Chelsea FC 2014–2015

  • 58 045
  • 326

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Tästä on hyvä jatkaa, Thibaut Courtois teki uuden viisivuotisen jatkosopimuksen: http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2014/09/courtois-signs-new-deal.html
Hieno homma Chelsealle, ei tarvitse ihan hetkeen maalivahtiasioista huolehtia jos ei loukkaantumisia tule. Viimeistään ensi kesänä siis mitä todennäköisimmin Petr Cech liikkuu johonkin suuntaan. Mielenkiintoista nähdä minne suuntaa, monta hyvää pelivuotta vielä jäljellä jos motivaatiota riittää. Toisaalta miljoonat on jo tienattu. Huippuseuroissa alkaa olla monella suunnalla paikat täytetty nuoremmilla veskareilla mutta eiköhän silti joku iso seura löydy osoitteeksi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Vaikuttaisi siltä, että Diego Costa olisi pelikunnossa. Joukkueen kannalta tietysti hyvä asia, että huippuviimeistelijä pystyisi pelaamaan. Mutta pitemmällä tähtäimellä, onko järkevää, jos vamma ei ole täysin parantunut? Hazard on täysin parantanut Everton matsissa tapahtuneesta kolhustaan, mj-tauko teki hyvää. Oletettavasti Swansea vastaan lähdetään tällä kokoonpanolla:

-----------Diego Costa-------
-----------------Oscar------------
Hazard-----------------Schürrle
----------Fabregas---------------
------------------Matic-------------
Azpilicueta-Terry-Cahill-Ivanovic
-------------Courtois-------------
 
Viimeksi muokattu:

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
On toi Diego Costa kyllä naurettavan kova pelimies. On kyllä ihan justiinsa sitä lääkettä, mitä lääkäri on Chelsealle määrännyt jo jonkin aikaa. Cesc ja Eden tietty säestää tirehtööriä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
On se, seitsemän maalia neljässä ottelussa. Ja Remy säesti heti avausottelussaan yhdellä maalilla. Tehtyjä maaleja 15 tähän hätään ja maaliero +9, piikkipaikka puhtaalla pelillä luonnollisesti. Puolustus kaipaa vielä tarkkuutta, liikaa menee omiin helpoista virheistä.

Torres tarvitsi 43 ottelua 7 maaliin, Diego Costa neljä.

e. Korjattu tilastovirhe, kiitos Iker.
 
Viimeksi muokattu:

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
On toi Diego Costa kyllä naurettavan kova pelimies. On kyllä ihan justiinsa sitä lääkettä, mitä lääkäri on Chelsealle määrännyt jo jonkin aikaa. Cesc ja Eden tietty säestää tirehtööriä.

Kyllähän se näin on, mutta tuon tason keskikentällä täytyykin olla strikerina puhdas viimeistelijä tyyliin D.Costa tai Mario Gomez. Ihmeen kauan sitä Torresia piti roikottaa mukana vaikka pelityyli ei sopinut alkuunkaan Chelseaan. Ja vaikka en Mourinhosta juuri koskaan ole pitänyt noiden lapsellisten lausuntojensa takia niin onhan se nyt aika kova jätkä kun noin hyvän joukkueen rakentaa.

Ja yleensä olen tosiaan tuntenut myötähäpeää noista Mourinhon lausunnoista, mutta olihan tämä sellainen että ei voi olla nauramatta: "When you enjoy what you do, you don't lose your hair, and Guardiola is bald. He doesn't enjoy football."
 
Fabregas-Costa -connection toimii. Siinä kai tämän alkukauden tarina. Hieno toinen puoliaika eilen tahmean alun jälkeen. Pakko se on myöntää, että tuota sinistä joukkuetta on tällä kaudella vaikea voittaa. Tietysti yhtäkään huippujengiä ei olla vielä kohdattu, mutta luotto on varsin kovalla tasolla. Mourinho osaa rakentaa pelisuunnitelman vastustajan mukaan ja voidaan rakentaa bussi kuudentoista rajalle ja iskeä kovaa vastaan tai nuijia vastustaja iloisella hyökkäyspelillä. Eikä auta vaikka vastustaja tekisi avausmaalin. Mourinhon joukkue nousee aina jaloilleen ja lisää tehoja.

Tuo yllämainittu kaksikko on sellainen, joka tältä joukkueelta on puuttunut. Fabregas pääsee pelaamaan omimmalla pelipaikallaan keskikentän keskustassa ja vierellä pelaa vielä hänen ominaisuuksiaan tukeva Matic, jonka taidot jättävät tilaa Cescille rakentaa peliä. Ja Fabregasin pelaaminen taas vapauttaa Hazardille aiempaa enemmän tilaa. Nyt Hazardin ei tarvitse puskea väkisin pallon kanssa ja yrittää luoda tyhjästä yksin jotain. Sama koskee Oscaria, joka pelasi eilen mielestäni kauden parhaan pelinsä.

Ja sitten tuo Diego Costa. Voiko maalin tekeminen olla noin helppoa? Kyllä sen ainakin saa näyttämään helpolta kun on tuollaiset hyökkäyspään vaistot. Costan maalit ovat kaikki tulleet varsin helpolla, mutta jotain taikaa tuossa äijässä on. Noista helpoista paikoista Torres, Ba ja Eto'o olisivat tehneet ehkä yhteensä maalin tai pari. Jotenkin Costa vain haistaa nuo paikat ja pelaa itsensä naurettavan helppoon paikkaan kerta toisensa jälkeen. Tuo toistui eilenkin kaikissa kolmessa maalissa. Kaikki tietävät Costan vaarallisuuden kulmatilanteissa, mutta niin vain hän oli pelannut itsensä täysin vapaaksi, josta oli helppo puskea pallo maaliin. Toisessa maalissa Costa löntysteli paitsioasemassa, mutta kun pallo pelattiin syvään oli Costa hiipinyt pois paitsiosta ja taas täysin vapaaseen paikkaan, josta oli helppo viimeistellä. Kolmannessa jälleen täydellisesti ajoitettu liike linjan taakse ja pallo lähes tyhjiin Ramiresin syötön/laukauksen jatkoksi. Nuo maalit toivat jotenkin mieleen entisaikojen Ruud Van Nistelrooyn. Ja se oli kehu.

Tiistainako se kauden ensimmäisen UCL-peli oli?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tässä otteluohjelma UCL:n matseista, ei taida tulle tv:stä yhtään matsia:
17 Sept - Schalke 04 (H)
30 Sept - Sporting Lisbon (A)
21 Oct - NK Maribor (H)
5 Nov - NK Maribor (A)
25 Nov - Schalke 04 (A)
10 Dec - Sporting Lisbon (H)
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Jotenkin Costa vain haistaa nuo paikat ja pelaa itsensä naurettavan helppoon paikkaan kerta toisensa jälkeen. Tuo toistui eilenkin kaikissa kolmessa maalissa.

Costan liikkuminen pallottomana on se mikä ratkaisee. Lisäksi hän "näkee" seuraavan siirron hiukan aiemmin, kuten Ramiresin laukaus osoitti. Costa on myös aktiivinen boksin ulkopuolella ja hakee palloja alempaa. Kaikenkaikkiaan peliäly lienee se ratkaiseva ero aiempiin hyökkääjiin. Siksi se näyttää niin helpolta.
 
Tänään tuossa vajaan tunnin kuluttua vastassa SB:llä Schalke. Avaukseen tulee jonkin verran odotetusti rotaatiota. Filipe Luis nousee ensimmäistä kertaa avaukseen vasemmaksi puolustajaksi. Drogba avaa kärjessä ja Drogban takana pelaa Hazardin lisäksi Willian ja Ramires. Siinäpä ne muutokset verrattuna Swansea-peliin. Ehkä olisin odottanut Cechiä maalille, mutta Courtois jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jep, hiukan yllättäväkin veto tuo Drogba piikissä ja Luis aloittaa vasempana pakkina:

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Filipe Luis; Matic, Fabregas; Ramires, Willian, Hazard; Drogba.

Subs: Cech, Zouma, Azpilicueta, Mikel, Oscar, Remy, Diego Costa.

Säästellään selvästi City otteluun, mutta olisin kyllä odottanut Remyn pääsevän aloittamaan piikissä. Ehkä Zoumakin pääsee tänään debytoimaan Sinisissä?
 
Täysin kakkosmiehistöllä ei voi tietenkään mennä, mutta itse olisin ehdottomasti lepuuttanut Matic-Fabregas -kaksikosta ainakin jompaa kumpaa, miksei molempiakin. Hyvin olisi voitu mennä kk:n pohjalla Ramiresilla ja Mikelillä ja laittaa ylemmäs vaikkapa Salah. No kyllä Mou tietää mitä tekee.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Joo, olisi voinut enemmänkin kierrättää pelaajia, mutta Mou näytti tietävän meitä paremmin, Fabregas teki avausmaalin. Schürrlella jotqin pientä vammaa ja sen takia ei ole edes kokoonpanossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään olisi tarjolla sitten kauden ensimmäinen iso ottelu Valioliigassa, kun vastaan asettuu vieraskentällä Man City. Viime kaudella tilastot olivat loistavia näitä top-5 joukkueita vastaan, vain yksi tasuri ja loput voittoja. Mikä tulee olemaan tämän kauden trendi? Mourinho loistavana taktikkona keittää varmasti ottelukohtaiset käärmekeitot, jotta vastustaja olisi aina mahdollisimman ahtaalla. Ja suurimpana muutoksena viime kauteen on tietysti Chelsea hyökkäys, nyt sieltä löytyy vastustajille todellinen pelote Diego Costan muodossa, unohtamatta Fabregasin maagisia syöttöjä. Chelsea lähtee suosikkina tähän otteluun ja en epäile pätkääkään, etteikö voittokulku voisi saada jatkoa. Helpolla ei kumpikaan joukkue tule pisteitä saamaan, se on varma. Chelsea tulee lähtemään otteluun hyväksi havaitulla 4-3-3 taktiikalla, eli aloitus olisi kaiketi seuraava, kun Schürrle vielä toipilaana?

-----------Diego Costa-------
Hazard-------------------Willian
--------------Fabregas---------------
----------Matic--Ramires-----------
Azpilicueta-Terry-Cahill-Ivanovic
-------------Courtois-------------
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsea lähtee Aston Villaa vastaan todennäköisesti seuraavalla taktiikalla 4-2-3-1:

Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Matic, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa.

Vaihtarit: Cech, Zouma, Filipe Luis, Mikel, Schurrle, Remy, Drogba.

e. Helppo 3-0 voitto, maalintekijät; Oscar, Costa ja Willian. Piikkipaikka vankistuu, kunhan Soton tippuu kyydistä. Tässä maalit: http://www.youtube.com/watch?v=1_OFy89z2PQ
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lucas Piazon teki aika hienon vapaapotku maalin viikonloppuna Frankfurtille: http://talksport.com/football/video-chelsea-loanee-scores-spectacular-free-kick-140929116251 Hienolla maalilla aukaisi maalitilinsä.

Huomenna tulee sitten UCL-matsi töllöstä, kun Chelsea pelaa ensimmäisen vierasottelun alkulohkossa Sporting Lissabonia vastaan. Saas nähdä, onko Drogba jälleen kerran avauksessa, itse veikkaan Remyn pääsevän aloittamaan. Diego Costa ei ole edelleenkään sellaisessa kondiksessa, että voisi pelata kaksi matsia viikossa ja varsinkin näin lyhyellä levolla. Muuten, joukkue pitäisi olla terve.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään pelataan jälleen sieniliigaa. Didier Drogba ei matkannut joukkueen mukana Portugaliin. Diego Costa on Mourinhon mukaan aloituksessa, tässä otetaan riski. Ramires on lievän nivusvamman takia myös kotona. Muuten ei pitäisi olla mitään kummallista. Veikkailen aloituskokoonpano olevan seuraavanlainen; Courtois, Luis, Terry, Cahill, Ivanovic, Matic, Fabregas, Hazard, Oscar, Schürrle ja Costa.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsea teki tänään sen, mitä olettaa saattoi, oli huomattavasti parempi kuin Arsenal ja otti kliinisen 2-0 voiton. Piikkipaikka viiden pisteen erolla Cityyn, hyvä aika lähteä mj-tauolle. Diego Costan maali Fabregasin maagisesta syötöstä oli jälleen sellaista taidetta, mikä pistää hymyilyttämään. Courtois:n loukkaantuminen ottelun alussa pisti säikäyttämään, tuli flashbackit Cech:n loukkaantumisesta. Varsinkin, kun Courtois:n korvasta tuli verta hiukan tapahtuman jälkeen, jonka johdosta hänet otettiin kentältä pois ja toimitettiin sairaalaan tutkimuksiin. Diagnoosina oli aivotärähdys, toivottavasti tekee paluun mahd. pian.

Ottelussa nähtiin aika rumia taklauksia, yksi törkeimmistä oli, kun tusina-Welbeck yritti katkaista Fabregasin nilkan pulkkataklauksellaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt kun on jälleen saatu todistaa Suomen maajoukkueen epäonnistumiset maajoukkuetauolla, niin on aika siirtyä laatufudiksen pariin. Chelsea pelaa tänään vierasmatsin Crystal Palacea vastaan. Viime kaudella ottelut menivät tiukalle, mutta tällä kaudella en usko vastaavaa tapahtuvan. Diego Costa onnistui vihdoin maalinteossa myös Espanjan paidassa, mutta onneksi Sinisissä ruuti on ollut kuivempaa ja tänään tullaan näkemään jatkoa dominoinnille Fabregasin maagisella säestyksellä. Mj-tauolla tuli kuitenkin pieni kolhu, mutta uskon Costan olevan aloituksessa. Todennäköinen aloituskokoonpano olisi seuraava:

-----------Diego Costa-------
-------------Oscar---------------
Hazard-------------------Willian
----------Matic--Fabregas-----------
Azpilicueta-Terry-Cahill-Ivanovic
-------------Courtois-------------

Joukkueella ei ole sen suurempia loukkaantumis huolia, Ramires potee vielä nivustaan? Muuten ei pitäisi olla mitään.

e. Costa 2-3 viikkoa pois, kiitos mursu. Remy tänään aloituksessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsea lähtee seuraavalla kokoonpanolla Mariboria vastaan:

--------------Remy-------
-------------Oscar---------------
Hazard-----------------Willian
--------Matic--Fabregas-----------
Luis-Terry-Zouma-Ivanovic
-------------Cech-------------

Zouma pääsee pitkästä aikaa pelaamaan, viimeksi oli kentällä Liiga cupin matsissa. Cech odotetusti maalissa ja Luis vasempana pakkina. Luis tulee saamaan enemmän peliaikaa muutenkin, kun Azpilicueta otti suoran punaisen Valioliigassa viime lauantaina. Ramires edelleen loukkaantuneena ja Schürrle sairaana, Diego Costa myös luonnollisesti pois.

e. Remy teki maalin ja nilkutti tämän jälkeen vaihtoon. Chelsealla yksi terve hyökkääjä jäljellä, uupeta mahtavaa ja viikonloppuna vastassa ManU.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsea otti tyylipuhtaan 6-0 voiton Mariborista, joka oli samalla seuran suurin voitto kyseisessä turnauksessa. Jobin postia tuli Remyn loukkaantumisen muodossa, todennäköisesti nivunen paukahti heti avausmaalin jälkeen. Ei ole helppo tilanne, kun Diego Costa potee takareisi vammaa. Chelsealla ainoastaan Drogba terveenä ja sunnuntaina vastassa ManU. Tosin, heidän puolustuksensa on niin reikäjuustoa, ettei siinä välttämättä kummoista hyökkäyspeliä vaadita maalintekoon ;) Ja kyllähän legenda vielä osaa laittaa palloa rysään, ei siinä mitään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään sitten vierasmatsi Old Traffordilla ja vastassa ailahtelevasti pelannut ManU. Nyt olisi hieno sauma ottaa hiukan kaulaa sarjataulukossa, kun suurin uhka mestaruudelle meni kompastumaan West Hamiin eilen Lontoossa. Chelsealla on loukkaantumishuolia hyökkääjien osalta, Remy on poissa maaottelutaukoon asti nivusvamman takia ja Diego Costa potee edelleenkin takareisivammaa (on pieni mahdollisuus pelaamiselle tänään, häviävän pieni). Näin ollen, DD tulee aloittamaan piikissä. Muilta osin, Ramiresin, Schürrlen ja Mikelin pitäisi olla pelikuntoisia, joskin aloittavat penkillä. Filipe Luis pelaa vasempana pakkina, koska Azpilicueta on pelikiellossa seuraavat kolme Valioliiga peliä suoran punaisen kortin takia.

Tässä todennäköinen aloituskokoonpano; Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Luis; Matic, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Drogba
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Näin kummallisen enneunen. Chelsea voittaa tämän pelin 2-0. Maalintekijöinä on Fabregas ja Ramires.

Saa ottaa talteen mutta älkää kuitenkaan koko omaisuutta lyökö veikkaukselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös