Chelsea FC 2014–2015

  • 57 865
  • 326

Andrew

Jäsen
Onnittelut Chelsealle! Kyllähän Chelsea on selkeästi tämän kauden paras joukkue Premier Leaguessa. Ensi kaudella odotan huikeata taistelua Manchester Unitedin kanssa. Jose Mourinho vastaan Louis Van Gaal, tähän vielä kun lisätään Manchester City, Arsenal ja mahdollisesti myös Tottenham ja Liverpool niin kivikova kausi tulossa, mutta pelataan nyt kuitenkin tämä kausi ensin loppuun.

Ensi kaudella on myös mielenkiintoista nähdä miten Chelsea pärjää Champions Leaguessa. Nykyään monet seuraomistajat arvostavat Champions Leaguen enemmän kuin Premier Leaguen. Toinen aikainen tippuminen vaikuttaisi varmasti jopa Jose Mourinhon asemaan erittäin negatiivisesti. Jos jotain negatiivista haluaa hakea Chelsean kaudesta niin se on juuri tämä pelaajien kierrättäminen. Joukkue vaikutti erittäin väsyneeltä Champions Leaguen neljännesvälierissä Paris St.Germainia vastaan. Tämä on aika uskomatonta, kun ajattelee miten kovia pelimiehiä Chelsean vaihtopenkiltä löytyy, mutta Mourinho ei tunnu heitä peluuttavan avauksessa ellei tule loukkaantumisia.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Meinasin tämän kirjoittaa jo pari viikkoa sitten, mutta jätin sen tekemättä ihan vain varmuuden vuoksi. Onnittelut siis!

Itse sanoin Chelseata kannattavalle kaverilleni jo lokakuussa, että teidän mestaruus näyttää vääjäämättömältä. Chelseasta en ole koskaan itse pitänyt, mutta pakko se on myöntää että tämä on teille ansaittu palkinto liigan ylivoimaisesti tasaisimmasta suorittamisesta.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Chelsea oli tällä kaudella aika suvereeni ja sen näkee kyllä pisteistäkin(Ok, jopa suurempi erokin voisi olla mahdollinen). Muut kärkipään porukat ovat vuorollaan jokainen sekoilleet enemmän ja vähemmän menettäen yllättäen pisteitä. Sinisten tasaisuuteen ei kukaan näistä pystynyt. Mielestäni mestaruuden siemen kuitenkin pitkälti kylvettiin siinä vaiheessa kun tiedettiin Courtoisin ja Costan saaminen sinisten rosteriin täksi kaudeksi.

Onnittelut kannusta!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo, onnittelut täältäkin. Esimerkiksi Liverpoolin peliesitykset ovat vaihdelleet lattiasta kattoon, mutta Chelsea on onnistunut välttämään nuo pohjakosketukset todella hyvin. Varmaa suorittamista läpi kauden, ja vain vaivaiset 2 tappiota 35:ssä pelissä tähän mennessä Valjusta... tosi kova saldo!!!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Onnittelut Chelskipoppoolle kannusta. Kapeahko, mutta laadukas nippu dominoi liigaa alusta loppuun. Manchesterilaisten voittokulku on katkaistu.

Ensi keväänä sitten punavalkoisten vuoro #hymiö
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Vähän kaksijakoiset fiilikset: Syksyllä Chelsean peli oli helvetin kaunista, lähes Barcamaista, keväällä taas sellaista mielikuvituksetonta, "hidasta" peliä. Se riitti tällä kertaa Valjun voittoon, mutta siihen se jäikin. Chämppärissä olisi ollut syksynlaisella pelillä mahdollisuudet vaikka kannuun, mutta iskikö sitten väsymys vai mikä, mene ja tiedä.

Positiivistä tietysti se, että Hazard viimeistään tällä kaudella lukitsi paikkansa maailman top5 pelaajana, kuin myös Courtuois molarina. Molemmat vielä niin nuoria, että sopii odottaa myös Belgian menestystä arvokisoissakin jatkossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsean aloituskokoonpano Liverpoolia vastaan: Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Filipe Luis; Mikel, Loftus-Cheek; Willian, Fabregas, Hazard; Remy

Remy tekee paluun kokoonpanoon ja nuori lupaus Loftus-Cheek pääsee suoraan avaukseen. Mikel tulee olemaan alimpana keskikentällä. Myös Zouma pääsee jälleen aloitukseen. Hyvä juttu, että Mourinho vähän kierrättää, kun Filipe Luiskin päässyt parin kuukauden tauon jälkeen avaukseen.

Vaihtarit; Beeney, Azpilicueta, Cahill, Ake, Matic, Cuadrado, Drogba

Cech päässyt huilaamaan kokonaan, liekkö mennyt juhlat pitkäksi?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tasurihan sieltä tuli ja Chelsea jatkaa kotipelien puhdasta sarjaa, ei yhtään tappiota tällä kaudella ja vielä olisi yksi matsi jäljellä Sunderlandia vastaan. Ei huono. Eilisestä pelistä jäi mieleen oikeastaan vain Loftus-Cheekin hienot otteet keskikentällä. Todella pallovarmaa työskentelyä + pelasi mukavan aggressiivisesti tilanteet loppuun, tehden useita pallonriistoja. Ihmettelen, jos ei ala tälle 19-vuotiaalle lupaukselle tulla enemmän peliaikaa ensi kaudella? Tällä kaudella saattaa päästä pelaamaan vielä molemmissa jäljellä olevissa matseissa. Kotikatsomo antoi standing ovationit, kun otettiin vaihtoon 60 minuutin kohdalla, hieno hetki nuorelle jannulle.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsea lähtee WBA:ta vastaan seuraavalla kokoonpanolla:

Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Filipe Luis; Loftus-Cheek, Matic; Remy, Fabregas, Hazard; Diego Costa
vaihtarit; Blackman, Christensen, Azpilicueta, Ake, Mikel, Cuadrado, Brown

Costa tekee paluun reilun kuukauden tauon jälkeen. Loftus-Cheek saa ansaitusti jatkaa keskikentällä. Remy pelaa Willianin paikalla oikealla laidalla ja Filipe Luis saa myös aloittaa. Zouma ja Oscar pois loukkaantumisten takia. Ivanovicille 200 ja Hazardilla 100 peli Valioliigassa. Ivanovicilla 300 kaikissa kilpailuissa Sinisten paidassa.
 

Ralph

Jäsen
Cesc Fabregas otti erittäin järkevän punaisen kortin äsken. Diego Costalla oli joku vääntö päällä West Bromwichin alueella ja siitä syntyi isompi torikokous. Fabregas seuraili tilannetta pallon kanssa vähän kauempana, kunnes päätti potkaista pallon sieltä West Bromwichin pelaajaa päähän, joka oli aivan tuomarin vieressä. Kas kun ei tuomariin osunut, siitä vasta haloo oltaisiin saatu.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Fabregas ollut muutenkin aika turisti viime kuukaudet ja nyt sitten päätti kauden tuohon punaiseen. Fiksu teko tosiaan. Turpaan tulee muutenkin oikein huolella näemmä.
 
Fabregas ollut muutenkin aika turisti viime kuukaudet ja nyt sitten päätti kauden tuohon punaiseen. Fiksu teko tosiaan. Turpaan tulee muutenkin oikein huolella näemmä.

Cesc jatkaa tuttua suorittamista eli syyskaudella koko sarjan parhaita pelaajia ja kevätkaudella pelkkä turisti. Näinhän se on mennyt aiemminkin Englannin kentillä hänellä. Tämän päiväinen kruunasi koko homman ja toisaalta kuvasti osaltaan ottelun merkitystä.
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Melkoista kuraa tuo eilinen esitys oli, joskin ymmärrettävää koska panosta pelissä tasan nolla. Pelin kuva kyllä kiteytyy varsin hyvin Cescin toimintaan, kun ei kiinnosta niin tuollaisia lopputuloksia saadaan. Hieman kyllä ihmettelin Costan paluuta avaukseen, luulisi että olisi nyt tässä vaiheessa kannattanut antaa hänen parannella vammoja ettei sitten taas uusiutuisi kesällä, ehkä miehellä itsellä oli kova hinku kentälle. Cescin peli on tosiaan mennyt alamäkeä koko kevään. Toisaalta kevään aikana tehoja on saatu laajalti, eikä oltu niin riippuvaisia Cesc-Costa-akselista, jotka alkukaudesta mättivät tehoja.

Enää yksi peli siis jäljellä, mikä saattaa olla molempien joukkueiden kannalta täysin merkityksetön, jos Sunderland onnistuu pisteenkin saamaan Arsenalilta rästipelissä (en jaksa tässä vaiheessa selvittää tie-breakeria Hullin kanssa, että onko varma säilyjä jo nyt). Tuskin sillonkaan mitään kummoisia hienouksia kentällä nähdään, joskin Jose tuskin kauden viimeistä kotipeliä haluaa hävitä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Se olisi sitten Chelsean osalta kausi 2014-15 paketissa ja kapu pääsi nostelemaan taas kannua. Ihan hyvä kausi loppujen lopuksi, vaikka PSG:lle tippuminen sieniliigassa olikin iso pettymys. Nyt sitten odottelemaan kesäkuuta ja siirtoikkunan avautumista, jotain isoa pitäisi tapahtua taas kesällä...
 

BaronFIN

Jäsen
Mourinhon tuntien olisi kiva tietää mille pelipaikalle tarvitaan parannusta? Mies kun ei rotaatiota harrasta, vaan pelipaikalle ostettavan pitäisi olla selkeästi parempi/monipuolisempi/nuorempi etc. vastaava kuin vakiintuneessa kokoonpanossa olevien.

Itse en Chelsean nykyistä avauskokoonpanoa tunne, niin en osaa sanoa selkeää heikkoutta siinä. Terryn ikä voisi olla riskitekijä, mutta kaverihan pelasi Valjussa loistavan kauden. Costan vammaherkkyys? Fabregasin pelihuumori? Siinä jotain vahvistettavaa, mutta oppiiko Mourinho rotaatiota?

Pointti on siis, että öljymiljonäärin oikkujen mukaan ei voi supertähtiä ostaa, koska silloin penkillä on entisiä huippupelaajia jämäminuuteilla ilman isompaa peliaikaa. Cech varmasti nauttii ajastaan tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Voi jumalauta mitä typeryyttä taas. Jossain thaikuissa pelatussa ystävyysottelussa Diego Costa jälleen loukkaantunut. Chelsea joutuu tätä menoa hommaamaan uuden ykkös strikerin ensi kaudeksi. Solanke oli tehnyt ottelun ainokaisen. Ensi kaudella sitten peliaikaa Sinisissä tälle akatemian vuoden pelaajalle.
 
Mourinhon tuntien olisi kiva tietää mille pelipaikalle tarvitaan parannusta? Mies kun ei rotaatiota harrasta, vaan pelipaikalle ostettavan pitäisi olla selkeästi parempi/monipuolisempi/nuorempi etc. vastaava kuin vakiintuneessa kokoonpanossa olevien.

Juuri nyt Mourinho ei tarvitsisi yhtään uutta hankintaa. Älkää ymmärtäkö väärin, tottakai rotaatioon hankitaan pelaajia, koska väkisinkin joku haluaa lähteä, jonkun sopimusta ei uusita ja niin edelleen. Kuitenkin jos tuota parasta mahdollista avauskokoonpanoa katsoo, niin yhtään selkeästi heikompaa lenkkiä sieltä ei löydy. Kesän hankinnat tulevat olemaan rotaatiohankintoja tai satsauksia tulevaisuuten. Jälkimmäiseen kategoriaan onkin jo ehditty hankkia yksi nimi kun nuori brassi Nathan hankittiin. Toisaalta kun Mou ei juuri rotaatiota tykkää harrastaa, niin nekin kymmenet miljoonat valuvat hukkaan kuten Cuadradon hankinnan osalta on nähty.

Joku kallis ja seksikäs hankinta kesällä varmaan nähdään ihan jo statussyistä, mutta jos minun pitäisi toivoa, niin vahvistaisin joukkuetta seuraavasti:
- varamaalivahti Cechin tilalle, mieluiten kokenut huippunimi, joka tyytyy sparraajan rooliin
- laitapuolustaja Ivanovicin varamieheksi
- toppari rotaatioon
- hyökkääjä rotaatioon
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Diego Costa kuulemma kärsii koti-ikävästä ja haluaa pois Englannista. Jep jep, saas nähdä mitä tästä vielä tulee?

Costan lähteminen olisi todella kova isku ensi kautta ajatellen, ihan helposti ei markkinoilta löytyisi korvaajaa. Joskin todettava, että nykyisten keskikenttäpelaajien kyvyllä rakentaa maalipaikkoja, olisi mahdollista saada ehkä vähän nimettömämmästäkin hyökkääjästä kovia tehoja irti. Jos Costa nyt päättää lähteä niin rahaa luulisi hänestä irtoavan sen verran runsaasti, että markkinoilta voisi lähteä hakemaan hyökkääjää varsin mottipäisellä summalla. Toivotaan että tähän ei tarvitse lähteä, ja nämä jutut ovat vain huhuja.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
No ei se Espanjiaan palaaminen ihan yksinkertaista ole, siirtosumma nousisi sen verran suureksi että kaiketi vain Real ja Barca ovat vaihtoehtoina (tai ehkä Athletico jos sieltä siirtyisi taas pelaajia Chelsean). Onko Realilla tai Barcalla halua hankkia Costaa kovalla siirtosummalla? Ehkä Realilla voisi olla, Barcaa vähän epäilen (vai onko Barcalla siirtopanna peräti päällä?).
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
No joo, eipä tuo sinänsä ollut mikään yllätys, että huhu oli täysi ankka. Onhan jamppa ollut heti päivästä yksi lähtien fanien suosikki. Nyt on kuitenkin kaikista tärkeintä, että pelaaja pääsee lepäämään ja saa paikat oikeasti kuntoon ensi kauden alkuun mennessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös