Chicago Blackhawks (1.) - Detroit Red Wings (7.), lännen välierät 2013

  • 63 414
  • 255

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Se oli siinä sitten. Detroitilla ei ole Chicagossa mitään saumaa voittaa Game 7 (jinx).

Perkeles. Ennen sarjaa julistin homman Chicagolle 4-0. Sitten ovat jo 1-3 viemässä sarjaa, mutta nyt jäämässä luu käteen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
27.5.2013 Chicago @ Detroit GAME 6

Sarja kuudes peli tarjosi tunteiden vuoristorataa, mutta lopulta sarjan ratkaisu venyi seitsemänteen peliin. Sarjalle tyypillisesti kumpikin joukkue olisi voinut korjata voiton talteen.

Red Wings

93 Franzen - 13 Datsyuk - 8 Abdelkader
51 Filppula - 40 Zetterberg - 11 Cleary
14 Nyquist - 63 Andersson - 24 Brunner
20 Miller - 25 Emmerton - 17 Eaves

55 Kronwall - 52 Ericsson
27 Quincey - 2 Smith
28 Colaiacovo - 4 Kindl

35 Howard 24/28 - 85,7%
(50 Gustavsson)

Blackhawks

10 Sharp - 19 Toews - 88 Kane
29 Bickell - 26 Handzus - 81 Hossa
20 Saad - 65 Shaw - 25 Stålberg
16 Krüger - 36 Bolland - 67 Frolik

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 35/38 - 92,1%
(30 Emery)

Ensimmäinen erä alkoi yllättäen Hawksin lievällä hallinnalla. Kindl otti kolmen minuutin jälkeen estämisestä jäähyn, jota ei olisi todennäköisesti vihelletty SM-liigassa. Avausosuma syntyi nopeasti, kun Hossa korjasi maalinedusruuhkasta kiekon talteen ja siirsi sen verkon perälle vasemmasta kulmasta: 0-1. Hawks oli tuhlannut 23 edellistä ylivoimaa vieraskaukalossa, mutta joukkue onnistui nyt tekemään tärkeän avausmaalin. Yhdeksän minuutin kohdalla koettiin déjà vu -ilmiö, kun Toews passitettiin (onneksi ottelun ainoalle) jäähylle. Hawks selvitti alivoiman, mutta hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Lopulta 18 minuutin jälkeen Detroitin kolmikko voitti nelosketjujen keskinäisen väännön ja Eaves jatkoi irtokiekon Crawfordin nenän edestä maaliin: 1-1.

Toinen erä alkoi jälleen Hawksin lievällä hallinnalla ja vieraat saivatkin yrittää kahdesti toisen ylivoimamaalin tekemistä. Jälkimmäisen jäähyn aikana siihen olikin mahdollisuuksia, mutta Howard kesti. Detroitin kolmoskenttä otti erän puolivälissä isoa roolia, kun Anderssonin kaukaa laukoma propellikiekko yllätti Crawfordin hanskakäden puolelta: 2-1. Helpolta näyttänyt maali oli paha takaisku vieraille, vaikka tuollaiset pystykiekosta ammutut laukaukset ovatkin usein yllätyksellisiä. Kotijoukkueen johtomaalin jälkeen Hawksin peli sekosi, kuten niin monta kertaa tässä sarjassa on käynyt toisessa erässä. Helpohkon maalin päästänyt Crawford paikkasi virheensä esittämällä tukun loistavia torjuntoja. Niinpä vieraat selvisivät toiselle erätauolle vain yhden maalin tappioasemassa, vaikka isännillä olikin paikkoja tehdä enemmän maaleja. Chicago ei ollut kertaakaan noussut tämän kauden pudotuspeleissä kahden erän jälkeisestä tappioasemasta voittoon (0-3). Detroit oli niin ikään onnistunut voittamaan kaikki kahden erän jälkeen johtamansa ottelut (0-5).

Kolmanteen erään lähdettäessä ei siis odotukset olleet hirveän korkealla Chicagon comebackin suhteen. Erän ensimmäisellä minuutilla syntyi kuitenkin tasoitus, kun kiekon perään rynnännyt Smith unohti Handzusin aivan yksin Howardin eteen: 2-2. Viisi minuuttia myöhemmin Smith epäonnistui jälleen Howardin edessä estämään irtokiekosta taistelleen Bickellin johtomaaliin johtaneen vääntämisen: 2-3. Maalia edelsi paitsiolta haiskahtava epäselvä tilanne, jossa Franzen kuljetti kiekon takaisin Detroitin puolustusalueelle Hawks-hyökkäjien ollessa paitsioasemassa. Tuossa linjatuomari taisi kuitenkin olla oikeassa. Hieman erikoinen on tuo paitsiosäännön lisäys, jota tulkittiin Matt Duchenen kuuluisassa paitsiomaalissakin. Itse poistaisin lisäyksen aiheuttamasta epäselviä tilanteita, vaikka Hawks siitä tänään hieman hyötyikin. Tosin maali ei ollut suoraa seurausta siniviivan tapahtumista, kun siitä ei syntynyt läpiajoa tai vastaavaa todella vaarallista maalipaikkaa.
NHL.com kirjoitti:
Official Rules - Rule 83: Off-side - NHL.com - Rules
If a player legally carries or passes the puck back into his own defending zone while a player of the opposing team is in such defending zone, the off-side shall be ignored and play permitted to continue.

Erän puolivälissä Colaicovo laukoi hyökkäyssiniviivalla suoraan päin Frolikia, joka ampaisi läpiajoon. Carlo kiri tsekin perään ja onnistui huitaisemaan laukaisuhetkellä Frolikia käsille. Sarjassa on aiemmin nähty vastaavissa tilanteissa ja kovemmissakin rikkeissä vain jäähyjä, mutta tällä kertaa kiekko vietiin keskipisteelle rangaistuslaukauksen merkiksi. Frolik teki lopulta hienon maalin vieden kiekon rystylle, jolla hän nosti kumilaatan oikeaan yläkulmaan: 2-4. Howardille ei juurikaan jäänyt mahdollisuuksia. Detroitin kiri näytti lässähtävän Datsyukin ja Zetterbergin peräkkäisiin jäähyihin, mutta Sharp ja Hossa tasoittivat molemmilla kerroilla puntit turhilla hyökkäyspään jäähyillä. Niinpä kotijoukkue nousi vielä maalin päähän, kun Babcock otti tasavajaalla maalivahdin pois. Zetterbergin ketju voitti päätykamppailun ja Henrik syötti painottomalle laidalle, jossa oikealta laukova Brunner tykitti suoraan syötöstä tolpan viereen: 3-4. Crawford oli voimaton tuon onetimerin edessä. Kotijoukkueelta loppui kuitenkin aika kesken ja sarjan ratkaisu siirtyi Chicagoon.

Huomioita

Detroit vei erityisesti toisen erän ansiosta laukaukset, mutta Chicago onnistui silti rankaisemaan isäntien virheestä kovemmalla prosentilla. Chicago hävisi niin ikään aloitukset lähes pystyyn. Ainoa poikkeus oli ylivoima, joka johtikin kerran maaliin. Tilastojen vastaisesti Hawksin peli-ilme oli mielestäni hyvä toisen erän jälkimmäistä puoliskoa lukuun ottamatta. Toki puolustusalueella Chicago koomaili taas Detroitin karvauksen alla etenkin Hjalmarssonin toimesta.

Koodi:
[B]CHI-DET		 1st	 2nd	 3rd	Total[/B]
SOG		10-10	10-18	 8-10	28-38
Hits		11-13	 5-7	 0-9	16-29
Faceoffs	7-10	 5-12	11-14	23-36

[B]SHOT SUMMARY
CHICAGO		DETROIT[/B]
  28	[B]On Goal[/B]	  38	
  10	[B]Blocked[/B]	  11
  11	[B]Missed[/B]	  11

[B]Maalipaikat	CHI	DET[/B]
8 min		2 (4)	2 (2)
11 min		2 (5)	2 (4)
20 min		6 (10)	6 (10)
32 min		10 (18)	9 (20)
50 min		16 (27)	14 (34)

[B]FACEOFFS	EV 		PP 		SH 		TOT[/B]
CHICAGO		18/49 (37%) 	4/6 (67%) 	1/4 (25%) 	23/59 (39%)
DETROIT		31/49 (63%) 	3/4 (75%) 	2/6 (33%) 	36/59 (61%)

Toews	   12/24 (50%)		Datsyuk	   14/24 (58%)
Handzus	    5/12 (42%)		Zetterberg  8/14 (57%)
Bolland     5/9  (36%)		Emmerton    6/11 (55%)
Shaw	    0/5  ( 0%)		Andersson   8/9	 (89%)
Krüger	    2/3  (25%)		Filppula    0/1  ( 0%)
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Tab Bamford ‏@The1Tab
#Blackhawks Crawford has now played in 8 postseason elimination games 2011-13. 6-2 record, .932 save pct (3-1 vs VAN 1-1 vs PHX 2-0 vs DET)


Siinä idiooteille vähän tilastofaktaa joka kevät sulavasta Corey Crawfordista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Minun on todella vaikea uskoa, että Red Wingsit voittaa sarjan viimeisen ottelun ja samalla koko sarjan Chicagossa, jotenkin tuli peliä katsoessani sellainen tunne, että nyt joukkueen eväät alkavat olla aikalailla syöty. Toki ottelun kolmas erä päättyi tiukkaan taisteluun ja hetken ajan toivo eli ilmassa mutta silti jäi sellainen tunne, että tästä tämä sitten lopulta on. Viimeinen peli on enää muodollisuus.

Toisaalta kävipä viimeisessä pelissä kuinka tahansa niin joukkue on edennyt pidemmälle mitä moni uskoikaan ja joukkueen nuoret pelaajat ovat keränneet aimo annuksen kokemusta tulevia kausia ja tulevia pudotuspelisarjoja varten. Tämä kolmannen erän totaalinen sulaminen ja ne muutamat ratkaisevat virheet ovat myös sellaisia asioita jotka kasvattavt pelaajaa, etenkin jos tilanteet käydään läpi ottelun jälkeen rakentavassa hengessä ja kerrataan se kuinka vastaavissa tilanteissa tulee menetellä. Sikäli harmillista, että nuoren puolustajan (Smith) itseluottamusta horjutettiin kahdesti hyvin lyhyen ajan sisään ja se näkyi tuskana kasvoilla vaihtoaitoissa. Mutta en syyttäisi tappiosta kuitenkaan yhtä ja ainoaa pelaajaa vaan joukkueella oli mahdollisuus ratkaista ottelu jo ennen näitä virheitä mutta se ei kyennyt tekemään niitä ratkaisevia maaleja aiemmin.

Se on tunnustettava, että viimeisissä peleissä kapteenien taisto on kääntymässä Toewsille ja tällä hetkellä Zetterberg on se jota viedään, eli tilanne on kääntynyt päälaelleen sitten sarjan alkupuolen jolloin Zetterberg oli se joka hallitsi kapteenien välistä yhteenottoa. Hyvin on Toews nostanut tasoaan ja näyttää pelaavan entistä enemmän siten kuten kapteenin joukkuetta johtaessaan tuleekin pelata. Tämä viimeisin peli nyt oli huonoin mahdollinen verrokki, koska se oli tähän mennessä huonoin peli tänä keväänä Zetterbergiltä jonka olen nähnyt - melkeinpä runkosarjakin huomioiden. Toisaalta enpä voi antaa Datsyukillekaan täyttä synninpäästöä tämän menneen pelin tiimoilta. Näppärää pelaamista kyllä mutta aivan liian tehotonta, toisaalta niin tuntuvat laituritkin olevan paikoin aivan unessa, etenkin Franzén.

Jos joukkue sietää katsoa peiliin niin sitäkin enemmän yleisön sietää katsoa peiliin tämän ottelun jälkeen. Minusta on suorastaan hävettävää se, että yleisö alkaa valua pois paikoiltaan pudotuspeleissä reilua paria minuuttia ennen pelin päätöstä - vaikka tuona hetkenä Wingsejä vietiin niin kyllä nyt voi kuitenkin vaatia, että se yleisö seisoo joukkueensa rinnalla loppuun saakka. Kun joukkue kaipasi sitä kuudetta kenttäpelajaa niin sepä otti ja nosti kytkintä ja lähti vetämään kotiin kaljatölkkien äärelle itkemään tappiota. Eivät kaikki mutta huomattava osa, heille perseilystä iso miinus.

vlad.
 
Sanoin aikasemmin, että ei ole Chicagon syke ollut Playoff kiekko tasolla.

Nyt oli.

Tämä oli myös ensimmäinen peli mistä oikeasti pidin ja mitä oli ilo katsella ja elää tunteella mukana. Joukkue on viimein ruvennut pelaamaan joukkeena.

Handzus, vaikka ei laskisikaan miehen hienoa maalia, oli hieman positiivisemmin esillä tässä pelissä, vielä on parannettavaa paljon kuitenkin. Pari hienoa syöttöä, aloitus% 42 tästä pelistä...

Oduya oli jotenkin epävarma ja aina nokillaan, pari harha syöttöä. Loppuun vielä tuo pitkäkiekko idiotismi.
Rupesi oikeasti pelottamaan, että pääsikö Detoilet miehen ihon alle.

On se Toews kova. Lopetti tähän peliin sen ylimääräisen dumareille mussutuksen. Tulosta syntyi heti, paremman pelin ja 2 syötön merkeissä.

Nyt rupeaa hiipimään puseroon varovainen usko täälläkin erinnäisiin mahdollisuuksiin.

Identiteettiä tällä tiimillä ei kyllä ole edelleenkään.

------------------------------------------------------------

Tuohon haukka/kotka/lintu/pöllö/eläin keskusteluun on otettava sen verran kantaa, että viime pelissä nähtiin jotain mitä en ollut tiennyt mahdolliseksi.

Too many men on the ice penalty Detroitille.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tab Bamford ‏@The1Tab
#Blackhawks Crawford has now played in 8 postseason elimination games 2011-13. 6-2 record, .932 save pct (3-1 vs VAN 1-1 vs PHX 2-0 vs DET)


Siinä idiooteille vähän tilastofaktaa joka kevät sulavasta Corey Crawfordista.

Periaatteessa sama tuli mainittua eilen hieman eri muodossa, mutta ehkä se ei erottunut muun tekstin joukosta, kun en nimitellyt ketään idiootiksi.
Crawfordin maine huonona pudotuspelimaalivahtina on erityisesti viime kevään Phoenix-sarjan jatkoaikahörppyjen ansiota, mutta nyt täytyy nostaa esille Coreyn saldo veitsi kurkulla -peleistä, joissa ainoastaan vastustajalla on ollut mahdollisuus katkaista sarja: 5 voittoa ja 1 häviö.
Lisäksi Crow'n vyöllä on yksi jatkoajalla hävitty Game 7 keväältä 2011.

En ole huomannut ainakaan tässä ketjussa ilakointia Crawfordin sulamisella. CHI–DET-sarjassa on ollut kaksi hyvää maalivahtia, joista etenkin Howard torjui loistavilla otteillaan kolme voittoa sarjan alkutaipaleella. Crawford on kuudennen pelin hörppyä lukuun ottamatta ollut niin ikään loistava tontillaan ja kahdessa viimeisessä pelissä kerännyt virkaveljeään paremmat tilastotkin.

Tässä maalivahtien tilastot kuuden pelin jälkeen:
Koodi:
		EV		PP	      SH	   Sv/SA	  GAA  TOI    PIM
Crawford 3-3-0	122/134 (91,0%) 33/34 (97,1%) 3/3 (100%)  158/171 (92,4%) 2,18 357:11  0
Howard	 3-3-0  156/165 (94,5%) 24/28 (85,7%) 9/9 (100%)  189/202 (93,6%) 2,18 357:31  0
Howard on kokonaisuutena ollut hieman työllistetympi ja varmempi tasakentällisin. Crawford on puolestaan kerännyt paremman torjuntaprosentin alivoimalla. Päästettyjen maalien keskiarvo on täysin sama kahden desimaalin tarkkuudella mitattaessa.

Handzus, vaikka ei laskisikaan miehen hienoa maalia, oli hieman positiivisemmin esillä tässä pelissä, vielä on parannettavaa paljon kuitenkin. Pari hienoa syöttöä, aloitus% 42 tästä pelistä...
Handzusin ja maanmiehensä Hossan sekä fyysisen Bickellin kemiat tuntuvat tosiaan toimivan hyvin yhteen ilman pitkää yhteistä historiaakin. Kolmikko täydentää toisiaan hienosti ja on isokokoisena ketjuna vaikea pideltävä hyökkäyspään kulmapelissä.

Toisaalta enpä voi antaa Datsyukillekaan täyttä synninpäästöä tämän menneen pelin tiimoilta. Näppärää pelaamista kyllä mutta aivan liian tehotonta, toisaalta niin tuntuvat laituritkin olevan paikoin aivan unessa, etenkin Franzén.
En tiedä, kuinka paljon tässä ennen seitsemättä peliä uskaltaa sanoa ääneen, mutta minäkin ihmettelin Datsyukin vaisuutta. Tai no vaisuus on ehkä väärä sana, mutta ainakin tehottomuutta. Mieleen tulee heti ainakin yksi vaihto, jossa Datsyuk laukoi ensiksi kaksi kertaa päin takamuksellaan istuvaa Oduyaa, sen jälkeen yksi laukaus Crawfordia päin, irtokiekko maalin takaa toiselle puolelle, josta harhautuksen jälkeen vielä yksi laukaus maalin yli. Kyllähän taikurikin yrittää edelleen kovaa, mutta 1+1 kuuden pelin jälkeen on ihan jotain muuta kuin Pavelilta on totuttu näkemään.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän tässä Chicagon menossa on taas tekemisen meininki. Ei kyllä naurattanut Crawfordin hörpyn jälkeen, mutta onneksi se ei jäänyt ottelun ratkaisuksi. Vielä kun saataisiin herrat Bolland, Küger ja Saad nostaamaan henkilökohtaista panostaan, niin avot. Hossa, Handzus, Bickell olivat tänään ratkaisumiehiä unohtamatta Frolikin jäätävää rankkaria. Näyttää vahvasti siltä että Bickell on lunastamassa itselleen jatkopahvia, sen verran vahvasti hän on pelannu tämänkin sarjan.
Blackhawks hoitaa homman Madhousessa, ei epäillystäkään.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Wings seek second Game 7 road win

Vain neljä joukkuetta on voittanut kaksi vieras Game 7:aa samana keväänä. Wings olisi viides.

Muutenkin mielenkiintoista tilastoa, ei kovin valoisalta näytä Punasiipien kannalta. Mutta, kuten tämän otteluparin ennakossa todettiin, Red Wings yllättää juuri silloin kun niiltä sitä vähiten odottaa.
 

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
Tsiiisus.. Olishan se ollut jo mahtavaa mennä tästä jatkoon, mutta eiköhän tässä jo kannata kääntää katseet seuraavaan kauteen. Sen verran jäljessä ollaan pari peliä oltu, että aika syvästä kuopasta pitäisi nousta.

Silti pieni ja hullu sydämeni hokee yhtä lausetta: "entä jos sittenkin?". Johan tässä yks Game 7 hoidettiin. Pavel ja The Captain on ollut kuumia tällä kaudella joka ikisenä kertana kun näyttää pahalta. Howard vetänyt jo yhden nollan tässä sarjassa, sekin on siis mahdollista.

Naatitaan veljet tästä huikeasta lopusta! Kävin miten kävi, niin ainakin täällä ollaan hemmetin tyytyväisiä kauteen, kun katsotaan mitkä olivat lähtökohdat. Joku taisikin sanoa, että vain Red Wings voi taistella konferenssin finaalipaikasta uudelleenrakennuksen aikana. Erikoista miten voi tuntea näin paljon jotain kohtaan, joka on niin kaukana. Let's Go Red Wings!
 

Knoxville87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, TPS
Niin, palatakseni nuihin aloituksiin. Vaikka Punasiivet voittivat aloitukset prosentilla x, niin Chicago puolestaan voitti ne "tärkeät" aloitukset. Varsinkin nuo Detroitin YV:t tukehtuu nuihin huonoihin aloituksiin. Ja kun alueelle on vaan vaikea päästä kontrolloidusti. Chicogon YV puolestaan on aika suoraviivaista, ajetaan voimalla maalille ja aina tulee paha tilanne. Pleijjareissa vaan pitää olla nöyryys tehdä nuita Räkämaaleja, josta Hossa antoi oivan näytteen viime pelissä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vielä kun saataisiin herrat Bolland, Küger ja Saad nostaamaan henkilökohtaista panostaan, niin avot. Hossa, Handzus, Bickell olivat tänään ratkaisumiehiä unohtamatta Frolikin jäätävää rankkaria. Näyttää vahvasti siltä että Bickell on lunastamassa itselleen jatkopahvia, sen verran vahvasti hän on pelannu tämänkin sarjan.

Bolland on kulkenut varjojen mailla ja on nelosessa mielestäni täysi turhake. Vuoden 2011 pleijariori Ben Smith olisi paljon hauskempi nähdä vetämässä energiaketjussa. Mutta ei tässä vaiheessa uusia ukkoja tonne helposti laiteta ja Carcillo taitaa olla nokkimisjärjestyksessä muutenkin edellä. Saadin peli on selvästi parantunut, kun pääsi Toewsin viereltä pois. Paineet, odotukset ja vastustajan pimentäjät taisivat viedä parhaimman terän, kun kapteeninkin peli tökki vieressä. Krüger on pelannut mielestäni mahtavasti Frolikin kanssa nämä viime pelit. Paikoistaan kun Marcus pistää vielä sisään, niin hyvä tulee. Harmi vain, että miehet joutuvat pelaamaan ankkuri kaulassa tuossa ketjussa. Näillä näytöillä Bickell on ehdottomasti ansainnut jatkot ja palkankorotuksen.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei hirveästi tule lepoa sarjan voittajalle. Detroit aloittaisi Kingsiä vastaan jo perjantaina, Chicago lauantaina. Seuraavat pelit heti sunnuntaina.
 

JonesJack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks, Suomi lajista riippumatta
Huhhuh! Kohta se starttaa. Legendaarinen game seven. Tunnetta ei varmasti tule puuttumaan ja peliin syttymisessä ei pitäisi joukkueella olla mitään vaikeuksia. Tulos tai ulos asetelma on sopinut Chicagolle ainakin mainiosti tähän mennessä. Toivotaan että Coreyn pää kestää ja Rouva Fortuna ei näyttäisi ahteriaan Hawks miehistölle. Etulyöntiasema on Hawksilla ja sitä ei varmaankaan tarvitse perustella sen kummemmin...

Jotenkin itellä todella luottavainen fiilis siitä, että lauantaina jatkuvat pelit Madhousessa ja vastaan luistelee Kings. Ensi yön peli hoidetaan 4-2 lukemin, saa käyttää mut ei oo pakko hei!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hieman pelottaa, että loistavat asetelmat omaava matsi läsähtää täysin ja nähdään Chicagon täydellinen näytös. Detroitilla alkaa olla takki tyhjä, eikä nuori joukkue ole vielä tänä vuonna valmis. Mutta joukkueen takana seistään loppuun asti!
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Tulossa peli, jota ei voi jättää katsomatta. Chicago on joukkueena parempi, ei sitä voi kiistää. Detroit ottanut parissa viime pelissä täysin turhia jäähyjä, ja Chicagon taiturit osaa pyörittää yv:tä. Suurin vaikeus on rännikiekot omalla alueella. Niitä ei pystytä toimittamaan alueelta pois, ja tiedossa pitkiä juoksuja laitoja pitkin.
Luotan Babcockin taitoon saada joukkue seitsemännen pelin vaatiman taktiikan pitämiseen. Väsymys tuo mukanaan virheitä, joten Jimmyn on napattava kiekkoja kiinni pelikatkojen toivossa. Maalineduspeli, erikoistilanteet, paikoista maalit ja maalivahtipeli, siinä ne missä Detroitin on onnistuttava. Niin ja Pavel ja Z maali mieheen, niin auttaa asiaa tosi paljon. Jatkoille mennään ja Pavel tekee läpikentän soololla ratkaisun.
 

Knoxville87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, TPS
Hieman pelottaa, että loistavat asetelmat omaava matsi läsähtää täysin ja nähdään Chicagon täydellinen näytös. Detroitilla alkaa olla takki tyhjä, eikä nuori joukkue ole vielä tänä vuonna valmis. Mutta joukkueen takana seistään loppuun asti!

Ei nyt vielä luovuteta. Sanoisin, että Punasiivillä ei ole mitään menetettävää, kun tässä altavastaajana lähdettykin. Rennolla pelillä liikenteeseen. Nyt lähtisin heti vaan rohkealla karvauksella liikenteeseen, pakittelulla ei tule tulosta.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Nyt on kyseessä peli, joka on minulle kevään ensimmäinen playoff-peli ilman Pingviinejä. Asetelma on herkullinen, ja itse toivon, että Datsyuk heräilee tehoilemaan ja saamme jotenkin todistaa jääkiekkohistoriaa (ilmaveivi?). Pahoittelut haukoille, sillä kävin pistämässä rahaa kiinni Chicagon voittoon. Se tarkoittanee varmaa Detroitin voittoa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Detroitin yli puolet suuremmasta kertoimesta huolimatta, rahat pistetty voittajan eli Chicago Blackhawksin puolesta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Teuden kirjoittaman linkin takaa löytyi tosiaan mielenkiintoisia tilastoja.

Wings ja Hawks ovat venyttäneet kahdesti sarjan seitsemänteen peliin (1964 ja 1965). Molemmat ottelut päättyivät vierasjoukkueen voittoon, kun Detroit juhli legendaarisen Stadiumin jylinässä ja Chicago maksoi potut pottuina Olympialla.

Yksi tilasto on jäänyt ilman mainintaa linkin takana olevassa jutussa. Chicago ei ole koskaan noussut 1–3-asemasta ottelusarjan voittoon, vaikka on historiansa aikana pelannut 101 pudotuspelisarjaa. 2–3-tilanteessakin Hawks on nyt hävinnyt 13 kertaa putkeen sarjan. Tällä kaudella joukkue on rikkonut muitakin seuran sekä liigan ennätyksiä ja noiden tilastojen siirtäminen historiaan tulisi aika makeaan paikkaan.

Seitsemännen pelin voitolla Detroit tasoittaisi joukkueiden pudotuspelikohtaamisten sarjavoitot kahdeksaan. Tähän sarjaan lähdettäessä Chicagolla oli yksi voitettu sarja enemmän vyöllään. Tosin edellinen voitto on niinkin kaukaa kuin finaalikeväältä 1992.

Monissa ratkaisevan ottelun ennakossa on julistettu momentumia kaksi edellistä peliä voittaneelle Chicagolle ja toki kotikaukalossa ottelun pelaava Hawks saakin viimeisen vaihdon turvin pienen edun. Nähtäväksi jää, riittääkö tuo etu kääntämään valmentajien shakkimatsin Viiksen eduksi. Pelissä voi käydä ihan miten vaan, eikä Windy Cityssä ole kenelläkään enää varaa ensimmäisen pelin jälkeen nähtyyn keulimiseen. Viimeistä silausta vaille olevan comebackin jälkeen pystyy jo hieman nauramaan Chicago Tribunen kolumnille, (Myös liitetiedostona, jos sivulle ei pääse. Välillä Suomesta ei ole pystynyt lukemaan juttua.) mutta 1–3-tilanteessa juttu ei paljon naurattanut. Tuli pikemminkin ihmeteltyä jonkun 100 vuotta mestaruutta odottaneen Cubs-fanin mestaruusjulistuksia yhden otteluvoiton jälkeen. Kuvia ei tarvitse kumarrella, mutta hieman voisi osoittaa kunnioitusta vastustajalle, joka on pelannut 22 kautta putkeen pudotuspelejä.

Toivottavasti seitsemännen pelin jälkeen voi pilke silmäkulmassa soittaa Leevi and the Leavingsia. On kuitenkin ihan mahdollista, että kesäloma alkaa Noitalinna Huraan tahdissa tai Rollareiden sävelin, kuten Quenneville hauskuutti toimittajia United Centerin lehdistötilaisuudessa Rollari-suosikista kysyttäessä.

Tappio olisi tietysti pettymys hienosti sujuneen runkosarjan jälkeen. Viidennen ja kuudennen pelin taisteluvoittojen jälkeen seitsemännessä pelissä häviäminen olisi kuitenkin rehtiä saappaat jalassa kaatumista, eikä turhautuneena kesälomille lähtemistä, mikä on viime vuosina käynyt kovin tutuksi Chicagossa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Itse en tarvitse rahapeleistä mitään ylimääräistä jännitysmomenttia ottelun seuraamiseen. Ottelu jännittää jo itsessäänkin ihan tarpeeksi.

EDIT:
Lisätäänpä vielä muutama tähän sarjaan sopiva tilasto, jotka löytyivät Blackhawks Playoff Media Guidesta:

BLACKHAWKS PLAYOFF SERIES SITUATIONAL STATS (page 184)

27-10 When winning the first game of a playoff series
21-15 When splitting the first two games of a playoff series

9-19 When losing two of the first three games of a playoff series
0-11 When losing three of the first four games of a playoff series
1-19 When losing three of the first five games of a playoff series

23-48 When facing elimination in a playoff series

5-5 Game 7's
 

Liitteet

  • Blackhawks-Red Wings rivalry fades.txt
    4,5 KB · kertaa luettu: 318
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Mahdollista vitutusta lieventämään on pistetty 50 euron veto Chicagon puolesta. Vajaa 100 euroa tulee sitten sentään kipurahaa jos kausi päättyy. Ja jos ei niin kyllä 50e siitä ilosta mieluusti maksaa. Red Wings jatkaa samoilla kokoonpanoilla, ainoastaan ylivoimaan on tehty jotain muutoksia. Datsyuk, Zetterberg, Kronwall, Franzen ja Abdelkader muodostavat ensi yönä sen ykkösyv-viisikon.

Datsyuk tekee aivan varmasti maalin ensi yönä. Kaikki varmaan muistavat mm. 2011 Sharks-sarjan game sevenin kun Datsyuk yksinään hävisi Sharksille 3-2. Se oli aivan käsittämätön peli Pavelilta. Huonostihan Pavel ei ole pelannut, helvetin tehottomasti kylläkin. Osasyynsä on sillä että Franzen ei ole löytänyt sitä keväistä moodiaan enää pariin vuoteen ja on siis ollut aika lapanen näissäkin poffeissa.

Let's go Red Wings!
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Aikuisten oikeasti, kuka keksi nämä helvetin aikaerot mantereiden välille, ei terveys kestä tätä jännityksen, odotuksen ja valvomisen yhdistelmää! : )

Aina kun Detroit on tiukan paikan edessä, allekirjoittanut muistaa tämän klassikon. Hitto tostakin on jo ehtinyt vierähtämään aikaa jo 17 vuotta, niin se aikaa juoksee nopeaan. Yksi ottelu, yksi maali, mutta loistava osoitus siitä kuinka klassikoita syntyy ja kuinka voittajat jäävät elämään historiaan pitkäksi aikaa. Game 7 on rapakon takana jotain sellaista, jotain niin maagista, mitä ei Suomessa pystytä ymmärtämään oikeasti koskaan. Siinä missä Suomessa kahvipöytäkeskusteluissa nousee esiin mm. Ville Peltosen MM 95 hattrick, rapakon takana muistetaan ensin Stanley Cupin ratkaisevien finaalien sankarit ja heti perään "game 7 herot". Taas olisi sankaruutta tarjolla ensi yönä. Huikea ottelu tulossa, ei kahta sanaa, ei pienintäkään epäilystä. Yksi pelaaja on ainakin valmis tulevaan otteluun ja kantaa valkoisessa paidassa selässään numeroa 40. Game 6 oli kapteenilta sen verran heikko esitys, että nyt nähdään kaukalossa aivan uusi mies ja en pitäisi suurenakaan ihmeenä, vaikka hänet ottelun jälkeen palkittaisiin tehojen 2+1 jälkeen ottelun parhaana pelaajana.

Linkki: YouTube ja yksi komea pala Detroitin komeasta historiasta.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mahdollista vitutusta lieventämään on pistetty 50 euron veto Chicagon puolesta. Vajaa 100 euroa tulee sitten sentään kipurahaa jos kausi päättyy. Ja jos ei niin kyllä 50e siitä ilosta mieluusti maksaa.

No niin, eli jatkoilla turpaan. Kiitos taas tästäkin!
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Siellä kaikuu jo "Detroit sucks" -huudot Wrigley Fieldillä, ja Denis Savard on vieraana selostuskopissa 7th Inning Stretchiä laulamassa.

Aikamoista kiimaa. Kuvassa Denis Savard baseball-selostajakaksikon seurassa.
 

Liitteet

  • savard.jpg
    savard.jpg
    94,1 KB · kertaa luettu: 583

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olipahan melkoinen päätös tälle sarjalle. Hawks nousi haudan partaalta sarjan voittoon. Detroitilta kuitenkin uskomaton taistelu. Altavastaajina melkein yllättivät, mutta lopulta bensa loppui kesken. Silti tämä peli olisi voinut mennä Detroitillekin. Eväät syötynä ja Filppulan menettäneenäkin saivat tästä trillerin aikaiseksi. Eka puolisko pelistä oli niin haukkojen otteessa, että oli harvinaisen turvallinen olo kattoa peliä, vaikka Game 7 ja kaikkea. Sitten liike loppui kun seinään ja Detroit päästettiin rinnalle ja melkein ohi. Yksi tuomareista päätti varastaa pääosan viimeisillä minuuteilla, mutta näin haukkafanina hyvä, että se ei ratkaissut peliä. Bollandia on tullut tässä haukuttua, mutta hieno alustus Seabsin maaliin. Lisää tätä ja vähemmän idiotismia Losia vastaan sitten.

Kiitoksia Wings-faneille asiallisesta keskustelusta. Olette maineenne veroisia herrasmiehiä. Ensi kaudella sitten itään dominoimaan ja tavataan ensi keväänä finaalin merkeissä ;)
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Kyllä vituttaa, mutta ei voi mitään, parempi menee aina jatkoon. Se oli sitten lännen osalta Detroitin kulku siinä.

Kiitokset silti Red Wingseille, niin joukkueelle hienosta taistelusta kuin myös palstaveljille mukana elämisestä.

Ja onnea ja pitkää kevättä Hawks-faneille, tekee varmaan gutaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös