Chris Cornell Suomeen

  • 3 146
  • 16

kovalev

Jäsen
Eli laitetaanpas tämä jo muutaman päivän vanha ilosanoma näytille.

http://meteli.net/uutiset/2796

Itse kuulin asiasta vasta tänään, mutta tervetuloa Chris, eräs upeimmista rock-äänistä ikinä. Keikalla nähdään.

Ps ; Hommatkaa ihmeessä Chrisun " Unplugged In Sweden " ja " Euphoria Morning " levyt.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllähän tämä kiinnostaisi. Soundgardeniin ja Audioslaveen vastikään kunnolla tutustuneena täytyy sanoa, että hyvä laulaja. Sooloilut on vähän enemmän pimennossa, mutta laulajana toimii erittäin hyvin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Hommatkaa ihmeessä Chrisun " Unplugged In Sweden "...
Kiitos vinkistä, tuo unplugged bootleg oli mennyt jotenkin ohi. Olen joskus arvioinut Cornellia tyyliin että luultavasti "jänis istui maassakin" kuulostaisi upealta hänen esittämänään ja nyt kun kuuli miehen esittämän Billie Jeanin, niin uskoni miehen kykyihin tehdä biisistä kuin biisistä mahtavan kuuloinen vain vahvistui... Ensi viikolla pitäisi postin tuoda tällä viikolla julkaistu "Carry On" cd.

Ja kaikille Cornell faneille voin myös suositella Temple of the Dog levyn ostamista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Chrisu tänä iltana DDR-hallissa ja sinne vie tie myös Simonilla. Ennakkotiedoissa on näkynyt maininta, että lämppäriä ei ole ollenkaan ja että keikka alkais jo klo 20.

Lieneekö jollain tarkempaa tietoa asiasta? Eli kannattaako paikalle ilmaantua jo kasilta vai hyppääkö CC lauteille vasta kenties joskus ysin tienoilla?

Edit: jaahas, Lippupalvelun sivuilla sanotaan ainakin, että ovet avataan seiskalta, soitto alkaa kasilta. Onkohan kyseessä Cornellin soitto vai sittenkin joku lämmittelijä...?
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tällä kertaa EN sittenkään jaksa vaivautua paikalle. Uusi levy oli paha pettymys, periaatteessa hyvä mutta ihan liian pliisu, onnellinen ja kiltti, etenkin verrattuna Euphoria Morning-levyyn joka oli omanlaisensa mestariteos. Cornell on jälleen esimerkki taiteilijasta joka on parhaimmillaan kun hänellä on paha olla. Nyt hän on matkalla kohti onnellista jenkkiradiohöpinää eikä maailmanloppua.

"Unplugged In Sweden" on kyllä huippu, etenkin "Billie Jean" livenä paljon kovempi kuin studioversiona. Mies on saanut sisäistettyä biisin alkuperäisen tunnelman täysin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paikalle olen lähdössä ja toivon todella, että Cornell vetäisi laajan läpileikkauksen niin omasta kuin aikaisempien bändiensäkin tuotannosta. Euphoria morning on kyllä loistava levy ja helvetisti parempi kuin tämä uusin, joka oli myös itselleni jonkinasteinen pettymys. Toisaalta en ole sitä vielä edes hirveästi kuunnellut, joten ehkäpä se siitä vielä paranee.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Chris veti ihan ok keikan, joskin Audioslave-orientoituneena jäin vähän kaipaamaan sitä matskua enemmän, mutta ymmärrän toki, ettei sitä määräänsä enempää voinut settiin mahduttaa. Jengiä oli paikan päällä melko nihkeenlaisesti ja tunnelmaltaan keikka ei ollut mikään maailmanmenestys. Joka tapauksessa muutama loistelias revitys, jotka teki keikasta ehdottomasti kokemisen arvoisen.

Mitäs mieltä muut paikalla olleet?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitäs mieltä muut paikalla olleet?

Ihan hyvä keikka, joskin kaipasin enemmän Cornellin vanhoja biisejä ja täytyykin nostaa hattua sille. että Chris veti Temple of the dog projektibändin loistavan Say hello to heavenin, joka olikin itselleni keikan huippuhetki. Muita parhaita paloja olivat mielestäni akustinen ja kylmiä väreitä varsinkin voimakkaan laulun takia tarjoillut Billie Jean ja muuten vaan helvetin hyvä Like a stone. Yleisöä olisi saanut olla enemmän, mutta tunnelma nousi ajoittain hyväksi. "Now it´s time to stand up, so stand the fuck up".
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Audioslave-orientoituneena jäin vähän kaipaamaan sitä matskua enemmän...
Sama täällä, olin aika yllättynyt, että Audioslaven hittmatskusta kuultiin vain 'Like a Stone', odottelin itse kuulevani myös mm. 'Be Yourself':n ja ehkä 'Wide Awake':n, mutta jäipä kuulematta.

Eniten ihmettelin sitä, miten lyhyt keikka oli. Vaivaiset puolitoista tuntia! Parin tunnin settiä odottelin vähintäänkin. Kaikkiaan ihan ok pläjäys, Cornellin ääntä kuulee aina mielellään ja varsin mallikas esitys myös bändiltä. Osaisiko joku kertoa bändin jäsenten taustoja, mitä ovat aiemmin puuhailleet ja missä kokoonpanoissa?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sama täällä, olin aika yllättynyt, että Audioslaven hittmatskusta kuultiin vain 'Like a Stone', odottelin itse kuulevani myös mm. 'Be Yourself':n

Tulihan siellä Show me how to live ja miksi muistaisin, että Be yourself:kin olisi tullut, vai sekoitanko sen muka johonkin? Täytyykin yrittää kaivaa tuo settilista jostain internetin syövereistä.

Ja jumalauta mistä se Ibi Love pääsi sinne lavalle pomppimaan muutamaksi sekunniksi Like a stonen aikana. Onneksi ei pilannut mitään, mutta vitutti silti välittömästi kun tuon kanan näin.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tulihan siellä Show me how to live ja miksi muistaisin, että Be yourself:kin olisi tullut, vai sekoitanko sen muka johonkin?

En muista Be yourselfi'ä kuulleeni, mutta taisi olla Out of exile, kun rävähti johonkin väliin. Tämän lisäksi siis Like a stone (jäätävä biisi livenä kuultuna) ja Show me how to live. Jos sitä politiikka pitää näihin keikkoihin saada mukaan, niin olishan encore-setissä mielellään kuullut Wide Awake -spektaakkelin. Mutta hyvä näinkin. Rumpali-reino oli kyllä ihan pätevän oloinen kaikkine sooloineen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Täytyy kyllä tähän väliin todeta että Like a Stone ja Wide Awake ovat sieltä tylsimmästä ja kaavamaisimmasta päästä mitä Cornell ja Audioslave saivat aikaan. Varsin persoonattomia biisejä enkä tänäkään päivänä käsitä miten päätyivät sinkuiksi, etenkin Wide Awake. Mm. Moth ja Somedays, paljon tiukempaa ja irroittelevampaa tavaraa.
 

HemmoP

Jäsen
Tuossa settilistaa eräältä palstalta, kiitettävää oli Soundgardenin suuri osuus, huonoa ihmeellinen lavapelleily ja liikaa täyte biisejä jotka olis voinut korvata, kyllä, Soundgardenilla....


Intro
Let Me Drown
Outshined
Show Me How To Live
You Know My Name
No Such Thing
Rusty Cage
Arms Around Your Love
Say Hello To Heaven

Acoustic

You Know My Name!!!
Billie Jean
Fell On Black Days
Blow Up the Outside World
All Night Thing
Doesn´t Remind Me (half)
Doesn´t Remind Me IMPROVISATION:)(Super cool)

What You Are
Cochise
Black Hole Sun
Spoonman


Encore

Silence the Voices
Like A Stone
Slaves And Bulldozers
Whole Lotta Love


Whole lotta love oli huikea encore. Harvoja kertoja kun Zeppeliniä kuulee livenä nimekkäämpien esiintyjien soittamana.
 

Wristlock

Jäsen
Olin etukäteen hieman huolissani CC:n äänen kunnosta, koska olihan herra posauttanut äänensä saikulle muutamaa viikkoa aikaisemmin. Huoli osoittautui kuitenkin heti ensimmäisten biisien aikana turhaksi sillä herran piiput olivat loistokunnossa. Say hello 2 heavenin todella korkealta ja kovaa lähtevät lopun särökiekaisut menivät kohdalleen ja keikan kruunannut Slaves&Bulldozers oli silkkaa naminamia Cornell-fanin korville.

Euphoria Morningilta olisin kaivannut settiin muutamia biisejä Audioslaven ja uuden soololevyn kustannuksella. Esim. Steel Rainin tapainen synkistely olisi toiminut mainiosti.

Awen kanssa täysin samaa mieltä siitä, että Cornell oli ja on parhaimmillaan synkistellessään ja tämä uuden levyn "elämä ja rakkaus on ihanaa"- meininki ei vain toimi.

Meikäläiselle Cornell (erityisesti 90-luvun) on yhä se kaikkien aikojen suurimman vaikutuksen tehnyt laulaja. Toivottavasti masentuisi taas vaihteeksi ja tekisi kunnon musiikkia ;-)

Osaisiko joku kertoa bändin jäsenten taustoja, mitä ovat aiemmin puuhailleet ja missä kokoonpanoissa?

Täältä löytyy infoa kiertuebändistä http://www.chriscornell.org.uk/touringband.htm
 

KimLönnholm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Keikka tuli nähtyä ja erittäin hyvinhän Crisu ja bändi toimivat, huolimatta yleisön hieman flegmaattisesta vastaanotosta. Äijillä oli selkeästi hauskaa keskenään, josta osoituksena jatkuva hyvälaatuinen pelleily.. Lavan oikealla laidalla seisoskellut kitaranvirittäjä/roudari sneppaili älyttömän määrän plektroja kohteenaan Crisu & the band. Tämä show kulminoitui Spoonmanin aikana käsistä lähteneeseen kisaan kohteena asiallisesti paukuttanut rumpali, mihin osallistui koko pumppu!

Toinen normikeikasta poikennut tapahtuma oli kieltämättä Ibi Loven muutaman sekunnin pyrähdys lavalle. Mistä laitoksesta lie karannut?!
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Pitkän linjan Soundgarden-miehenä, Temppelin, soolot ja Audioslavet omaavana ja Chrisun yhteensä nyt neljättä kertaa livenä nähneenä täytyy sanoa, että keikka oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Tietysti aina, kun artistin tuotannon tuntee hyvin, tekisi mieli kirjoittaa biisilista itse, jotta kuulisi kaikki omasta mielestä parhaat biisit. Muutamia biisejä olisin mieluusti vaihtanut toisiin, mutta loistavia yllätyksiä olivat esim. Let me drown ja Slaves & Bulldozers. Mieluusti mestarin esiintymisestä olisi nauttinut pitempäänkin, mutta olosuhteiden pakosta kai ääntä pitää säästellä. Tämän mittaisen keikan toimi kyllä hienosti.

Itse naputtelin biisit keikan aikana kännykän noteksi ja järjestys oli hiukan aikaisemmasta listasta poikkeava. Ei sillä, että tällä juuri mitään merkitystä olisi, mutta kuitenkin.

Intro
Let Me Drown
Outshined
Show Me How To Live
You Know My Name
No Such Thing
Say Hello To Heaven
What You Are
Rusty Cage

Acoustic

You Know My Name (vähän alusta)
Billie Jean
Fell On Black Days
Blow Up the Outside World
All Night Thing
Doesn´t Remind Me (alku akuna, bändi yhtyi)
Doesn´t Remind Me IMPROVISATION


Cochise
Arms Around Your Love
Black Hole Sun
Spoonman


Encore

Silence the Voices
Like A Stone
Slaves And Bulldozers
Whole Lotta Love

Sanokaas viisaammat, mistä tuon Unpluggedin voi turvallisimmin hommata? Vaikkapa YV:nä, jos ei muuten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös