secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Juu ei. Yksi ottelu ja viisi maalia selän taakse riitti. Tosin ei ole lähtenyt koko IceHogsin joukkueellakaan kausi hyvin, kun viidestä pelistä saldona viisi tappiota, joista yksi jatkoajalla. Neljässä pelissä maalilla on torjunut Matt Tomkins. Olisiko kenties fiksua päästää tuo Kalunyk takaisin farmiin pelaamaan ja Pirri tuomaan sinne hieman kokemusta nuorten pariin? Farmissa ei ole kuulemma fokus voittamisessa vaan nuorten pelaajien kehittämisessä, mutta kyllä se ilmapiiriä helpottaa, jos välillä vähän voitetaankin. Nuorista puhuttaessa puolustaja Alec Regula tempaisi viime yönä pro-uransa ensimmäisen maalin 1-3 tappioon päättyneessä pelissä Grand Rapidsiä vastaan.

Lukas Reichel on tässä välissä onnistunut maalinteossa pari kertaa ja pistesarakkeessa on nyt 16 ottelun jälkeen 5+7=12 pistettä. Mark Lazerus kirjoitti vaihteeksi ihan hyvän artikkelin The Athleticiin ja oli keskustellut mm. Reichelin joukkuekaverin kanssa Lukasista.

Just listen to this scouting report from Eisbaren Berlin forward Mark Zengerle, whom I spoke to this week about Reichel.

“He’s awesome; I love Lukey,” Zengerle said. “Really humble. When you say guys just kind of get it, I would say Lukey’s one of those guys who just gets it. Then on the ice, he’s been awesome for us. He almost has a little bit of that (Connor) McDavid in him where he can take off and his skating’s effortless and he can handle the puck while he’s skating like that. He’s got great vision on the ice and he can score. He seems to be a really dependable player for only being 19 years old, too. We’ve all been pretty excited watching him and I think he’s going to be pretty good for a long time.”
Rohkaisevia sanoja, mutta kenties tuo vertaus lähtee hieman lapasesta lentoon. Rohkaisevaa kuitenkin kuulla, että Reichel pärjää hienosti tuolla miesten sarjassa. Suurena ja mahtavana internetscouttina en olisi Reichelia varannut Chicagon vuorolla, mutta Bowman&Kelley eivät taas kuunnelleet. Aika näyttää saavatko he katua mielipiteeni ohittamista, mutta toistaiseksi annan heille armahduksen valinnan suhteen.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä tuo henki joukkueessa ja nuorison tuoma taisteluasenne on meitä vienyt nyt eteenpäin. Detroit pelit hoideltiin, ne oli niitä pelejä mitä meidän pitää hoitaakin. Divarin parhaita vastaan varmasti otetaan pataankin eikä siinä ole mitään hävettävää, onhan heillä leveämmät rosteritkin.
Mutta tuo Lankinen, hän on vaan pelannut paremmin kuin viime kauden kallis kaksikko vaikka vetoja Chicago laskee edelleen liigassa eniten.
 
Viimeksi muokattu:
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL
Hurricanes vei yön ottelun maalein 5-3. Lankinen piti Hawksin pelissä mukana aina kolmannen erän lopulle saakka ja pelasi taas erinomaisen pelin. Aivan ottelun alkua lukuunottamatta Canes oli niskan päällä ja hallitsi peliä aika selvästi. Viides maali tehtiin tyhjiin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Eipä jäänyt oikein jossiteltavaa. Whalers oli parempi. Puolustuksella oli vaikea ilta. Erityisesti de Haan, Beaudin ja Zadorov olivat pahoissa ongelmissa Carolinan paineen kanssa. Aivan liikaa kiekon menetyksiä ja jäähyjä.

Ykkösylivoimaa yritettiin korjata Carpenterilla. Ei toiminut ollenkaan. Söderberg on parempi ratkaisu maalin eteen, mikä kolmannessa maalissa klikkasikin. Hyökkääjistä Strome vaelteli taas varjojen mailla. Ikävä sanoa, mutta alan toivoa jo penkitystä. Turhauttavaa katsottavaa hänen pelaamisensa. Eikä syy välttämättä ole edes hänen. Nopeus ei vain riitä pelityylin vaatimuksiin.

Lankinen oli taas mahtava, vaikka se eka oli ehkä otettavissa. Kane oli, no, Kane. Tappiosta huolimatta joukkueen yleisilme oli hyvä. Paremmalle ei vain nyt pärjätty. Eteenpäin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
^^ Tuo eka meni oman pakin kautta maaliin (ohi menossa ollut kuti), toki Keke olisi voinut sen yrittää ottaa kun räpyläkäsi oli niillä haminoilla... Hieno peli jälleen pojalta vaikka nenään tulikin!
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
^^ Tuo eka meni oman pakin kautta maaliin (ohi menossa ollut kuti), toki Keke olisi voinut sen yrittää ottaa kun räpyläkäsi oli niillä haminoilla... Hieno peli jälleen pojalta vaikka nenään tulikin!
Jep. Piti katsoa uudestaan, niin Zadorovin jalkahan siellä edessä oli. Ovela veto Niederreiterilta. Pahoittelut Kevinille.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chicagon vahva alkukausi ei ole jäänyt vastustajilta huomaamatta ja kukaan ei enää suhtaudu kevyesti haukkoihin, jos niin nyt on ylipäätään päässyt tapahtumaankaan. Carolina näytti hieman mallia pelaamisesta juuri niillä aseilla, joilla Chicagokin yrittää pysyä pinnalla. Hieman ihmettelen tuota Collitonin peluutusta, että miksi hän suosii seitsemän puolustajan rotaatiota? Tuntuu, että siinä menee sekä puolustuksen että hyökkäyksen rytmit sekaisin. Patrick Kane tosin tykkää, kun saa pelata paljon.

Dylan Stromen tiimalasissa alkaa hiekka loppumaan ja olisiko jopa aika laittaa hetkeksi sivuun koko ukko? Lucas Wallmark hoitanee nuo minuutit varsinkin tasaviisikoin ihan yhtä hyvin ellei jopa paremmin. Stromen ylivoimapaikalle voi kokeilla myös jotain toista. En tiedä onko Wallmarkilla jotain koronan jälkioireita vai miksi oli jälleen sivussa? Tuollaiselle dieselillä käyvälle koneelle nimeltä Strome ei oikein sovi tuo peluutus, jossa peliaikaa tulee kovin nihkeästi mutta ylivoimalle laitetaan heti ykkösunittiin. En tiedä johtuuko yksistään siitä, mutta Andrew Shawn loukkaantumisen jälkeen ei ykkösylivoima ole toiminut lähellekään yhtä tehokkaasti. Carolinaa vastaan kakkonen sai pakkopelin huomattavasti paremmin pyörimään.

Connor Murphy on toivottavasti pian pelikunnossa. De Haan vaikuttaa hieman väsähtäneeltä ja alun hyvien otteiden jälkeen on tullut useampia heikohkoja otteluita. Nuorten puolustajien suhteen on hyvin ymmärrettävää, että virheitä tulee ja otteet heittelevät vielä konkareita selkeämmin. Adam Boqvist on pelannut pari peliä hyvällä tasolla ja Ian Mitchell ollut taas kenties paras näistä nuorista klopeista viime peleissä. Beaudinilla on ollut hieman vaikeampaa nyt ja Carlsson hoitaa tonttinsa yksinkertaisella peruspelillä. Murphyn palatessa kokoonpanoon siirrytään toivottavasti silloin viimeistään kuuden puolustajan peluutukseen ja rootatiota sitten nuorten puolustajien peluuttamisessa.

DeBrincat-Suter-Kane
Kurashev-Wallmark-Kubalik
Hagel-Söderberg-Janmark
Highmore-Kämpf-Carpenter

Keith-Mitchell
deHaan/Beaudin/Carlsson-Murphy
Zadorov-Boqvist

Tuossa vaikkapa vinkkiä valkuille Murphyn palatessa. Pakkiparia vierellä voisi kierrättää vähän tilanteen ja otteiden mukaan. Strome peliksi tai kahdeksi sivuun ja helmikuun vikoihin peleihin Detroitia vastaan Suterin tontille DeBrincatin sekä Kanen väliin antamaan mahdollisuus bootata kone uudestaan. Pelkäänpä vaan, että sitä saadaan mitä on nähty, eikä Strome tuosta muuksi muutu. Jossain toisessa ympäristössä ja pelitavassa kenties voisi saada enemmän irti. Ainakin tehoja, mutta mitään kokonaisvaltaista sentterihirmua tuosta on turha odottaa.

Kevin Lankinen on varmasti ollut se suurin yksittäinen syy, että joukkue on menestynyt yli odotusten. Hän on antanut joukkueelle mahdollisuudet voittaa ja tuo rauhallisuus tarttuu varmasti myös kenttäpelaajiin. Lankisen otteita on ilo seurata ja median edessä kommentteja makea kuunnella. Voisi kuvitella haastattelujen perusteella, että on loistava joukkuekaveri ja ainesta johtajatyypiksi kopissa.

edit. Lipsahti Wallmark pariin ketjuun niin korjataan tuo. Samalla päivitetään Lukas Reichelin kuulumiset. Viiden ottelun pisteputki menossa, jossa on saalistanut seitsemän tehopistettä. 17 peliä ja 6+8=14 kauden kokonaissaldo.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Strome OUT aivotärähdysprotokollan takia. Oisko siinä syy vaisuuteen, Stromehan aloitti kauden kohtuudella.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jos Doc Emrick voisi selostaa yhden tilanteen uudelleen, se oli Patrick Kanen Stanley Cupin ratkaissut jatkoaikamaali. Joten tuossa on aika hauska pätkä missä Doc ja Kane käyvät tätä tilannetta läpi ja Emrick vetää vielä tuon tilanteen uudelleen selostettuna.
Tästä menee vieläkin iho kananlihalle. Chicago oli odottanut Hawksin mestaruutta 49 vuotta, itsekin tuossa vaiheessa jo 18 vuotta Penguins-pannukakun jälkeen. Sitten mestaruuden ratkaiseva maali on tuollainen, että ei tiedä, saako jo juhlia. Toisaalta tuo ratkaisu oli hämmentävyydessään kyllä aika legendaarinen. Paljon ei jäänyt tuosta 2013 ratkaisukaan, jossa melkein kaikki odottivat puolitoista minuuttia ennen summeria jo seiskapeliä Chicagossa.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago BlackhawksNäitä juttuja on kiva lukea ja mielellään niistä vähän maksaakin. Kun Reichelin nimi Chicagon vuorolla todettiin, niin kyllä siinä lievä pettymyksen tunne iski puseroon. Sitä kun oli haaveillut ennen draftia Dylan Hollowaysta, joka painaa muuten ihan älytöntä pistetahtia Wisconsinin yliopistojoukkueessa tai nyt farmin puolella tehokkaasti aloittaneesta Seth Jarvisista. No nuo nimet nyt oli varattu jo ennen Chicagon vuoroa. Nyt tuo lievä pettymys on kääntynyt orastavaan optimismiin ja toki tälläiset jutut lisäävät tuota entisestään. Lainaan artikkelista muutaman kohdan tähän kaikkien luettavaksi.

“He started slow,” Eisbaren coach Serge Aubin said Monday. “Now he’s coming together and we’re moving towards this second part of the season here where you know we’re gonna play some games that have meaning and right towards the playoffs and all that and he’s gonna be right in the mix. We’ll see how he reacts, but we as a team, we’re doing well and it’s a team effort, but there’s a reason why we won our last five games and he’s a big part of it.”
“Last year we had Lukas on the power play playing on the flank, like on the side there, and you know he did a good job,” Aubin said. “This year obviously with the personnel that we have, we felt like we had a bigger body in front of the net, we wanted to attack from down low a little bit more, so we decided to put Lukas kind of right on the goal line by the goal there with a little bit of net-front. We quickly realized with his abilities to make plays, like quick play on their pressure, he’s able to see openings that some guys just can’t do. And on puck recovery, he’s extremely quick. So, yeah, so far, he’s doing a good job. We need him to keep doing a good job. But what I like about Lukas this year is that he’s not afraid to get into traffic. Last year, he was a little shy, which was normal as a young 17-year-old coming into the league. But this year, he’s definitely a different man. He’s not afraid to get in there and really fight for space. And when he has that puck, like in a split second, he can make a play. So we made the decision to put him there for that purpose. And now teams are aware, but it’s hard to contain.”
“I know he has the ability mentally and with his hockey IQ to play against the best in the world, and he also has the ability with the puck to play against the best in the world. … He’s not an (Alex) Ovechkin. But can he score? I think he has six goals now in 16 games. The one game against Cologne, not this last game, but he had three breakaways. He could easily have 12 (goals). It’s just a matter of (time). I think it’s all coming together for me. We just got to stay on with the process.”
“But where he’s at right now, what I see in him compared to last year where I protected him a little more, played him with Max Lapierre on the third line, was playing maybe against different types of players, third pair from the other team, this year he’s right up there against the first line, starting from the D-zone against the best player from the other side and he produces more. There you see the growth, without cheating, with playing a solid game. Yeah, it’s just a process. Like how long is it going to take? I don’t know. But this kid has what it takes, in my opinion, to make it in the NHL. Not only make it but be dynamic and be a good player.”
*

Lankinen maalilla ensi yönä Columbusta vastaan.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Pitää jopa todeta, että Korpisaloa käy hivenen sääliksi. 3.5 omiin / peli ja 88% on kyllä surkeeta luettavaa, mutta onhan toi puolustus hänen edessään ihan vitsi. Ei ollut Lankisenkaan päivä, mutta "its all about winning", joten puhtailla papereilla hän voi jatkaa eteenpäin. Tiivistin pelin 1. erän erän kelauksen avulla, joten ihan kaikki ei ole kristallia mielessä.
Olen muutaman vuoden antanut rapaa Keithille ja nyt on lähellä hetki, että alkaa takki kääntymään. 5 tietysti omiin ei saa aiheuttaa yhdelläkään puolustajalla tolkutonta hyvänolon tuntua, mutta kyllä hän taas veti meidän ylivoimaisena ykköspakkina matsin läpi. Lankisellekin tässä jotain tähtiä tarjottiin ja oli hän hän varman oloinen ja omalta osaltaan tämän voiton pelasikin, vaikkakin esim. tasoitusmaalissa oli hieman pihalla. Lainetta vastaan hävisi 2 kertaa (ilman maskia), mutta kyllähän se veto on mennyt muillekin. Kukonlaulun aikaan ja hieman kelausnappia käyttäen olin aika sekaisin tästä pelistä. Paikoitellen loistavaa pelaamista ja vastapainoksi ala-arvoista sekoilua. Matsista teki hankalan, kun vihulaiseen pätee noi samat määreet.

En tiedä, Kane, Keith ja Kurashev jäi mieleen plussina, vaikkakin Kane ja miksei Keithkin oli välillä aika velttoja omissa.
En tosiaan tiedä, 2p voisiko sanoa tän hetken päävastustajasta ja eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei paras ilta Lankiselta, mutta voitto maistuu & jatkoajan patjatorjunta oli hienoa työskentelyä.
Kanella hyvä pisteilta (Showtime!). Laineen laukaukset olivat Kekelle liikaa, mutta onneksi Kubalik tarjosi vastaavaa Korpisalolle. Seuraavaa peliä odotellessa, että miten molemmat joukkueet parantavat virheistään.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Taisi olla kauden parasta tekemistä vieraspelissä ensimmäiseen erään, vietiin siinä vedot maalia kohti 17-5.
Mun silmillä oltiin kuskin paikalla tossa pelissä muutenkin, mutta aina vaan vastustaja kampesi eron kiinni ja tasoihin.

+ Kane lentää supertähtimoodissa, nyt neljän pisteen ilta
+ Hagelin eka maali ja apina pois kyydistä
+ Alkaako Söderberg lunastamaan odotuksiaan
+ Viisi eri maalintekijää
+ Kyllä Keith on ollut mies paikallaan. Jos virheitä aletaan tuijottelemaan niin helppo niitä on löytää muiltakin pakeiltamme

- Lankiselle vaikea peli, ei suoranaisesti kuitenkaan heikkoa tekemistä, Paten kuteja ei vaan saa kukaan kiinni. Ja Lankinen oli terävänä jatkiksella ja arpakisassa.
- Mitchell ei ihan paras peli
- Johtoaseman menettäminen useita kertoja

+- Ylivoimalla kaksi osumaa, mutta vastaavasti vastustaja teki omista ylivoimistaan kolme
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
+ Kyllä Keith on ollut mies paikallaan. Jos virheitä aletaan tuijottelemaan niin helppo niitä on löytää muiltakin pakeiltamme
Ehdottomasti ja siis kuten ed. viestissäni totesin, niin ehkä on aika kääntää takkiani. En kuitenkaan koskaan ole Keithiä virheistä moittinut, vaan löysästä puolustusasenteesta, hidastuneista jaloista ja ennenkaikkea oman pään vääristä valinnoista. Useimmin toistuvana itse näen hänen sijoittumisen oman maalin edessä vihulaisen väärälle puolelle. Eikö sitten jaksa enään painia itseään vihulaisen ja oman maalin väliin vai onko se laiskuutta, en tiedä. Vaikea kuvitella, että tuolla cv:llä se olisi osaamattomuutta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei ollut peli valmentajien mieleen, mutta näin fanin näkökulmasta oli taas vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Chicagon nuori joukkue maksaa nyt näitä oppirahoja, kuinka pelata johtoasemassa ja muuta mukavaa. Ensimmäinen erä oli tosiaan vahvaa tekemistä, mutta se on selvä, että jääkiekossa virtaukset tulee ja menee, eikä täyttä 60 minuuttia yksi joukkue tällä tasolla pysty yleensä tuollaista painetta pitämään. Kokonaiskuvassa en olisi kovin huolissani tästä sillä haukkaryhmä opettelee vielä monia asioita tuolla koostumuksella. Puolustuksessa on hieman pelistä ja loukkantumistilanteesta riippuen 3-5 märkäkorvaa luutimassa. Kuitenkin se identiteetti on alkanut löytymään ja pelaamisessa on pysynyt tietty selkeä rakenne. Kehitysaskeleet ovat kuitenkin olleet oikean suuntaiset.

Tämä vieraskiertue on nyt yhtä peliä vaille valmis ja kahdeksasta jaossa olleesta pisteestä on tarttunut kuusi matkaan. Se on tälle ryhmälle kuitenkin varsin mukava saldo. Vielä yksi peli Columbusta vastaan, jossa voisi kuvitella molempien joukkueiden pelaavan hieman tarkemmin ja sitten kuun viimeiset pelit kotihallissa Detroitia vastaan. Ja yhtäkkia ollaankin jo runkosarjan puolivälissä.

*

Rockford voitti kauden ensimmäisen pelinsä kaataen Clevelandin maalein 3-2. Ottelun ykköstähti oli ensimmäisen starttinsa maalilla ottanut Cale Morris, joka torjui ottelussa 35 kertaa. Evan Barratt oli ottelun kakkostähti 1+2 tehoilla ja viime draftissa viidennellä kierroksella varattu puolustaja Isaak Phillips mahtui viimeisenä tähdistöön tehden ottelun voittomaalin ja syöttäen yhden. Phillips pelaisi normaalioloissa varmasti vielä OHL:ssä, mutta pääsi pikalinjaa pitkin kokeilemaan farmitasoa. Voitto varmasti teki hyvää tuollekin ryhmälle.

edit. Miten saatoinkaan unohtaa alleviivata asiaa, että Brandon Hagelin uran ensimmäinen on tosiasia. Otetaan hörppy! Ja pienet myös Boqvistin kauden ensimmäiselle.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kuten edellä on sanottu, niin paljon hyvää ja huonoa. Johtoasemassa pelaaminen on vieläkin kehityskohde ja alivoima ei ollut kovin hyvää, vaikka vastassa olikin yksi maailman parhaista täsmäaseista. Lankisen tilastot eivät tästä tykänneet, mutta toisaalta jatkoajan lopussa ja voittomaaleissa pelasti ylimääräisen pisteen Chicagoon. Kane oli taas tehokas ja otetaan täälläkin hörppy Hagelin ensimmäiselle.

Columbusta vastaan on ollut nyt viihdyttäviä ja tapahtumarikkaita pelejä. Haistan ilmassa uuden rivalryn makua. Ainakin tämän kauden osalta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä tämän joukkueen pelaamista voisi sanoa tähän mennessä sanalla uskomaton. Onhan tämä jengi lyönyt kaikki tahot ällikällä. Kun vielä muistetaan että pelissä on viilettänyt parhaimmillaan kahdeksan rookiepelaajaa. Eikä meidän divarikaan ole mikään kaikista helpoin.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Jännä, miten kahden päivän välillä voidaan pelata kaksi täysin erilaista peliä. Subbanille uran toinen nollapeli vakuuttavan esityksen jälkeen. Riparit pysyivät nyt kurissa.

Joukkue edessä oli myös vakuuttava. Columbukselle ei annettu tilaa ja erityisesti pidin heidän lähtöjen paineistuksesta. Alivoimaa ei onneksi tarvinnut paljon pelata ja ne hoidettiin kunnialla.

Kurashev sai mahdollisuuden Kanen ketjussa, mutta ei oikein lähtenyt. Kane itse kävi ratkaisemassa pelin uran 399. maalilla, mutta pääosassa tänään oli tosiaan tuo erinomainen joukkuepuolustaminen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En tiedä teistä muista, mutta itse vähän jännityksellä odotellut, että koskahan tämä kupla puhkeaa. Ja taas vähän naurattaa tämän voiton jäljiltä, että niin vaan sieltä voitto kairattiin melko vakuuttavalla pelillä. Ja Subbanille nollat. Melkoista menoa ollut. Nautitaan nyt kun voidaan hei!
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
CBJ-CHI 0-2 mahtavuutta mitkä voitot Columbuksesta ja paluu kotikonnuille. Columbus oli tässä ottelussa selkeästi paremmin mukana alusta lähtien kuin edellisessä matsissa ja CBJ ajelikin pitkään kuskin paikalla. Tiukkaa puolustamista molemmilta joukkueilta ja olimme tänään lopulta Kanen verran parempia.
Subbanin uran toinen nollapeli ja Chicagon paidassa ensimmäinen. Subbanin neljä viimeisintä esiintymistä 3-0-1 ja 1,44 päästetyn maalin keskiarvolla sekä .952 torjuntaprosenteilla. Nyt ei Deliaa naurata sen verran kovaa tekemistä pistää Subban Lankisen takana.
Colliton pyöritteli kokoonpanoa läpi pelin reippaalla kädellä ja sai ruletilla ehkä eloakin vaisun ekan erän jälkeen.

Puolustuksessa olisi kyllä tilaa jollekin nousta hiukan tehokkaammaksikin pakiksi myös pistemielessä. Keith kärjessä 0+7 Murphy kakkosena 2+4. 7-pistettä ei riitä TOP 50 sijoille pakkien pistepörssissä.

Seuraavaksi otetaan kotona parit matsit Detroitia vastaan.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Oli tiukka taistelu ja mahtavaa, että Hawks kääntää näitä tasaisia vääntöjä itselleen melko hyvin. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin todeta, että ottelun ykköstähti oli Subbanin takana olevat tolpat. Avauserä oli Hawksille vaikea ja kun lopulta voittomaaliksi jäänyt ottelun avausmaali syntyi vasta kolmannessa erässä, maalittoman avauserän voinee nähdä jonkinlaisena tärkeänä torjuntavoittona.

Peli oli tosiaan täysin erilainen kuin edellinen kohtaaminen. Toisaalta ymmärrän kyllä, että 11 maalin ottelun jälkeen molempien joukkueiden valmentajat ovat alleviivanneet puolustamisen tärkeyttä. Hienoa nähdä, että joukkue pärjää myös Subbanin torjuessa. Mahtaa tosin olla kenttäpelaajille melko haastavaa, kun kumiukko-Subbanin ja viilipytty-Lankisen torjuntatyylit ovat noin erilaiset. Tähän asti on kuitenkin näyttänyt toimivan molempien kanssa.

56 ottelun runkosarjasta on nyt 21 ottelua pelattu eli yli kolmasosa takana ja puoliväliin on seitsemän peliä matkaa. Tilanne on sellainen, että Hawksin pistekeskiarvo riittäisi tällä hetkellä jokaisessa divisioonassa pudotuspelipaikkaan. Ihan ensimmäiset pelithän olivat vaikeita, joten tämän hetken tilanne on sitäkin hienompi.

Tarkastelen tuossa pistekeskiarvoa, koska esim. Centralissa takana olevalla Starsilla on viisi ottelua vähemmän pelattuna. Kaikista tärkeintä on kuitenkin, että Hawks on hyvissä asetelmissa Centralin sisällä. Mitä vaan voi tietysti vielä tapahtua, mutta hienoa nähdä, että kausi ei ole tässä vaiheessa jo ohi ja otteluissa on edelleen paljon panosta. Sitäkin tärkempää on, että nuorisossa on paljon onnistujia ja joukkueella näyttäisi olevan taas tulevaisuutta.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy