College Football Kausi 2013

  • 7 129
  • 48

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En löytänyt tällaista ketjua, lieneekö sitten minulta tarkkuuden puutetta vai jatkoaikalaisten yleisen kiinnostuksen puutetta. Joka tapauksessa USA:n College football eli yliopistojen jenkkifutiskausi on jo hyvällä alulla, ja useampi kierros on jo pelattu. Viime kausien tapaan Alan Bamba eli Alabama on taas rankattu ykköseksi, ja vaikka kausi on neljällä voitolla alkanutkin, niin mitään murskavoittoja heiltä en ole muistaakseni nähnyt, ja Texas A&M:ää vastaan meni ainakin numerollisesti aika tiukaksi. Lännen ihme on nykyään Oregon, jonka kampuksella vierailin tässä runsas kuukausi sitten. Oregon on puolestaan vetänyt aika murskalinjalla ja tehnyt joka pelissä vähintään 55 pistettä, vaikkei vastustajat nyt ihan kovimmista päästä olekaan olleet. Huimaava suoritus joka tapauksessa. Ehkä hieman yllättäen Clemson vetää kolmantena tyrmättyään Georgian. Oma suosikkini Florida kompastui heti avauksessa Miamiin ja kausi oli olla jo ohi, mutta jos he vetävät loppukauden tappioitta, niin mahdollisuudet National Championshipiin tai ainakin SEC championshipiin ovat vielä olemassa. Tosin Florida quarterback eli kuuppa Jeff Driskel katkaisi koipensa ja on poissa koko loppukauden, mutta varaosa Tyler Murphy pelasi hyvin ainakin Kentuckya vastaan.

Yksi ainakin minua eniten koskettavimmista tapahtumista toistaiseksi oli USC:n valmentaja Lane Kiffinin potkut kun heille tuli kunnolla turpiin Sun Devil stadionilla Phoenixin kieppeillä Arizona Statelta. USC on siis kompuroinut, mutta vastaavasti UCLA, se Los Angelesin toinen (tai riippuen keneltä kysytään, ensimmäinen) tiimi parantaa menoaan jatkuvasti. Mutta SEC eli Southeastern Conference on ja pysyy sinä parhaimpana konferenssina maassa, vaikka länsirannikon Pac-12 yrittääkin vastata haasteeseen.

Heisman Watchissa, eli "parhaalle college-pelaajalle" annettavassa palkinnossa on vielä monia mukana, mm. viime vuoden voittaja Johnny "Football" Manziel (Texas A&M), ja iso liuta muiden koulujen kuuppia, kärjessä ehkä Oregonin Marcus Mariota ja Clemsonin Tajh Boyd.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Viime kauteen verrattuna on tullut vähän heikommin seurattua tällä kaudella, osin tuon oman suosikin USC:n sukelluksen takia. Itse olisin laittanut Max Brownen kylmästi aloittamaan true freshmanina Matt Barkleyn tavoin, kaverilla kuitenkin selvästi enemmän lahjoja kuin Kesslerillä tai Wittekillä. Ja Kiffin sai tosiaan kenkää, mutta USC:hen on aina kova veto. Saa nähdä kuka sieltä lopulta palkataan.

Jotenkin tuntuu että Heisman Trophy -kamppailussa tulee vielä joku jokerikortti ja vetää noiden kaikkien edelle. Mestaruuden kannalta taas en usko yllätyksiin, sillä on se Alabama vaan niin kova. Ehkä mikroskooppisen pienet tappion mahdollisuudet on tulevassa SEC:n mestaruuskamppailussa Georgiaa vastaan, jos Aaron Murrayllä on kaikki tähdet suotuisessa järjestyksessä.

Oma top 5:

#1 Alabama - Itsestään selvä, kaatanut jo "Johnny Footballin" sekä arkkivihollisen LSU:n. Puolustus on rautaa, ja hyökkäystä kontrolloi "game manager" McCarron.
#2 Clemson - Yksi maan parhaista QB-WR -comboista (Boyd ja Watkins), kova kotiyleisö ja muutenkin yllätysvalmis joukkue. Henkilökohtaisesti pidän Dabo Swinneytä myös todella kovana koutsina.
#3 Ohio State - Oli viime vuonna jo hyvä. Braxton Millerillä on paljon nykypelinrakentajalta vaadittavia ominaisuuksia, vaikka onkin vielä raakile.
#4 Oregon - Vaikka en Mariotan suurin fani olekaan, ja Chip Kellyn lähtökin vei kokonaiskuvaa miinukselle, niin Ducks on kyllä aloittanut vakuuttavasti.
#5 Louisville - Tuleva ykkösvaraus Teddy Bridgewater johtaa hyökkäystä, ja helppo otteluohjelma varmasti auttaa.

Kunniamaininnat Florida Statelle, Texas A&M:lle, LSU:lle sekä UCLA:lle.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jooh, ei ole tänä vuonna tullut seurattua collegea kovinkaan tarkasti. Syynä se, että ESPN America ei enää näy tv:stäni enkä jaksa striimien kanssa taistella, jolloin pelien näkeminen jää melko olemattomaksi. Jonkin verran olen SI.comista noita otteluraportteja lukenut ja kärkijoukkueiden otteluiden tulokset ja boxscoret tarkistanut. Mielenkiintoa laskee myös oman collegesuosikin, USC:n, sukeltaminen. Kiffin sai kenkää, ja hyvä niin. Melkoisen vastenmielisen oloinen tyyppi hän olikin. Trojansilla painaa myös sanktiot stipendien määrän suhteen, mikä vaikeuttaa hyvien pelaajian rekrytoimista. Lisäksi pelinrakentajien kohdalla tuntuu olevan nyt suvantovaihe mikä näkyy suoraan tehottomana hyökkäyspelinä. Saa nähdä onko Max Browne seuraava "suuri" USC QB. Laitoin tuon suuren lainauksiin siitä syystä, että yleensähän nämä USC QB:t ovat flopanneet NFL:ssä. Toki sillä ei sinänsä ole mitään tekemistä collegepelin kanssa.

Alabama tuntuu jyräävän jälleen voitosta voittoon. Toivosin, että edes joku 'Bamalle pystyisi laittamaan kampoihin, ettei olisi niin yksipuolista tuo mestaruuspytyn nostelu. Johnny Manzielin pärstä ärsyttää itseäni sen verran, että toivottavasti ei voita toista Heismania. Uskon tosin, että hänestä tulee ihan hyvä pelaaja NFL-tasollakin, vaikka moni tätä epäileekin.

Mites muuten Jadeveon Clovneylla on lähtenyt kausi käyntiin? Hype ennen kauden alkua oli ihan järjettömissä mittasuhteissa, mutta nyt on ollut vähän hiljaisempaa hehkutusjuttujen suhteen.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Eilisen Clemson-voiton jälkeen taisi Florida Staten QB Jameis Winston nousta suurimmaksi Heisman-suosikiksi... joskin Mariota on myös edelleen hyvä ehdokas.

Muutenkin FSU näyttää joukkueena kovalta, ja BCS National Championshipin joukkueet uskoisin löytyvän nelikosta 'Bama, FSU, Oregon ja Ohio State... Joista ensi viikolla Ducksilla ainakin on kova haaste edessä UCLA:a vastaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Muutenkin FSU näyttää joukkueena kovalta, ja BCS National Championshipin joukkueet uskoisin löytyvän nelikosta 'Bama, FSU, Oregon ja Ohio State... Joista ensi viikolla Ducksilla ainakin on kova haaste edessä UCLA:a vastaan.
Tuskin siinä paljon haastetta on, kun Bruinsit hävisivät jo tällä viikolla Stanfordille. Kismittää taas tämä(kin) kausi, kun Gaattorit ovat jälleen kerran ihan suolla ja vihollinen #1 Free Shoes University menee voitosta voittoon...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eilisen Clemson-voiton jälkeen taisi Florida Staten QB Jameis Winston nousta suurimmaksi Heisman-suosikiksi... joskin Mariota on myös edelleen hyvä ehdokas.
Mariota oli vielä kaikilla katsomillani listoilla ykkösenä, mutta katsotaan uudelleen ensi viikolla.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eilisen Clemson-voiton jälkeen taisi Florida Staten QB Jameis Winston nousta suurimmaksi Heisman-suosikiksi... joskin Mariota on myös edelleen hyvä ehdokas.
Yhtään varsinaista college matsia en Winstonilta ole nähnyt, kun mikään kanava ei Suomessa pelejä näytä enkä ole jaksanut alkaa yöllä striimien kanssa vääntämään. Mutta muistan kun Winston oli high school senior ja hypetettiin kovasti. Viime vuoden redshirttasi ja pelasi baseballia. Tänä vuonna sitten suoraan starteriksi ja on pelannut paremmin kuin EJ Manuel, jonka Bills varasi viime draftissa numerolla 14. Joten aika kova kaveri tämä Winston. Kaiken lisäksi hyvin viihdyttävä persoona, mikä on jokseenkin poikkeuksellista pelinrakentajalle. Kaikesta mitä olen lukenut ja jotain haastatteluja nähnyt, niin vaikuttaa myös "level headed" tyypiltä, mitään JaMarcus Russellin tyyppistä pää täynnä kusta -meininkiä ei ole havaittavissa. Puolikas kausi on aivan liian lyhyt otantaväli alkaa hehkuttaa miestä sen suuremmin, mutta mahtava alku college uralle joka tapauksessa. Heisman Racessa on tiukasti mukana ja varmasti NFL scoutit ovat jo nyt tietoisia miehen potentiaalista. 2015 draftiin Winston voisi teoriassa jo osallistua ja näillä näytöillä olisi korkea varaus. Mutta laitetaan nyt jäitä hattuun ja annetaan kaverin rauhassa kypsyä ja kehittyä. Mielenkiintoinen pelaaja joka tapauksessa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No nyt tapahtui kärkipäässä, kun Oregonin Ankat kupsahtivat ketoon Stanfordin edessä. En pitänyt tästä tuloksesta, koska se nostaa varmaankin FSU:n Bowlin loppuotteluun, jos he voittavat loppupelinsä. Täytyy vaan pitää kädet ristissä, että gaattorini näyttävät kaapin paikan runkosarjan viimeisessä pelissä Gatorvillessä. Mahtaako Jameis Winston (FSU:n kuuppa) nousta samalla Marcus Mariotan ohi Heisman Trophy suosikiksi?
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kun tuota Florida Staten loppuohjelmaa katsoo, niin kyllähän toi jengi väkisinkin marssii National Championship Gameen. Ja vastustaja puolestaan tullee - yllätys, yllätys - Tuscaloosasta. Alabama pelaa tänään LSU:ta vastaan, ja vaikka toi onkin klassikkomatsi, ei 'Bamalla kaiken järjen mukaan pitäis olla mitään vaikeuksia pyyhkiä Tigersia tieltään. Tosin voittihan Stanfordkin, vaikka point spread vedonlyöntimarkkinoilla oli Stanford +10. Stanford pelasi kuitenkin kotikentällään ja on korkeammalle rankattu kuin LSU. Taitaa 'Bamalla olla vielä sopivasti lepoviikko ennen tätä samalla tapaa kuin ennen Aggiesin ja Manzielin kohtaamista.

Ehkä viimeinen matsi, joka voisi konsensusta jotenkin horjuttaa, on Auburn-Alabama. Tuo pelataan Auburnin kotikentällä, ja joukkue on tällä hetkellä #9 valtakunnassa. Vaikea kuitenkaan uskoa, että Sabanin Tide tätä hommaa enää tuossa vaiheessa ryssisi.

CBS-kanavan 60 minutes -ohjelmassa oli juttua Nick Sabanista. "Mediocre people don't like high achievers, high achievers don't like mediocre people." Kannattaa katsoa:

http://www.youtube.com/watch?v=xEp47-kX6jg
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
1. Alabama
2. Florida State
3. Ohio State
4. Stanford
5. Baylor

Siinä BCS-ranking. Alabama selvisi LSU:sta, joten Stanfordin voitto Oregonista jäi viikon ainoaksi pommiksi (Oregon putosi kuudenneksi). Alabama antoi kyllä itsestään taas aika vakuuttavan kuvan. Puolustus pitää, ja hyökkäys on mahtava yhdistelmä Yeldonin juoksuja ja McCarronin johtamaa kirurgintarkkaa heittohyökkäystä.

Edellisessä viestissäni unohdin mainita, että onhan Alabamalla tämän LSU-voiton jälkeen vielä toinenkin kanto kaskessa Auburnin lisäksi. Tarkoitan tietysti SEC:n mestaruuspeliä, jossa vastaan tulee ehkä Missouri. Eli on se reitti sinne isoon matsiin hieman karikkoinen mutta eiköhän Crimson Tide itsensä vielä National Championship Gamesta löydä. Florida Staten täytyy käytännössä vain kävellä sinne, sillä ACC on tällä hetkellä kärjistetysti "FSU + ynnä muut".

Heisman-kisasta on tulossa mielenkiintoinen. Jameis Winstonia pidetään suosikkina. Hänen tilastonsa ovat kuitenkin huonommat kuin Johnny Manzielin, jolle Heisman olisi toinen peräkkäinen. Itse toivon ehdottomasti, että Johnny Football tuon veisi, koska on hän kuitenkin ihan kiistattomasti tuon sirkuksen paras pelaaja. Valitettavasti Johnny on aika epäsuosittu jätkä ja toilaillut vähän kentän ulkopuolella. Toinen Winstonia puoltava tekijä valitsijoiden silmissä on FSU:n menestys. Ei sille vaan mitään voi, mutta näihin henkilökohtaisiin palkintoihin onnistutaan aina sekoittamaan ne joukkueen ansiot. Näin on käynyt baseballissa Cabreran ja Troutin kohdalla, ja niin saattaa käydä nyt tässä Winston-Manziel-tapauksessa.

Todellisuus on kuitenkin se, että Aggiesin puolustus on aivan järkyttävän huono. Johnny Football joutuu käytännössä omakätisesti voittamaan noita matseja, ja se jos mikä on Heisman-suorittamista. Ei Johnny sille mitään voi, että Winstonilla on parempi joukkue ympärillään.

Toivottavasti Johnny Footballista tulee Johnny Heisman vielä toistakin kertaa urallaan. Huikea veijari, joka on yksinkertaisesti parempi kuin muut ja ansaitsee kyseisen palkinnon.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Jooh, ei ole tänä vuonna tullut seurattua collegea kovinkaan tarkasti. Syynä se, että ESPN America ei enää näy tv:stäni enkä jaksa striimien kanssa taistella, jolloin pelien näkeminen jää melko olemattomaksi.

Itsellänikin on jäänyt collegefutis-seuranta tyystin kun tuo ainoa tv-kanava, josta sitä olisi voinut seurata, lopetettiin. Harmillisen lyhytnäköistä toimintaa ESPN:ltä muutenkin. Kuvittelivatko saavansa maksullisiin nettipalveluihinsa ryntäyksen? Ahneella on jne...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toivottavasti Johnny Footballista tulee Johnny Heisman vielä toistakin kertaa urallaan. Huikea veijari, joka on yksinkertaisesti parempi kuin muut ja ansaitsee kyseisen palkinnon.
Epäilen tuota, sillä tiettävästi vain yksi pelaaja (Archie Griffin, 1974 ja 1975) on voittanut Heismanin kahdesti. Sitä halutaan jakaa mahdollisimman monelle pelaajalle.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Viimeinkin valoa tunnelin päässä, USC kukistaa Stanfordin lauantai-illan trillerissä! Cody Kessler teki siis jotain sellaista, johon Matt Barkley ei kyennyt kertaakaan urallaan. Ensi viikolla voisi olettaa Stanfordin putoavan sinne yhdeksännen sijan paikkeille, ja Trojans voisi nousta rankingin viimeisille sijoille, kun sieltä nyt Texas, UGA ja Miami ainakin putoavat.

Kannatti valvoa ja katsoa USC-Stanford & Oilers-Flames -yhdistelmää, voitot 2/2!
 

Rocco

Jäsen
Joudun editoimaan tämän viestin pariin lyhyempään osaan, koska yhden viestin merkkimäärä kasvoi liian isoksi. Eli lukekaa alempaa uudelleen.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
(Laitan tämän tekstin vasta listan loppuun, koska tekstin pituus meni liian pitkäksi, ja helpompi poistaa ja lisätä lyhyt teksti, kuin tuo ylläoleva piiiiiiikä listaus...)

Ihan aikani kuluksi tässä tein pienehkön listauksen College-joukkueista, ja heidän kotipaikoistaan. Tuntuu aika monesti uskomattomalta, miten joku Penn State pystyy vetämään kotikentälleen jatkuvasti yli 100.000 katsojaa, kun joukkue pelaa n. 150km päässä lähimmistä isoista kaupungeista. Lisäksi outoa on se, että hyvin monissa osavaltioissa college-joukkueet eivät pelaa osavaltion isoimmissa kaupungeissa, vaan pienemmissä pitäjissä. Toki poikkeuksiakin löytyy, ainakin Texas ja Kalifornia on hyvin edustettuna isoimpien kaupunkien osalta, mutta vastapainona on mm. Kansas, Illinois, New York ja erityisesti Michigan on isoimpien kaupunkien osalta aika tyhjää. Tulkinnanvaraakin on toki aika paljon, sillä jotkut koulut pelaavat alle tunnin ajomatkan päässä jostakin isosta metropolista, vaikka itse kotipaikka olisi pienenpieni kauppala. FAU, FIU ja Miami jotka kaikki ovat Miamin lähiöalueilla, Rutgers, Oklahoma, Colorado, Northwestern tai Iowa State esimerkkinä. Löytyy toki sitten aivan keskellä ei-mitään pelaavia joukkueita, joiden stadion on isompi kuin kaupungin väkiluku, vaikka Washington State, Ole Miss tai West Virginia.

No, tässä listausta. Listassa on ensin osavaltio ja sulkeissa päätason joukkueiden määrä, sen osavaltion kolme suurinta kaupunkia, joukkueiden kotipaikka ja väkiluku, sekä matka lähimpiin isoimpiin kaupunkeihin. Koitan jossakin vaiheessa vielä lisätä stadionien koot, kunhan jaksan...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos Rocco varsin mielenkiintoisesta listauksesta. Ne stadionin koot olisivat tietenkin mielenkiintoinen lisä vielä tuohon. Tennesseen neljäs joukkue on muuten Middle Tennessee State eikä "Meddle Tennessee" (satun tietämään, koska entinen opiskelukaverini on siellä proffana). Mielenkiintoinen kysymys myös tuo, että miksi yliopistot sijaitsevat usein keskellä ei mitään. Osasyynä voisi olla se, että niiden sijaintipaikka on osaltaan kompromissi isompien asutuskeskusten välillä, mutta tuo ei voi olla koko totuus.
 

Rocco

Jäsen
Tennesseen neljäs joukkue on muuten Middle Tennessee State eikä "Meddle Tennessee" (satun tietämään, koska entinen opiskelukaverini on siellä proffana). Mielenkiintoinen kysymys myös tuo, että miksi yliopistot sijaitsevat usein keskellä ei mitään. Osasyynä voisi olla se, että niiden sijaintipaikka on osaltaan kompromissi isompien asutuskeskusten välillä, mutta tuo ei voi olla koko totuus.
Kirjoitusvirhe tuo Meddle... korjaan sen samalla kun listaan nuo stadionien koot.

Monesti yliopistot ovat todella vanhoja, jopa parisataa vuotta on ikää vanhimmilla opinahjoilla. Tuolloin on maatieteelliset kartatkin olleet väestön sijainnin osalta todella erilaiset kuin nyt. Ja nuo yliopistojen kampukset ovat isoimmissa kouluissa pienen suomalaisen kaupungin kokoisia, niin myös tonttimaan saanti näin isoille komplekselle on ollut varmasti kynnyskysymys, jo aikoinaan. Varmasti osasyy voi olla myös tarkoituksellinen sijoittaminen pois osavaltion pää- ja suurkaupungeista. Mutta, veikkaan että isoin syy on se, että monet nykyisistä suurkaupungeista ovat kasvaneet suuriksi myöhemmin, tai kyseinen koulu vaatii opiskelualojen takia hieman poikkeuksellisen sijainnin.
 

Rocco

Jäsen
Elikkä, tässä alla pätkittynä tuo listaus uudelleen...

Lisätty Stadionit ja niiden koot. Italic-fontilla ne stadionit, joissa pelataan myös NFL:ää.

Florida (7):

Jacksonville
Miami
Tampa


Central Florida: Orlando (238.000) Bright House Networks Stadium (45,323)
South Florida: Tampa (346.000) Raymond James Stadium (65,857)
Florida State: Tallahassee (151.000) Doak Campbell Stadium (82,300)
Florida International: University Park (26.000), suur-Miami (2.500.000) FIU Stadium (25.000)
Miami: Coral Cables (47.000), suur-Miamin alue (2.500.000) Sun Life Stadium (75,504)
Florida: Gainesville (124.000). Ben Hill Griffin Stadium (88,458)
Florida Atlantic: Boca Raton (74.000), West Palm Beach (1.300.000). Miami 80km. FAU Stadium (30.000)

Texas (12):

Houston
San Antonio
Dallas


Houston: Houston (2.100.000) Reliant Stadium (71,054) sekä BBVA Compass Stadium (22,039) Tilapäiset stadionit käytössä, uusi oma stadion rakenteilla vanhan tilalle
Rice: Houston (2.100.000) Rice Stadium (47,000)
Texas A&M: College Park (97.000). Houston 160km, Austin 180km, Waco 150km. Kyle Field (82,589)
Baylor: Waco (125.000) Floyd Casey Stadium (50.000)
Texas: Austin (842.000) Darrell K Royal–Texas Memorial Stadium (100,119)
SMU: Dallas (1.190.000) Gerald J. Ford Stadium (32.000)
TCU: Fort Worth (741.000) Amon G. Carter Stadium (45.000)
North Texas: Denton (113.000). Dallas 60km, Fort Worth 60km. Apogee Stadium (30.850)
UTSA: San Antonio (1.300.000) Alamodome (65.000)
Texas State: San Marcos (44.000). Austin 55km, San Antonio 75km. Bobcat Stadium (30.000)
UTEP: El Paso (675.000) Sun Bowl Stadium (51,500)
Texas Tech: Lubbock (297.000). Jones AT&T Stadium (60,862)

Kalifornia (7):

Los Angeles
San Diego
San Jose


USC: Los Angeles (3.790.000). Memorial Coliseum (93,607) *1984 Olympialaisten stadion muunnettuna
UCLA: Los Angeles (3.790.000). Rose Bowl (92,542)
Stanford: Palo Alto, San Francisco Bay Area (7.500.000) Stanford Stadium (50.000)
Cal: Berkeley, Oakland, San Francisco Bay Area (7.500.000). California Memorial Stadium (62,717)
San Jose State: San Jose (985.000), San Francisco Bay Area (7.500.000). Spartan Stadium (30,456)
San Diego State: San Diego (1.300.000). Qualcomm Stadium (70,561)
Fresno State: Fresno (112.000). Bulldog Stadium (41,031)

Ohio (8):

Columbus
Cleveland
Cincinnati


Ohio State: Columbus (787.000). Ohio Stadium (102,329)
Ohio: Athens (23.000). Columbus 120km, Cincinnati 220km. Peden Stadium (24.000)
Miami (OH): Oxford (23.000). Cincinnati 75km. Yager Stadium (24,286)
Cincinnati: Cincinnati (1.500.000). Nippert Stadium (25,097)
Toledo: Toledo (287.000). Glass Bowl (26,248)
Bowling Green: Bowling Green (30.000). Toledo 40km. Doyt Perry Stadium (23,724)
Akron: Akron (119.000). Cleveland 60km. InfoCision Stadium (30.000)
Kent State: Kent (28.000). Akron 20km, Cleveland 50km. Dix Stadium (25.000)

Michigan (5):

Detroit
Grand Rapids
Warren


Michigan: Ann Arbor (113.000). Michigan Stadium (109,901)
Michigan State: East Lansing, Lansing metropolitan (313.000). Spartan Stadium (75,005)
Western Michigan: Kalamazoo (75.000). Detroit 210km, Lansing 120km, Grand Rapids 85km. Waldo Stadium (30,200)
Eastern Michigan: Ypsilanti, Ann Arbor metropolitan (113.000). Rynearson Stadium (30.200)
Central Michigan: Mount Pleasant (26.000). Flint 130km, Lansing 110km, Grand Rapids 120km. Kelly/Shorts Stadium (30.199)

Louisiana (5):

New Orleans
Baton Rouge
Shreveport


Tulane: New Orleans (370.000). Mercedes-Benz Superdome (69,703)
LSU: Baton Rouge (220.000). Tiger Stadium (92,542)
Louisiana Tech: Ruston (22.000). Shreveport 95km, Alexandria 140km. Joe Aillet Stadium (30,600)
UL Monroe: Monroe (55.000). Shreveport 150km, Baton Rouge 260km. Malone Stadium (30,427)
Louisiana-Lafayette: Lafayette (120.000). Cajun Field (31,000)

N + S Carolina (5+2):

Charlotte
Raleigh
Greensboro

Columbia
Charleston
North Charleston


North Carolina State: Raleigh, Raleigh-Durham metro (1.180.000). Carter-Finley Stadium (57,583)
Duke: Durham, Raleigh-Durham metro (1.180.000). Wallace Wade Stadium (33,941)
North Carolina: Chapel Hill, Raleigh-Durham metro (1.180.000). Kenan Memorial Stadium (62,980)
East Carolina: Greenville, NC (86.000). Raleigh 130km. Dowdy–Ficklen Stadium (50,000)
Wake Forest: Winston-Salem (229.000). BB&T Field (31,500)
South Carolina: Columbia (129.000). Williams-Brice Stadium (80,250)
Clemson: Clemson (13.000). Greenville, SC 55km. Memorial Stadium (81,500)

Alabama (5):

Birmingham
Montgomery
Mobile


Alabama: Tuscaloosa (97.000). Birmingham 95km. Bryant–Denny Stadium (101,821)
UAB: Birmingham (212.000). Legion Field (71,594)
Auburn: Auburn (56.000). Montgomery 80km, Birmingham 165km. Jordan–Hare Stadium (87,451)
Troy: Troy (18.000). Montgomery 85km. Veterans Memorial Stadium (30,000)
South Alabama: Mobile (195.000). Ladd Peebles Stadium (40,646)
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Tennessee (4):

Memphis
Nashville
Knoxville


Tennessee: Knoxville (182.000). Neyland Stadium (102,455)
Vanderbilt: Nashville (624.000). Vanderbilt Stadium (39,790)
Memphis: Memphis (655.000). Liberty Bowl Memorial Stadium (62,380)
Middle Tennessee: Murfreesboro (108.000). Nashville 75km. Johnny "Red" Floyd Stadium (31,000)

Indiana (4):

Indianapolis
Fort Wayne
Evansville


Purdue: West Lafayette, Lafayette metro (235.000). Ross–Ade Stadium (62,500)
Ball State: Muncie (70.000). Indianapolis 95km, Fort Wayne 120km. Scheumann Stadium (22,500)
Indiana: Bloomington (80.000). Indianapolis 80km. Memorial Stadium (52,959)
Notre Dame: Notre Dame, South Bend metro (303.000). Notre Dame Stadium (80,795)

Georgia (3):

Atlanta
Augusta
Columbus


Georgia Tech: Atlanta (440.000). Bobby Dodd Stadium at Historic Grant Field (55,000)
Georgia State: Atlanta (440.000). Georgia Dome (71,228)
Georgia: Athens (115.000). Sanford Stadium (92,746)

Virginia & West Virginia (5):

Virginia Beach
Norfolk
Chesapeake


Charleston
Huntington
Parkersburgh


Virginia Tech: Blacksburg (42.000). Roanoke 70km, Richmond 270km. Lane Stadium (66,233)
Virginia: Charlottesville (43.000). Richmond 100km, Norfolk 220km. Scott Stadium (61,500)
Old Dominion: Norfolk (245.000). Foreman Field at S.B. Ballard Stadium (20,118)
West Virginia: Morgantown (29.000). Mountaineer Field at Milan Puskar Stadium (60,000)
Marshall: Huntington (49.000). Joan C. Edwards Stadium (38,019)

Oklahoma (3):

Oklahoma City
Tulsa
Norman


Oklahoma State: Stillwater (45.000). Oklahoma City 95km, Tulsa 95km. Boone Pickens Stadium (60,218)
Oklahoma: Norman, Oklahoma City metro (1.100.000). Gaylord Family Oklahoma Memorial Stadium (82,112)
Tulsa: Tulsa (395.000). Skelly Field at H. A. Chapman Stadium (35,542)

Colorado (3):

Denver
Colorado Springs
Aurora


Colorado State: Fort Collins (148.000). Denver 105km. Sonny Lubick Field at Hughes Stadium (34,400)
Colorado: Boulder (97.000). Denver 25km. Folsom Field (53,750)
Air Force (sotilasakatemia): Colorado Springs (430.000). Falcon Stadium (46,692)

Utah (3):

Salt Lake City
West Valley City
Provo


Utah State: Logan (49.000). Salt Lake City 120km. Romney Stadium (25,513)
Utah: Salt Lake City (189.000). Rice-Eccles Stadium (45,017)
BYU: Provo (112.000). Salt Lake City 80km. LaVell Edwards Stadium (63,725)

Illinois (3):

Chicago
Aurora
Rockford


Northwestern: Evanston (75.000). Chicago 25km. Ryan Field (47,130)
Illinois: Champaign, Champaign-Urbana (231.000). Chicago 185km, Springfield 140km. Memorial Stadium (60,670)
Northern Illinois: DeKalb (43.000). Chicago 100km, Rockford 85km. Brigham Field at Huskie Stadium (25,500)

Kentucky (3):

Louisville
Lexington
Owensboro


Louisville: Louisville (750.000). Papa John's Cardinal Stadium (56,000)
Kentucky: Lexington (305.000). Commonwealth Stadium (67,606)
Western Kentucky: Bowling Green (60.000). Louisville 175km, Lexington 220km. Houchens Industries–L. T. Smith Stadium (22,000)

Pennsylvania (3):

Philadelphia
Pittsburgh
Allentown


Pittsburgh: Pittsburgh (305.000). Heinz Field (65,050)
Penn State: University Park (12.000). Pittsburgh 190km, Philadelphia 300km, Harrisburg 140km. Beaver Stadium (106,572)
Temple: Philadelphia (1.550.000). Lincoln Financial Field (69,029)

Mississippi (3):

Jackson
Gulfport
Hattiesburg

Ole Miss: Oxford (18.000). Tupelo 85km, Jackson 250km. Vaught–Hemingway Stadium (60,580)
Mississippi State: Starkville (23.000). Columbus 40km, Jackson 180km. Davis Wade Stadium (55,082)
Southern Miss: Hattiesburg (46.000). Gulfport / Biloxi 110km, Jackson 140km. M. M. Roberts Stadium (36,000)

New York (3):

New York City
Buffalo
Rochester


Buffalo: Buffalo (260.000). UB Stadium (29,013)
Syracuse: Syracuse (145.000). Carrier Dome (49,250)
Army (sotilasakatemia): West Point (7.000). Blaik Field at Michie Stadium (38,000)
 

Rocco

Jäsen
Oregon (2):

Portland
Salem
Eugene


Oregon: Eugene (156.000). Portland 180km. Autzen Stadium (54.000)
Oregon State: Corvallis (55.000). Portland 120km, Eugene 75km. Reser Stadium (45,674)

Washington (2):

Seattle
Spokane
Tacoma


Washington State: Pullman (30.000). Seattle 450km, Spokane 120km, Kennewick 250km. Martin Stadium (32,248)
Washington: Seattle (635.000). Husky Stadium (72,500)

Idaho (2):

Boise
Nampa
Meridian


Boise State: Boise (215.000). Bronco Stadium (37,000)
Idaho: Moscow (24.000). Boise 450km, Couer D’alene 230km, Lewiston / Clarkson 55km. Kibbie Dome (16,000) *pienin ja ainut alle 20.000 katsojan stadion

Nevada (2):

Las Vegas
Henderson
Reno

UNLV: Las Vegas (595.000). Sam Boyd Stadium (36,800)
Nevada: Reno (225.000). Mackay Stadium (29,993)

Arizona (2):

Phoenix
Tucson
Mesa


Arizona State: Phoenix (1.500.000). Sun Devil Stadium, Frank Kush Field (71,706)
Arizona: Tucson (500.000). Arizona Stadium (51,811)

New Mexico (2):

Albuquerque
Las Cruces
Rio Rancho


New Mexico State: Las Cruces (100.000). Albuquerque 360km. Aggie Memorial Stadium (30,343)
New Mexico: Albuquerque (1.145.000). University Stadium (39,224)

Kansas (2):

Wichita
Overland Park
Kansas City


Kansas State: Manhattan (52.000). Topeka 95km, Kansas City 195km, Wichita 190km. Bill Snyder Family Football Stadium (50,000)
Kansas: Lawrence (87.000). Kansas City 75km, Topeka 40km, Wichita 280km. Memorial Stadium (50,071)

Iowa (2):

Des Moines
Cedar Rapids
Davenport


Iowa State: Ames (59.000). Des Moines 50km. Jack Trice Stadium (55,000)
Iowa: Iowa City (70.000). Des Moines 180km, Cedar Rapids 45km, Davenport 90km. Kinnick Stadium (70,585)

Arkansas (2):

Little Rock
Fort Wayne
Jonesboro


Arkansas: Fayetteville (75.000) & Little Rock (717.000). Donald W. Reynolds Razorback Stadium, Frank Broyles Field (72,000) tai AT&T Field (55,000)
Arkansas State: Jonesboro (121.000). Liberty Bank Stadium (30,964)

Massachusetts (2):

Boston
Worcester
Springfield


Boston College: Chestnut Hill, Boston metro (650.000). Alumni Stadium (44,500)
UMass: Amherst (37.000). Boston 150km, Springfield 45km, Worcester 90km. Gillette Stadium (68,756)

Maryland (2):

Baltimore
Rockville
Frederick


Maryland: Washington D.C. metro (4.500.000). Byrd Stadium (51,802)
Navy (sotilasakatemia): Annapolis (38.000). Navy–Marine Corps Memorial Stadium (34,000)

Hawaii:

Honolulu
Hilo
Kailoa


Hawaii: Honolulu (390.000). Aloha Stadium (50,000)

Wyoming:

Cheyenne
Casper
Laramie

Wyoming: Laramie (30.000). Cheyenne 75km, Casper 230km. War Memorial Stadium (29,181)

Nebraska:

Omaha
Lincoln
Bellevue


Nebraska: Lincoln (258.000). Memorial Stadium (87,091)

Minnesota:

Minneapolis
St. Paul
Rochester


Minnesota: Minneapolis (2.900.000). TCF Bank Stadium (50,805)

Wisconsin:

Milwaukee
Madison
Green Bay


Wisconsin: Madison (240.000). Milwaukee 130km. Camp Randall Stadium (80,321)

Missouri:

Kansas City
St. Louis
Springfield


Missouri: Columbia (108.000). St.Louis 190km, Kansas City 200km. Faurot Field (71,004)

Connecticut:

Bridgeport
Hew Haven
Hartford


Connecticut: Mansfield (26.000). Hartford 40km. Rentschler Field (40,000)

New Jersey:

Newark
Jersey City
Paterson


Rutgers: New Brunswick (55.000). New York City metro 60km. High Point Solutions Stadium (52,454)
 

Rocco

Jäsen
Lyhyenä yhteenvetona muutama pointti.

- Kuusi stadionia ylittää 100,000 katsojan rajan. Michigan, Penn State, Tennessee, Ohio State, Alabama ja Texas.

- Vain yksi stadion on alle 20,000 katsojaa, sekin Idaho Vandalsin sisähalli, joka vetää 16,000 katsojaa.

- Erikoisjärjestelyillä on myös USC sekä UCLA myynyt yli 100,000 katsojaa omille stadioneilleen.

- Neljä stadionia on rakennettu ennen vuotta 1920. Vanhin, Georgia Techin stadion on rakennettu 1913, toki sitäkin on laajennettu ja uusittu pariin otteeseen.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
- Vain yksi stadion on alle 20,000 katsojaa, sekin Idaho Vandalsin sisähalli, joka vetää 16,000 katsojaa.

Tässä oli ilmeisesti tarkoitus listata Division 1-A tason kouluja (tai onko tällä tasolla nykyisin joku uusi nimi), entisen alemman tason 1-AA tason Youngstown State ainakin puuttui listauksesta.

Tarkoitan vain sitä että onhan Amerikassa vaikka kuinka paljon kouluja tähän lisäksi joissa on alle 20.000 kapasiteetin katsomoita, ettei tästä jää väärä käsitys kenellekään (vaikka en missään nimessä oleta että alkaisit kaikista yliopistoista listausta tekemään).

Ivy League ilmeisesti myös puuttuu tästä listauksesta (en muista tarkkaan onko Ivy league jenkkifutiksessa alemmalla 1AA tasolla).
 

Rocco

Jäsen
Tässä oli ilmeisesti tarkoitus listata Division 1-A tason kouluja (tai onko tällä tasolla nykyisin joku uusi nimi), entisen alemman tason 1-AA tason Youngstown State ainakin puuttui listauksesta.

Tarkoitan vain sitä että onhan Amerikassa vaikka kuinka paljon kouluja tähän lisäksi joissa on alle 20.000 kapasiteetin katsomoita, ettei tästä jää väärä käsitys kenellekään (vaikka en missään nimessä oleta että alkaisit kaikista yliopistoista listausta tekemään).

Ivy League ilmeisesti myös puuttuu tästä listauksesta (en muista tarkkaan onko Ivy league jenkkifutiksessa alemmalla 1AA tasolla).
1-A taso ainoastaan. Tasojahan on monta, ja jopa ns. "kolmostasolta" asti on pelaajia päässyt NFL:ään asti. Mutta se taas vaatii poikkeuksellisen kovia lukuja alemmilla tasoilla, ja paljon onnea. Tuon koulun pelaajia ei juurikaan käydä scouttaamassa.

1-AA -tasolla pelaa sitten toinen samanlainen nippu joukkueita, kuin 1-A -tasolla. Ivy-League on yksi konferensseista tällä tasolla, ja se lienee ehkä NCAA:n älykkäin konferenssi, sillä IVY-Leaguessa pelaa mm. Harvard, Yale, Princetown, Brown ja Columbia. Kaikki ns. korkean sivistyksen perinteisiä yksityiskouluja
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Tässä oli ilmeisesti tarkoitus listata Division 1-A tason kouluja (tai onko tällä tasolla nykyisin joku uusi nimi), entisen alemman tason 1-AA tason Youngstown State ainakin puuttui listauksesta.
(boldaus oma)

Nykyään (vuodesta 2006 lähtien) puhutaan 1-A:n ja 1-AA:n sijaan FBS:stä ja FCS:stä, tarkoittaen tapaa jolla joukkueiden välinen paremmuus ratkaistaan. Eli;

FBS = Football Bowl Subdivision
FCS = Football Championship Subdivision

Ja tämä Division I:n kahtiajaottelu on voimassa vain jenkkifutiksessa.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
1-AA -tasolla pelaa sitten toinen samanlainen nippu joukkueita, kuin 1-A -tasolla. Ivy-League on yksi konferensseista tällä tasolla, ja se lienee ehkä NCAA:n älykkäin konferenssi, sillä IVY-Leaguessa pelaa mm. Harvard, Yale, Princetown, Brown ja Columbia. Kaikki ns. korkean sivistyksen perinteisiä yksityiskouluja
Toi on jotenkin kiehtovaa, että ihan maailman kovimmissa kouluissa opiskelijoilla on aikaa myös kohtuu kovan tason urheilemiseen. IVY-league -jamppojahan on päätynyt maailman kovimpiin urheilusarjoihin asti. Esim. Ryan Fitzpatrick ja Jeremy Lin (NFL ja NBA, Harvard) sekä George Parros (NHL, Princeton). Viimeksi mainittu taloustieteilijä tosin loistaa enemmän nyrkeillään kuin pelitaidoillaan.

Stanford ei kuulu IVY-leagueen mutta on kuitenkin ihan törkeän kovatasoinen opinahjo ja samaan aikaan koulun jenkkifutisjoukkue on yksi valtakunnan parhaista. Stanfordista valmistuneisiin lukeutuu esim. Andrew Luck. Nerd Nation -lempinimi Stanfordin joukkueelle ja kannattajayhteisölle on aika osuva.

Harvard-Yale on muuten vanhin näistä joka vuosi pelattavista rivalry-matseista. Ensimmäisen kerran koulut iskivät yhteen vuonna 1875.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös