Mainos

Colorado Avalanche (2.) – Arizona Coyotes (11.), Läntisen konferenssin 1. kierros

  • 8 221
  • 29

Ralph

Jäsen
Edmontonissa varsinaisten pudotuspelien läntisen konferenssin ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Avalanche ja Coyotes. Runkosarjassa konferenssin ja Keskisen divisioonan toiseksi sijoittunut Avalanche otti toisen sijan myös sijoitusottelulohkossaan. Avalanche kaatoi ensin Bluesin aivan viimeisen sekunnin maalilla 2-1, nollasi sitten Starsin 4-0 ja päätti lohkon jatkoaikatappioon Golden Knightsille maalein 4-3. Konferenssissa sijalle 11. tullut ja toiseksi viimeisenä joukkueena pudotuspelikarsintoihin edennyt Coyotes kaatoi voitoin 3-1 Predatorsin. Coyotes voitti ensimmäisen ottelun 4-3, hävisi sitten 4-2, mutta voitti kaksi viimeistä 4-1 ja 4-3. Viimeinen voitto tuli jatkoajalla Brad Richardsonin maalilla.

Yhteistä historiaa

Avalanche ja Coyotes ovat 23 kautta kestäneellä yhteisellä taipaleellaan kohdanneet pudotuspeleissä kertaalleeni. Se tapahtui keväällä 2000, kun konferenssin kolmoseksi tullut Avalanche tiputti kuudenneksi sijoittuneen Coyotesin voitoin 4-1.

Tämän kauden runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat voittivat kerran. Heti kauden alussa lokakuussa Avalanche voitti Denverissä jatkoajalla 3-2 Andre Burakovskyn maalilla. Burakovsky keräsi ottelussa myös syöttöpisteen ja kahden syöttöpisteen Cale Makar oli toinen kahden pisteen pelaaja ottelussa. Marraskuun alussa Coyotes otti revanssin kotonaan nollapelin pelanneen Darcy Kuemperin johdolla. Ottelu päättyi 3-0 ja Phil Kessel teki tehot 1+1. Joukkueiden piti vielä kohdata kertaalleen Denverissä, mutta se ottelu peruttiin koronan vuoksi.

Avalanche kauppasi kesällä ruotsalaissentteri Carl Söderbergin Coyotesiin, joten Söderberg pääsee nyt kohtaamaan entisen joukkueensa pudotuspeleissä. Myös ratkaisevan maalin Predators-sarjassa iskeneeltä Brad Richardsonilta löytyy Avalanche-taustaa ja hänet on aikoinaan varattu NHL:ään Avalanchen toimesta, mutta Denveristä hän siirtyi pois jo vuonna 2008. Avalanchen pelaajista Coyotes-taustaa löytyy vain varapuolustaja Kevin Connautonilta, joka siirtyi osana Söderberg-kauppaa kesällä Avalancheen.

Avalanchen kausi toistaiseksi

Avalanche lähti kauteen allaan paluu pudotuspelien toiselle kierrokselle ja haluna saada tehopisteitä ykkösketjun taaksekin. Tätä avittamaan joukkueeseen saapui Nazem Kadri ja Andre Burakovsky, jotka molemmat osottautuivatkin erinomaisiksi hankinnoiksi. Avalanchen runkosarja oli vahva, vaikka sitä värittikin loukkaantumiset. Ainoastaan Sam Girard ja Matt Nieto pystyivät pelaamaan täydet 70 ottelua, kun esimerkiksi mainitut Kadri ja Burakovsky sekä muista avainpelaajista Erik Johnson, Cale Makar, Gabriel Landeskog ja Mikko Rantanen joutuivat huilaamaan yli kymmenen ottelua, Rantanen lähes puolet runkosarjasta.

Avalanchen kokoonpanon suurin kysymysmerkki kauteen lähdettäessä oli maalivahtiosasto. Philipp Grubauer nousi edellisellä kaudella ykköseksi ja KHL-tähti Pavel Francouz 29-vuotiaana ensi kertaa NHL-ympyörihin mukaan. Nopeasti tuli selväksi, että Grubauer-Francouz on toimiva pari, mutta myös heidän runkosarja sisälsi loukkaantumisia ja parhaimmillaan molemmat vahdeista olivat samaan aikaan sivussa. Grubauer pelasi lopulta kahdessa ottelussa enemmän kuin Francouz ja heikommilla tilastoilla, mutta on kuitenkin joukkueen ykkösmaalivahti. Grubauer torjui sijoituslohkossa sekä Bluesia että Golden Knightsia vastaan, kun Francouz kävi välissä nollaamassa Starsin.

Kesällä Avalanche luopui Kadri-kaupassa tehopuolustaja Tyson Barrie’sta luottaessaan pudotuspeleissä vahvan debyytin tehneeseen tulokaspuolustaja Makariin. Tämä veto osoittautui onnistuneeksi ja Makar olikin jopa Barrie’ta tehokkaampi tullen tulokkaiden pistepörssissä toiseksi tehden komeat 50 pistettä 57 ottelussa. Makarin runkosarja päättyi loukkaantumiseen ja myös kesän harjoitusleirillä Makarilla oli terveysongelmia, mutta hän on kunnossa. Makar on muodostanut koko kauden vahvan pakkiparin yllättäjä Ryan Gravesin kanssa. Jämäkkä puolustusvoittoinen Graves voitti NHL:n tehotilaston mahtavalla lukemalla +40. Toisessa parissa nähdään samanlainen roolitus, kun nopea ja kiekollisesti taitava Girard sekä vahva Johnson pelaavat yhdessä. Kolmosparissa pienemmillä minuuteilla puolustavat venäläinen vuori Nikita Zadorov ja kahden Stanley Cupin Ian Cole.

Avalanchen hyökkäys on kauden aikana elänyt vahvasti ja juurikin mainittujen loukkaantumisten takia. Avalanchelle tärkeää oli, että edes ykköstähti Nathan MacKinnon pysyi terveenä ja MacKinnon iskikin taas 93 tehopistettä 69 ottelussa, vaikka miehet rinnalla vaihtuivat ja parhaimmillaan olivat vain kolmosketjutasoa. MacKinnon onkin todella vahva ehdokas NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavaan Hart Trophyyn. Avalanchen toiseksi tehokkain hyökkääjä, Capitalsista saapunut Burakovsky, teki vain 45 pistettä eli yli puolet vähemmän kuin MacKinnon, mikä on äärimmäisen harvinaista NHL:ssä. Toki heidän väliin mahtui puolustaja Makar. Kuitenkin ykköslaituri Rantanen pelasi lähes piste per peli tahdilla, mutta vain 42 ottelua ja niissä syntyi 41 pistettä. Kärkiviiskikon täydentävät kapteeni Landeskog ja kakkossentteri Kadri.

Starsista saapunut ja jo KHL-maitojunaan tuomittu Valeri Nichushkin yllätti kasvamalla urheilijaksi ja hyväksi NHL-tason keskiketjujen hyökkääjäksi. Myös uutena saapunut Joonas Donskoi pelasi NHL-uransa parasta kiekkoa ja tämä osoittaa Avalanchen onnistuneen kesän, kun sekä Kadri, Burakovsky, Nichushkin että Donskoi saapuivat ja onnistuivat. Siirtorajalla saapunut Vladislav Namestnikov on päässyt pelaamaan ykkösketjussa ja onkin pelannut hyvin, jolloin Avalanche saa entistä leveämmäksi hyökkäyksensä. Kärkiyhdeksikon täydentää näkymättömän, mutta arvokkaan duunin mestari J.T. Compher. Nelosketjua johtaa uutena joukkueeseen saapunut Pierre-Edouard Bellemare laidoillaan pudotuspelimaalitykki Nieto ja Matt Calvert. Nuori Tyson Jost kyttää paikkaa pelaavassa kokoopanossa, mutta terveessä miehistössä ei mahdu mukaan. Pudotuspeleissä usein lentoon päässyt Colin Wilson on jälleen kerran ollut loukkaantuneena paljon ja hänen kautensa on ollut ohi jo aikoja sitten jääden yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Coyotesin kausi toistaiseksi

Coyotes lähti kauteen allaan seitsemän pudotuspelitöntä kevättä putkeen. Kesällä joukkueeseen hommattiin pudotuspelikokemusta kaksinkertaisen Stanley Cup - voittaja Phil Kesselin ja Avalanchesta saapuneen Carl Söderbergin muodossa. Coyotes sai kauteen hyvän alun, mutta vähitellen joukkue valui pudotuspeliviivan alapuolelle. Joukkueen hyökkäystä vahvistettiin kauden aikana Hart Trophy -voittaja Taylor Hallilla. Kauden keskeytessä oli Coyotes neljän pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

Coyotesin vahvuus löytyy maalin suulta. Viime kaudella läpimurtonsa NHL:ssä tehnyt Darcy Kuemper ja maalivahtiparinsa Antti Raanta pelasivat molemmat vahvasti runkosarjassa, mutta myös Coyotesilla oli molempien maalivahtien kausi rikkonainen ja AHL-maalivahti Adin Hill joutuikin pelaamaan 13 ottelua NHL:n puolella. Raanta pelasi runkosarjassa Kuemperia enemmän, mutta Kuemper pelasi Predators-karsintasarjassa kaikki pelit ja on joukkueen ykkösmaalivahti. Raanta ei viimeisissä otteluissa enää ollut kakkosmaalivahtina vaan Hill.

Joukkueen puolustusta johtaa tutusti kapteeni Oliver Ekman-Larsson, vaikka pelasikin ensi kertaa seitsemään kauteen alle puoli pistettä per peli -tahtilla. Ekman-Larsson teki Predators-sarjassa neljässä ottelussa neljä pistettä. Kokenut Alex Goligoski oli joukkueen tehokkain puolustaja runkosarjassa tehtyään pari pistettä enemmän kuin ruotsalaiskapteeni. Kaksikon lisäksi Jacob Chychrun edustaa kiekollista osaamista, kun Niklas Hjalmarsson ja Jordan Oesterle ovat vahvoja puolustavia puolustajia. Coyotes-puolustuksen ainoa rightin mies on Jason Demers, joka pelannee ykköspakkiparissa Ekman-Larssonin kanssa. Huomionarvoista on, että vaikka Coyotes oli koko NHL:n runkosarjan 22., jäi se maalieron osalta plussan puolelle. Coyotes päästi runkosarjassa 187 maalia 70 ottelussa, mikä oli kolmanneksi pienin lukema. Avalanche päästi neljä maalia enemmän.

Alakerta tosiaan toimi, mutta hyökkäyspelistä ei voi sanoa samaa. Joukkueen sisäisen pistepörssin voittoon riitti Nick Schmaltzin 45 pistettä 70 ottelussa. Schmaltz oli sivussa kaikki Predators-sarjan ottelut, eikä hänen pelikunnostaan Avalanche-sarjaan ole tietoa. Schmaltzia pisteen vähemmän iski Claytor Keller. Kesän tähtihankinta Kessel teki vielä viime kaudella piste per peli, mutta nyt tuloksena oli 38 pistettä. Samaan yli myös Christian Dvorak ja pisteen enemmän teki kauden yllättäjä Conor Garland. Viiden kärki mahtui siis seitsemän pisteen sisään. Avalanchesta saapunut Söderberg ylsi myös yli 30 pisteen. Kesken kauden tulleen Hallin pistetahti oli kovin, kun hän teki 27 pistettä 35 ottelussa. Vaikka aivan mahdottomia pisteitä kukaan ei tehnytkään, niin Coyotesilla on hyvä ja tasainen hyökkäyksen kärki. Enemmän on lupa odottaa kärkisentteri Derek Stepanilta. Kaikki kolme kärkilaituria Keller, Kessel ja Hall tekivät Predators-sarjassa neljä pistettä neljään otteluun. Alaketjuissa duunariosastoa edustaa jykevä Lawson Crouse, Christian Fischer, Michael Grabner, Vinnie Hinostroza ja Predators-sarjan ratkaissut Brad Richardson. Predators-otteluissa kokoonpanossa kahdessa pelissä nähtiin myös tulevaisuuden iso nimi Barrett Hayton. Pistepotentiaalia ei alaketjuista kuitenkaan juuri löydy Söderbergia lukuunottamatta, joten Schmaltzin saaminen kokoonpanoon olisi Coyotesille todella iso asia.

Ennustettavat kokoonpanot sarjaan

Avalanche :

Vladislav Namestnikov - Nathan MacKinnon (A) - Mikko Rantanen
Gabriel Landeskog (C) - Nazem Kadri - Valeri Nichushkin
Andre Burakovsky - J.T. Compher - Joonas Donskoi
Matt Nieto - Pierre-Edouard Bellemare - Matt Calvert

Ryan Graves - Cale Makar
Sam Girard - Erik Johnson (A)
Nikita Zadorov - Ian Cole

Philipp Grubauer
Pavel Francouz

Coyotes :

Taylor Hall - Christian Dvorak - Phil Kessel
Clayton Keller - Derek Stepan (A) - Conor Garland
Lawson Crouse - Carl Söderberg - Christian Fischer
Michael Grabner - Brad Richardson - Vinnie Hinostroza

Oliver Ekman-Larsson (C) - Jason Demers
Alex Goligoski - Niklas Hjalmarsson (A)
Jakob Chychrun - Jordan Oesterle

Darcy Kuemper
Adin Hill

Ennakkoasetelmat

Avalanche lähtee ottelusarjaan ennakkosuosikkina, se on selvä. Coyotesin etuna on maalivahtipelaaminen, kun tasaisemmin ja paremmin kauden pelanneella Darcy Kuemperilla on lähtökohtaisesti niskalenkki Philipp Grubauerista. Muutoin Avalanchella on kokoonpanossa etu, vaikka Oliver Ekman-Larsson sarjan paras puolustaja onkin. Avalanchen hyökkäyksen kärki on terävämpi ja kokonaisuutena laajempi. Puolustus on kiekollisempi ja nopeampi sekä myös leveämpi kuin Coyotesin Ekman-Larssonin takana. Tätä puoltaa runkosarjatulokset.

Avalanchen puolelta kokemusta pudotuspelimenestyksestä löytyy kolmikolta Andre Burakovsky, Ian Cole ja Grubauer. Burakovsky ja kakkosvahtina pelannut Grubauer voittivat kaksi vuotta sitten Stanley Cupin Capitalsin riveissä ja tätä aiemmin Cole kahdesti Penguinsissa. Lisäksi Vladislav Namestnikov, Pierre-Edouard Bellemare ja Joonas Donskoi ovat pelanneet finaaleissa häviävänä osapuolena. Coyotesilla vastaavasti Niklas Hjalmarssonilta löytyy kolme Stanley Cupia Blackhawks-ajaltaan ja Phil Kesseliltä kaksi Colen joukkuekaverina. Lisäksi Alex Goligoski ja Antti Raanta ovat olleet kertaalleen Stanley Cup -voittajan riveissä pienillä vastuilla, Brad Richardson vähän isommassa. Derek Stepanilta löytyy uraltaan hävitty finaalisarja.

Avalanche lähtee siis enakkosuosikkina sarjaan. Coyotesin mahdollisuudet lepää hyvän puolustuspelaamisen ja Kuemperin varassa, mutta en usko sillä riittävän Avalanchea vastaan. Avalanche-fanina odotan, ettei sarjaa pelata kuin korkeintaan viisi ottelua. Molemmista joukkueista löytyy paljon nopeutta, joten puolustajille tulee riittämään kiirettä sarjan edetessä.
 

Ralph

Jäsen
Aikataulut neljän ensimmäisen ottelun osalta selvillä ja tässä ne on Suomen aikaa:

1. to 13.08. kello 00:30, Avalanche - Coyotes
2. pe 14.08. kello 21:00, Avalanche - Coyotes
3. la 15.08. kello 22:00, Coyotes - Avalanche
4. ti 18.08. kello 00:30, Coyotes - Avalanche
5. ke 19.08. kello XXX, Avalanche - Coyotes *
6. pe 21.08. kello XXX, Coyotes - Avalanche *
7. la 22.08. kello XXX, Avalanche - Coyotes *

Eli Suomen aikaa katsottuna kolmena päivänä peräkkäin pelataan, mutta paikallista aikaa ensimmäinen peli on toki keskiviikkona. Oikein hyvät ajat, kun yksikään ei ala ns. keskellä yötä eli kahdelta, kolmelta tai viideltä.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Asetelmat sarjaan ovat melkolailla samat, kuin vuonna 2000. Silloin Coyotes lähti altavastaajana haastamaan Sakicin, Forsbergin & Bourquen tähdittämää todellista contenderia. Sean Burken huippupelillä Coyotes raapi yhden voiton, mutta muissa peleissä Coloradon starat käänsivät ottelut lumivyörylle.

Voisin ennakoida, että Coyotes vie yhden tai korkeintaan kaksi ottelua Kuemperin haamutorjunnoilla, mutta materiaalin ylivoima siivittää Avs'in jatkoon.

Tässä alkaa myös tuntemaan itsensä vanhaksi, kun katsoo noita vuoden 2000 rostereita. Moni ukko on nykyään NHL:ssä coachina, GM:nä, tv-asiantuntijana tai heidän poikansa pelaavat NHL:ssä.

Avalanchella on enemmän syvyyttä, kiekollista taitoa ja nopeutta. Varsinkin MacKinnon tulee tekemään tuhojaan Coyotesin hidasliikkeistä pakistoa vastaan. Coloradon ylivoima on myös murhaavan näköistä. Jos Coyotes ei pelaa samalla kurinalaisuudella, kuin runkosarjassa (NHL:n vähiten jäähyminuutteja per ottelu), niin noutaja tulee. Ja hommahan on todella helppoa kun Avs puolestaan on Bruinsin jälkeen hankkinut vastustajalle toiseksi eniten jäähyjä per peli. Coyotes on yleensä helisemässä oman pään pyörityksissä ja kun sieltä härkäkaksikko Landeskog & Rantanen pinkeää maalille, niin jäähyjä on luvassa.

Runkosarjassa Coyotesin yv% 19,2% oli itseasiassa yllätyksekseni Coloradoa parempi 0,1% yksikön verran (Näkyikö tässä Rantasen loukkaantumisen merkitys?). Mutta kuplassa pelatuissa peleistä Avs vie voiton 25% vs 16,7%. Alivoimalla Coyotes oli runkosarjassa sijalla 5. mutta Nashville teki ylivoimalla tuhojaan Qualifying roundilla ja kuplavertailussa Avs vie tämänkin osa-alueen 80% va 71,4%. AV spesialisti Grabner teki tosin Nashvillea vastaan yhden av -maalin.

Coyotesin vahvuuksina voidaan pitää maalivahtipeliä, kurinalaisuutta, joukkuepuolustamista, sekä viime rundilla esiin noussutta tuloksenteon tasaisuutta. Ainoastaan Goligoski ja Chychrun jäivät ilman pisteitä, ja 11/19 pelaajasta teki maalin neljässä pelissä Nashville vastaan. Joukkueen jatkoon kiskaisi nelossentteri Richardson. Valitettavasti tuloksenteossa ei voi nojautua vain Hall, Keller, Kessel -trion varaan. Crousen, Garlandin, Dvorakin, Söderbergin ja mahdollisesti paluun tekevän Schmaltzin on tehtävä tehoja.

Mutta jos otetaan vertailuun Avalanche, niin ei heidänkään maalivahtipeli ole heikkous. Siellä on hyvä tandemi. Avs aiheuttaa vastustajille todella paljon jäähyjä, hyödyntää tilaisuutensa yv:llä, ja taisaisuuttakin löytyy aiempia vuosia enemmän kärkikolmikon takaa. Myös peluutus on Kojootteja tasaisempaa, kun katselee alakenttien peliminuutteja per ottelu.

Coyotesilla on neljä tosipeliä alla, joten ensimmäisissä parissa pelissä voi olla sen osalta yllätyksen saumaa, jos Avs ei pääse rytmiin mukaan (mitä toki epäilen). Lisäksi tämä on ensimmäinen pudotuspelisarja kahdeksaan vuoteen ja se saavutettiin dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoaikavoitolla. Yotesin pieni momentumin vire saattaa siis alussa aiheuttaa Coloradolle ongelmia. Coyotes tietää olevansa altavastaaja ja tulee pelaamaan sen mukaan, eli ennakkoluulottomasti ja ilman paineita. Se roikkuu peleissä ärsyttävästi mukana uhrautuesti puolustaen ja kärkkyy tilanteita vastahyökkäyksistä. Mutta jos Avalanchelle ei tule pahoja loukkaantumisia tai joukkue ei mene aivan kipsiin ennakkosuosikin asemasta (á la Tampa viime vuonna), niin kyllä tästä lumivyöry jatkaa matkaansa.

Oma veikkaus Colorado 4 - Arizona 1.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kiitos @Ralph ja @Doaner hyvistä alustuksista peliparin joukkueista.

Haluaisin kirjoittaa tasaisesta ottelusarjasta, mutta en rehellisesti sanottuna usko, että sellaista nähdään. Avsin hyökkäys on niin syvä ja laaja ja puolustus sekä maalivahtipeli riittävän tasokasta, ettei Yotesilla ole saumaa voittaa neljää peliä edes Kuemperin huippuesityksillä. Yotes on kuitenkin hyvä ja kurinalainen joukkue, joten ei sarja 4-0 tule menemään. Luulen, että Avsin moottori saattaa köhiä ensimmäisessä pelissä, mutta sitten kun karstat on irrotettu, niin he menevät menojaan.

Mielenkiintoista seurata, miten Good Ol' Carl (Söderberg) pelaa entistä jengiään vastaan. Tuntui vähän kurjalta, kun tämä luotettava, tasainen joskaan ei säväyttävä pelaaja piti treidata pois.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Coyotes on ollut viime vuosina pelillisesti monta kertaa aika puuduttava vastustaja. Ihan en yhtä pystyyn usko sarjan menevän mitä moni veikkaa. Taisin itse sanoa 4-2 Avalanchelle, mutta voi olla tiukempaakin.

Tuo ylivoiman sisäänviennin on pakko parantua kun tuntuu siihen tuhriintuvan aina kauhea määrä ylimääräistä aikaa. Se on sitä ollut jo pitkään. Muuten joukkue pelasi ihan hyvin robinin pelit tauon jälkeen.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ensimmäinen peli meni ennakkokäsikirjoituksen mukaan. Coyotes roikkui pitkään mukana kurinalaisella pelillä, tarkalla puolustamisella ja Kuemperin hienoilla torjunnoilla. Ensimmäinen erä oli täysin Avalanchen, hyökkäyksen vyöryivät ja laukaukset olivat Avsille 13-3. Muutama noista kilahti putkiin ja Kuemper venyi. Toisessa ja varsinkin viimeisessä erässä Coyotes pääsi mukaan, tilanne tasottui ja Grubauerkin joutui töihin.

Havaintoja:
  • Siisti ja vauhdikas peli, molemmille vain 2 x 2 min jäähyjä
  • Bednar laittoi toisen erän puolivälissä Top Linen kasaan ja Mikko tekikin hienon maalin odd man rushin päätteeksi
  • Donskoi ja Compher ovat selvästi löytäneet toisensa ja tässäkin pelissä tuloksena maali
  • Avalanchen 1. maali tuli ykkösylivoiman pyörityksen tuloksena. Kaikki Avsin (ja pelin) maalit syntyivät 53-54 minuutilla
  • Kuemper on huippumaalivahti
Coyotesin kannattajat (@Doaner ), kirjoittakaa pls pelistä oma näkemyksenne. En valitettavasti tunne joukkuetta kovin hyvin.

Edelleen uskon, että Yotes vie sarjassa ainakin yhden pelin, etenkin jos Avs mukavoituu liikaa.
 

Ralph

Jäsen
Vladislav Namestnikovilta vaisu ottelu, eikä Nathan MacKinnon tai Mikko Rantanenkaan ihan terävillään ollut. Helppo veikata, että Gabriel Landeskog laitetaan heti avauksesta tuohon ketjuun seuraavaan matsiin. Landeskog ja Nazem Kadri olivat kärkiäijistä parhaat. Nelosketju muutoin erinomainen, Matt Calvert heistä ykkösenä. Andre Burakovsky kaipaisi nyt herätystä ja jos Landeskog menee ykköseen, Burakovskyn voisi laittaa Kadrin rinnalle.

Toki Avalanchella ei nyt vielä ole hirveää tarvetta muuttaa mitään, sillä nähdyn perusteella sarjasta tulee Avalanchelle helppo. Mutta luulisi Coyotesinkin kiinnostuvan vähitellen myös hyökkäämään. Phil Kessel, Claytor Keller ja Taylor Hall on jo sellainen kolmikko, että hyökkäyspäässä pitäisi olla kunnolla annettavaa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kadri on kyllä jotakin niin upeaa Coloradon kaltaiselle joukkueelle. Itse olen vielä siten onnellisessa asemassa, että kaveri siirtyi toisesta suosikistani toiseen suosikkiin. Kaikkien aikojen suosikkipelaajani junailemassa siirrossa. Ja koska Toronto ei saanut ykkösvarausta tänä vuonna, tulee Colorado voittamaan mestaruuden. Nyt sitten tarvitsee vain nauttia tulevasta matkasta. Sääli ettei päästä suolistamaan särkiä tänä vuonna.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Viimeistelytreenit menivät Coyotesilta tosi huonosti. Tocchet manasi pelipäivää edeltävän päivän pressissä, että pelaajien on laskeuduttava pilvestä alas ja äkkiä. Playoff paikka kihahti hattuun, eikä siitä johtuvaa innostusta onnistuttu hyödyntämään game 1:ssä.

Tocchet sekoitti hieman ketjuja, Crouse ja Garland vaihtoivat paikkaa. Tarkoituksena varmasti jakaa jalkanopeutta kaikkiin neljään ketjuun. Peluutuskin oli nyt hieman tasaisempaa kaikkien neljän ketjun osalta, mutta toisaalta vähäinen määrä erikoistilanteitakin vaikutti tähän.

Itse peli sujui Coyotesilta surkeasti, vaikka aihio oli vanha tuttu. Puolustetaan, puolustetaan, puolustetaan ja yritetään mennä vastahyökkäyksestä johtoasemaan. Valitettavasti yritystä kunnon hyökkäyspelaamiseen ei löytynyt ja Grubauerilla oli todella helppo ilta pitää nollat. Ihan pelin alussa Goligosken kuti taisi hipaista tolppaa, mutta siinä ne vaaranpaikat olivatkin. Tocchet antoi joukkueelle rapaa pelin jälkeisessä pressissä vapaasti suomennettuna "Ei voi kahden metrin syötöt mennä, vittu, kolme metriä ohi". Veskari Kuemper taisikin antaa Coyotesin ensimmäisen ja parhaan avaussyötön hyökkääjän lapaan, jossain kakkoserän aikana. Tocchetin mukaan pelisuunnitelma ei ollut myöskään pelata noin ylipuolustavasti ja ylivoima oli karmeaa. Kakkospeliin pitää kuulemma pukea isojen poikien housut jalkaan. YV on jatkuvaa vastuunpakoilua päätavoitteen ollessa maalinteon sijaan olla menettämättä kiekkoa. Kiekko kulkee nelikon ympärillä kuin kuuma peruna, hätäisiä ja huonoja syöttöjä, ei one-timer uhkaa eikä oikein mitään muutakaan uhkaa.

Noh, ei kyenneet pelaajat pelin aikana reagoimaan, mutta en sitten tiedä miten Tocchet penkin takana reagoi, kun huomasi että peli ei kulje? Ainakaan ketjukoostumuksiin tms. se ei vaikuttanut.

Tosiaan, peliä oli se 7min jäljellä, kun konkari Stepan otti hemmetin typerän estämisjäähyn ja ilme boksissa oli kuin pikkupojalla, joka on jäänyt kiinni omenavarkaissa. Kehonkielestä näki, että nyt pelottaa. Jos Avs menee johtoon niin takaa ei enää tasoihin/voittoon tulla. Niinhän siinä kävi, että Kadri rusikoi sitten ylivoimalla lätkän maaliin ja peli oli selvä. Stepan nukkui seuraavassa vaihdossa ja otteet maalin edessä olivat mallia "kurkotan edellä olevan asiakkaan selän takaa tomaatteja tälleen varovaisesti", kun Avs rynni verenmakuun päästyään maalille, ja siitä 2-0. Rantanen tyylitteli vielä 3-0:aan pakkipari Chycrunin ja Goligosken merkkausvirheiden jälkeen.

Toivotaan, että yv koostumiksiin on tehty hienosäätöä. Schmaltz on vielä sivussa, joten yksi tärkeä rightin puolen yv spesialisti jää palapelistä pois. Nyt vaikuttaa siltä, että kovapalkkaisimmat ja iso-egoisimmat jätkät on vain lyöty yhteen ilman tuan taivaallista suunnitelmaa, miten maali aiotaan tehdä.

Pelirohkeutta kaivataan lisää. Vaikka Kuemper on maailmanluokan vireessä, niin kyllä itse pitäisi pystyä joka erässä luomaan usempi maalipaikka ja tehdä ottelun aikaisista paikoista ainakin pari kolme maalia.

Tänään on aikalailla do or die -tilanne Kojooteilla. Alistuuko kapinen kojootti lumivyöryn alle, vai otetaanko kynnet ja kulmahampaat esiin? Vaikka tappio tulisikin, niin sillä on väliä tuleeko se antautumalla vai taistellen, game kolmosta ja nelosta ajatellen. Jos Coyotes pelaa tänään yhtä pelokkaasti, niin sarja tulee menemään suoraan 4-0 poikki.

Edit: typot pois
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Avalanche tänään:
Namestnikov-MacKinnon-Rantanen
Landeskog-Kadri-Nichushkin
Burakovsky-Compher-Jost
Calvert-Bellemare-Nieto

Graves-Makar
Girard-Johnson
Cole-Zadorov

Grubauer

Älkää kysykö, missä Donskoi on. Ei ole kerrottu.
 

Ralph

Jäsen
Eipä ollut taaskaan Avalanche merkittävästi parempi tai oliko ollenkaan parempi. Mutta kyllä mulle sopii, että vielä kaksi peliä höpistään samaa ja sarja päättyykin siihen.

Avalanchen kannalta hankaluuksia tuo, jos sekä Donskoi että Namestnikov ovat poissa seuraavasta pelistä. Jost pelasi kyllä hyvin, mutta Wilsonille olisi myös tarvetta. O'Connor, Dries, Tynan vai peräti Bowersko seuraavaksi pääsee kehiin? Ja miten menee ketjut, kun ei tuota Bellemaren ketjua viitsisi rikkoa, joten Compherin ja Jostin seuraksiko uusi kaveri laitetaan?

Avalanchen kohdalla myös mietitään, että laitetaanko Francouz maaliin seuraavaan peliin, kun back-to-back-pelit luvassa. Grubauer ollut erinomainen, mutta varaa voisi olla huolauttaa, ettei tarvitse peräkkäisinä päivinä pelata. Ilman Raantaa ei Coyotesilla tarvitse samaa miettiä.

Coyotes kyllä nyt näytti, että kiekollista osaamista löytyy ja Keller varsinkin oli todella hyvä.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Coyotesilla sama lineup tänään. Schmaltz edelleen sivussa. Kuuma Kuemper maalissa.

Edellinen matsi olikin sitten jo melko viihdyttävää hokia: vauhdikkaampaa ja tasaisempaa. Kummallakin oli paikkansa tehdä lisämaaleja, tolpat ja rimat kolisivat.

Tocchet oli erittäin tyytyväinen ryhtiliikkeeseen ja kyllä näin fanin näkökulmastakin on pakko sanoa, että tappio tuollaisella pelillä ei harmita lainkaan niin paljoa. Avs sai sen pompun joka pelin ratkaisi. Nyt vain hyvät asiat ja opit edellispelistä mukaan, yv terävämmäksi ja villeniemismäisesti hallille pukemaan ”työrukkaset....jalkaan”, mustaa Kachinaa niskaan ja kovaa ajoa. Mitään menetettävää ei ole.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Josko Mikko Rantanen heräis näihin peleihin. Onko sitten loukkia, muuten puolikuntoinen vai eikä vaan nappaa ilman yleisöä, mutta joukkueella olis tarve miehen taidoille. Tästä Colorado varmaan menee jatkoon nykypelilläkin, mutta jos päätyyn asti haluavat, niin Mikolle olis kysyntää.

Kuemper voitas pommittaa vaihtoon, niin saatas nähdä Raantaakin tässä sarjassa.
 

Ralph

Jäsen
Namestnikov puuttuu ja O'Connor mukana alkujäillä, mutta Donskoin pelikunto vielä arvoitus eli O'Connor varuilla mukana, jos Donskoi ei voi pelata.

Aloittavasta Avalanche-vahdista ei vielä varmaa tietoa.
 

Gust

Jäsen
Josko Mikko Rantanen heräis näihin peleihin. Onko sitten loukkia, muuten puolikuntoinen vai eikä vaan nappaa ilman yleisöä, mutta joukkueella olis tarve miehen taidoille. Tästä Colorado varmaan menee jatkoon nykypelilläkin, mutta jos päätyyn asti haluavat, niin Mikolle olis kysyntää.
Rantanen on pudotuspelien tähän mennessä suurimpia pettymyksiä. Uusi, iso sopimus taskussa pitäisi pystyä paljon parempaan. Toivottavasti alkaa pian heräillä ja auttaa joukkuettaan.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Ei ole niin tarkkaan Coloradon pelejä katsottua viime vuosina alusta loppuun, että olisi niin tarkkoja mielikuvia verkkokalvoille tallentunut, mutta onko Rantanen aina noin piipussa/jalka hidastunut sen 15-20sek vaihdon kestettyä? Näyttää vetävän ihan tervassa, kun vaihto kestänyt sen yhden päästä päähän tilanteen vaihdon. Toki onhan se iso kaveri eikä sen puolesta kuulukaan olla kentän nopein kaveri. Pelityylikin perustuu aika paljon tohon isoon kokoon ja Jagr tyyliseen kykyyn suojata kiekkoa huikealla tavalla.

Rantanen taisi olla kyllä näitä ketkä suoraan sanoi ennen Pohjois-Amerikkaan paluuta ettei fyysinen kunto ole ihan kohdillaan tauon jälkeen.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä Rantanen on kaukana siitä kaverista joka johti aikanaan pitkät pätkät koko liigan pistepörssiä. Kaikki ne pienet asiat mitkä silloin onnistui, niin nyt ei niistä mikään toimi. Aika kauheaa ollut tähän asti. Mutta kaikki tietää potentiaalin, eli eiköhän se dominoiva Mikko sieltä vielä tänä (pitkänä) "keväänä" kuoriudu esiin...
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kyllä Rantanen on kaukana siitä kaverista joka johti aikanaan pitkät pätkät koko liigan pistepörssiä. Kaikki ne pienet asiat mitkä silloin onnistui, niin nyt ei niistä mikään toimi. Aika kauheaa ollut tähän asti. Mutta kaikki tietää potentiaalin, eli eiköhän se dominoiva Mikko sieltä vielä tänä (pitkänä) "keväänä" kuoriudu esiin...
Rantanen taisi olla kyllä näitä ketkä suoraan sanoi ennen Pohjois-Amerikkaan paluuta ettei fyysinen kunto ole ihan kohdillaan tauon jälkeen.

Kieltämättä, ei Rantanen ole ollut sellainen uhka, kuin olisi odotettu. MacKinnon toimii ketjun ja samalla koko Coloradon moottorina. Silti Rantanen on vetänyt piste per peli tahtia kuplassa ja kolmeen peliin kaksi maalia Coyotesia vastaan. Kumpikaan maaleista ei nyt mennyt Rantasen ylivertaisuuden piikkiin (toinen takatolpalta tyhjiin, toinen kahden Coyotes pelaajan luistimesta maaliin), mutta tulosta on silti syntynyt, vaikka supertähdeltä odotetaan vielä enemmän. Hienoa, että Suomesta tulee tällaisia jätkiä, joilta aidosti odotetaan ja joilta ollaan nähty pelien totaalista dominointia. Piste per peli ei riitä.

Ennustelin, että Coyotes vie Kuemperin huippumatsilla yhden voiton ja se tapahtui edellisessä pelissä. 49 torjuntaa / 51 laukauksesta on ilmiömäinen suoritus, mutta tavallaan tätä osasi jopa odottaa Nashville sarjan jatkeeksi. Coyotes on ollut voittamaton mustilla kachina -paidoillaan ja Kuemper on suoriutunut erinomaisesti back-to-back -otteluista todellisen työhevosen elkein. Tuntuu jopa, että mitä enemmän kuteja tulee, sitä paremmin Kuemper pelaa.

Coyotes oli jällee karmea ylivoimalla ja peruutteli game 1 tapaan kaksi viimeistä erää, onnistuen silti kairaamaan voiton. Vaikka edellinen ottelu olikin "yhtä päätyä" ja Avs'in materiaali on murskaavaa, niin on Coyotesilla jälleen parannettavaa seuraavaan peliin ja sieltä löytyy pari vaihdetta vielä lisää, kunhan pelirohkeus on kohdallaan. Voiton tuoman itseluottamuspiikin varaan on hyvä rakentaa. Coyotes tarvitsee kuitenkin vielä pari täydellistä suoritusta, ennen kuin Avalanchelle iskee paine päälle ja tästä saadaan tiukka sarja.
 

Ralph

Jäsen
Vladislav Namestnikov on edelleen DTD-statuksella, joten eiköhän häneltä tämäkin matsi jää väliin. Philipp Grubauer palannee ja siinä Avalanchen osalta ainoa muutos. Siis kokoonpanossa, pelillisesti saisi tapahtua. Coyotesin saatua voittotilin auki, Coyotes varmaan vaan lyö lisää tulta koneeseen ja Avalanchen pitäisi herätä siihen, ettei tämä olekaan neljän ottelun rypistys vaan voi venyä pitkäksi, jos nämä otteet jatkuvat.

Viidennen pelin aikataulu selvillä, alkaa kello 00:30 keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Eli sama alkamisaika kuin nyt tällä neljännellä ottelulla.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kevennyksenä yön peliä odotellessa. ESPN:llä fanit ovat saaneet kysellä Ian Colelta kaikenlaista ja ihan mukaviahan pakki juttelee:
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Aikamoinen näytös Coloradolta. Tokan erän puoliväliin asti katsoin peliä (koosteena sitten loput), ja aika yhtä päätyä se oli. Ketsuppipullo aukesi ekassa erässä kunnolla, ja sen jälkeen joukkueen oli helppo myllyttää paineettomasti eteenpäin.

Kadri on ollut hyvä lisäys Coloradolle, samoin Donskoi ja Burakovsky.

Mackinnonille ei kannata aukoa päätään.



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös