Colorado Avalanche (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Stanley Cup Finals!

  • 105 376
  • 601
Mikä meriitti se on että on ottanut neljä kertaa putkeen tukkaan ja hävinnyt playoff-sarjan?
Ei se meriitti olekaan, mutta tuossa "kysyttiin" ihan yhtälailla "kovissa liemissä keitettyjä jätkiä. Saati porukkaa joka on kokenut ne kovat liemet yhdessä".

Kovia liemiä ne on nekin mitkä häviää. Varmasti niissä voittaminen on parempi juttu, mutta ne pelit sinällään on samoja.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tampa on voittanut kaksi mestaruutta täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa ja poikkeuksellisilla reiteillä. Katsotaan nyt miten käy kun joutuvat pelaamaan oikeaa joukkuetta vastaan normaalin kauden jälkeen.
Poikkeuksillisia reittejä todellakin, harvoin joutuu pudottamaan noin montaa kovaa joukkuetta kuin viime ja tänä vuonna.

Toivotaan että ketju muuten pysyy asiallisena vaikka yksi kaveri koittaa trollaamalla pakkaa sekottaa
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Nyt on kyllä sen luokan puolitotuuksia ja kärjistyksiä ketju täynnä, että futisforumin eilinen Suomen pelin aikainen liveseurantakin oli tähän verrattuna objektiivista veitsenterävää analyysia. Varmasti on itsellänikin useita virheellisiä käsityksiä Tampasta, ehkä osa niistä korjaantuu sarjan aikana. Sama näyttää pätevän monen kirjoittajan kohdalla otsikon mukaisesta Avalance-joukkueesta.

Ilmeisesti finaalipari herättää täälläkin sen verran tunteita, että puitavaa tulee seuraavan parin viikon ajan riittämään, mikä on tietenkin hieno juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mitäs voittamisen kokemusta Torontolla, Floridalla ja Rangersilla on viime vuosilta?

En väitä että niillä on voittamisen kokemusta. Pointti on, että on aika turhaa nostaa tätä asiaa esiin, jos Coloradon vastustajiin lukeutuu Edmonton ja Nashville, joilla ei ole sen kummemmin voittamisesta kokemusta.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Menipä vekkuliksi kikkelimiekkailuksi tämä ketju suht nopeasti. Olen ehkä vähän jäävi sanomaan tätä, mutta tämän kauden Toronto oli todennäköisesti kovin mahdollinen vastus, mitä Tampa saattoi idän puolelta saada vastaansa. Colorado taas kävi kovassa koulussa viime kaudella Vegasia vastaan, joka varmasti auttaa edelleen valmistautumaan siihen, mitä Tampalta on todennäköisesti tiedossa. Myös tämän kauden Blues oli timantinkova joukkue erittäin syvällä hyökkäysmateriaalilla ja terveellä puolustuksella olisi ollut todella vittumainen joukkue kenen tahansa voitettavaksi. Coloradolla on siis ihan tarpeeksi kokemusta kovista pleijaripeleistä ja ennen kaikkea nälkää voittaa. Tampaa taas ei tarvitse kovien haasteiden osalta suuremmin esitellä, vaikka tietysti finaaleissa ovat kahdesti putkeen kohdanneet joidenkin mielestä "heikompaa ainesta".

Oma analyysini menee lähinnä toisen suosikkijoukkueeni, eli Toronton kautta. Toronto pärjäsi Tampalle ennen kaikkea sen avulla, että se puolusti hyvin ja joukkueen terävin kärki pelasi loistavasti ja antoi absoluuttisesti kaikkensa. Toronton ja Coloradon hyökkäykset menevät suunnilleen yksi yhteen tähtivoimaa katsottaessa. Toronton puolustus häviää Avsin vastaavalle ja maalivahtipeli on/oli molemmilla ailahtelevaa. Eli Tampa saa tähän mennessä kovinta vastustaan hieman kovemman joukkueen vastaansa. Jos MacKinnon, Makar, Rantanen ja kumppanit onnistuvat löytämään tapoja tehdä maaleja tasakentällisin, voittaa Colorado cupin. Jos taas on tukkoista, niin sarja kääntyy väistämättä Tampalle. Valmennus voi saattaa kaverin vain juhlatilan ovelle asti, mutta se ratkaiseva askel otetaan pelaajien henkisten voimavarojen avulla. Mielenkiinnolla odotan, mihin ne riittävät.

Tampa itse kävi pettymässä kunnolla 2015, 2016, 2018 ja tietty myös vähän eri tavoilla 2017 ja 2019. Runko oli noissa viimeisimmissä jo aika pitkälle sama kuin nyt, eli Colorado tulee kyllä nykyisellä corellaan pysymään kilpailukykyisenä todennäköisesti vähintään 5-7 vuotta. En revi ranteita auki, jos mestaruutta ei nyt tule, koska vastus on kovin mahdollinen. Mutta mikään ei olisi hienompi tapa ottaa liigan ykkösjengin paikka haltuun, kuin kukistaa juuri tuon hirviömäisen ydinpelaajajoukon omaava tuplamestari.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ottamatta liikaa kantaa sarjassa kuka voittaa niin silti mielenkiintoista kuinka voimakkaasti liputetaan Tampa Bayn mestaruuden puolesta tässä ketjussa. Ymmärtäähän sen maalivahtipelin ja voittamisen kokemuksen olevan heidän puolellaan. Itse pidän paria erittäin tasaisena ja vaikea tästä on sanoa miten päättyy. Kuitenkin tuohon tämän ketjun Tampan suosikkiasemaan otan sen kantaa, että vedonlyöntikertoimien valossa kannattaisi mennä lyömään isoa rahaa Tampalle, jos ovat näin vahvasti edellä. Harvemmin nuo kertoimet puuta heinää ovat ja kertovat melko hyvin odotusarvoista.

Ja kyllä olen Coloradon puolella tässä ihan suomalaisten pelaajien vuoksi. Tampalle kaikki kunnia ja äärettömän hieno joukkue ollut vuosia. Kova arvostus ilman muuta tuota jengiä kohtaan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ottamatta liikaa kantaa sarjassa kuka voittaa niin silti mielenkiintoista kuinka voimakkaasti liputetaan Tampa Bayn mestaruuden puolesta tässä ketjussa. Ymmärtäähän sen maalivahtipelin ja voittamisen kokemuksen olevan heidän puolellaan. Itse pidän paria erittäin tasaisena ja vaikea tästä on sanoa miten päättyy. Kuitenkin tuohon tämän ketjun Tampan suosikkiasemaan otan sen kantaa, että vedonlyöntikertoimien valossa kannattaisi mennä lyömään isoa rahaa Tampalle, jos ovat näin vahvasti edellä. Harvemmin nuo kertoimet puuta heinää ovat ja kertovat melko hyvin odotusarvoista.

Ja kyllä olen Coloradon puolella tässä ihan suomalaisten pelaajien vuoksi. Tampalle kaikki kunnia ja äärettömän hieno joukkue ollut vuosia. Kova arvostus ilman muuta tuota jengiä kohtaan.

Sinäänsä jännä juttu että mestariksi leimataan kun joukkue on voittanut 11 sarjaa playoffeissa putkeen. Tänä vuonna idässä ei ollut muuta kun tasaisia pareja ja Tampa kampesi silti kaikista voittoon. Florida sarjakin oli paljon 4-0 lukemia tasaisempi. En mitenkään usko että Coloradolta löytyy samanlaista henkistä vahvuutta kääntää kovia pelejä.

Avalanche ei esimerkiksi kertaakaan ole ollut sarjassa tappiolla kun taas Bolts on ollut playoffeissa jo viiteen otteluun lähdettäessä tappiolla ja neljä näistä on käytännössä ollut veitsi kurkulla pelejä, jossa vastustaja olisi mennyt 3-0, 3-1 johtoon tai voittanut sarjan. Tampa on voittanut nämä kaikki. Tässäkin on mielestäni selkeä etu Lightningille. Niin ja Floridaa vastaan katkaisupelissä tuli kaksi maalihylkyä ja silti joukkue voitti. Tampa on muutenkin hävinnyt vain yhden pelin playoffeissa sarjan kolmospelin jälkeen.

Itse ennustan tasaista sarjaa jonka hmv harmaista harmain, epäjääkiekkoa pelaava ja tuomarilinjoja törkeästi hyväksikäyttävä koko suomen pultit voittaa.
 

Kuppi

Jäsen
Kannattaa myös muistaa että alle 2 vuotta sitten Tampa oli luuseri ilman mestaruutta. Cooperin potkuja vaadittiin CBJ sweepin jälkeen jne. Nyt onkin käsissä kovin dynastia pitkään aikaan ja samainen Cooper onkin taktinen nero. Ei Coloradon tilanne nyt hirveästi eroa Tampan silloisesta, paitsi että faileja contenderina ei ole vielä ihan yhtä monta.

Ei näitä pelejä pelkällä kokemuksella eikä pelkällä maalivahdilla voiteta vaikka monesta viestistä sellaisen kuvan saa. Plussaa molemmista toki Tampalle, mutta on tämä edelleen joukkuepeli ja ovat uudet kädet ennenkin päässyt kannua nostelemaan. Että ei kaikki niin mustavalkoista ole. Kun katsoo Tampan 11 voitettua sarjaa niin Colorado kyllä vaikuttaisi etukäteen olevan yksi kovemmista haasteista, muutamasta loukkaantumisesta huolimatta. Tähän asti Toronto on pistänyt parhaiten kampoihin. Uskon että finaaleja pelataan vähintään 6 peliä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kannattaa myös muistaa että alle 2 vuotta sitten Tampa oli luuseri ilman mestaruutta. Cooperin potkuja vaadittiin CBJ sweepin jälkeen jne.

Juu ja neljän vuoden päästä Colorado voi olla se sama luuseri ilman mestaruutta. Käynyt kerran häviämässä finaalissa oman vuosikymmenensä dynastialle. Voittaa ekan kannun viisi vuotta tuon finaalivisiitin jälkeen vuonna 2027.
 
Ei Coloradon tilanne nyt hirveästi eroa Tampan silloisesta, paitsi että faileja contenderina ei ole vielä ihan yhtä monta.
Yksi missä on eroa, on tasaisuus. Siinä missä Coloradon historia on ollut kakkoskierroksella ulos, kakkoskierroksella ulos, kakkoskierroksella ulos, ykköskierroksella ulos, ei playoffeihin, ei playoffeihin, ei playoffeihin, Tampalla vastaavat seitsemän kautta ennen tätä mestaruusputkea oli ykköskierroksella ulos, konferenssifinaaleissa ulos, ei playoffeihin, konferenssifinaaleissa ulos, finaalitappio, ykköskierroksella ulos, ei playoffeihin.

Eli Tampa ei koskaan jäänyt junnaamaan paikalleen. Onko se sitten hyvä vai huono asia, en tiedä, mutta selvä ero tuossa on.
 

Rush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Colorado oli oikeasti aika tukalassa paikassa Bluesia vastaan vielä, kun erään sankarin tässä ketjussa nimittämä tusinaveskari Binnington oli maalissa ensimmäiset pelit, kunnes Kadri sitten sattui tai "sattui" törmäämään häneen loukkaamalla hänet. Mielestäni tämä käänsi sarjan. Tällä veskarilla on muuten edelleen vähiten päästettyjä maaleja per ottelu ja toiseksi paras torjuntaprosentti kaikista maalivahdeista tämän kevään pudotuspeleissä.

Tässä finaaliparissa kannatan Tampaa, vaikka Coloradossa onkin suomalaisia. Ja siten toivon, että Kadri ei tule peleihin, sen verran on kyseenalainen kaveri taidokkuutensa lisäksi. Kuten jotkut muut täällä, ennustan Coloradolle vaikeaa alkua pariin ekaan peliin, kun niiden pitää suhteellisesti pitkän ottelutauon jälkeen löytää taas se "tatsi" pelaamiseen, ja hyökkäysalueella vastassa ei enää tosiaan olekaan enää Nurseja ja Smithejä, vaan niiden vastakohtia.

Siitäkin olen samaa mieltä, että Colorado tulee varmaankin olemaan lähivuosina paljon voittava joukkue, mutta ehkä ei vielä tänä vuonna riitä. Vielä maksetaan oppirahoja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Colorado on kuin Maple Leafs steroideissa ja suurimmat vaikeudet Tampalla oli nimenomaan Torontoa vastaan. Parempi syvyys ja puolustus on täysin eri planeetalta. Sarjat eivät ole veljiä keskenään, mutta veikkaan Tampan olevan täysin kusessa Avalanchen kanssa.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sinäänsä jännä juttu että mestariksi leimataan kun joukkue on voittanut 11 sarjaa playoffeissa putkeen. Tänä vuonna idässä ei ollut muuta kun tasaisia pareja ja Tampa kampesi silti kaikista voittoon. Florida sarjakin oli paljon 4-0 lukemia tasaisempi. En mitenkään usko että Coloradolta löytyy samanlaista henkistä vahvuutta kääntää kovia pelejä.
Niin lähinnä tarkoitin sitä, että kai sekin jostain kertoo isossa kuvassa, että Coloradon mestaruudelle annetaan luokkaa 1,52 kertoimia ja Tampalle 2,65 nurkkiin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ainoa asia joka mun ”papereissa” voi kääntää tämän Tampalle on maalivahtipeli!

Vasilevskista ei tarvitse sen enempää edes puhua, mutta mulle Kuemper ei ole koskaan ollut ”mestaruutta tavoittelevan joukkueen” ykkösveskari. Toki kanisteri on Osgoodilla, Niemellä, Binnerillä jne. joten ei sen veskarin tarvitse välttämättä olla edes kovin hyvä jos jengi pelaa oman alueen puolustuspelin viimeisen päälle… Mielenkiinnolla seuraillaan, toivottavasti pytty nähdään Suomessa kesällä!
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Tampa vie 4-1. Toivon Coloradon voittoa, mutta en näe siihen oikein mitään saumaa. Maalivahti, puolustus, valmennus, av ja kokemus Tampalle. Hyökkäys ja YV ohuesti Avsille.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Laitetaas vähän omia ajatuksia voimasuhteista, koitetaan katsoa ilman Tampa laseja..

Hyökkäys: 50-50 (Kadri out, Point in)
- Avs saa todella laajasti tehoja, Tampa oli viime kierroksella aika paljon 1 ketjun varassa. Killorn-Cirelli-Hagel ketju on aika ratkaisevassa roolissa, nyt pitäisi saada myös vähän tehoja uskomattoman puolustuksen lisäksi.
- En itse ainakaan usko että Rantanen on vahvimmillaan sentterinä ja toinen vaihtoehto 2 ketjun keskelle on ilmeisesti Compher? Jos kadri pelaa niin hyökkäys kääntyy selvästi Avsille

Puolustus: 55-45 Tampa
- Avsilla liigan paras 1 pari, siihen ei mikään joukkue pysty vastaamaan.
- Tampalle kääntyy 2 ja 3 parit, McDonagh-Cernak ehkä liigan paras puolustava pakkipari. 3 parissa Sergachev ja loistavaa kevättä pelaava Bogosian, Avsilla J.Johnson iso kysymysmerkki ja Manson myös ehkä jossain määrin?

Maalivahdit: 65-35 Tampa
- Vasilevski yksi historian parhaista, Kuemper tämän hetken about top 10?
- Jos Kuemper pelaa omalla top tasollaan niin ero ei ole noin iso, mutta ainakin itselle kysymysmerkki varsinkin loukkaantumisten jälkeen.

Yv ja av: 50-50
- Avsille ylivoima, jos Tampan ylivoima palaa Pointin kanssa tutulle tasolle niin aika tasoissa on.
- Tampan alivoima ollut vahvempaa pleijareissa, tätä en niin tarkasti osaa arvioida mutta varmaan etu Tampalla?

"Pelitapa": 55-45 Avs
- Avsin vauhdikas pelitapa on koko liigan paras, Tampalla löytyy monenlaista vaihtoehtoa mutta varmasti lähdetään hidastamaan vauhtia ja pidetään riskitasot matalana.

Valmennus: 60-40 Tampa
- Cooper varmaan aika yksimielisesti tämän hetken paras valmentaja, uskomaton kyky muunnella joukkueen peliä sekä motivoida joukkue.
- Bednar on kehittänyt loistavan pelitavan mutta on hieman kysymysmerkki miten pystyy muuntautumaan tarvittaessa.

Avs lähtee 55-45 ennakkosuosikkina pelitavan ja kotiedun turvin, Tampalle menee valmennus sekä maalivahti isosti. Jos Tampa ei pysty hidastamaan peliä niin Avs menee menojaan, jos Tampa pystyy hidastamaan peliä kuten Floridaa vastaan niin sarjasta tulee tiukka.

Tampa 4-2 mestaruuteen, Tampa saa hidastettua peliä, Vasilevski ja kokemus tuovat mestaruuden Tampaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos kadri pelaa niin hyökkäys kääntyy selvästi Avsille
Tuskin sieltä hyvässä kunnossa oleva Kadri tulee, jos tulisi. Terveen Kadrin puuttuminen on iso lovi ja kääntää hyökkäyksen Tampalle tai ainakin tasoihin näin paperilla, pelasi Kadri tai ei.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tampa on kyllä masentava joukkue. Yhtä hyvin jääkiekkoa voisi pelata vaikka Seychelleillä. Eli kaipa se taas voittaa, kliinisesti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mitään en lähde ennustamaan, ja pelit näyttää miten käy. MacKinnon on sen verran monta vuotta jo jahdannut Cupia, että kyllä sen hänelle soisi. Ja on tuossa joukkueessa toki muitakin, joihin pätee ihan sama. Esimerkiksi Landeskog ja Johnson. Bonusta vielä siitä, että joukkueessa pelaa kaksi suomalaista.

Pyttyä ei kuitenkaan kenellekään jaeta sympatioiden mukaan, vaan se pitää pelaamalla ansaita. Nyt on Coloradolla vastassa kovin mahdollinen haaste, mitä tällä sarjalla on tarjota. Ja kyllä sama pätee minun mielestäni myös toiseen suuntaan. NHL:n kaksi kovinta joukkuetta on nyt finaaleissa. Ja se on hieno asia, koska konferenssijaon vuoksi kaikkina vuosina ei välttämättä näin käy.
 
Laitetaas vähän omia ajatuksia voimasuhteista, koitetaan katsoa ilman Tampa laseja..

Hyökkäys: 50-50 (Kadri out, Point in)
- Avs saa todella laajasti tehoja, Tampa oli viime kierroksella aika paljon 1 ketjun varassa. Killorn-Cirelli-Hagel ketju on aika ratkaisevassa roolissa, nyt pitäisi saada myös vähän tehoja uskomattoman puolustuksen lisäksi.
- En itse ainakaan usko että Rantanen on vahvimmillaan sentterinä ja toinen vaihtoehto 2 ketjun keskelle on ilmeisesti Compher? Jos kadri pelaa niin hyökkäys kääntyy selvästi Avsille

Puolustus: 55-45 Tampa
- Avsilla liigan paras 1 pari, siihen ei mikään joukkue pysty vastaamaan.
- Tampalle kääntyy 2 ja 3 parit, McDonagh-Cernak ehkä liigan paras puolustava pakkipari. 3 parissa Sergachev ja loistavaa kevättä pelaava Bogosian, Avsilla J.Johnson iso kysymysmerkki ja Manson myös ehkä jossain määrin?
Otan nämä kaksi kohtaa esiin. Tai oikeastaan kyseessä on puolustus, kun ne ovat niin erilaiset. Coloradon puolustus on parempi liikkeessä ja hyökkäyksen luomisessa/auttamisessa. Puolustuspäässä sitten ero on Tampalle. Pitäisin puolustuksia joko tasaisina tai sitten antaisin tuosta pakistosta edun Avsin hyökkäykseen. Vaikka Hedman ja Sergachev ovat hyviä ylöspäin, niin ei pakisto siinä suhteessa pärjää lähellekään Makarin johtamalla Avsille.

Edit. Ja tämä ei oikeastaan sulle, vaan tuntui, että tuolla aiemmin oli pakiston erilaisuutta jätetty huomiotta ja vertailtu hyökkäyskalustoa ja pakiston puolustustaitoa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Itselläni mielenkiinto kohdistuu mm. siihen, että miten MacKinnon pystyy käsittelemään tilanteen, jossa ottelusarja ei etene Coloradon komennossa? Onko henkistä kasvua tapahtunut sen verran, että homma ei mene kiukutteluksi ja yksin puskemiseksi? Tampalla tuntuu olevan kyky reagoida vastustajan pelitapaan sitä paremmin, mitä pidemmäksi sarja menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös