Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Avataanpas Carolinallekin uusi kausiketju sopimustilannekoosteen kera. Muutosten kesä on alkanut; Ronnie Francis otti ohjat ja ensi töikseen erotti koko Kirk Mullerin johtaman valmennustiimin, lukuunottamatta tietysti Rod Brind'Amouria. Uusi valmennustiimi on siis hakusessa, ja yksi nimi nousee varmasti esiin kaikissa arvioissa; ex-kapteenimme, Kevin Dineen. Mutta valinnanvaraa tuntuu löytyvän aikamoisen hyvin tänä kesänä. Uusi päävalmentaja olisi tarkoitus saada mukaan ennen draftia.

Alla siis listattuna kaikki sopimukset + kesän aikana vapaiksi tulevat. Samalla pitää muistaa, että ennen ensi kauden alkua voi joukkue näyttää hyvinkin erilaiselta. Francis ja Vellucci haluavat muuttaa liian monta vuotta rämpineen joukkueen suunnan, eikä yksikään pelaaja ole "turvassa"...


(Tummennetut yksisuuntaisilla sopimuksilla, lukemat caphittejä)

Maalivahdit:

Cam Ward - 6,300,000 (2016)
Anton Khuodobin - 2,250,000 (2016)

Daniel Altshuller - 728,333 (2017)
UFA: Justin Peters
RFA: Mike Murphy

Puolustajat:

Justin Faulk - 4,833,333 (2020)
John-Michael Liles - 3,875,000 (2016)
Andrej Sekera - 2,750,000 (2015)
Jay Harrison - 1,500,000 (2016)

Ryan Murphy - 863,333 (2016)
Danny Biega - 755,000 (2016)
Keegan Lowe - 738,333 (2016)
Trevor Carrick - 675,000 (2017)
Dennis Robertson - 622,500 (2016)
Austin Levi - 608,333 (2015)
Beau Schmitz - 558,333 (2015)
UFA: Ron Hainsey, Brett Bellemore, Mike Komisarek, Joni Pitkänen, Mark Flood, Matt Corrente
RFA: Michal Jordan, Rasmus Rissanen, Tommi Kivistö

Hyökkääjät:

Eric Staal - 8,250,000 (2016)
Alexander Semin - 7,000,000 (2018)
Jordan Staal - 6,000,000 (2023)
Jeff Skinner - 5,725,000 (2019)

Elias Lindholm - 925,000 (2016)
Patrick Dwyer - 900,000 (2015)
Phil Di Giuseppe - 817,500 (2017)
Brock McGinn - 811,667 (2017)
Brendan Woods - 725,000 (2016)
Victor Rask - 680,833 (2016)
Patrick Brown - 662,500 (2016)
Carter Sandlak - 595,000 (2017)
Sergey Tolchinsky - 591,667 (2017)
Brody Sutter - 576,667 (2015)
Riley Nash - 575,000 (2015)
UFA: Manny Malhotra, Radek Dvorak, Brett Sutter, Chris Terry, Nicolas Blanchard
RFA: Jiri Tlusty, Nathan Gerbe, Andrei Loktionov, Drayson Bowman, Zach Boychuk, Aaron Palushaj, Greg Nemisz, Justin Shugg, Jared Staal, Kellan Tochkin
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Itse olisin valmis melko radikaaleihinkin uudistuksiin joukkueen rungon suhteen, koska jotenkin on ollut aistittavissa sellaista elähtynyttä meininkiä viimekausina. Intohimon puutetta? Ongelma on, että ne liikuteltavat suuret palaset (E.Staal, Ward, Semin) nostavat sen verran hirveää palkkaa, että markkina-arvohan siitä kärsii.

Suojelukohteitakin on minulla muutama.
- J. Faulk on vain liian hyvä, että häntä kannattaisi treidata. Varsinkin kun löytyy pitkä kiinnitys ja kehityskäyrä osoittaa ylöspäin.
- A. Sekera muodostaa edellämainitun kanssa pakiston kovan ytimen ensikaudella. Kuka olisi uskonut, että Sekera pelaa noin loistavan kauden? Ja palkka on kohtuullinen.
- Faulkin lisäksi nuoret Skinner(jo vakiintunut tähti-status), Lindholm ja Murphy saisivat mielellään jäädä, mutta toisaalta osana jättitreidiä voi mennä kirjaimellisesti kuka tahansa.

Organisaatiolle kunnon kesätuuletus ja rosterissa piilevä potentiaali käyttöön. Tulee olemaan mielenkiintoisin kesä pitkään aikaan!
 
The world is done,
Aurora gone

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vähän puskista tuli Petersin sainaus itselleni. Ensimmäinen ajatus oli, että oikeasta organisaatiosta rekrytoitiin... Olisikohan jollain palstan Detroit-fanilla heittää jotain ajatuksia Carolinan uudesta päävalmentajasta?
 
The world is done,
Aurora gone

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vähän puskista tuli Petersin sainaus itselleni. Ensimmäinen ajatus oli, että oikeasta organisaatiosta rekrytoitiin... Olisikohan jollain palstan Detroit-fanilla heittää jotain ajatuksia Carolinan uudesta päävalmentajasta?
Samoin yllätti myös tämä signaus. Bill Peters jäi itsellenikin vähän tuntemattomaksi pienemmän roolinsa takia, mutta mies vastasi Red Wingsissä lähinnä puolustuksen peluuttamisesta ja alivoimapelistä. Peters oli vanha Mike Babcockin tuttu Spokane Chiefsin WHL-ajoilta 90-luvulta, jossa Peters aloitti valmentajanuransa Babcockin apuvalkkuna.

Babcock ei Spokanessa koskaan mestaruutta voittanut (hävisi WHL-finaalit kahdesti), mutta Peters siinä onnistui 6 vuotta sitten. Joukkueen johtava pelaaja oli muuten Drayson Bowman, joten hän ottanee Petersin tulon ilolla vastaan.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Sama juttu, jonka laitoin myös NHL Draft -ketjuun:

Chip Alexander ‏@ice_chip 3 min

While saying no major trades, Francis said Canes could potentially move down from 7th pick in first round. "I do not see us moving up."

Tällaista Twitterissä. Carolina tuskin siis tekee isoja liikkeitä NHL-draftin aikana, mutta saattaa treidata alaspäin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Hurricanes varasi seitsemännellä varausvuorollaan yllättäen puolustajan kun Raleighiin matkaa Haydn Fleury WHL:stä. Vaikuttaa niin perusvarmalta valinnalta kuin nyt puolustajaa varatessa voi odottaa. Varmasti ainakin osittain joukkueen tarpeet painoivat vaakakupissa jonkin verran tätä valintaa tehdessä, sillä muutaman pykälän aikaisemmin Fleury meni verrattuna ennakoihin.

Haydn Fleury 2013-2014 WHL Highlights - YouTube

Iso, hyvin liikkuva, fyysinen ja todella tulinen rannari. Pelisilmässäkään ei näyttäisi olevan suurempaa moittimista hailait-videon perusteella. Hyvältä näyttää, vaikka täytyy tunnustaa, että yhtään kokonaista peliä en ole pojalta nähnyt.

Jotain treidiä olisin odottanut, mutta ei. Ehkä tänään?
 
The world is done,
Aurora gone

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Carolinan muut pickit:

2. kierros: Alex Nedeljkovic, MV, OHL. Ei suurin maalivahti, mutta rankattu tämän vuoden top 3:n useidenkin toimistojen puolesta. Hyvät tilastot ja ns. tarpeeseen valittu pelaaja tämäkin.

3. kierros: Warren Foegele, St. Andrew's College. Foegele oli huomion kohteena pitkin kautta ja tekikin älyttömiä pisteitä CAHS:ssa (52 peliä, 58 maalia). Isohko ja hyvällä maalivaistolla varustettu pelaaja ei kuitenkaan noussut ranking-listoilla erityisen korkealle jostain syystä. Kolmoskierroksen varaukseksi ihan hyvä haku ja potentiaalia on.

4. kierros: Wesleyn poika (OHL) ja Lucas Wallmark (SHL). Ensimmäinen näistä lienee se Plymouth-varaus ja Glenin perheen ilostuttamispick, vaikka eihän puolustajista koskaan tiedä... Iso stay at home-pakki. Lucas Wallmark puolestaan oli minun mielestäni loistava haku neljänneltä kierrokselta. Yli-ikäinen kyllä, mutta ainakin WJC:ssä pisti kovastikin silmään kiekonkäsittelytaidoillaan, nopeudellaan ja peliälyllään. Siitä Lindholmille kaveriksi.

5. kierros: Clark Bishop, QMJHL. Potentiaalinen alempien ketjujen työmyyrä, jolla voi hyvinkin olla tulevaisuus NHL:ssä rouhijaosastolla. Hyvä luistelija.

Ja kuten tiedettyä, ei treidejä. Ei yhtä ainutta.
 
The world is done,
Aurora gone

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vähän yksinpuheluksi menee, mutta Carolinan siirrot tähän mennessä:

Drew MacIntyre, AHL:n parhaisiin maalivahteihin lukeutuva 31-vuotias kanadalainen teki juuri sopimuksen Carolinan kanssa. Lienee lähtökohtaisesti 3. mokke ja nousee kokoonpanoon tarvittaessa.

Brad Malone, toinen syvyyshankinta (ei SE Malone). 1-suuntainen sopimus (650k), eli sainattiin nimenomaan Hurricanesiin.

Wuhuu!
 
The world is done,
Aurora gone

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Vaisua on kieltämättä Hurricanesissa. Vähän kyllä varoiteltiin, että merkittäviä liikkeitä ei olla tekemässä. Mutta tuskin olen kovin väärässä, jos sanon, että tähänastiaset siirrot eivät juurikaan vahvista joukkuetta. Jos tilanne ei muutu, voidaan Carolinassa playoffit ja niissä menestyminen unohtaa. Se vaatisi todella suurta parannusta, ennen kaikkea puolustuspelissä. Ei tuo aivan mahdotonta kuitenkaan ole. Silti parempia vahvistuksia kaivataan ilman muuta.

Näyttää siltä, ettei hyvältä näytä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Mutta tuskin olen kovin väärässä, jos sanon, että tähänastiaset siirrot eivät juurikaan vahvista joukkuetta. Jos tilanne ei muutu, voidaan Carolinassa playoffit ja niissä menestyminen unohtaa. Se vaatisi todella suurta parannusta, ennen kaikkea puolustuspelissä. Ei tuo aivan mahdotonta kuitenkaan ole. Silti parempia vahvistuksia kaivataan ilman muuta.
No nythän niitä vahvitstuksia alkaa satelemaan, Timmy Gleason - oliko tämä yllätys kenellekään? - takaisin ja neloseen aloituksia rouhimaan Jay McClement.

Vakavasti ottaen, kyllähän Carolinan paha ontuminen osittain on mysteeri, joka ei johdu pelkästä heikosta rosterista. Periaatteessa viimekauden nimilista on sellainen, jolla pitäisi olla mahdollisuuksia pudotuspelipaikasta taisteluun. Jotain oli kuitenkin aina pielessä, maalivahtipeli kusi, puolustuspelaaminen kusi tai sitten ei laitettu mistään maalipaikasta sisään. Välillä olin aistivinani joukkueesta ilotonta pelifiilistä.

Oikeastaan juuri tämän viimeksimainitun takia olisin toivonut kunnon tuuletusta organisaatiossa. Ilmeisesti joukkueessa kuitenkin ajatellaan "kattotason" uudelleenjärjestämisen riittävän, koska vain siellähän sitä siivousta on käytännössä tehty.
 
The world is done,
Aurora gone

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Johtoporras ja valmennus on tosiaan mennyt hyvin pitkälti uusiksi, joten toivotaan että sieltä tulisi selviä piristäviä vaikutuksia tulevaisuuden Carolinaan.

Manny Malhotra, Justin Peters ja Brett Sutter ovat vaihtaneet maisemaa. Jay McClement, Drew MacIntyre ja Brad Malone ovat tulleet korvaamaan. Lisäksi Tim Gleason palaa takaisin ja korvaa Brett Bellemoren, joka hinnoitteli ja kestoitti itsensä ulos Carolinan suunnitelmista. Ron Hainsey (3v), Nathan Gerbe (2v), Jiri Tlusty (1v), Zach Boychuk (1v), Chris Terry (1v) ja Greg Nemisz (1v) saivat hinnoiltaan ihan sopivat sopimukset. Ei valittamista jatkajien osalta. Eli hyvin pitkälti samalla joukkueella lähdetään aloittamaan seuraavaa kauttakin.

Andrei Loktionov jäi ilman QO-tajousta, joten nyt saattaisi olla Zach Boychukin viimeinen mahdollisuus murtautua NHL:ään. Jos ei sitten Brock McGinn tai joku muu osoita olevansa jo NHL-tasolla.

Draft oli lopulta aika odotettu. Toivottavasti Haydn Fleurysta kasvaa puolustuksen johtohahmo Justin Faulkin rinnalle. Mike Velluccille hyvin tutun Plymouth-kaksikon varaaminen ei myöskään ollut suuri yllätys; Josh (Glenin poika) Wesley ja kieltämättä maalivahtitarpeeseen tullut Alex Nedeljkovic jatkavat siis Mr. Karmanosin joukkueiden parissa...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Edellisen päivityksen jälkeen vuoden jatkon ovat tehneet AHL-miehet Michal Jordan, Jared Staal ja Justin Shugg. Lisäksi uutena miehenä Charlotten hyökkäykseen liittyy Ben Holmstrom. RFA-miehistä enää ilman sopimusta on Rasmus Rissanen, ja sen jälkeen joukkue alkaakin olemaan kasassa. Lopulta odotettua vähemmän muutoksia pelaajistoon, sen sijaan johtoporras ja valmennus on muuttunut täysin. Jotenkin tuntuu että Ronnie Francis haluaa katsella ensi kauden ajan miten pelaajat onnistuvat uuden valmennuksen edessä. Kääntääkö Cam Ward laskusuunnan ja miten Anton Khudobin onnistuu "ykkösvahdin" roolissa? Nousevatko nuoret pelaajat kuten Elias Lindholm ja Ryan Murphy suurempaan rooliin? Ja pystyykö tynkäkaudella mahtavassa iskussa ollut ykköskenttä terveemmän kesän jälkeen palaamaan samalle tasolle?

Listataan vielä uusi toimisto- ja valmennusmiehitys:

GM: Ron Francis
Apu-GM:t: Mike Vellucci, Ricky Olczyk, Brian Tatum

Päävalmentaja: Bill Peters
Apuvalmentajat: Rod Brind'Amour ja Steve Smith
Maalivahtivalmentaja: David Marcoux


Näistä miehistä vain Francis, Tatum ja Brind'Amour ovat vanhoja palasia (muokatuissa tehtävissään). Muiden uusien lisäksi Don Waddell hankittiin hoitamaan enemmänkin business-puolta. Lisäksi toki herrat Glen Wesley ja Cory Stillman jatkavat pelaajien kehityspuolella.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Lisäksi Tim Gleason palaa takaisin ja korvaa Brett Bellemoren, joka hinnoitteli ja kestoitti itsensä ulos Carolinan suunnitelmista.
Brett Bellemore teki kuin tekikin yhden vuoden jatkosopimuksen Carolinan kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja tuo seuraavanlaiset tienestit: 600,000$/175,000$
 
Dave Brown:''What are you doing on the powerplay?''
Chris Nilan:''What are you doing in the league?''

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Brett Bellemore teki kuin tekikin yhden vuoden jatkosopimuksen Carolinan kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja tuo seuraavanlaiset tienestit: 600,000$/175,000$
Ei varmasti lähelläkään sitä mitä Bellemore haki vapailta markkinoilta. Ja sinänsä yllättävää ettei kenellekään kelvannut, sillä Bellemore oli pätevä 3.parin pakki viime kaudella.

No nyt on Faulkin, Sekeran ja Hainseyn takana Murphy (jonka Peters haluaa joukkueeseen tuomaan kiekollista osaamista) sekä nelikko Liles, Harrison, Gleason ja Bellemore. Lisäksi löytyy tietysti ykkösvaraus Fleury, mutta eiköhän WHL kutsu vielä ensi kaudella. Kannetaanko 8 pakkia mukana vai lähteekö joku ennen kauden alkua? Harrisonin näkisin todennäköisimpänä kauppakohteena...

Chad LaRoselle tarjotaan todennäköisesti tryoutia leirille. Toivottavasti Rosie onnistuu paluussaan ja pääsee ainakin Charlotten kanssa sopimukseen. Siitä sitten onnistuessaan ylöspäin kuten Malhotra viime kaudella.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
LaRose solmi AHL-sopparin Checkersiin. Muistan kun mies hävisi NHL-kuvioista kokonaan ja luinkin juttua siitä, mutta en saa päähäni mikä oli taustalla? Ja nyt palaa takaisin, osaako joku selventää mistä on kysymys?
 
"The team that wins four games is going to win the series." - Darryl Sutter

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
LaRose solmi AHL-sopparin Checkersiin. Muistan kun mies hävisi NHL-kuvioista kokonaan ja luinkin juttua siitä, mutta en saa päähäni mikä oli taustalla? Ja nyt palaa takaisin, osaako joku selventää mistä on kysymys?
Sikäli kun oikein muistan, eikä tarina ole muuttunut hirveästi viimeisimmän lukemani jälkeen. Niin LaRose ei vain yksinkertasesti vastannut puhelimeen, eikä muihinkaan yhteydenottoihin viime kesänä. Joku syykin tuolle käytökselle on myöhemmin ehkäpä tullut esiin, mutta itse en siitä ole mitään lukenut.
 
Olet vanha, kun joudut laittamaan huutomerkin sijaan kysymysmerkin lauseen 'Mitä minä sanoin' loppuun.

Gestapo

Jäsen
Omien sanojensa mukaan halusi vähän vetää happea surkeasti menneen kauden ja playoffseista ulos jäämisen takia. Tiedä sitten oliko näin, mutta en muitakaan teorioita ole kuullut.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Kausi 2012-13 ei todellakaan mennyt LaRoselta hyvin, ja Rosie oli kuin varjo siitä miehestä, joka teki kuitenkin kahdesti 19 maalia kaudessa, ja oikeastaan ilman yv-aikaa. Kauden päättymisen jälkeen LaRose ei sitten saapunut ollenkaan kauden päätöshaastatteluihin, eikä myöskään vastannut ylemmän johdon puheluihin tai viesteihin. Myöhemmin kesällä JR ja Rosie olivat kuitenkin keskustelleet tilanteesta. Ja LaRosen sanoin: "I needed a cool-off period as opposed to going right in and blowing up."

Muistaakseni LaRosen agentti totesi jossain vaiheessa vuosi sitten että tarjouksia on tullut, mutta nähtävästi siirtyminen muualle ei sitten tullut kysymykseen.

Toivottavasti paluu onnistuu, ja jos ei muuta niin Charlotten nuoret hyökkääjät saavat hyvää oppia kokeneelta pelaajalta, jonka treenausinto pohjautuu pitkälti sellaiselta kaverilta kuin Rod Brind'Amour. Mielenkiinnolla odotan millaisessa kunnossa Rosie leirille tulee...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ensimmäinen harjoitusottelu päättyi tappioon Columbusta vastaan. Kaikki myyntiin?

Radion varassa mentiin, mutta pari huomiota:

- Sekera pisti aivan hirveän lämärin peltiin. Toivottavasti viimekauden hyvät otteet jatkuvat tälläkin sesongilla.
- Tolchinskyltä nätti syöttö Terryn ylivoimamaaliin. Ei kuitenkaan ehkä ihan valmis NHL:n tämän pelin perusteella, vaikka potentiaalia riittää.
- Lindholm ja Murphy pelasivat isot minuutit ja vakuuttivat, mutta Fleury otti vartissa tililleen kaksi miinusta.
- Ward oli ilmeisen ruosteinen.

Eipä näistä kovin kummoisia johtopäätöksiä parane tietenkään vielä vetää, mutta meikäläinen on iloinen, että NHL on täällä taas :) Laittaisivat vielä striimejä!
 
The world is done,
Aurora gone

Pastilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Ilves, Carolina Hurricanes
Kirjoitellaas tännekkin hieman jotain. Viime yönä tuli kuokkaan 2-0 Buffalolta, Khudobin pelasi 30min ja torjui kaikki 9 laukausta eli jatkaa hyvää työskentelyään. Pelin puoli välissä maaliin vaihtui MacIntyre, joka sitten päästi nämä kaksi maalia, mutta eipä häntä kauheasti voi syyttää, kun Stafford teki maalin läpiajosta ja Ennis pomputteli kiekon maaliin J.Staalin varusteista.

J.Staal rikkoi pelissä jotain itsestään. Jalasta meni jotain luita poikki, kun hieman harmittoman näköisessä tilanteessa alkoi painimaan Gorgesin kanssa. Eli tiedossa pitkä poissaolo J.Staalille. Nyt on sitten Lindholmin paikka nousta kakkos sentteriksi. On kyllä kova takaisku J.Staalin menettäminen sillä ei tuo top 6 hyökkäyskalusto muutenkaan aivan mahdottoman kova ole. Nouseekohan sieltä sitten Rask kolmos sentteriksi? Vai LaRose takaisin ja heti kakkosen laitaan:D

No ei muuta kohti uusia pettymyksiä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
J.Staal rikkoi pelissä jotain itsestään. Jalasta meni jotain luita poikki, kun hieman harmittoman näköisessä tilanteessa alkoi painimaan Gorgesin kanssa. Eli tiedossa pitkä poissaolo J.Staalille. Nyt on sitten Lindholmin paikka nousta kakkos sentteriksi. On kyllä kova takaisku J.Staalin menettäminen sillä ei tuo top 6 hyökkäyskalusto muutenkaan aivan mahdottoman kova ole. Nouseekohan sieltä sitten Rask kolmos sentteriksi? Vai LaRose takaisin ja heti kakkosen laitaan:D

Aivan perseestä kyllä tällainen paska tuuri, ei ole Hurricanes kovin onnekkaiden tähtien alla viimekausia kulkenut. Rask ei varsinaisesti tyrmännyt esityksillään AHL:ssä viimekaudella, joten kolmossentterin rooli ei ole mikään takuuonnistumisen paikka.

Kun joukkue on luopunut ilmaiseksi Ruudusta ja Jokisesta vielä kaupan päälle, niin todella onnettomaltahan tuo sentteriosasto väkisilläkin näyttää. Jos Lindholmin laittaa sentteriksi, niin sitten ei ole ketään kakkosen laitaan (ei pliis LaRosea...), enkä toisaalta usko Eliaksen selviytyvän #2-sentterinä pahimmillaan koko kautta.

Tlusty-Staal-Semin
Skinner-Nash-Lindholm
Gerbe-Rask-Dwyer
McGinn-McClement-Boychuk


Eihän tämä nyt hyvältä näytä. Aika paljon saavat nuoret parantaa viimekaudesta ennen kuin pudotuspelipaikasta voi edes haaveilla. Ehkä Tolchylle 9 peliä kauden alusta...
 
Viimeksi muokattu:
The world is done,
Aurora gone

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ehkä Tolchylle 9 peliä kauden alusta...
Tolchinskyhan kerettiin eilen jo lähettämään takaisin junnuihin, joten eipä tule saamaan tuota näytönpaikkaa nyt syksyllä.

Harmillinen tuo Staalin loukkaantuminen, hieno pelaaja kyseessä jolle soisi onnistumisia. Iso palanen Carolinan hyökkäystä ja kun syvyys siellä hyökkäyksen osalta muutenkin suoraan sanoen onneton, niin eipä sen korvaaminen ole oikein millään tapaa mahdollista. Nyt sitten tosiaan joko Nash ja Rask hoitavat kakkos-ja kolmoskentän sentterien roolejä Staalin paluuseen saakka, tai sitten Lindholm siirretään sentteriksi. Lindholm siihen onkin nähdäkseni se paras vaihtoehto. Pitkällä tähtäimellä kun tästä varmaan kuitenkin vielä odotetaan kärkikenttien sentteriä, vaikka lyhyemmällä tähtäimellä ollaan ajamassa sinne laiturin paikalta. Kun kerran Jordan meni loukkaantumaan, niin Lindholmille kunnon vastuuta sentterinä samantien vaan. Silloin vaan sitten laituriosastoa joutuu laittamaan uusiksi. Gerbe kakkoseen, Boychuk kolmoseen ja joku sitten neloseen? Olisiko siis näissä kentiessä ideaa alkukauden osalta:

Tlusty-Eric-Semin
Skinner-Lindholm-Gerbe
Boychuk-Nash-Dwyer
Malone-McClement-x (McGinn, Rask, Terry, waiver-poiminta)
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
E.Staal ja Semin ovat vasta kuntoutumassa täyteen kuntoon omien loukkaantumisten kanssa, ja nyt J.Staal poissa ties kuinka kauan. Hyvin alkoi tämäkin treenikausi. Todennäköisin vaihtoehto on että Lindholm nousee jo nyt sentteriksi ja suuriin saappaisiin, tosin se jättää puolestaan aukon laituriosastoon. Traverse Cityssä ja nyt leirityksessä paljon kehuja saanut Victor Rask saanee Jordanin loukkaannuttua vieläkin suuremman näyttöpaikan. Tulevat treenipelit kertovat jo paljon, onko Rask vai Riley Nash parempi vaihtoehto 3.sentteriksi. Raskin potentiaali vaikuttaisi olevan suurempi, mutta Nash toki "turvallisempi" vaihtoehto.

Muutoinkin Carolina tarvitsee nuorison esiinmarssia menestyäkseen. Skinner, Lindholm, Faulk, Murphy...kaikkien pitää olla pystyä ottamaan seuraava askel. Raskin ohella myös Brock McGinn on saanut odotetusti suitsutusta ja onkin tällä hetkellä Carolinan yksi suurimmista lupauksista Haydn Fleuryn ohella. Vaikka pisteet eivät olekaan McGinnin tärkein vahvuus, niin viime kaudella tuli myös OHL:ssä 58 ottelussa ihan mukavat 85 pistettä ja 43 maalia. Checkers-valmentaja Jeff Daniels kertoili McGinnin ensivaikutelmasta...

“I asked Ronnie, ‘Are you sure this kid’s OK?’ He’s walking around the dressing room with his shirt off, and he looks 12.’ ” Daniels said. “But Ronnie said, ‘No, no, he’s fine.’ His first shift, he ran out and hit the biggest guy on the other team. I was sold after that.”


(Read more here: http://www.newsobserver.com/2013/07/20/3044765/decock-two-prospects-one-a-big.html#storylink=cpy)
 

Pastilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Ilves, Carolina Hurricanes
Uskon, että Lindholm nostetaan sentteriksi kakkoseen ja Rask saa näytönpaikan, sillä kuten Caniac yllä kertoi, on saanut paljon kehuja leirityksessä. Se että kauanko näillä sitten mennään onkin eri asia. Toivoisin myös McGinnille muutamaa peliä, sillä on kuitenkin kova tekemään töitä kentällä.

Jotain positiivistakin tämän J.Staal tapauksen rinnalle.
En tiedä onko Teistä kukaan seurannut kuinka muita prospecteja, mutta tämä meidän tämän vuoden varaus neljänneltä kierrokselta Lucas Wallmark, näyttäisi olevan aika kovassa iskussa ainakin tällä hetkellä. On SHL:n pistepörssissä 4/5 pelatun pelin jälkeen 6. pisteillä 2+3 ja myös CHL:ssä on mennyt hyvin 5. pelin jälkeen pistepörssin 5. pisteillä 4+5. Jos poika tätä tahtia jatkaa niin toivottavasti saadaan ensikaudelle ainakin kokeilemaan NHL:ssä. Kaiken kaikkiaan näyttää erittäin hyvältä noinkin myöhäiseltä varaukselta.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
En tiedä onko Teistä kukaan seurannut kuinka muita prospecteja, mutta tämä meidän tämän vuoden varaus neljänneltä kierrokselta Lucas Wallmark, näyttäisi olevan aika kovassa iskussa ainakin tällä hetkellä. On SHL:n pistepörssissä 4/5 pelatun pelin jälkeen 6. pisteillä 2+3 ja myös CHL:ssä on mennyt hyvin 5. pelin jälkeen pistepörssin 5. pisteillä 4+5. Jos poika tätä tahtia jatkaa niin toivottavasti saadaan ensikaudelle ainakin kokeilemaan NHL:ssä. Kaiken kaikkiaan näyttää erittäin hyvältä noinkin myöhäiseltä varaukselta.
Wallmarkia olen seurannut, koska olin innoissani tämän valitsemisesta niinkin myöhään kuin neljännellä kiekalla. Potentiaalinen ryöstö, jolla kehityskäyrä sojottaa suoraan ylöspäin!

Hurricanes haki muuten harjoituskauden ensimmäisen voittonsa Islandersista, vaikka heillä oli rosterissaan paljon kovia änäriukkoja (ja Pokka). Skinnerillä, Murphylla, Sekeralla ja Gerbellä kaikilla kahden pisteen ilta. Sekeran peliä täytyy kyllä ihailla, mies on kypsällä iällä parantanut todella paljon otteitaan ja kehittynyt pelaajana. Taas jäätävä pommi ylivoimalla aikalailla yläpeltiin.

Ilmeisesti ketju Skinner - Lindholm - Tlusty oli toiminut oikein mallikkaasti. Olisi kyllä Carolinan kannalta hyvä jos saataisiin joku tällainen etukäteen vähän yllättäväkin hyvin toimiva hyökkäyspään ryhmä kasaan, sitten talentti riittäisi kahteen kunnon kärkiketjuun.
 
The world is done,
Aurora gone
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy