Carolina Hurricanes (1.) – Florida Panthers (WC2), Idän konferenssifinaali

  • 41 502
  • 176

Zohan

Jäsen
Itäisen konfrenssin finaalit!

Eiköhän edelliset sarjat ole näiden osalta saatu pureskeltua ja aika ruveta spekuloimaan tätä!

Päivitän ottelusarjan aikataulun tähän, kunhan päivämäärät ja kellonajat vihdoin julkaistaan (huomenna?).

#Game 1 pvm: 19.05 klo: 03:00
#Game 2 pvm: 21.05 klo: 03:00
#Game 3 pvm: 23.05 klo: 03:00
#Game 4 pvm: 25.05 klo: 03:00
#Game 5 pvm: 27.05 klo: 03:00
#Game 6 pvm: 29.05 klo: 03:00
#Game 7 pvm: 31.05 klo: 03:00

--

Aloitan Florida Panthersilla. Ei olisi maaliskuussa uskonut, että nyt pelataan itäisen konfrenssin finaaleissa. Vieläkin tulee kylmät väreet, kun asiaa ajattelee. Florida pääsi siis yhden pisteen turvin pudotuspeleihin ja oli tuomittu tippumaan ensimmäisellä kierroksella, kun iso ja paha Bruins asteli vastaan. Onko Bennett kunnossa? Kuka maalivahdeista pelaa? Joko se Sasha herää playoffeihin? Paljon oli kysymyksiä ja huolenaiheita ennen ottelusarjaa. Kuitenkin jo kahden ensimmäisen vieraspelin jälkeen näki, että Florida pystyy tämän sarjan voittamaan. Koko runkosarja oltiin hinkattu uutta pudotuspeleihin sopivaa pelityyliä ja Bruins oli sen kanssa vaikeuksissa. Bruins kuitenkin voitti Panthersin molemmat kotipelit ja lähti sarjaa johtaessa 3-1 takaisin Bostoniin. Game #5:ssa varsinaisen peliajan viimeisiä sekunteja viedään tasatilanteessa ja Brad Marchand pääsee läpiajoon. Se oli siinä, tähän se loppuu. Ei, se ei loppunut siihen. Bobrovsky torjui Marchandin läpiajon ja Florida voitti pelin lopulta jatkoajalla. Tämän jälkeen voitto kotona ja seuraavaksi vielä Game #7 Bostonissa. Siinäkin pelissä Montour tasoittaa ottelun minuutti ennen päätössummeria ja jatkoajalla kukas muukaan kuin Verhaeghe vie Panthersin toiselle kierrokselle kaataen runkosarjan historian kovimman joukkueen. Tarina oli alkanut.

Sitten kohti Torontoa, joka vihdoin selätti ensimmäisen kierroksen. Asiantuntijat ei edelleenkään antanut Floridalle oikeastaa mitään toivoa, vaikka juuri oli kaatunut liigan ykkösjoukkueen. Kaksi vieraspeliä takana ja Florida johtaa sarjaa 2-0. Bobrovsky seisoo päällään, jokainen Torontolainen haluaa murhata Sam Bennettin ja Sasha pitää Toronton miljoonamiehiä syvällä povitaskuissaan. Kotipeleistä voitto ja tappio, ja kuinkas muutenkaan kuin sarja katki vieraskentällä Game #5:ssa. Varsinkin ensimmäiset kolme peliä Florida yllätti jälleen vastustajansa erittäin aggressiivisella karvauspelillä, joka toisaalta myös välillä avaa väkisinkin ylivoimahyökkäyksiä vastustajille, mutta kerta toisensa jälkeen Bobrovsky hoitaa hommansa. Sarja oli tasainen, mutta ratkaisevilla hetkillä Florida oli parempi ja eteni historiansa toista kertaa konfrenssifinaaleihin.

Onko Sam Bennett kunnossa? Todellakin on. Pelasi uskomattomat kaksi sarjaa ja on yksi joukkueen tärkeimpiä palasia, joka ei aina näy tulostaululla.
Kuka maalivahdeista pelaa? Bobrovskyhan se pelasi ensimmäisen kolmen pelin Lyon kokeilun jälkeen, ja pelasi muuten ensimmäistä kertaa palkkansa edellyttämällä tasolla. Maailman paras maalivahti tällä hetkellä.
Joko se Sasha herää playoffeihin? Kyllä. Sasha on herännyt ja pelasi todella hyvän sarjan Torontoa vastaan.

Floridan sairastupa on pysynyt uskomattoman tyhjänä, kun mietitään vaikeuksia mitä runkosarjassa oli loukkien osalta. Nyt se tyhjenee kokonaan, kun oletettavasti Ryan Lomberg on valmis pelaamaan ensimmäisessä ottelussa. Se tekee oikeastaan Floridan ainoasta heikosta lenkistä, eli nelosketjusta paljon vahvemman.

Vielä vähän pelaajista. Kuten aikaisemmin mainittu niin Floridan tämän kevään MVP:t on ollut mielestäni Bobrovsky yhdessä Tkachukin kanssa. Joukkueessa ei epäonnistujia oikeastaan ole ja se varmasti on syy miksi tänne asti ollaan tultu. Verhaeghe ja Montour pelaa uskomattomalla tasolla ja molemmilta löytyy melkoinen ''clutch'' ominaisuus. Reinhartin, Lundellin ja Luostarisen ketju on ollut aivan uskomattoman hyvä kolmosketju. Nick Cousins on noussut nelosketjusta aina kakkosketjuun todella tärkeään rooliin ja teki vieläpä ratkaisevan voittomaalin Torontoa vastaan! Hyökkäyksen laajuus on mielestäni koko liigan paras. Floridalta löytyy kolme ketjua, joista jokainen voi voittaa otteluita yksinään. Puolustus ei paperilla hehku tähtiloistoa, mutta Mauricen hyvän systeemin alla he ovat pelanneet todella hyvää kevättä. Ekbladista kuoriutui yllättäen todella tärkeä pelaaja tähän kevääseen, kun otetaan huomioon mitä vaikeuksia runkosarjassa oli. M.Staal näyttää välillä jopa NHL tason pelaajalta, mitä ei montaa kertaa runkosarjan aikana voinut todeta. Gudas taklaa kaikkea liikkuvaa ja tekee vastustajan olon aina epämukavaksi kentällä.

Oletettava kokoonpano sarjan aloitukseen:

Verhaeghe - Barkov - Duclair
Cousins - Bennett - Tkachuk
Luostarinen - Lundell - Reinhart
Lomberg - Staal - White

Forsling - Ekblad
Staal - Montour
Mahura - Gudas

Bobrovsky

--

Nyt Florida on kuitenkin tiukan paikan edessä, kun vastakkain on kaksi parhaiten valmennettua joukkuetta. Sekä kaksi parasta ''forecheck'' joukkuetta. Carolinalla on myös mielestäni liigan paras puolustus, joten saa nähdä kuinka hyvin he pärjäävät Floridan paineen alla. Boston ja Toronto ei pärjännyt. Sama pätee myös toiseen suuntaan, miten Floridan puolustus pärjää Carolinan karvauksen alla, joka on ehkä kuitenkin se liigan paras? Nostaisin ennakkoon Carolinan erikoistilanneosaamisen Floridaa paremmaksi, varsinkin alivoiman osalta. Carolina on käsittääkseni aina ollut todella kova joukkue kotona, mutta vieraissa on ollut vaikeaa pudotuspeleissä. Nyt katsotaan kuinka tuo kotitaika kestää, kun Florida tulee kuuden ottelun vierasvoittoputkessa ensimmäiseen otteluun. Mikäli jostain oikein pongasin niin Carolina on seitsemän ja Florida kuusi viimeistä jatkoaikaotteluaan voittanut pudotuspeleissä. Kai tämäkin jotain kertoo joukkueesta? Todennäköisesti ainakin toisen joukkueen putki tulee tässä katkeamaan sarjan aikana.

--

Tulossa on varmasti todella viihdyttävä sarja, jossa kohtaavat kaksi nopeaa joukkuetta jotka eivät anna tuumaakaan periksi. Tullaan näkemään fyysistä peliä, erittäin tiukkoja otteluita ja uskoisin, että vähintään kuusi ottelua tätä sarjaa saadaan nauttia. Mikäli et ole kummankaan joukkueen kannattaja, suosittelen silti katsomaan jokaisen ottelun. Tästä tulee herkkua!

Oma veikkaus: Florida in 6.

Canesista enemmän tietävät jatkakaa! Ja Floridasta sama juttu!
 
Viimeksi muokattu:

MiksuMan

Jäsen
Kiitos Zohan tästä ja koko kauden kestäneestä "otteluraporteista", niiden ja highligtsien takia on pysynyt hyvin mukana mitä Floridassa tapahtuu. Tämä on niin jännittävää ja hienoa aikaa. Vuodesta toiseen olen jaksanut uskoa tähän jengiin, vaikka matka on ollut välillä vaikea ja paljon pettymyksiä tullut ja mennyt. Tulossa on varmasti hieno ottelusarja. Let's go Panthers!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jos Teräväinen tulee takaisin kokoonpanoon, on kyseessä merkittävä parannus Hurricanesin top 9:n. MchEachern ja Puljujärvi jäänevät poppareille ilman loukkaantumisia ja 1. ketju saa viimein arvoisensa laiturin. Sinänsä pelin henki ei muutu hirveästi, koska vastakkain ovat NHL:n systeemihirmu ja hurlumheihyökkääjät, joista jälkimmäinen on vastoin allekirjoittaneen odotuksia osoittautunut huomattavan vaikeaksi vastustajaksi kevätvireessään.

Staalin ja Barkovin keskinäisenä kamppailuna tätä voisi myös pitää, molempien tehtävänä lienee vastustajan kärkipelaajien himmentäminen, jossa he ovat onnistuneet toistaiseksi erinomaisesti ja molemmat ovat myös olleet tulosyksikköä johtavia senttereitä tänä keväänä. Huolimatta runkosarjan jatkuneesta alavireestään Panthers on edelleen sarjan vaarallisimpia hyökkääviä joukkueita Hurricanesin ollessa puolestaan pakistoltaan paras tai vähintään top 3-joukkue NHL:ssä.

Omalla alueella ratkaistaan paljon, Floridan pitkät hyökkäykset täytyy kestää ja saada nuo kuuluisat "shot suppression"-numerot kohdilleen. Floridan suurimmat haasteet tulevat olemaan pelin avaamisessa - Carolinan karvauspelaaminen on todellista myrkkyä kaikille ja aikaisemmilla kierroksilla sekä NYI että NJD sortuivat läpi sarjan helpon näköisiin virheisiin. Siksi olen optimisti Hurricanesin menestyksen suhteen, minusta vastassa on toistaiseksi heikoin puolustus näissä pudotuspeleissä. Jos Siegenthaler ja kumppanit olivat paperia tuon paineen alla, miten Marc Staal ja Josh Mahura pärjäävät?
 

peikko#13

Jäsen
Se on hokiaika, hunajaiset kamraatit! Pantterit ovat kaikessa kesäkiimassaan kyllä hieno joukkue ja jos jollekin tarvitsee taipua kontilleen niin sitten niille. Vaikka ei tässä pelosta sekaisin olla tulevaa kohti lompsimassa, tietenkään.

Mielenkiintoista nähdä miten Robbo muotoilee ketjut, jos ja kun Turbo on pelikunnossa. Pirulaisia vastaan venkslattiin ihan toimivat koostumukset, mutta Teukkaa tuskin laitetaan neloseen. En tiedä kuuluisiko ykköseenkään, mutta Noesenin mopedi pärryytteli jo viime sarjassa aika äärirajoilla ja olin havaitsevani pientä hyytymistä sarjan edetessä. Oli miten oli, niin eiköhän sieltä melko latautunut pamaus jälleen kajahda kun kiekko on taas jäässä pelattavissa.

Sebu antoi herrasmiesmäisesti viime sarjassa muidenkin loistaa, mutta nyt on syytä astua taas eturiviin. Eiköhän tehoja ole kuitenkin syytä odottaa laajalta rintamalta pitkin sarjaa, jotta touhu ei mene liikaa Bobin kehumiseksi. Panttereiden puolustus on selkeä iskun paikka, mutta sinne sännätessä iskuja voi kyllä tulla omaankin nokkaan. Toivottavasti viikon aikana on ylivoimakuvioiden lisäksi harjoiteltu puolet päivistä painimatolla niin joukkue on varmasti hyvin valmisteltu tulevaan.

Sarjan kulun ennakoiminen on varsin vaikeaa. Momentumin saadessaan toinen voi pyyhältää tästä nopeastikin jatkoon, mutta enemmän uskon vaihtelevaan ja pitkään sarjaan. Voittaja painelkoot lopulta päätyyn saakka!
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Paul Maurice kohtaa siis vanhan seuransa Canesin jonka koko valmennusta mies on tainnut vielä valmentaa ja osan kanssa työskennellytkin.
Tästä tulikin mieleen että pudotti jo Toronton jota valmensi myös, onkohan kukaan päävalmentaja kohdannut kahta entistä seuraansa samoissa pudotuspeleissä ennen tätä?
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on tuskallinen sarja seurattavaksi, kun kaksi ehkä eniten tällä hetkellä symppaamaani joukkuetta kohtaa. Kaikissa muissa sarjoissa tähän asti on ollut selvä suosikki itselle, tämä menee täysin 50-50. Toivottavasti finaaleihin menevä pääsee jatkamaan terveellä kokoonpanolla ja täydessä iskussa. Jostain syystä epäilyttää Canesin mahdollisuudet mestaruuten, kun taas Floridan voin helposti kuvitella nostavan pyttyä.

Canesin on pakko saada maalivahtiosasto nyt jiiriin, en usko Bobin nostavan jalkaa kaasulta.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Satana! Johan se hupi jatkuu, vertaisin tätä pientä taukoa raastin raudalla runkkaamiseen tai sitten avaimet kotiin unohdukseen ja siellä vidun jalkakäytävässä odottamiseen joka saattaa olla maailman tyhmintä toimintaa.
Olin itse satavarma et Carolina tippuu jo ekalla kiekalla mut olivat niin dominoivia NJ vastaan et en sitten tiiä. Florida ollut toisaalta todella fyysinen ja nerokas ratkaissuissaan kiekon saamisen jälkeen mikä muistuttaa paljon 2011 Bostonia et voitetaan laita kähinät ja tehdään yllättäen tilanteita, jonka myötä uskoisin et voittavat Carolinan 100-0. Samalla jinxaan et voittavat mestaruuden koska @Rankaisija oli lyönyt isolla kertoimella mestariksi ja sama pälli otti STL joskus 100 kertsillä kunnes marssi voittoon joulutauon sarjajumboilun jälkeen juurikin Bostonia vastaan. Mut siitä ei enempää koska alkaa tekemään mieli tunkea hammastikkuja silmään ja kynsien alle.
 

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA


Juu... Jos noilla mennään niin on jännä nähdä miten Teuvo toimii tuossa "jarrukentässä", jossa jarrua ei ole jälellä kuin Staal. Sekä Martinook, että Fast operoivat kenttää ylempänä ryyditettynä Kotkalla. Noh... kakkonen voi jarrutella, tosin toi nippu on innostunut oikein pelaamaan kiekkoa tänä keväänä! Tuota kenttää ois surku hajottaa, eli se on sitten Turbolle joko tuo kolmonen tai Ahon kanssa ykkösessä Noesenin tilalla.
 

peikko#13

Jäsen
Se oli semmoinen sarjan avaus! Huolestuttavasti jatkoajan edetessä Hurrikaanit hyytyivät ja Pantterit hallitsivat puolivaloilla painimista melko selvästikin. Tuosta tuskin kummoisesti virkoaa päivän levoilla, joten tummia pilviä tuli heti kasapäin Carolinalle. Toki Raantaa, Puljua ja muita kovia pelimiehiä löytyy jemiksestä väsyneimpien tilalle, joten ei nyt vielä taputella koko sarjaa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Huikea startti moraaliselle finaalille!

Ei mitään päätöntä vastustajan telomista vaan rehtiä peliä yli kahden ottelun verran.

Florida se vaan jaksaa ”yllättää”.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Molemmilla joukkueilla oli seitsemän ottelun voittoputki jatkoajalla pleijareissa, joten vaadittiin vajaa 140 minuuttia paremman löytämiseen.

Omaan silmään mielenkiintoisin tilasto oli On-Ice XGoals Differential, jossa Jaccob Slavin oli Canesin viimeinen. Tähän on toki looginen syy se, että hän ei pelannut YV:llä ja päässyt kiinni tuohon Canesin valtavaan xGoals -tilastoon (6.51, 5v5 pelissä 4.61, Panthersillä 4.46, 5v5 pelissä 4.43).

Jos muistan oikein, niin kaveri oli neljän vastustajan maalin aikana kentällä ennen tätä ottelua, joten Slavinin pelaaminen pois on tosi tärkeää, jos halutaan kissoille pitkä kevät.

Saa nähdä tulistuiko Jaccob siitä, että oli jäällä ratkaisumaalin syntyessä. Toki itse tilanteessa mies saattoi olla kiitollinen, että pääsee vetämään 36 tunnin päikkärit.

Seitsemän samanlaista ja mestari on joku keskinkertainen paskasakki lännestä. Paras voittaa.
Joo, tä olisi kyllä hyvä laittaa neljässä poikki, mutta melko varmasti venyy ainakin kuuteen. Mielenkiintoista, miten väsymys vaikuttaa otteluihin. Keithin poika oli ainakin aivan piipussa, voittomaalinkin laittoi aivan minimieffortilla (alle sekunnin kosketus kiekkoon).

Saas nähdä, oisko sunnuntai aamuna uunissa Raanta vs Lyon King!
Florida se vaan jaksaa ”yllättää”.
Ja aliarviointi jatkuu...
"We weren't bad, they were just really good"
- Rod Brind'Amour pressissä
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jännästi kyllä toisesta jatkoerästä lähtien Canes alkoi hyytyä. Olihan heilläkin paikkoja ratkoa, mutta momentum alkoi olla vahvasti Panthersilla mitä pidemmälle edettiin. Molemmat moket veti uskomattoman hyvin.

Kyllähän tällaisesta pelistä voittaja saa buustia, vaikka molemmat lähtevät toiseen peliin väsynein jaloin.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers
Tämän perusteella jokainen peli saattaa venyä jatkoajalle. Siitä sitten tosi pirteänä seiskapelin kuudennen jatkoerän jälkeen kohti finaaleja.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tämän perusteella jokainen peli saattaa venyä jatkoajalle. Siitä sitten tosi pirteänä seiskapelin kuudennen jatkoerän jälkeen kohti finaaleja.

Onneksi ämeriikassa on kaurapuurot kohdillaan. Helposti jaksaa sen päälle 100 matsia, treenit ja reissut päälle.
 

Gust

Jäsen
Mielestäni ihan loogista, että Canesin pelitavalla hyytymistä tapahtuu pelin venyessä näin pitkäksi. Saa nähdä alkaako rasitus kumuloitua pahastikin sarjan edetessä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Ihan kuin olisin nähnyt tämän ennenkin. Kotijoukkue painaa päälle ja siirtyy jossain vaiheessa johtoon. Sitten pelataan taas yhtä päätyä, mutta hetken päästä Florida johtaa.

Koko rahalla pelasivat. Oliko tämä nyt 5. vai 6. pisin peli modernina aikana? Mikä se ikinä sitten onkaan, kun liigaa on laajennettu.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Koko rahalla pelasivat. Oliko tämä nyt 5. vai 6. pisin peli modernina aikana? Mikä se ikinä sitten onkaan, kun liigaa on laajennettu.

Taisi olla niukasti 5. pisin ottelu. En sano pelistä mitään kyllä kun spoilerien välttelemisen ammattilaisena menin pilaamaan itseltäni tämän pelin. Ei voi 5,5h pelin alkamisen jälkeen vilkkua Live-lähetys nhl.tv:ssä... No, viimeisen erän ja ratkaisun näin, kieltämättä tuossa vaiheessa Florida näytti vähän energisemmältä.
 

Kari Runk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koko rahalla pelasivat. Oliko tämä nyt 5. vai 6. pisin peli modernina aikana? Mikä se ikinä sitten onkaan, kun liigaa on laajennettu.
Taisi olla niukasti 5. pisin ottelu.

Tämä oli 4. pisin ottelu modernina aikana, ja kaiken kaikkiaan 6. pisin ottelu jos 1930-luvulta nuo pari tapausta otetaan mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös