Chicago Blackhawks 2024–2025 – baby steps...

  • 107 067
  • 523

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
En ole Levshunovin pelejä nähnyt, mutta lukenut tiiviisti raportteja ja häntä nähneiden kokemuksia. Kuten nyt muiden nuorten pelaajien ja varausten suhteen muutenkin, lopullinen taso nähdään ehkä viiden/kuuden vuoden päästä varauksesta, joten on aikaista arvioida onko otteet kakkospickin osoittamalla tasolla.
Joo tarkoitin lähinnä sitä että monesti noi TOP3 varatut voivat olla valmiitajopa suoraan ylös. Niin siinä mielessä hänen pitäisi erottua positiivisesti jo nyt tuolla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tiesittekö muuten että 2024 oli Chicagon historian huonoin TOP5 jengeillä eli total pisteet kaupungin pro jengeillä. Voitto % oli jossain 40 eli kaupungissa dyykkaa kaikki samaan aikaan :)

Enpä tiennyt tätä, vaikka tiesin jokaisella ammattilaisjoukkueella olevan kyllä hankalaa. Chicago Bears pääsi varaamaan viime kesänä ensimmäisenä ja myös kesän 2023 ensimmäinen vuoro kuului Bearsille, mutta kauppasivat sen Carolinaan. Bulls ei ole ollut relevantti oikeastaan Michael Jordanin aikakauden dynastian jälkeen. Siellä on yksi itäisen konferenssin hävitty finaali kaudella 2010-11 ja viimeisen kymmenen vuoden aikana vain kaksi kertaa käyneet pudotuspeleissä tippumassa ensimmäisellä kierroksella. Bullsin vaipumisesta täysin epärelevantiksi joukkueeksi Chicagossa kertonee se, että muutama vuosi takaperin matkustin Puolassa taksilla yhdessä kahden chicagolaismiehen kanssa, jotka olivat hyvin kartalla kaupungin urheilujoukkueista, mutta kun tuli puhe Bullsista ja Markkasesta, niin kumpikin oli aivan pihalla asiasta. Koripallo ei kuulemma kiinnostanut. 1990-luvulla näin tuskin olisi ollut. Bullsin lisäksi Jerry Reinsdorfin omistama White Sox on ihan täysi vitsi eikä kaupungin toisen baseball-joukkueen otteissakaan hurrattavaa ole. Cubs on näistä ammattilaisjoukkeista tuorein mestari vuodelta 2016. Heidän edellinen mestaruutensa oli muuten sitten vuonna 1908, että siinä on fanit saaneet odottaa pyttyä useammassa sukupolvessa.

Kyllä minäkin tuon listauksen ostan, minkä @letiss tuohon jakoi.

e. @reme; osa on ja osa ei. Levshunovin varaukseen päädyttiin potentiaalin vuoksi, ei valmiuden pelata NHL:ssä. Näiden nuorten pelaajien kehityskulut ovat yksilölliset ja toiset ovat valmiimpia kuin toiset. Se oliko Levshunov kakkospickin arvoinen jää nähtäväksi, mutta tässä kohtaa sitä on vaikea vielä sanoa, vaikka itse tosiaan olisin sen Demidovin ottanut mielummin. Ei ole Simon Nemeckään vielä lunastanut pysyvää NHL-paikkaa, vaikka oli vuoden 2022 toinen varaus. Toki Devilsissä lunastaminen on astetta haastavampaa ja on jo yli 60 ottelua ylhäällä pelannut. Vielä viittaan myös siihen, että Levshunov pelaa jo AHL:ssä, joka on jo ihan protason sarja ja huomattavasti haastavampi ympäristö kuin junnu- tai yliopistosarjat.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
No sentään nyt yritetään jotain.
Colton Dach siis ylös ja Anderson alas.
Hyvä, että jotenkin reagoidaan Wrigleyn munimiseen, mutta sitä en ymmärrä, miksi juuri Reichel on antamassa tilaa Dachin tieltä. Vaikka ei saa tuloksia aikaan, niin on ollut kuitenkin silmätestillä yksi näkyvimmistä ja aktiivisimmista haukoista. Ei näitä pelejä olla tässä hävitty Reichelin takia. Olisin mieluummin ollut valmis antamaan Reichelille jopa pari peliä Bedardin kanssa kuin penkitystä. En yhtään ihmettele, jos pyytää kohta treidiä, kun kohtelu on tuollaista.

Nähdäänpä ensi yönä Dachin veljesten välinen koitos. Toivotaan, että nuoremmalla kulkee paremmin.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Chicago Bears pääsi varaamaan viime kesänä ensimmäisenä ja myös kesän 2023 ensimmäinen vuoro kuului Bearsille, mutta kauppasivat sen Carolinaan.
Jep, ja Bears on kulkenut jo hyvän tovin Blackhawksien kanssa käsikynkkää. Aniharvinainen kahden ykköspickin osuminen samaan kaupunkiin aloitti tän shown. Kuluvalla kaudella Bears hautasi poff toiveet yhtä aikaisin, kuin Blackhawks. Molemmat laittoi koutsin sivuun kohtuu lähekkäin ja Bearsin ykköspickki eli QB Celeb Williams ollut kauniisti sanoen pettymys. Toisin, kuin kiekko puolella, niin Bearsissä jo vakavasti harkitaan tämän ykköshevosen laittamista lihoiksi :) Bears W 25% ja Blackhawks 31%.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Uskottavuuden kannalta äärimmäisen tärkeä voitto Montrealista. Kuten monista uudenvuodenaaton jälkeisistä kommenteista on käynyt ilmi, niin Winter Classic oli tälle joukkueelle tämän kauden Stanley Cup ja siinä mokattiin pahasti. Nyt oli pakko onnistua ja onnistuminen tuli.

Mutta ei tuo mikään täydellinen peli ollut. Tärkeintä oli saada oman pään vuotaminen kuriin ja vaikka Montrealin ekassa maalissa PAPP petti taas pahemman kerran, niin hienosti vihulainen pidettiin lopulta alle kolmessa maalissa. Paljosta on kiittäminen Söderblomia, joka varsinkin toisessa erässä piti haukat mukana pelissä. Enpä olisi viime kaudella uskonut, että Seula-Arvi voisi olla näin hyvä, mutta niin se vain on. Mrazek on ollut loukkaantumisensa jälkeen todella epävarma, joten ykkösvahdin viitta pitäisi ojentaa näillä näytöillä Söderblomille. Kaiser tuli Murphyn paikalle ja toi omaan silmään ryhtiä alakertaan. Colton Dachille mallikas debyytti. Teki jäällä oikeita asioita ja näytti ihan NHL-pelaajalta.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Omituista oli se tokan erän 2-1 johtomaali. Siihen loppui pelaaminen loppueräksi, kuin nappia painamalla. Vaati Söderblomilta jumalmoodia, jotta toka erän vika kymppi säilyttiin kuivin jaloin. Muutama pointti otsikoiden takaa. Maroon on varmasti hitain pelaaja jalalla ikinä, joka pelannut kirkkaissa valoissa. Toiveajattelua vai ei, mutta omaan silmään #98 ryhdikkäämpi esitys kiekottomana, kuin pitkään aikaan. Meni muutaman kerran jopa laidan ja vihulaisen väliin kamppailemaan. Kuten edellä todettiin, niin Dachilta upea, aikuismainen debyytti. En tiedä muista, mutta itselläni taas Viaplay petti (jälkilähetys) ja ekä erä jäi näkemättä. Nyt on tulikiven katkuisen palautteen aika.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Enpä olisi viime kaudella uskonut, että Seula-Arvi voisi olla näin hyvä, mutta niin se vain on. Mrazek on ollut loukkaantumisensa jälkeen todella epävarma, joten ykkösvahdin viitta pitäisi ojentaa näillä näytöillä Söderblomille. Kaiser tuli Murphyn paikalle ja toi omaan silmään ryhtiä alakertaan. Colton Dachille mallikas debyytti. Teki jäällä oikeita asioita ja näytti ihan NHL-pelaajalta.
Mietin ihan samaa, joukkueen voiton takasi juurikin Seula-Arvi joka on tehnyt uskomattoman ryhtiliikkeen tähän kauteen.
Mun silmään montreal oli näistä joukkueista parempi mutta kyllä tällainenkin voitto kelpaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Yksi pelaaja joka on nostanut tasoaan on Tyler Bertuzzi. Nousi puskista joukkueen maalipörssin kärkeen (13) nakuttamalla viisi maalia viimeiseen kuuteen peliinsä.

Foligno ja Dickinson ovat kyllä varmoja suorittajia tässä jengissä.

Ja muutaman tunnin päästä jatkellaan voittoputkea Rangersien avulla
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Riemukas voitto Montrealista oli unohdettu nopeasti ja taas palattiin vanhoihin tapoihin. Rangersilla oli peli ja matkustamista alla, mutta silti onnistuivat olemaan paremmalla jalalla liikkeellä. Jälleen kerran saatiin hyvä startti. 25. avausmaali kauteen, mutta sen jälkeen pelaaminen lopetettiin kuin seinään ja alettiin tehdä tuttuja virheitä.

Huolestuttavalla tasolla on tuo effortin puuttuminen pelistä toiseen. Varsinkin veteraaniosasto jaksaa yllättää huonoudellaan ja löysyydellään. Näiden kavereiden piti varmistaa, että viime kaudesta ollaan menty eteenpäin eikä tule enää näitä ala-arvoisia romahduspelejä. Seuraavan pelin jälkeen kausi on puolivälissä ja tällä tahdilla on hyvä, että saadaan 60 pistettä rikki. Edelleen kaipaan Davidsonilta tekoja. Siellä oli esim. Losin Kaliyev waivereissa, joka menisi heittämällä tuohon nippuun. Tämä rosteri alkaa olla nähty eikä se tuosta parane. Tai sitten myönnetään, että tankataan suosiolla loppukausi ja lopetetaan paskanjauhaminen siitä, kuinka tällaista ei pitäisi sallia ja pitäisi olla parempia ja kuinka häviäminen vituttaa ja lässyn lää.

No Kaiserille sentään uran eka maali. hip hei!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Väistämättä käy mielessä, että jatkuva häviäminen on vaan vienyt puhdin pojista ja osa alkaa olla vähintään alitajuisesti uloskirjautunut parhaastaan? Tämän kauden osalta ei ole jäljellä kuin kunniasta pelaaminen ja sekin on jo vähän menetetty. Nyt olisi hyvä aika vaan laittaa luiskaan niitä veteraaneja, jotka eivät kuulu suunnitelmiin edes ensi kaudelle. Rohkeasti vaan mm. juuri Reichelille ja muille nuorille vastuuta. Ei se nyt tämän huonommin voi enää sujua. Viidenneksi huonoimpana majaileva Islanders on repäissyt jo yhdeksän pisteen kaulan.

Connor Bedard nousi syöttöpisteellään ohi Patrick Kanen ja organisaation kautta aikain toiseksi eniten pisteitä tehneeksi teiniksi eli alle 20-vuotiaaksi. Bedardilla on nyt pisteitä 95 ja Patrick Kanella niitä kertyi 94 ennen kuin täytti 20 vuotta. Kärkipaikkaa pitää Eddie Olczyk 129:llä pisteellä. Bedard jos pysyy loppukauden terveenä niin 35 pistettä tarvitsee ohittaakseen Edzon tuolla listalla. Bertuzzin piristymisestä maalintekijänä kun puhutaan, niin siinä on osansa ollut tällä keskeneräisellä teinipojallakin, joka on ollut syöttäjänä ainakin kuudessa viimeisessä Bertuzzin viimeistelemässä maalissa.

Joey Anderson antoi hyvän muistuksen siitä, mikä ero NHL:n ja AHL:n välillä on. Anderson tekaisi 4+1 tehopisteetä Rockfordin 5-3 voitossa Chicago Wolvesista. Cole Guttmanille myös mukavat 1+3 tehot ja maalilla Weeksille 23 torjuntaa.

Oliver Moore voitti USA:n riveissä toisen U20-mestaruuden peräkkäin ja myös U18-mestaruus on plakkarissa. Ihan kivasti tuo pikakiituri tuolla pelasi puolustavassa roolissa. Omaan silmään pelasi jokaisessa pelissä jokaisen vaihdon hyvällä sykkeellä. Seitsemään peliin merkittiin 1+4=5 tehopisteet hänelle. Tuollainen ylös ja alas kovaa viipottava työhevonen tuntuu olevan, mutta kuten Kekäläinenkin totesi, ei mikään kovin luova pelaaja. Kuitenkin voi olla arvokas pelaaja joukkueelle tulevaisuudessa tuon nopeuden ja työmoraalinsa ansiosta. Onnea Moorelle kullasta, vaikka näin suomalaisena tietenkin kirvelevä tappio Leijonille, kun peli näytti vielä olevan ensimmäisen erän jälkeen täysin hyppysissä. Tsekkien riveissä Jiri Felcman sai pronssia ja seitsemään peliin 0+2 tehopisteet hänelle.

edit. Blackhawksin tulevaa päävalmentajaa kun mietitään, niin yksi nimi voisi olla tuo David Carle, joka luotsasi jenkit nyt siis toistamiseen U20-kisojen mestariksi. Carle on toiminut pitkään Denverin yliopiston apuvalmentajan roolissa ja kaudesta 2018-19 pääkäskijänä. Luotsannut myös Denverin yliopistojoukkueen kaksi kertaa NCAA:n mestariksi 2022 ja 2024. On varmasti ihan kuuma nimi tulevaisuuden valmentajamarkkinoilla, mutta tiedä sitten onko hyppy NHL:n pääkäskijäksi vielä liian iso loikka ja olosuhteet yliopiston valmentajana saattavat viedä voiton AHL:stä?
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Väistämättä käy mielessä, että jatkuva häviäminen on vaan vienyt puhdin pojista ja osa alkaa olla vähintään alitajuisesti uloskirjautunut parhaastaan? Tämän kauden osalta ei ole jäljellä kuin kunniasta pelaaminen ja sekin on jo vähän menetetty. Nyt olisi hyvä aika vaan laittaa luiskaan niitä veteraaneja, jotka eivät kuulu suunnitelmiin edes ensi kaudelle. Rohkeasti vaan mm. juuri Reichelille ja muille nuorille vastuuta. Ei se nyt tämän huonommin voi enää sujua. Viidenneksi huonoimpana majaileva Islanders on repäissyt jo yhdeksän pisteen kaulan.

Connor Bedard nousi syöttöpisteellään ohi Patrick Kanen ja organisaation kautta aikain toiseksi eniten pisteitä tehneeksi teiniksi eli alle 20-vuotiaaksi. Bedardilla on nyt pisteitä 95 ja Patrick Kanella niitä kertyi 94 ennen kuin täytti 20 vuotta. Kärkipaikkaa pitää Eddie Olczyk 129:llä pisteellä. Bedard jos pysyy loppukauden terveenä niin 35 pistettä tarvitsee ohittaakseen Edzon tuolla listalla. Bertuzzin piristymisestä maalintekijänä kun puhutaan, niin siinä on osansa ollut tällä keskeneräisellä teinipojallakin, joka on ollut syöttäjänä ainakin kuudessa viimeisessä Bertuzzin viimeistelemässä maalissa.

Joey Anderson antoi hyvän muistuksen siitä, mikä ero NHL:n ja AHL:n välillä on. Anderson tekaisi 4+1 tehopisteetä Rockfordin 5-3 voitossa Chicago Wolvesista. Cole Guttmanille myös mukavat 1+3 tehot ja maalilla Weeksille 23 torjuntaa.

Oliver Moore voitti USA:n riveissä toisen U20-mestaruuden peräkkäin ja myös U18-mestaruus on plakkarissa. Ihan kivasti tuo pikakiituri tuolla pelasi puolustavassa roolissa. Omaan silmään pelasi jokaisessa pelissä jokaisen vaihdon hyvällä sykkeellä. Seitsemään peliin merkittiin 1+4=5 tehopisteet hänelle. Tuollainen ylös ja alas kovaa viipottava työhevonen tuntuu olevan, mutta kuten Kekäläinenkin totesi, ei mikään kovin luova pelaaja. Kuitenkin voi olla arvokas pelaaja joukkueelle tulevaisuudessa tuon nopeuden ja työmoraalinsa ansiosta. Onnea Moorelle kullasta, vaikka näin suomalaisena tietenkin kirvelevä tappio Leijonille, kun peli näytti vielä olevan ensimmäisen erän jälkeen täysin hyppysissä. Tsekkien riveissä Jiri Felcman sai pronssia ja seitsemään peliin 0+2 tehopisteet hänelle.

edit. Blackhawksin tulevaa päävalmentajaa kun mietitään, niin yksi nimi voisi olla tuo David Carle, joka luotsasi jenkit nyt siis toistamiseen U20-kisojen mestariksi. Carle on toiminut pitkään Denverin yliopiston apuvalmentajan roolissa ja kaudesta 2018-19 pääkäskijänä. Luotsannut myös Denverin yliopistojoukkueen kaksi kertaa NCAA:n mestariksi 2022 ja 2024. On varmasti ihan kuuma nimi tulevaisuuden valmentajamarkkinoilla, mutta tiedä sitten onko hyppy NHL:n pääkäskijäksi vielä liian iso loikka ja olosuhteet yliopiston valmentajana saattavat viedä voiton AHL:stä?

Pari asiaa tuossa Mooressa vaivaa. Vaikka hän nopea pelaaja, niin hän ei suorassa hyökkäyksessä kiekollisena haasta puolustajaa, vaan maalille ajon sijaan valitsee helpomman reitin ja menee kohden kaukalon nurkkaa. Toinen asia - mikä oikeastaan liittyy tuohon ensimmäiseen - on fyysinen pelaaminen. En näe Mooren pelaamisessa särmää eli ilkeyttä eli välillä voittamiseen tarvittavaa v-mäisyyttä. Ehkä Moore saa ajan kuluessa ja voimien lisääntymisen myötä otteisiinsa hiukan "edge"ä, mutta hän ei näytä olevan luonnostaan pätkääkään aggressiivinen / fyysisesti proaktiivinen, aloitteellinen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niin en tiedä onko tuossa haastamisessa tai sen puutteessa kyse siitä, että taitotaso ei kovassa vauhdissa yksinkertaisesti vain riitä? Kuitenkin sitten maalin takaa ja kulmista kyllä teki haastoja nopeilla suunnan muutoksilla. En kyllä sikäli nähnyt ongelmaa hänen esityksissään voittavan joukkueen pelaajana. Valmentaja ainakin luotti ja siirsi mm. Eisermanin paikalle 5vs5 -pelissä. Ei vain taida kuulua veemäisyys Mooren pelitapaan, mutta voi se silti olla joukkueelle ihan hyödyllinen. Nuori ja mahdollisesti kehittyvä pelaaja hänkin vielä, mutta vähän sellainen nopeampi versio Marcus Krügerista tuli mieleen.

E. Näin jälkikäteen pitää olla tyytyväinen, että Davidson ei onnistunut haalimaan korkeampaa varausvuoroa kesällä 2023, kun Moorea kiihkeästi halusi ja lopulta syliin tuli sillä 19. vuorolla. Nopeita pelaajia on draftissa haalittu, mutta kyllä jotain muitakin apuja saisi pelaajilla olla. Ludwinski näyttää olevan näitä koohottajia, joilla ei oikein sitten muuta annettavaa tunnu olevan.
 
Viimeksi muokattu:
Joo tarkoitin lähinnä sitä että monesti noi TOP3 varatut voivat olla valmiitajopa suoraan ylös. Niin siinä mielessä hänen pitäisi erottua positiivisesti jo nyt tuolla.

Sen verran pitää tähän tarttua, että varsinkin puolustajalle on kyllä äärimmäisen harvinaista, että olisi valmis NHL:ään heti draftin jälkeen 18-vuotiaana.

Koko 2000-luvulla on laskujeni mukaan viisi tällaista puolustajaa: Zach Bogosian, Jakob Chychrun, Noah Hanifin, Aaron Ekblad ja viimeisimpänä Rasmus Dahlin. Noista Ekblad ja Dahlin olivat koko draftin ykkösvarauksia.

Mielenkiinnolla seurataan tottakai Levshunovin kehitystä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Niin en tiedä onko tuossa haastamisessa tai sen puutteessa kyse siitä, että taitotaso ei kovassa vauhdissa yksinkertaisesti vain riitä?

Hyvinkin mahdollista. Sitä vaan toivoo, että kun nopea hyökkääjä pääsee kilpaluistelussa vähän pakin edelle, niin hän laskisi olkapäänsä, suojaisi kiekkoa ja ajaisi maalia kohden. Vaikkei kiekko pysyisi mukana, niin tilanteesta voi saada kalastettua jäähyn. Tuo voi olla myös sentteri-laituri -juttu. Mooren pelipaikka taitaa tulla lopulta olemaan laituri, mutta ajatusmaailma on vielä enemmän kuin pelinrakentaja/sentteri.

Vuoden 2019 draftin arvioiminen on vielä tosi hankalaa. Ehkä joskus viiden vuoden päästä voidaan sanoa kuka teki järkevästi hyökkääjävalinnoissa Michkovin jälkeen. Leonard-Danielson-Dvorsky-But-Benson-Yager-Wood-Honzek-Barlow-Moore-Sale-Stramel-Perrault-Stenberg-Ritchie-Cowan-Nadeau-Edström. Näyttäis NHL-potentiaalia löytyvän ihan ekan kierroksen loppuun asti ja jos jonkinlaisia pelaajatyyppejä. Vaikkei esim. Calum Ritchie pystynyt kantamaan Kanadan ykkössentterin vastuuta, niin silti teki meikäläiseen tosi positiivisen vaikutelman.

edit.

Ja jos haluaa joukkueeseen "borderline dirty" -tyyppisen rottamaisen pelaajan tuosta varausvuosikerrasta, niin kannattaa kohdistaa katseensa Otto Stenbergiin. Jos Moorella olisi pelissään ripaus stenbergmäistä sääntöjen rajamailla liikkujaa, niin uskoisin hänen NHL-potentiaaliinsa nähtyä enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vuoden 2019 draftin arvioiminen on vielä tosi hankalaa. Ehkä joskus viiden vuoden päästä voidaan sanoa kuka teki järkevästi hyökkääjävalinnoissa Michkovin jälkeen. Leonard-Danielson-Dvorsky-But-Benson-Yager-Wood-Honzek-Barlow-Moore-Sale-Stramel-Perrault-Stenberg-Ritchie-Cowan-Nadeau-Edström. Näyttäis NHL-potentiaalia löytyvän ihan ekan kierroksen loppuun asti ja jos jonkinlaisia pelaajatyyppejä. Vaikkei esim. Calum Ritchie pystynyt kantamaan Kanadan ykkössentterin vastuuta, niin silti teki meikäläiseen tosi positiivisen vaikutelman.
Taitaa kuitenkin olla 2023 draft. 2019 draftista voidaan varmaan heittää jo melko selkeitä veikkauksia siitä kuka onnistui ja kuka ei.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sitä vaan toivoo, että kun nopea hyökkääjä pääsee kilpaluistelussa vähän pakin edelle, niin hän laskisi olkapäänsä, suojaisi kiekkoa ja ajaisi maalia kohden. Vaikkei kiekko pysyisi mukana, niin tilanteesta voi saada kalastettua jäähyn. Tuo voi olla myös sentteri-laituri -juttu. Mooren pelipaikka taitaa tulla lopulta olemaan laituri, mutta ajatusmaailma on vielä enemmän kuin pelinrakentaja/sentteri.

Tätä minäkin kyllä luulen, että laituri hänestä tulee NHL:ään, jos on tullakseen. Joskus sitten voi tuurata tiukan paikan tullen keskellä esim. aloittajana. Tuollaisia pelityyliin liittyviä asioita voi sitten toki myös kehittää ja opettaa. Mooren ei kuitenkaan tarvitse olla juuri se aggressiivinen pelaaja, jos joukkueesta löytyy muita senkaltaisia ympäriltä.

Porter Martone olisi tietyllä tapaa ensi kesän draftista täsmälleen sitä, mitä tuo talenttipooli kaipaisi ominaisuuksiltaan, vaikka kyllä siellä tarpeita on useampia. Laadukkaalle keskushyökkääjälle olisi kipeästi tarvetta ja siihen mm. James Hagens sekä Michael Misa olisivat hyviä vaihtoehtoja. Ja vaikka puolustajia tuolla kuhiseekin, niin Matthew Schaeferin ohittaminen voi olla vaikea pala mikäli tuollainen tilaisuus Davidsonille tarjoutuu. No pelataan tämä kausi nyt alta pois ja katsotaan miten pallot pomppii arvonnassa. Palataan sitten tähän asiaan.

e. Mainittakoon tässä yhteydessä vielä, kun tuoreeltaan tuloksen kävin katsomassa, niin Roman Kantseroville kolme syöttöpistettä Metallurgin 4-3 jatkoaikavoitossa. Yksi noista syötöistä oli mm. tuohon jatkoaikaosumaan. Aika mukavasti on Kantserovin kausi edennyt olkapääleikkauksen jälkeen. Kasassa on 11+11=22 pistettä yhtä monessa ottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Taitaa kuitenkin olla 2023 draft. 2019 draftista voidaan varmaan heittää jo melko selkeitä veikkauksia siitä kuka onnistui ja kuka ei.

Just niin, vuosi 2023. Mietiskelin aiemmin Case Kaliyevia ja Losin varausvuotta 2019, siksi ko. vuosi oli mielessä.

Losilla oli kesällä 2019 yhdeksän varausvuoroa - 2 ekalla kierroksella, 2 tokalla kierroksella, 2 neljännellä ja muilla yksi. Varatut pelaajat ovat tehneet tähän mennessä NHL:ssä 158 pistettä. Se on yhtä paljon kuin Moritz Seider on tehnyt NHL-urallaan... .

Chicagolla on siis käytettävissä kesän draftiin kaksi ykköskierroksen vuoroa, kaksi kakkoskierroksen vuoroa ja kaikkiaan kahdeksan pickiä (niitä taitaa tulla vielä kevään aikana lisää?). Tankathonin ennusteen mukaan neljä ekaa vuoroa olisivat #1, #29, #33 ja #57.

Jos - todennäköisesti kun - Chicago sijoittuu runkosarjassa viimeiseksi tai toiseksi viimeiseksi, niin se ei taida haitata niin paljoa kuinka varauslotossa käy. Kolmantena tai neljäntenä varaajana voi saada sen pelaajan, joka on omalla listalla ensimmäisenä. EP:n artikkelissa kysyttiin kymmeneltä NHL:n sisäpiiriläiseltä ensi kesän ykköspickiä. Seitsemän valitsisi Schaeferin, kaksi Hagensin ja yksi ei osannut päättää. Jos valitseekin kolmantena tai neljäntenä, niin Misa tai Martone on ihan kiva lohdutuspalkinto.

 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos - todennäköisesti kun - Chicago sijoittuu runkosarjassa viimeiseksi tai toiseksi viimeiseksi, niin se ei taida haitata niin paljoa kuinka varauslotossa käy. Kolmantena tai neljäntenä varaajana voi saada sen pelaajan, joka on omalla listalla ensimmäisenä. EP:n artikkelissa kysyttiin kymmeneltä NHL:n sisäpiiriläiseltä ensi kesän ykköspickiä. Seitsemän valitsisi Schaeferin, kaksi Hagensin ja yksi ei osannut päättää. Jos valitseekin kolmantena tai neljäntenä, niin Misa tai Martone on ihan kiva lohdutuspalkinto.

Tuohan se selkeä top 4 on tällä hetkellä kesän draftia silmällä pitäen. Pelejä on kuitenkin vielä paljon jäljellä, että tuo nelikko ei enää kesäkuussa ole välttämättä niin selvä. On mielenkiintoista nähdä miten esimerkiksi Roger McQueen palaa jäille ja miten vaikkapa loukkaantumisista myös kärsinyt Anton Frondell pelaa kevätkaudella? Quebecin junnusarjassa Montcon Wildcatsia edustava keskushyökkääjä Caleb Desnoyers on myös nostanut kauden aikana osakkeitaan. Frondell ja Desnoyers ovat kumpikin kahden suunnan senttereitä, joilta puuttuu todennäköisesti hyökkäyspään potentiaalia siinä määrin, että haastaisivat esimerkiksi Misan. Frondell on fyysisesti jo huomattavasti valmiimpi näistä kahdesta ja pelaa jo Allsvenkania Djugårdenin riveissä. Desnoyers on taas Quebecin sarjassa yli sadan pisteen tahdissa, mutta enemmän hänen pelistään nostetaan esiin tuota kokonaisvaltaista pelaamista ja kilpailullisuutta. Olisi mielenkiintoista nähdä tämä kaksikko keväällä U18-kisoissa siinä missä tietenkin Michael Misakin, mutta noiden kanadalaisten kausi seurajoukkueissa voi hyvinkin jatkua pitkään, eivätkä he välttämättä ole turnaukseen silloin käytettävissä. Frondell terveenä pysyessään siellä kyllä suurella varmuudella Ruotsia edustaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aina helppo Colorado, kiitos Mrazekin. Tsekkivahdilta ennen loukkaantumistaan tuttua tekemistä muutamien paraatitorjuntojen muodossa. Frank Nazarille kauden ensimmäinen maali ja siihen Colton Dach syöttäjäksi NHL-uran ensimmäisellä pisteellä. Connor Bedardilla myös vahva iltapuhde 1+1 tehopistein ja yhden hylätyn potkumaalin merkeissä. Oudon vahva myös aloituksissa tällä kertaa, kun meni voittamaan niitä kahdeksan kolmestatoista!? Vielä siellä on toki sellaisia maneereja, joita pitää saada siivottua pois, mutta kuitenkin tasapainoinen esitys tällä kertaa häneltä.

Kaipasiko joku muuten Maroonia? En minäkään. Onpa kiva nähdä joukkueen välillä voittavan ja varsinkin kun omiin tehtiin vain yksi maali. Tästä tietenkin isosti kiittäminen maalivahtia, mutta ilman maalivahdin vahvaa pelaamista tällä ryhmällä ei ole mahdollisuuksia voitosta pelata. Nuorten pelaajien esityksiin voi olla myös tyytyväinen. Kaikista nuorista pelaajista eniten lämmittää Alex Vlasicin esitykset. Nuorten puolustajien esiinmarssi on ollut kenties tämän kauden positiviisin asia, vaikka nyt mitään täydellistä ei silläkään osastolla ole tietenkään ollut, mutta tuohon on hyvä rakentaa.

Ja vielä edelleen jaksan toivoa, että tuo Lukas Reichel saataisiin mukaan talkoisiin tekemään tulosta. Saisiko hänestä kenties enemmän irti laidalla? En osaa sanoa, mutta voisin kokeilla vaikkapa tuossa Mikheyevin tilalla Bedardin ja Bertuzzin kanssa hetken aikaa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Joo, poikia kiinnosti vaihteeksi taas pelata. Mrazek näytti vihdoinkin itseltään, mikä antoi tilaisuuden pärjätä. Myös viime aikoina pahasti horjunut puolustaminen oli nyt varmaa. Esim. Jones pelasi parhaan pelinsä pitkään aikaan.

Enpä kaivannut Maroonia ollenkaan. Jotenkin antoi viime viikkoina kasvot joukkueen ympärillä vellovalle turhautumiselle. Ja mitä järkeä tässä tilanteessa ja vaiheessa kautta tuollaista uran ehtoopuolen ukkoa on edes peluuttaa, kun pitäisi kehittää meidän nuoria sällejä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voitto maistuu aina. Kuten yllä todettiin meidän voitot tarkoittavat lähes poikkeuksetta sitä että maalivahdin on seisottava päällään 60-minuuttia.

Maroon on karmeen hidas, ei käyttöä nyky NHL:ssä.
Teräväisen junnukenttä oli pirteä tänään, Bedard uskalsi pitkästä aikaa myös laukoa ja onnistui.

Mietin paria peluria mitä näiden kanssa tehdään jatkossa.
Philip Kurashev
  • Odotettiinko hänestä nyt vaan liikoja, mun silmään hän on näyttänyt jo aiempina vuosina kolmoskentän pelurilta. Onko tämä hänen viimeinen kausi Blackhawks nutussa.
Lukas Reichel
  • On pelannut paremmin, mutta tulosta ei tunnu tulevan millään. Onko hänestä tulossa tuloskenttiin NHL-tason pelaajaa vai ei? Miten pitkään tätä korttia vielä katsellaan...
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Meikä on jo luovuttanut Kurashevin ja Reichelin kanssa. Toisella ei vain riitä ja toiselle tekisi maisemanvaihto hyvää. Näitä kahta voisi käyttää treiditäkyinä maaliskuuta lähestyttäessä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ellei nyt ihmeitä tapahdu niin Kurashevin kohdalla juna on jo mennyt. Viime kausi näytti hyvältä, mutta nyt Colton Dach esimerkiksi on näyttänyt kolmen pelin otannalla paremmalta. Kurashev on aika väritön ja hajuton pelaaja, eikä vaihtoarvokaan päätä huimaa. Reichelin kohdalla en haluaisi luovuttaa. Menossa on vasta ensimmäinen kokonainen kausi ylhäällä ja ainakin haluaisin uskoa, että tuosta saisi vielä enemmän ulosmitattua kuin tähän asti on nähty. Akuutin sentteripulan vuoksi joutuu sitä paikkaa pelaamaan. Laituriksi laittaisin itse. Mutta enhän minä näistä päätä, että katsotaan nyt mitä toimistolla näistä ajatellaan.

e. No nyt sitten heti että näin..



 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
CHGO podcastin vieraana kävi Daily Faceoffin prospektianalyytikko Steven Ellis vai mikä tuo titteli nyt onkaan. Ellis antoi mm. oman näkemyksensä osasta Blackhawksin junnuista sekä siitä, kenet hän varaisi kesällä Davidsonina mikäli aivan kärjessä pääsee varaamaan, kuten nyt vahvasti näyttää:





Ellis on äänessä heti alussa tuonne puolen tunnin kohdalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös