Calgary Flames 2013–2014

  • 115 498
  • 290

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ikävästihän siinä kävi Red Wingsejä vastaan. MacDonald päästi pari helppoa maalia ja Flamesin kova työ ottelussa meni hukkaan. Maalivahtipeli on ollut Flamesilla todella epätasaista tällä kaudella. Jotenkin tuntuu, että kumpikaan maalivahdeista ei pysty nousemaan esiin, vaan molemmat pelaavat epätasaisesti. Eli kesällä spekuloitu pahempi skenaario on toteutumassa. Mietin, että pitäisikö antaa yhdelle maalivahdille vaikkapa 5 starttia putkeen ja katsoa, että onko mihinkään ja sitten vaihtaa mokkea. Tämä maalivahtien vuorottelu ei tuo tulosta. Berra ja Ortio eivät välttämättä ole vielä valmiita isompaan vastuuseen.

Monahan jatkaa jälleen vahvoja otteitaan teki hienon maalin Cammallerin syötöstä. Butler myös sai kauden ensimmäisensä. Puolustajilla oli toisinaan hankalaa, kun useat joutuvat pelaamaan liian isossa vastuussa. Backlund sai aika vähän peliaikaa, mutta voisi saada enemmän aikaan isommassa vastuussa. Olisiko aika siirtyä jomman kumman kärkiketjun laidalle pysyvästi? Hudler myös jatkaa pisteiden pinoamista ja kaksi syöttöä taas tilille. Laajuutta ei nyt rosterissa ole liikaa Giordanon ja Stempniakin poissaolojen takia, joten joidenkin pelaajien pitäisi vain pystyä kantamaan isompaa vastuuta. David Jonesin toivoisin nousevan paremmin esiin, sillä miehelle maksetaan kuitenkin kovaa palkkaa. Suurta hätää ei ole, mutta pisteitä pitäisi saada. Jokainen menetys vaikeuttaa Flamesin kautta ja pian ollaan tiputtu junasta.

Uudet kolmospaidat myös näin ekaa kertaa ja aluksi näytti, että kentällä on New Jersey Devils eikä Calgary Flames. Ei nuo huonot ole, mutta mäkkäripaidat olivat mielestäni paremmat.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Backlund on todellakin ansainnut sen paikkansa jämäketjussa. Ollut sysipaska tähän asti. Aineksia olisi toki, mutta esimerkiksi Colborne pelasi viime yönäkin Backlundia paremmin, ainakin hyökkäyspäässä. Jos käytettävissä olevat sentterit on Stajan, Monahan, Backlund ja Colborne, niin ei ole kovinkaan vaikeaa tehdä alkukauden perusteella päätöstä siitä, kuka on ollut huonoin.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Puolustan Backlundia kovaa. Tehot tulee ja menee sillä, eikä oikein saanut viime kauden alun tehoilua jatkumaan. Olen tullut hyväksymään että tehot on siltä kaverilta lähinnä boonusta ja plussaa. Kaiken muun tekee oikein. Edelleen paras hyökkääjä pelaamaan omista pois. Menee hukkaan nelosketjun minuuteilla. Väliketjujen miehiä ja pidän erittäin tärkeänä. Kohtalainen ja hyväksyttävä määrä pisteitä kyllä tulee kun annettaisiin pelata rauhassa.

Muutenkin kun maalivahdit (MacDonald waivereissa muuten) enemmän tai vähemmän paskasti vetäneet, Giordano halki ja vähäjärkisiä pakkeja löytyy, niin korostuu.
Colborne menisi taas jämäkentässä vähiten hukkaan. Eikö se koko ja voima nyt ollut se miksi se hankittiin, vai mitä ne hölisi? Ikinä ei tule sitä kärkikentän hyökkääjää millaisena sitä on viime pelit peluutettu. Lyödään vaikka vetoa. Jotkut tietyt kriteerit ja täältä on sata euroa pöydässä. Ei Backlundistakaan kärkikentän hyökkääjää tule, mutta odotukset sen suhteen ovat korjaantuneet. On mitä on, ja sellaisenaan hyödyllisempi mitä useimmat väliketjujen äijät pitkässä juoksussa. Hartley penkittelee miehiä joilta odottaa maailmoja. Muut saa synninpäästöt.

Ollaan eri mieltä, se on rikkautta se.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joo, no molemmat toki vielä nuoria pelaajia, mutta Backlundiin tässä on allekirjoittaneella tullut sellainen kyllästymisrefleksi, kun on jo pidemmän aikaa odottanut edes pientä kehitysharppausta. Siihen nähden tämä kauden alku on ollut vain takapakkia esimerkiksi viime kaudesta, joka hiukan kismittää. Colborne taasen on tullut vahvasti jengiin sisälle ja pelasi ylivoimallakin maalinedustaa aika vahvasti, vaikkei maaleja tullutkaan. Onhan Backlund kiekollisesti lahjakkaampi ja optimitilanteessa näen myöskin hänet ylempänä kuin Colbornen, mutta tällä hetkellä olen tähän hierarkiatilanteeseen tyytyväinen. Pitää myös muistaa, että kun Stempniak saadaan takaisin ja jos loukkaantumisosasto pysyy samalla tyhjänä, niin sinne nelosketjuunkin riittää vielä jonkin verran kiekollista osaamista, kun laituripareiksi on lyödä Bärtschi - Hudler, Glencross - Stempniak, Cammalleri - Jones ja Galiardi - Bouma, toki onhan tuo viimeksi mainittu vähiten kiekollinen, muttei kuitenkaan mikään Jackman - McGrattan.

MacDonaldin siirtämiseen waiverseihin olen tyytyväinen. Mielestäni Rämö on ollut piirun verran parempi ja lisäksi mies on vasta saapunut Calgaryyn, eikä välttämättä ole täysin päässyt sisälle isosta kaukalosta pieneen siirtymiseen. Lisäksi Berra ja Ortio ovat paljon Macia kehityskelpoisempia ja näkisinkin sellaisen tilanteen parhaana, että toinen noista pääsee haistelemaan NHL:ää toisena maalivahtina ja toinen saa pelata paljon AHL:ssä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ortio pelasi taas hienosti viime yönä, AHL:ssä jatkettiin voittojen tiellä kun Hamilton Bulldogs kaatui Heatin käsittelyssä 3-2 rankkareiden jälkeen. Hyvä päänahka, sillä Bulldogs on North Divisionin kärjessä ja vierasvoitto tuosta oli varmasti hyvä saavutus. Ortio koppasi 35/37 vetoa kiinni ja rankkareissa kukaan Bulldogsin kolmesta vetäjästä ei onnistunut Ortsaa ohittamaan. Vastaavasti Heatin jokainen vetäjä onnistui - Granlund, Knight ja B. Jones tekivät maalin mieheen. Granlund jatkaa siis rankkarien suhteen tappavaa virettään.

Pelin ykköstähti oli tietenkin kaksi maalia tehnyt Blair Jones, joka teki siis periaatteessa kolme, jos tuo rankkarimaali otetaan mukaan. Tasoitusmaali tuli kun kellossa oli aikaa jäljellä 1.03. Vastustajan puolella pelasi muuten Akim Aliu, joka kunnostautui lähinnä jäähysarakkeessa ottaen pari kakkosta. Heat painelee tällä hetkellä koko läntisen konferenssin kärkipaikalla yhdessä Rockford IceHogsin kanssa.

Nuoriso-osastolla kulkee myös omissa peleissä pääosin ihan hyvin. Klimchuk on takonut hiukan päälle piste per -peli tahdilla. Eniten on kuitenkin säväyttänyt Emile Poirier, joka on koko QMJHL:n pistepörssin viidentenä, 29 pistettä 18 pelissä on mainio vauhti. Viime yönäkin Olympiquesin 6-3 tappiopelissä Poirier itse pystyi 1+1 tehoihin ja kakkostähdeksi mies valittiin niin ikään. Pakko erikseen mainita myös koko pistepörssin johtaja - Anthony Mantha (Wingsin ekan kierroksen varaus viime draftista), jolla on jäätävät 43 pistettä vain 17 pelissä. :o

Kulak on takonut piste per peli -tahdilla WHL:ssä, mikä on pakille ihan hyvin. Plusmiinus viiden verran pakkasella, toivottavasti viime kauden lukuihin ei Kulak tuossa sarakkeessa yllä. Kulakin kohdalla pitää kuitenkin huomioida se, miten paska jengi Vancouver Giants on, tai ainakin viime kaudella oli. Jankowskillakin alkanut kausi tehollisesti viime kautta paremmin, 5 pistettä 6 peliin. Ykkösstara on yliopistossa kuitenkin kukas muukaan kuin John Gaudreau. 11 pistettä (6+5) seitsemään peliin ja tänä viikonloppuna teki kahteen peliin 3 maalia.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Reto Berra tosiaan tekee debyytin Blackhawksia vastaan. Ei helppo paikka, mutta nyt nähdää mihin kaverista sitten on. Itse olen kaveria kehunut muutamaan kertaan, joten mielenkiintoista katsoa miten suoriutuu.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Komean debyytin teki kyllä sveitsiläismaalivahti. Alkaako näyttää siltä, että vahvasta suomalaispanoksesta huolimatta alkaa Calgaryn ykkösmaalivahdin paikka karata muille miehille? Noh, yksi peli ei vielä paljoa kerro.

Calgary on kyllä täällä päässä muodostunut salaiseksi suosikiksi altavastaajan aseman ja odottamattoman pirteiden otteiden ansiosta. Hienoa nähdä Hudlerin vihdoin tekevän tulosta. Myös Monahanin peliä on ollut ilo katsella. Alkaa melkeinpä jo nousta Calder-kisan ykkössuosikiksi. Calgarya ja Buffaloa moni ennakoikin liigan häntäpään miehittäjiksi, mutta tällä hetkellä näistä vain Sabres pelaa täysin ennako-odotusten mukaisesti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Olipa makea voitto ja jotenkin tuntui jopa ainakin itselläni olevan luottoa tähän peliin normaalia enemmän, kun "Yogi" Berra saatiin debytoimaan maalille. Ja mikäs siinä, kauden parasta maalivahtipeliä Flamesin maalilla ehdottomasti nähtiin!

Ja Russell... mikä pommi! Moni Russellin hankintaa hieman epäröi, mutta ainakin oma innostus sen kuin nousi silloin kun Russellin sopimus julkistettiin. Pelityylistä olen hänen kohdallaan aina tykännyt ja myönnettäköön, että ehkä pieni lisäinnostus johtui siitä, että hän käväisi viime kaudella Palloseurassa dominoimassa siniviivalla, mutta tosiaan siinä kohtaa jo näki, että onpa siinä kiekollisesti näppärä kaveri (loisti ainakin työsulun aikana jopa enemmän kuin Shattenkirk). Hiukan epäolennaistahan se on jauhaa jostain liigaesiintymisistä, kun nyt kyseessä on sentään NHL, mutta Russell on ollut juuri niin hyvä kuin mitä uskalsin toivoa. Ehdottoman positiivisin fiiliksin muutenkin tuota alakertaa tällä hetkellä katselee, kun Giordano, Brodie, Russell & Wideman kaikki pystyvät hienoihin ratkaisuihin kiekollisena. Toki Gio on loukkaantuneena pitkään ja O'Brien - Butler ei niinkään innosta, mutta tulevaisuutta ajatellen tykkään noista ukoista.

Glencross oli myös enemmän viime kauden näköinen viime yönä ja pikku hiljaa lähtee sielläkin koneisto laulamaan. Flames ei tällä menoa ole TOP10-sijoilla ensi vuoden draftissa, mutta toki pitää muistaa, että tässä pitää monen jatkaa hyvää suorittamista. Berrasta tässä nyt eniten täpinöissä on, mutta toisaalta se oli vasta yksi peli. Mies nyt vaan oli niin varma siellä tolppien välissä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Viime yön matsista ei nyt hirveästi huvita kirjoittaa, Wild oli parempi ja sillä selvä. Berran piikkiin maalit eivät menneet vaan puolustus oli enemmän tai vähemmän Wildin ykkösketjun huorana. Ja eihän Flames lähelläkään parasta tasoaan ollut viime yönä, pelisuunnitelman noudattaminen jäi koko ajan enemmän ja enemmän vähemmälle pelin edetessä. Enkä käsitä miksi Bärtschi oli healthy scratch, voi helvetti siellä on moni huonommin tällä kaudella pelannut päässyt tahkoamaan viime yönäkin. Glencross vissiin tippui pelistä pois jonkun iskun takia, joten saa nähdä onko Curtisille huilia luvassa.

Ortio sen sijaan jatkaa hyvää virettään AHL:ssä. Viime yönä 2-1 voitto San Antoniosta ja Ortio matsin ykköstähti + 23 torjuntaa. Voittomaalin teki taas kerran Blair Jones ja ottelun kolmostähdeksi valittu Markus Granlund ensimmäisen maalin.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Hoitelette senverran asiallisesti purkamista etten ole jaksanut pahemmin kirjoitella. En jaksa nytkään paljoa, tulimpa vaan sanomaan että haistahan Hartley+koko toimisto paska. Siellä se Sven taas istuskelee sivussa.

Niin vähän järkeä, VARSINKIN uudelleenrakennusaikana, että pidän kohta mahdollisena internetissä leijuvia "Burke on kaiken takana"-salaliittoteoriota. Tai Cthulhukin voi olla syyllinen. En tiedä. Senverran keittää, etten taas viikkoon tule sanomaan mitään, pelkkää vittua täältä tulisi.

Go Blues Go.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Glencross on seuraavat neljä - kuusi viikkoa sivussa polvivamman takia. Hän missasi eilisillan pelin Bluesia vastaan, jonka Flames - yllätys, yllätys - hävisi.
A. Steen teki kauden 14. maalinsa kyseisessä ottelussa ja syöttäjänä toimi kukas muukaan kuin Bouwmeester. Bluesin muut maalintekijät olivat Lapierre ja Tarasenko.
Flamesin maalintekijöinä kunnostautuivat Jackman ja Cammalleri. Flamesin maalissa Berra torjui 24 laukausta 27:stä.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Jaha. Näin sitä rebuildia, prospekteja mäelle. Brossoit ja Horak Oilersiin, Smid meille.

Ennenkuin itken enempää, totean että Smid on selkeästi parempi kuin joku O'Brien ja tietysti mahtuu, mutta. No, kattotaan. Odotellaan vielä liikkuuko jotain muuta takaisinpäin. Olivier Royn nimi on vilahdellut muttei virallista vielä äsken löytynyt.

Onnea Brossoitille ja Horakille, oli tullut kiintymys.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Itse en itke tai valita. Tuossa kaupassa Smid > Horak ja Brossoit > Roy + Smid oli kaupan paras pelaaja. Flamesin puolustuksesta on puuttunut kokoa ja nyt kun Giordano on vielä pitkään sivussa, ei tuo kiinnitys huono ollut. Smid on tuollainen suht näkymätön raskaan työn raataja, joka hyppii kiekkojen eteen ja taklaa myös kiitettävän paljon. Kiekolliset taidot tosi rajalliset, mutta onhan Flamesissa jo valmiiksi Wideman, Russell, Brodie (ja Giordano), joten sellaisen primus motorin tarvetta ei nyt varsinaisesti edes ollut.

Tulevaisuutta on tietenkin mahdotonta ennustaa, mutta Horakista tuskin tulee mitään kahden ekan ketjun kiekollista sentteriä. Ja kun katsoo tämän hetken Oilersia, ei Horak tuo sinne yhtään mitään muuta lisää kuin syvyyttä prospect pooliin. Brossoitista on vaikeampi sanoa hänen ollessaan maalivahti, mutta tällä hetkellä Brossoit oli täysin oikea valinta veskaripoolista kaupattavaksi. Gillies on selkeästi lupaavampi ja Ortiokin on vankempi (Berrasta nyt puhumattakaan), joten syvyyttä riitti siellä osastolla. Roy ei mitään riemunkiljahduksia aiheuta, mutta pääseepä ainakin ykköseksi Alaska Acesin luukulle. Hyvä kauppa ja aina maistuu, kun Oilersia kyykytetään treidissä. Saadaan pakistosta ihan mainio, kun kaikki ovat terveinä:

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Smid - Butler
+ SOB

Roolituksen kannalta voisi ehkä nostaa Smidin Widemanin pariksi ja Russell alempaan pariin, mutta tuo Denniksen ja Krisin yhteispeli on ollut niin hyvää, etten rikkoisi sitä kaksikkoa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itse en itke tai valita. Tuossa kaupassa Smid > Horak ja Brossoit > Roy + Smid oli kaupan paras pelaaja. Flamesin puolustuksesta on puuttunut kokoa ja nyt kun Giordano on vielä pitkään sivussa, ei tuo kiinnitys huono ollut.

Ehdottoman hyvä kauppa Flamesille.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Flamesin kannalta hyvä kauppa. Smid tuo puolustuspään osaamista joukkueeseen, jota on kaivattu. Taitaa olla niin, että Colborne pelasi Horakin ulos ja Horakille ei nähty enää käyttöä, sillä samantasoisia prospecteja on paljon. Smid on myös ihan peli-ikäinen pakki, josta on hyötyä myös tulevina kausina. Brossoitia pidin lupaavana maalivahtina ja ajattelin, että mies on tuleva Flamesin ykkösvahti. Kuitenkin nyt on sen verran maalivahteja Brossoitin edessä, joten uraa voi olla parempi lähteä rakentamaan jostain muualta. Silti Brossoit ei pääse kiusaamaan Flamesia kuin vasta vuosien päästä, jos edes pääsee.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mielenkiintoinen tuo Flamesin maalivahtitilanne, eikä Rämö valitettavasti ole pystynyt ottamaan ykkösveskarin roolia ainakaan vielä itselleen.

Ensimmäiset 6 ottelua: MacDonald 5 peliä, Rämö 1
Seuraavat 6 ottelua: Rämö 5 peliä, MacDonald 1
Viimeiset 7 ottelua: Berra 5 peliä, Rämö 1, MacDonald 1

Ensi yönä Berra taas maalinsuulla ja aloittaa siis kuudennen ottelunsa sen jälkeen kun tämä nostettiin ylös farmista. Samaan aikaan Rämö päässyt aloittamaan ainoastaan yhden ottelun, joten ei ole epäselvyyttä kenelle siellä tällä hetkellä ollaan antamassa ykkösmaalivahdin roolia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Onhan tuossa maalivahtipuolella erikoisuuksia. Berra kuitenkin ollut mielestäni tähän asti paras, vaikka Flames onkin nyt tappiokierteessä, Berralle ei pahemmin helppoja ole selän taa livahtanut, vaan enemmänkin viisikkopelissä ja oman pään puhtaana pitämisessä on ollut suuria vaikeuksia. Ortio vielä sekoittamaan maalivahtisoppaa siihen, pelasi viime yönä vihollisjengi Oklahoma City Baronsia vastaan kauden seitsemännen pelinsä ja seitsemäs voitto sieltä myös tuli. 5-4 oli loppulukemat, tällä kertaa oma pää oli hiukan helisemässä taitavan hyökkäysmateriaalin omaavaa Baronsia vastaan, mutta sieltäkin noustiin tyylikkäästi Streetin hattutempulla. Granlundkin pääsi taas kerran maalin makuun. MacDonald pelannee sitten ensi yönä B2B-pelissä, mutta en itse pahemmin usko, että MacDonald tulisi enää Flamesin maalivahtisoppaa sekoittamaan.

Heat siis johtaa AHL:ää ja on yhdeksän ottelun voittoputkessa. Jos nyt olettaa, ettei Flames pudotuspeleihin pääse, niin Heatilla on tässä kohtaa aika hyvät mahdollisuudet taistella ihan jopa Calder Cupista. Flamesilta kun vapautuisi Heatin käyttöön tällöin Bärtschi, Monahan ja Bouma ilman waivers-sotkuja, joten ainakin hyökkäysmateriaali olisi luokkaa todella kova:

Bärtschi - Monahan - Bouma
Reinhart - Street - Jones
Hanowski - Knight - Granlund
Ferland - Byron - Nemisz


Tosi laaja on Heatin materiaali kyllä. Tuossa hassussa skenaariossani noista 12 hyökkääjästä ainoastaan Ferlandilla ja Granlundilla ei ole NHL-kokemusta. Mutta katsellaan nyt, miten tilanne edistyy.

-----

Ensi yönä sitten Battle of Alberta, pakkohan se on väijyä. Toivotaan nyt, ettei Oilers saa synkkää putkeaan katki Flamesin kustannuksella. Itse ainakin uskon ja toivon, että ensi yönä Flamesin ilme on paljon taistelevampi kuin esimerkiksi Starsia vastaan. Jos ekaa erää ei hävitä, niin voitto tulee.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kerrassaan huolestuttavaa, että Flamesin vahdeista MacDonald löytyy sijalta 38 ja Karri Rämö puolestaan sijalta 40, kun katsellaan maalivahtien torjuntaprosentteja tällä kaudella.
Ei sillä, etteikö Flamesin tämän kauden joukkuetta jo muutenkin pidetty yhtenä ehdokkaana liigan heikoimmaksi joukkueeksi, mutta olisin odottanut edes hitusen parempia tilastoja ainakin Rämöltä.

Mutta toisaalta kun katselee pakistoa, josta puuttuu Giordano sekä hyökkäyskalustoa, joka ei juurikaan herätä pelkoa vastustajissa ja jossa surffailee muutama ylipalkattu pelaaja (David Jones etunenässä), ei joukkueen sijoitus läntisessä konferenssissa yhtään ihmetytä.

Ensi yönä vastaan asettuu Oilers. En rupea veikkailemaan lopputulosta, sillä kumpikin joukkue tuntuu olevan yhtä sekaisin. Olisin positiivisesti yllättynyt, jos Berra pitäisi nollan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Ortio penkillä @ AHL ja samaan aikaan Berra hörppii nollakulmasta. Ei olisi ihme jos kohta saadaan lukea "Flames have recalled Joni Ortio from Heat"
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Todella pahalta näyttää. Voittoja ei meinaa tulla ja nyt NHL:n jumbojoukkue nöyryytti Flamesia. Todella munattomasti menettivät 2-0 johdon ja Perronin maali nollakulmasta oli sitten viimeinen niitti. Oikeastaan kukaan joukkueesta ei nyt näytä nousevan esiin. David Jones on yksi NHL:n hinta/laatu-suhteeltaan huonoimmista pelaajista, Backlund ei vieläkään näytä valmiilta johtavaan rooliin, Bärtschin odotettu läpimurto näyttää viivästyvän, Galiardi hiihtelee kiikareilla ja toivottavasti Cammallerista saadaan sopiva korvaus siirtotakarajalla. Maalivahtipeli ei vain riitä mitenkään ja Flames antaa aika ison edun vastustajille. Giordanon poissaolo on vain vienyt jonkinlaisen selkärangan puolustuksesta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Flamesin suurin yksittäinen ongelma tällä hetkellä on se ettei heillä ole ainuttakaan veräjänvartijaa joka pystyisi ilta toisensa perään voittamaan otteluita joukkueelle jonka puolustuspää vuotaa pahasti. Toisaalta Calgaryssa on rebuild pahasti kesken ja kaikki nää ongelmat kuuluu uudelleenrakentamisvaiheessa olevan joukkueen arkeen ja niistä pois kasvamiseen menee aina useampi vuosi.

Nyt kysytäänkin Calgaryn faneilta kärsivällisyyttä sillä kyl mä uskon et tuosta vielä ajan kanssa hyvä tulee mut tällä hetkellä on vielä täysin epävarmaa esim. kuka on "seuraava Kipper" eli kenestä seuraava franchise molari. Viittaa olisi tarjolla ja varmasti myös Joni Ortio saa vielä oman näytönpaikkansa, onhan mies kuitenkin onnistunut mainiosti AHL:n sekä ECHL:n puolella.

Ei Flames mikään HMV-joukkue ole niin kuin vielä pari vuotta sitten. Silloin koko seura jumitti paikallaan kunnes tajuttiin että koko joukkueen rakentaminen täytyy aloittaa täysin puhtaalta pöydältä jos tavoitteena on uusi nousu NHL:n tyvipäästä takaisin sinne top 10 joukkueisiin. Prosessi on käynnissä ja tuloksista saamme nauttia toivottavasti 3-4 vuoden sisällä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Voittaminen tekee joskus hyvää Flamesillekin. Jetsiä vastaan 5-4 voitto, vaikka hukattiin johtoasema neljä kertaa ottelussa. Berra piti joukkuetta pystyssä kerrankin ja sai oikeastaan anteeksi Oilers-pelin imuroinnin. Jets teki lähes kaikki maalinsa reboundeista, joten siinä voisi olla Berralla kehitettävää.

Cammalleri onneksi pitää vaihoarvoaan yllä ja pelasi mainosti jälleen. Monahan teki heti ensimmäisellään NHL-uransa rankkariyrityksellä ratkaisumaalin. Huikean kylmäpäinen pelaaja ja olen sitä mieltä, että Monahan on tämän kauden tulokkaista tasaisin suorittaja ja on vahvoilla Calder-kisassa jos vain pelaa samalla tahdilla. Bärtschi ja Bouma olivat myös vahvoja ottelussa. Sven voisi tosin laukoa enemmän, että maaleja alkaisi tulemaan.

Miten pitkään Mikael Backlund kuuluu Flamesin tuvaisuuden suunnitelmiin? Olen ollut pitkään sitä mieltä, että Backlundista olisi Valtteri Filppulan tasoiseksi pelaajaksi, mutta se potentiaali ei vain näy nyt kentällä. Toki Backlund ei saa paljoa peliaikaa, mutta eipä sitä nykynäytöillään ansaitsekaan. Itseluottamus taitaa myös olla Backlundilla hukassa. Alan jo pikkuhiljaa huolestua miehen kehityksestä, sillä Backlund täyttää jo 25 keväällä eikä ole vielä ottanut selkeää hyppyä kehityksessään. Seuran vaihto voisi kauden jälkeen olla paikallaan.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Katsoin tässä viimeöisen Columbus-ottelun ja ajattelin laittaa vähän kommenttia.

Columbus voitti ottelun 2-1 jatkoajalla. Mielestäni Flames oli todella hitaalla vauhdilla liikkeellä pelissä varsinkin avauserässä. Kolmannessa erässä joukkue alkoi pelata paremmin ja luoda hyviä maalipaikkoja. Calgary myös tasoitti pelin Colbornen hyvällä suorituksella. Colborne tuli vauhdilla hyökkäysalueelle, suojasi kiekkoa erittäin hyvin ja pisti kiekon rystyltä ohi Sergei Bobrovskyn. Columbus voitti, kun jatkoajalla Brodien laukaus jäi ensimmäiseen vastustajaan ja Blue Jackets tuli vastahyökkäykseen. Berra teki parhaansa, mutta kiekko kimposi lopulta vapaana olevalle Nikita Nikitinille, joka teki voittomaalin.

Calgaryn onnistujia olivat Cammalleri, joka laukoi viisi kertaa ja oli aktiivinen hyökkäyssuuntaan. Muutenkin ykkönen oli hyvä. Pitää antaa erityismaininta Lance Boumalle, jonka energistä peliä oli mukava seurata. Bärtschi pelasi myös hyvin. Kolmosketjun Galiardi, Colborne ja Jones pelasivat OK ja Colborne tosiaan teki Flamesin ottelun ainoan maalin. Mites kauan nuo kolme ovat olleet kolmosessa? Muilta kuin ykkösketjulta ei nähty liikaa vahvaa hyökkäyspeliä.

Reto Berran upea torjunta Jack Johnsonin yritykseen on ehdottomasti sanottava. Jos ei ole vielä nähnyt kyseistä torjuntaa, niin tuossa video: Reto Berras Bicycle Kick Save - YouTube
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös