Chicago Blackhawks 2021–2022

  • 219 499
  • 981

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Pelaajat jotka jättäisin runkoon DeBrincat, Hagel, Dach ja Reichel ja jos Kanea ei treidata niin myös Strome. Dachia kannattaa vielä katsoa vaikka kehitys ei ole ollutkaan mitenkään räjähdysmäista. DeBrincatin ja Hagelin tekemisen malli on juuri sellaista mitä jälleenrakennuksen esimerkkipelaajilta tarvitaan joten ei kosketa heihin.

Ei kaikkia kannata treidata pelkästään treidaamisen ilosta saadakseen joku uusi arpa tai alakierroksen varausoikeus vaihdossa.

Mutta Fleury, Kane, DeHaan, Carpenter, Bogström, Kubalik joukolla voisi saada hyvääkin rakennusmateriaalia. Kubalik kortin voisin vielä katsoa tämän heikomman kauden jälkeenkin, ei hän maalintekijän lahjaansa ole mihinkään menettänyt.
BREAKING: 12 Scouts at Blackhawks-Ducks tonight: TOR, TBL, NYR (2), MIN, BUF, CAR, VAN, WSH, PIT, BOS, ARZ
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt on sellaista huhua ilmassa, että Norm Maciver olisi palaamassa toimistolle. Davidsonin ja Maciverin välillä on ilmeisesti vahva keskinäinen luottamus ja kunnioitus. MacIver ei taas nauttinut enää Bowmanin luottamusta viimeisinä vuosinaan Chicagossa ja mies siirtyi reilu vuosi sitten Krakenin palkkalistoille. Sikäli mielenkiintoinen rekrytointi tämä olisi, että MacIver työskenteli pelaajien kehityspuolen päällikkönä vuonna 2010.




e.

e2.
Ja nyt tämä on virallista tietoa. Maciver ei tainnut olla ihan Bowmanin kanssa samoilla linjoilla ja taas Davidson pitää miestä arvossaan. Kehui mm. silmää talentille. Saas nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Onko teillä aikaa keskustella vielä tästä? Koska tämä siirto yhdessä Kelleyn sekä Stewartin kenkimisen ovat mielenkiintoisia liikkeitä Davidsonilta. Kertoo ensinnäkin siitä, että Davidsonilla on ollut tietyistä asioista vahvasti erilainen näkemys Bowmanin kanssa. Näin on ollut hyvin todennäköisesti myös Maciverilla, jonka Bowman tiputti aputoimarin tontilta alemmaksi organisaation ravintoketjua. Davidsonille Maciver on toiminut eräänlaisena mentorina ja heille tosiaan rakentui vahva side vuosien varrella. Maciverin tittelin voi tulkita nyt astetta assaria merkittävämmäksi. Tässä ei nyt varsinaisesti uusia tuulia tuotu vaan tuttuja ja turvallisia. Tässä vanhojen bändikaverien kokoomisessa on myös jotain kovasti tuttua lähimenneisyydestä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä se taitaa lähes aina samalla kaavalla mennä, että vanhat kalakaverit kasataan ympärille. Tässä toki palkitaan oma mentori samalla.
Kai sitä itsekin mieluummin tutun luottokaverin palkkaisi mieluummin kuin tuntemattoman osaajan…
Tässä jää tietysti tuore tuulahdus nyt hiukan vähemmälle.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tätä voi nyt ajatella vähän posin tai negan kautta. Alkujaan toiveissa oli, että sisään tuotaisin ulkopuolelta uutta ja fressiä näkökulmaa, koska selvästi muutoksia organisaatio kaipaa. Pelkona näiden organisaatiossa pitkään olleiden kanssa on se, että muutos- tai kehitystarpeita ei nähdä tarpeeksi selvästi.

Olen kuitenkin toisaalta vakuuttunut Davidsonin esiintymisistä ja puheista - ihan oikeita asioita hän on sanonut. On ollut nähtävissä, että Bowmanin strategia ei ole ollut sitä, mitä Davidson olisi nähnyt oikeaksi.

Kuten @secord tuossa jo mainitsi, niin Maciverin alennus ja poistuminen kertonee myös siitä, että hänelläkin on ollut Bowmanin kanssa näkemyseroja.

Ymmärrettävää on, että Davidson haluaa rinnalleen kokemusta ja tyyppejä, joihin hän luottaa. Uskon ja toivon, että Maciver ei myöskään ole pelkkä joojoo-mies, koska mitä ilmeisemmin Bowmaninkin kanssa sai suksia ristiin. Erilaisia mielipiteitä ja haastamista myös tarvitaan.

Ihan hyvä suunta tässä näyttää nyt olevan, mutta herrojen työtä voi sitten arvioida kunnolla vasta vuosien päästä. Ensimmäinen ihan kunnolla näkyvä duuni on taiteilla siirtorajalla jengiin lisää pickejä tai prospekteja.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kuuntelin tuossa lyhyen Davidsonin haastattelun, jossa hän perusteli mm. Maciverin palkkaamista sekä Kelleyn että Stewartin potkuja. Maciver oli hänen mukaansa ensimmäinen monista uusista palkkauksista front officen puolelle. Kelleyn jne. potkuista totesi vain, että haetaan uudenlaista tulokulmaa vähän kaikkeen ja että tämä on melko yleinen tomintatapa, kun johdossa tapahtuu muutoksia.

Huhujen mukaan Maciver oli vahvasti vuoden 2018 draftin aikoihin rebuildin puolestapuhuja, mutta mm. MacIsaac oli tätä vahvasti vastaan ja kenties tuosta se särö saatiin aikaiseksi Bowmanin kanssa. Maciver ei tarinan mukaan pelkää kertoa omia ajatuksiaan, vaikka ne eroaisivat konsensuksesta ja tätä ominaisuutta muiden muassa Davidson hänessä arvostaa.

Siirtojen takarajasta Davidson mainitsi, että kuuntelevat avoimesti mitä on tarjolla. Totesi ettei Blackhawks yksistään määritä markkinoita, mutta suunnitelma sinne on luotu. Eri asia on, kuinka se sitten toteutuu? Fleurystä mainitsi, että jos hän on kauden loppuun organisaatiossa, niin se on joukkueelle ja organisaatiolle vain hyvä asia. MAF päättää pitkälti itse, mitä haluaa tehdä. Perhesyyt ymmärrettävästi painavat vaakakupissa vahvasti.

Brandon Hagelista on sanottava, että tuollaisella asenteella varustettu pelimies kelpaa ja sopii täydellisesti rebuild joukkueen listoille. En lähtisi treidaamaan miestä ellei vaihdossa tule jotain järisyttävää. Kaverihan on kuin parannettu versio Brandon Saadista.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
KFleurystä mainitsi, että jos hän on kauden loppuun organisaatiossa, niin se on joukkueelle ja organisaatiolle vain hyvä asia.
Erittäin posi haastattelu ja ainakin omaa mielialaa kohensi kummasti. Ylläolevaa en toki ymmärrä, ymmärtääkö joku muu ? Uskottavuutta tuo toki, joo. Luulisi tosin, että siihen hommaan meillä on Kane, Toews ja Jones uusimpana. Kauden aikaa voi muutamia pinnojakin tuoda, mutta ei niin paljoa, että se tekisi tuosta millään lailla järkevää. Näin siis omasta mielestä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Erittäin posi haastattelu ja ainakin omaa mielialaa kohensi kummasti. Ylläolevaa en toki ymmärrä, ymmärtääkö joku muu ? Uskottavuutta tuo toki, joo. Luulisi tosin, että siihen hommaan meillä on Kane, Toews ja Jones uusimpana. Kauden aikaa voi muutamia pinnojakin tuoda, mutta ei niin paljoa, että se tekisi tuosta millään lailla järkevää. Näin siis omasta mielestä.
Joo en ymmärrä minäkään. Kunnon vaihtarit Fleurystä ja Lankiselle vaan enemmän peliaikaa loppukaudesta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ylläolevaa en toki ymmärrä, ymmärtääkö joku muu ?

Tulkitsen tuon niin, että tässä viitataan Fleuryn persoonaan ja hänen läsnäolonsa säteilee positiivista auraa joukkueen ympärille.

Kunnon vaihtarit Fleurystä ja Lankiselle vaan enemmän peliaikaa loppukaudesta.

Ihan samaa mieltä, mutta Fleuryllä on tässä pitkälti avaimet käsissään miten toimitaan. On joukkueita johon hän ei halua siirtyä ja tuossa kuuntelemassani podcastissa epäilivät, että esim. Edmontoniin, Torontoon eikä Washingtoniin MAF halua välttämättä siirtyä. Vegasia miettivät varteenotettavimpana vaihtoehtoa, mutta sitten taas onko siellä sillat poltettu Vegasin johdon kanssa? Coloradoa huhuilivat myös yhtenä mahdollisena kohteena ihan vaan Vegasin kiusaksi. Jos Fleury ei halua lähteä perheensä luota ja Davidson pitää edellisen johdon kanssa sovitusta sopimuksesta kiinni, ettei häntä kaupata mikäli Fleury ei niin halua, niin suurella todennäköisyydellä MAF pelaa kauden loppuun Chicagossa. Tuo podcast oli siis Blackhawks Talk Podcast.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Väkevä voitto Ottawasta. Eka erä meni Murphyn loukkaantumisesta toipumiseen, mutta toisessa erässä otettiin kuskin paikka. Se olikin tärkeää, koska Fleurylla ei ollut paras iltansa. Toews alkaa heräillä syväjäästä ja Kane puolihuolimattomasti kolme ykkössyöttöä. Samalla Kane siirtyi Bobby Hullin ohi toiselle sijalle Chicagon kaikkien aikojen pistepörssissä.

Huhuissa Kubalik olisi menossa Anaheimiin ja Carpenter Nashvilleen.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olipa ikävän näköinen tälli, jossa Murphy loukkaantui. Näytti siltä, että joutui tekemään nopean suunnanvaihdoksen, kun kiekko ei pysynyt lavassa ja samalla käänsi selkänsä suoraan kohti Kellyä, joka ei tuossa kyllä ehtinyt enää tehdä mitään. Toivottavasti ei ottanut selkä pahasti osumaa, kun on kärsinyt selkävaivoista jo aiemmin. No nyt voisi olla aika nostaa vaikkapa Mitchell ylös pelaamaan. Eipä ehtinyt Johnsonkaan kauaa terveenä pysyä, kun sai kiekon kupoliin ja aivotärskyprotokollan takia sivuun.

Hauska fakta, että Jonesin veljeksistä Calebilla on nyt enemmän maaleja tällä kaudella. Vielä hauskempi fakta on se, että Adam Boqvistilla on enemmän maaleja kuin Calebilla ja Sethillä yhteensä. No tuskin Boqvist olisi Chicagossa kymmentä häkkiä iskenyt tällä kaudella. Näin rebuildin kannalta tuo kauppa oli kyllä järkyttävän huono. Ei siinä etteikö Seth Jones olisi pelannut pääasiassa hyvin tällä kaudella ja ollut Chicagon selkeä ykköspakki, mutta tuon kaupan takia rebuild ottaa vuoden tai pari kauemmin. Ajatella, että Chicagolla olisi vielä Boqvist, Sillinger (mikäli tuohon valinta olisi osunut) ja ensimmäisen kierroksen varausvuoro tälle vuodelle (lähes varma top 10). Ja olisi siinä sivussa säästynyt palkkakatosta reilu siivu ilman tuota jatkosopimusta. No näillä mennään sano virmanen ja sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee.

Muutaman vuoden päästä saa kaiholla muistella, kuinka sai todistaa kaikkien aikojen parhaan haukkapelaajan viilettävän jäällä. Välillä näyttää raivostuttavan flekulta, mutta nuo hyökkäyspään vaistot ja taituruus on jotain aivan maagista edelleen. Pistetahti ei hidastu, vaikka ukko vanhenee ja joukkue ympärillä heikkenee. Toista samanlaista talenttia ei taideta ihan hetkeen Chicagossa nähdä. Hattu päästä taas kerran!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Paljon on ollut puhetta että 88 olisi kärsinyt myös pitkään vaivoista viime kaudella ja tämänkin kauden alkaessa. Nyt tuleekin mieleen että onkohan ukko nyt kuntoututunut kun meno on noin hurjaa. Kyllähän se 88:n markkina-arvo ois aika tapissaan… Chicago on tehnyt nyt 27 maalia viimeiseen kuuteen matsiin.
Caleb täräytti tosiaan pari häkkiä vaikka omissa papereissa hän on virheherkkä pakki joka ei välttis kovemmassa sakissa mahtuisi kokoonpanoonkaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Paljon on ollut puhetta että 88 olisi kärsinyt myös pitkään vaivoista viime kaudella ja tämänkin kauden alkaessa. Nyt tuleekin mieleen että onkohan ukko nyt kuntoututunut kun meno on noin hurjaa. Kyllähän se 88:n markkina-arvo ois aika tapissaan… .

Jep ja on itsekin tuosta pienestä vammasta maininnut, mutta ei ole sitä sen tarkemmin yksilöinyt. Kovasti Kaneen kohdistuvat huhut voimistuvat, mutta kauppa on todennäköisempi kesällä kuin nyt takarajalla. Rangers on edelleen vahvasti huhuissa mukana.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Drew Commesson ja Alex Vlasicin kausi tuli päätökseen Bostonin yliopistossa. Vlasic saattaa hyvinkin tehdä Blackhawksin kanssa sopimuksen piakkoin, mutta Commesso jatkanee, ja hyvä niin, vielä yliopiston puolella uraansa. Vlasic olisi taas yksi puolustaja nuorten takalinjojen toivojen joukkoon. Olisi mielenkiintoista nähdä Vlasic pelaamassa muutamassa AHL-pelissä jo tällä kaudella. Ben Pope kirjoitti jutun kookkaasta jenkkipakista pari viikkoa sitten.


‘‘I was more used to using my stick and my reach to end plays, with getting my stick in lanes and breaking up pucks,’’ Vlasic said. ‘‘But Cornell had some bigger, stronger forwards, and you couldn’t really do that; you had to play more physically and use your body. That’s what [my coaches] saw — they didn’t think I was closing fast enough — and they told me to trust my skating ability and my size and my reach.

‘‘Ever since then, I haven’t looked back. I’ve started to play more physically, and with every game that goes by, I gain more and more confidence.’’

When he does sign with the Hawks, he’ll join a crowded pool of defensemen he’ll need to leapfrog in the pecking order. At his current rate of development, however, that seems very doable, if not likely.

‘‘Getting him in the second round is a credit to the [Hawks’] scouting staff because he looks like a first-round pick all day,’’ O’Connell said. ‘‘The sky is the limit for him. I don’t want to say he’s a unicorn, but he’s very different than a lot of other guys.’’

Aika näyttää kuka näistä lukuisista nuorista puolustajista kasvaa NHL-saappaat täyttäväksi luutijaksi vai kasvaako kukaan, mutta ainakin määrää on ja toivottavasti sieltä poikii hieman laatuakin tulevaisuuteen. Allan, Del Mastro, Kaiser jne. ovat mm. kasvamassa taustalla.

Davidsonin johdolla on draftissa käännettävä katseet hyökkäykseen ja yritettävä kaikin keinoin saada tuonne kuihtuneeseen osastoon tulevaisuuden toivoja. Top 6 -potentiaalin omaavista talenteista on varsinkin krooninen pula. Alaketjujen toivoja on hieman paremmin ja mm. Mike Hardman on pelannut farmissa melkein ppg-tahdilla. Kenties ensi kaudella olisi mahdollisuuksia napata pelipaikka ylhäältä kolmos-/nelosketjusta. Parin vuoden kuluttua ehkä Colton Dach voisi auttaa, jos kehitys on vain suotuisaa. Sitten on tämä Landon Slaggert, joka pelaa Notre Damen yliopistossa ja onnistunut siellä tekemään ihan kivasti tehojakin välillä. Avut ovat tosin muualla kuin pisteiden tekemisessä pro-uraa ajatellessa. Ben Pope kirjoitti tarinaa myös hänestä.


“I see myself as a 200-foot player that brings some energy,” Slaggert said recently. “Honestly, I like to look up to Brandon Hagel in that aspect. I know he’s a special player, and I have a long way to go to be even mentioned in the same conversation as him. But he’s definitely someone I look up to. I’d like to get my game to his level someday.”

That production is respectable, but he admits he tries not to focus on it too much, knowing his game likely won’t be predicated on scoring at the pro level.

He’d more likely be like Hagel or Drake Caggiula — a jack-of-all-trades who makes a positive impact in all three zones, winning puck battles and races to help his teammates while contributing a little bit himself. Slaggert can play all three positions, which helps.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Paljon on ollut puhetta että 88 olisi kärsinyt myös pitkään vaivoista viime kaudella ja tämänkin kauden alkaessa. Nyt tuleekin mieleen että onkohan ukko nyt kuntoututunut kun meno on noin hurjaa.
Jossain pelissä joku kommentaattori tiesi kertoa, että Kanen olisi pitänyt käydä kesällä leikkauksessa, mutta siirsi sitä olympialaisten takia. Luistin liikkuu tosiaan nyt paremmin, että olisikohan saatu kuntoutuksella kuntoon.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Pistettä voi pitää hyvänä tuloksena tuollaisen esityksen jälkeen. Fleury oli ainoa syy, miksi haukat pysyivät pelissä mukana.

Dachin tekeminen on alkanut näyttää hyvältä, kun pääsi laitaan. Tuo Toewsin ketju toimii muutenkin hyvin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jake McCabe on siirtynyt hyökkäävämmäksi pakiksi kun puolustaminen ei oikein ole onnistunut. Kaveri on syötellyt viime peleissä useamman pisteen ja tehnyt nousuja hyökkäyspäähän. Uhka vai mahdollisuus :)
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jake McCabe on siirtynyt hyökkäävämmäksi pakiksi kun puolustaminen ei oikein ole onnistunut.

Well said! Caleb Jones on myös muuten intoutunut viime peleissä tehoilemaan, kun viimeiset yhdeksän matsia on tuonut 3+5=8 tehot.

Lisää vaihtoehtoja tulevaisuuden takalinjoille 198 sentin ja 90 kilon paketissa (eliteprospects):





Lukas Reichelille kahden maalin ilta Rockfordin voittaessa Clevelandin jatkoajalla 4-3.









Edes King ei usko, että Fleury pelaa kauden loppuun Chicagossa:



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eletään mielenkiintoisia aikoja. Chicagolla kaksi peliä ennen siirtojen takarajaa, back to back lauantaina Wildia vastaan vieraissa ja sunnuntaina Jets kotona. Tässä on nyt siis kolme päivää taukoa peleistä ja odottaisin, että tässä välissä tapahtuu jo jotakin.

Scott Powers ja Mark Lazerus ovat kuulleet, että Davidson on asettanut seuraavanlaisia hintoja pelaajille, joita Blackhawks kaupittelee. Neuvotteluvaraa kuulemma on, mutta lähtökohtaisesti näin:

Fleury: ensimmäisen kierroksen varaus
Strome, Kubalik ja de Haan: toisen kierroksen varaus kustakin pelaajasta
Carpenter: myöhäisempi varausvuoro

Saas taas nähdä miten tässä käy, mutta nyt olisi hyvä hetki myydä Fleury, jos hän mahdolliseen kohteeseen (köh..Toronto..köh) suostuu lähtemään. Davidson näytä kyntesi!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Alex Vlasicilla on kyllä ruoto kohdillaan oman pään luutijaksi.
Kyllähän sitä ollaan kohta jännän äärellä että nouseeko meidän runsaasta pakkiprospect joukosta ketään oikeasti kovemmalle tasolle.
Vai onko siellä arvottu pelkkää potentiaalia ja kolmosparin kamaa...
Aina se ikäkään ei ole se juttu pakillakaan jos sulla on lahjoja. Äkkiä tulee mieleen esim. Kyle Makar ja Moritz Seider.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Alex Vlasicilla on kyllä ruoto kohdillaan oman pään luutijaksi.
Kyllähän sitä ollaan kohta jännän äärellä että nouseeko meidän runsaasta pakkiprospect joukosta ketään oikeasti kovemmalle tasolle.
Vai onko siellä arvottu pelkkää potentiaalia ja kolmosparin kamaa...
Aina se ikäkään ei ole se juttu pakillakaan jos sulla on lahjoja. Äkkiä tulee mieleen esim. Kyle Makar ja Moritz Seider.

Täytyy samalla muistaa, että Chicago ei ole varannut noita pakkiprospectejaan kympin sakissa ekalla kierroksella. Adam Boqvist oli ainoa ja hänkin aika puhtaasti offensiivinen puolustaja, joka on näyttänyt tällä kaudella, että pystyy tekemään tulosta tässä sarjassa ja olisi 20 maalin kausitahdissa. Harmi ettei ole pysynyt terveenä. Ei hänkään kuitenkaan mikään Makarin tai Seiderin tasoinen talentti ole. Harvassa kun tuollaiset lahjakkuudet ovat muutenkin.

Seth Jonesissa on Chicago ykköspakki seuraavat muutamat vuodet terveenä ja tasonsa pitäessä. Ian Mitchellissä näen edelleen top 4 -talenttia ja hän on saanut nyt pelata Rockfordin ykköspakkina. Tämä on tehnyt hyvää hieman kadoksissa olleelle itseluottamukselle. Beaudinin sekä Kalynukin kaudet eivät ole taas olleet kovin kummoisia, mutta kuka tietää missä taas mennään ensi kaudella?

Vlasichan on puhdas puolustava puolustaja ja saa todennäköisesti NHL-kasteensa tulevana viikonloppuna. Näitä projekteja ja nelos-, vitos- tai kutospakin potentiaalin omaavia pelaajia organisaatiossa on tosiaan useampia. Tiedä vaikka joku sieltä yllättää positiivisesti ja kehittyy jopa odotuksia kovemmaksi sepäksi?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Täytyy samalla muistaa, että Chicago ei ole varannut noita pakkiprospectejaan kympin sakissa ekalla kierroksella. Adam Boqvist oli ainoa ja hänkin aika puhtaasti offensiivinen puolustaja, joka on näyttänyt tällä kaudella, että pystyy tekemään tulosta tässä sarjassa ja olisi 20 maalin kausitahdissa. Harmi ettei ole pysynyt terveenä. Ei hänkään kuitenkaan mikään Makarin tai Seiderin tasoinen talentti ole. Harvassa kun tuollaiset lahjakkuudet ovat muutenkin.

Seth Jonesissa on Chicago ykköspakki seuraavat muutamat vuodet terveenä ja tasonsa pitäessä. Ian Mitchellissä näen edelleen top 4 -talenttia ja hän on saanut nyt pelata Rockfordin ykköspakkina. Tämä on tehnyt hyvää hieman kadoksissa olleelle itseluottamukselle. Beaudinin sekä Kalynukin kaudet eivät ole taas olleet kovin kummoisia, mutta kuka tietää missä taas mennään ensi kaudella?

Vlasichan on puhdas puolustava puolustaja ja saa todennäköisesti NHL-kasteensa tulevana viikonloppuna. Näitä projekteja ja nelos-, vitos- tai kutospakin potentiaalin omaavia pelaajia organisaatiossa on tosiaan useampia. Tiedä vaikka joku sieltä yllättää positiivisesti ja kehittyy jopa odotuksia kovemmaksi sepäksi?
Joo tätä ajelin hiukan juuri takaa, että kun meillä on kuitenkin suht hyvilläkin numeroilla varattuja pakkeja poolissa niin voisiko edes joku yllättää positiivisesti NHL-tasolla. Toistaiseksihan tuo massa on näyttäytynyt hiukan tasapaksuna.

Seth Jones on tosiaan ykköspakki ja puolustuspäässä mielestäni merkittävästi Boqvistia parempi. Maaleja saisi toki nakutella enemmänkin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo tätä ajelin hiukan juuri takaa, että kun meillä on kuitenkin suht hyvilläkin numeroilla varattuja pakkeja poolissa niin voisiko edes joku yllättää positiivisesti NHL-tasolla. Toistaiseksihan tuo massa on näyttäytynyt hiukan tasapaksuna.

Ja toisaalta myös kiiruhdettu liikaa, mikä ei ole koskaan hyväksi nuorelle pelaajalle. Olen todella innoissani siitä, että johto on rehellinen itselleen ja uskalletaan sanoa rebuildin olevan edessä. Samalla siinä piilee riskinsä eikä voida ajatella, että peluutetaan vain nuoria pelaajia ottamalla ilta toisensa jälkeen kuokkaan ja sitten kauden päätyttyä käydään kesällä napsimassa aikaisilla varausvuoroilla talentit kuleksimasta. Siinä piilee se vaara, että voittamisen kulttuuria ei opita ja jälleenrakennus kestää äkkiä sen vuosikymmenen. Pelaajien kehitys nousee myös arvoon arvaamattomaan kuten myös oikeanlaisen toimintaympäristön luominen. Tarkoittaen mm. sitä, että niitä veteraaneja ja kokeneita pelaajiakin pitää rosterista löytyä.

On vain hyvä, että esim. Mitchell on saanut pelata tällä kaudella pääasiassa farmissa ykköspakin roolissa kauden edetessä. Rebuildin ja nuorten pelaajien kannalta on toisaalta siis hyvä, että joukkueessa on Seth Jonesin kaltainen puolustaja ottamassa suurimman taakan niskaansa sekä nuorukaiset siipiensä suojaan, vaikka hinta hänestä olikin liian kova. No Bowmanin poppoon ajatuksissa ei ollut rebuilding tähän kauteen lähdettäessä, että sikäli tämä nillittäminen kaupasta ei voi osua nykyjohdon suuntaan.

*

Kuuntelin viimeisimmän Blackhawks Talk Podcastin, jossa haastateltiin Emily Kaplania. Emily arvioi, että Fleuryn vaakakupissa painaa enemmän Chicagoon jääminen. Perusteena olivat mm. perhesyyt ja se, että hän ei ole saanut viettää pitkää kesää aikoihin perheen parissa ja viihtyy kuulemma hyvin Windy Cityssä. Veikkasi 60/40 suhteella Fleuryn jäävän loppukaudeksi Chicagoon ja haluavan pelata vielä ensi kauden. Tosin tuskin Chicagossa. Yksi hyvä ja huomionarvoinen pointti oli sekin, että Fleuryä on peluutettu tällä kaudella todella paljon. Pelejä on kertynyt nyt jo 44 ja mikäli hän siirtyisi loppukaudeksi vaikkapa Torontoon, niin lisää taakkaa olisi luvassa eikä ole varmaa, onko hän valmis tuohon henkisesti ja fyysisesti? Ainoa motivoiva tekijä olisi tietenkin, että hänellä olisi a-luokan mahdollisuus voittaa neljäs kannu. Kubalikin kauppaa Kaplan piti myös hyvin epätodennäisenä ihan jo Kubalikin peluutuksen vuoksi eikä usko, että Chicago häntä on aktiivisesti kaupittelemassa. Kohta selviää oliko Emilyn vainu oikeassa?
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Davidsonin eka kauppa tehty; ei tullut tän vuoden draftiin helpotusta, mutta seuraavan kahteen ykköskiekat, Taylor Raddysh ja Boris Katchouk. Vaihdossa Tampaan Hagel, tän vuoden 4 kierroksen varausvuoro ja 2024 vuoden 4 kierroksen varausvuoro.





Taylor Raddysh: Taylor Raddysh at eliteprospects.com

Boris Katchouk: Boris Katchouk at eliteprospects.com

Oma mielipide että hyvä kauppa. Varsinkin kaks ekaa ykköskierroksen varausta lämmittää mieltä. Varausvuorojen ehdot:


 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös