Chicago Blackhawks 2008-2009

  • 164 678
  • 633

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jaahas, Hawksitkin aktivoituivat sitten viimehetkillä. Wizille kaikkea hyvää vaan Ducseissa. Toisaalta sääli luopua hänestä, mutta tosiaankin palkankorotus kesällä todennäköinen. Olen tyytyväinen että Barkeria ei lähdetty liikuttelemaan. Herran pelaaminen on alkanut tuottaa hedelmää, ja näyttääkin myös aika kokonaisvaltaiselta. Wizin mukana meni hieman fyysisyyttä, mutta mitään älytöntä lovea ei pakistoon päässyt syntymään. Aaron Johnson pelannee ylhäällä loppukauden?

Kontiolalle myös onnea Anaheimissa, toivottavasti saa jalkansa oven rakoon tuossa organisaatiossa. Itsekin kauppaan varmasti tyytyväinen.

Pahlsonista en osaa oikein sanoa mitään vielä. Tosiaankin mononukleoosista tainnut kärsiä viimeaikoina. Onkohan edes vielä pelikykyinen? Täytyy töiden jälkeen paneutua tarkemmin asiaan.

Toivottavasti ei tarvitsisi nyt kauaa odotella tuon Havlatin jatkopahvin kanssa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Yö nukuttu ja Samuel Påhlsson treidi ei herätä suuria tunteita. Ykkös- kakkoskentän centteriä haettiin, muttei sitä saatu. Treidin hinta alkaa näyttää jopa kovalta näin suomalaisin silmin katsottuna, sillä Konnakin meni saamaan kauppaan Wizin kanssa. Toki oli kai jo aiemmin päätetty, ettei Konna saa enää tällä kaudella näytönpaikkaakaan.

Påhlsson ei ole vielä pelikunnossakaan, eikä muutenkaan ole mikään käänteentekevä centteri, toki hän on osannut ainakin aiemmin aloittaa ja puolustaa mallikkaasti. Aloitustaitoahan ei ole Haukoista löytynytkään muilta kuin Toewsilta aiemmin tällä kaudella.
Samuel Påhlssonin tulohan tarkoittaa myös sitä, että jonkun on väistyttävä alas kun Sharp kuntoutuu ja mikäli Påhlsson kuntoutuu "monostaan".
No hän on hyvä pelimies pelipaikalleen, muttei sellainen pelintekijä mitä olisi tarvittu.
Näen Hawksit pudotuspeleissä liian pehmeänä ja kokemattomana joukkueena. Odotin kieltämättä lisäkovuuden ja kokemuksen hankkimista joukkueeseen eilisiltana.

Haikeana katselin kun Olli Jokinen treidattiin Calgaryyn, joka on nyt muuten melko vahvassa lyönnissä !
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Itsellänikin on lievästi sekavat fiilikset Påhlsson kaupasta. Eniten arveluttaa se että Sammy ei ole tällä hetkellä pelikunnossa, vaan Tallonin mukaan parin kolmen viikon sisällä takaisin kaukalossa. Toisaalta tärkeintä on että mies on iskussa pudotuspeleissä, siellähän hänen erikoisosaamisensa tulee parhaiten esille. Hyvin on muistissa vuoden 07 poffit, joissa Påhlsson pimensi vastustajan tähdet kierros kerrallaan ja Ducks vei Cupin Kaliforniaan. Sen tyylistä pelaamista mieheltä odotetaan tänäkin vuonna. Kyllähän Påhlsson on sellainen täsmähankinta, jota Hawksien odotettiinkin hakevan. Aloituksiin tarvittiin voimaa, sentteriosastolle kokemusta ja mielellään voitettu mestaruuskin taustalle. Juuri nämä asiat Påhlsson tuo Haukkoihin. Kun nyt vaan saisi itsensä ensiksi pelikuntoon.

Logan Stephenson vastaa tällä hetkellä pääasiassa Rockfordin tarpeita. Logan on iso ja fyysinen puolustaja, jolle on Tallonin mukaan käyttöä alhaalla. Stephenson on alunperin Phoenixin 2nd varaus vuodelta 2004. Muistaakseni 35 vuorolla Yotes hänet poimi. Phoenixista tie vei Joakim Lindströmia vastaan Anaheimiin. Jos iha noita varaustietojakin vaan katselee niin ei Stephenson varmasti ihan turhakekaan ole. Ainakin joskus on potentiaalia nähty kun on noinkin korkealla varattu. Toisaalta sitten varauksesta on jo sen verran aikaa että breikkaus NHL:ään olisi ehkä jo tapahtunut jos niin olisi tarkoitettu. No, aika näyttää onko kaverista mitään iloa Hawkseille.

Kontiolan ja Wizin menetykset luonnollisesti kirpaisevat täälläkin hieman. Konnasta itse odotin peluria ylhäälle, mutta ehkä se pieleen mennyt camp tavallaan sinetöi kaverin uran Hawkseissa. Tuohon aikaan lehdissä kirjoiteltiin Konnasta aika negasävyyn, joten siinä valossa treidi ei ole mikään suuri ihme. Toivottavasti Tampereen mies saa Duckseissa reilun mahdollisuuden ja ottaa paikkansa joukkueesta. Varmasti Kontiola on itsekin tyytyväinen kauppaan, kun saa uuden mahdollisuuden uudessa ympäristössä.

Wiz taas on vähän kuin oma poika Hawksin miehelle. Sellaisista on aina sääli päästää irti. Mutta kuten Tallon sanoi, harva peluri nykyään on samassa organisaatiossa koko uraansa ja joskus GM joutuu tekemään hankalia päätöksiä, sen vuoksi että oma joukkue saisi tarvittavaa vahvistusta. Wizille kaikkea hyvää Duckseihin, toivottavasti homma toimii! Onpahan taas astetta mielenkiintoisempaa katsoa Ducksien otteluita.

Nyt sitten Havlatille se ansaittu jatko kouraan. Siinä on Tallonille seuraava haaste!

Tavallaan on kiva että tämä treidien spekulointi nyt loppui ja joukkueet ovat lopullisessa formissaan. Päästään loppukausi keskittymään olennaiseen, eli itse peliin. Lauantaina on heti mielenkiintoinen herkkupala tarjolla kun Hawksilla on Bruins vastassa. Kiva nähdä miten pystytään vastaamaan Bruinsin fyysisyyteen.
 

Jarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sentteri sitten saatiin Sammyn muodossa ja Wiz sekä Konna menivät vaihdossa. Kaikkea hyvää kummallekin, ja jospa Konna nyt saisi paremman mahdollisuuden Ducksien organisaatiossa. Meille saatiin pelaaja, jolla on kokemusta voittamisesta ja joka parhaimmillaan pystyy pysäyttämään vastustajan tähtipelaajat sekä viemään niitä tärkeitä aloitusvoittoja.

Lauantaina on kyllä pakko katsoa tuo Chicagon ja Bostonin kohtaaminen jos mahdollista, kun tulee vielä ihmisten aikaankin eli kello 20.00, jos en ihan väärin laske. Edellinen kohtaaminenhan päättyi Bostonin 1-2 voittoon rankkareiden jälkeen, joten nyt olisi pienoinen revanssin paikka.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Itsellänikin on lievästi sekavat fiilikset Påhlsson kaupasta. Eniten arveluttaa se että Sammy ei ole tällä hetkellä pelikunnossa, vaan Tallonin mukaan parin kolmen viikon sisällä takaisin kaukalossa.

Jossain luki että Påhlssonilla olisi Mono, joten en menisi kauheasti täysin varmoja aikoja veikkailemaan. Viime vuosilta esimerkkejä urheilijoista(esim. Ancic) että voi mennä vuosi tai parikin tuon takia pilalle. Aika vittumainen tauti, kun ilmeisimmin voi tuntua välillä että kaikki on ok, mutta sitten taas rasitukset tuntuvat.

edit:toki oletan että Hawksien lääkärit ovat saaneet tarvittavat tiedot kaverin terveydentilasta, mutta kunhan kyselen, kun tosiaan saanut viime vuosina urheilussa lukea kovasti miten on kyseinen asia vaikuttanut urheilijoiden kausiin(Ancic, Federer, jne.).
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mites ketjut menee kun Mono ja Sharp kuntoutuvat?
Tuossa mun ehdotus uusista ketjukoostumuksista.

Sharp-Toews-Kane
Ladd-Bolland-Havlat
Versteeg-Påhlsson-Byfuglien
Eager-Fraser-Burish
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Ei helvetti reme :(). Et kyllä rupee uutta tulokasta Monoksi kutsumaan (vaikka tarttuva oisikin), lol! Millonkas muuten lähdet Chicagoon?

Mitenkäs olisi:

Versteeg - Toews - Kane
Ladd - Bolland - Havlat
Sharp - Påhlson - Brouwer
Eager - Fraser - Burish

Keith - Seabs
Soup - Walker
Barker - Johnson/Byfuglien

Harmi kun ei pääse Anaheimin-ihmettä katsastamaan viikonloppuna vielä. Olisikohan Sharpie jo pelikuntoinen..
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Millonkas muuten lähdet Chicagoon?
Kuukauden päästä olisi lähtö.

Påhlsson on saanut lääkäreiltä luvan luistella, arviot pelikunnosta 2-3 viikkoa. Sharpin kunnosta en ole nähnyt tietoja.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
http://www.dailyherald.com/story/?id=277200&src=149

Q:n päätettävissä kumpi pukee Bruins-peliin Johnson, vai Hjalmarsson. Olisi kiva nähdä tämä nuorukainen vielä muutamassa pelissä, ennenkuin Johnson ottaa paikan rosterissa. Sopulilta voisivat operoida vaikka tuon toisenkin kyynärpään..

Alkaa sairastupa kohta tyhjentymään, juuri oikeaan aikaan. Toivottavasti Khabby saa tarpeeksi pelejä alle ennenkuin ratkaisupelit alkavat. Siten se vääntö peliajasta alkaakin Huetin kanssa. Loistava asetelma: Kuumenpi pelaa!

Blackhawks - Bruins huomenna Banknorth Gardenissa klo 20, canal+ !
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Canalille taas pisteet himaan, kun aloittivat lähetyksen ensimmäistä erää ollessa jäljellä kolme minuuttia :(

Itse peli oli ihan hyvää kiekkoa. Huet hieman imaisi tuon 2-1 häkin, ja heti perään kaamea merkkausvirhe parille Campbell-Walker mistä Rechi ohjasi 3-1. Campbellin kaatuessa lahjakkaasti omalla sinisellä, kiitti Bruins ja laittoi klap-klap kiekon maaliin. Noh, hyvää tämän kauden Chicagossa on se, että vaikka tilanne näyttää tukalalta niin perästä kuuluu. Versteeg & Kane kavensivat 4-3 tilanteeseen, ja ei tuo tasoituskaan kaukana ollut. Molempien poikien maalit tulivat hyvään saumaan pienen kuivan kauden jälkeen.

Tänään illalla sitten Avs United Centerissä 22.00 suomen aikaa.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Niemi pelivuorossa

Illan Avs matsiin tulee suomalaisittain lisäjännitettä kun Q on mitä todennäköisimmin laittamassa Niemen joukkueensa maalille. Kommentit Bruins matsin jälkeen olivat ainakin sen suuntaisia että nyt olisi taas Antin vuoro pelata. Ei Huet ihan huonostikaan pelannut eilen, mutta toki ainakin se Krejcin maali etukulmasta meni ranskiksen piikkiin.

Eiköhän tänään palata taas voittokantaan. Avs on toki aina vaarallinen ja haluaa tehdä kiusaa kaikille, mutta jos Hawksit normaalitasolla pelaa pitäisi pisteiden Windy Cityyn päätyä. Bruinsia vastaan pisti silmään Bollandin ja Toewsin ketjujen hyvä ilme. Molemmat koostumukset saivat aina jäällä ollessaan peliä vastustajan päähän ja rakensivat hyviä tekopaikkojakin mukavasti. Varsinkin Havlat on tällä hetkellä alati vaarallinen aina kun saa kiekon hyökkäysalueella. Miehen peliä on ilo seurata.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Bostonilla himpun verran terävämpi maalivahtipeli ja hienosti pelannut täsmähankinta Recchi takasivat Bostonille voiton. Boston oli myös huomattavasti fyysisempi joukkue, taklaukset menivät Bostonille 38-19 ja tuo kyllä näkyi kentällä. Tuo pehmous jopa hiukan pelottaa pudotuspelejä ajatellen.
Miksei 3 millin isomies Buff käytä suurta varttaan edes taklauksiin.

Havlat kiepsahteli todella vaarallisesti ja laukoi kerran yläputkeenkin. Samoin Kane ja Toews olivat todella pirteitä. Ykköskentän kolmannella lenkilläkin oli muutama erinomainen maalipaikka, mutta mutta jne...
Vancouver kärkkyy jo pelottavan lähellä viiden pisteen päässä, joten palatkaamme voittojen tielle.
Yksi synkkä statsi on Hawksien pelit original six porukoita vastaan tällä kaudella 1-4-4.

Onnea myös Tuomolle 2+3 tehopisteen illasta!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Coloradolta sitten turpiin, täysin ilmeettömällä esityksellä. Boston ottelu varmasti hieman verotti, mutta..

Havlat jätti kaukalon toisen erän alussa, ja kärsii lievästä alavartalovammasta (nivuset anyone?). Enemmän selviää luistelu-treeneissä tiistaina. Hyvänä uutisena tulee tieto, että Samuel omien sanojensa mukaan olisi valmis hyppäämään kehiin about viikon päästä. Sharp ,ja Khabby myöskin jatkaneet luistelua, ja ovat palaamassa lähipäivinä.

Tällä viikolla ei ohjelmassa olekaan matkustamista, vaan kaikki pelit käydään kotijäällä (Hurricanes, Blue Jackets & Islanders).

Edit: Havlatin pelinkeskeytyksen syynä ilmeisesti blokattu laukaus..
 
Viimeksi muokattu:

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
premiere

Näytti olevan liput n 100 - 250 euroa paikasta riippuen.
Ylös noin satasella ja alas päätyyn n 140.. keskelle 169 ja siitä ylöspäin...
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Canes - Hawks

Hyvä peli tuon kauhean Colorado-koomailun perään. Luistin liikkui heti alusta lähtien. Marty Havlat oli pelin sivussa, mutta Brent & Pelletier pärjäsivät varsin mainiosti. Omasta mielestä ehkä Kanen paras peli tällä kaudella, vaikkei tehoilla juhlinutkaan. Olikohan kolme läpiajoa, joissa viimeistely vain ontui, muuten teki itsensä nätisti pelattavaksi. Itsevarmaa kiekonkäsittelyä muutenkin läpi pelin. Tazerin typerä koukku-kakkonen vikalla minuutilla oli kyllä huono homma, kun vielä kaiken pomppimisen jälkeen Canes sitten tasoitti pelin. Jatkoajan lopulla Staalille tarjottiin voiton avaimia, mutta Huetilta hieno koppi. Pilkuissa onnistuttiin puoleen jos toiseenkin hienoilla maaleilla, ja lopulta Versteegin terävä ranne-ylämummo toi pisteet kotijoukkueelle.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ensi yönä mennään jälleen, kun Columbus saapuu United Centeriin. Havlat palannee kokoonpanoon yhden matsin huilin jälkeen, ja maalilla jatkaa Huet. Brent palaa takaisin Rockfordiin. Tämän Columbus henkisen blogin mukaan Blue Jacketsin maalilla pelaa, ainakin itselleni vielä suuri tuntemattomuus, Wade Dubielewicz. Kaksi kertaa tämä 30-vuotias herra on CBJ:n maalilla tällä kaudella piipahtanut ottelun häviämässä, joten toivotaan, että sama trendi jatkuu myös tulevana yönä Hawksia vastaan. Dubielewiczin pelaaminen helpottaisi ainakin hieman yön urakkaa, sillä toinen vaihtoehto Blue Jacketsin maalille on liigan shutout-kuningas Steve Mason, joka on nyt löytämässä virettään takaisin sen valitettavan monon, josta myös meidän Sammy P. kärsii, jälkeen.

Tässä vielä (todennäköinen) kokoonpano yön matsiin:

Brouwer - Tazer - Kaner
Buff - Pelletier - Versteeg
Ladd - Bolland - Havlat
Eager - Fraser - Burish

Dunks - Seabs
Ginger - Walker
Barker - Hjalmarsson

Huet
(Khabby)

Paistaa muuten pahasti silmiin Pascal Pelletierin karmea +/- -saldo tältä miehen kauden toiselta visiitiltä ylhäällä. Kolme matsia, jääaikaa yhteensä noin 25 minuuttia ja viisi kertaa on tuona aikana on limppu löytynyt omasta verkosta. Ei hyvä, toivotaan että Påhlsson pystyy tervehtymisensä jälkeen tuolla paikalla parempiin esityksiin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hetki sitten meillä oli kymmenen pisteen ero viidenteen joukkueeseen ja nyt sitä eroa on jäljellä enää neljä pistettä. Tilanteet sarjataulukossa muuttuvat nopeasti ellei oma peli kulje. Kotietu olisi tärkeää napata pleijareihin.

Columbus pelissäkään meillä ei tavaallaan ollut mitään hätää, mutta vastustaja käväsi vaan tekemässä voittoon riittävät maalit. Positiivisena siitä matsista jäi mieleen big Buffin onnistunut käyttö maskimiehenä YV:ssä ja sen avulla kaksi YV-maalia. Neloskentän energistä peliä oli kans ilo seurata. En muista milloin Haukoilla olisi ollut yhtä hyvää neloskenttää, joka pystyy pelaamaan kiekkoa ja luomaan painetta vastustajan maalille sekä tekemään välillä maalejakin.
Negatiivisena jäi mieleen taas Huetin pomputtelu, eikä hän pystynyt auttamaan omilla tojunnoillaan joukkuetta. Onneksi Khabibulin on taas pelikuntoinen ja palaa veräjälle illan Islanders taistoon.

PS. Olli Jokinen 3+2, jo toinen hattutemppu lyhyellä Flames urallaan.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Liiga on niin tasainen, että jos haluaa napsia voittoja illasta toiseen, on kyettävä pelaamaan laatukiekkoa sen koko 60 minuuttisen verran, kaikilla osa-alueilla. Hawksien tämän kauden ehkäpä positiivisin piirre on ollut kuitenkin tuo tasainen suorittaminen, jonka johdosta pitkät tappioputket on pystytty välttämään. Joukkueen terveydentila läpi kauden ollut myös bonus ylläri.

Kotiedun säilyttämisestä näyttää tosiaan tulevan vielä mielenkiintoinen haaste, joka täytyisi startata tänään illalla käyntiin Islesiä vastaan kunnon asenteella. Meitin alapuolella kärkkyy siis Nucks & Jackets, joidenka kanssa vielä pelataan myös keskinäisiä pelejä.

Khabbyn kuntoutuminen osui hyvään saumaan, ja Tallonin mukaan tappelu peliajasta poffeissa tuo toivottavasti esiin hyviä otteita molempien peleissä lähiviikkoina.

Isles-pelin kiekko tippuu pelialustaan muuten jo klo 21..
 

Drew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Milwaukee Admirals
PS. Olli Jokinen 3+2, jo toinen hattutemppu lyhyellä Flames urallaan.

OT ja pilkun viilaamista, mutta oli vasta ensimmäinen. Rankkarikisan maaleja ei lasketa pelaajan henkilökohtaisiin tilastoihin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
OT ja pilkun viilaamista, mutta oli vasta ensimmäinen. Rankkarikisan maaleja ei lasketa pelaajan henkilökohtaisiin tilastoihin.

Juu niinpä olikin, edellinen helmikuun 21. päivän hattuhan olikin vielä kojoottien aikainen.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kotitaika alkaa murenemaan, nyt Islandersin vuoro käydä ryöstöretkellä UC:ssä. Laukaukset 42-19 Chicagolle, mutta silti vain kaksi häkkiä. Radiosta kuunneltuna Hawks vei peliä miten tahtoi, mutta tehottomuus näyttää vaivaavan nyt pahasti. Sharp äkkiä takaisin latomaan maaleja!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Islanders teki melkeinpä paikoistaan maalit, Hawksien tehottomuuden ollessa sitten totaalista. Pari läpiajoa tais olla taas, etc. Huominen Devils peli tulee olemaankin hyvin mielenkiintoinen. Devils idän kakkonen, ja Hawks (ainakin vielä) lännen nelonen. Oikeastaan ihan hyvä, että päästään kotikaukalosta pois, hakemaan tehoja.

Sharp & Påhlson kehiin, ja sassiin..
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä nämä viime pelit ovat menneet alta lipan. Näennäista hallintaahan on ihan riittävästi, muttei kukaan saa limppua sisään.
Kotietu luisuu tällä menolla käsistä jo tällä viikolla. Kauden viimeisistä peleistäkään pisteet eivät tule helpolla kun vastus vaan kovenee, kun eivät kerta irronneet NHL:n huonoimmalta joukkueeltakaan ja vielä kotona, huh.

Sunkan poppoo jyskyttää pelottavan kovaa...
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jep jep putki jatkuu, kiristääkö pipo junnujen päätä ratkaisuhetkillä, joko on painettu paniikkinappia???

Vancouver on sitten tasapisteissä Chicagon kanssa ja kymmenen pisteen etumatka on nyt tuhrittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös