew, 2v $2,5M, cap hit $1,25M
Syvyyttä laituriosastolle. Kobasew oli ennen Wild-aikaansa 20 maalin mies, mutta siellä ei näköjään homma toiminut. Loukkaantumisia takana, mutta joku Wildia seurannut voisi tieten paremmin kertoa mistä kiikasti? Rooli tulee olemaan bottom-6 hyökkääjä, jolta odotetaan jotain 10-15 maalin kautta. Ihan hyvä diili mielestäni, koska viime kaudet ovat opettaneet, että Avalanche tarvitsee syvyyttä juuri laidoilla.

J-S Giguere, 2v, $2,5M, cap hit $1,25M
Kokenut kakkosmolari ja Varlamoville mentori. Oli aikoinaan huipulla, mutta viime kaudet ovat olleet alamäkeä ja loukkaantumisten riivaamia. Giggy itse sanoo tuntevansa olonsa nyt hyväksi, kun on hiljattain käynyt vuosihuollossa. DP:n jutussa sanoo potkivansa Varlya kaikin tavoin eteenpäin ja toivoo voivansa auttaa tätä mahdollisimman paljon. Vaikuttaa siltä, että tietää roolinsa, eikä siinä muuta vaihtoehtoa olisikaan. Jos pysyy terveenä ja pystyy pelaamaan sen 25 peliä hyvällä tasolla, niin kelpaa.

Semyon Varlamov <-> 1st, 2nd
Shermanin kaikkien treidien äiti, jolla on potentiaalia tehdä Mike Milbury kateelliseksi. Tästä kaupasta en löydä vieläkään mitään järjen hiventä. Ennen Draftia Sherman sanoi, kuinka Avs tulee rakentamaan joukkueensa ja tulevaisuutensa Draftien kautta. Viikkoa myöhemmin kaveri laittaa menemään ykkös- ja kakkosrundin vuorot vaihdossa täydelliseen kysymysmerkkiin. Ok, Avsilla on nyt nuori pelaaja, jolla on potentiaalia kasvaa kunnolliseksi ykkösmolariksi, mutta siitä maksettu hinta on hirvittävä ja riskit suuret. Avs hankki tärkeimmälle paikalle pelaajan, joka on erittäin altis loukkaantumisille. Mitkä on prosentit, että kaveri pystyy pelaamaan ensi kaudella 50 peliä?

Lisäksi ihmetyttää se, että Varlamov ei sovellu lainkaan siihen pelaajapolitiikkaan, jota Avs on harrastanut. On painotettu lähes jokaisen hankinnan yhteydessä luonnetta, hyvää joukkue-pelaamista jne. Ja sitten hankitaan nuori kaveri, joka vaatii itselleen selvän ykkösmaalivahdin roolin ja kun ei sitä saa, uhkaa siirtyä Venäjälle. Miten mahtaa kaveri sopeutua Denveriin, kun ei ole yhtään venäläistä kaverina? Tuota KHL-peikkoa ei pidä yhtään aliarvioida.

Capsin GM sanoi olevansa yllättynyt siitä vastineesta, minkä hän Varlamovista sai. Tämä vain vahvistaa sitä mielikuvaa, ettei Shermanilla ole paljoakaan käsitystä pelaajien arvoista, kun heitä vaihdellaan päikseen tai varausvuoroihin. Ihan hyviä sopimuksia hän rahallisesti vääntää omille pelaajilleen, mutta treidejä saa aina odottaa pelon sekaisin tuntein. Se, että Sherman menee tunkemaan ensi vuoden 1st rounderin tuohon kauppaan on jo saavutus, mutta kaveri ei saa väännettyä edes minkäänlaista varmistusta tuolle vuorolle, kuten esim. St.Louis Blues teki Stewart-EJ kaupassa. Olisiko Caps lyönyt luurin korvaan, jos Sherman olisi kaihosti esittänyt pykälää, jolla vuoro siirtyisi seuraavalle vuodelle jos Avs varaisi Top-10, tai edes Top-5 vuorolla? Tämä vain entisestään lisää ketutusta tätä treidiä kohtaan, koska ei tarvita kuin Varlamovin normikausi ja EJ:n loukkaantuminen, niin Avs on nesteessä. Capsille Sherman sen sijaan antoi täyden oikeuden valita tuo toisen kierroksen vuoro Bostonin (2nd -12) ja Avsin (2nd -13) väliltä. Washingtonin variksetkin nauraa, kun Gerge McPhee ilmoittaa Capsin ylpeänä varaavan lottery-pickilla tulevaisuuden jalokiven.

Tulee väkisin mieleen, että Sherminaattori painoi paniikki-nappulaa, kun kuuli Vokounin hintalapun. Nyt Vokoun on ilman sopimusta ja onko lie enää yhtään joukkuetta, jolla ei olisi ykkösmaalivahtia? Itse pienessä mielessäni ajattelin, että vaikka Vokoun reilulla ylihinnalla pariksi vuodeksi ja napataan ensi kesän Draftista yksi palanen lisää rebuildingiin maaleja tekevän laiturin muodossa. Sen sijaan näyttäisi siltä, että runko on nyt tässä ja näillä pitäisi menestystä tulla.

Lilesin kauppaaminen tuntuu entistä tyhmemmältä, koska nythän pitäisi menestyä niin hyvin kuin mahdollista ja päästä pakolla playoffseihin.

Varlamov on Avs, eikä sitä enää saa tekemättömäksi vaikka kuin yrittää nollata pään viikonloppuna. Nyt Avalanchen täytyy tehdä aivan kaikkensa, että tästä pelaajasta kasvaa ykkösmaalivahti seuraaviksi kymmeneksi vuodeksi. Vieläkö pelleillään jollain osa-aikaisella maalivahtikonsultilla, joka pitää ravintolaa jossain eikä ole juuri ennen valmentanut, vai joko hommattaisiin kunnon mv-valmentaja? Maksakoon mitä maksaa, mutta laatua täytyy tulla eikä mitään kirkmcleaneita. Varlylla tulee olemaan kovat paineet lunastaa ihmiset puolelleen ja saada edes osittain hyvitettyä tuo hinta. Kunpa vain pysyisi terveenä, niin olisi jotain mahdollisuuksia.

Sherman pelaa nyt järkyttävillä panoksilla kun lyödään yhteen se, mitä hän on viimeisen puolen vuoden aikana tehnyt. Hänen potkunsa ei lämmitä yhtään jos Avsista tulee seuraava Florida/Columbus, joilla on ainainen rebuilding käynnissä ilman tulosta, kuten heikkik ennen Draftia osuvasti mainitsi.
Ilman tuota Varlamov-treidiä olisin antanut Shermanille kelpo arvosanan eilisestä, mutta nyt ottaa raskaasti päähän koko touhu. Onneksi NHL:ssä on olemassa palkkalattia ja -katto, niin Stastnya ei voi kovin helposti treidata. Jännityksellä odotetaan sitäkin päivää.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ihmeellisemmäksi the treidin tekee sekin, että juurihan Avs teki erittäin hyvin onnistuneen löydön Floridan kakkosveskasta itselleen ykköseksi. Nyt tosin Craig Anderson on jo Ottawassa, jossa häneen taas luotetaan kuin kiveen (sopimuksesta päätellen). Vai olisiko tämä juuri tuottanut sen, että "kokeilut" riittivät Avsille ja haettiin varmempaa.

Mutta rakennusvaiheessa olevan joukkueen ei missään tapauksessa tulisi luopua ykkösvuorostaan ilman täysin varmaa huippusuorittajaa vastineeksi. Jännää seurata nyt tätäkin, 'jos':sia on ilmassa yhtäpaljon kuin Ilmaveivin postauksessa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Olen ilmeisesti ainoa, joka ei vielä ole pelihousujaan repinyt Sherminaattorin tempausten johdosta. Pitää nyt miestä vähän puolustellakin, kun kuitenkin suunnitelmansa mukaan toimi, eikä vaan sohi johonkin suuntaan.

Tarve oli Franchise-puolustajalle. Sellainen saatiin, mutta menetettiin voimahyökkääjien eliittiin kuuluva Stewart ja korvattavissa oleva kiekollinen puolustaja Shattenkirk. Stewartin ominaisuudet saatiin nyt takaisin Landeskogin muodossa. Ei toki tällä sekunnilla, mutta ajan kanssa varmasti tullaan hänestä iloitsemaan samoin miten Stewartista. Saatin myös treidistä vuoro jolla saatiin fyysisyyttä puolustukseen Siemensin muodossa.

Sitten ulostettiin suunnitelmiin kuulumaton Liles toisen kierroksen vuoroon ensi draftiin, mikä nyt saatetaan menettää Washingtonille. Tuota varausta haluttiin ja se saatiin. Kiekollisia puolustajia on tulossa kovaa vauhtia rinkiin, joten ei mistään kaameasta menetyksestä kyse.

Sitten päästään Varlamovin kauppaan. Menettettin 1. kierroksen vuoro ensi vuoden draftiin ja 2. kierroksen vuoro ensi tai sitä seuraavaan draftiin. Mitä saatiin? No se kauan kaivattu todellinen ykkösmaalivahti. Loukkaantumishistoriaa häneltä löytyy, mutta nuori kaveri kyseessä ja nyt vielä Giguere opastamassa häntä tavoille, niin en pidä tätä huonona juttuna ollenkaan. Varlamovista maksettu hinta oli juuri se, mitä Makfi hänestä halusi. Makfi oli ajatellut saavansa tämän hinnan vasta ensi vuoden puolella Varlamovista. No miksi ei heitetty vaan offer-sheettiä? Sen Washington olisi mätsännyt ja Varlamov olisi suksinut Venäjälle pelaamaan ja sitten hänestä oltaisiin koitettu saada pyydettyä hintaa ensi vuonna. Turha luulla ettei Sherman olisi ollut Bernierin ja Schneiderin perässä. Mitä järkeä Gillisin tai Lombardin olisi ollut treidata tulevaisuuden huippumaalivahtinsa samaan konferenssiin/divisioonaan, kun ottaa vielä huomioon, että kyseisten maalivahtien sopimukset ovat erittäin edulliset. Kuka olisi silloin näyttänyt tyhmältä?

Nyt meiltä löytyy Duchene, Landeskog, Johnson ja Varlamov joiden ympärille joukkue kasataan. Palkkakattoon on tilaa enemmän kuin tarpeeksi. Ei mielestäni näytä yhtään huonolta lähtökohdalta tulevaisuutta ajatellen.

Taitaa myös Sakic olla vähän tyhmä, kun kehuu Varlamovin hankintaa?

“Semyon is an elite goaltender who is a key part of our future success,” said Avalanche Executive Advisor/Alternate Governor Joe Sakic. “Avalanche fans should be very excited with this acquisition, as we all are.”

Luulen myös, että johto on ikään kuin pakotettu nopeuttamaan "rebuildia" sillä niissä peleissä mitä viime kaudella näin niin Pepsi Center oli aikas tyhjä. Ei ole varaa menettää menestymään tottuneiden fanien luottamusta perseilemällä toista kautta putkeen. Minä ainakin odotan ensi kautta innolla, sillä nyt on maalivahti joka saa niitä kiekkoja kiinni, eikä jokaista vetoa tarvitse pelätä. Saatan ehkä olla "hieman" optimistinen, mutta ei siitäkään hyvä tule jos koko kesän surkuttelee joukkueen paskuutta. Luottoa vaan joukkueseen!
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kyllä Avs-fanina olisin vaatimassa Shermanille jopa aika agressiivisesti potkuja, kun tällä hetkellä oikeastaan jokaisen hänen tekemänsä vähän merkittävämmän kaupan (joita muuten on ollut poikkeuksellisen paljon) voinee sanoa olleen Coloradolle tappiollinen. (en tunne näiden taustoja, joten jos löytyy korjattavaa, laittakaa kommenttia).

3.7.2009 Ryan Smyth -> <- Kyle Quincey

Quincey on ihan kelpo kakkosparin pakki, mutta kyllä tämä silti voitaneen laskea häviöksi, kun toiseen suuntaan matkasi edelliskaudella joukkueen rämpimisestä huolimatta melkein 60 pinnaa nakuttanut voimahyökkääjä, joka on myös ilmeisen hyvä pukukoppipelaaja.


3.3.2010 Wojtek Wolski -> <- Peter Mueller, Kevin Porter

Kauppa, jota minulla oli tapahtumishetkellä aika vaikea ymmärtää, uransa parhaassa pistetahdissa ollut Wolski vaihtui Muelleriin, joka veti 09-10-kauden lopun mainiosti, mutta on sen jälkeen ollut sivussa koko kauden. Porter oli tässä treidissä kylkiäinen, vaikka tekikin ihan ok pisteet viime kaudella.


29.11.2010 Colby Cohen -> <- Matt Hunwick

Ihmeellinen kauppa ja ihmeellisintä on että ainakin tänne lähettettyjen viestien perusteella surkeasti pelannut Hunwick palkittiin jatkosopimuksella ja vielä kaiken lisäksi palkankorotuksella kauden päätteeksi. Cohenista uskon jonain päivänä kehittyvän Hunwickia parempi puolustaja.


30.11.2010 Scott Hannan -> <- Tomas Fleischmann

Tämän treidin ymmärrän, Avs kaipaisi kipeästi top-kuusi-laituria kun Muellerin toipuminen ei edistynyt ja Stewart oli sairastuvalla. Fleischmannin kanssa kävi erittäin huono tsägä kun häneen iski keuhkoveritulppa. Silti en ihan ymmärrä Hannanista, joukkueen silloisesta ykköspakista luopumista, varsinkin kun Avalanche-pakisto oli muutenkin viime kaudella hyvin ohut.


18.2.2011 Chris Stewart, Kevin Shattenkirk -> <- Erik Johnson, Jay McClement

Avalanche kaipasi ykköspakkia ja saikin sellaisen Johnsonista (ja hyvän saikin), mutta hinta oli todella kova. Stewartin uskon olevan tulevaisuudessa 35-40 maalin tekijä, ja siitä näkyikin viitteitä jo heti Bluesiin siirtymisen jälkeen, kun Stewart hurjasteli loppukaudesta 23 pelissä 15 maalia. Shattenkirkiä en pidä ykköspakkina, vaans sen sijaan potentiaalisena 50-60 pisteen kiekollisena pakkina ja St. Louisissa hän pelannee siihen sopivassa roolissa kakkosparissa. McClerment oli IMHO turhahko kylkiäinen, kun ottaa huomioon että Coloradolta löytyi jo ennen kauppaa yksi NHL:n parhaista kolmossenttereistä (tai ainakin tulevaisuudessa sellainen), Ryan O'Reilly ja nelossentteriksi McClement on ylipalkattu, veikkaan että mm. D'Agostini olisi varmaankin irronut Bluesista jos Sherman olisi sitä halunnut.


18.2.2011 Craig Anderson -> <- Brian Elliott

Tiedän, että Andersonin kausi ei ollut mikään menestys, mutta mielestäni päätös oli silti hieman hätiköity, siitä osoituksena mm. Andersonin huippuotteet Ottawassa. Elliottin signaamatta jättäminen tällaisen kaupan jälkeen on jotain aivan käsittämätöntä, ei tällaista poukkoilua nähty edes Virmasen Jokereissa. ;)


24.6.2011 John-Michael Liles -> <- kakkoskierroksen varaus kesälle 2012

Lilesin kauppaamisen ymmärrän kyllä jos tarkoituksena on tehdä jälleenrakennusta, vaikka hän jonkinlainen seuraikoni onkin, toiseen suuntaan matkasi kuitenkin kakkoskierroksen varaus draftiin, josta on lupa odottaa timantteja vielä kakkoskierrokselta.


Mutta sitten tuli tämä....

1.7.2011 kesän 2012 ykköskierroksen varaus -> <- Semjon Varlamov

Kaiken käsittämättömyyden multihuipentuma. Varlamov on kiistatta hyvä ja potentiaalinen kassari, mutta samalla hirveän loukkaantumisherkkä. Uskomatonta että Sherman antoi toiseen suuntaan ykköskierroksen varauksen (jonka on lupa odottaa olevan hyvin alhainen) parhaaseen draftiin vuosikausiin. Hyvin sanottu, tuolla varauksella olisi saanut varmasti myös Schneiderin tai Bernierin, jotka ovat lupaavampia kuin Varlamov ja pysyvät myös ehjänä.


Lisäksi mainittakoon että oli aika täydellisen idioottimainen päätös jättää korvaamatta kahden top-kuusi puolustajan (Salei ja Clark) lähtö viime kesänä. Mutta omapahan jenginne, minä äänestäisin kyllä jaloillani, vaikka ymmärränkin että se on rapakon tältä puolelta vaikeampaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kun yöllä tuli matkalta, avasi koneen, lueskelin tätä ketjua ja ynnäilin mitä viikon aikana Avs-maailmassa on tapahtunut, niin ei se paljoa naurattanut.

Ensin Liles pois pelkkää varausvuoroa vastaan. Tämän käsitin salary dump + rebuilding -vedoksi ja tietyllä tavalla ymmärsin sen.

Sitten drafti oli sitä mitä pelkäsinkin - eli valinnoissa korostettiin "luonnetta" lahjakkuuden sijaan. Jossakin määrin hyväksyn tämänkin, vaikken usko Landeskogin enkä ainakaan Siemensin kehittyvän keskivertoa kummemmiksi tekijöiksi.

Muutamaa päivää myöhemmin tehtiin suurkauppa tulevaisuuden maalivahdin saamiseksi. Mutta ei saatu Schneideria tai edes Bernieriä, vaan Varlamov. Hinta vetää kyllä hiljaiseksi. En ole ehtinyt vielä tarkkaan mietiskellä tähän mennessä liigassa tehtyjä siirtoja, mutta pikaisesti silmäten Avalanchen selviäminen pudotuspeleihin vaatisi melkoista ihmettä.

Viime vuonna playoffseihin selvinneistä ainakin Los Angeles, San Jose ja Chicago ovat vahvistuneet, Vancouver, Detroit ja Nashville ovat yhä kovia, mutta maalivahtiongelmaiset Phoenix ja Anaheim kysymysmerkkejä. Draftlotteryyn osallistuneista Dallas, Calgary ja varsinkin Minnesota ovat etukäteen arvioiden heikentyneet, mutta erityisesti Columbus ja osin St. Louis vahvistuneet. Jos Edmontonissa vältetään loukkaantumissuma, niin se on Avalanchella on täysi työ Oilersin lyömisessä - Albertan huonommassa porukassa on tehty hyviä täsmähankintoja.

Joo, kyllä Varlamov saa pelata melkoisen superkauden, että Colorado selviäisi Lännen kahdeksan parhaan joukkoon. Pelkästään Minnesotan ja Edmontonin edelle sijoittuminen olisi minun mielestäni nykyiselle kokoonpanolle riittävän kova tavoite. Idässäkin häntäpään porukat ovat vahvistuneet, joten ihmettelen jos Washingtonin saama varausvuoro ei ole draftin top 5 -vuoro - mahdollisesti jopa ykkösvuoro.

Täytyy nukkua univelat pois ja sitten ajatella tulevaisuuden Avalanchen ydinryhmää, sitä 7-9 pelaajan "core"porukaa, jonka varaan tulevaisuus aiotaan laskea. Petskin mainitsemat Duchene, Johnson, Landeskog ja Varlamov tietenkin, mutta ketä muuta siihen kuuluu? O'Reilly? Hishon? Galiardi? Mistä ihmeestä organisaatioon saadaan syvyyttä, kun nuoria pelaajia ja varausvuoroja kaupataan avokätisesti pois? Varlamovistakin - nuoresta maalivahdista - Sherman antoi kaksi hyvää varausvuoroa pois.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kyllä Avs-fanina olisin vaatimassa Shermanille jopa aika agressiivisesti potkuja, kun tällä hetkellä oikeastaan jokaisen hänen tekemänsä vähän merkittävämmän kaupan (joita muuten on ollut poikkeuksellisen paljon) voinee sanoa olleen Coloradolle tappiollinen....

Suurimmassa noista on liikkunut nuoria pelaajia tai prospekteja, joten aikaväli kauppojen arvioimiseen on melko lyhyt. Toisaalta siellä on pari kauppaa, jotka voi nähdä ihan toisin kuin olet kirjoittanut.

Smythin ura on ollut vääjäämättä laskusuunnassa eikä hän ole kerännyt enää samoja pistemääriä kuin mitä viimeisellä kaudellaan Avsissa. Sopimus on iso ja Sherman onnistui pääsemään pelaajasta eroon oikeaan aikaan. Palkkakattoaikakaudella kakkosparin pakki on lähes käsittämättömän hyvä vastine ylihintaisesta ja kohti auringonlaskua käyvästä pelaajasta.

Wolskin tulevaisuus NHL:ssä voi olla kovinkin lyhyt ja Mueller on kaikesta huolimatta todella lahjakas kiekkoilija. Jos Mueller selviää vielä kaukaloon ja pystyy pelaamaan uran, niin ei tule olemaan epäselvää, kumpi näistä kavereista on parempi jääkiekkoilija. Vähän kuin vertaisi Antti Miettistä Ville Leinoon. Lähinnä huonoa tuuria, että Muellerin ura on aivotärähdysten vuoksi vaarassa.

Colby Cohen ei ole toistaiseksi esittänyt (kuuleman mukaan) Bruinsin farmissa sellaisia otteita, joka saisi innolla odottamaan hänestä NHL-tason kiekollista puolustajaa.

Noista lopuista sitten ei ole kovin eriäviä mielipiteitä esittää. Johnsonilla nyt on eväät olla sen verran kova tekijä jatkossa, että melkein ihan sama mitä Shattenkirk ja Stewart tekevät. Toki näillä näkymin Johnsonista ei tule uutta Prongeria.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ylempänä larzzon jo hyvin taustoitti treidien syitä. Andersonin treidissä pointti taisi olla se, että saatiin tulevaa kautta ajatellen kokeiltavaksi uusi maalivahti. Seulaksi todettiin ja seulana päästettiin pois markkinoille. Andersonille tarjottiin ennen kauden alkua jatkosopimusta, mutta herra ei siihen suostunut ja ilmeisesti veti herneen palkoineen päivineen nenäänsä. Otteet ainakin välillä olivat sen mukaiset, että kiinnostusta ei löytynyt Coloradon väreissä pelaamiseen.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Näihin asioihin on monta näkökulmaa, kyllä Smythistä olisi vähän enemmän voinut, joku prospecti kylkeen kenties? Viime kausi oli Smythiltä heikompi (niin no, yli 20 maalia silti ja Kings on vielä varsin puolustava joukkue) mutta ensi kaudella luulen hänen palaavan 50 pinnan mieheksi tutussa ympäristössä. Lisäksi Smyth, kuten mainitsinkin, on varustettu mitä ilmeisemmin varsin hyvillä johtajanominaisuuksilla.

Wolskin viime kausi oli heikompi kokonaisuutena, mutta kunhan pääsee oikeaan ympäristöön uskon hänen paukuttavan jälleen 50-60 pistettä. Muellerin kohdalla olet aika optimistinen, minun on hyvin vaikea nähdä että hän nousisi ainakaan selvästi paremmaksi pelaajaksi kuin Wolski.

Shermanina olisin jättänyt Shattenkirkin ja Stewartin treidaamatta ja luottanut siihen että draftista olisi alhaisella varausvuorolla saatavissa Larsson. Näin hypoteettisesti kumman kolmikon valitsisit larzzon: Stewartin, Shattenkirkin ja Larssonin vaiko Landeskogin, Siemensin ja Johnsonin? Oma valintani kohdistuisi ensimmäiseen vaihtoehtoon.


Juteenille:

Andersonin kohdalla lienee paikallaan kysyä olisiko hänestä saanut enemmän? Samaan aikaan maalivahtiongelmien kanssa paini mm. vahva Cup-ehdokas Flyers. On mahdotonta tietää tarkalleen mitä Avs olisi saattanut toiseen suuntaan saanut jos Anderson olisi sinne treidattu, mutta uskallan väittää että jotain laadukkaampaa kuin pelkkä Elliott saaliina olisi ollut. Pitäydyn myös kannassani, on hyvin lyhytjänteistä toimintaa luopua täysin ilman korvausta pelaajasta alle puolen vuoden kuluttua siitä kun kyseinen pelaaja on melko kovaan hintaan hankittu. No Blues kiittää, eiköhän Elliottista meillä kuoriudu kelpo kakkoskassari.


Siemens lisätty.
 
Viimeksi muokattu:

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Shermanina olisin jättänyt Shattenkirkin ja Stewartin treidaamatta ja luottanut siihen että draftista olisi alhaisella varausvuorolla saatavissa Larsson. Näin hypoteettisesti kumman valitsisit larzzon: Stewartin, Shattenkirkin ja Larssonin vaiko Landeskogin ja Johnsonin?

Tämän hypoteettisen kysymyksen oikeaan laitaan Landeskogin ja EJ:n kumppaniksi on kuitenkin syytä laittaa Duncan Siemens, jonka Avs nykäisi draftista Stewart-EJ -kaupan ykkösrundilaisella.
 

Ralph

Jäsen
Tämän hypoteettisen kysymyksen oikeaan laitaan Landeskogin ja EJ:n kumppaniksi on kuitenkin syytä laittaa Duncan Siemens, jonka Avs nykäisi draftista Stewart-EJ -kaupan ykkösrundilaisella.

Tai kokonaisuudessaan myös St.Louisille Ty Rattie ja Coloradolle Jay McClement. Ja mites edes Adam Larsson tuohon liittyy? Ok, jos Erik Johnsonia ei olisi tullut niin Coloradolla ei olisi ollut 'franchise'-puolustajaa jolloin Larssonin varaus olisi voinut tullut kyseeseen, mutta silti olisi Sherman voinut ottaa Gabriel Landeskogin sillä vuorolla. Ja voi olla että Colorado olisi päässyt varaamaan myöhemmin tai St.Louis aikaisemmin eli koko Bluesin ykkösvaraus olisi siirtynyt Kalliovuorille vasta ensi kesänä. Jos, jos, jos, mutta eiköhän se vertailu ole nyt Stewart, Shattenkirk ja Rattie vs. McClement, Johnson ja Siemens. Nykytilanteessa St.Louis voitolla mutta parin vuoden päästä tilanne voi olla toisin. Eli palataan astiaan kauden 2013-14 kynnyksellä.

Ja mikäs tuo Stastnyn huhu Torontoon on? Että Stastny lähtisi ikäloppuun ja muutenkin loppuun Mike Komisarekiin ja lähes täysturhaan 7. kierroksen varaukseen? Jos näin käy, voisi Washingtonia jo onnitella kesän 2012 ykkösvarauksesta.
 
18.2.2011 Craig Anderson -> <- Brian Elliott

Tiedän, että Andersonin kausi ei ollut mikään menestys, mutta mielestäni päätös oli silti hieman hätiköity, siitä osoituksena mm. Andersonin huippuotteet Ottawassa. Elliottin signaamatta jättäminen tällaisen kaupan jälkeen on jotain aivan käsittämätöntä, ei tällaista poukkoilua nähty edes Virmasen Jokereissa. ;)

Olen periaatteessa samaa mieltä siitä, että Andersonista olisi voinut saada paremmankin vastineen siirtorajalla. Tuskin kuitenkaan mitään maagista kun kyseessä oli kauden jälkeen vapaille markkinoille päätyvä pelaaja. Jatkosopimusta Anderson ei ollut Coloradon kanssa kuitenkaan tekemässä, joten mikä tahansa korvaus oli toisaalta periaatteessa riittävä.

Olen eri mieltä siitä, että Elliottin päästäminen pois olisi ollut jotenkin käsittämätöntä tai edes virhearvio. Hän oli loppukauden "tryoutilla" eikä onnistunut vakuuttamaan millään tapaa, joten hänet oli helppo päästää menemään. Elliott varmasti olisi kakkosmolarina pystynyt pelaamaan sen 25 peliä, mutta Giguere hoitaa saman paremmin ja tasaisemmin eikä hintakaan ole mikään ongelma.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Näihin asioihin on monta näkökulmaa, kyllä Smythistä olisi vähän enemmän voinut, joku prospecti kylkeen kenties?

Ylihintaisten sopimusten liikuttelu on palkkakattoaikakaudella äärimmäisen vaikeaa. Perspektiiviä tuonee se, mitä Kings sai pari kautta myöhemmin Smythistä. Tarjolla oli alkuun neloskierros ja ulosostettava sopimus, sitten seiskakierros ja nelosketjun pelaaja. Ja Lombardin urakkaa helpotti se, että Smythin sopimus on loppumassa ja hän "palasi kotiin". Sherman sai vähintään vertailukelpoisen vastineen, sano mitä sanot.

Wolskin viime kausi oli heikompi kokonaisuutena, mutta kunhan pääsee oikeaan ympäristöön uskon hänen paukuttavan jälleen 50-60 pistettä. Muellerin kohdalla olet aika optimistinen, minun on hyvin vaikea nähdä että hän nousisi ainakaan selvästi paremmaksi pelaajaksi kuin Wolski.

Näiden pelaajien otteita olen nähnyt tarpeeksi sanoakseni, että toinen on lahjakas hyökkääjä, jolla on eväät dominoida pelitapahtumia ja luoda maalipaikkoja, toinen ei. Rangers oli lähellä ostaa Wolskin ulos. Wolski voi oikeassa ympäristössä pelata 50 pisteen kauden, mutta Muellerillä on lahjat paljon parempaan. Mueller on yksinkertaisesti pelaajatyyppi, jollaisesta ei kieltäydytä, jos mahdollisuus hankintaan tulee. Ja kun Wolskin upside on lähinnä huonon joukkueen kakkosketjussa, niin hinta tuskin oli sellainen, että sitä voisi huonona diilinä pitää.

Näin hypoteettisesti kumman kolmikon valitsisit larzzon: Stewartin, Shattenkirkin ja Larssonin vaiko Landeskogin, Siemensin ja Johnsonin?

Kuten jo alkuun totesin, suuressa osassa treidejä on liikkunut nuoria pelaajia ja prospekteja, joten kauppojen arvioiminen on ihan liian aikaista. Olen nähnyt Landeskogilta ja Larssonilta yhteensä alle kymmenen peliä, eikä kompetenssini riitä sanomaan muuta kuin että hyviä nuoria pelaajia, joilla oletettavasti on monta NHL-ottelua edessään.

Turha näistä on vängätä, antaa ajan näyttää. Shermankin saa kenkää, jos jatkaa Varlamov-kaupan linjalla, mutta eivät kaikki hänen tekemänsä diilit ole huonoja muussa tapauksessa kuin että yrittää ne sellaisessa valossa nähdä.
 

Ralph

Jäsen
Jatkosopimusta Anderson ei ollut Coloradon kanssa kuitenkaan tekemässä, joten mikä tahansa korvaus oli toisaalta periaatteessa riittävä.

Craig Andersonille tarjottiin jatkosopimusta Coloradoon muttei kelvannut. Näin ollen hänet oli helppo treidata muualle johonkin toiseen maalivahtiin koska kausi oli muutenkin jo mennyt poskelleen. Brian Elliott hankittiin juurikin kuin try-outille, muttei hän vakuuttanut joten pois hänenkin tie vei.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ylihintaisten sopimusten liikuttelu on palkkakattoaikakaudella äärimmäisen vaikeaa.
....
Ja Lombardin urakkaa helpotti se, että Smythin sopimus on loppumassa ja hän "palasi kotiin".

Lombardi oli huonommassa myyntitilanteessa kuin Sherman, koska Smyth (tai hänen vaimonsa) halusi takaisin pohjoiseen. Vaihtoehdot olivat aika vähissä. Lombardin heiluttelema Flames-kortti taisi olla pikemminkin fuskua ja fantasiaa kuin todellisuutta.

Vaikka Smythen cap hit on 6,5 miljoonaa, niin todellinen palkka on pari miljoonaa vähemmän. Eli Oilers maksaa Captain Canadalle saman verran palkkaa kuin Los Angeles Simon Gagnelle (4,5 miljoonaa).

Turhan usein puhutaan vain cap hiteistä, kun seurojen kannalta on tärkeää myös mitä pelaajille oikeasti maksetaan. Eihän rakentamisvaiheessa olevalle Oilersille caphitillä ole niin suurta merkitystä, koska organisaatio ei kuitenkaan yllä ensi kaudella lähellekään palkkakattoa. Vaikka Daryl Katz on rikas mies, niin kyllä parilla miljoonalla taalalla on hänelle jotakin merkitystä.

edit.

Tarkennuksena sanottakoon, että pidän molempia Smyth-kauppoja organisaatioille win-win kauppoina. Avalanche pääsi eroon Smythe isosta palkasta ja sai valmiin, silloin halvan, nuoren puolustajan ja Kings sai kokeneen johtajatyypin vasempaan laitaan. Paria vuotta myöhemmin Kings pääsi eroon hitaasta laitahyökkääjästä ja sai samalla palkkarahalla tilalle nopeamman top 6 -hyökkääjän. Ja Edmonton sai kokeneen leaderin ja positiivista PR:ää omilla markinnoilla käytännössä menettämättä mitään merkittävää pelaavasta kokoonpanosta.
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Näihin asioihin on monta näkökulmaa, kyllä Smythistä olisi vähän enemmän voinut, joku prospecti kylkeen kenties? Viime kausi oli Smythiltä heikompi (niin no, yli 20 maalia silti ja Kings on vielä varsin puolustava joukkue) mutta ensi kaudella luulen hänen palaavan 50 pinnan mieheksi tutussa ympäristössä. Lisäksi Smyth, kuten mainitsinkin, on varustettu mitä ilmeisemmin varsin hyvillä johtajanominaisuuksilla.

Wolskin viime kausi oli heikompi kokonaisuutena, mutta kunhan pääsee oikeaan ympäristöön uskon hänen paukuttavan jälleen 50-60 pistettä. Muellerin kohdalla olet aika optimistinen, minun on hyvin vaikea nähdä että hän nousisi ainakaan selvästi paremmaksi pelaajaksi kuin Wolski.


Juteenille:

Andersonin kohdalla lienee paikallaan kysyä olisiko hänestä saanut enemmän? Samaan aikaan maalivahtiongelmien kanssa paini mm. vahva Cup-ehdokas Flyers. On mahdotonta tietää tarkalleen mitä Avs olisi saattanut toiseen suuntaan saanut jos Anderson olisi sinne treidattu, mutta uskallan väittää että jotain laadukkaampaa kuin pelkkä Elliott saaliina olisi ollut. Pitäydyn myös kannassani, on hyvin lyhytjänteistä toimintaa luopua täysin ilman korvausta pelaajasta alle puolen vuoden kuluttua siitä kun kyseinen pelaaja on melko kovaan hintaan hankittu. No Blues kiittää, eiköhän Elliottista meillä kuoriudu kelpo kakkoskassari.

Mikäli muisti ei nyt petä, niin Smyth haluttiin treidata pois juuri palkkakulujen leikkausten takia. Shermannia korkeammalta ilmeisesti tämä käsky tuli. Ei ollut kyseessä siis myyjän markkinat vaan juuri toisin päin.

Wojtek Wolskilla on kyllä avut naputtaa pisteitä mielin määrin, mutta asenne ei ole se mitä huippu-urheilijalta vaaditaan. Monesti hän on saanut terveenä vetää popparia katsomossa, kun ne joita pelaaminen kiinnostaa ovat pelanneet.

Mikä järki Flyerssin olisi ollut treidata itselleen Anderson, kun Bobilla oli huomattavasti paremmat tilastot? Seula vaihdettiin seulaan lopulta. Toinen vaan löysi uuden vaihteen uudessa seurassa ja toinen ei. Kovaa hintaa ei siis Elliottista missään nimessä maksettu.
 

Wolves

Jäsen
Taitaa myös Sakic olla vähän tyhmä, kun kehuu Varlamovin hankintaa?

“Semyon is an elite goaltender who is a key part of our future success,” said Avalanche Executive Advisor/Alternate Governor Joe Sakic. “Avalanche fans should be very excited with this acquisition, as we all are.”

Ensinnäkin Sakic voi kehua Varlamovia ajasta ikuisuuteen ja maasta taivaisiin, mutta mikään ei poista sitä faktaa, että Semenistä maksetiin niin karseata ylihintaa kuin vain olla ja voi. Ja ylihinnan maksaminen (Mahdollinen TOP-5 pick) on suurinta typeryyttä Sherminaattorilta mitä olen nähnyt sitten Mike Millburyn. Karrikoiden voisi sanoa että, mielummin olisin katsellut kauppaa jossa Varlamovista olisi maksettu ehdollisen kakkoskiepin lisäksi vuoden 2012 3., 4. ja 5. vuoro siihen päälle, kuin kauppaa, jossa hyvästä draft-vuodesta kaupataan mahdollinen TOP-5 pick.

Toisekseen, jokainen pelaaja, joka saapuu uuteen seuraan saa lukea GM:ltä/Vara-GM:ltä/Suojatyöpaikkalaiselta lähes samanlaisen lausunnon itsestään seuraavan päivän lehdessä, joten tuota lausuntoa en nyt varsinaisesti lähtisi pitämään minään "todisteena" ihmisten tyhmyydestä tai viisaudesta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ensinnäkin Sakic voi kehua Varlamovia ajasta ikuisuuteen ja maasta taivaisiin, mutta mikään ei poista sitä faktaa, että Semenistä maksetiin niin karseata ylihintaa kuin vain olla ja voi. Ja ylihinnan maksaminen (Mahdollinen TOP-5 pick) on suurinta typeryyttä Sherminaattorilta mitä olen nähnyt sitten Mike Millburyn. Karrikoiden voisi sanoa että, mielummin olisin katsellut kauppaa jossa Varlamovista olisi maksettu ehdollisen kakkoskiepin lisäksi vuoden 2012 3., 4. ja 5. vuoro siihen päälle, kuin kauppaa, jossa hyvästä draft-vuodesta kaupataan mahdollinen TOP-5 pick.

Toisekseen, jokainen pelaaja, joka saapuu uuteen seuraan saa lukea GM:ltä/Vara-GM:ltä/Suojatyöpaikkalaiselta lähes samanlaisen lausunnon itsestään seuraavan päivän lehdessä, joten tuota lausuntoa en nyt varsinaisesti lähtisi pitämään minään "todisteena" ihmisten tyhmyydestä tai viisaudesta.

Pyyntihinta Varlamovista oli ensimmäisen ja toisen kierroksen varausvuorot. Itse olisin mieluummin maksanut vähemmän, mutta ymmärrän myös sen, että ei huippumaalivahteja ole kovin paljon tarjolla ja hinta on näin ollen myös sen mukainen. Nyt maalissa on todellinen lahjakkuus, joka on osoittanut tasonsa. Saisi pysyä vain myös ehjänä.

Coloradon kohdalla vain ei ole mahdollista toteuttaa täydellistä rebuildia. Fanit ovat tottuneet menestykseen ja sitä heille on tarjottava. Lisäksi Sherman on edelleenkin toteuttanut suunnitelmaansa systemaattisesti ja nyt joukkueessa on menestyvän joukkueen peruspilarit. Kovan luokan ykkössentteri Duchene, puolustusta johtaa Erik Johnson ja maalissa tilkitsee Semen Varlamov. Omasta mielestäni joukkueella on hyvät mahdollisuudet päästä pleijareihin välivuoden jälkeen.

Kausi ei ole vielä alkanutkaan ja täällä pidetään lähes varmuutena, että Colorado on menettänyt draftin top5-pickin. Olisiko paha juttu koittaa edes vähän luottaa omiinsa?
 

Wolves

Jäsen
Kausi ei ole vielä alkanutkaan ja täällä pidetään lähes varmuutena, että Colorado on menettänyt draftin top5-pickin. Olisiko paha juttu koittaa edes vähän luottaa omiinsa?

Niin. Kun tuota nimilistaa katsoo ja on realisti, niin muuta ajatusta ei edes pitäisi tulla mieleen. Vai muuttuuko viimevuotinen joukkue Matt Hunwickin jatkosopimuksen, kahden maalivahdin ja Landeskogin myötä varmaksi pudotuspelijoukkueeksi?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Pyyntihinta Varlamovista oli ensimmäisen ja toisen kierroksen varausvuorot. Itse olisin mieluummin maksanut vähemmän, mutta ymmärrän myös sen, että ei huippumaalivahteja ole kovin paljon tarjolla ja hinta on näin ollen myös sen mukainen. Nyt maalissa on todellinen lahjakkuus, joka on osoittanut tasonsa. Saisi pysyä vain myös ehjänä.

Onhan siellä UFA-marketissakin vielä kokeilun arvoisia molareita jäljellä. Varlamovin loukkaantumisalttius huomioon ottaen mikä tahansa veteraanikokeilukin olisi ollut tähän kohti parempi vaihtoehto kuin pickien pois syytäminen jälleenrakennusjoukkueesta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Niin. Kun tuota nimilistaa katsoo ja on realisti, niin muuta ajatusta ei edes pitäisi tulla mieleen. Vai muuttuuko viimevuotinen joukkue Matt Hunwickin jatkosopimuksen, kahden maalivahdin ja Landeskogin myötä varmaksi pudotuspelijoukkueeksi?

Miten sitten samalla rungolla päästiin 2009-2010 pudotuspeleihin? Lännessä mikään ei ole varmaa, mutta joukkueen täydellinen teilaus ei ole missään nimessä perusteltua tässä vaiheessa.

Joukkueeseen hankittiin lisäksi vielä Jan Hejda puolustukseen ja Joakim Lindström ja Chuck Kobasew hyökkäykseen. Ylhäällä pelanneita hyökkääjiä on tällä hetkellä sopimuksen alla 16 kappaletta ja tuohon ei kuulu vielä Galiardi ja Porter. Reserviä löytyy siis hyökkäykseen loukkaantumissuman iskiessä.
Puolustuksessa ylhäällä pelanneita on kahdeksan lisäksi Ryan Wilson on vielä ilman sopimusta ja uskon hänen sellaisen saavan. Myös Elliottille ja Barrielle on sanottu, että he saavat mahdollisuuden napata paikan joukkueesta. Kaikille on tullut vuosi lisää ja sen tulo tuskin on muita kuin Hejdukkia haitannut. Mikä siis mättää? Maalivahtien tärkeydestä lienee edes turha mitään sanoa, kun sen luulisi sinunkin tietävän vai väitätkö tandemin Anderson - Budaj olevan paremi kuin Varlamov - Giguere? Tällä kaudella nähtiin taas kuinka tärkeä osa todellinen huippumaalivahti on mestaruutta ajatellen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös