Chicago Blackhawks 2008-2009

  • 164 786
  • 633

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kolme viime kautta Blackhawksin farmissa pääkäskijänä toiminut Mike Haviland on nostettu Hawksin valmennustiimiin. Asiasta kertoo mm. Daily Herald.

Huhujen mukaan Havilandin perässä olisi ollut joku NHL-joukkue ja tällä siirrolla varmistettiin farmisarjoissa hienosti menestynyt valmentaja pysymään jatkossakin Chicagon organisaatiossa. Hyvä puoli tässä on myös se, että Mike tuntee entuudestaan useat Chicagossa pelaavat nuoret, jotka ovat ponnistaneet Norfolkin/Rockfordin kautta Blackhawksiin. Ja äkkiä ajateltuna Kontiolan osakkeet eivät luulisi ainakaan laskevan Havilandin liittyessä Hawks-valmennukseen.

Mielenkiintoista nähdä kuka on IceHogsin tuleva valmentaja ja saa vastuun koulia lupauksista pelimiehiä?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tosiaankin Konnan läpimurtoa odotellessa tuo Haviland valmentaja lisäys kuullostaa hyvältä. Mutta pahalta kuullostaa se, ettei meillä edelleenkään ole NHL tasoista päävalmentajaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mutta pahalta kuullostaa se, ettei meillä edelleenkään ole NHL tasoista päävalmentajaa.

Pitää varmasti paikkansa, että Savard ei kuulu NHL:n terävimpään kärkeen mitä valmentajiin tulee. Mutta toisaalta viime kauden rutistus lähelle poffs paikkaa oli saavutus, jossa Savardillakin täytyi olla osansa. Joku on todennut, että Savard on hyvä valmentaja nuorten pelaajien kohdalla, mutta kokeneempien pelaajien kohdalla taitamaton. Mene ja tiedä.

Valmentajan rooli joukkueen menestyksessä/menestymättömyydessä taitaa olla yksi niistä ikuisuusväännöistä puolesta ja vastaan. Korostetaanko roolia liikaa vai liian vähän? Sankarista konnaksi on kuitenkin lyhyt matka. Monien menestyneidenkin NHL-valmentajien matka on kulkenut pokaalista potkuihin ja sitä kautta uusiin haasteisiin. Savardilla on edessään sopimuksen viimeinen kausi ja todellinen näytön paikka. Rocky Wirtz sekä McDonough uskaltavat tehdä varmasti oikean siirron, jos paletti leviää ensi kaudella. Tulilinjalla ovat sekä Savard että Tallon. Siihen asti toivotaan, että myös Savard kehittyy tontillaan kuten nuoret pelaajatkin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo o, kyllä mun mielestä kokematon valmentaja voi sotkea hyvääkin peliä pelaavan joukkueen peliä. Mm. viimekaudella useat pelaajat olivat ärtyneitä Savardin loputtomasta ketjulotosta.
Tarkoittaako tuo nuorten kanssa pärjääminen ja kokeneiden kanssa taitamattomuus sitten uskottavuusongelmaa valmentajana? No tuleva kausi tosiaankin näyttää, onko miehestä mihinkään vai hankitaanko viimeinkin konkaricoutsi peräsimeen.
Toivotaan parasta, mutta näkisin siinä olevan joukkueen heikoin lenkki !

Muutenhan paketti on vähintäänkin toiveita herättävä !

Tuolla hiukan pohdintaa tulevaan kauteen: Al Cimaglia
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
http://www.hockeybuzz.com/blog.php?post_id=16358

Hieno uutinen, jos paikkansapitävä. Tuo musta on hupputyylikäs, ja antaa lisää särmää tuohon ammattilaisurheilun upeimpaan kostyymiin. Varsinkin, kun kyseistä "kolmos-paitaa" käytetään(ainakin aiemmin) noin kymmenessä ottelussa ainoastaan (mikä on sekin hyvä).
 

ChiHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Tappara
Blackhawks Convention

Oliko kukaan muu paikan päällä Conventionissa tai Prospects Campissä?
 

ChiHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Tappara
Savardilla on edessään sopimuksen viimeinen kausi ja todellinen näytön paikka. Rocky Wirtz sekä McDonough uskaltavat tehdä varmasti oikean siirron, jos paletti leviää ensi kaudella. Tulilinjalla ovat sekä Savard että Tallon.

Kesän conventionissa viesti oli erittäin selvä, haukat taistelevat vihdoin tosissaan Stanleystä; jos ensi vuonna ei pudotuspelipaikkaa vähintään saavuteta joku lähtee - ja se on tod näk Savvy.
 

ChiHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Tappara
Ja äkkiä ajateltuna Kontiolan osakkeet eivät luulisi ainakaan laskevan Havilandin liittyessä Hawks-valmennukseen.

Totta, Kontiolan osakkeet nousevat varmasti ensi kaudella. Tai sitten romahtavat - pojalla on nyt näytön paikka. Kovasti olen kuullut positiivista palautetta Konnasta, ja haukat ovat häneen ilmeisen tyytyväisiä.

Mm. Hjalmarsson on tosin myös ollut positiivisen palautteen kohteena. Mielenkiintoinen kommentti minkä kuulin Train like an NHL pro seminaarissa Hawks Conventionissa oli se että kesän reenileirissä Hjalmarsson oli pessyt koko porukan kuntotesteissä.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Igor Makarov

Igor Makarov on näillä näkymin siirtymässä ensi kaudeksi AHLaan. Hänet nähtäneen leireillä. Ensi kauden NHL-kokoonpanoon hän ei taida vielä mahtua.

edit. Tuolla aiemmin olikin jo laitettu linkki, missä Makarov totesi tulevansa training campille katsomaan, kuinka sujuu.
Venäjän suunnalla on tällä hetkellä sellainen käsitys, että Makarov pelaa Amerikassa ensi kauden.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Jopas jotakin.

Press conference to introduce Scotty Bowman as Senior Advisor, Hockey Operations

Ei voi kuin onnitella Chicagon organisaatiota, vaikka perivihulaisia olettekin. Scotty tulee vetämään oikeat suuntaviivat nyt teillekin.

Toivottavasti saadaan kunnon rivalry takaisin ja kaksi powerhousea central divisioonaan.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Ohhoh, tämä oli suhteellisen iso, positiivinen yllätys. Toisaalta eikös Scottyn poika ole jo Hawks-organisaatiossa..

Nyt alkaa tuo management-osastokin näyttämään hyvältä, ja en oikeastaan tiedä miten tämä kauden odotus tästä enää voisi parantua..

Hienoa!

..ja tuohon rivalries-spekulaatioon sen verran, että olisi mahtavaa jos tulevana talvena käytäisiin kunnon vääntö Centralin voitosta... ;)
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mies tuntemattomuudesta eli Dustin Byfuglien, tienaa seuraavalla kolmella kaudella 3 milliä per kausi. Miehen taitoja ja monipuolisuutta mitenkään väheksymättä soppari näytää hiukan suolaiselta näyttöihin nähden. No eihän se ole kuin 0,1 milj. enemmän kuin esim Zetterbergin ensi kauden palkka :)
 

zidane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Canadiens, Jokerit
Mies tuntemattomuudesta eli Dustin Byfuglien, tienaa seuraavalla kolmella kaudella 3 milliä per kausi. Miehen taitoja ja monipuolisuutta mitenkään väheksymättä soppari näytää hiukan suolaiselta näyttöihin nähden. No eihän se ole kuin 0,1 milj. enemmän kuin esim Zetterbergin ensi kauden palkka :)

Joo, mun mielestä on hauskaa, että Hawksin omalla foorumilla on nykyisin ihan yleisesti käytössä termi sille, kun kokematon pelaaja saa kovan palkan: "gets Buf money".
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Siinä hiukan tulevaisuuden näkymiä, Blackhawks TOP 20 prospects. Ja Konnalle mukavat kehut.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Poimintoja sieltä täältä

Koska Mark Hardy ei halunnut Rockfordiin, sai mies luvan siirtyä Kingsin valmennusryhmään.

Ja koska Mark Hardy ei paikkaa halunnut, on IceHogsin uusi valmentaja Bill Peters.

Martin St.Pierreen vaihdettu Pascal Pelletier kiinnitettiin vuoden sopimuksella.

reme kirjoitti:
Mies tuntemattomuudesta eli Dustin Byfuglien, tienaa seuraavalla kolmella kaudella 3 milliä per kausi.

Samaa ihmettelin myös. Potentiaalia en kyseenalaista, mutta aika pienillä näytöillä tosiaan miljuunat irtuaa. Pitää toivoa, että on luottamuksen arvoinen ja ettei rahat uppoa Burger Kingiin.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Montrealin huhuillaan jälleen olevan kiinnostunut Robert Langista. Itse pitäisin kyllä Langin vielä tämän kauden rosterissa.
 

Sammaltukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Chicago Blackhawks, SM-liiga Tappara
Pohdintaa ennen kauden alkua.

Aluksi haluaisin toivottaa hyvää syksyn alkua kaikille Hawks faneille. Kesä alkaa olla mennyt ja asetelmat uuteen kauteen pelaajamarkkinoiden osalta ovat miltei valmiit. Muutama vapaa agentti jahkailee jatkoaan, mutta mitään suurempaa ei enään markkinoilla pitäisi tapahtua.

Kuten tiedetään, niin Hawks oli iso voittaja markkinoilla, kun haaviin tarttui pari isompaa kalaa. Ne maksoivat aika paljon, mutta tuovat varmasti joukkueeseen runsaasti boostia. Tuleva kausi näyttää vielä valoisemmalta kuin edellinen. Itselläni piti hetken tuulettaa, kun näin Campbellin tehneen sopimuksen Hawkseihin. Mies on oleva ehdotonta eliittiä puolustuksessa vielä useamman vuoden. Kuntokäyrä ollut koko ajan ylöspäin. Mies on ehdottomasti uuden nhl:än aikana näyttänyt kykynsä. Pelaajisto on nyt aikalailla kasassa. En silti vielä usko mestaruuteen, mutta keväällä sen sitten näkee...

Palkkakatto on vielä ongelma, mutta jos nuoret sentterit onnistuvat harjoitusleirillä, niin Lang voi ruveta pakkamaan laukkujaan. Waiversien kautta uusiin maisemiin tai pienellä korvauksella lähtee aika nopeasti. En usko että Khabby olisi ihan heti menossa mihinkään. Jos loukkaantuu heti alkukaudesta, niin palkka vapautuu ja sitä ei lasketa cappiin. Talloonilla on siis paljon mahdollisuuksia. Jos Sundin välttämättä haluaisi Hawkseihin, niin se muuttaisi tilannetta heti. Sitten ehkä jouduttaisiin tekemään tilaa. Mikä on Havlatin tilanne syksyllä, sillä jos ei ihan terve, niin sieltä myös palkkaa vapautuu. Eli palkkakatto ei mielestäni ole suuri ongelma.

Moni epäilee valmennuksen onnistumista. Jos Savy epäonnistuu luulen että Haviland nostetaan ykköseksi. Hän voi olla jo valmis suurempiin saappaisiin. No jäädään odottelemaan harjoituskauden alkua.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Saatatte saada Chelioksen joku kaunis päivä vielä takaisin.

http://www.freep.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080824/SPORTS05/808240507/1053

"You don't want to hurt anyone's feelings," Chelios told the Chicago Tribune. "I found a new home in Detroit, but Chicago is always going to be home. My parents still live here, and I intend on coming back home here some day and spending the rest of my days here, whether it's as a player or somehow being involved with the Blackhawks."
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Tervetuloa vaan takaisin, vaikka monet eivät varmaan tule sitä sulattamaan. Chelios oli yksi niistä syistä minkä vuoksi aloin Hawkseja seuraamaan 80-90 lukujen taitteessa. Tuosta Henkan postaamasta lainauksesta muistui heti mieleen Chi-town reissu keväällä 2007. Ostin eräästä urheiluliikkeestä in-line rullikset, ja kassalla maksaessani huomasin viereisellä seinällä taulun, jossa oli valos herran kädestä. No pitihän se tyypätä sitä, ja voin sanoa että aikas leipälapiot on nuo Chelin yläraajat, lol.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös