Christian Heljanko ja Iida Vainio

  • 134 084
  • 525

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vähän off topic mutta onko edes mahdollista puhtaasti ikäeron takia saada hyväksikäyttö tuomio että toinen on 16-17 ja toinen vaikka 50v mutta kyseessä ei ole mikään opettaja tms?
Tuossa edellä linkatussa eSaimaan jutussa luki näin:

"Syyttäjä on päätöksessään ottanut kantaa myös alkuperäiseen rikosnimikkeeseen. Oikeuskirjallisuuteen viitaten syyttäjä toteaa, että seksuaalisessa hyväksikäytössä asianomistajan ja epäillyn ikäeron täytyy olla yli 10 vuotta, jos asianomistaja on tekohetkellä lähellä 18:aa vuotta.

– Asianomistaja on ollut tapahtuma-aikaan noin 17 vuoden ja 6 kuukauden ikäinen ja rikoksesta epäilty on ollut juuri täyttämässä 24 vuotta. Näin ollen osapuolten välillä ei ole sellaista ikäerosta johtuvaa kypsyyseroa, mitä pykälässä on tarkoitettu eikä se näin ollen sovellu tilanteeseen."

Ei kai tuossakaan mitään selkeää ikäsääntöä ole, vaan tapahtuma otetaan kokonaisuutena huomioon. Kaikki seksuaalinen kanssakäyminen ei ole hyväksikäyttöä, vaikka ikäeroa olisikin enemmänkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös