Mainos

Chicago Blackhawks 2024–2025 – baby steps...

  • 95 398
  • 453

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oli ihan hyvä esitys, selkeästi peli on nopeutunut ja on astetta aktiivisempaa. Wanhojen murehtiminen ja kaivelu on tietysti typerintä hommaa, mitä maa päällään kantaa. Kaikki toki ymmärtää, että puhtaalta pöydältä haluttiin aloittaa, mutta oliko ihan pakko kaikki tuoreetkin värväykset laittaa sylttytehtaalle ? Lankinen veti taas nollat enkka jonon jatkoksi, Strome taitaa olla tehotilaston kärkipaikoilla, DeBrincat laittaa lammasta karsinaan kivasti, Hagel vetää vaahteranlehteä ylleen 4-nationissa jne. Aika kiva nuori runko olisi jo koossa, kun Davidson olisi onnistunut "täydellisesti".

Kivasti vetävät, mutta olisiko nämä kaikki vetäneet Chicagossa yhtä hyvin kuin nyt muualla? Edelleen ostan tämän Davidsonin strategian lähteä rakentamaan uutta täysin puhtaalta pöydältä. Jos näin ei olisi tehty ja DeBrincat sekä Hagel jne. edelleen Chicagossa pelaisivat, niin kuinka paljon parempi joukkue oikeesti olisi? Ehkä sen verran, että 2023 olisi päästy varaamaan joku Zach Benson ja viime kesänä Jett Luchanko heitä mitenkään väheksymättä. Siinä olisi ollut kuitenkin omat riskinsä jäädä vuosiksi roikkumaan välitilaan.

Omat riskinsä tässäkin tietenkin on ja se liittyy enimmäkseen siihen, että nuo varaukset menevät pahasti vihkoon. Niitä ei vaan vielä voida arvioida, koska rakennustyö on pahasti kesken ja varattujen sekä tulevien varattavien pelaajien taso nähdään vasta vuosien kuluttua. Ensimmäisenä vuotena Davidson toteutti totaalisen tear downin ja varsinainen rebuild alkoi vasta sen jälkeen. Tässä on nyt siis pari vuotta tehty uudelleen rakennusta täysin nollista ja siinä menee äkkiä sen 5+ vuotta ennen kuin nähdään tuloksia.

Itsekin haikailen varsinkin Hagelin suuntaan, mutta valittu linja on tosiaan ihan perusteltavissa. DeBrincatin maalitehtailusta ei taas ole ollut isosti iloa Detroitin suunnanmuutoksen kanssa. Dylan Strome ei kelvannut pari vuotta kenellekään edes ilmaiseksi. Lankinen taas saattoi aikanaan UFA-statuksella ihan itse valita Chicagosta lähtemisensä.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Totta joka sana ja kaikkihan on spekulointia. On ihan yhtä mahdollista, että Chicago olisi Bedardin koti, vaikka jokunen em. pojista oltaisiin pidetty. Jos ei näistä spekuloida ja muisteta tasaisin ajoin marista, niin eihän meille faneina jää mitään käteen :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Totta joka sana ja kaikkihan on spekulointia. On ihan yhtä mahdollista, että Chicago olisi Bedardin koti, vaikka jokunen em. pojista oltaisiin pidetty. Jos ei näistä spekuloida ja muisteta tasaisin ajoin marista, niin eihän meille faneina jää mitään käteen :)

Voi olla ja aina voi tietenkin spekuloida. Ja onhan tässä hyvin iso mahdollisuus, että DeBrincatin ja Hagelin kaupat jäävät miinuksen puolelle, mutta vielä on liian varhaista tehdä lopullista tuomiota noiden kauppojen suhteen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks




Frank Nazar saanut kutsun ylös ja täysin ansaitusti.

e. Martinez siirretty IR-listalle niskavamman vuoksi. Nazarin kauden avauspeli on siis Devilsiä vastaan. Mielenkiintoista nähdä mihin Sörensen hänet nyt kokoonpanossa asettaa, mutta romantikkona en laittaisi vastaan Nazarin sentteröivän Bedardia. Siihen sitten joku Mikheyev toiselle laidalle tai jotain. Odotettavissa on ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita.



 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kivasti nostattaa odotuksia illan peliin tuo kokoonpano. Korchinski toi jo pienen piristysruiskeen ja nyt mukaan hyppää Nazar. Ei pitäisi jäädä onnistuminen ketjusta kiinni, kun pääsee viime peleissä hyvin onnistuneen parivaljakon keskelle. Teräväiselle ansaittu pudotus neloseen, mutta ehkä saa siellä jotain aikaiseksi Reichelin kanssa.

Puolustuksesta näkyy jo tulevaisuus, mutta hyökkäyksessä Bedard on ollut suuri yksinäinen, kun muut prospektit ovat vielä marinoitumassa. Tosi mielenkiintoista nähdä Nazarin nykytaso.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mihinkään helppoon paikkaan ei Nazarin kauden avaus tule. Vastassa on liigan kärkijoukkueisiin kuuluva nippu. NHL:ssä pärjätäkseen mitään helppoja paikkoja ei ole tarjollakaan, joten testi on tähän kohtaan mitä parhain. Nazarilta voi odottaa ainakin nopeutta ja rohkeita haastoja kentän keskikaistalta. Tyyliltään hän muistuttaa Brayden Pointia, mutta tuohon tasoon on vielä paljon tekemistä.
 

drazzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tässä katselen Devils - Hawks peliä ja olisi kiinnostavaa kuulla enemmän Drew Comessosta että mikäs kaveri tämä on? Toistaiseksi omaan silmään pelannut todella hyvän pelin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tälle kaudelle tyypillisesti oltiin taas kolmannen erän alkaessa asemassa, jossa peli on voitettavissa, mutta jänne ei kestänyt loppuun asti. Huolestuttavasti jo toisessa pelissä putkeen vastustaja lyö lyhyen ajan sisään monta maalia. Ei tee hyvää itseluottamukselle. Maalintekokin oli taas melkoista tervanjuontia eikä onnikaan ollut mukana. Rimat kilisivät kuin kulkuset, mutta Luke Hughesin naamaa lukuun ottamatta sentit eivät olleet haukkojen puolella.

Nazar oli aika näkymätön etukäteisodotuksiin nähden. 14 minuuttia jäällä, yksi veto, huono ilta aloitusympyrässä ja yksi turha jäähy. Tuosta on varaa parantaa paljonkin. Toinen märkäkorva Drew Momess.. eiku Commesso sen sijaan antoi itsestään hyvän ensivaikutelman. Kulmikkaan rauhallinen tyyli ja hanskakäsi ainakin toimii tosi hienosti.

Kaksi erää hyvää kiekkoa laadukasta vastustajaa vastaan ja täydellinen alivoima liigan parasta ylivoimaa vastaan. Otetaan ne tästä mukaan ja sitten kotiin hakemaan revanssia Islandersista.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Niin, kyllähän osaltaan myös se tasoero tulee kolmannessa esille. Vihulainen ainakin joissain peleissä (kuten eilen) tulee puolella kaasulla pelin alkuun. Vikassa erässä sitten tarvittaessa nostetaan tempoa ja kairataan voitto himaan. Ei tietenkään ihan näin mustavalkoista, mutta omasta mielestä osa piilee tuossa. Commesson % ei näytä hyvältä, mutta antoi kyllä erinomaisen mahdollisuuden voittoon. Korchinskin nostaisin jopa eilisesta meidän parhaaksi pelaajaksi. Allan oli sanalla sanoen huono. Kyllä me tarvitaan nopeutta tohon jengiin ja myös fyysisyyttä. Bedard 21min kuulostaa jo aika huimalta ajalta, mutta muutamaa ekan erän menetystä lukuunottamatta ihan hyvä matsi häneltä. 2 rimaa taas hänelle, mutta kyllä ne vielä menee. Onhan noi meidän aloitukset hyvin surullista katsottavaa, eilen 34% ja varsinkin Bedard (4-14) ja nyt myös Nazar (1-7) harrastaa niiden häviämistä oikein tosissaan. Donato ja Foligno pääsi vihreälle, mutta ei paljoa niissä vastuuta saaneet.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toivottavasti tästä ei nyt tule mitään tavaramerkkiä joukkueelle, että hyvä peli hukataan parin minuutin mustiin hetkiin. Toki on annettava kunniaa vastustajalle, joka on kaikilla osa-alueilla Blackhawksia heittämällä parempi joukkue. Siitä huolimatta Blackhawks pyristeli pari erää mukavasti mukana ja paremmalla onnella ainakin pari maalia enemmän olisi voinut tulla, vaikka siinä ainokaisessa onnetar oli taas isosti mukana. Devilsistä on sanottava sen verran, että tykkään kovasti tuosta joukkueesta ja näen siinä vähän samoja elementtejä kuin haukkojen 2010-luvun dynastiassa. Potentiaalia on vaikka mihin.

Nazarilta tosiaan vaisu debyytti tähän kauteen, mutta vaikea tuossa nyt oli loistaakaan, kun enimmäkseen Chicagon pelaaminen oli kiekon jahtaamista. Commessolta tasapainoinen peli ja välillä kävi mielessä, että onkos siellä itse Corey Crawford maalilla.. Henkilökohtaisiin virheisiinhän nämä pelit usein ratkeavat ja Devilsin kaltainen joukkue pystyy paineistamaan niin hyvin, että pakottaa vastustajansa niihin varsinkin, kun tasoero kentällä on tuota luokkaa. Siitä huolimatta tästä voi poimia hyviäkin asioita ja tuo alivoima on eittämättä yksi sellainen. Kyllä minä noita nuoria pelaajia kuitenkin mielummin katselen, vaikka virheherkkiä vielä ovatkin, kuin Brodien kaltaisia veteraaneja. Enemmän noiden kokeneiden pelaajien aivopierut pullistaa otsasuonta.

Tässä katselen Devils - Hawks peliä ja olisi kiinnostavaa kuulla enemmän Drew Comessosta että mikäs kaveri tämä on? Toistaiseksi omaan silmään pelannut todella hyvän pelin.

Commesso on Blackhawksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2020. Yliopistoreittiä Boston Universityssä kolmen kauden verran ennen siirtymistä pro-tasolle viime kaudeksi Rockfordiin. On ollut jo pitkään Chicagon organisaation maalivahtilupauksista se ykkönen, vaikka Adam Gajania joillakin listoilla on edelle laitettukin. Tällä kaudella farmissa ollut hankalaa, mutta ainakin toistaiseksi lyhyellä otannalla kiekko on kuitenkin tarttunut kirkkaissa valoissa ihan mukavasti. Palaa kyllä varmasti heti Rockfordiin, kun Mrazek on taas pelikuntoinen.

*

Rockford kairasi ensimmäisen voittonsa Mark Eatonin johdolla. Iowa Wild kaatui 5-1 ja erityisesti Colton Dach sekä Brett Seney olivat pelipäällä 1+1 tehopistein. Colin Felix, Cole Guttman sekä Jale Luypen onnistuivat maalinteossa, Mitchell Weeksin ehtiessä kiekon eteen 26 kertaa.

Yliopiston puolelta mainittakoon Sacha Boisvert sekä Aidam Thompson, jotka onnistuivat maalinteossa tahoillaan. Boisvert pelaa kyllä ainakin tuloksellisesti pirteää tulokaskautta North Dakotan ohjelmassa ja on nyt 19 ottelun jälkeen lukemissa 8+9=17.

*

Blackhawks on kyllä nyt jämähtänyt vakaasti tuonne sarjan pohjille. Kolmanneksi viimeisenä tällä hetkellä majaileva Canadiens on viiden pisteen etumatkalla ja Penguinsilla yhdeksänneksi viimeisenä yhdentoista pisteen kaula. Kyllä tämä alkaa näyttää huonolta sijoituksen kannalta, mutta hyvältä draftia ajatellen. Hagens, Martone, Misa tai Schaefer alkavat olla tarjottimella Davidsonille. Näiden jälkeen mm. Roger McQueen, Anton Frondell tai Caleb Desnoyers sitten taas lähes varmuudella napattavissa.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt kun häviämisestä on tullut jo kroonista ja epätoivo valtaa mielialaa, niin ihan vaan peilaten menneeseen voi saada perspektiiviä omiin odotuksiin menestymisen suhteen ja sitä kautta kenties vähän armollisuutta omaa suosikkiaan kohtaan. Loin hätäisesti aikajanan dynastian syntymiseen ja sen kulmapalojen rakentumiseen. Menestyksen ja voittamiseen tarvitaan tietenkin koko joukkuetta, mutta nyt ihan oman näkökulmani pohjalta olen poiminut tähän aikajanalle ne merkittävimmät yksilöt mestaruuksien taustalta. Mikään vedenpitävä lista tämän ei ole tarkoitus olla, mutta sen perspektiivin rakentumisen kannalta ehkä auttaa hahmottamaan asioita:

2002: Duncan Keith varataan toisella kierroksella sijalla 54.
2003: Brent Seabrook varataan ensimmäisellä (14.) ja Corey Crawford toisella kierroksella (52)
2005: Niklas Hjalmarsson varataan neljännellä kierroksella (108.), joulukuussa Blackhawks vaihtaa Matt Ellisonin ja kolmannen kierroksen varausvuoron (2006) Philadelphiaan vaihdossa Patrick Sharpiin
2006: Jonathan Toews varataan kolmantena pelaajana varaustilaisuudessa
2007: Patrick Kane varataan ensimmäisenä
2008: Kauden alussa lokakuussa Dennis Savard laitetaan sivuun päävalmentajan toimesta ja tilalle tulee Joel Quenneville
2009: Heinäkuussa Blackhawks tekee 12-vuotisen sopimuksen vapaan agentin Marian Hossan kanssa

Eli siinä on sellainen seitsemän vuoden aikajänne, kun homma alkoi rokkaamaan oikein huolella. Hyvät ja tärkeät palaset eivät jääneet toki tuohon enkä eritellyt toimitusjohtajia tuossa kohtaa, koska niitä nyt oli kolme ja on vähän makuasia kenelle heistä voisi eniten antaa kredittiä. Olihan siellä varaamisessa hutejakin ihan korkeilla vuoroilla, kuten nyt vaikkapa Cam Barker kolmantena vuonna 2004 ja Jack Skille seitsemäntenä 2005. Eli ihan pelkkää erektiota ei tuokaan aika tuottanut.

Nyt sitten jos nykyiseen touhuun haluaa verrata, niin on ensinnäkin hyvä myöntää tosiasiat, että samanlaista dynastiaa on turha odottaa. On hyvin epätodennäköistä, että vastaavaa jaksoa saadaan enää koskaan Blackhawksin kohdalla nähdä. Eihän se tietenkään mahdotonta ole, mutta tosiaan hyvin epätodennäköistä. Mestaruuskin on niin monen tekijän summa, että vaikka kuinka täydellistä kaavaa joukkueen rakentamisessa noudattaisi, niin sellaista ei voi mennä etukäteen lupaamaan. Kilpailukykyisen joukkueen pystyy kyllä rakentamaan, mutta siihenkin ottaa väkisinkin aikansa ja joskus tosiaan tämän vuosikymmenen lopulla sitä voi alkaa jo odottamaan. Jaksetaan siis veljet ja siskot uskoa; toivo ei kuole koskaan!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Yliopiston puolelta mainittakoon Sacha Boisvert sekä Aidam Thompson, jotka onnistuivat maalinteossa tahoillaan. Boisvert pelaa kyllä ainakin tuloksellisesti pirteää tulokaskautta North Dakotan ohjelmassa ja on nyt 19 ottelun jälkeen lukemissa 8+9=17.

Teidän yliopistopelaajista -22 ykköskierroksen varaus RD Sam Rinzel Minnesotan yliopistosta on pelaamassa erinomaista kautta ja on NCAA:n pakkien pistepörssin kärkimiehiä (20 GP, 8+12=20). Onko mitään huhuja liikkunut milloin hän siirtyy ammattilaiseksi? Eli pelaako vielä ensi kauden yliopistossa vai siirtyykö jo tänä keväänä yliopistokauden päätyttyä pelaamaan isommasta rahasta?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sam Rinzelin aikeista ei ole mitään parempaa tietoa, mutta luulisin Blackhawksin haluavan hänet Rockfordiin ensi kaudeksi. Tällä kaudellakin voi päästä pelaamaan ja polttamaan yhden sopimuskauden, jos Minnesota ei etene pitkälle NCAA:n jatkopeleissä. Rinzel oli kolmas ykköskierroksen varaus kyseisenä kesänä Chicagolta ja juuri tuosta syystä uskalsivat tarttua tähän projektiin. Sittemmin Rinzel on ottanut varmasti kaavailtua nopeampia loikkia kehityksessään ja mm. Frank Seravallin mukaan oli iso syy siihen, ettei Davidson lähtenyt markkinoille kisaamaan David Jiricekistä. Blackhawksin tilanteen huomioiden varsinkin puolustuksen suhteen ei Rinzelin kanssa toisaalta ole mitään tarvetta kiiruhtaa, että jos haluaa palata ensi kaudeksi vielä yliopistoon niin sekin varmasti Blackhawksille sopii.

*

Melkoinen sählypeli Islandersia vastaan takana, mutta kyllähän voitto aina maistuu. Nyt saatiin Teräväinen sinne tulostaululle ja toivottavasti Teukka sai näistä onnistumisista boostia jatkoon. Näitä lisää kiitos! Kertokaa minulle, mitä arvoa tuo Kurashev tällä hetkellä antaa joukkueelle? Arvostan Södersenia, että ei blendaa ketjukoostumuksia alvariinsa, mutta Kurashev ykkösessä on nyt mielestäni nähty. Laittakaa sinne nyt vaikka Reichel tai melkein Andersonkin voisi tuoda sinne jotain lisäarvoa Kurashevia enemmän. Aikamoinen tason pudotus viime kaudesta hänellä toistaiseksi eikä mitään merkkejä paremmasta. No ei nyt heti tartuta negatiivisiin, kun kerrankin tulee voitto. Puolustus vilisee nuoria omia varauksia täynnä ja homma toimii ihan mallikkaasti. Eteenpäin. Lisätään sen verran, että Sörensenin tulo on ainakin hetkellisesti piristänyt Bedardia, kun viiteen peliin Sörensenin alaisuudessa on tuonut 2+5 tehopisteet ja Devilsiä vastaan olisi paremmalla onnella voinut tulla muutama lisääkin.

*

Rockford otti toisen peräkkäisen voittonsa Eatonin alaisuudessa. Tällä kertaa voittomaalikisan jälkeen peli päättyi 2-1 karjuille. Varsinaisella peliajalla Rockfordin maalista vastasi Slaggert ja syöttäjinä Levshunov sekä Phillips. Ben Gaudreau maalilla otti uran ensimmäisen voittonsa AHL:ssa.


 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sähläyspeli tosiaan Islandersia vastaan, mutta hyvällä mielin tulostaulua katsellessa & muutamia poimintoja itseltä:

Vlasic saman verran nyt pisteitä kasassa mitä koko viime kaudelta. Puolustus on muutenkin ollut parempaan suuntaan menossa verrattuna edellisiin kausiin & Murphykin on omaan silmään parempi.

Alivoima on hyvää & vaikka Islandersilla on liigan huonoimpia ellei huonoin ylivoima atm, niin Haukoilla ei ole statsien mukaan 25:een alivoimaan vihulainen päässy rokottamaan.

Reicheli on nopea luistelemaan, toivottavasti sieltä saadaan enemmän kaverin potentiaalista irti. Kurashev tosiaan ei ykköseen pitäisi päästä kokeilemaan enään.

Söderblom ei ole niin seula kuin edellisillä kausilla, mutta liian pitkäksi aikaa häntä ei voi Mrazekin tilalle laittaa. Menee 2 veskarina toistaiseksi.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jos oikein laskin, niin taisi olla Söderblomin 10. voitto kirkkaissa valoissa ja yrityksiä on joku 60 :) Kuten omista viesteistäni kävi selväksi, niin en kuulunut Richardsonin fanipoikiin, aloin siinä eilen pelin aikana miettimään, kuinka moni pelaaja on oikeasti mennyt eteenpäin hänen valmennuksessaan ? Tällä kaudella Söderblom iso loikka ehdottomasti, mutta siitä menee propsit veskakoutsille. Kaiser ja Vlasic tällä kaudella tai siis viimeisen 1v aikana. Donato varmasti ainakin numeroiden valossa, en muista häneltä Seattle pelejä, mutta viime kauteen nähden. Onko muita ? Aika monta nimeä voidaan laittaa tähän alle, jotka ovat taantuneet. Toivottavasti nyt suunta muuttuu ja pieniä valonpilkahduksia jo olemme saaneetkin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vlasicin ja Kaiserinkin kehityksen taustalla on iso rooli ollut juuri Sörensenillä. Mutta ehkä vähän epäreilua nyt Richardsonin piikkiin laittaa kaikkea. Ei nämä asiat niin mustavalkoisia ole, että voidaan suoraan osoittaa valmentajan syyksi yksittäisten pelaajien notkahdukset. Kurashev esimerkiksi pelasi viime kaudella parhaan kautensa, mutta nyt ei vaan ole lähtenyt. Väittäisin, että siellä korvien välissä on useasti isoimmat lukot pelaajilla. Ja valmennustiimi koostuu muistakin kuin päävalmentajasta, jolla tietenkin on se päävastuu kaikesta.

Söderblomin suhteen organisaatiossa on vallinnut luottamus, vaikka viime kausi näyttikin todella synkältä hänen kohdallaan. Hänelläkin taisi mennä kasetti jumiin, kun mikään ei onnistunut, tappioita ropisi ja itseluottamuksen katoaminen näkyi sitten karulla tavalla. Taustalla oli kuitenkin todella lupaavia otteita AHL:ssä ja organisaatiossa häntä pidettiin jopa Commessoa lupaavampana. Nyt näyttää saaneen homman takaisin raiteilleen, mutta ilman Brossoitin loukkia emme kenties olisi tätä saaneet todistaa?
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Ei missään tapauksessa voidakaan laittaa, mutta kuten itsekin totesit, hänellä on se vastuu toimivuudesta. Hän ainakin pitkässä juoksussa pääsee vaikuttamaan niihin ympärillä oleviin apukoutseihin yms. Koutsi myös laatii tavan pelata, olkoon sitten nimi pelikirja tai mikä hyvänsä. Se ei tullut valmiiksi 2,5v aikana. Heikompi materiaali huutaa selkeää tapaa pelata ja se myös tukee kehitystä. Kyllä mä laitan paljon tästä kokonaisuudesta Richarsonin piikkiin vaikka ei tietysti itse pysty määräänsä enempää vaikuttamaan, olkoon sitten vaikka kuinka epäreilua :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei missään tapauksessa voidakaan laittaa, mutta kuten itsekin totesit, hänellä on se vastuu toimivuudesta. Hän ainakin pitkässä juoksussa pääsee vaikuttamaan niihin ympärillä oleviin apukoutseihin yms. Koutsi myös laatii tavan pelata, olkoon sitten nimi pelikirja tai mikä hyvänsä. Se ei tullut valmiiksi 2,5v aikana. Heikompi materiaali huutaa selkeää tapaa pelata ja se myös tukee kehitystä. Kyllä mä laitan paljon tästä kokonaisuudesta Richarsonin piikkiin vaikka ei tietysti itse pysty määräänsä enempää vaikuttamaan, olkoon sitten vaikka kuinka epäreilua :)

On myös todettava, että vaihtuvuus joukkueessa oli melkoinen tuon 2,5 vuoden aikana. Ei mikään helpoin rasti kenellekään koutsille, vaikka toki allekirjoitan osan kritiikistä kyllä. Kenties Richardsonin pelikirja oli vähän vanhanaikainen nykykiekkoon, vaikka tuoreesta päävalmentajasta NHL-tasolla olikin kysymys.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kertokaa minulle, mitä arvoa tuo Kurashev tällä hetkellä antaa joukkueelle? Arvostan Södersenia, että ei blendaa ketjukoostumuksia alvariinsa, mutta Kurashev ykkösessä on nyt mielestäni nähty.
Tuli aamulla ihan sama mieleen, kun peliä kattelin. Viiden pelin otannalla 0 pistettä, -6, noin yksi laukaus per peli. Koko kaudella 3+2, -27 (!) ja pelaa koko ajan top 6 minuutteja. Aivan uskomaton tuhnu, mutta saa silti aina vain uusia mahdollisuuksia kärkiketjuissa ja meidän kirkkaimman timantin viereltä. Nyt kun Sörensen käytti kovaa koulua Teräväistä kohtaan, niin seuraava kohde pitäisi ehdottomasti olla Kurashev.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Konttorilla alkaa tilanne rauhoittumaan, joten ajankuluksi sukellus syvään päätyyn. Katsotaan hieman tarkemmin ketjuja ja yli 50min yhdessä pelanneet.
1. Löytyy meiltä Bedard-Teräväinen-Foligno 57,1% Xgoals !
2. Hall-Bertuzzi-Foligno 56,8%
Nämä kaksi ketjua on ainoa, jotka tuottaa voitollista peliä ja Foligno on se yhdistävä tekijä.
Heikoin yli 50min ketju on ollut.
Kurashev-Donato-Bedard 41,7% ja tämä oli ylivoimaisesti heikoin nippu.

Sitten puolustuspareihin.
Brodie-Kaiser meidän paras 52,1%.
Jones-Vlasic pääsee tasan 50%
Tähän jää meidän voittavat pakkiparit, sitten kolikon kääntöpuolelle.
Brodie-Allan 31.7% (koko NHL:n 10. surkein pari).
Kakkosena tulee Martinez-Allan 33,3%.
Silmätesti on siis ollut Allanin suhteen täysin oikeassa, hankalaa on.

Täältä tähän !
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nolan Allan on puolustava puolustaja, jonka ensisijainen tehtävä ei ole tuottaa hyökkäyspäässä. Siinä mielessä tuo tilasto on vähän hassu, jos halutaan Allanin pelaamista arvioida. Muutenkin Chicagon kaltaisessa joukkueessa joku "syvädata" on mielestäni aika yhtä tyhjän kanssa. Toki se antaa jotain osviittaa, mutta ainakin omaan silmään Allanin puolustuspelaaminen on ollut jopa positiviinen yllätys tähän asti.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kunhan ajankuluksi kaivoin hieman statseja :) Kyllä mä löydän niistä ihan mielenkiintoisiakin juttuja, kun oikein kaivelee ja kiva lisä seuraamiseen. Tottakai Allan, kuten #98 tulee ikä ottaa huomioon, mutta on se kyllä omasta mielestä ollut viimeaikoina hyvin epävarma ja kyllähän stay home pakkeja on myös kaikilla muilla, joten kyllä mun mielestä xgoals antaa suuntaa (varsinkin jos sä itse vedät sellaista 35% illasta toiseen, vaikka kaveri vaihtuu vierellä).

Tämä nyt oli kuitenkin vain ajankuluksi näpertelyä ja jokainenhan seurailee statseja miten parhaaksi näkee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kaikenlaisia statseja voi kaivella, mutta nyt jos otetaan vaikka viimeiset viisi peliä puntariin uuden koutsin alaisuudessa, niin Allan on hoitanut tonttinsa vähintäänkin tyydyttävästi. Jos nyt joku on pelannut heikosti kun puhutaan puolustamisesta, niin se on TJ Brodie. Allan on mielestäni ollut roolissaan ihan mies paikallaan.

Ben Pope teki Allanista jutun jo marraskuussa, mutta tuo taitaa olla maksumuurin takana. Pointtina kuitenkin hänen kypsä pelaamisensa.




e. Saa nähdä kenet tai ketkä Blackhawks laittaa takaisin Rockfordiin, kun Jones sekä Martinez tervehtyvät? Louis Crevier taitaa olla selkeä valinta ja Korchinski todennäköinen, vaikka näissä parissa pelissä on pelannut ihan kelvollisesti hänkin.

Tulevaisuuden alakerran rakentumisen suhteen vaihtoehtoja on vielä useampia. Vlasic nyt on sementoinut asemansa tuolla ja Seth Jones on selviö, mutta muuten tuon osaston voisi sanoa olevan vielä täysin auki. Levshunov, Korchinski ja Rinzel taistelevat kärkiparien rooleista ja Allan, Del Mastro sekä Kaiser syvyyspuolustajien paikoista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös