Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 149 054
  • 858

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Rockford IceHogs sai viime yönä kunnon selkäsaunan Spirngfield Thunderbirdsiltä maalien 7-2. Arvid Söderblom palasi maalille oltuaan sivussa pari viikkoa nivusvaivan vuoksi. Söderblomin itseluottamus taisi saada kolauksen viimeistään viimeisessä NHL-pelissä Rangersia vastaan, jossa joutui kaivamaan kiekkoa myös seitsemän kertaa selkänsä takaa. Tämän jälkeen ruotsalainen palasi Rockfordiin ja päästi ensimmäisessä pelissä kuusi maalia. Oliko sitten toinen peli, jossa nivuset huusi hoosiannaa ja vedettiin sivuun. Yhtään voittoa ei ole siis Arvidille tullut hetkeen, puhutaan sitten AHL- tai NHL-tasolla. Toivotaan, että hän saa itsensä kuntoon fyysisesti ja henkisesti mahdollisimman pian. Tuossa pelissä muuten virkaveli ja Ilveksessä viime kaudella kakkosvahtina pelannut Vadim Zherenko otti 41 torjuntaa ja valittiin ottelun kakkostähdeksi. Rockfordin maaleista vastasivat Luke Philp (1+1) ja David Gust (1+1). Reichel on pelannut kolme peliä paluunsa jälkeen 0+1 tehoin.

Kevin Korchinskille pari syöttöpistettä viime yöltä Seattlen 3-2 voitossa Lethbridgeä vastaan. Kuusi peliä takana junnukisojen jälkeen ja noissa peleissä 1+7=8 tehopistettä.

Gavin Hayes teki maalin nro 24 OHL:ssä Flintin voittaessa Soo Greyhoundsin 5-1. Lisäksi myös yksi syöttöpiste tilastoihin. Ethan Del Mastrolle 0+2 Sarnian paidassa ja siellä on nyt neljään peliin kertynyt 1+2 tehot.

NCAA:ssa Drew Commesso torjui 30 kertaa Boston Universityn voittaessa Mainen 5-1. Ryan Greenelle yksi syöttöpiste, joka oli hieno kuin mikä:
Scott Powers pääsi jututtamaan Mike Donegheyta, joka paljasti Blackhawksin top 4 listan olevan selvä, mitä tulee ensi kesän varauksiin. Ei toki paljastanut järjestystä, mutta kaikki tietävät ketkä nuo neljä pelaajaa ovat. Toivoi tietenkin, että varausvuoro osuisi neljän sakkiin, mutta tuon ulkopuolella varaaminen ei ole mikään katastrofi.

Doneghey is ready for anything, even the possibility of drafting outside the top four. That wouldn’t be the dream scenario, but it’s also not one Doneghey thinks is the end of the world. William Smith, Dalibor Dvorsky, Eduard Sale, Brayden Yager, Nate Danielson, Colby Barlow, among others, are in the conversation beyond the top four.
“Ideally, you want to be in the top four because of how good those players are, but there are top-line players in the five to 15 range,” Doneghey said. “You just have to be more patient. Three years from now, you’ll be wondering why some of those players weren’t being discussed in the same way.”

Donegheyn kommentit kärkinelikosta:

On Connor Bedard

If you didn’t know who Connor Bedard was, if you were living under a rock prior to the world juniors, you know who Connor Bedard is now. He’s obviously an elite player. He’s fast. He can shoot. He’s skilled. He’s competitive. He’s got a high hockey IQ. He’s a leader. He checks every box, so someone’s going to be fortunate to land him.

On Adam Fantilli

Fantilli, he’s a hell of a player. He played out of position on the right wing and he was bounced around the lineup a little bit in the world juniors, which for me was fine because you got to see him outside his comfort zone and how he responded.

Historically, he’s a center. I don’t know up until that tournament if he’s ever played wing in his life, but sometimes to put a national jersey on for a player you got to adjust your role and play. And for me, it was a little bit more exciting because you got to see him outside of that No. 1 center at Michigan, No. 1 center role with the Chicago Steel, even the No. 1 center role back at Kimball Union. So very good player excellent player.

On Leo Carlsson

He’s been on the radar for well over a year now, but his game kept growing. And obviously with Nik Blomgren and Mats Hallin there in Sweden, we got to see him a lot, and (general manager) Kyle (Davidson) obviously saw him over in October while we were there. So we’ve got a very good book on him, and he’s another one, he’s a really good player. He’s got size. He’s got quick hands. His head is always up wherever he is in the zone. And I don’t think people got a really true snapshot of him in Halifax because he missed one game with the flu, he was ill all week and did his best to play. So you know, the size, the skating, the head up, the hockey IQ, he checks all the boxes.

On Matvei Michkov

We get a lot of Michkov because we have (scout) Anatoly Semenov, who lives right there in Russia. So he’s seen Michkov play a lot, both when he was with SKA and now when he’s with Sochi, so he’s kind of dialed in on him. And myself and the crossover guys and actually (associate general manager) Norm (Maciver) and (senior advisor) Brian Campbell, they watch a ton of video on Michkov because we want to stay as current on him as possible.

The Athleticin ja Powersin skriivaus kokonaisuudessaan (€):
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Nyt haettiin sitten eka voitto St.Louisista neljään vuoteen. Columbuksen voittaessa olisi ollut hyvä sauma hävitä, mutta toisaalta Bluesin voittaminen maistuu aina. Jaxson Stauberille vakuuttava debyytti. Rauhallista torjumista hyvillä reaktioilla. Varsinkin kilpikäsi näytti toimivan tosi hyvin ja uskalsi pelata mailallakin. Ei olisi uskonut, että ammattilaisuralla on vain 12 AHL-peliä ennen tätä. Pelin alku oli vaikea Bluesin myllyttäessä ja taas oli vaikeuksia saada laukauksia, mutta Stauber piti pystyssä. Kärkiketjut olivat vähän yössä, mutta haalariosasto toimitti tehokkaasti. Lafferty ja Dickinson on oiva parivaljakko.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pudotuspeliviivaan enää 21 pistettä! Kolmen ottelun voittoputkessa mennään ja hieman onnellakin nyt seilataan, mutta väliäkö sillä. Joukkueelle voitot varmasti maistuvat hyvälle ja tunnelma kopissa on letkeämpi kuin jatkuvan turpaan ottamisen yhteydessä.

Vaikka pelaajat eivät varausvuoroja ajattelekaan, niin nyt alkaa olla edessä tankkaamisen kannalta merkittäviä kohtaamisia. Kings-pelin jälkeen on läntisen Kanadan turnee ja ensimmäisenä edessä on pohjille putoavan Canucksin kohtaaminen. Siellä penkin takana on todennäköisesti jo uusi valmennustiimi, joten mielenkiintoista nähdä miten tuo vaikuttaa Canucksin otteisiin. Ennen tähdistöottelutaukoa vielä Flames ja Oilers ja tauon jälkeen kotihallissa kaksi neljän pisteen ottelua, kun ensin vastaan taapertaa ankat ja sitten heti perään kojoottilauma.

Siinä missä Blackhawks painelee nyt kevyessä myötätuulessa on IceHogsilla todella vaikea vaihe menossa. Viime yönä taas reilusti pataan Wolvesia vastaan maalein 6-2. Karjujen maalit merkattiin Adam Clendeningille sekä D.J. Busdekerille.

Kevin Korchinskille kauden viides maali ja niitä on nyt kertynyt yksi enemmän kuin koko viime kauden runkosarjassa yhteensä. Drew Commessolla oli taas vuorostaan vaikea peli Boston U:n ja Mainen laittaessa maalikarkelot pystyyn Bostonille 9-6 päättyneessä pelissä. Commessolle merkittiin 12 torjuntaa ja 5 päästettyä maalia, kunnes vaihtoaitio kutsui pelin puolivälissä. Ryan Greene merkautti pelissä pari syöttöpistettä. Kokonaissaldo Greenellä on nyt 6+14=20 pistettä 21 otteluun.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät | Blackhawks
Ihan yhtäkkiä joukkue alkoi sitten voittamaan ja jopa vähän liikaa. Hieno juttu tietysti varmasti pelaajille sekä valmennukselle ja ei se pelkkä häviäminenkään kehityksen kannalta hyvää tee. Eihän tässä porukassa montaa tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvaa pelaajaa välttämättä ole, mutta uutta kulttuuria tässä nyt kuitenkin kokonaisuudessaan luodaan ja positiivisiakin hetkiä tarvitaan.

Toki tässä myös tavallaan tasoittuu tuo aiempi käsittämättömän heikko jakso, jossa varmasti jostain pelistä olisi voinut tulla voitto. Näin se vaan sitten usein putkissa kulkee ja kohta varmasti hävitään taas.

Kanen ja Toewsin tilanne on edelleen täysin auki, eikä juuri mitään merkittävää kuulu mistään. Päätökset ja keskustelut tuntuvat vain siirtyvän ja nyt viimeisimmän tiedon (Jeff Marek) mukaan odotellaan sitten helmikuun puoliväliin. Ei tätä nyt ainakaan helpoksi Davidsonille tehdä. Jos kaupat saadaan aikaiseksi, niin melko todennäköistä on, ettei sieltä mitään maata mullistavaa palautusta ole tulossa. Kanesta se late 1st ja joku keskitason prospekti varmaan pystytään noutamaan ja Toewsista 2nd tai 3rd rounderi.

Toivon, että kaupat saadaan aikaiseksi, koska olen kääntynyt sille linjalle, että Blackhawksin pitäisi siirtyä nyt kokonaan ja lopullisesti uuteen aikakauteen, johon ei Kane ja Toews kuulu. Blackhawks-legendoja miehet ovat ja sellaisina tullaan muistamaan riippumatta siitä, missä loppu-ura menee.

Kanesta täytynee vielä sanoa, että pelillinen anti on tällä kaudella ollut ihan huolestuttavan heikko ja vähän pelottaa kyllä, että jonkinlainen pysyvämpi alamäki olisi nyt alkanut. Kanen puolustuspelaamisen ollessa tunnetun heikkoa, tulisi hyökkäyspäähän tuottaa paljon kovemmalla tahdilla. Toki siellä on ilmeisesti se pidempään vaivannut vamma taustalla, mutta silti, eipä sekään välttämättä tule helpottamaan. Helppoahan tämä kyntäminen ja tulevaisuuden spekulointi ei varmasti Kanellekaan ole ja kyse voi olla myös henkisen puolen asioista. Eikä kyllä sopivia koostumuksiakaan ole löytynyt, mutta onko ongelma sitten pelikavereissa vai Kanessa. Ehkä jossain muualla Kane voi vielä löytää uuden kevään ja kaikkea hyvää sitä kyllä all time suosikilleen toivoo. Kiinnostavinta tietenkin olisi nähdä Kane vielä pelaamassa Panarinin kanssa.

Yleisesti ottaen katseet on kyllä ollut huomattavasti enemmän systeemissa olevissa prospekteissa ja tulevassa draftissa kuin joukkueen edesottamuksissa. Ihan mukavaa se tämäkin on!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toki tässä myös tavallaan tasoittuu tuo aiempi käsittämättömän heikko jakso, jossa varmasti jostain pelistä olisi voinut tulla voitto. Näin se vaan sitten usein putkissa kulkee ja kohta varmasti hävitään taas.

Se on juurikin näin! Nyt voitettiin ehkä peli tai pari, josta olisi voinut taas tulla tappio. Jos nyt jokin asia on mennyt tällä kaudella hyvin, niin valmennukseen valittiin tähän tilanteeseen oikeat henkilöt.

Kanesta täytynee vielä sanoa, että pelillinen anti on tällä kaudella ollut ihan huolestuttavan heikko ja vähän pelottaa kyllä, että jonkinlainen pysyvämpi alamäki olisi nyt alkanut. Kanen puolustuspelaamisen ollessa tunnetun heikkoa, tulisi hyökkäyspäähän tuottaa paljon kovemmalla tahdilla. Toki siellä on ilmeisesti se pidempään vaivannut vamma taustalla, mutta silti, eipä sekään välttämättä tule helpottamaan. Helppoahan tämä kyntäminen ja tulevaisuuden spekulointi ei varmasti Kanellekaan ole ja kyse voi olla myös henkisen puolen asioista. Eikä kyllä sopivia koostumuksiakaan ole löytynyt, mutta onko ongelma sitten pelikavereissa vai Kanessa. Ehkä jossain muualla Kane voi vielä löytää uuden kevään ja kaikkea hyvää sitä kyllä all time suosikilleen toivoo. Kiinnostavinta tietenkin olisi nähdä Kane vielä pelaamassa Panarinin kanssa.

En ole hetkeäkään Kanesta huolissaan. Voi olla, että tuo vamma vaikuttaa myös jonkin verran, mutta uskoisin tämän ympäristön soveltuvan Kanen kaltaiselle pelaajalle huonosti ja se näkyy väistämättä. Viime kaudella kuitenkin yli 90 pistettä. Uskon edelleen, että hänestä saa helposti sen saman vaihtoarvon mitä Claude Giroux tarjosi. Jos kauppa tapahtuu, niin uskoisin sen tapahtuvan joka tapauksessa lähempänä deadlineä tietäen joukkueiden tiukat palkkakattotilanteet. Vaikka lupasin, että en tähän asiaan enää palaa, niin heitetään nyt muutama fantasiatreidi ilmoille Kaneen liittyen. Saatte sitten tulla soihtujen kanssa ne tuomitsemaan. Jokaiseeen treidiin sisältyy luonnollisesti 50% palkanpidätys Kanen caphitistä:

Rangers
Othmann + 1st´23
Stars
Stankoven, Khudobin, 2nd round pick
Hurricanes
1st´23, Drury
Islanders
1st´23, Dufour

Jotain tuon suuntaista odottaisin vastineeksi. En nyt tiedä ovatko nuo sitten sopivia esimerkiksi joukkueiden palkkakatot huomioonottaen, mutta suuntaa antavana heittona omien odotusten suhteen. Odotukset ja todellisuus harvoin kohtaavat, mutta mies saa unelmoida eikös juu.
 

Blackhawker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät
Kuka muistaa vielä miksi Lukas Reichel lähetettiin pari viikkoa sitten farmiin?

Voittamisesta ja häviämisestä taisi olla puhetta mutta en nyt yhtään muista tarkkoja sanamuotoja?
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät | Blackhawks
En ole hetkeäkään Kanesta huolissaan. Voi olla, että tuo vamma vaikuttaa myös jonkin verran, mutta uskoisin tämän ympäristön soveltuvan Kanen kaltaiselle pelaajalle huonosti ja se näkyy väistämättä. Viime kaudella kuitenkin yli 90 pistettä. Uskon edelleen, että hänestä saa helposti sen saman vaihtoarvon mitä Claude Giroux tarjosi. Jos kauppa tapahtuu, niin uskoisin sen tapahtuvan joka tapauksessa lähempänä deadlineä tietäen joukkueiden tiukat palkkakattotilanteet.

Hullulta se kyllä mullekin tuntuu olla Kanesta huolissaan, mutta niin tarkkaan kun on miestä aina seurannut, niin vähän on alkanut kauden mittaan huolettaa tietyt asiat. Maalinteko on mennyt vaikeaksi ja ihan niin paljoa ei tuota myöskään kavereille paikkoja. Jos mahdollista, niin kamppailuvoima ja -halukkuus ovat heikentyneet entisestään. Liikee luonnollisestikin heikkenee. Edistyneiden tilastojen mielestä Kanehan on aina ollut hankalasti käsiteltävä pelaaja ja kaikki Kanen nerous ei niissä yksinkertaisesti näy, mutta tämän kauden osalta ne näyttävät jo hirvittävän huonoilta. Voi se silti olla ihan hyvin näinkin, että suurin ongelma on nyt tämä ympäristö. Toivon kyllä näin. On myös varsin mahdollista, ettei nämä tämän kauden otteet loppujen lopuksi niin paljoa paina treidiarvossakaan, mitä itse kuvittelen. Sen verran iso nimi Kane edelleen kuitenkin on.

Rangers
Othmann + 1st´23
Stars
Stankoven, Khudobin, 2nd round pick
Hurricanes
1st´23, Drury
Islanders
1st´23, Dufour

Nämä kyllä vaikuttavat mielekkäiltä ja varsin mahdollisiltakin paketeilta. Tyytyväinen voisi olla, jos jotakin tällaista saataisiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kuka muistaa vielä miksi Lukas Reichel lähetettiin pari viikkoa sitten farmiin?

Voittamisesta ja häviämisestä taisi olla puhetta mutta en nyt yhtään muista tarkkoja sanamuotoja?

Tarkkoja jos ollaan, niin Davidson halusi Reichelin Rockfordiin kantavaksi voimaksi. Nyt tuon ratkaisun jälkeen Reichel on vetänyt neljä peliä 0+1 tehoin ja joukkue on tainnut hävitä kaikki pelinsä vai olisiko ehkä yhden voittanut. No joka tapauksessa näin lyhyellä otannalla ihan putkeen ei mennyt tämä päätös. Toivottavasti Reichel ei kadottanut motivaatiotaan, että aivan sama kuinka hyvin pelaa ylhäällä tai alhaalla ei vakituista paikkaa ole näemmä kuitenkaan tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Back to the track! Tappio uneliaan esityksen jälkeen. Yllättäen Tyler Johnson loukkasi nilkkansa uudestaan ja hänet on laitettu IR-listalle. Rockfordista kutsun saivat tällä kertaa Luk..Luke Philp ja Filip Roos. Isaak Phillipsille farmikomennus.
Nyt on hyvä hetki pyöritellä mahdollisimman monta nuorta jannua näyttämöllä ihmettelemässä. Lähetään kapuamaan taas omaa sijoitusta kohti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Huoli pois! Blackhawks sellaisena kuin olemme tällä kaudella tottuneet näkemään on takaisin. Laukaukset Vancouverille 48-14. Ilman Mrazekin venymisiä olisi voinut olla todella rumat lukemat taululla. Pari erää roikkuivat mukana ja kahteen otteeseen jopa johtivatkin peliä.

Tässä kohtaa kiinnostaa enää ennen takarajaa tehtävät siirrot ja kevään lottoarvonta. Valoa kohti!

E: Joko @Wiesellike sai tarpeekseen vai mikä on ettei kahteen peliin ole raporttia kuulunut?
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Oli mahdollisuus pitempään tappioputkeen, mutta se pilattiin sitten kylvettämällä Flamesia. Stauberille kaksi starttia ja kaksi voittoa. Pienellä otannalla vahvaa torjumista ja omaan silmään rauhoittavampi tyyli kuin esim. Söderblomilla.

@secord täällä ollaan! Työt välillä häiritsee harrastuksia
 
Viimeksi muokattu:

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Itsehän kirjoitin jo myös alkukaudesta, ettei Söderblom ole mun mielestä mikään "one for future" talentti tai ainakaan vielä ei ole näkyvissä mitään sellaista, joka erityisesti pistäisi silmiin. Lankiselle siirto oli hyvä mahdollisuus, mutta edelleen ihmettelen, miksi sitä ei pidetty. Matsien katsominen on ollut viime viikot hyvin hankalaa, skitso fiilis, kun ei toivo sitä voittoa "sydämensä pohjasta" vaan elää sen matsin ilman tunnetta. Miten te onnistutte katsomaan näitä matseja, kun ei oikein osaa edes päättää, että mitä tulosta toivoisi ?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Itsehän kirjoitin jo myös alkukaudesta, ettei Söderblom ole mun mielestä mikään "one for future" talentti tai ainakaan vielä ei ole näkyvissä mitään sellaista, joka erityisesti pistäisi silmiin. Lankiselle siirto oli hyvä mahdollisuus, mutta edelleen ihmettelen, miksi sitä ei pidetty. Matsien katsominen on ollut viime viikot hyvin hankalaa, skitso fiilis, kun ei toivo sitä voittoa "sydämensä pohjasta" vaan elää sen matsin ilman tunnetta. Miten te onnistutte katsomaan näitä matseja, kun ei oikein osaa edes päättää, että mitä tulosta toivoisi ?

Söderblom näytti NHL-stintillään pääasiassa oikeinkin hyvältä ja oli monissa peleissä yksittäinen syy, että Chicago roikkui niissä ylipäätään mukana. Myös organisaation maalivahtivalmennus näkee raakaa potentiaalia hänessä vaikka mihin asti. Mutta kenties jatkuvat tappiot kävivät nuorukaisen psyykkeelle, kun suunta on nyt ollut otteissa laskeva. Pientä loukkaantumista ollut myös riesana tässä viime aikoina. Viime kaudella oli yksi AHL:n parhaista maalivahdeista, joten kyllä sitä potentiaalia siellä on. Nähtäväksi jää miten se lopulta realisoituu ja riittää.

Lankisen kohdalla on hyvä muistaa, että hän oli vapaa siirtymään minne halusi viime kauden jälkeen. Päätös maisemanvaihdosta on voinut tulla myös hänen leiristään.

Vahvalla lääkityksellä ja huumorilla on vastaus viimeiseen kysymykseen.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät, ManU, AC Oulu
Minä olen päättänyt lähteä siitä, että voitosta pelataan, kuten United centerin väki. Silloin on ainakin hyvä mieli kävi miten kävi. Voitto on aina voitto ja tappiokaan ei harmita. Ja niinhän se voitto sieltä taas makiasti tuli.

Luke Philpille ensimmäinen pinna, mutta silti uskallan kahden ottelun otannalla sanoa, että kaveri on ihan rosterin täytettä. Mutta propsit siitä, että kaveri tuntuu sen itsekin tiedostavan. Ei ole lähtenyt NHL:n puolelle sohlaamaan sillä asenteella, että nyt räjäytetään pankki ja isketään sellaiset näytöt pöytään, että pätee. Riskittömiä perusvaihtoja ja äkkiä penkille.

Staubsilta asiallista suorittamista, kuten täällä on jo mainittu. Jos on hermostunut, niin ainakaan ei anna sen näkyä ulospäin.

Nyt kun Toews oli poissa, niin selvä johtajuusvaje tästä porukasta paistaa. Kuka ottaa porukan haltuun, kun kapteenista "aika jättää"? Tästä tuli mieleeni kysyä draftiin liittyen, että erottuuko raporttien perusteella joku draftin kärkinimi johtajuusominaisuuksiensa puolesta?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Vierasvoitto tuli oikeastaan ihan puskista. Ja olipa peli hyvin hallussa Flamesia vastaan. Uskomattoman paljon tuossa pelissä meille aukeili vapaita yv-hyökkäyksiäkin. Mutta Stauber on tosiaan ollut hyvä molemmissa matseissaan oli hän sitten meidän tulevaisuuden laskelmissa tai ei.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt kun Toews oli poissa, niin selvä johtajuusvaje tästä porukasta paistaa. Kuka ottaa porukan haltuun, kun kapteenista "aika jättää"? Tästä tuli mieleeni kysyä draftiin liittyen, että erottuuko raporttien perusteella joku draftin kärkinimi johtajuusominaisuuksiensa puolesta?

Saattaa olla, että ihan heti ei C:tä ommella kenenkään rintaan vaan useampi varakapu jakaa tuota johtajuusroolia. Toews on seurahistorian pisimpään toiminut kapteeni. Ei tuota viittaa pueta heti aivan kenen tahansa ylle. Jos pitäisi veikata, niin Seth Jones voisi olla yksi vaihtoehto jossain vaiheessa tai sitten tuleva kapteeni ei vielä pelaa, tai ole edes varattu organisaatioon.

Itse en osaa sanoa draftin kärkinimien johtajuusominaisuuksista oikein mitään muuta kuin, että ainakin Connor Bedard on Regina Patsin kapteeni. Chicagoon jo varatuista pelaajista aika moni nimi on toiminut ainakin junnujoukkueensa kapteenina tai kapteenistossa, joten osa tulevaa johtajistoa on saatettu jo poimia.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Miten te onnistutte katsomaan näitä matseja, kun ei oikein osaa edes päättää, että mitä tulosta toivoisi ?
Vähän samoilla linjoilla @Duke kanssa. Voittoa lähdetään toivomaan jokaisesta pelistä, mutta suhtautuminen häviöihin on muuttunut. Ennen päivä meni ns. pilalle, kun haukat hävisi. Nyt tuo häviöfiilis menee ohi tosi nopeasti, jos sitä tulee edes ollenkaan. Tämä kausi menee nyt "ohi" ja katse on vahvasti tulevassa. Jännä seurata, millaisen palapelin Davidson ja kumppanit laittavat alulle ja miten se tästä rakentuu.

Nyt kun Toews oli poissa, niin selvä johtajuusvaje tästä porukasta paistaa.
Jännä huomio muuten, että kun Toews tai Kane on ollut pois rivistä, niin joukkue on pelannut ne pelit tosi hyvin. Richardsonin tyyli sopii altavastaajalätkään ja kun mukana ei ole niitä, joilta odotetaan johtajuutta ja vastuuta, niin muu joukkue nousee esiin. Ehkä ne muut johtajat ovat vielä siellä Toewsin varjossa odottamassa isompaa roolia. Jos ja kun Toews deadlinella lähtee, niin tulee olemaan todella kiinnostavaa, kuka astuu loppukaudella esiin. Uutta kapteenia en näe tässä porukassa, ellei sitä väkisin haluta antaa Seth Jonesille tai Connor Murphylle. Voisin kuvitella, että mennään varakapteenien johdolla ja se tuleva kapteeni odottaa vielä varaamistaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Duke

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät, ManU, AC Oulu
Minun on jotenkin vaikea nähdä C:tä S.Jonesin rinnassa. Ennemmin vaikka Murphy, mutta mistäpä näistä aina tietää. Ehkäpä paras ratkaisu on sitten mennä varakapteeneilla jonkin aikaa kuten @secord ja @Wiesellike ounastelivat.

Jos tuota johtajuuskäsitettä pyörittelee vähän C-kirjainta laajemmin, niin ehkä ajattelin myös sellaista terveen itsetunnon omaavaa röyhkeää kukkopoikaa, joka tulisi ja sanoisi, että "tämä on muuten mun joukkue. Nakutan pisteitä ja tarvittaessa hanskaan ja taklaan" Esim. Reichelista ei sellaista vibaa saanut, vaikka hyvä pelaaja onkin. Ehkä valoisampi tulevaisuus sitten joskus sellaistakin persoonaa kaipaisi.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo ei Seth Jones kyllä tuntuisi kapteenilta mutta esim. De Brincatille olisin voinut C:n antaakin.

Eihän kaikista menestyvistä pelaajista ole kapteeneiksi. Hyvä esimerkki Toronton Matthews. Enkä olisi Barkovia tai McDavidia kapuksi laittanut. Kyllä mun kapulla pitäisi olla hyvä ulosanti ja kova taistelutahto.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joo ei Seth Jones kyllä tuntuisi kapteenilta mutta esim. De Brincatille olisin voinut C:n antaakin.

Eihän kaikista menestyvistä pelaajista ole kapteeneiksi. Hyvä esimerkki Toronton Matthews. Enkä olisi Barkovia tai McDavidia kapuksi laittanut. Kyllä mun kapulla pitäisi olla hyvä ulosanti ja kova taistelutahto.
Matthewsin mahdollisuudet kapteeniuteen taisivat mennä siihen kun oli näyttänyt persettä vartijalle kesälomallaan. Sitten Tavares oli myös selvä kandidaatti joten natsat hänelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Seth Jonesista sen verran, että Tortorellan makuun hän olisi ollut seuraava kapteeni Columbukselle, jos Torttu olisi saanut valita. No ei saanut eikä Jones jatkanut uraansa siellä, mutta Tortorellan mukaan hän teki kaiken sen mitä valmentaja pyysi illasta toiseen ilman kitinää. Näissä kun keskustelupalstoilla arvioidaan pelaajien johtajuusominaisuuksia vaikuttaa enemmän luonnollisesti mielikuvat. Vaikea täältä etäältä näitä on arvioida.

Tulevaisuuden liideri voisi olla vaikkapa Adam Fantilli. Mä jotenkin niin toivon, että Fantilli päätyy Chicagoon. Bedard tottakai olisi mahtava juttu, mutta Fantilli tekee myös tulokaskaudellaan NCAA:ssa aivan ainutlaatuisen kovaa jälkeä. Hän on vain kahden pisteen päässä Jonathan Toewsin varausvuoden tehoista 21 peliä vähemmän pelanneena. Fantilli toisi keskikaistalle kokoa, luisteluvoimaa, fyysisyyttä ja kahden suunnan osaamista taitoelementeistä puhumattakaan. Tälläistä pakettia ei Chicagon keskikaistalla olisi nähty sitten Jeremy Roenickin. Fantilli voisi olla se kukkopoika.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Viihdyttäviä pelejä nämä Öljyn ja haukkojen väliset. Kolme peliä, 30 maalia. Puoliväliin tasainen vääntö, mutta sitten tulvaportit aukesivat ja Oilers meni menojaan. Taisi chicagolaiset jo odotella kotiinlähtöä Länsi-Kanadan kiertueelta, kun oli vähän laiskaa tekemistä. Viime peleissä hyvin toiminut alivoima oli vaihteeksi reikäjuustoa, mutta vastassa toisaalta olikin liigan paras ylivoima.

Tulevaisuuden liideri voisi olla vaikkapa Adam Fantilli. Mä jotenkin niin toivon, että Fantilli päätyy Chicagoon.
Fantilli kelpaa vallan mainiosti, jos Bedard menee ohi. Voisi olla jopa sopivampi palanen jälleenrakennuksessa kuin Bedard, koska ei tule samanlaisella supertähtistatuksella sisään. Voitaisiin rauhassa koota menestyvä orkesteri ympärille.

Mieli lähtee muutenkin laukalle, kun ajattelee tulevaa draftia. Mitä jos Chicago voittaa lotteryn ja Columbus saa toisen vuoron. Davidson voisi soittaa Kekäläiselle ja ehdottaa anttimäkisenä, että mitä jos korjattaisiin Seth Jones-kaupasta aiheutuneita tuhoja ja vaihdetaan vuoroja. Me annetaan teille toi eka ja saatte Connor Bedardin ja te annatte meille Cole Sillingerin ja me otetaan Fantilli. En tiedä, olisiko Davidsonilla pokkaa tollaiseen, kun Bedardin tasoinen talentti on tarjolla, mutta meikä nojatuoliGeeÄmmänä voisin jopa painaa liipasimesta :D
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En usko, että yksikään GM uskaltaa tai edes haluaisi jättää Bedardin varaamatta, jos siihen mahdollisuus olisi. Chicagon näkökulmasta ehkä mielummin varaisin Tampan vuorolla sitten jonkun sentterin, joka tässä ikäluokassa voi olla hyvinkin Sillingerin tasoinen talentti. No mutta ethän sinä tosissaan tuota heittänyt. Ethän? ;-)

Ja kyllä minäkin lopulta voittoja toivon joukkueelle, vaikka se sitten heikentäisikin asemia draftlotossa. Edelleen voitetun ottelun jälkeen olo on kevyempi. Realiteetit ovat vain sellaiset, että joukkue ei ole riittävän laadukas voittamaan otteluita. Runkosarjan 82 otteluun mahtuu monenlaista vääntöä ja välillä ennakkoon heikommat joukkueet onnistuvat napsimaan pisteitä, mutta lopulta sarjataulukko kertoo karua kieltä siitä missä mennään. Blackhawks on juuri siellä, missä tuolla kokoonpanolla kuuluukin olla.

Nyt saa joukkue vetää mukavasti happea bye weekin ansiosta ja kenties tässä välissä myös Davidson, Brisson, Kane ja Toews istuvat alas keskustelemaan kohtaloistaan ja helmikuun puolivälissä saamme uutisia mitä tuleman pitää. Pelit jatkuvat helmikuun 7. ja 10. päivä kotiotteluilla Anaheimia ja Arizonaa vastaan. Helmikuu on erittäin mielenkiintoinen kuukausi tankkikisan kannalta ja parhaassa tai pahimmassa tapauksessa (miten haluaa ottaa) voi pistepottiin kertyä 12 pistettä. Tämä budjetointi käsittää ajatuksen, jossa Chicago voittaa kaikki pelinsä noita sarjan pohjilla majailevia vastaan. Näin yksinkertaisesti asiat eivät tietenkään mene, mutta hauska ajatella, että näin tapahtuessaan Chicago nousisi 46 pisteeseen ja tämän hetkisen pistetilanteen vallitessa joukkue nousisi vain viisi sijaa ylemmäs.

Farmin puolella Rockfordin vaikeudet jatkuvat. Viime yönä jatkoaikatappio Wolvesille ja kuntopuntari näyttää pahasti alaspäin. Viimeiset kymmenen peliä saldolla 1-6-3-0. Arvid Söderblom ei ole onnistunut voittamaan yhtään peliä maalilla sitten paluunsa jälkeen ja Reichelin ruuti on pahasti märkää. Edelleen vain yksi syöttöpiste farmikomennuksen jälkeen tilillä.

Drew Commesso torjui pari voittoa Bostonille tänä viikonloppuna ja erityisesti viime yönä hän oli loistavassa vireessä torjuen 40 laukausta, joista yksi oli mm. tämmöinen:
Nolan Allan teki viikonloppuna maalin Seattlen molemissa peleissä ja nosti kauden maalimääränsä kahdeksaan, mikä on hänen yhden kauden ennätyksensä. Joukkuekaveri Kevin Korchinskille 0+3 viikonloppuun ja hänellä 30 peliin 5+35=40 pistettä kasassa.

Quebecin puolella Samuel Savoie onnistui pe-la yönä kahdesti maalinteossa ja nosti kauden maalimääränsä 20:een. Pisteitä on kertynyt 39 ottelussa 43. Savoie on sen tyyppinen ajokoira, että mikäli kehittyy NHL-tasolle niin voi olla hyvinkin pian fanien suosikki.

Loppuun nosto vielä tulevasta haukasta eli Adam Fantillista. Viikonloppuna kahteen peliin 2+4, kun Michigan voitti molemmat pelinsä Penn Statea vastaan. Fantilli on nyt kerännyt saman verran pisteitä 20 peliä vähemmän pelanneena, kuin Jonathan Toews draftivuotenaan North Dakotan riveissä. Toews ei ollut silloin North Dakotan paras pistenikkari vaan tuolla 05-06 kaudella edellä olivat sellaiset nimet kuten Drew Stafford, Travis Zajac ja T.J. Oshie. New Jerseyn pakkiprospekti Luke Hughes hurjasteli jälkimmäisessä pelissä Michiganille muuten neljä maalia, joista yhteen meidän Adam teki mukavan esityön:
No eipä jinxata asiaa enää enempää. Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa.
 
Viimeksi muokattu:

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät, ManU, AC Oulu
Vaihteeksi peli, joka olisi tehnyt mieli jättää kesken, mutta pitihän se loppuun saakka tuskastella. Analyysiksi riittää vilkaisu tulostaululle ja Laffertyn naamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös