joku tulee viellä yllättymään kuinkan kovia pisteitä Teräväinen tulee erikostilanteiden dominoinnilla tekeemään urallaan. Ainoa mitä minä missään ikinä olen ennustanut, että Teuvo tulee iskemään kovempia pisteitä tauluun kun Barkov. Perustuu ihan yv-osaamiseen, mitä olen häneltä uransa aikana nähnyt.
On todella mielenkiintoista nähdä tulevaisuudessa, millaisiksi Chicagon ylivoimakoostumukset muodostuvat. Itse näen esteenä sille, että Teuvo tulisi dominoimaan ylivoimalla Chicagossa ihan sen yksinkertaisen seikan, että samalla pelinpyörittäjän paikalla ykkösylivoimassa pelaa herra nimeltä Patrick Kane.
Enpä odota järissyttävän mullistavaa parannusta ainakaan ykkös koostumukseen, jos Saadia sinne tarjotaan. Voimahyökkääjien käyttö yv:ssä muuaalla kun maalin edustalla on aina vähän huono kompromissi, kun kiekkon pitäisi liikkua lavasta lapaan. Panarinia ehkä mielummin sinne sitten jos NHL maistuu.
Enpä odota järissyttävän mullistavaa parannusta ainakaan ykkös koostumukseen, jos Saadia sinne tarjotaan. Voimahyökkääjien käyttö yv:ssä muuaalla kun maalin edustalla on aina vähän huono kompromissi, kun kiekkon pitäisi liikkua lavasta lapaan. Panarinia ehkä mielummin sinne sitten jos NHL maistuu.
Joka tapauksessa Saad tulee pelaamaan ylivoimassa, joko ensimmäisessä tai toisessa. Siksi laittaisin hänet ensimmäiseen koostumukseen Toewsin sekä Kanen seuraksi, sillä kemiaa kuitenkin on ja Brandonilla on varaa kehittyä ylivoimallakin. Voisin kuvitella, että siinä jos jossain on helppo pelaajan kehittyä.
Ei Brandon mikään erityisen hyvä ylivoimapelaaja ole niin kuin tännekin on monta kertaa tullut kirjoitettua, mutta mielestäni koko kakkosylivoima on kärsinyt siitä, että Marian Hossa on pelannut playmakerin roolissa eikä siellä ole ollut kahta virtuuosia käytännössä koskaan, toisin kuin ykkösylivoimassa ja siihen vielä päälle Keith. Uskaltaisin väittää, että ykkösylivoimassa Saad olisi parempi kuin toisessa, riittääkö se sitten vaaditun tuloksen tekoon? Sitä voimme vain arvailla.
Voit kyllä olla oikeassa. Ainakin tasapainoisemmat on koostumukset 1 ja 2 noilla hahmotelmilla.
Panarin muuten on mielenkiintoinen pelaaja näihin kaavailuihin rightin rakentajana, joka näin pyörittää yv peliä "väärältä" puolelta luonnollisesti.
Ihan asiasta kukkaruukkuun, aika hämmästyttän paljon kyseisessessä Panarinissa Giroux yhtäläisyyksiä.
Toisaalta Kane on maailman parhaita ylivoima pelaajia, eikä silti tuo Chicagon ylivoima ole kunnolla toiminut moniin vuosiin.
Pakko kysyä millä perusteella? En kyllä muista, että Kane olisi minään kautena erityisen paljon pisteitä nakuttanut ylivoimalla? Useammalla kaudella ei ole edes ollut joukkueensa paras.
Pakko kysyä millä perusteella? En kyllä muista, että Kane olisi minään kautena erityisen paljon pisteitä nakuttanut ylivoimalla? Useammalla kaudella ei ole edes ollut joukkueensa paras.
Minun mielestäni ei ole hyviä ylivoimapelaajia vaan hyviä ylivoimaketjuja. Totta kai yksilötaito korostuu, kun tilaa ja aikaa on hetki enemmän, mutta ylivoiman toimivuus tuolla tasolla on kiinni enemmän siitä, että homma toimii koko viisikolla tai nelikolla. En laske Kanea maailman parhaimpiin ylivoimapelaajiin, kun ei ole käytännössä koskaan siinä onnistunut samalla tavalla kuin vaikka Stamkos tai Ovechkin. Onko se sitten niin, että molemmat ovat parempia ylivoimapelaajia kuin Kane vai onko se systeemistä kiinni?
Jos jotakuta kiinnostaa, niin Ismo Lehkonen avaa tapuasta Teräväinen.
Tämä nyt on tietysti mielenkiintoista spekulaatiota. Sen verran on Teuvosta todettava, että hänen poikkeuksellinen mailankäsittely- ja pelinlukutaito ovat olleet olemassa ja nähtävissä jo ihan junnuiästä saakka. En väitä, että tämä taito ja tuo jänteikkyys, laukaus ym. olisi tullut (kokonaan) äidinmaidosta ja etteikö taitojen kehittämiseen olisi käytetty tuhansia ja taas tuhansia tunteja, mutta hyvällä syyllä voi kysyä, onko tosiaan niin, että sitä voimaa ja massaa ei olisi missään vaiheessa ehtinyt tätä enempää hankkia. Teuvo on itse myöntänyt, että salilla käymiseen ei ole aikaisemmin vain ollut motivaatiota. Mihin tuo voiman ja massan hankkiminen olisi johtanut, on tietysti täysin arvailua.
En kuitenkaan epäile hetkeäkään, etteikö tuota massaa ja voimaa saataisi tulevina vuosina myös Teuvon osalta hankittua koordinoidusti. Kane on hyvä esimerkki siitä, ettei tuo voiman ja massan hankkiminen ole johtanut Chicagossa muiden ominaisuuksien heikkenemiseen tai loukkaantumisherkkyyden merkittävään lisääntymiseen.
Nyt täytyy myöntää etten ole perillä joten voisiko joku valaista asiaa? Ketkä Chicagon suomalaisista saisivat siis voiton sattuessa nimensä pokaaliin? Teräväinen ja Timonen? Raanta ilmeisesti ei?
Jokainen. Raanta puki yli puoliin otteluista runkosarjassa, joka on vähimmäisvaatimus mikäli pelaaja ei esiinny Stanley Cup-finaaleissa.
@lunde kirjoitti ansiokkaan viestin tuonne finaaliketjuun, josta löytyy tarkoin eritelty pelaajat, jotka saavat tahi eivät saa nimeään pyttyyn.
EDIT: http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/stanley-cup-finals-2015-tampa-bay-lightning-3-–-chicago-blackhawks-4.61608/page-11#post-5938123
Tuossa vielä linkki @Lauriman.