olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Dallas-pelissä ei pelin paremmasta tiimistä ollut mitään epäselvyyttä. Vaikka ukkoja tippui rosterista kuin kärpäsiä, käytännössä kaikki ketjukoostumukset saivat painettua pelin Dallasin päätyyn. Se on kova saavutus tämän kauden Starsia vastaan ja kertoo jotain Hurricanesin valmennuksen kyvykkyydestä.

Kauden ehkä positiivisin "yllätys" on ollut Trochekin pelaaminen. Todella vaisun hurrikaaniavauksen jälkeen mies on ajoittain näyttänyt hyvältä 2. sentteriltä!
 
The world is done,
Aurora gone

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Mrazekille taisi käydä kohtuullisen kehnosti, kun McCormick ajautui päälle heti alussa. Telkkarista katsottuna näytti rannevammalta, eli pari kuukautta saikkua. Karma kosti McCormickille Comeaun hahmossa, oisko sitten olkapää sijoiltaan tai jotain. Onko Tuo Comeau sitten niin ikävästi ennenkin taklaillut Hurricaneja, kun kommentaattori veti Mertaranta-vaihteen päälle taklauksen jälkeen. Mun mielestä ihan puhdas niitti. Eipä siitä jäähyäkään tullut.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

rpeez

Jäsen
Onko Tuo Comeau sitten niin ikävästi ennenkin taklaillut Hurricaneja, kun kommentaattori veti Mertaranta-vaihteen päälle taklauksen jälkeen.
Minä tulkitsin sen tarkoittavan Comeauta yleisesti, onhan hän muistaakseni aina ollut tuollainen hieman ylikovaa päälle ajeleva tapaus.
 

M10

Jäsen
Minä tulkitsin sen tarkoittavan Comeauta yleisesti, onhan hän muistaakseni aina ollut tuollainen hieman ylikovaa päälle ajeleva tapaus.
Color kommentaattori taisi nimenomaan mainita, että Comeaulla olisi historiaa likaisista taklauksista nimenomaan Hurricanes-pelaajia kohtaan. Voihan se ollakin, mutta vähän vaikutti homerselostajan tunteikkaalta hölinältä. Tuo viime yön niittihän oli ihan puhdas, niin kuin Comeaun pommit yleensä. Kovaahan se toki ajaa eikä paljon jarruttele.
 
OOO
OO

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Kolme peliä viime syksyn finaalisteja vastaan, ilman Slavin/Teräväinen/Foegele/Martinook/Fast -viisikkoa ja pisteet 6/6. Ei huono. Kuuden ottelun jälkeen niin tuttua edellisiltä kausilta...viihdyttävää, ajoittain täydellistä dominointia, mutta samalla edelleen niin helposti haavoittuvaa.

Mrazekin loukkaantuminen oli erittäin valitettava tapaus. Mrazek/Reimer -tandemilla homma olisi voinut toimia, mutta onko Reimerista kantamaan vastuu ykkösenä? Kakkosmaalivahdiksi nousseen Nedeljkovicin edellisestä pelistä on puolestaan jo kohta vuosi aikaa, joten Nedin pelituntuma on olematon. Tiivis ottelutahti onneksi kertonee vastauksen hyvinkin nopeasti tähän.

Twitteristä löytyy tuollainen kuva...Kevennykseksi: Onneksi Mr. Svechnikov pysyi kuitenkin järkevän ajattelun puolella...

 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Onko mitän julkaistu Teräväisen ja muiden covid-listalla olevien paluusta?
Eilisen perusteella Teräväinen, Foegele ja Martinook olisivat luultavammin kokoonpanossa Chicagoa vastaan jo tänään. Fast puolestaan ainoa tällä hetkellä covid-listalla oleva Canes-pelaaja.

Rempal, Shore ja Keane lähetettiin eilen takaisin AHLään, missä kauden pitäisi startata Wolvesin osalta 5.päivä. Bibeau nousee varmaankin NHL:ään (taxiin) kolmosmaalivahdiksi, kun sellainenhan tällä kaudella pitää olla mukana. Siirtely sinällään helppoa tällä hetkellä, kun Carolina pelaa seuraavat pelinsä Chicagossa, missä myös farmi nykyään sijaitsee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Näyttää siltä, että yllä olevan kolmikon lisäksi myös Slavin palaa jo nyt kokoonpanoon. Bean ja Lorentz siirtyvät puolestaan takaisin taksiryhmään, mihin myös tosiaan Bibeau nostettiin tänään AHL:stä.

Alustavassa kokoonpanossa tietysti pistää silmään tuo Svechnikovin paikka Staalin kentässä. Ehkä tuolla haetaan ainakin nyt vieraspeleissä sitä, ettei kaikkia munia laitettaisi samaan koriin. Ainoa edellisistä peleistä säilynyt koostumus olisi tuo kakkoskenttä. Toisaalta koronakaranteenista palanneiden pelikunto on tietysti pieni arvoitus, joten vaihdokset siltäkin osin hyvin mahdollisia.

McGinn - Aho - Teräväinen
Niederreiter - Trocheck - Necas
Svechnikov - Staal - Foegele
Dzingel - Geekie - Martinook

Slavin - Hamilton
Skjei - Pesce
Gardiner - Fleury

Reimer
Nedeljkovic
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Eipä siinä kauan mennyt. Toisaalta mikään yllätyshän Willyn paluu Canesin palkkalistoille ei todellakaan ole. Mielenkiintoisella tittelillä on miestä kuitenkin lyöty: "Special Advisor to the General Manager".

Lisää tarinointia aiheesta:
Williams Eager to Learn in Canes Front Office

mistä löytyy myös Don Waddellin suunnitelma Williamsin varalle:

"I want to put him into the first contract negotiation I can so I can show him all the pain him and his agent put me through," he joked.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Mikäs on Necasin tilanne sen pahannäköisen loukin jälkeen?
 
– En koskaan myy Jokereita, koska sitä omat lapseni eivät antaisi ikinä anteeksi, Harkimo vakuutteli.

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Mikäs on Necasin tilanne sen pahannäköisen loukin jälkeen?
Mitään sen virallisempaa ei ole kaiketi kuulunut kuin mitä tuo alla oleva Brind'Amourin kommentti lauantailta. Tyypillisen epämääräistä.

Brind’Amour, asked Saturday if Necas was in the concussion protocol, said, “He’s going to be out for a little while but I don’t think it’s going to be very long. I’m not really sure what they’re calling it but we’re definitely keeping him out here for a little while.”

Linkki N&O:n artkkeliin: https://www.newsobserver.com/sports/nhl/carolina-hurricanes/article249060495.html

Eli toivottavasti tämä olisi sellainen "näytti pahemmalta kuin lopulta oli" -tilanne. Pelejä on kuitenkin tulossa niin tiuhaan, että äkkiä jää monta välistä. Kunhan nuo koronakaranteenissa olleet saisivat nyt mahdollisimman pian karistettua ruosteensa pois.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Necas sai sen verran mojovan tällin, että poissaolo voi olla pitkä. Toivotaan, että ei ole.
Necas ollut keskiviikkona treeneissä ilman kontaktia tunnustelemassa.
 
– En koskaan myy Jokereita, koska sitä omat lapseni eivät antaisi ikinä anteeksi, Harkimo vakuutteli.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Muutama sananen ja numero alkukaudesta...

11 ottelua ja 8 voittoa. Kuulostaa hyvältä. Mutta oikeastaan ensimmäistä Detroit-peliä (missä maalinteko tökki pahasti) ja ensimmäistä Dallas-peliä lukuunottamatta ottelut ovat olleet hyvinkin tiukkoja. Pelaaminen on ollut yllättäenkin aikamoista hakemista, vaikka kokoonpano pysyi viime kaudesta lähes muuttumattomana. Olisiko nyt sitten päästy jo sille tasolle, että hyvä joukkue kaivaa voitot huonommallakin pelillä?

Kapteeni Jordan Staal on toki aina tehnyt kentällä paljon niitä näkymättömämpiä pieniä asioita käsittämättömän hyvin, mutta jos unohdetaan toissa vuoden playoffit, niin siitä on kyllä useita, useita vuosia, kun Staal on pelannut tällaisella tasolla kuin nyt. Tuollaista kokonaisvaltaista kapteenia Carolina tarvitsee. Eilen tuli muuten kapteenille täyteen 300 runkosarjapistettä Canes-paidassa.

"Secondary scoring" on toiminut tähän mennessä muutoinkin viime kautta paremmin. Jordan Staal tosiaan 9 ottelussa 11 pistettä (3+8). Lisäksi mm. Niederreiter 6 maalia ja McGinn 5 maalia (4 ottelun maaliputki menossa). Staalin lisäksi 11 pisteeseen ovat päässeet myös ne keneltä tehoja tällä kaudella odotetaankin, eli Trocheck (6+5), Svechnikov (6+5) ja Aho (3+8).

Tuosta puuttuu tietysti Teuvo Teräväinen, joka keräsi kyllä kaksi syöttöpistettä kauden ensimmäisessä pelissä, mutta sen jälkeen tuli koronat ja nyt jo aika karmeat 7 ottelua ilman pistettäkään. Pelaaminen ehkä kuitenkin hieman parempaa koko ajan, mutta lopulta TT on niitä, joilta odotetaan ratkaisuja myös hyökkäyspäädyssä. Valitettavasti myös muut koronakaranteenilaiset (Staalia lukuunottamatta) ovat olleet kaukana parhaimmastaan. Slavin on varmaan tehnyt nyt paluun jälkeen epä-slavinmaisia tekoja enemmän kuin aiemmissa lähes 400 ottelussaan yhteensä. Foegele ja Martinook alkavat olemaan jo lähempänä, mutta varsinkin Fastille toivoisi äkkiä onnistumisia.

Brett Pesce sai melkein vuoden rauhassa kuntouttaa olkapäänsä, ja tekeminen näyttää taas todella hyvältä. Onnistumisten myötä näkee myös kun itseluottamus kasvaa peli peliltä.

Covid19-listalla ei tällä hetkellä enää ketään. Muutoin loukkaantuneista Trocheck palasi yhden ottelun "alavartalovamman" jälkeen takaisin kokoonpanoon, Necas toivottavasti tekee saman pian (on jo joukkueen mukana Dallasissa) ja Mrazek yllätti peukalo-operaation jälkeen ilmestymällä jäälle jo eilen.

James Reimer on saanut paljon paskaa niskaansa, mutta ainakin voittoprosentti Carolinassa on ihan vaikuttava. Runkosarjassa lukemat 20-7-2, mitä voi näppärästi vielä parantaa ottamalla pois viime kauden alun neljän tappion putki, jolloin viimeisimmät ottelut lukemin 18-3-2. Playoffit mukaan, niin 20-4-2. Tällä kaudella muut seurattavat luvut eivät ole kummoisia, mutta jälleen jotenkin 7 ottelusta 6 voittoa.

Chicago Wolves on aloittanut AHL-kauden neljällä voitolla. Tämän kauden kun farmi jaetaan Nashvillen kanssa, niin ainoastaan muutamat Carolinan pelaajat ovat päässeet kentällä kaikissa neljässä ottelussa. Viime kesän ykkösvaraus Seth Jarvis on iskenyt maalin jokaisessa pelissä ja johtaa niin Wolvesin kuin koko AHL:n pistepörssiä tehoilla 4+2. Osa joukkueista ei tosin ole vielä edes aloittanut tätä erikoista kautta. Toinen tulokas David Cotton pääsi puolestaan tällä viikolla pelaamaan ja teki eilen uransa toisessa AHL-ottelussaan komeat pisteet 2+1. Jarvisin lisäksi myös muutkin "juniori-ikäiset" tulokkaat, eli Jamieson Rees (1+1) ja Ryan Suzuki (0+2) ovat olleet mukavan valmiita AHL-kaukaloihin. Hyökkäyksen osalta vaikuttaa siis hyvinkin lupaavalta.
 

Myrkky

Jäsen
En voi välttyä ajatukselta, että Teukan tehot kärsii, siitä,, ettei pääse paljon pelaamaan Ahon kanssa. Kundeilla oli melkoista kemiaa keskenään ja nyt kun Aho on enimmäkseen pelannut Duclairin ja Svechnikovin kanssa ja Teukka on joutunut hakemaan paikkaansa kakkos/kolmosketjusta, niin vaikeeta on. Teukka on toki hieno pelaaja, mutta väkisinkin menee aikaa päästä ketjukaverien kanssa samalle aaltopituudelle. Ja kaveritkin on vaihtunut tiuhaan ympärillä. Sinänsä mielestäni Carolinalla on tasaisempi hyökkäysrosteri nyt kuin aikaisemmin.
EDIT: Siis Duclair EI tietenkään pelaa Carolinassa, eikä Ahon kanssa. Sorry... :)
 
Viimeksi muokattu:

Filari

Jäsen
En voi välttyä ajatukselta, että Teukan tehot kärsii, siitä,, ettei pääse paljon pelaamaan Ahon kanssa. Kundeilla oli melkoista kemiaa keskenään ja nyt kun Aho on enimmäkseen pelannut Duclairin ja Svechnikovin kanssa ja Teukka on joutunut hakemaan paikkaansa kakkos/kolmosketjusta, niin vaikeeta on. Teukka on toki hieno pelaaja, mutta väkisinkin menee aikaa päästä ketjukaverien kanssa samalle aaltopituudelle. Ja kaveritkin on vaihtunut tiuhaan ympärillä. Sinänsä mielestäni Carolinalla on tasaisempi hyökkäysrosteri nyt kuin aikaisemmin.
Ei kai se Duclairin kanssa sentään ole pelannut. Kyllä Teuvo sieltä vielä tulee, on ollut tukkoista koronan jälkeen, kenties siellä vielä on ollut pidempään jotain jälkivaivaa. Minusta Teuvolla ei ole sitä ongelmaa päästä muiden kanssa samalle sivulle vaan muilla on vaikeuksia päästä Teuvon aivoituksiin mukaan, Ahon kanssa kemia kohtaa, koska molempien hockey IQ erittäin korkealla.

Eikö Teuvo viime pelissä ollut jo Ahon rinnalla. Kyllä se siitä lähtee ja kunhan pääsee takaisin ykkösyv niin pisteitäkin alkaa valumaan.
 

Myrkky

Jäsen
Minusta Teuvolla ei ole sitä ongelmaa päästä muiden kanssa samalle sivulle vaan muilla on vaikeuksia päästä Teuvon aivoituksiin mukaan, Ahon kanssa kemia kohtaa, koska molempien hockey IQ erittäin korkealla
Juu, tästä ihan samaa mieltä. Mutta yhteinen sävel pitäis löytyä, riippumatta siitä, ”kenen ongelma” se on.
 

Myrkky

Jäsen
No, toivottavasti tuli viihdettä palstalle :) Syytän näitä saakelin katseluaikoja kahen-kolmen välillä yöllä. Ja sit vielä pompin matsista toiseen.

no pointti oli, ettei Teukka oo päässy vakituisesti Ahon viereen vielä. Toivottavasti pääsis jo, niinkuin tossa aiemmin @Filari sanoi.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Sitähän voidaan vaan arvailla mistä Teräväisen normaalia heikommat otteet johtuvat. Mutta oli kuitenkin aivan hyvä kauden avauspeleissä Detroitia vastaan, sitten iski korona, karanteeni Nashvillessä, ja sen jälkeen on ollut selvästi vaisumpaa. Samaa on ollut havaittavissa tosiaan muutaman muunkin koronaprotokollassa olleen osalta. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, ja hyökkäyspäädyssä niitä onnistumisia ei ole nyt tullut. Mutta eiköhän se siitä vielä lähde kulkemaan edelliskausien malliin, Ahon kanssa tai ilman.

Teräväinen on tällä kaudella tasakentällisin pelannut Ahon kanssa/ilman Ahoa prosenteissa n. 65/35. Viime kaudella samaiset lukemat n. 75/25 ja sitä edellisellä n. 57/43. Viime pelissä Dallasia vastaan kyseinen kaksikko pelasi tosiaan Martinookin kanssa tasakentällisin. Ykkösylivoima on toiminut kuitenkin nykyisellä koostumuksellaan (Svechnikov/Aho/Staal/Trocheck/Hamilton) sen verran mukavasti, että se saanee pysyä ainakin hetken samana. Alivoimalla Aho/Teräväinen on toki se "kakkoskoostumus" Staal/McGinn -kaksikon jälkeen.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Cedric Paquetten viime päivät:Paquette tosiaan ajeli Ottawasta Raleighin, ja pystyy siis koronasääntöjenkin mukaan olemaan jo tänään pelaavassa kokoonpanossa. Ottaa myös odotetusti paikan Martinookin ja Fastin keskeltä neloskentästä.

Pari muutakin muutosta edelliseen peliin: Jake Bean nousee Haydn Fleuryn tilalle kokoonpanoon ja James Reimer aloittaa maalilla.

Alex Galchenyuk jäi vielä waiverien ajaksi Kanadaan, mutta kun läpi meni, niin suuntaa seuraavaksi Chicago Wolvesiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy