Mainos

Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 937
  • 428

Ralph

Jäsen
Ensinnäkin, pahoittelut mikäli tein tämän liian aikaisin. Enpähän ollut ainakaan ensimmäinen, kun Minnesota kerkesi ennen. Mietein jotain vitsikästä ketjun nimeä, mutta en keksinyt mitään, ja Petskikin pyysi ettei tule mitään mukahauskaa, joten nimi on lopulta ihan perus.

Huhtikuu, ja kausi 2010-11 on jo ohi. Paluu samaan tilanteeseen kuin pari vuotta sitten. Kausi päin sitä kuuluisaa ja aikainen varaus. Tyvestä puuhun noustaan osa II –edessä. Näin nopeasti viimekaudesta, alku oli hyvä, mutta loukkaantumisten jälkeen dramaattinen hiipuminen liigan pohjamutiin ja toisiksi viimeiseksi saldolla 30-44-8. Ennakko-odotuksena haettiin uudestaan paikkaa kahdeksan joukkoon mutta ei sitten millään. Mielenkiintoisia treidejä alla, joten tällä kaudella nähdään niiden toimivuutta. Erik Johnsonilta odotan lopullista läpimurtoa ja franchise-puolustajan –tasoista työskentelyä.

Vaikka joukkue olikin niin huono kuin olikin, voi silti sanoa että joukkue on vahvalla pohjalla ja hyvällä mallilla. Varaustilausuudesta tulee avauskierroksella pari uutta heppua. Ensimmäisellä varmaankin Gabriel Landeskog tai Ryan Nugent-Hopkins. Myöhemmällä samalla kierroksella uskoisin että pakki tulee, kenties Ryan Murphy tai Nathan Beaulieu. Myös Joel Armia voisi olla mukava veto siihen paikkaan. No, ei siitä enempää vaan CapGeekistä poimittujen sopimusten kimppuun. Joka pelipaikalla olen maininnut ensiksi NHL:ssa suurimman osan peleistä pelanneet, ja kursivoidulla alapuolelle AHL –pelaajat. Tietysti tapaus petermuellerit ovat asia erikseen, mutta nyt kokoonpanoon:

Maalivahdit:
Brian Elliott – RFA

Trevor Cann – 875 000 $
Calvin Pickard – 843 333 $


Puolustajat:
John-Michael Liles – 4 200 000 $
Kyle Quincey – 3 125 000 $
Erik Johnson – 2 600 000 $
Matt Hunwick – RFA
Ryan O’Byrne – RFA
Kyle Cumiskey – RFA
Ryan Wilson – RFA

Cameron Gaunce – 845 833 $
Stefan Elliott – 843 333 $
Jonas Holos – 785 000 $
Tyson Barrie – 715 000 $
Joel Chouinard – 566 666 $
Shawn Belle – RFA
Ryamond Macias – RFA
David Liffiton – RFA


Hyökkääjät:
Paul Stastny – 6 600 000 $
Matt Duchene – 3 200 000 $
Peter Mueller – 2 000 000 $
Jay McClement – 1 450 000 $
Cody McLeod – 1 033 333 $
Daniel Winnik – 950 000 $
Ryan O’Reilly – 900 000 $
Mark Olver – 850 000 $
Brandon Yip – 725 000 $
TJ Galiardi – RFA
Ryan Stoa – RFA
David Jones – RFA
Kevin Porter – RFA
Philippe Dupuis – RFA

Joey Hishon – 1 200 000 $
Michael Carman – 850 000 $
Zach Cohen – 735 000 $
Luke Walker – 563 333 $
Justin Mercier – RFA
Tom Fritsche – RFA
Julian Talbot – RFA
Harrison Reed – RFA


Jatkosopimukset:

RFA-pelaajat (NHL-pelaajat):

+ Brian Elliott - Kakkosmaalivahdiksi hankittiin kesken kauden, joten saanee jatkosopimuksen.
+ Ryan Wilson – Pidän tästä pelaajasta, vaikkei ihan ole vielä vakuuttanut. Ainekset hyväksi kovaotteiseksi pakiksi. Ottaisin jatkoon.
+ David Jones – Erinomainen kausi, heti kun pysyi lähes kokoajan ehjänä. Lähes 30 maalia osoitti, että ei turha pelaaja todellakaan.
+ Philippe Dupuis – Loistava pelaaja nelossentteriksi. Vahva alivoimalla, hyvä karvaamaan.

? Ryan O’Byrne – En oikein pitänyt tästä. Pelasi kyllä ihan hyvin, mutta en osaa sanoa, jatkoon vai ei.
? Kyle Cumiskey – Ei tullut läpimurtoa, vaan pahoja loukkaantumisia. Vielä yksi mahdollisuus, vaiko lähettääkö treidinä muualle?
? TJ Galiardi – Toisen kauden kirous taisi olla vaivana, loukkaantumisten lisäksi. Uutta maalivahtia hankkiessa hän voisi olla treidikappaleena.
? Kevin Porter – Ei sovellu nelosketjuun, eikä taida mahtua ylempiin. Treidinä hänestä voisin luopua.

- Matt Hunwick - Huono hankinta kesken kauden, ei vakuuttanut yhtään, ainakaan minua. En antaisi jatkosopimusta.
- Ryan Stoa – Ei pystynyt ihmetekoihin ylhäällä, minun puolesta saa mennä.

AHL:n RFA –pelaajista en juuri osaa sanoa mitään.

UFA-pelaajat (NHL-pelaajat):

+ Milan Hejduk – Kelpaa yhä joukkueeseen, tuo kokenutta maustetta. Ei kovin kalliskaan, sillä palkka laskenee.
+ Tomas Fleischmann – Ehdottomasti jatkoon, toden totta! Ihastuin tähän pelaajaan, hyvät kädet ja loi loistavan parin Duchenen kanssa. Ikävä loukkaantuminen pilasi niin Flashin, kuin myös koko Coloradon kauden.

- Adam Foote – Ilmoitti jo lopettavansa.
- David Koci – Mielestäni hänelle ei ole käyttöä.
- Peter Budaj – On saanut näyttää taitojansa jo usealla kaudella.

Ketjusommitelma:

Tomas Fleischmann – Matt Duchene – Peter Mueller
David Jones – Paul Stastny – Milan Hejduk
TJ Galiardi – Ryan O’Reilly – F1
Cody McLeod – Philippe Dupuis – Daniel Winnik
Mark Olver – F2

Paljon riippuu siitä, onko Mueller pelikuntoinen ja jos on, mikä se pelikunto on. Kärkiketjut muuten mallillaan. Kolmosketjun laitaan F1:sen paikalle voi istuttaa Joey Hishonin, mikäli osaa laiturin temput tai uuden ykkösvarauksen. Jos näistä kummastakaan ei ole siihen, myös Brandon Yip mahdollinen vaihtoehto. Muussa tapauksessa Yipin voi treidata. F2:sen paikallekin Yip, mutta jos koko F2:sta tarvitaan niin siihen voi hankkia jonkun kokeneen miehen tai nostella aina jonkun farmissa hyvin esiintyvän. Jay McClement lienee aika varma treidattava, ellei nelossentteriin käytetä yli miljoonaa.

John-Michael Liles – Erik Johnson
Kyle Quincey – D1
Ryan Wilson – D2
D3

Puolustuksen kärki on ihan kelpo. D1:sen paikalle puolustavan Quinceyn rinnalle sopisi jompikumpi näistä ihmemiehistämme, Stefan Elliott tai Tyson Barrie, riippuen siitä kumpi on valmiimpi. D2 voisi olla porukan kokenein pakki, eli UFA –hankinta. Siihen sopisi myös Ryan O’Byrne, Matt Hunwick tai Kyle Cumiskey mikäli joku saa jatkosopimuksen. Seitsemänneksi puolustajaksi mahdollisesti joku edellä manituista kolmikosta tai vaihdellen farmista, esim. Cameron Gaunce tai Jonas Holos.

G1
Brian Elliott

Ja sitten se kesän luultavasti tärkein hankinta, eli uusi ykkösmokke. Treidaamalla jostain joku nuori lupaus, vaiko treidaamalla joku kokeneempi? UFA:na joku, kuten Tomas Vokoun?

Kukapa onkaan sitten joukkueemme kapteeni? Joe Sakic oli koko Colorado –uransa kapteenina mutta viimekaudet Adam Foote on toiminut kapteenina. Onko kapteeniston jäsenet Paul Stastny, Milan Hejduk ja Matt Duchene? Vaiko Erik Johnson tai John-Michael Liles?

It’s all about the A! Nyt palauttakaa pudotuspelit vuoden tauon jälkeen Coloradoon, nuori jengi on jälleen vuoden kokeneempi! Pari miestä puuttuu, mutta palkkakatto ei ainakaan ole esteenä.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Hyvä ketjunavaus GaDalta, tästä on hyvä lähteä rakentamaan omaakin pohdintaa eteenpäin!

Itse uskon vahvasti että varaukset menevät sen mukaan, mitä saadaaan tuolla 2. pickillä. Jos tuolla otetaan Larsson, niin 11. pickillä napataan joku powerforward, mutta taas jos Larssonin sijasta saadaankin Nugent-Hopkins, niin sitten tuolla 11. pickillä otetaan joku puolustava puolustaja.

RFA pelaajista aika pitkälti samaa mieltä, mutta nostainsin Galiardin ja O'Byrnen kuitenkin tuolta ?-osiosta tuonne +-osioon. Ja samoin olen sitä mieltä että Stoalle voisi tarjota sopimuksen, tuskin kuitenkaan hirveän kallis ja potentiaalia on kuitenkin vieläkin vaikka se ei ole hirveästi näkynyt. Pääosa kaudesta AHL:ssä ja loukkaantumisten takia sitten ylös.

Myöskin ketjuista aika pitkälti samaa mieltä, tietenkin juurikin Mullerin ja Flashin pelikunto on niin suuri arvoitus että on ihan hyvä että kolmoskentästä löytyy kiekkollistakin potentiaalia ketä voi nostaa ylös tarvittaessa (Hishon yms).

Puolustuksen laittaisin näin jos varaus osuu Larssoniin:

Liles-Johnson
Quincey-Larsson
O'Byrne-Elliott/Barrie

Wilson, Holos yms.

Tuo puolustus näyttäisi jo ihan hyvältä, varsinkin verrattuna tämän kauden sähellyksiin.

Itse olisin valmis antamaan Saccolle potkut, sillä vaikka alkukaudesta tulikin voittoja, niin pelitapa jossa omiin lasketaan se väh. 3 maalia/peli ei vaan toimi, vaikka kuuma hyökkäys saisikin tehtyä sen yhden tai kaksi enemmän sinne toiseen päähän. Vapaita valmentajia olisi markkinoilla vaikka muille jakaa, sillä ainakin Florida ja Dallas ovat potkineet omat valmentajansa pellolle. Dallasin Crawford olisi ihan mielenkiintoinen nimi, sillä hän oli joukkueen penkin takana mestaruuskaudella 95-96.

Tuo maalivahtikysymys onkin se suurin ongelma tällä hetkellä. En millään usko että Colorado lähtisi poimimaan mitään kallista ykkösveskaa UFA-markkinoilta, sillä tuo rahankäyttö ei nyt näytä olevan kovin suurta. Tämä johtuu tietenkin uuden CBA:n tulosta, ja Sherman kumppaneineen ei halua tehdä mitään hätiköityä.
Toivoisinkin oikeastaan, että joko juurikin yritetään vaihtaa jotain nuorta maalivahtia (Schneider, Bernier, Varlamov/Neuvirth) tai sitten koitetaan hakea joku "projektiveska" markkinoilta. Tälläinen voisi olla esim. Minnesotassa loukkaantuneena koko kauden ollut Josh Harding.

Kapteeniasiassa taas uskon vahvasti, että jos Hejduk nyt vielä jatkaa uraansa, niin hänelle tarjotaan ainakin C:tä rintaan. Toisaalta ainakin itselle on jäänyt Hejdukista hieman sellainen hiljainen/ujo kuva, joten se on sitten toinen asia että ottaako hän tuota C:tä itselleen. Jos Hejduk ei tuota ota, niin vaihtoehto B on sitten joko Stastny tai Johnson.
 

Ralph

Jäsen
Milan Hejduk allekirjoitti vuoden pituisen jatkosopimuksen Coloradon kanssa. Odotettu, ehkä yllättävän ajoissa vain. Sitten se toinen tshekkimme...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eikös Porterille ole passeli paikka tuossa kolmosen laidalla, vai pelasiko mies viime kaudella enemmän keskellä? Entä Greg Mauldinin kohtalo?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Eikös Porterille ole passeli paikka tuossa kolmosen laidalla, vai pelasiko mies viime kaudella enemmän keskellä? Entä Greg Mauldinin kohtalo?

Itse heittäisin Porterilla vesilintua. Winnik ansaitsee mielestäni paikan tuossa kolmosen laidalla ja Mauldin sopisi hyvin pörräämään nelosen laidalle. Myös Monstersista voisi kokeilla Patrick Bordeleauta tuossa nelosessa niin ei Mcleod joutuisi itse kaikkea nyrkkihippastelua hoitelemaan ensi kaudella. Sitten siellä olisi vielä Olver kyttäämässä paikkaansa alemmista kentistä ja ehkäpä myös Brad Malone. Hishonista ei varmaankaan kauheaa apua alemmissa kentissä olisi joten häntä peluuttaisin mieluusti koko kauden farmissa. Draftin jälkeen varmasti ollaan viisaampia ketkä nämä alemmat kentät ensi kaudella miehittävät, kun tiedetään tuliko draftista Larsson vai Landeskog.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
...Mauldin sopisi hyvin pörräämään nelosen laidalle. Sitten siellä olisi vielä Olver kyttäämässä paikkaansa alemmista kentistä. Hishonista ei varmaankaan kauheaa apua alemmissa kentissä olisi joten häntä peluuttaisin mieluusti koko kauden farmissa.

Mark Olver on vihonviimeinen mies nelosketjuun. Erittäin heiveröinen ja pienikokoinen Olver luottaa pelkästään kiekollisuuteensa ja nopeuteensa, niillä ei nelosketjussa paljoa vaikuteta. Mauldinkin on itse asiassa vähän rajoilla nelosketjun suhteen, Mauldin on enimmäkseen kuitenkin myös kiekollinen pelaaja rouhimisen sijaan. Kevin Porter pystyisi paikkailemaan monipuolisesti kaikkia hyökkäysketjuja, mutta lähteekö Porter sillä varjolla vielä sopimuspelaajaksi Avalancheen? Hishonista en tiedä varmaksi ikänsä suhteen, joko pystyy pelaamaan AHL-pelejä, vaikka täyttääkin 20 vasta juuri kauden pyörähdettyä käyntiin...?

Nelosketjuun tarvitaan raskaansarjalainen. Kocille ei toivottavasti enää anneta jatkoa ennen kuin muut vaihtoehdot (Bordeleau) on katsottu läpi. Koci on ihan ok, mutta siihen se jääkin. Tappelee mielestäni aivan liian harvoin ja miehelle tekee todella vaikeaa pysytellä pelissä mukana edes ne puolitoista minuuttia, jotka pääsee pelamaan. Sentteri löytynee jo omasta takaa, joko McClement tai Dupuis. Dupuis'lle toivottavasti sorvataan jatkosopimus, hinta ei tule olemaan kovaa luokkaa.

Hyökkäyksen osalta ensisijaisesti minusta Avsin pitäisi ensi kaudelle panostaa särmikkäämpään kolmosketjuun. Galiardi ja O'Reilly ovat hyvin esillä pohjaan, mutta ketjun kolmannen ukon tulisi olla enemmän sitä kuuluisaa santapaperia. Winnik ei ole ihan sitä mitä itse toivoisin tuossa roolissa, kuten ei todellakaan Ryan Stoa tai Brandon Yipkaan. UFA-markkinoilta luulisi löytyvän joku kaveri tuohon, jos etsimään lähdettäisiin. Paljon riippuu myös Muellerin pelikunnosta, jokohan ensi kaudelle pääsisi täysipainoisesti mukaan runkosarjan alkaessa.

Hyökkäyksen sopimuspelaajista Fleischmannille soisi ehdottomasti edullisen jatkopaperin, mikäli terveys sen sallii. Roolia olisi nyt tarjolla otettavaksi. Lisäksi David Jones ansaitsee jatkoa, vielä on petrattavaa, mutta toivottavasti ensimmäinen terve kausi auttaisi myös kehityksessä. Ryan Stoan suhteen olen kuitenkin vedenjakajalla. Petti pahasti kuluneella kaudella: ensin floppasi alkukaudella harjoitusleirillä ja AHL:n ensimmäisillä kuukausilla, kunnes petrasi ja nousi loukkaantumissumassa Avsin mukaan. Pelasi silti edelleen aivan liian löysästi kokoonsa nähden, joka alkaa olla Stoan kohdalla jo anteeksiantamatonta. Dater olikin hyvin listannut Stoalle huikeat 30 taklausta 25 pelaamassaan Avs-ottelussa. Aivan väärä suunta. RFA-pelaajana voisi olla vaihtoarvoltaan mukana jossain kaupassa.

Puolustus on muuten valmiina, mutta O'Byrnelle tarvitaan ehdottomasti jatkosopimus. Kuitenkin selkeästi yksi tasaisimmista pakeista menneen kauden puolustuksessa. RFA-Cumiskey joutaisi vaihdossa muualle, esimerkiksi kesäkuisessa Draftissa toivoisin Avsin yrittävän ihan tosissaan saada jotain sopivan ikäistä nuorehkoa maalivahtia ryhmään. Budaj kun tuskin on jatkamassa. Eipä sillä, parivaljakolla Elliott-Budaj olisi ollut kusi sukassa jo pitkän aikaa. Matt Hunwickin kohtaloa tuskin tarvitsee enempää pohtia - sysipaska kauppa Greg Shermanilta, mutta aika jättää se taakse ja jatkaa eteenpäin.

#2 overall käytetään toivottavasti Gabriel Landeskogin varaamiseen. "Skog" on kuitenkin laitahyökkääjä, maalintekijä ja lähestulkoon jo valmis paketti NHL-kaukaloihin. Minusta siinä on jo tarpeeksi kriteerejä valita Landeskog ohi Larssonin tai Nugent-Hopkinsin. Oilers kuitenkin ottanee jomman kumman viimeksi mainituista.

St.Louisilta saatu ensimmäisen kierroksen varausvuoro olisi varmasti kullanarvoinen sitä maalivahtikauppaa ajatellen. Mukaan vielä Kyle Cumiskey/+Ryan Stoa kaupantekijäisiksi, niin uskoisin kiinnostuksen heräilevän edes jossain suunnalla. Olkoonkin, että Cummers on ollut täysin romuna viime aikoina, eikä potentiaalia ole saatu lopullisesti esille. Väittäisin kuitenkin, että oikeanlaisessa peluutuksessa ja stay-at-home -puolustajan pakkiparina mahdollisuuksia olisi kehittyä vielä enemmän. Kaikkihan me muistamme sen erään Thrashers-ottelun, jossa jatkoajalla Cumiskey lähtee suoraan aloitusvoiton jälkeen omalta alueelta kohti maalia ja tekee maalin vain 9 sekunnin pelin jälkeen ;).

Ketjuja en viitsi ryhtyä pyörittelemään vielä tässä vaiheessa. Odotellaan nyt Draft ensin alta pois.
 

Ralph

Jäsen
#2 overall käytetään toivottavasti Gabriel Landeskogin varaamiseen. "Skog" on kuitenkin laitahyökkääjä, maalintekijä ja lähestulkoon jo valmis paketti NHL-kaukaloihin. Minusta siinä on jo tarpeeksi kriteerejä valita Landeskog ohi Larssonin tai Nugent-Hopkinsin. Oilers kuitenkin ottanee jomman kumman viimeksi mainituista.

Nyt minäkin haluan, tai oikeastaan minulle kelpaa vain Gabriel Landeskog. Laituri on se, mitä Avalanche juuri nyt tarvitsee. Adam Larsson on ilmeisesti aika samanlainen pelaajatyyppi kuin Erik Johnson, joten turha kahta samanlaista right-pakkia on ottaa. Toinen joutuisi väkisin pienempään rooliin, ja eiköhän Avalanchelle riitä yksi "franchise-pakki". Ryan Nugent-Hopkins tulisi vain täytteeksi laajalle sentteririntamalle. Täytyy siis toivoa ettei Oilers ota Landeskogia. Ja mitä tulee siihen overall 11:sta, niin jos sitä ei kaupata niin sillä voi ottaa jonkun puolustajan sitten.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Täytyy siis toivoa ettei Oilers ota Landeskogia.

Eiköhän se Oilers valitse kuitenkin RNH:n ja Larssonin väliltä, kun heiltä näyttää puuttuvan kunnon pakki ja sentteri ja vastineeksi lupaavia laitureita riittää omasta takaa.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Pitää alkaa itsekin kirjoittelemaan jotain pohdintaa ensi kaudesta, kun on tuota taukoa jo pidelty. Tässä ketjussa on jo hyvin käyty tilannetta läpi ja osittain on meikäläisellä saman toistoa, mutta toistanpa kuitenkin jos sitä mieltä olen.

Greg Sherman totesi jo hyvissä ajoin kauden aikana, että Coloradossa halutaan katsoa mitä tapahtuu NHL:n työehtosopimuksen kanssa. Avalanche ei halua toistaa sitä tilannetta jossa se oli viimeksi, kun uusi sopimus sorvattiin ja myllerrettiin koko palkkapuoli. Eli mitään kalliita sainauksia ei offseasonilla todennäköisesti tulla näkemään, vaan jatketaan samalla matalalla profiililla mitä viime kesänä.

Avalanche piti kausikorttien omistajille jonkinlaisen keskustelutilaisuuden, jossa hieman kerrottiin suunnitelmia ja ihmiset saivat kysyä mitä mieleen juolahti. Käsittääkseni oli ensimmäinen kerta Avsin historiassa kun tuollaista järjestetään ja on positiivista, että organisaatio edes pikkaisen raottaa tiukkaa esirippua ympäriltään. Mitään maata mullistavia uutisia ei tullut julki, vaan linjauksena on edelleen jatkaa jälleenrakennusta omiin nuoriin pelaajiin luottaen. Sakic oli ilmoittanut, että joukkueessa tulee olemaan 2-4 uutta pelaajaa ensi kaudella. Samalla oli kertonut, että he toivovat Tyson Barrien, Stefan Elliotin ja kesän draftin #2 ja #11 varausten olevan valmiita Avsiin heti syksyllä. Tuossahan nuo neljä ”uutta” pelaajaa olisi, mutta vaikea kuvitella Avsin tunkevan kaikkia saman tien rosteriin. Noita nyt voi pyöritellä miten päin haluaa, mutta henkilökohtaisesti en usko ja edes toivo Avsin tekevän noin radikaalia temppua.

Jospa sitten katsoisi erikseen jokaista osa-aluetta.

Maalivahdit

Tältä osastolta löytyy Shermanin tärkein kohde kesän markkinoilta ja samalla suurin puute Avsin joukkueessa. Dater kirjoitti blogissaan, ettei Avs tule tarjoamaan jatkosopimusta Peter Budajlle. Jos tuo pitää paikkansa, niin Brian Elliott ilmeisesti onnistui vakuuttamaan itselleen kakkoskassarin paikan. Budaj olisi ollut helppo valinta luukun avaajaksi ja hän on siihen rooliin ennenkin suostunut. Toisaalta en laittaisi yhtään pahakseni, jos Avsilla olisi siihen rooliin maalivahti, joka oikeasti janoaisi aloittajan paikkaa ja haastaisi ykkösmolaria. Tässä mielessä Elliott voi olla parempi vaihtoehto, koska hänen täytyy pikku hiljaa alkaa pelastamaan uraansa NHL:ssa. Yhtään ei kyllä itsellä ole luottoa häneen viime kauden perusteella, mutta täytyy toivoa, että mies kokoaa itsensä kesän aikana.

Ykkösmolari täytyy siis jostain löytää ja vapailla markkinoilla olisi muutama vaihtoehto. Mihinkään bryzgaloveihin ja vokouneihin en usko. Jo mainittu Josh Harding olisi mielenkiintoinen vaihtoehto ja Avsin näköinen kaikkine loukkaantumisineen. Hänellä on varmasti sama tilanne kuin oli Andersonilla, eli mieli palaa päästä ykkösmolariksi, mutta edellä on kallispalkkainen pelaaja. Potentiaalia löytyy ja onnistuessaan olisi pitempi aikainen ratkaisu, mutta tuo loukkaantumishistoria mietityttää. Toinen vaihtoehto voisi olla niin ikään Minnesotan suunnalta, vanha tuttu Jose Theodore. Olen siinä käsityksessä, että Theo pärjäsi ihan mukiin menevästi Wildissa ja hän voisi olla Avsille sellainen parin kauden välivahti, ennen kuin aletaan kokeilla Pickardia ja muita.

Yksi vaihtoehto on tietenkin treidi. Sherman aikoinaan sanoi jotain siihen suuntaan, että St.Louisilta saatu varaus oli merkittävä tekijä kaupassa tms. Sitä voi miettiä, onko tuo picki hommattu sillä ajatuksella, että sillä ostetaan jotain puuttuvaa kuten maalivahti.

Puolustus

RFA-pelaajista antaisin jatkon ilman muuta O’Byrnelle ja Wilsonille, mutta Hunwickille ja Cumiskeylle ei enää ole tilaa ja käyttöä. Toivoisin, että Avs hankkisi markkinoilta yhden kokeneemman kakkosparin pakin. EJ ja Liles hoitelisivat ykkösparin, Quincey ja UFA-hankinta kakkosparin ja O’Byrne sekä Wilson kolmosparin. Jos Avs varaa Larssonin, niin hänelle menee todennäköisesti yksi paikka. Siitä huolimatta haluaisin nähdä sen UFA-hankinnan ja vaikka Wilson seiska pakiksi. Siitäkin on ollut keskustelua, että pitäisikö Avsin hankkia Johnsonille joku kokeneempi mentori avittamaan tätä kehityksessä. Ei yhtään pöllömpi idea ja mielestäni sekin puoltaisi UFA-pakin hankintaa. Jos ihan rehellisesti puhutaan, niin uskon, ettei Avs hanki ketään ulkopuolista mahdollisia prospecteja lukuun ottamatta. Jos Elliot ja Barrie eivät esitä harjoitusleirillä jotain uskomatonta, laittaisin molemmat aloittamaan farmissa. Ei tehnyt Shattenkirkille yhtään huonoa opetella ammattilaiskaukaloiden tavoille Lake Eriessa, ennen kuin hyppäsi NHL:ään.

Hyökkäys

Myös hyökkäys on pitkälle valmis, mutta muutama aukko sieltä löytyy. Itse haluaisin nähdä ketjut siinä muodossa, että kaksi ensimmäistä ovat selkeästi hyökkäysvoittoiset ja kolmosketju puolustusvoittoinen joka pystyy myös hyökkäämään, mutta pääpaino olisi vastustajan parhaiden pelaajien pimentäminen. Nelosketju sitten perinteinen checking-line, joka laittaa laidat rytisemään ja tuo energiaa sekä santapaperia peliin. Palikat näihin ketjuformuihin olisi kohtuullisesti olemassa.

Keskusta on hyvin miehitetty, jopa pikkaisen yli. Stastny ja Duchene hoitavat kaksi ensimmäistä kenttää, O’Reilly kolmannen, mutta mihin McClement? Laidalle häntä ei kannata laittaa ja neloseen hän tuntuu liian pätevältä pelaamaan jämäminuutteja. Jos Stastny ja Duchene kellottavat sen 20 minuuttia ja O’Reilly 15 minuuttia pelissä, ei nelosen sentteri minuuteilla juhli. McClement tuo aloitustaitoja ja av-osaamista joukkueeseen ja Avs näytti hänet haluavan, mutta olisiko kuitenkin aika myydä vaikka draftissa? Philippe Dupuis oli positiivinen yllätys viime kaudelta ja hän pystyy hoitamaan tuon nelosketjun sentteröinnin.

Vasemmalla laidalla Galiardi ja McLeod hoitavat kaksi alempaa ketjua. Jonesille vasen puoli tuntui sopivan oikeaa paremmin ja mielestäni hän voisi siellä jatkaa, täyttäen näin paikan toisesta hyökkäävästä ketjusta. Jos Tomas Fleischmann todetaan terveeksi ja hän pystyy pelaamista jatkamaan, tarjoisin ilman muuta jatkosopimusta. Muodosti mainion tutkaparin Duchenen kanssa ja kun ennen kauden alkua ynnätään palkkoja yhteen, voi olla, että tarvitaan Flashia palkkalattian ylittämiseksi.

Oikealla laidalla taas Hejduk ottaa paikkansa kahdesta ensimmäisestä kentästä, mutta toinen kärkijätkä oikealle puolelle olisi hakusessa. Peter Mueller on tällä hetkellä niin iso kysymysmerkki kuin olla voi. Hän ei ole vieläkään toipunut aivotärähdyksestä, eikä kukaan tiedä milloin toipuu. Dater kirjoitti olevan toiveita siitä, että Mueller pystyy osallistumaan syksyn harjoitusleirille. Jos mies selvittää tiensä takaisin kaukaloon, niin kauanko kestää seuraavaan tärskyyn tai onko hän pelkkä varjo entisestä? Muellerin varaan ei voi laskea mitään ja hänen tilanteensa puoltaisi Landeskogin varaamista. Mikäli Avs varaa Landeskogin, ottanee hän paikan kokoonpanosta saman tien, viime vuosien trendin mukaan. Jos taas ei varaa ja Mueller on heikossa hapessa, pitäisi jostain hankkia yksi pätevä laituri. Tämähän olisi taas Ryan Stoan sauma, mutta hänen tähtensä on menossa huolestuttavaan suuntaan ja viime kauden näytöt ei paljoa toiveita nosta. Daniel Winnik on mielestäni riittävän hyvä pelaaja kolmosketjuun ja ottanee siitä paikan. Nelosketjussa haluaisin nähdä jonkun hieman kokeneemman ja kovaotteisen roolipelaajan, joita esimerkiksi Pittsburghilla on nyt vapaa-agentteina. Joku Mike Rupp tai Arron Ashman olisi mieleen ja myös Lake Eriesta Patrick Bordeleau pitäisi tarkistaa.

Eli Avsin RFA-hyökkääjistä jatkot ehdottomasti Galiardille ja Jonesille, joka tulee saamaan kivan palkankorotuksen. Porter olisi sellainen täyttömies sinne tänne, muttei mistään tärkeimmästä päästä sopimuksettomien listalla. Dupuisille voisi jatkon kirjoittaa, mutta sopimuksen alainen Brandon Yip tuntuu olevan nyt turhake.

Jos taas ajatellaan Avalanchen valittua pelaajalinjaa, voi hyvinkin käydä niin, ettei hyökkäykseenkään tule uusia pelaajia muuten kuin kesän draftista tai omasta systeemistä.

Summa summarum, ei liene kummempia muutoksia Avalancheen luvassa ja joukkue nuorentuu entisestään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jos taas ajatellaan Avalanchen valittua pelaajalinjaa, voi hyvinkin käydä niin, ettei hyökkäykseenkään tule uusia pelaajia muuten kuin kesän draftista tai omasta systeemistä.

Summa summarum, ei liene kummempia muutoksia Avalancheen luvassa ja joukkue nuorentuu entisestään.

Lueskelin äsken tuota Daterin kirjoitusta "fanitapaamisesta" ja sen perusteella tuli juuri tuollainen vaikutelma, että vielä pari seuraava kautta on jälleenrakennusta ja sitten vasta on oikea aika käyttää rahaa vapaisiin agentteihin. Sinänsä suunta on oikea, mutta Petskin tavoin kaipaisin puolustukseen yhtä kokeneempaa kaveria (= Hannanin korvaajaa). Tietenkin jos tavoittena on saada ensi kesänäkin kärkipään varaus, niin kauteen kannattaa lähteä ilman kokenutta peruspakkia... .

Yksi vaihtoehto on tietenkin treidi. Sherman aikoinaan sanoi jotain siihen suuntaan, että St.Louisilta saatu varaus oli merkittävä tekijä kaupassa tms. Sitä voi miettiä, onko tuo picki hommattu sillä ajatuksella, että sillä ostetaan jotain puuttuvaa kuten maalivahti.

St.Louisilta saatu ensimmäisen kierroksen varausvuoro olisi varmasti kullanarvoinen sitä maalivahtikauppaa ajatellen. Mukaan vielä Kyle Cumiskey/+Ryan Stoa kaupantekijäisiksi, niin uskoisin kiinnostuksen heräilevän edes jossain suunnalla. Olkoonkin, että Cummers on ollut täysin romuna viime aikoina, eikä potentiaalia ole saatu lopullisesti esille.

Minä en laskisi Cumiskeylle ja Stoalle kovinkaan paljoa kauppa-arvoa.

Cumiskey on pikkupakki, joka ei ole pelannut yhtäkään ehjää kautta NHL:ssä. Nivunen, olkapää ja viimeisimpänä pahin mahdollinen, aivotärähdys/päävamma. "Uuden NHL:n" alettua v. 2005 jälkeen pienikokoisilla puolustajilla oli jonkinlaista kysyntää liigassa, mutta ainakin oman vaikutelmani mukaan jälleen ollaan palaamassa aikaan, joilloin puolustajan pitää olla kuusi jalkaa pitkä ja painaa kaksisataa paunaa. Tai jos on pienempi, niin pitää olla muuten poikkeuksellisen hyvä, mitä Cumiskey ei ole.

Stoa on nössö, joka ei ole pystynyt ottamaan varmaa pelipaikkaa liigan heikompiin kuuluvan joukkueen laituriosastolta. Top 6 -hyökkääjäksi hän on liian tehoton ja top 6 -hyökkääjäksi liian passiivinen. Hän syntynyt -87, eli on samaa ikäluokkaa kuin esim. Jesse Joensuu (tai Mikko Lehtonen tai Perttu Lindgren). Enemmän minä Joensuun NHL-tulevaisuuteen uskon Stoan.

Toivottavasti molemmat tämän kesän ensimmäisen kierroksen varauksista käytetään hyökkääjiin. Minä olisin tyytyväinen jos kaksi nelikosta Landeskog/Couturier/Saad/Armia olisi draftin jälkeen Avalanchen pelaajalistalla. Pakkeja ja maalivahteja löytää myöhemmilläkin vuoroilla, turha niihin on top-15 pickejä käyttää.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Joey Hishonin pelit Memorial Cupissa saivat ikävän lopun kun hän teki lähempää tuttavuutta Kootenay Icen kapteenin Brayden McNabb’n kyynärpään kanssa. Tuloksena Hishonille naama auki ja aivotärähdys sekä McNabb’lle yhden ottelun pelikielto. Näinpä Hishonilta jäi väliin joukkueensa peli viime yönä, jossa Owen Sound Attack hävisi jatkoajalla taistelun finaalipaikasta.

Vaikka sille ei paljoa mitään voi jos toinen taklaa naamatauluun, niin silti jo valmiiksi pelottaa Hishonin loukkaantumisherkkyys. Milloin lie kaveri viimeksi pelannut ehjän kauden? No, tämän riskin on Avs ottanut hänet valitessaan ja sen kanssa on elettävä.

Toivottavasti molemmat tämän kesän ensimmäisen kierroksen varauksista käytetään hyökkääjiin. Minä olisin tyytyväinen jos kaksi nelikosta Landeskog/Couturier/Saad/Armia olisi draftin jälkeen Avalanchen pelaajalistalla. Pakkeja ja maalivahteja löytää myöhemmilläkin vuoroilla, turha niihin on top-15 pickejä käyttää.

Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä. Avsin prospect-osaston musta aukko on kiekolliset kärkiketjujen laitahyökkääjät. Hishon on sentteri joka siirretään pakon edessä laitaan, samoin Olver, jolle voi jättää mahdollisuuden kasvaa vakituiseksi NHL-pelaajaksi. Malonet ja kumppanit ovat sitten alempien kenttien duunareita, joten vahvistusta kaivataan ja nyt siihen olisi tilaisuus.

Landeskog on tieten noista kärkijätkistä ainoa puhdas laituri ja hän sopisi Avsin tarpeisiin lähes täydellisesti. On spekuloitu sillä, tuleeko hän koskaan tekemään NHL:ssä enempää kuin 60 pistettä, mutta Landeskogilla on juuri niitä ominaisuuksia, joita Avsin johto aina hokee pelaajia hankkiessaan; synnynnäinen johtaja, joka taistelee joukkueensa puolesta jne. Landeskog toisi mukanaan niin paljon muutakin kuin tehopisteet ja uskon, että juuri se kääntäisi valinnan häneen, jos hyökkääjä otetaan draftin kakkosvuorolla, olettaen että RNH ei ole vapaana.

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto olisi rajusti osakkeitaan parantanut Jonathan Huberdeau, jonka heikkik nosti esiin tuolla draft-ketjussa. Ennen kaikkea hänen pudotuspelit ovat olleet vakuuttavat ja sama tahti näyttää jatkuvan Memorial Cupissa. Viime yönä muun muassa voittomaali jatkoajalla Owen Sound Attackin verkkoon. Huberdeaulla sanotaan olevan draftin parhaat kädet ja pituuttakin löytyy, painon ollessa vielä melko alhainen NHL-mittapuullla. Hän on sentteri, mutta jossain olen nähnyt, että hänet olisi listattu myös laituriksi. Huberdeau voisi olla sellainen kevyt off-the-board valinta, jollaisen Avs veti viime vuonnakin.

Ei voi kieltää etteikö myös houkuttelisi ajatus siitä, että tulevaisuudessa olisi Johnson-Larsson puolustuksen kulmakivinä. Joka tapauksessa Avalanche tulee saamaan hyvän lupauksen, vaikka valinta tullee olemaan vaikea. Onneksi itse saa vaan spekuloida ja haukkua jälkeenpäin…

Avsin johto on sanonut, että he tulevat valitsemaan kakkosvuorolla paras pelaaja –periaatteella, ei tarpeen mukaan. Lisäksi tuli siinä fanitapaamisessa ilmi, että Avsilla on seitsemän pelaajan lista, josta he toivovat jonkun tippuvan 11.vuorolle Cam Fowlerin tapaan.

Avalanchella ei ole Draftissa toisen ja kolmannen kierroksen varauksia, joten noilla ”ylimääräisillä” pelaajilla voisi yrittää hankkia keskikierroksille varausvuoron ja sitä myöten ylöspäin.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Joey Hishonin pelit Memorial Cupissa saivat ikävän lopun kun hän teki lähempää tuttavuutta Kootenay Icen kapteenin Brayden McNabb’n kyynärpään kanssa. Tuloksena Hishonille naama auki ja aivotärähdys sekä McNabb’lle yhden ottelun pelikielto. Näinpä Hishonilta jäi väliin joukkueensa peli viime yönä, jossa Owen Sound Attack hävisi jatkoajalla taistelun finaalipaikasta.

Vaikka sille ei paljoa mitään voi jos toinen taklaa naamatauluun, niin silti jo valmiiksi pelottaa Hishonin loukkaantumisherkkyys. Milloin lie kaveri viimeksi pelannut ehjän kauden? No, tämän riskin on Avs ottanut hänet valitessaan ja sen kanssa on elettävä.

Itseasiassa Hishonin pelit eivät ole vielä pelattu,sillä hän ei saanutkaan aivotärähdystä ainakaan Owen Soundin päivälehden mukaan (Hishon passes base-line test - Owen Sound Sun Times - Ontario, CA
) Mies on tällä hetkellä day-to-day, joten pelit saattavat vielä jatkua jos vaan itse tuntee olevansa kykeneväinen pelaamaan.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Tähän aikaan vuodesta on melko köyhästi mitään uutisia Avalanchen suhteen liikkeellä, mutta jotain pientä on kuitenkin tapahtunut.

Avalanche ei tehnyt sopimusta vuoden 2009 draftissa kuudennella kierroksella varatun maalivahti Brandon Maxwellin kanssa, menettäen näin hänen pelaajaoikeudet. Maxwellin taso heitteli melkoisesti kahden kauden aikana ja tämän kevään playoffsit taisivat olla viimeinen naula arkkuun. Vielä viime vuonna kaveri pelasi hyvät playoffsit, mutta tällä kaudella tuli totaalinen floppaus. Maxwell menetti pelipaikkansa kesken ensimmäisen kierroksen ja katseli penkiltä joukkueensa aikaista putoamista. The Hockey Newsin tämän vuoden "Future Watch" rankkasi Maxwellin Avsin prospecteista sijalle 10, maalivahdeista toiseksi paras. Näköjään myös Kitchener Rangers menetti luottamuksensa Maxwelliin ja treidasi tämän torstaina muualle.

Maalivahdit ovat aina oma erikoisalansa näissä nuorten pelaajien kiinnittämisessä ja nyt Avs katsoi, ettei Maxwell ole panostuksen arvoinen. Lisäksi kiinnitettyinä ovat jo Trevor Cann ja Calvin Pickard ja lisää on tulossa vuoden päästä. Ensi kesänä Sami Aittokallion, Kent Pattersonin ja Kieran Millanin pelaajaoikeudet ovat katkolla. Näistä kaikki kolme eivät välttämättä saa sopimusta, joten jokaisella on edessään tärkeä kausi näyttöjen antamiseksi.

Patterson jumitti kaksi kautta luukun avaajana ja pelasi todella harvakseltaan. Päättyneellä kaudella kävi munkki, kun ykkösmolari Alex Kangas kärsi jo hyvissä ajoin kauden päättäneen loukkaantumisen. Näin ollen Patterson sai kaiken vastuun ja olen ymmärtänyt, että hoiti hommansa erittäin hyvin. Ensi kaudelle hän on selvä ykkönen ja saa näyttää tasonsa lopullisesti.

Kieran Millan on jo voittanut yliopistotasolla yhden mestaruuden. Kausi 09-10 oli huono, kuten koko BU:n joukkueelta, mutta päättyneellä kaudella Millan palautti taas junansa raiteille.

Patteronin ja Millanin etuna on ollut se, että he ovat suunnanneet NCAA:han. Näin ollen he pystyvät antamaan näyttöjä neljän kauden ajan. Aittokallio sen sijaan joutuu Maxwellin tapaan vakuuttamaan Avsin kahdessa kaudessa. Todennäköisesti kumpikin Patterson ja Millan olisivat jääneet ilman sopimusta, jos heilläkin olisi ollut tuo kahden kauden raja. Toivottavasti Aittokallio haastaa ensi kaudella Ilveksessä Wiikmanin kunnolla ykkösmolarin paikasta ja hankkii näin peliaikaa. Hänen kohdallaan U20-kisat ovat tärkeässä roolissa, niissä pitää onnistua.

Trevor Cann ei ole vakuuttanut millään lailla kahden kauden aikana ja hänelle ensi kausi on sopimuksen viimeinen. Itse toivoisin, että Cann'lle annettaisiin Monstersin toinen maalivahdin paikka ja katsottaisiin todella mitä hän on miehiään. Turhaa toiveajattelua taitaa olla, koska Grahame vie kuitenkin suojatyöpaikallaan toisen paikan ja joku toinen kokenut jermu ottaa toisen paikan. Grahame-Bacashihua kaksikko pelasi kieltämättä vahvan kauden, mutta silti toivoisin, että Cann saisi kunnon näyttöpaikan.

Denis Parshin teki kolmen vuoden jatkosopimuksen CSKA:n kanssa ja näin ollen hänen nimensä päälle voidaan vetää viimeisetkin ruksit. Yksi hukkaan heitetty kolmannen kierroksen varaus, joka on omalta osaltaan avittanut Avsin "venäläiskammoa".

Pepsi Centerin kaukaloon vaihdetaan ensi kaudeksi joustavat pleksit nykyisten lasien tilalle. Avs oli yksi kuudesta joukkueesta jotka vielä pelasivat noilla kivikovilla laidoilla, jotka eivät antaneet yhtään periksi. En nyt varmaksi mene sanomaan, tuliko voimaan NHL:n puolesta uusi sääntö, että nuo pitää vaihtaa, mutta ainakin loput kuusi joukkuetta näin aikoo tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Viime viikolla uutistoitiin, että Joey Hishon kärsii yhä jotain jälkiseurauksia siitä tärskystä, jonka sai Memorial Cupissa. Hishonilla ei diagnosoitu aivotärähdystä, vaikka hänellä esiintyi kaikki siihen viittaavat oireet. Positiivinen merkki lääkäreiden mukaan on se, että Hishon itse muistaa mitä tapahtui. Avsin ”medical staff” on ollut Hishoniin yhteydessä lähes päivittäin, ja huomenna hän matkustaa Denveriin 10-15 päivän ajaksi, jolloin hänen tilanteensa arvioidaan. Youtubesta löytyy tuo taklaus, josta voi nähdä, että suoraan päähän se osuu, mutta Hishon on itse osasyyllinen tilanteeseen. Alkaa kurottamaan kiekkoa, jolloin kroppa painuu matalaksi ja pää alas. Ja jotta epäonni olisi täydellinen, kolahtaa tilanteen jälkeen joukkuekaverin olka/kyynärpää kupoliin ja viimeistelee tilanteen.

Vaikka Coloradolla on joukkueen verran pelaajia RFA- ja UFA-statuksella, ei vielä ole minkäänlaisia sopimusuutisia kuulunut heidän kanssaan. Kiirettä pitää Shermanilla myöhemmin. Jotain on kuitenkin tullut julki epävirallisia reittejä pitkin ja niiden mukaan nimimerkki Blasph:n huutoon on vastattu, eli Patrick Bordeleau on tehnyt sopimuksen Avsin kanssa. Bordy on ollut Monstersissa fanien suosikki räväkän pelityylinsä takia ja samaa odotetaan ison liigan puolellakin. Kocin korvaaja, jonka täytyy tiputtaa hanskat raskassarjalaisten kanssa ja pitää muutenkin sheriffin tähti itsellään. Sen lisäksi laidat ryskymään ja fanit tykkää. Bordeleau pysyi viime syksyn harjoitusleirillä lähes finaaliin asti Avsin mukana ja teki ilmeisen hyvän vaikutuksen. Toiveissa olisi, että aina kun on kokoonpanossa, hän pystyisi pelaamaan täysipainoisesti nelosen laidassa sen 5-8 minuuttia. Näin Saccon ei tarvitse peluuttaa aina kolmea ja puolta kenttää, niin kuin kävi Kocin kanssa.

Avs julkaisi nettisivuillaan Altituden tekemän ennakon tulevasta draftista, jonka mielenkiintoisinta antia oli ehdottomasti ”behind the scenes –osio” jossa seurattiin Avsin scouttien tapaamista. Kyseessä oli Pohjois-Amerikan scoutit, eli tapaamisessa ei keskitytty Euroopassa pelaaviin pelaajiin. Draft Combinessa oli koolla sitten koko orkesteri ja siellä vedettiin kaikki varauskelpoiset samalle paperille. Jos tuosta videosta voi jotain päätellä, niin Gabriel Landeskog on korkealla Avsin papereissa, mikä ei tietenkään ole yllätys. Tapaaminen oli kuvattu ennen Memorial Cupia, joten Jonathan Huberdeaun osakkeet ovat varmasti hieman nousseet tuosta, mutta onko riittävästi? Rick Pracey korosti Avsin olevan erittäin kiinnostunut Adam Larssonista, mutta sellainen kutina on, että Avs valitsee Landeskogin, jos Nugent-Hopkins on pois kuvioista.

Mielenkiintoista on sekin, että tuossa videossa GM Sherman puhuu Matt Duchenen, Ryan O’Reillyn ja Erik Johnsonin olevan se porukka, jonka varaan rakennettaan. Paul Stastnya ei kait sitten lasketa joukkoon, joten erilaisia treidispekulointeja saadaan seurata tulevaisuudessakin.

En tiedä onko Joe Sakicin töihin tulolla mitään vaikutusta, mutta sen jälkeen ennen niin sulkeutunut organisaatio on alkanut raottamaan oviaan faneille. Ensin fanitapaaminen, nyt tuo draft-spesiaali ja vielä draftin jälkeen tulee itse draftista vastaavanlainen julkaisu.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Avs julkaisi nettisivuillaan Altituden tekemän ennakon tulevasta draftista, jonka mielenkiintoisinta antia oli ehdottomasti ”behind the scenes –osio” jossa seurattiin Avsin scouttien tapaamista. Kyseessä oli Pohjois-Amerikan scoutit, eli tapaamisessa ei keskitytty Euroopassa pelaaviin pelaajiin. Draft Combinessa oli koolla sitten koko orkesteri ja siellä vedettiin kaikki varauskelpoiset samalle paperille. Jos tuosta videosta voi jotain päätellä, niin Gabriel Landeskog on korkealla Avsin papereissa, mikä ei tietenkään ole yllätys. Tapaaminen oli kuvattu ennen Memorial Cupia, joten Jonathan Huberdeaun osakkeet ovat varmasti hieman nousseet tuosta, mutta onko riittävästi? Rick Pracey korosti Avsin olevan erittäin kiinnostunut Adam Larssonista, mutta sellainen kutina on, että Avs valitsee Landeskogin, jos Nugent-Hopkins on pois kuvioista.

Couturieria verrattiin Bobby Ryaniin/ Corey Perryyn ison koon ja nihkeän luistelun takia ja arvosteltiin "väsyneistä" otteista. Mutta toisaalta QMHJL:n scoutti Guy Perronin mielestä Couturierin hyökkäyspään upside on samaa luokkaa kuin Ryanilla/Perryllä. Perryhän voitti maalipörssin 50 osumalla ja Ryan oli listan jaetulla kahdeksannella tilalla 34 maalilla.

Itse ottaisin Couturierin - ja Huberdeaunkin - ennen Landeskogia. Memorial Cupin peleistä päätellen Huberdeau on kyllä fyysisesti vielä melkoinen rääpäle ja tarvitsee vielä yhden vuoden junnuissa, mutta potentiaalia on vaikka mihin. Taitava kiekollisena ja haistaa maalipaikat hyvin. Samassa ketjussa hänen kanssaan pelasi Zack Philipps ja he olivat melkoinen tutkapari yhdessä. Oikeastaan Philipps näytti hetkittäin jopa Huberdeuta paremmalta, koska hän osasi ajoittaa peliä todella hienosti. Ilmiselvästi fiksuja pelaajia molemmat ja fiksuthan pärjää aina. Eihän Quebecin miesten valitseminen ensi kautta ajatellen yhtään auttaisi, mutta neljän-kuuden vuoden tähtäimellä varmasti hyviä valintoja.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet

Ralph

Jäsen
Onko miehellä realistiset mahdollisuudet vallata pelipaikka ylhäältä?

Kyllä mielestäni. Vasen laita on se osa-alue mikä Coloradolla on heikoin, joten hänen tarkoitus on olla tähän vahvistus, pidän tästä hankinnasta. Vasempaan laitaan voi tulla myös parannusta varauspäivänä.

Rangers on ilmeisesti ostamassa Wojtek Wolskin sopimusta ulos ja salaa toivoin että hän palaisi Coloradoon juurikin vasempaan laitaan, mutta tuskimpa enää. Luulempa ettei joukkueeseen tule enään hyökkääjiä NHL-tasolle organisaation tai draftin ulkopuolelta. Enää siis jatkosopimuksia, kuten Jones ja Fleischmann, mutta jos Fleischmann ei pysy niin sitten tulee joku uusi kyllä. Tai jos Mueller tai Fleischmann ei pysty vieläkään pelaamaan.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Joakim Lindströmille tosiaan yksivuotinen yhden suunnan sopimus caphitin ollessa 600 000 $. Hyvä ja halpa sopimus, jonka myötä saadaan lisää kilpailua ja syvyyttä laituriosastolle. Hyvän training campin myötä on lähes varmasti mukana kauden aloittavassa kokoonpanossa johtuen ihan puhtaasti laituriosaston kapeudesta. Hejduk ja RFA-Jones jatkanevat ensi kaudellakin, Fleischmannista ja Muellerista ei voi mennä takuuseen. Avsin henkilökunnan mukaan Flash ei ole vieläkään saanut terveen papereita, tosin Hfboardissa kiertää huhu, että Flash olisi lähettänyt jokaiselle seuralle tiedotteen, että olisi pelikunnossa. Tämä taas ennakoisi sitä, että Flash tarkistaisi arvoaan Ufa-markkinoilla ja silloin miehen pitäminen Denverissä olisi melko vaikeaa. Muellerin pelikunnosta ei ole mitään tietoa ja vaikka mies tervehtyisikin niin tilanne voi olla se, että yksi osuma päähän ja ura olisi siinä. Ei Lindström mikään sateentekijä tule olemaan, mutta tuo kuitenkin jonkin verran käsiä laituriosastolle.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Lindström pelasi viime kaudella samassa seurassa TOP-prospekti Adam Larssonin kanssa. Tämä ei suinkaan tarkoita, että Avs tulisi tämän perusteella Larssonin varaamaan, mutta mielenkiintoinen seikka silti.

Apuvalmentajana viimeiset kaksi kautta toiminut Steve Konowalchuk jättää tehtävänsä ja siirtyy päävalmentajaksi WHL-liigan Seattle Thunderbirdsiin. Avsin maalivahtilupaus Calvin Pickard pelaa kyseisessä seurassa ja saa varmasti Konolta hyvää opastusta kohti ammattilaiskaukaloita.
 

Ralph

Jäsen
Voisiko Thomas Vokoun olla sittenkin vaihtoehto? Hänen väitetään sanoneen hänen tahtovan voittaa Stanley Cupin Coloradon paidassa. Eri asia onkin että onko tämä vain uutisankka tai Vokounin omia fantasioita.

Kyllähän Vokoun on osoittanut olevansa hyvä veskari, ja tshekkiläinenkin. Jos Flash pysyisi, olisi kolme tshekkiä ylhäällä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Siis mikä side Tomas Vokounilla on Colorado Avalancheen? Kannun voittaminen Denverissä vaatii jo itsessään aika paljon lapsenuskoa, mutta tuollaisen lauseen perusteella jokin syvempi side Avsiin on. En vain keksi, että mikä.

Sinällään tietysti Avalanchelle olisi lottovoitto saada Vokoun muutamaksi kaudeksi, kunnes Calvin Pickard alkaa olla valmis NHL:aan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Aika utopialta tuo Vokounin esittämä SC-voitto kuulostaa, mutta eipä sitä koskaan tiedä, hänen lisäkseen muutama nappihankinta puolustukseen ja laituriosastolle niin eipä voi ainakaan huonoksi haukkua Avs-miehistöä.

No luulisi ettei Tallon halua antaa jatkoa Vokounilla kun jälleenrakentaminen on vielä pahasti kesken ja seuraavillakin kausilla pitää olla vielä huono. Vokoun kun tapaa torjua joukkueilleen pisteitä ;)
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tässä lisää tuosta Vokounin jutusta - Edmonton Journal

Vokoun ei pidä mahdottomana jatkoa Floridassa. Kiinnostaisi myös päästä pelaamaan joukkueeseen jolla on mahdollisuus saada kannu. Tuosta jäi sellainen kuva, että Vokoun antaa vain esimerkkinä Coloradon.

Vokoun joukkueeseen ja antaa vuosia vieriä pari, niin en pidä mitenkään mahdottomana kolmannen SC-viirin nostoa hallin kattoon.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche

Kyseisen jutun lähteenä on ilmeisesti käytetty tätä tsekinkielistä haastattelua, jossa puhutaan Vokounin tulevaisuuden kuvioista. Google translaten perusteella Avalanchea Vokoun ei taida jutussa itse edes mainita, vaan kyseessä on yleistä pohdintaa joukkueista, jotka saattavat olla kiinnostuneita. Eli siinä mielessä kyseessä on uutisankka, mutta kyllä se siltä näyttäisi, että Avsit ovat tosissaan Vokounin perässä. Vokoun 2-3 vuoden sopimuksella olisi tähän kohtaan aika täydellinen veto. Vokounin sainauksen suhteen saa olla todella hereillä free agenzyn alkaessa 1.7. Vokoun täyttää jo seuraavana päivänä eli 2.7 35-vuotta, jonka jälkeen tehtyjä sopimuksia ei saa enää capista poistettua. Vokounista voi näin ollen olla melko varma, että sopimus syntyy ensimmäisen päivän aikana.

Pari sainaustakin on tehty, kun Ryan Stoalle ja David Liffitonille annettiin yksivuotiset kahden suunnan sopimukset. Seurajohdolla tuntuu vielä olevan uskoa Stoaa kohtaan vaikka suurin osa faneista on jo lopettanut uskomasta Stoan lopulliseen läpimurtoon. Asenteessa on tapahduttava radikaali muutos ja Ryanin on opittava pelaamaan paljon kovemmin ja ilkeämmin mikäli mielii avauskokoonpanon paikan itselleen pelata. Liffiton esiintyi ihan hyvin edukseen muutamissa peleissä joissa pääsi ylhäällä pelaamaan. Toimi myös viime kaudella Monstersien kapteenina ja on omalta osaltaan varmasti hyvä mentori organisaation nuorille puolustajille (Elliot, Barrie ja Chouinard).

Apulaiskoutsin paikkansa jättäneen Steve Konowalchukin tilalle on pestattu aiemmin seurassa statuksella video/development coach liikkunut ex-Avs Adam Deadmarsh. Deadmarshin aiemman tehtävän ottaa hoitaakseen Tim Army, jolta löytyy kokemusta yhteensä 9 kauden ajan apulaisvalmentajan tehtävistä Ducksien ja Capsien riveistä. Lisäksi hän on toiminut AHL:ssä kolmen kauden ajan Portland Piratesin päävalmentajana.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pari sainaustakin on tehty, kun Ryan Stoalle ja David Liffitonille annettiin yksivuotiset kahden suunnan sopimukset. Seurajohdolla tuntuu vielä olevan uskoa Stoaa kohtaan vaikka suurin osa faneista on jo lopettanut uskomasta Stoan lopulliseen läpimurtoon. Asenteessa on tapahduttava radikaali muutos ja Ryanin on opittava pelaamaan paljon kovemmin ja ilkeämmin mikäli mielii avauskokoonpanon paikan itselleen pelata.

Koska Stoan jatkosopimus on kahdensuunnan sopimus, niin kyseessä on olematon riski. Jollei NHL:ssä natsaa, niin AHL:ssä kuitenkin käyttökelpoinen kaveri. Itsellä ei ole kovinkaan korkeat odotukset Stoan suhteen, koska hänen kaltaistensa luonnostaan "kilttien" tyyppien on vaikea oppia pelaamaan aggressiivisesti.

Aika utopialta tuo Vokounin esittämä SC-voitto kuulostaa, mutta eipä sitä koskaan tiedä, hänen lisäkseen muutama nappihankinta puolustukseen ja laituriosastolle niin eipä voi ainakaan huonoksi haukkua Avs-miehistöä.

Muutaman nappihankinnan saaminen vaatisi omistajilta kovaa taloudellista panostusta ja siihen heillä ei tunnu olevan minkäänlaisia haluja. Kun ajatellaan neljää tänä vuonna konferenssifinaaleihin selvinnyttä joukkuetta, niin kyllähän niiden palkkamenot oli aika lailla tapissa. Avalanche taitaa pari-kolme seuraava kautta sinnitellä palkkalattian tuntumassa ja menestys tulee olemaan sen mukainen. Uusi CBA voi kyllä muuttaa olosuhteita, mutta ei muutokset ihan yhdessä kaudessa näy.

edit.

Tämä lainaus on avausviestistä:

Vaikka joukkue olikin niin huono kuin olikin, voi silti sanoa että joukkue on vahvalla pohjalla ja hyvällä mallilla.

Mitä enemmän olen tuota laituriosastoa tutkaillut, niin sitä enemmän on alkanut tuntua, että laitureiden suhteen organisaatio todella huonolla mallilla. Ei tilanne maalivahdeissakaan mainittava ole, mutta menestyvä joukkue ei tarvitse kuin yhden tosihyvän moken, mutta hyviä laitureita pitäisi olla kolmesta viiteen.

Jos ajatellaan parin-kolmen vuoden tähtäimellä, niin eihän organisaatiolla ole silloin välttämättä yhtään top 6-laituria. Kauteen 2013-14 lähdettäessä on alkamassa Paul Stastnyn sopimuksessa viimeinen vuosi ja Duchene ja O'Reilly ovat pelanneet neljä kautta NHL:ssä ja (toivottavasti) osoittaneet olevansa pelimiehiä. Eli Duchene pelannut yli 80 pisteen kauden ja O'Reilly tehnyt yli 40 pojoa.

Hejduk on tuolloin jo lopettanut, Muellerin ja Jonesin terveydentilasta ei tiedä kukaan (sama juttu Hishonin kanssa), Fleischman pelaa missä pelaa eikä prospekteissa ole yhtään kunnollista laiturilupausta. Ei joukkueella kovinkaan vahvasti mene, jos ryhmän paras laitahyökkääjä on TJ Galiardi. Enkä tuolla lauseella tahdo väheksyä suosikkipelaajaani Galiardia, vaan hän ei kerta kaikkiaan ole huippujoukkueen top 6-hyökkääjä. Erittäin hyvä kolmosketjulainen, joka pystyy pelaamaan pakkoraossa kakkosketjussa, mutta ei hän mikään ykkösketjun laituri ole.
 
Viimeksi muokattu:

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Couturieria verrattiin Bobby Ryaniin/ Corey Perryyn ison koon ja nihkeän luistelun takia ja arvosteltiin "väsyneistä" otteista. Mutta toisaalta QMHJL:n scoutti Guy Perronin mielestä Couturierin hyökkäyspään upside on samaa luokkaa kuin Ryanilla/Perryllä. Perryhän voitti maalipörssin 50 osumalla ja Ryan oli listan jaetulla kahdeksannella tilalla 34 maalilla.

Itse ottaisin Couturierin - ja Huberdeaunkin - ennen Landeskogia. Memorial Cupin peleistä päätellen Huberdeau on kyllä fyysisesti vielä melkoinen rääpäle ja tarvitsee vielä yhden vuoden junnuissa, mutta potentiaalia on vaikka mihin. Taitava kiekollisena ja haistaa maalipaikat hyvin. Samassa ketjussa hänen kanssaan pelasi Zack Philipps ja he olivat melkoinen tutkapari yhdessä. Oikeastaan Philipps näytti hetkittäin jopa Huberdeuta paremmalta, koska hän osasi ajoittaa peliä todella hienosti. Ilmiselvästi fiksuja pelaajia molemmat ja fiksuthan pärjää aina. Eihän Quebecin miesten valitseminen ensi kautta ajatellen yhtään auttaisi, mutta neljän-kuuden vuoden tähtäimellä varmasti hyviä valintoja.
Rick Praceyn luetteli kolme ominaisuutta joita Avs pelaajalta haluaa, eli ”skill, compete, character”. Varsinkin kahta viimeistä tämä uuden ajan Avalanche on arvostanut korkealle ja Landeskog omaa nämä erinomaisesti – miksei myös ensimmäisen. Jos sai Couturier arvostusta tuolla Ryan/Perry-vertailulla, niin myös Landeskogia hehkutettiin huolella. Muun muassa scouttauksen kakkospomo Alan Hepple totesi lopuksi Landosta ” There’s so much upside to this guy it’s scary”. Lisäksi se, että Landeskog on heti valmis NHL:ään nostaa hänen osakkeitaan, vaikkei se saisi vaikuttaa siihen kenet valitaan. Näiden pohjalta Landeskog vaikuttaa vahvasti Avsin valinnalta. Se on sitten eri asia, onko toinen vuoro ”liian korkea” Landeskogille, mutta Avs on näyttänyt valitsevansa pelaajan, jonka he haluavat. Oli se sitten ennakoitua aikaisempi vuoro tai ei. Tietenkin varausvuorojen treidaus suuntaan tai toiseen on yksi vaihtoehto, varsinkin 11. vuoron suhteen mikä vain lisää ensi perjantain mielenkiintoa.

Itse olen ihastunut Huberdean otteisiin. Koska ei ole ollut mahdollisuutta katsoa pelejä, on joutunut tyytymään youtuben tarjontaan ja lukemaan raportteja hänestä. Hänellä on sanottu olevan draftin parhaat kädet ja häntä on siltä osin verrattu Patrick Kaneen. Huberdeaun etuna on, että hän pystyy pelaamaan laiturina vaikka alkujaan sentteri onkin. Koska heikkik on nähnyt Huberdeaun pelejä, niin kysynkin, onko hän mielestäsi enemmän ”set up” vai ”finisher” tyylinen pelaaja, vai molempia? Jos kaikki menee niin kuin elokuvissa, Matt Duchene johtaa tulevaisuudessa Avsin hyökkäystä ja tästä Draftista löydetään hänelle laituri. Mielestäni Duchenen vierellä tarvitaan yksi tomasfleischmannmainen pelaaja, joka pystyy järjestelemään myös Mattylle paikkoja, koska Duchene ei ole sellainen paulstastnymainen puhdas pelinrakentaja sentteri. Täytyy myöntää, että olisi kiehtova näky, kun Duchene ja Huberdeau pelaisivat samassa kentässä. Olisi käsiä ja kyniä.

Sherman kertoi Denver Postissa, että Peter Mueller voi hyvin ja hänen odotetaan olevan normaalisti mukana syksyn harjoitusleirillä. Tuo Fleischmannin tilanne vaikuttaa kyllä siltä, että hän on heinäkuussa vapailla markkinoilla. Toivottavasti tuo Joakim Lindströmin sainaus ei tarkoita ainakaan sitä, että Avs olisi korvaamassa Flashia hänellä tai jollain muulla jo organisaatiossa olevalla. Vaikka kuin nyt mennään rebuilding-modessa, niin kyllä ykköskentän laidassa pitää olla pelaaja, joka tekee lähtökohtaisesti 50-60 pistettä –vähintään. Taas vain on sellainen tunne, ettei Avs lähde kovin hanakasti naaraamaan markkinoilta Flashin korvaajaa, jos hän nyt edes lähtee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös