Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 192 534
  • 1 030

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jokohan #98 uskaltaa tilata, vai voikohan numero muuttua ? Toki joku muukin ehkä jo tilailee eli toim. aikaa voi olla joku hetki. Käsittääkseni noissa maajengijutuissa on ollut jos mitäkin numeroita.
 
Viimeksi muokattu:

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jokohan #98 uskaltaa tilata, vai voikohan numero muuttua ? Toki joku muukin ehkä jo tilailee eli toim. aikaa voi olla joku hetki. Käsittääkseni noissa maajengijutuissa on ollut jos mitäkin numeroita.
Jossain muistaakseni luki, että ainakin viralliset paidat tulevat myyntiin vasta sitten, kun nimi on sanottu varaustilausuudessa...

Chelioksen mietteitä Bedardista....

 
Jokohan #98 uskaltaa tilata, vai voikohan numero muuttua ? Toki joku muukin ehkä jo tilailee eli toim. aikaa voi olla joku hetki. Käsittääkseni noissa maajengijutuissa on ollut jos mitäkin numeroita.

Kanen #88 paidasta on helppo pienellä vaivalla muokata Bedard #98. No ehkä nimilaatta kannattaa ommella päälle, mutta numero on helppo.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Parhain päin kääntyi sitten meidän toinenkin ykköskiekan pick Floridan voiton myötä ja varaamaan päästään jo 19. vuorolla. Hieno homma tämäkin!

edit. Jos joku ei jaksa tuota kuunnella, niin tässä yksi mielenkiintoinen nosto tuosta haastattelusta.

Linkki: https://twitter.com/ChiSportUpdates/status/1657027978096783367

Tämä on tosiaan mielenkiintoinen lainaus ja voi tietenkin tarkoittaa monenlaista. Todennäköisimmin tarkoittaisi liikkumista eteenpäin draftissa. Ensimmäisenä tulisi mieleen, että mahdollisesti paketoimalla pickit 19+35/44 voisi päästä johonkin 15. paikkeille tai sitten vaikka pickit 35+44 vaihtamalla ehkä ykköskiekan loppupäähän.

Heitetään tähän loppuun unelmointia noista tämän hetkisistä kolmesta ekasta pickistä:

1. Connor Bedard
19. Otto Stenberg / Calum Ritchie / Brayden Yager
35. Tom Willander / Lukas Dragicevic / Kasper Halttunen

Kyllä tästä hyvä tulee.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olin juuri tulossa julistamaan ilosanomaa tuosta Floridan voitosta, vaikka eihän tuolla ollut kuin marginaalinen merkitys asetelmiin.

Tämä on tosiaan mielenkiintoinen lainaus ja voi tietenkin tarkoittaa monenlaista.

Kyllä nimenomaan näin ja yksi vaihtoehto on myös, että vuoroja vaihdetaan tuleviin drafteihin ja sinne sitten enemmän kapitaalia.

Heitetään tähän loppuun unelmointia noista tämän hetkisistä kolmesta ekasta pickistä:

1. Connor Bedard
19. Otto Stenberg / Calum Ritchie / Brayden Yager
35. Tom Willander / Lukas Dragicevic / Kasper Halttunen

Jo pelkästään tuon ykkösvuoron takia luvassa on etukäteen mielenkiintoisin draft ikinä, jonka olen Blackhawks-fanina saanut seurata. Mutta sen lisäksi nämä lukuisat muut vuorot ja potentiaaliset Davidsonin liikkeet tuovat tähän sellaisen joulunodotuksen tunnelman.

Ehkä hieman epärealistinen fantasiani on, että Bedardin lisäksi Davidson kiemurtelisi jollain ilveellä itselleen vuoron, jolla pääsisi käsiksi Ryan Leonardiin tai Dalibor Dvorskyyn. Taitaa olla kenties liikaa pyydetty tuollainen, jos ihan realistisia ollaan. Näiden jälkeen Oliver Moore tai Brayden Yager olisivat toivomuslistalla seuraavina, mutta tuo 19. vuoro taitaa olla turhan myöhäinen noihin nimiin myös. Tietenkin tässä on se mahdollisuus nousta kaupalla muutama pykälä ylemmäksi, mutta se vaatii siihen valmiin kauppakumppanin ja vaikea arvioida muiden joukkueiden preferenssejä. Ennen kuin olin nähnyt Matthew Woodin pelaava ajattelin luettujen raporttien kautta, että luistelu on niin kehnoa ettei ole Davidsonin kaltainen pelaaja. Nyt sitten U18-kisoissa oma näkemys muuttui täysin ja ottaisin riemusta kiljuen hänet tuolla toisella vuorolla Chicagoon. Kenties realistisin vaihtoehto on kuitenkin Calum Ritchie.

Vielä tuosta Davidsonin haastattelusta, että totesi siinä ettei Patrick Kane ole tulossa enää takaisin Chicagoon. Tuo sivu on käännetty nyt lopullisesti. Kenties näin se pitää ollakin, vaikka romantikkopuoli itsessäni ajatuksella leikitteli.

Davidsonin vastaus faneille, jotka kokevat ettei Chicago ansainnut tuota ykkösvuoroa:


 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawksin junnuista ainoastaan Allan, Dach ja Korchinski taitavat jatkaa kauttaan. Kolmikko aloitti viime yönä WHL:n finaalit Winnipegia vastaan häviämällä 3-2. Korchinski teki yön pelissä yhden maalin ja oli yhden asteen verran plussan puolella. Kokonaissaldo tällä hetkellä 15 pudotuspeliottelun jälkeen 2+10=12 pistettä, +7 ja kuusi jäähyminuuttia. Allanilla vastaavat lukemat ovat taas 2+5=7, +17 ja 15 minuuttia rangaistuksia. Colton Dach sitten 3+9=12 pistettä, +9 ja 18 minuuttia. Winnipeg Ice ja Seattle Thunderbirds ovat WHL:n runkosarjankin perusteella kaksi parasta joukkuetta. Sarja jatkuu ensi yönä Winnipegissä.

Ethan Del Mastron Sarnia Stingin tie katkesi OHL:n pudotuspeleissä välieriin London Knightsia vastaan. Del Mastron saldo pudotuspelissä oli 16 ottelussa 0+10, +3 sekä 31 minuuttia jäähyjä.

Kaikki nämä edellämainitut ovat muuten Connor Bedardin joukkuekavereita Kanadan U20-joukkueesta.




Korchinskin pisteet korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vielä viimeisen kerran tästä aiheesta, mutta koska CHGO Blackhawks Podcastin Jay Zawaski, Mario Tirabassi ja Greg Boysen toteavat asian juuri kuten itsekin sen koen, niin suosittelen kaikkia kuuntelemaan kohdasta noin 35:50-45:00, jossa kolmikko käy läpi kritiikkiä lottoarvonnan jälkeen.





Boysenin loppukaneetti on niin naulankantaan kuin vaan voi olla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hieman reilu kuukausi Nashvillessä pidettävään draftiin. Tapahtuma, joka on pyörinyt omassa mielessä suurin piirtein sieltä edelliskesän tilaisuudesta alkaen. Ajattelin tässä kohtaa hieman pysähtyä katsomaan pelipaikoittain tilannetta Blackhawksin prospektilaarin suuhteen. Kyle Davidsonin johdolla kohtalaisen tyhjä allas täyttyi kertaheitolla viime heinäkuussa Montrealissa, jos ei nyt ihan piripintaan, niin kuitenkin kohtuu mukavasti. Tulevan draftin jälkeen tilanne sen kuin vaan paranee. Ja mikä tietenkin parasta tänä kesänä on, että Davidson pääsee poimimaan sen helmen kaiken muun hyvän lisäksi.

Aloitetaan maalivahdeista. Siellä lahjakkaimmat nimet ovat juuri jatkosopimuksen tehnyt Arvid Söderblom sekä tulokassopimuksen raapustanut Drew Commesso. Heidän lisäkseen voi nostaa muutaman pelin ylhäällä mukavasti pelanneen Jaxson Stauberin, josta ei ehkä nyt kannata kuitenkaan tulevaisuuden ykkösveskaa odottaa. Söderblom ja Commesso voivat sellaisen potentiaalin omata, mutta kaukana mistään varmoista tapauksista ovat kyllä hekin. Tälle osastolle nimi tai pari ei olisi pahitteeksi.

Puolustuksesta löytyy eniten määrää ja kenties myös laatua. Kevin Korchinksi on vielä toistaiseksi organisaation lahjakkain lupaus ja hänen harteillaan lepää toivo alakerran kiekollisesta liideristä tuleville vuosille. Sam Rinzel on sitten allekirjoittaneelle KK:n jälkeen mielenkiintoisin nimi. Kesäkuussa vasta 19 vuotta täyttävä isokokoinen ja loistava luistelija on vielä kovin raaka, mutta häneltä löytyy sellaisia ominaisuuksia, että kehityksen sujuessa parhaalla mahdollisella tavalla saattaa lopputuote olla lopulta kaikista Blackhawksin puolustajalupauksista paras. Matkaa on vielä ja seuraava etappi on napsun verran kovempi sarjataso NCAA:ssa University of Minnesotan riveissä. Alex Vlasic, Wyatt Kaiser sekä Isaak Phillips ovat taas kasvukäyrällä näitä kahta edellä, mutta kärkiparin puolustajia heistä ei ehkä kannata odottaa. Sitten on näitä enemmän ja vähemmän puolustavan osaston jannuja Ethan Del Masto ja Nolan Allan etunenässä. Alec Regulaa, Louis Crevieriä tai Taige Hardingia ei ehkä kannata vielä kokonaan ruksia yli, mutta he ovat tuollaisia longshotteja. Ian Mitchellin kohdalle sellaiset voidaan jo lähes varmuudella vetää ja Ruotsiin siirtyvä Jakub Galvas ei taida ainakaan Chicagossa NHL-uraa enää luoda.

Hyökkäyksessä on kenties se isoin ja akuutein tarve ja sinne on toki laadukasta hätäapua tulossa. Lukas Reichel voidaan kait vielä laskea prospektiksi, mutta eiköhän saksalainen ole ensi kaudella jo vakiokalustoa Blackhawksin miehistössä. Frank Nazarille toivotaan nyt erityisesti terveyttä ja ylimääräinen kausi Michiganin yliopistossa on paras ratkaisu tähän väliin. Näiden nimien jälkeen alkaakin olemaan sitten kohtuu hiljaista, kun puhutaan aidoista top 6 -tason potentiaalin omaavista lupauksista. Ehkä Gavin Hayesilla ja Ryan Greenellä voi olla orastavaa potentiaalia sille tasolle? Colton Dach, Jalen Lyupen, Paul Ludwinski, Samuel Savoie ja kumppanit ovat mahdollisesti, jos NHL-uralle pääsevät alaketjun osaston janttereita.

Tästä päästäänkin sitten kätevästi taas tulevaan draftiin. Nähtäväksi jää mitä liikkeitä Davidson lopulta onnistuu tekemään ja kohentaako hän asemiaan tässä draftissa uhraamalla pari vuoroa vai lisääkö kapitaalia sitten tuleviin drafteihin. Tällä haavaa 19. vuorolle on tarjolla kyllä lukuisia potentiaalisia nimiä, mutta kuka sieltä sitten lopulta jää poimittavaksi on herran käsissä. Muutamilla nimillä voi ja pitääkin vähän makustella kuitenkin. Toisella kierroksella tuskin siis tulee olemaan neljää vuoroa, mutta eiköhän sinnekin pari niitä jää.

Hyökkäykseen kaivataan nyt sitten ensisijaisesti laatua ja sitähän on luvassa Bedardin muodossa, joten ei siitä sen enempää. Olisi tietenkin mahtava tilanne, jos Davidson onnistuisi vielä jollain kaupalla hankkimaan tuolta top 10 läheisyydestä itselleen sen toisen vuoron, mutta kyllä tuolla 19:llä vuorolla on ihan laadukasta talenttia tarjolla. Näitä nimiä tosiaan on jo täällä heitelty ilmoille, mutta listan jatkoksi voisi muutaman päälle mainita. Isokokoinen venäläislaituri Daniil But on mielenkiintoinen nimi, jonka kurssia on heitelty sinne tänne eri tahojen listoilla. Sentteri Nate Danielsonin ollessa vapaana tuolla vuorolla olisi myös erittäin potentiaalinen vaihtoehto.

Davidsonin onnistuessa parantamaan asemiaan toisella vuorolla ei puolustaja David Reinbacher olisi pöllömpi vaihtoehto sekään. Myöhemmillä vuoroilla venäläiset Gulyayev sekä Simashev voisivat tulla puolustajista myös kyseeseen. Kokoa ja näköä tarvitaan myös ja sitä voisivat tarjota jenkkihyökkääjät Charlie Stramel tai Danny Nelson. Ruotsalaiset sentterit David Edstrom sekä Anton Wahlberg voidaan heittää keskusteluun hyvin myös. Joka tapauksessa vaihtoehtoja riittää ja maalivahdeista puhuttaessa Tsekin Hrabal tai myöhäisemmillä kierroksilla Slovakian Samuel Urban ovat potentiaalisia nimiä muiden muassa.

Jaksaa jaksaa..
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Amatööripuolen pääscoutti Mike Doneghey oli Pat Boylen, Charlie Roumeliotisin ja James Neveaun haastattelussa. Todella mielenkiintoista kuunneltavaa Donegheyn ja Blackhawksin näkemyksistä ja preferensseistä. Ainakin yksi asia tuli selväksi tuosta ja se on, että mikäli et ole hyvä luistelija sinua ei tulla Blackhawksiin valitsemaan.


edit. Tähän liittyen linkitetään Scott Wheelerin näkemys nimistä, joita Blackhawks voisi pitää silmällä tuolla 19. vuorolla. Maksumuurin takaa The Athleticin sivuille:


Laitetaan nyt tähän nämä nimet ja lainaukset Wheelerin näppikseltä.

Colby Barlow
What he brings: Barlow is a scoring winger whose advanced physical maturity is complemented by a hard and heavy NHL shot, a competitive spirit, good offensive and defensive instincts and well-rounded skill. His at-times sluggish skating is a bit of a concern, but he’s well-liked by scouts and safely projects as a top-nine winger with legitimate top-six and top power play upside if he can get a little quicker. He may not still be available at No. 19, but one of the better wingers in the draft likely will be. It could well be him, though, after a lukewarm final showing at U18 Worlds in Switzerland. If he is available, he’d make a lot of sense as a potential complement to Bedard or Nazar long-term.

Daniil But
What he brings: But is another scoring winger, only he adds dimensional size and length without sacrificing skill. He’s a sneaky-talented and versatile forward who can play both wings, holds and protects and holds onto pucks quite well for his size, can score from distance or with dexterity in tight, and plays off of talented centers (of which the Blackhawks have a couple coming) effectively.

Samuel Honzek
What he brings: Honzek is a well-rounded, intelligent winger who projects safely as a middle-six forward at the next level. As with Barlow and Eduard Šalé, there’s no guarantee he’ll still be around when the Blackhawks pick for a second time in the first round, but it is likely that one or two of them will be. Honzek offers size, good overall skill, a well-liked and consistent play style, and the potential to make an impact on both special teams. He doesn’t have a star quality, but the belief is that he’s going to become an important piece of a contending team at the next level nonetheless.

Eduard Sale
What he brings: A top-10 talent who may fall because of concerns about his habits, his competitiveness and his consistency, Šalé is a gifted offensive player who passes, shoots and handles at a high level, skates well, and makes plays with the puck on his stick. From a pure points production/PP1 upside standpoint, he may be the most skilled player available when it’s the Blackhawks’ turn. But he can also frustrate and fade.

Tom Willander
What he brings: Willander is one of the better-skating defensemen in the draft and excels playing a two-way transitional style. His game isn’t particularly ambitious inside the offensive zone, but he projects safely as a No. 3-5 defenseman who can contribute at both ends, defend at a high level, and steer and influence play in a variety of ways. There’s probably a 50-50 chance he’s picked or available when things roll back around for the Blackhawks. If Willander’s gone and Chicago has its hearts set on taking a right-shot defenseman, London’s Oliver Bonk could also be an option.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Rockford IceHogs teki sopimuksen OHL-liigan Oshawa Generalsia nelisen vuotta edustaneen Ryan Gagnierin kanssa. Gagnier (20v.) on pelipaikaltaan keskushyökkääjä, ainakin eliteprospect-sivuston mukaan. Ilmeisen työteliäs ja oman pään spesialisti kyseessä.


 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ainakin yksi asia tuli selväksi tuosta ja se on, että mikäli et ole hyvä luistelija sinua ei tulla Blackhawksiin valitsemaan.

Tykkään kyllä tästä. On se vaan tässä nyky NHL:ssä niin tärkeä osa peliä, oikeastaan ihan kaiken perusta. Pitääkin olla ihan ykkösjuttuja etenkin kärkipään pickeissä.

Tuosta Wheelerin ja Powersin listasta; Barlow ehkä, Willander kyllä. But ja Sale eivät oikein sytytä, enkä usko heidän myöskään olevan korkealla Hawksin listoilla. Myös Honzekin näkisin ennemmin ykköskiekan loppupäässä.

Voi hyvin olla, että Willanderia ei enää tuolla 35. pickillä saada ja voi mennä paljon aikaisemmin, mitä jotkut listat väittää. Mutta olisi kyllä erittäin mieluinen valinta. Puolustuksessa on kyllä määrällisesti jo hyvin prospekteja, mutta kyllä tuohon joukkoon vielä äärimmäisen hyvin luisteleva, Top 4 potentiaalia omaava puolustaja mahtuisi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nolan Allanin, Colton Dachin ja Kevin Korchinskin edustama Seattle Thunderbirds on enää voiton päässä WHL:n mestaruudesta. Seattle voitti neljännessä WHL:n finaalipelissä Winnipeg Icen 4-2 ja siirtyi tosiaan otteluvoitoissa 3-1 johtoon. Kevin Korchinski oli maalinteossa viime yönä ja neljässä finaalipelissä hänen saldonsa on 2+1.

Pudotuspeleissä Seattlen tehokkain puolustaja on ollut vuonna 2003 syntynyt Jeremy Hanzel, joka on 18 pudotuspeliotteluun iskenyt taululle 5+16=21 pisteet ja teholukemakin on komea +21. Runkosarjassa Hanzel teki 48 pistettä (13+35) ja vaatimaton +70 kirjattuna tilastoissa. Jostain syystä ei tullut varatuksi viime kesän draftissa, mutta eiköhän nyt tule varatuksi jossain keskivaiheen kierroksilla ja mikä ettei Chicagoon vielä yksi T-Bird mahdu.
 

Blackhawker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät
Mutuilevat twitterissä, että Blackhawksilla voisi olla parhaimmat tsänssit naarata Auston Matthews kesällä 2024. Tällaisiakin sivuvaikutuksia Bedard-loton voittamisella voi olla:)

En tosin ole varma kannattaako kenenkään Matthewsiin yli kymmentä milliä pistää. Mies kun on osoittanut olevansa tosipeleissä täysi lammas.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Seattle Thunderbirds voitti WHL:n mestaruuden voitoin 4-1 Winnipeg Iceä vastaan ja pelaa Kamloopsin isännöimässä Memorial Cupissa 26.5.-4.6. välisenä aikana. OHL:n ja QMJHL:n finaalit ovat vielä kesken ja niiden ratkettua koko kattaus on lopulta selvä.

Odotin WHL:n finaaleista tasaisempaa vääntöä, olihan Winnipeg runkosarjan paras joukkue. Lopulta Seattlen leveys ja laatu oli kuitenkin liikaa. Seattle vahvistui kauden aikana mm. Dylan Guentherilla sekä Brad Lambertilla ja saivat valtavan määrän lisää tulivoimaa kaksikosta. Myös Colton Dach siirtyi U20-kisojen jälkeen Kelownasta Seattleen ja toi lisää syvyyttä T-birdsin keskikaistalle. Chicagon junnuille tärkeää kokemusta isoista peleistä ja voittamisesta. Nuorten MM-kullan ja WHL:n mestaruuden lisäksi Memorial Cupin voitto olisi varmasti kiva kirsikka kakun päälle.














 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mutuilevat twitterissä, että Blackhawksilla voisi olla parhaimmat tsänssit naarata Auston Matthews kesällä 2024. Tällaisiakin sivuvaikutuksia Bedard-loton voittamisella voi olla:)

En tosin ole varma kannattaako kenenkään Matthewsiin yli kymmentä milliä pistää. Mies kun on osoittanut olevansa tosipeleissä täysi lammas.
Joo ei missään nimessä kannata, tuo pahvi tulee olemaan NHL:n suurin soppari.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Organisaatiolta mielenkiintoinen ratkaisu pitää nuorten pelaajien kehitysleiri kokonaan jään ulkopuolella. Linkistä voi käydä lukemassa kehittämispuolen johtajan Mark Eatonin perustelut ratkaisuun.

 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Seattle Thunderbirds aloitti viime yönä urakkansa Memorial Cupissa voittamalla OHL:n mestarit Peterborough Petesin 6-3. Blackhawksin junnuista Nolan Allan onnistui maalinteossa, mikä meni suhteellisen helposti Petesin maalivahdille ja Allanille myös +3 merkintä pelistä. Korchinski syötti Thunderbirdsin viidennen maalin ja hänelle sekä ilman pisteitä jääneelle Colton Dachille +2 pöytäkirjaan.

Turnaus alkoi Patrick Royn valmentaman QMJHL:n mestarin Quebec Rempartsin ja turnausta isännöivän Kamloops Blazersin välillä perjantaina. Remparts oli tuossa ottelussa selvästi parempi maalein 8-3. Turnaus jatkuu ensi yönä Kamloopsin ja Peterboroughin välisellä mittelöllä. Blackhawksin nuorukaiset ovat sitten seuraavan kerran tositoimissa maanantain ja tiistain välisenä yönä Quebecia vastaan.

Tuosta vielä Allanin maali:




Jatketaan tästä nyt sopivasti aasinsillalla näihin Blackhawksin puolustuksen tulevaisuuden toivoihin, kun ei tässä oikein mitään hetkeen taida muutakaan jutun tynkää saada Chicagoon liittyen. Kevin Korchinski siellä nyt tietenkin suurimpana talenttina ja toivona erityisesti kiekollisen osaamisen näkökulmasta. Korchinski täyttää vasta kesäkuun loppupuolella 19 vuotta ja hänen kohdallaan vielä vuosi WHL:ssä kehittymässä ei tekisi pahaa. Mikäli ei nyt sitten harjoitusleirillä iske aivan tolkuttomia näyttöjä tiskiin, niin junnusarjaan vaan takaisin marinoitumaan. Ehkä sen muutaman pelin voi saada ylhäällä kauden alussa, mutta ei mitään järkeä hoppuilla hänen kanssaan.

NHL-tasoa lähimpänä ovat Alex Vlasic, Wyatt Kaiser sekä Isaak Phillips. Vlasicin näkisin näistä tässä kohtaa lähimpänä vakivirkaa Blackhawksin riveissä ensi kaudella. Tähän ryhmään liittyy sitten nämä enemmän ja vähemmän puolustuspään erikoismiehet eli Nolan Allan ja Ethan Del Mastro. Kaksikko aloittaa pro-tasolla Rockfordin takalinjoilla ja kehittyvät siellä sitten rauhassa tarvittavan ajan. Aikaisemminkin olen jo maininnut tästä todellisesta joukon mustasta hevosesta eli Sam Rinzelistä, joka on ryhmän ainoa oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja. Kaikki ominaisuudet on olemassa NHL-tasolle, mutta hän kaikista näistä vielä eniten takamatkalla kehityksensä suhteen. Donegheyn mukaan uskalsivat ottaa hänet ensimmäisellä kierroksella, koska takana oli jo kaksi varausta ensimmäisellä kierroksella ennen häntä ja tiesivät kyllä kyseessä olevan todellisen projektin. Aika sitten näyttää hänenkin kohdallaan kannattiko tuo riski ottaa? Ensi kaudella pääsee testaamaan tasoaan pykälää kovemmassa ympäristössä Minnesotan yliopistojoukkueessa, mikä on varmasti hyvä ensimmäinen askel kohti toivottua päämäärää.

Tähän listaan saadaan varmasti lisää nimiä tulevassa draftissa ja siellä on muutama mielenkiintoinen hahmo nimenomaan rightin puolen pakkeja, joihin kiinnittäisin tällä kertaa erityisesti huomiota. Ensimmäisellä kierroksella noilla kahdella vuorolla keskittyisin hyökkääjiin, koska tämän vuoden sato tarjoaa laadukkaita lahjakkuuksia erityisen paljon tuolle pelipaikalle. Toisella kierroksella sitten esim. Maxim Strbak, Oliver Bonk, Aram Minnetian jne. sopivassa kohtaa mikäli ovat vapaana voisivat tulla kyseeseen. Varausjärjestys ja varausvuorojen määrä tulee varmasti muuttumaan vielä draft-päivänäkin sillä Davidson on luvannut olla aktiivinen Nashvillessä. Kuukausi vielä pojat!
 
Viimeksi muokattu:

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Toi kätisyys on muuten jännä juttu. 30-40v sitten, kun itse olin askissa, niin pakit pyrittiin laittamaan siten, että left pelaa oikealla ja right vasemmalla. Tämä tietysti sen johdosta, että laukaiseminen on helpompaa. Nykyään laitetaan toisinpäin, on laitettu jo aika pitkään, jotta rännikiekot helpompi ja nopeampi pysäyttää ja pakki-pakki syöttö helpompi. Kuitenkin, kun katsotaan NHL:n perus tiistai-illan runkosarjan peliä, niin nehän voi olla ihan mitenpäin vaan eli se ei ole kynnyskysymys 5vs5 pelissä. YV ja AV pelissä tosin kätisyys korostuu ja AV:lla neliön läpi tulevat syötöt "on mahdoton" ottaa pois, jos ei kätisyydet ole oikein. YV:llähän paikat nykylätkässä vaihtuu jatkuvasti ja pakkien osalta tämäkään ei enään ole kynnyskysymys, varsinkin, kun monet pelaa yhdellä pakilla YV:n.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Jatketaan tästä nyt sopivasti aasinsillalla näihin Blackhawksin puolustuksen tulevaisuuden toivoihin, kun ei tässä oikein mitään hetkeen taida muutakaan jutun tynkää saada Chicagoon liittyen. Kevin Korchinski siellä nyt tietenkin suurimpana talenttina ja toivona erityisesti kiekollisen osaamisen näkökulmasta. Korchinski täyttää vasta kesäkuun loppupuolella 19 vuotta ja hänen kohdallaan vielä vuosi WHL:ssä kehittymässä ei tekisi pahaa. Mikäli ei nyt sitten harjoitusleirillä iske aivan tolkuttomia näyttöjä tiskiin, niin junnusarjaan vaan takaisin marinoitumaan. Ehkä sen muutaman pelin voi saada ylhäällä kauden alussa, mutta ei mitään järkeä hoppuilla hänen kanssaan.

Ei tosiaan kannata kiirehtiä. Tuli katseltua tuota Seattlen Memorial Cupin avausta ja pari muutakin heidän playoff-peliään aiemmin nähnyt. Kyllä mäkin näkisin, että Korchinskilla on vielä tuollakin kehittymisen varaa. Kyllä hän noissa peleissä positiivisesti erottuu, mutta ihan näissä kovemmissa peleissä, joita itse on tullut katsottua, ei nyt mitenkään dominoiva ole. Varmaan sellainen yksi steppi olisi vielä tuollakin otettavissa. Samoin U20-kisoissa jäi vielä pienehköön rooliin Kanadan joukkueessa, joten sielläkin voisi olla vielä tulevissa kisoissa otettavissa ihan johtavan pakin viitta. Aika lyhyeksi myös jää nyt Seattlen miesten kesä, kun pelaavat näin pitkälle. Tiedä sitten, vaikuttaako tuo jollakin tavalla. Kiva toki olisi kauden alussa nähdä joitakin pelejä häneltä Hawksin nutussa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyvää höpinää yläpuolella. Noita rightin puolen jätkiä tunnutaan pitävän kuitenkin arvossaan ja nyt kun Chicagolla ei niitä oikeastaan Rinzeliä lukuunottamatta ole taustalla kasvamassa, niin varmasti asiaan jollain tapaa kiinnitetään huomiota. Bowman&Kelley draftasivat noita pienikokoisia rightin pakkeja ja jossain kohtaa vielä näytti, että Boqvist, Jokiharju ja Mitchell muodostavat puolustukseen vahvan rightin puolen pakkien kolmikon, mutta eihän tuokaan nyt ihan suunnitelmien mukaan mennyt. Boqvist ja Jokiharju pelaavat nykyään muualla ja Mitchellillä taas tekee tiukkaa päästä nykyiseenkin kokoonpanoon

Kevin Korchinski on tosiaan vielä hyvin kaukana lopputuotteesta. Olihan hän yksi viime draftin nuorimmista pelaajista ja täyttää ensi kuun lopulla tosiaan vasta 19. Ensi kaudella voisi keskittyä enemmän hiomaan puolustuspelaamista. Ainakin tuo lyhyempi kesä vaikuttaa siihen, että jää vähemmän aikaa kesäharjoitteluun, joka on näille junnuille kyllä erityisen tärkeää. Tästä syystä pitkälti Blackhawks ei halunnut viedä junnuja viikoksi jäälle kehitysleirillään, ettei arvokas kesäharjoitteluaika katkea näillä nuorilla lupauksilla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Erikoiset on perustelut mielestäni.

Niin minähän en mistään mitään tiedä, mutta kuuntelin tuossa yhtä podcastia, jossa tätä asiaa käsiteltiin ja siinä uskottiin tämän tavan leviävän vielä laajemmin käytännöksi NHL:ssä. Kuntovalmentajien mukaan ei ole mitään järkeä katkaista nuorten pelaajien kesäharjoittelua heinäkuun alussa viikoksi lähinnä organisaatioiden nuorten pelaajien promoamistarkoituksiin.

Edit. Seattle hävisi Quebecille Memorial Cupissa viime yönä 1-3 lukemin. Nolan Allan onnistui jälleen maalinteossa ja Korchinskille merkittiin syöttöpiste tuohon maaliin. Quebec vippasi lopussa kolmannen maalinsa tyhjiin T-birdsien yrittäessä tasoitusta ilman veskaria.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Erikoiset on perustelut mielestäni.
Niin minähän en mistään mitään tiedä, mutta kuuntelin tuossa yhtä podcastia, jossa tätä asiaa käsiteltiin ja siinä uskottiin tämän tavan leviävän vielä laajemmin käytännöksi NHL:ssä. Kuntovalmentajien mukaan ei ole mitään järkeä katkaista nuorten pelaajien kesäharjoittelua heinäkuun alussa viikoksi lähinnä organisaatioiden nuorten pelaajien promoamistarkoituksiin.

Edit. Seattle hävisi Quebecille Memorial Cupissa viime yönä 1-3 lukemin. Nolan Allan onnistui jälleen maalinteossa ja Korchinskille merkittiin syöttöpiste tuohon maaliin. Quebec vippasi lopussa kolmannen maalinsa tyhjiin T-birdsien yrittäessä tasoitusta ilman veskaria.
En minäkään mistään tiedä, Mutta tässä omia ajatuksia aiheestaa: eikös tuonne Campille kutsuta parinkympin molemmin puolin olevia pelaajia, joilla nähdään potentiaalia pelata NHL:ssa joku päivä?

Ajattelen itse, jääkiekkoilijoille voisi olla motivoivaa, itse leiriä silmällä pitäen ja leirin jälkeistä aikaa katsoen, päästä vertailemaan itseään muita organisaation lupauksia vastaan jäällä. Se, että odotat Helsinki-Vantaalla konetta maila kädessä ja lätkäkamat kassissa miettien, että kohta pääsee haastamaan Connor Bedardia versus se, että odotat konetta salikassi olalla miettien, että kohta pääsen Chicagoon juoksemaan rappusia ja nostamaan painoja, mitä olen nyt pari kuukautta tehnyt Suomessakin. Ja ei kai nuo jäätreenit ja kuivatreenit tarvitse olla toisiaan pois sulkevia. Noista Eatonin kommenteista sai jotenkin joko tai-kuvitelman, että se on joko jäätä tai kuivaa. Lisäksi Eaton sanoo, että haluavat näyttää pelaajille, mitä NHL-seuran kesätreeni on laatuaan. Fakta taitaa kuitenkin olla, että monella pelaajalla on omat kuntovalmentajat, joiden kanssa kesät tehdään töitä heidän räätälöimillään ohjelmilla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niin minä en tässä väitä mitään vaan toimin lähinnä viestintuojana. Näin osa ainakin epäilee, että tämä käytäntö tulisi tosiaan laajemmin käyttöön ennen pitkää. Nähtäväksi jää. Vaikea sanoa miten pelaajat sitten kokevat tämän. Eiköhän ohjelmassa ole kuitenkin muutakin kuin punttia ja lenkkiä. Mielenkiintoista kuulla raportteja sitten leiriltä ja leirin jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös