Mainos

Chicago Blackhawks 2012-2013

  • 200 914
  • 608

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kappas vaan, hieno homma. Muutaman matsin olen äijää nähnyt ja aika mobiili ukko kyseessä. Liikkuminen ja sijoittuminen hyvää ja en nyt keksi heikkouksia heti tähän nyt. Joku voi listata. Emerylle suuri kiitos palvellusta ajasta, hyvin sä vedit.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kappas vaan, hieno homma. Muutaman matsin olen äijää nähnyt ja aika mobiili ukko kyseessä. Liikkuminen ja sijoittuminen hyvää ja en nyt keksi heikkouksia heti tähän nyt. Joku voi listata. Emerylle suuri kiitos palvellusta ajasta, hyvin sä vedit.

Koko.

En ymmärrä yhtään miten Raannasta on saatu mitattua 183cm pituutta. Onkohan ihan oikeasti mahdollisuuksia päästä Crawfordin taakse kakkoseksi jo ensi kaudella? Aika harvoin Eurooppalainen maalivahti otetaan suoraan NHL-kokoonpanoon. Pitää olla jo aika erityislaatuinen lahjakkuus tai tasonsa tuhanteen kertaan todistanut. Kaikki kunnia Raannalle ja toivon todella, että onnistuu. Loistava maalivahti ja lahjat on ihan kirkkaimmallekin huipulle. Jotenkin vaan vaikea uskoa, että lyö heti läpi. Tulee vähän mieleen nämä muut suurella kohulla ison meren taakse lähteneet maalivahdit (Rynnäs, Koskinen, Hovinen jne.) Eipä noista kovin moni ole breikannut vaikka lahjoja on.
 

mchi

Jäsen
Hieno sainaus haukoilta! Emerylla saattaa dollarit nousta melko korkeaksi hyvän kauden jäljiltä, joten Raanta kakkosena saisi hyvin säästeltyä dollareita. Ainakin jos käsitykseni on oikea, että tuon 1 vuoden entry levelin maksimipalkkakin on jossain miljoonan hujakoilla. Ja eikös Crawfordkin ole tulossa UFA:ksi ensin kauden jälkeen, joten hyvä pitää hänelläkin hyvä kirittäjä pitämässä kilpailua yllä. Ja jos hyvin pelaa, niin ei se ykkösen paikkakaan mahdoton otettava ole, vaikka helpomman työn takana se olisi varmasti ollut esim. Edmontonissa. Ilmeisesti Raannalla kuitenkin kunnianhimoa ja uskoa riittää, että kärkitiimiltäkin paikka on otettavissa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kaikenlaista jännää sitä ehtiikin tapahtua sillä aikaa, kun käy vähän potkimassa nahkakuulaa.

Taisihan Chicagokin olla Rantaa koskevissa huhuissa jonon jatkona, mutta en pitänyt todennäköisyyttä kovin suurena, että Antti valitsee Chicagon. Hienoa, että paketti vakuutti, kuten Antti kommentoi Ylen uutisessa:

Tässä syyt Chicagon valintaan - Raanta valloittamaan NHL-vuorta huipulta | Yle Urheilu | yle.fi
YLE Urheilu kirjoitti:
Chicago osoitti pitkäaikaista kiinnostusta. Se ei johtunut pelkästään siitä, että tuli menestystä SM-liigassa. Se on hyvä organisaatio ja hieno kaupunki. Hienoa päästä mukaan menestyvään joukkueeseen. Heillä on ollut selvät suunnitelmat minulle tehtynä. Se ei ole välttämättä ihan sananhelinää, 24-vuotias Raanta selvitti.

Emeryn hienojen otteiden ja laskevan palkkakaton vuoksi kokoonpanoon auennee edullisen kakkosvahdin paikka, jonka Raanta saattaa onnistuneella harjoitusleirillä napatakin. Minulle on jäänyt kuva rauhallisesta ja varmasta maalivahdista, joka sopii joukkueen kannaltakin varmasti hyvin Crawfordin pariksi, vaikka viitisen senttiä pienempi onkin. Crawfordin lähes kiveenhakattu asema tämän kauden vuorottelusta huolimatta voi antaa Raannalle hyvän mahdollisuuden opetella hieman raakileenakin pienen kaukalon saloja jopa NHL:n puolella.

Toisaalta Rockfordin AHL-joukkuekaan ei olisi katastrofi, sillä se on reilun 100km päässä Chicagosta ja Blackhawksin maalivahtivalmentajat opastavat ja tarkkailevat pieneen kaukalon niksien oppimista varmasti tiuhaan. Pelivastuuta AHL:ssä ainakin saisi enemmän. Ainoa miinus Antin kannalta olisi pienempi AHL-palkka, jonka kaksisuuntainen tulokassopimus määrää. Vuoden päästä Antilla on tosin mahdollisuus neuvotella jo erilaisesta sopimuksesta rajoitettuna agenttina. Raannan liikkumista farmin ja NHL-joukkueen välillä helpottaa myös 2 vuoden / 60 NHL-ottelun (pelattua, ei puettua) vapautus waivers-listalle joutumisesta. Kumpi raja sattuukin tulemaan ensiksi täyteen.

Jos en nyt ihan pihalla ole, niin tulokassopimuksen maksimisuuruus lienee $925k, mikä olisi Blackhawksin kannalta vielä sopivan suuruinen kakku kakkosvahdin cap hitiksi. Emeryn cap hit on tällä kaudella ollut $1.150m. Tarkempia sopimustietoja en vielä nopean googlaamisen tuloksena löytänyt.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Suurena yllätyksenä tämä ei tullut, koska tätähän huhuiltiin jo ennen Skoda Cuppia. Mutta hienoa, että tuli vahvistus! Raanta voi hyvin tehdä niemet ja ottaa paikan Crawfordin kirittäjänä. Emery veti sen verran unelmakauden kakkosena, että saa varmasti enemmän rahaa joltakin, joka etsii luotettavaa kakkosta. Aluksi tie voi viedä Rockfordiin, että tulee tuntumaa pieneen kaukaloon ja Hutton/Karlsson tai joku danellis on kakkosena Crown takana. Hyvä veto Bowmanilta kuitenkin. Ehkä nyt suomimediassakin kirjoitetaan enemmän Chicagosta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kai tähän samaan syssyyn voisi kirjoittaa myös muutaman päivän vanhasta sopimusuutisesta, joka ei ole ainakaan Suomessa ihan yhtä mediaseksikäs kuin Raannan tuore sopimus on.

Blackhawks teki 20-vuotiaan Alex Broadhurstin kanssa kolmen vuoden tulokassopimuksen. Sentteriprospekti on vuoden 2011 seitsemännen kierroksen varaus eli ei ainakaan varaushetkellä kuumin lupaus. Broadhurst pelasi viime talven Olli Määtän seurakaverina OHL:n London Knightissa ja kuului joukkueen kärkihyökkääjiin. Joukkue selvisi myös toisena vuonna peräkkäin Memorial Cup -mestaruusturnaukseen. Sukunimi saattaa kuulostaa tutulta sillä pienikokoisen, mutta taitavan keskushyökkääjän viisi vuotta vanhempi Terry-isoveli on niin ikään Blackhawksin sopimuspelaaja vielä ensi kauden loppuun. Kolmen vuoden yliopistokiekkoilun jälkeen Blackhawks-sopimuksen tehnyt Terry pelasi tämän talven puoliksi AHL:n Rockfordissa ja puoliksi ECHL:n Toledossa. Veljekset ovat kotoisin Illinoisista Chicagon metropolialueen etelälaidalta Orland Parkista ja "omien poikien" kiinnittämisellä lieneekin jonkinlainen lisäarvo, vaikka heistä ei koskaan kasvaisikaan vakituisia NHL-pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä nyt suomimediassakin kirjoitetaan enemmän Chicagosta.

Toivottavasti ei. On se sen verran vaikeasti luettavaa tekstiä mitä erinnäisiltä urheilutoimittajilta on joutunut lukemaan.
Erityisesti muutama Hiitelän kirjoittama juttu, jonka on joutunut lukemaan. Aika värikästä provoa ja vanhojen asioiden runkkaamista eessun taassun kun on pakko hakemalla hakea sitä kaukalon ulkopuolista draamaa.

Mielummin luen jatkoaikaa. Paljon asiallisempaa tekstiä täällä on ja hienoja huomioita pelin sisältä. Pois lukien muutamat kaverit kenellä on liian paksut värilasit.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
No joo katellaanpa miten Jatkoajan asiantuntijan veikkauksen käy tämän sarjan ennakossahan kirjoitettiin, että kukkakepit lähtevät laulukuoroon.
Onhan se hienoa että saataisiin Suomalainen kaveri meidänkin joukkueeseen värikkään ruotsalaisjoukon sekaan.

Chicago Sun Times antaa hiukan credittiä Handzusille eikä aiheetta. Ei tämä kaveri missään nimessä ole ollut heikoin lenkkimme meidän pleijarisarjassamme. Onpa siinä sivussa nakutellut kahdeksan pojoa ja +7 plussallakin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Toivottavasti ei. On se sen verran vaikeasti luettavaa tekstiä mitä erinnäisiltä urheilutoimittajilta on joutunut lukemaan.
Erityisesti muutama Hiitelän kirjoittama juttu, jonka on joutunut lukemaan.

Hiitelä on saanut näköjään Vancouverissa huonoja vaikutteita, kun on aika haukkavastaisia juttuja kirjoitellut. Tai sitten omat värilasit on niin tiukassa, ettei näe metsää puilta. Suomalainen NHL-journalismista voi olla montaa mieltä. Liikaa kirjoittelu parin tyypin varassa. Olisi se kuitenkin hauska lukea enemmän asiaa tuosta lännenkin finaalista. Nyt se yks Urheilusanomien sankari on Pittsburghissa nuolemassa Crosbyä ja Raskia ja lännen jutut tulee STT:ltä. Aika naurettavaa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
No joo katellaanpa miten Jatkoajan asiantuntijan veikkauksen käy tämän sarjan ennakossahan kirjoitettiin, että kukkakepit lähtevät laulukuoroon.
Blackhawksista jo vuosia asiantuntevasti kirjoittanut Vainikainen ei antanut myöskään Detroitille juurikaan mahdollisuuksia Chicagoa vastaan, joten toivottavasti todellisuus menee ennustusten kanssa taas samalla tavalla ristiin. Ennustaminen on vaikeaa ja itse asiassa Vainikainehan ennakoi lännen finaalien menevän seitsemänteen peliin, mikä on vielä ihan hyvin mahdollista. Chicago voitti molemmat kotipelinsä, mikä ei ollut suuri yllätys vieraskaukaloissa kompuroinutta Kingsiä vastaan. Harva tosin odotti Game 2:n tapaista tappiota, mutta yhdelle pelille ei vielä kannata antaa liian suurta painoarvoa. Kolmas Los Angelesissa pelattava ottelu on Kingsille kriittinen ja sen jälkeen nähdään hieman paremmin onko sarjasta tulossa pitkä vai lyhyt.

Chicago Sun Times antaa hiukan credittiä Handzusille eikä aiheetta. Ei tämä kaveri missään nimessä ole ollut heikoin lenkkimme meidän pleijarisarjassamme.
Tuonne Sun-Timesin sivuille olisi pitänyt rekisteröityä, joten juttu jäi lukematta. Voi olla, että siellä oli samoja huomioita ja kommentteja kuin CSN Chicagonkin uutisessa Handzusista.

Selkäoireidensa vuoksi tavallistakin hitaampi slovakki on tosiaan ollut iloinen yllätys. Handzus hankittiin Chicagoon Sharksin omaa 4. kierroksen varausvuoroa vastaan ja hänestä odotettiin lähinnä aloituksia voittavaa 3-4 ketjun sentteriä. Quennevillen Bluesissa vuosituhannen vaihteessa pelannut Handzus onkin muutamaa heikompaa peliä lukuun ottamatta muodostanut yllättävän toimivan kakkosketjun sekä Patrickien keskellä että Bickellin ja Hossan kanssa. Verkkaisuus ei ole ollut ongelma edes NHL-kaukalossa hyvän pelisilmän ja tunnollisesti puolustavien kevytjalkaisten laitureiden vuoksi. Sharp on itse asiassa pelannut Handzusin kanssa kolmeen otteeseen: Philadelphiassa 02-06, sekä Chicagossa 06-07 ja 2013.

Aloitustaitojen, kokemuksen ja jokseenkin yllätyksenä tulleiden pisteiden lisäksi hiljaisella Handzusilla on myös johtajaominaisuuksia. Turhia jäähyjä Wings-sarjan alussa ottanut rämäpäinen Shaw sai lisää järkeä peliinsä Handzusin neuvojen jälkeen.
Andrew Shaw was letting emotions get the best of him through the first few games, and it led to foolish penalties and too much time in the box. Handzus had a talk with the young forward. Shaw has had just four penalty minutes in six games since then.

36-vuotiaalla keskushyökkääjällä ei ole enää paljonkaan NHL-uraa jäljellä, joten hänen motivaatiosta Stanley Cupin voittaminen ei ainakaan jää kiinni. Handzus ei välttämättä saa enää näin hyvää mahdollisuutta kannun tavoitteluun.

Oilersnation.com-blogista löytyi mielenkiintoista vertailua Raantaan ja aiempiin SM-liigan 2000-luvun huippuvahtien suorituksiin Pohjois-Amerikassa. Kaiken mennessä nappiin Blackhawksilla saattaa olla hyppysissään oma timthomas tai niklasbäckström. Kolikon kääntöpuoli on tietysti Niittymäen ja Heleniuksen vaatimattomammat suoritukset, mutta Chicagolla ei ole juurikaan hävittävää Raannan kokeilemisessa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tuonne Sun-Timesin sivuille olisi pitänyt rekisteröityä, joten juttu jäi lukematta. Voi olla, että siellä oli samoja huomioita ja kommentteja kuin CSN Chicagonkin uutisessa Handzusista.

Onpa merkillistä, en ole koskaan rekisteröitynyt tuolle sivulle ja silti juttu näkyi hyvin.
Vainikainen on ennenkin kirjoitellut Chicagosta puuta heinää noissa ennakoissaan, mutta kukapa noita varmuudella tietää etukäteen, ei aina edes Kaner.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kings-sarjan ratkaissut Kanen hattutemppu on Blackhawksin kautta aikojen 20. hattutemppu pudotuspeleissä. Kane nousi uransa toisella pudotuspelien hattutempulla harvinaiseen seuraan viidentenä pelaajana, joka on pystynyt Hawks-paidassa samaan. Edellisen kerran hattutemppu oli ratkaissut seitsemännessä pelissä pääsyn Stanley Cup -finaaleihin vuonna 1993, jolloin Gretzky teki vastaavan tempun Torontoa vastaan Kerry Fraserin tuomaroinnin varjostamassa sarjassa.

Koodi:
[B]HAT TRICK LEADERS
NAME		 3 goals 4 goals Total	 # NAME		    DATE       TEAM[/B] 
DENIS SAVARD	 2	 1	 3	 1 DOUG BENTLEY	    28.03.1944  DET
DOUG BENTLEY	 2	 0	 2	 2 DOUG BENTLEY	    30.03.1944 @DET
BOBBY HULL	 2	 0	 2	 3 BOBBY HULL	    07.04.1963 @DET
PIT MARTIN	 2	 0	 2	 4 JIM PAPPIN	    11.04.1971 @PHI
PATRICK KANE	 2	 0	 2	 5 BOBBY HULL	    09.04.1972 @PIT
TONY AMONTE	 0	 1	 1	 6 PIT MARTIN	    04.04.1973  STL
JIM PAPPIN	 1	 0	 1	 7 DICK REDMOND	    04.04.1973  STL
DICK REDMOND	 1	 0	 1	 8 PIT MARTIN	    10.05.1973  MTL
WAYNE PRESLEY	 1	 0	 1	 9 DENIS SAVARD	    19.04.1982  STL
DIRK GRAHAM	 1	 0	 1	10 DENIS SAVARD (4) 10.04.1986  TOR
BRIAN NOONAN	 1	 0	 1	11 DENIS SAVARD	    09.04.1988  STL
GARY SUTER	 1	 0	 1	12 WAYNE PRESLEY    13.04.1989  DET
DUSTIN BYFUGLIEN 1	 0	 1	13 DIRK GRAHAM	    01.06.1992  PIT
[U]JONATHAN TOEWS	 1	 0	 1[/U]	14 BRIAN NOONAN	    18.04.1993  STL
[B]TOTALS		 18	 2	 20[/B]	15 TONY AMONTE (4)  23.04.1994  TOR
					16 GARY SUTER	    24.04.1994  TOR
					17 PATRICK KANE	    11.05.2009  VAN
					18 DUSTIN BYFUGLIEN 15.05.2010 @VAN
					19 JONATHAN TOEWS   07.05.2010 @VAN
					20 PATRICK KANE	    08.06.2013  LAK

Myös Crawford on voittoisan kevään ansiosta noussut salakavalasti lähelle Blackhawks-vahtien pudotuspelitilastojen kärkipäätä. Tilanne konferenssifinaalien jälkeen.

Koodi:
[B]NAME		 GP  MINS  GA   SO  GAA   W-L-T   A  PIM  STANLEY CUP[/B]
TONY ESPOSITO	 99  6017  308  6   3,07  45-53	  0   0    -
ED BELFOUR	 68  3941  164  3   2,50  35-28	  0  20    -
GLENN HALL	 69  4152  197  5   2,85  31-38	  0   2   1961
MURRAY BANNERMAN 40  2322  165  0   4,26  20-18	  5  19    -
[B]COREY CRAWFORD	 31  1917   65  2   2,03  17-13	  0   0    -[/B]
ANTTI NIEMI	 22  1322   58  2   2,63  16-6	  0   0   2010
CHARLIE GARDINER 21  1472   35  5   1,43  12-6-3  0   0   1934
MIKE KARAKAS	 23  1434   72  3   3,01  11-12	  0   0   1938

Blackhawksin Stanley Cupin voittaneista maalivahdeista Glenn Hall ja Antti Niemi tuskin kaipaavat esittelyä, mutta Charlie "Chuck" Gardinerin ja Mike Karakasin mielenkiintoiset tarinat saattavat olla vieraampia näin yli 70 vuoden jälkeen.

Chicagon ensimmäisen mestaruuden vuonna 1934 torjunut Skotlannissa syntynyt Chuck Gardiner oli ensimmäinen oikealla hanskakädellä torjunut Vezina-voittaja sekä NHL-historian ainoa kapteenina joukkueensa mestaruuteen johdattanut maalivahti. Sittemmin sääntöjä muutettiin niin, että maalivahti ei voi olla jääkiekkojoukkueen kapteeni. Kaksi Vezina-palkintoa ja kolme valintaa All Star -kentälliseen seitsemän kauden pituisella NHL-uralla kerännyt Gardiner oli aikansa huippumaalivahti, jota vastaan hyökkääjät eivät juhlineet senkään jälkeen, kun eteen päin syöttäminen sallittiin hyökkäysalueella. Gardinerin ura päättyi valitettavasti ennenaikaisesti, sillä uransa kaksi viimeistä kautta nielurisatulehduksista ja munuaisoireista kärsinyt maalivahti kuoli aivoverenvuotoon vain kolme viikkoa seuran ensimmäisen mestaruuden saavuttamisen jälkeen. Lacrossessa olympiakultaa vuonna 1908 voittanut ankara valmentaja Tommy Gorman kyseenalaisti ajan tapaan maalivahdin sairastelun ja Gardiner päätyikin usein 38-39 asteen kuumeessa tolppien väliin. Pelikatkoilla ylärimaan nojannut vahti lysähti erätauoilla usein uupuneena pukuhuoneen lattialle.

Chicagolle toisen mestaruuden 1938 torjunut Mike Karakas oli NHL:n ensimmäinen yhdysvaltalainen maalivahti. Kuusi kokonaista kautta Chicagossa pelannut Karakas voitti tulokkaiden Calder Trophyn ensimmäisellä kaudella, jolloin hän sai mahdollisuuden Lorne Chabot'n loukkaannuttua. Chicagon toinen mestaruus tuli kaudella, jonka runkosarjassa joukkue hävisi pelejä enemmän kuin voitti. Kevään 1949 Maple Leafs on ainoa NHL-joukkue, joka on pystynyt samaan suoritukseen ja nykyäänhän häviävällä tilastolla ei edes pääse pudotuspeleihin. Kevään 1938 finaaleihin ja Karakasiin liittyi myös dramatiikkaa. Maalivahti mursi varpaansa semifinaalien viimeisessä pelissä ja ensimmäisessä Chicagon 3–1-voittoon päättyneessä ottelussa torjui Detroitin AHL-farmijoukkueen Pittsburgh Hornetsin maalivahti Alfie Moore, kun Chicagon varamaalivahti Paul Goodman ei ehtinyt Torontoon ajoissa. Mooren edustuskelpoisuus evättiin seuraavissa peleissä Goodmanin saavuttua Torontoon. Chicago hävisi Goodmanin torjuman toisen pelin 5–1 ja Karakas palasi Chicagossa tolppien väliin teräskärkisen luistimen suojatessa murtunutta varvasta. Black Hawks voitti molemmat kotipelinsä ja juhli toista mestaruutta. Sittemmin Karakas voitti myös AHL-mestaruuden keväällä 1940.

EDIT:

Blackhawks uutisoi, että finaalisarjan kotipelien yhteydessä voi seurata aamuharjoituksia muun muassa joukkueen kotisivujen kautta. Ensimmäinen Morning Skate Live lähetetään huomenna klo 10:30 a.m eli se on kaiketi klo 18.30 Suomen aikaa, mikäli tuo alkuperäinen aika on Chicagon aikaa, eikä itärannikon vyöhykkeen aikaa. Myös Shaw'sta on kirjoitettu juttu Chicagon kotisivuille. Jutussa kerrotaan muun muassa, kuinka Kane reiluna kaverina on keksinyt tykinkuulalle lempinimen:
It's a reminder of how Shaw got to where he's at, with a stall in the Blackhawks' locker room located next to star right wing Patrick Kane -- someone he now calls a friend and teammate. Kane, in fact, is the one who came up with a nickname for Shaw based on where he was selected by Chicago in the 2011 NHL Draft.

"Shaw?" Kane said earlier this season, when reporters asked about his locker-room neighbor. "Oh, you mean our 19th-round draft pick?"

It's a reference to Shaw being passed over in two seven-round drafts before Blackhawks general manager Stan Bowman selected him in the fifth round (No. 139) of the 2011 NHL Draft. That's how far Shaw -- who generously is listed at 5-foot-10 and 180 pounds -- has come to make his dream of being an NHL player a reality.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jonathan Toews, Paul MacLean win on first day of NHL awards - 2013 NHL Awards

Toewsin puolustustaidot saivat ansaitsemansa arvostuksen Selke-palkinnon muodossa. Kaksi muuta ehdokasta olivat aiempia voittajia eli Bergeron ja Datsyuk. Selken on voittanut aiemmin kaksi Blackhawks-pelaajaa: Troy Murray 1986 ja Dirk Graham 1991. Myöhemmin urallaan Chicagoa edustaneet Doug Gilmour (1993) ja John Madden (2001) ovat niin ikään Selke-voittajia.

MacLean päihitti Quennevillen ja Boudreaun Adams-kisassa ja Lady Byng ojennettiin vanhasta muistista St. Louis'lle Moulsonin sekä Kanen edestä.

Calderin kohtalo selviää huomenna tunti ennen toisen finaalin alkua ja Saad on ehdolla palkintoon Gallagherin ja Huberdeaun kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Blackhawks tekee tappiota vuodesta toiseen. Onneksi tulevaisuus näyttää valoisalta. Mielenkiintoinen juttu Hawksin taloudesta ChicagoBusiness.comissa: http://www.chicagobusiness.com/article/20130615/ISSUE01/306159983
Tämä aihe pomppaa aina välillä uutisiin ja ilmeisesti Rocky Wirtz tykkää itsekin ottaa asian puheeksi. Ainakin työsulun aikana tätä nostettiin esiin ja sillä tietysti yritettiin perustella, miksi pelaajien osuutta pitää saada alas. Palkkakaton ylärajan tuntumassa pelaava joukkue tekee varmasti tappiota tilikirjojen perusteella, mutta on hankala todentaa onko Wirtzin kiekkobisnekset tappiollisia, koska hän omistaa myös osan United Centeristä yhdessä Chicago Bullsin omistajan Jerry Reinsdorfin kanssa. Lisäksi Wirtzillä on osuus Blackhawksin otteluita televisioivasta CSN Chicago -urheilukanavasta. Erikoisesti joukkueella on ollut kuitenkin varaa maksaa miljoonia muuan muassa Huet'lle ja Oleszille, että eivät ilmesty Blackhawksin kokoonpanoon. Eipä tuo tappion tekeminen siis näyttäisi kaljakeisaria hirveästi harmittavan.

On totta, että kymmenen vuoden taaperruksen jäljiltä lippujen hinnat olivat niin alhaalla, että viiden menestyksekkään kauden jälkeenkään lippujen hinnat eivät ole Montrealin tai Toronton tasolla, vaikka Blackhawks on myynyt nyt yli 200 kertaa putkeen tuvan täyteen. Runkosarjan lopulla ilmoitettiinkin lippujen hintojen nousevan ensi kaudelle. Mitä olen vilkaissut joukkueen ottelulippujen hintoja, niin itsellä ei kuitenkaan olisi varaa mennä kuin piippuhyllylle, jos joskus pääsen peliä ihmettelemään paikan päälle Chicagoon. Samaa tuntuvat kirjoittavan myös HFbordsilla sellaisetkin kannattajat, jotka ovat pelejä katsoneet jo 70- ja 80-luvuilta lähtien Chicago Stadiumin melskeessä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Bickell avasi hieman taustojaan NHL.comin blogin uusimmassa kirjoituksessa. Taitoluistelijoiden kanssa luistelemaan opetellut Bickell on muun muassa pelannut Dave Bollandin kanssa jo 14-vuotiaana Toronto Red Wings -nimisessä joukkueessa. OHL:ssä heidät varattiin eri joukkueisiin, mutta kaverusten tiet kohtasivat uudelleen AHL:n Norfolkissa ja Rockfordissa Blackhawksin varattua molemmat vuoden 2004 varaustilaisuudessa toisella kierroksella. Bryan on ilmeisesti myös aika hyvä baseball-pelaaja, mutta lajivalinta oli selvä juttu, kun sen aika tuli eteen.

Dave Lozo kirjoitti ennen neljättä peliä Toewsin loistavan kokonaispelin ja tehottomuuden synnyttämästä ihmeellisestä ristiriidasta. Neljännessä pelissä kapteeni sitten pääsi vihdoin tulostaululle ja yksi vaikuttava tekijä saattoi olla peliä edeltänyt juttutuokio Seabrookin kanssa. Tällä kertaa ei kuitenkaan jäähyaition ovella, kuten Detroit-sarjassa.
"To be completely honest, I was sick and tired of hearing everybody talk about everything that Johnny is doing right," Seabrook said Thursday afternoon at United Center, less than 24 hours after his overtime goal gave Chicago a 6-5 win at TD Garden to even the best-of-7 Stanley Cup Final at 2-2. "He's a great player. He's one of the best in the League, and I just told him that he's got to stop thinking about that too."

The problem, as Seabrook saw it, was the ignorance that accompanied the praise people were heaping on Toews for his 200-foot game and all the little things he was doing so well in the Stanley Cup Playoffs, specifically in the Final.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Karhu on kaadettu!

Onnea kaikille jatkoajan Hawks-faneille. Uskomaton kausi takana. On meillä kasassa mieletön joukkue, joka aina nousi huonojen pelien jälkeen ja löysi keinot voittaa vaikeissakin paikoissa. Kiistatta kauden paras joukkue.

Conn Smythe meni Kanelle kuten vähän veikkailinkin, mutta se olisi yhtä hyvin voitu antaa Keithille, Toewsille, Sharpille tai Crafwordillekin. Tämä oli ennen kaikkea koko joukkueen voitto. Kannun nostajaisista jäi erityisesti mieleen meidän veteraanit, Mayers ja Handzus, joiden urat ehkä päättyivät parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Nyt nauttimaan ja juhlimaan. Yö menty samoilla silmillä ja muutenkin kaikki pleijaripelit valvottu, mutta eipä väsytä enää ollenkaan. Drafti vielä ja sitten vois alkaa viettää kesääkin :D
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Huikea joukkue, eipä voi muuta sanoa. Yhtään heikkoa lenkkiä ei tuosta joukkueesta löydy.

Joukkueen runkopelaajat Toewsin johdolla ovat aivan käsittämättömän hienoja pelimiehiä, joiden johdolla joukkue tulee varmasti menestymään jatkossakin. Kuten myös nyt ensimmäisen Cupinsa voittaneet miehet, konkarit, valmennus ja muu johto; huikeaa työtä.

Maistuu myös itselle vieläkin paremmalta kuin 2010 voitto, koska nyt pelejä on tullut seurattua tiiviimmin kuin tuolloin ja välissä on ollut pari isompaa pettymystä playoffeissa. Jos nyt pikkuhiljaa osallistuisi keskusteluunkin vähän enemmän tulevina kausina.

Kanen Conn Smythe on myös mahtava juttu, vaikka kuten täällä on jo moni maininnut, olisi tuon palkinnon ansainnut useampikin kaveri joukkueesta. Kane on kuitenkin minulle juuri se pelaaja, minkä takia Blackhawksin olen löytänyt.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onnittelut koko inkkarilaumalle ja kiitos ikimuistoisesta kaudesta. 2010 mestaruus oli huikea kaiken sen pitkän odotuksen patoutumien purkauduttua, mutta kyllähän tämäkin mestaruus tuntuu huikealta. Erityisesti on ollut hienoa jakaa matka jonkun kanssa, kun edellisen mestaruuden aikaan seurasin takarivistä tätä keskustelua. Muutenhan Blackhawksin otteita on tullutkin seurattua kuta kuinkin yhtä intensiivisesti jo aika pitkään.

Ensimmäistä mestaruutta jahdanneiden konkareiden puolesta tuntuu erityisen hyvältä, vaikka Mayers ei taidakaan saada nimeään kannun kylkeen ilman Blackhawksin anomaa ja liigan myöntämää erikoislupaa. Sama tilanne on yhden runkosarjaottelun liian vähän pelanneella Carcillolla. Tosin pitkä loukkaantuminen parantanee mahdollisuutta erikoisluvan hyväksymiseen. Sen sijaan yhden runkosarjaottelun ja yhden finaalin pelannut Ben Smith saa sääntöjen mukaan nimensa kannun kylkeen. Mahtaa tuntua hyvältä kaikkien läpimurtoa hidastaneiden loukkaantumisten jälkeen.

Kyllä tässä nautitaan ja juhlitaan jonkin verran lähipäivinä. Varaustilaisuuden ja siirtoikkunan alun jälkeen täytynee kuitenkin antaa perheelle takaisin sitä aikaa, mitä tämä Blackhawksin historiallinen kausi on heiltä vienyt.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Vittu, kyllä !!!

Onnea meille, huikean hieno kausi from the get go. Syksyllä ei aloiteta kautta katsomalla Cup-banneria Staplesissä saatana!

Over´n out!
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Onnittelut Chicago-faneille ja Blackhawkseille, hieno joukkue. Ratkaisupelin katson loman jälkeen jos pystyn.
 

Tarsso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Uskomaton kausi kertakaikkiaan. Ensin kuukausikaupalla kiroilua kauden alkamisen suhteen, heti alkuun historiallinen voittoputki jonka voimalla runkosarjan mestariksi, pleijareissa mm. veitsi kurkulla Detroitia vastaan ja lopuksi käsittämätön finaalisarja. Hieno joukkue. Mahtavia yksilöitä mutta ennenkaikkea hieno joukkue.

Vaikka Hawkseja on yli 20 vuotta tullut fanitettua, niin tämä oli ensimmäinen kausi kun oli pelit ja vehkeet (ja elämäntilanne) matsien suorana seuraamiseen hyvällä kuvanlaadulla. Siitä johtuen taitaa tämä mestaruus nousta omissa kirjoissani ohi vuoden 2010. Kuten Kane pariinkiin otteeseen haastatteluissa totesi, toivottavasti ydinporukka saadaan pidettyä kasassa vielä pitkään.
Nyt kelpaa istua toimistolla punainen paita (#27 Roenick) päällä voitonkahveja juoden :)

Loppuun vielä erityiskiitos asiallisille haukkakirjoittelijoille foorumilla (Lunde, Wiesellike, reme & kumppanit). Vaikka itse en kovin usein mitään kirjoittelekaan, se johtuu yleensä siitä, että joku edellämainituista on ehtinyt asiani jo sanoa paremmin. Toivottavasti jaksatte panostaa foorumikirjoitteluun jatkossakin!

Hawks win! Go hawks!
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakkikonkari Michal Handzus pelasi hyvällä tasolla murtuneesta ranteesta ja repeytyneistä polven sivusiteistä huolimatta. 15-vuotinen NHL-ura huipentui Stanley Cup -voittoon. Luotettava sentteri löysi uuden kevään treidin kautta, sillä pari aiempaa kautta olivat heikkoja San Josessa. En lähde arvuuttelemaan miehen jatkoa Blackhawksissa, mutta luotettavaan 3.-4. ketjun sentterin rooliin voisi sopia käypään hintaan. Handzusista tuli 7:s slovakki, joka on voittanut Stanley Cupin (Bicek, Cibak, Kopecky, Satan, Hossa, Chara, Handzus).
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Aivan mieletön fiilis tällä hetkellä... Vaikea vieläkään uskoa noita viimeisiä kahden minuutin tapahtumia, joiden ansiosta pääsin kotonakin nostelemaan Cupia (kotoa löytyy pienoismalli, jonka kokeminen rajoittuu Hawksin mestaruusjuhliin). Kiitos koko organisaatiolle ja luonnollisesti myös teille jatkoajan kirjoittajille, joiden kanssa tämä mahtava tynkäkausi käytiin läpi. Voittajan on todellakin helppo hymyillä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös