Chicago Blackhawks 2021–2022

  • 230 520
  • 981
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lankisen suojaus nosti hymyn huulilleni, mutta samaa mieltä Kampfista, myöskin Strome menee samaan kategoriaan. Ennemmin olisin Hinostrozan suojannut..
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hawks pelaajien laajennusdraftin suojaamisista itseäni ihmetyttää ehkä eniten miksi Kampf on suojattu.

Tämä varmasti herättää fanien keskuudessa hieman ihmetystä, että miksi Kämpf eikä esimerkiksi Gaudette? Scott Powers kirjoitti maaliskuussa The Athleticiin hyvän artikkelin Kämpfin roolista joukkueessa, jonka taisin jo viime kauden ketjuun linkittää, mutta laitetaan tämä maksumuurin takana oleva kirjoitus vielä uudestaan ja pari kohtaa siitä poimien kaikkien nähtäväksi:


Kampf has established a reputation a lot like Kruger did throughout the league.

“He’s developed into a solid fourth-line center,” one league scout said. “He covers a lot of ice, so good range with a good stick. He’s very good on the PK, gets in lanes, has a good stick and is willing to block shots. He’s good in the circle in that he wins his share, but also very reacting when he loses a draw. He will tease you at times offensively, but he’s somewhat limited.”

Kampf has fully accepted his role with the Blackhawks, too. Again, he’d like to score, but he takes pride in those other areas. He’s noticed the steps he’s taken as well. He wasn’t as highly advertised as some of the European free agents the Blackhawks have signed in recent years, but he’s become a piece to their future. He’ll be a restricted free agent after the season, and the Blackhawks will likely re-sign him and protect him in the expansion draft. The Blackhawks win in the future with someone like Kampf in their lineup.

There aren’t many stronger Blackhawks players. Kampf can battle with the puck with nearly anyone. That probably has something to do with his offseason hobby — CrossFit. CrossFit challenges athletes with everything from running to biking to weight-lifting to swimming to gymnastics. Kampf said he’s been into it for about five years.

Nyt kun todennäköisesti Jonathan Toews on takaisin ja toivottavasti Kirby Dach terveenä koko kauden, niin Kämpf voi palata siihen rooliin, jossa hän on parhaimmillaan eli nelosketjun sentteriksi ja alivoiman erikoismieheksi. Näitäkin ukkoja joukkueeseen tarvitaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo puolustavia centtereitä on sellaisiakin jotka saavat kiekon joskus maaliinkin. Kampf ei kuulu niihin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kämpfin hyökkäyspään avut ovat tosiaan lähes olemattomat, mutta ihan yhtä tärkeää on osata eliminoida vastustajan yritykset ja siinä Kämpf oli varmasti Chicagon hyökkääjistä paras viime kaudella kuten myös aloituksissa. Näen tässä listassa Chicagon osalta selkeän linjan ja siinä keskikaista nähdään tärkeänä. Viime kauden otteilla Kämpfin arvo ja panos joukkueelle on selvästi esim. Dylan Stromen vastaavaa parempi. Tässä vielä toinen artikkeli tuolta viime kauden ketjusta Sun Timesin Ben Popen kirjoittamana. Enkä nyt väitä, että hän olisi korvaamaton pelaaja, mutta kenties fanien silmissä liiaksi ylenkatsottu tehottomuutensa takia. Aivan kuten Marcus Kruger aikanaan.





Kampf has, without a doubt, been given the most high-pressure defensive assignments on the team.

He has started 37.8% of his shifts in the defensive zone, the highest rate of any Hawks player, and only 17.7% of his shifts in the offensive zone, the second-lowest rate.

And the list of players he has been matched against the most looks like a Central Division all-star team.

Lightning stars Brayden Point, Ondrej Palat and Anthony Cirelli are the three forwards Kampf has played against the most, followed by Joe Pavelski of the Stars, Jack Roslovic of the Blue Jackets and Dylan Larkin of the Red Wings. The top three defensemen are no less than the Jackets’ Seth Jones, the Predators’ Roman Josi and the Stars’ John Klingberg.

Despite constantly finding himself in situations where it’s difficult to succeed, Kampf ranks second-best among regular Hawks forwards in goals allowed, third-best in shot attempts allowed and fourth-best in scoring chances allowed per minute at even strength. He also leads Hawks forwards in short-handed ice time.

His positioning, stick use, consistency and underrated faceoff ability — he has won 55.8% of his even-strength draws, best among the regular remaining Hawks centers by almost 10 percentage points — make him invaluable defensively.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mark Kelley piipahti pari päivää sitten Pat Boylen ja Charlie Roumeliotisin vieraana Blackhawks Talk -podcastissa. Mielenkiintoinen vajaa puolituntinen, jossa Kelley avaa hieman tämän vuoden draftin lähtökohtia. Kaikkia kortteja ei tietenkään julkisesti avata, mutta tämän perusteella Wallstedt tai Cossa saattaa hyvinkin olla vaihtoehtoja Chicagon ensimmäisen kierroksen vuorolla. Kesän parhaat hetket ovat pian käsillä, mutta henkilökohtaisesti draft on se mielenkiintoisin ja eräänlainen päätapahtuma. Tässähän on koko ajan sellainen uhka tai mahdollisuus, että tuo ensimmäinen vuoro on vielä kauppatavaraa. Pianhan tuokin selviää.



 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Zadorov on Stricklandin mukaan Krakenin kiikarissa ja olen edelleen sitä mieltä, että ihan hyvä niin. Zadorov on liian kallis kolmosparin puolustaja ja vaikka osa ominaisuuksista onkin poikkeuksellisia Blackhawksin puolustuksessa, en siltikään näe niitä pyytämänsä hinnan arvoisina. Toisaalta en näe mahdottomuutena, että Bowmanilla ja Francisilla olisi side-diili jo olemassa, jossa de Haan poimitaan Seattleen. Oletetaan kuitenkin Francisin poimivan venäläisen.

Ongelmana nyt on se, että tulevaan kauteen ei voi mitenkään lähteä puolustuksella Murphy, de Haan, Boqvist, Stillman, Kalynuk sekä Mitchell (Beaudin). Tässä ehtii muutoksia tapahtua moneenkin suuntaan, mutta kyllä kaikki viittaa siihen, että Seth Jonesin perässä ollaan tosissaan tai sitten vapailta haetaan jotain spesiaalia.

Tilanne on siis tällä hetkellä mielestäni seuraava soveltaen puutostiloja kirjaimilla X, Y sekä Z ja samalla olettaen, että jatkosopimuksiakin osalle tulee. Pahoittelut, jos joku nyt unohtuu.

DeBrincat - Toews - Kubalik
X - Dach - Kane
Kurashev - Borgström - Nylander
Carpenter - Kämpf - Hagel
Connolly

Y - Y
Kalynuk - Murphy
Stillman - Boqvist
de Haan, Jones

Z
Lankinen

X = FA (Hall, Schwartz, Granlund, Haula), Suter, Strome, Hinostroza, Reichel
Y = FA (Jones, Hamilton, Suter, Martinez, Larsson, Murray, Montour, Schmidt), Mitchell
Z = FA (Mrazek, Ullmark, Rittich), Delia

Hyökkäys on hyvin todennäköisesti "kondiksessa" omasta takaa enkä usko, että Bowman olisi aktiivisesti yhdenkään kärkihyökkääjän perässä vapailla markkinoilla. Joku Erik Haula olisi erinomainen haku kolmosen keskelle ottamaan Borgströmiltä painetta pois, mutta toisaalta haluan nähdä "Nikin" kolmosen keskellä kauden alkaessa. Nylander saa mun sekä johdon papereissa vielä mahdollisuuden ja uskon, että paikka löytyy kahdesta ensimmäisestä ketjusta kauden alkaessa.

Reichel on koko joukon musta hevonen ja saattaa olla, että erinomainen training camp vie pojan suoraan NHL:ään ja pitäisin sitä jopa ihan realistisena skenaariona. Todennäköisesti pelaa kuitenkin tulevan kauden vielä Saksassa ja onhan tuo mielenkiintoista kyllä, että häntä asetellaan Berliinissä sentterin tontille.

Hinostroza signataan tuomaan syvyyttä, mutta kolmeen ensimmäiseen ketjuun ei kaikella kunnioituksella pitäisi olla asiaa. Jos nyt arvata täytyisi ja rahaa laittaa likoon, Pius Suter pelaa kolmosketjussa Kurashevin sekä Nikin kanssa ja Nylander hyppää kärkiketjuihin, jolloin Dylan Strome jää kokoonpanon ulkopuolelle. Joitain huhuja Stromen liikkumisesta on ollut ja vahvasti toivon, että kauppa kesän aikana tapahtuu. Kauppa todennäköisesti tapahtuu vasta loppukesästä, kun johto ja valmennustiimi on varmoja Kapteenin pelikunnosta.

Hyökkäyksestä mahdollisen menestyksen ei pitäisi jäädä kiinni, olettaen pientä tasonnostoa kaikilta sekä Toewsilta paluuta 1B-sentteriksi. Oma kauden seurattava tulee olemaan sveitsiläinen Philipp Kurashev, jolle ennustan erinomaista kautta.

Joukkueen murheenkryyni on kuitenkin puolustus ja samalla maalivahtipeli, koska Lankinen ei mitenkään pysty torjumaan otteluita yksin. Aloitan hahmotelmani siitä "helpommasta" täytettävästä eli Lankisen kirittäjästä ja käännän katseeni vaihtoehdoista mielenkiintoisimpaan eli Linus Ullmarkiin. Ruotsalainen pelasi umpisurkeassa Buffalossa ihan hyvillä statseilla ja häntä pidetään edelleen potentiaalisena kassarina. Terve kilpailuasetelma 1A/1B voisi sopia todella hyvin Kevinin että Linuksen kehitykselle. Uskaltaisin heittää Ullmarkille kolmen vuoden ja $11,25 miljoonan dollarin sopimuksen ($3,75 miljoonaa per kausi).

Jotta kehitystä voisi tapahtua, joukkueen pitäisi edessä puolustaa hyvin ja se tarkoittaa sitä, että nimet pitää myös olla kohdallaan. Kovasti se Jones kuulemma haluaisi intiaaninutun heittää niskaan eikä siinä mitään, jos tosiaan Chicagoon haluaa niin tervetuloa, kunhan hinta on kohdallaan tai sitten odotellaan yksi vuosi. Huhuissa on, että Blackhawks olisi tällä hetkellä front-runnerina Jonesin kohdalla, mutta tarkoitettiinkohan sillä nimenomaan sitä, että Jones haluaa pelata Chicagossa vai että Bowman on tällä hetkellä esittänyt pöydälle parhaan tarjouksen. Mene ja tiedä.

Oletetaan kuitenkin ja Blackhawks hankkii Jonesin jo nyt itselleen. En lähde nyt arvailemaan mikä se vastine olisi, mutta oletamme, että Boqvist kuuluu tähän pakettiin vahvasti, joka on täysin ymmärrettävää. Jones on yksi omista NHL:n suosikeistani ja ehkä sen turvin uskon, että Boqvistista on mahdollista luopua, vaikka nuori onkin.

Jones ei vaan yksinään tee tuosta puolustuksesta pudotuspelikelpoista, vaan sinne pitäisi jostain saada leveyttä lisää. Minua kiinnostaa todella paljon Ryan Suter, kun huhujen mukaan lähelle kotikontuja haluaisi päästä pelaamaan (Wisconsin), mutta Scott Powersin viimeisimmän mukaan Blackhawks ei ole kiinnostunut Suterin palveluksista. En tiedä miten hyviä kavereita Patrick Kane ja Ryan Suter ovat, mutta uskaltaisin väittää, että keskusteluja on käyty. Mielenkiintoinen seurattava.

Oletetaan siis ettei Ryan Suter remmiin tule, joten meikäläisen katseet kääntyy Vancouveriin ja Nate Schmidtiin. Schmidt on pyytänyt treidiä ja Canucks ymmärtääkseni haluaa vähän heitellä palkkoja suuntaan jos toiseenkin parin muhkean tulevan jatkosopimuksen myötä. Tykkään ideasta tosi paljon, koska Schmidt on kahden ensimmäisen parin puolustaja ja oli Vegasissa se ykköshevonen vielä jokin aika sitten. Mitenkään älyttömästi en vastinetta kaveriin laittaisi kuitenkaan, mutta sopivalla hinnalla tervetuloa.

Fantasiointini on siis tuottanut seuraavan lopputuloksen:

Nylander - Toews - Kubalik
DeBrincat - Dach - Kane
Kurashev - Borgström - Suter
Carpenter - Kämpf - Hagel
Connolly, Hinostroza

Schmidt - Jones
Kalynuk - Murphy
Stillman - Mitchell
Jones

Ullmark
Lankinen

Adam Boqvist + 1st round pick + Dylan Strome <-> Seth Jones
3rd round pick <-> Nate Schmidt (Schmidt kaupattiin kolmannen kierroksen varausvuoroon vuosi sitten eikä se taso ainakaan noussut ole, tokikaan Canucks ei ole ihan samassa tilanteessa palkkakaton kanssa)


Nyt herää se kysymys kun nimet on paperille laitettu: onko tämä joukkue contender? Kannattaako näitä tai vastaavan suuntaisia peliliikkeitä tehdä vai kiltisti rakentaa maltilla? Onko Toewsille sekä Kanelle vielä kerran annettava se reservi rinnalle menestykseen, koska vuoden päästä voi olla jo myöhäistä? Näidenkin liikkeiden jälkeen muuten palkkakatossa on tilaa ja tuonne on mahdollista hommata ihan kärkiosaamista.

Joukkue ei ole mielestäni contender, mutta aihioita on olla hyvä joukkue parissa kaudessa. Riittääkö se, hankala sanoa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos se Fleury-huhu toteutuu, niin alkaahan siinä olla aihiota paremmalle menestykselle. Fleury, Toewsin paluu, potentiaalisen Norris-puolustajan lisääminen, tyhmä-Zadorovin lähtö. Hyvinkin isosti positiiviseen suuntaan.

Toki Central on taas järkyttävän kova divari pärjättäväksi. Jännä nähdä onko Pacificissa "puolihyväksi" kehittynyt Arizona suorilta tuon lohkon jumbo.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Toivottavasti @Lico osui hienossa pohdinnassaan oikeaan siinä, että Seattlen kanssa on joku diili sovittuna, että ottavat joko Zadorovin tai de Haanin. Silloin Kämpfin suojaamisenkin ymmärtää paremmin. Vaikka @secord hyvin argumentoi hänen puolestaan, niin minusta Kämpf on korvattavissa. Enemmän haluaisin katsoa, minkälainen kortti Gaudette on.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Nyt herää se kysymys kun nimet on paperille laitettu: onko tämä joukkue contender? Kannattaako näitä tai vastaavan suuntaisia peliliikkeitä tehdä vai kiltisti rakentaa maltilla? Onko Toewsille sekä Kanelle vielä kerran annettava se reservi rinnalle menestykseen, koska vuoden päästä voi olla jo myöhäistä? Näidenkin liikkeiden jälkeen muuten palkkakatossa on tilaa ja tuonne on mahdollista hommata ihan kärkiosaamista.

Joukkue ei ole mielestäni contender, mutta aihioita on olla hyvä joukkue parissa kaudessa. Riittääkö se, hankala sanoa.

Montreal osoitti kyllä menneellä kaudella että oikein rakennettu joukkue ja riittävästi haalareita voi kantaa pitkälle vaikka ns. terävin kärki puuttuisi. Minä eikä moni muukaan uskonut tuon rosterin kantavan noin pitkälle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vaikka @secord hyvin argumentoi hänen puolestaan, niin minusta Kämpf on korvattavissa. Enemmän haluaisin katsoa, minkälainen kortti Gaudette on.

Varmasti on ei siitä ole kyse, mutta esim. Gaudette ei ole korvaava palanen tuossa kohtaa ja sitä tuskin tarkoitatkaan? Chicagon hyökkäyksessä on nyt vaan niin monta palasta mm. Nylanderin palatessa ja Borgströmin tulon myötä, että ei siellä vaan ole kaikille paikkoja. Kortteja riittää ja kaikkia ei välttämättä ehditä edes katsoa. Ja onhan tässä se mahdollisuus, että Gaudettea ei edes napata Seattleen. Organisaatiossa nyt vaan tunnutaan arvostavan Kämpfin osaamista, mikä on täysin ymmärrettävää kun lukee vaikkapa noita artikkeleita.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Varmasti on ei siitä ole kyse, mutta esim. Gaudette ei ole korvaava palanen tuossa kohtaa ja sitä tuskin tarkoitatkaan?

Joo, en ole Kämpfiä ja Gaudettea laittamassa samaan koriin. Colliton ja kiekkojohto arvostaa Kämpfiä keskivertokannattajaa enemmän. Näkihän sen viime kauden yliroolituksessakin. Melkein kaikissa ennakoissa Gaudette on päätynyt Krakeniin ja itsekin Francisina ottaisin hänet. Kämpf tuskin herättää samanlaista kiinnostusta. Enkä nyt dissaa Kämpfiä sen enempää. Ihan kelpo alaketjujen roolipelaajahan hän on. Hyökkäykseen on tunkua, mutta sehän on hyvä asia keskellä rebuildia. Gaudetten katto on vielä määrittelemättä enkä haluaisi hänestä vielä luopua.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Colliton ja kiekkojohto arvostaa Kämpfiä keskivertokannattajaa enemmän. Näkihän sen viime kauden yliroolituksessakin.

Tähän vaikutti isosti Toewsin puuttuminen.

Montreal osoitti kyllä menneellä kaudella että oikein rakennettu joukkue ja riittävästi haalareita voi kantaa pitkälle vaikka ns. terävin kärki puuttuisi. Minä eikä moni muukaan uskonut tuon rosterin kantavan noin pitkälle.

Unohtamatta huippukassaria. 2010 Chicago pystyi voittamaan jollain Antti Niemellä, kun muuten rosteri oli niin laadukas ja leveä. Nyt jos haluttaisiin päästä pikakaistaa kärkeen niin tarvittaisiin huippumolari. MAF toki sellainen olisi, mutta hieman olen skeptinen edelleen myös Collitonin valmennustiimin pelikirjaan. Ihan vaan mutuna, että Colliton joukkoineen soveltuu paremmin nuoren altavastaajan koutsiksi kuin menestystä tosissaan havittelevan nipun kapellimestariksi.

Lisätään vielä tähän, että Kämpf on juuri tuota haalariosastoa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo, en ole Kämpfiä ja Gaudettea laittamassa samaan koriin. Colliton ja kiekkojohto arvostaa Kämpfiä keskivertokannattajaa enemmän. Näkihän sen viime kauden yliroolituksessakin. Melkein kaikissa ennakoissa Gaudette on päätynyt Krakeniin ja itsekin Francisina ottaisin hänet. Kämpf tuskin herättää samanlaista kiinnostusta. Enkä nyt dissaa Kämpfiä sen enempää. Ihan kelpo alaketjujen roolipelaajahan hän on. Hyökkäykseen on tunkua, mutta sehän on hyvä asia keskellä rebuildia. Gaudetten katto on vielä määrittelemättä enkä haluaisi hänestä vielä luopua.

Just näin Kämpf raataa ja puolustaa sekä nykyisin osaa myös aloittaa. Mutta hänen käsillään pelipaikka ei saisi olal ylempänä kuin Chicagon nelosketjussa. Ja silti tuon tontin miehet helpoimmasta päästä korvattavissa vs. kädelliset pelaajat.
Gaudette kai löysi vähitellen myös balanssin terveyshuoliinsa ja olisin siksi hänet voinut suojatakin sillä Kämpf olisi ainakin meillä säilynyt suojaamattakin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Bob McKenzien lopullinen lista on ulkona ja luettavissa nyt vaikkapa tuolta draft-ketjusta. Listan ja Mark Kelleyn haastattelun jälkeen alkaa tuntumaan enemmän ja enemmän siltä, että Blachhawks päätyy maalivahtiin, jos eivät kauppaa vuoroaan pois. Oma ykköstoiveeni on edelleen tuo Chaz Lucius ja tiukasti toisella sijalla sitten Cole Sillinger.

Toisen kierroksen vuorot 44. ja 62. ovat jo todella vaikeat ennustaa. Jos nyt Bobin listaa peilaa omissa arvioissa ja toiveissa, niin toisen kierroksen ensimmäinen valinta voisi osua puolustaja Sean Behrensiin, jonka Kelley myös mainitsi tuossa podcastissa ja jälkimmäinen toisen kierroksen valinta Kirbyn velipoikaan Colton Dachiin.

Chicagon vuorot tällä hetkellä menevät seuraavasti:

1. kierros, 12. vuoro virallisesti, mutta 11. pelaaja sieltä varataan
2. kierros, 44. ja 62.
3. kierros, ei vuoroja
4. kierros, 105. ja 108.
5. kierros, ei vuoroja
6. kierros, 172.
7. kierros, 204. ja 216.

Muutokset ovat hyvin todennäköisiä, mutta tosiaan tällä hetkellä mennään tilaisuutta kohti näillä nappuloilla. Laitetaan lopuun vielä Sean Behrensin scouting raportti LWOS-sivustolta:

 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tästä Gaudette/Kämpf -keskustelusta inspiroituneena syynäsin Blackhawksin tilannetta hyökkäyksen osalta. Dach, DeBrincat, Kane, Kubalik ja Toews ovat selkeimmät sepät hyökkäyksen kärkenä, mutta sitten alkaakin mennä jo mielenkiintoiseksi. Kahteen kärkiketjuun lähtökohtaisesti yksi paikka vapaana ja bottom kutoseen onkin sitten melkoinen määrä kilpailua. Heitetään ilmoille hahmotelma, että Kämpf on siellä nelosketjun keskellä Carpenterin ja Hagelin täydentäessä tuota osastoa. Tässä skenaariossa kolmosketjun sekä siitä yhdestä kärkiketjun paikasta olisivat taistelemassa useampi pelaaja. Tässä listaa näistä mahdollisista nimistä ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan:

Brett Connolly (pelipaikka W, syntymävuosi 1992)
Vinnie Hinostroza (W, 1994)
Adam Gaudette (C/W, 1996)
Pius Suter (C/W, 1996)

Dylan Strome (C/W, 1997)
Henrik Borgström (C, 1997)
Alex Nylander (W, 1998)
Philipp Kurashev (C/W, 1999)
Lukas Reichel (C/W, 2002)

Siinä olisi yhdeksän pelaajaa kilpailemassa neljästä jäljellä olevasta pelipaikasta. Kursivoidut ovat vielä ilman sopimusta ja Hino ufana punaisella. Oletettavaa on, että tilanne ei ole sama enää edes tämän viikon jälkeen ja Reichel todennäköisesti aloittaa kautensa Rockfordissa ellei sitten leirillä pistä showta pystyyn. Hinostrozan jatko on täysin avoin. Näiden lisäksi on vielä mm. joukko 99-syntyneitä taistelemassa ainakin omissa papereissani enemmän nelosketjun paikoista. Näitä ovat esim. MacKenzie Entwistle, Mike Hardman ja Evan Barratt.

Tätä(kin) taustaa vasten peilaten Gaudetten jättäminen vapaaksi ei ole mikään ihme. Eikä toisaalta ole varmaa, että Kraken juuri hänet valitsee. Gaudettella on kieltämättä lunastamatonta potentiaalia ja onnistuneen voimaharjoittelun avulla voi hyvinkin saada lisää potkua kaksinkamppailuihin, mutta toisaalta hän on kohta jo 25-vuotias ja vaikea nähdä mitään ihmeellistä kehitysloikkaa enää tapahtuvan. Ei Vancouverissakaan taidettu enää näin ajatella? Siellä on nyt joka tapauksessa kuusi rfa-statuksella olevaa pelaajaa listoilla ja toimiston hommia voisi auttaa, jos Kraken yhden sopimuksettoman pelaajan tuolta nyt nappaisi. Olkoon se sitten Nikita Zadorov kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Lukas Reichelista on kiva kutina, ettei vaan löis jo läpi tänä vuonna...
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vielä pari yötä pitäisi jaksaa draftiin. Blackhawksin pääscoutti Mark Kelley oli antanut The Athleticille lyhyet kommentit kärkipään talenteista ja poimitaan tähän lainaukset niistä pelaajista, jotka todennäköisimmin ovat Chicagon vuorolla saatavilla.

Chaz Lucius, C, USNTDP (USHL)
It’s been a little interesting for him because he missed the early part of the year with a knee injury, rehabilitated it, came back, and when he came back, all he did was put the puck in the net. Unfortunately for Chaz, he had an illness — not COVID-19 — and was unable to play (in the U-18 Worlds) in Texas. But we had a great sample size on him for two years. The most skilled guy at the program. If you look at his numbers when he came back, they rivaled (Cole) Caufield, (Oliver) Wahlstrom, guys like that. Really impressive.

Jesper Wallstedt, G, Luleå (SHL)
We’ve been watching him for three years, he’s a late ’02. He’s had quite a bit of exposure with the national team, and then to watch what he did this year as an 18-year-old in the SHL was impressive. He was playing regularly right up till maybe sometime in February, (when) they brought in an older goaltender who had been playing in the KHL. Just like in North America, coaches, for playoff time, want the older goaltender. That being said, Wallstedt’s numbers and his performance in the SHL got everyone’s attention.

Sebastian Cossa, G, Edmonton (WHL)
What he did in Edmonton, the numbers are (incredible) — he lost one game. Those are Cy Young numbers. Edmonton lost Guenther for the under-18s, and I don’t want to say they didn’t miss him, because of course they did, but Cossa, he stayed the course.

Matthew Coronato, RW, Chicago (USHL)
Hats off to the Chicago Steel. By about January, they were probably a 1-to-1 to win the Clark Cup. They were that good. And Coronato was a huge part of it. He was a little bit under-appreciated coming into this year, but that changed very, very quickly because every time you went to see Chicago play, he was just a huge part of the success. He drives the offense and he competes so hard away from the puck.

Cole Sillinger, C, Sioux Falls (USHL)
A WHL player who came down to play in the USHL. What was most impressive about Sillinger was how quickly he assimilated into the Sioux Falls team. By five games in, he looked like he had been there for a year. And about 10 or 15 games in, he was a go-to guy. Shoots the puck as good as anyone in the draft. Another one who competes real hard. He gets in there and battles.

Fabian Lysell, RW, Luleå (SHL)
Dynamite. A lot of great speed coming down the wing, can really shoot the puck. His numbers in the J20 (league) in Sweden (13 points in 11 games) speak for themselves. He played a little in the SHL, so we got a little different taste of him, because there he had fourth-line minutes, so he had to change his game. The advantage for us there is we got to see there’s more to his game than just the offense we’ve seen when he’s playing with the U-18 national team. Big upside on him.

Fedor Svechkov, C, Togliatti (VHL)
We got quite a few viewings of him this year. Got to see him in the MHL, VHL, KHL and he came over and played under 18s in Dallas. I think what stands out about his game is the 200-foot responsible play — that traditional Russian center in that he’s very, very good defensively. But what he’s showed us is there an offensive upside, too.

Tästä seitsemän pelaajan joukosta uskon, että suurella todennäköisyydellä löytyy Chicagon ensimmäisen kierroksen varaus tänä vuonna. Oikeastaan ihan sama keneen näistä päädytään. Sen verran kova luotto on scouting-osaston ammattitaitoon tässä kohtaa. Puolustajaan en jaksa uskoa ellei sitten jostain kumman syystä joku kolmikosta Clarke, Edvinsson tai Hughes tipahda kymmenikön ulkopuolelle, mutta tähän uskon vielä vähemmän.

Toisella kierroksella voikin kääntää jo katseet puolustajaan ja muutamia nimiä, joita kannattaa laittaa mieleen ovat mm. Sean Behrens, Scott Morrow, Kirill Kirsanov, Stanislav Svozil ja Jack Bar. Hyökkääjistä voisivat tulla kyseeseen vaikkapa Chase Stillman, Colton Dach, Samu Salminen, Samuel Helenius, Justin Robidas, Liam Dower Nilsson ja niin edelleen. Olispa jo viikonloppu!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Aina pari päivää ennen varaustilaisuutta sitä toivoo, että jostain Blackhawks löytäisi toisen top-15 pickin.

Nyt kun lomalla on päässyt tutustumaan paremmin tämän vuoden draft-luokkaan, niin Lysell sytyttää meikäläistä todella paljon. Mutta kuten edellä todettiin, näistä kavereista keneen tahansa päädyttäisiin, niin eipä kummemmin voi valittaa. Svechkov on näistä ehkä eniten korin ulkopuolelta nostettu haku, mutta poika on kyllä profiililtaan juuri sitä mitä tämä joukkue tarvitsee.

Toisella kierroksella kaksi varausta ja kyllä Kelleyn poppooseen voi luottaa. Toiveena hyökkääjiä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aina pari päivää ennen varaustilaisuutta sitä toivoo, että jostain Blackhawks löytäisi toisen top-15 pickin.

Ja nyt vähän jänskättää, että onkohan meillä lopulta yhtään vuoroa ensimmäisellä kierroksella?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ja nyt vähän jänskättää, että onkohan meillä lopulta yhtään vuoroa ensimmäisellä kierroksella?

Se on toki totta!

Ilmeisesti monet pitävät varmana ettei Blackhawks aio kaupata tämän kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoroa, koska se todennäköisin target eli Seth Jones ei voi signata jatkosopimusta kuin vasta muutama päivä draftin jälkeen. Toki jos Jackets sen sopimuksen tekee ensin ja sitten kauppa tapahtuu, niin asia erikseen.

Kesän 2022 tai 2023 ykköskierroksen varausvuoroa en kauppaisi tällä hetkellä oikein mihinkään, sen verran kesken tuo kokoonpano on. Toki jos suunta päätetään, niin sitten mennään sen mukaan. Mutta jos joukkuetta ei vahvisteta, olisin mielelläni mukana myös pitkäjänteisessä rakentamisessa ja samalla kamppailemassa Wrightista, Bedardista tai Michkovista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kesän 2022 tai 2023 ykköskierroksen varausvuoroa en kauppaisi tällä hetkellä oikein mihinkään, sen verran kesken tuo kokoonpano on. Toki jos suunta päätetään, niin sitten mennään sen mukaan. Mutta jos joukkuetta ei vahvisteta, olisin mielelläni mukana myös pitkäjänteisessä rakentamisessa ja samalla kamppailemassa Wrightista, Bedardista tai Michkovista.

Vahvasti samaa mieltä ja ihan mielelläni pitäisin tämänkin vuoden vuoron. Ihan vaan jo mielenkiinnon vuoksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Vahvasti samaa mieltä ja ihan mielelläni pitäisin tämänkin vuoden vuoron. Ihan vaan jo mielenkiinnon vuoksi.

Jos joukkuetta ei vahvisteta tänä kesänä tai vuodenkaan päästä ja luotetaan pitkäjänteisyyteen: vuoden päästä kesällä Toews ja Kane 50% palkanpidätyksillä yhdeksi kaudeksi muualle ja takaisin kesällä 2023?

Ideaalissa urheilumaailmassa tuo olisi varmaan organisaation kannalta järkevintä, mutta markkinoinnin näkökulmasta aika kauhea ajatus.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos joukkuetta ei vahvisteta tänä kesänä tai vuodenkaan päästä ja luotetaan pitkäjänteisyyteen: vuoden päästä kesällä Toews ja Kane 50% palkanpidätyksillä yhdeksi kaudeksi muualle ja takaisin kesällä 2023?

Olen ymmärtänyt, että Bowman on ihan julkisesti todennut haluavansa hankkia joukkueeseen "impact playerin" tässä vuoden sisään.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Moni kylän viisaista miehistä on vahvasti sitä mieltä, että varaustilaisuus on pitkälti lottoa tänä vuonna. Scoutit ei ole päässeet katselemaan pandemian johdosta niin paljoa pelejä ja yllättävän moni nyt varausikäisistä pelaajista veti viimekaudella minimaalisen vähän "oikeita" pelejä. Toki asian voi myös ajatella siten, että nyt scouttiosasto voi oikeasti loistaa. Itse laittaisin aina kaikki pelimerkit hyökkeihin. Ne vaan on yksinkertaisesti kalliimpia ja sen johdosta pitkässä juoksussa parempi sijoitus :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös