Calgary Flames 2008-09

  • 127 399
  • 435

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Jokos nyt saa puhua jotain Olli Jokisen viime pelien pistesaldosta

Ei saa. Olli on treenannut kovaa, joten siksi esitykset ovat olleet heikompia.

Vaikka olisi kuinka huippupelaaja ja maailman paras savolaissentteri, niin onhan tuossa miehessä jonkinlainen paha karma. Kaikki mihin hän koskee muuttuu selivytymistaisteluksi. Jos Peter Forsberg on ruotsalaisen kultaisen sukupolven paras esimerkki, niin Olli Jokinen on suomalaisen ikuinen kakkonen -sukupolven elävin esimerkki. Kaikki mihin Olli koskee, muuttuu häviämiseksi, hopeiseksi mitaliksi ja miinussaldoon.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Curtis McElhinney:lle uran ensimmäinen voitto! Tulihan se sieltä sitten vielä tällä kaudella. Hyvin ovat saaneet jokainen pelaaja pelata viimeisissä kahdessa pelissä, kun kokoonpano on ollut noin pieni.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jokos nyt saa puhua jotain Olli Jokisen viime pelien pistesaldosta, josta täällä on viime aikoina totaalisesti vaiettu jostain kumman syystä? 0 maalia 12 edelliseen pelin ja 0+5 ja -6 on ihan hieno saldo tämän hetken NHL:n johtavalta tutkaparin ykkösentteriltä? 7 peliä oli jostain syystä viimeeksi liian vähän, mutta mikäs tekosyy nyt Ollin tilanteeseen keksitään?

Mielenkiintoistahan on myös se, että Jokinen on nyt kauden lopussakin NHL:n 3. huonoin sentteri aloituksissa, takana vain yksi 19 vuotias rookie ja 20 vuotias toisen kauden pelaaja. Ei ehkä ihan sitä mitä huippusentteriltä odottaisi?

Pelejä näkemättä on paha sanoa mikä OJ:lla on tökkinyt, mutta aikaisempien vuosien perusteella uskoisin että kyse on samasta "paskan joukkueen ainoa tähti"-syndroomasta mikä näkyy maajoukkueessa joka kerta. Eli miehen pelitapa on vuosien varrella iskostunut niin huonosti joukkuepeliin sopivaksi ja erityisesti tilanteeseen, missä laitureista tarvitsisi välittää. Tämä on ehkä sitten rappeuttanut pelisilmää entisestään ja nyt kun laidalla olisi kaveria, joka kyllä pystyisi pistämään kiekkoa reppuun, ei Jokinen pysty tekemään peliä.

Tai sitten Jokinen on loukkaantunut jollain tavalla, josta ei ole tiedotettu, mutta aika vähissä kyllä varsinaiset selitykset Jokisen esityksille ovat.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Eihän tuo Jokinen ole koskaan aloittaa osannut mielestäni. Cammalleri kai siellä raapii ykkösen ollessa jäällä ensisijaisesti aloitukset. Laittaisin tuon Jokisen viimeaikojen hiljaisemman jakson enemmänkin joukkueen piikkiin. Runkopuolustajien loukkaantumiset ovat väistämättä vaikuttaneet myös hyökkääjien otteisiin.

Jos Regehr ja Sarich eivät ole pelikuntoisia pian on vaarassa tulla jälleen ensimmäisen kierroksen ulostus pudotuspeleissä. Tähän lisäksi vielä Aucoinin ja Phaneufin pikkuvammat (joiden todellinen laatu tietysti salattu) sekä Giordanon poissaolo. Ei ole paljoa odotuksia jos top6 puolustajista 5 kuluttaa enemmän tai vähemmän lasarettipalveluita.

Tabascolle tosiaan uran avausvoitto ja loppusummerin jälkeen koko joukkue häntä siitä onnittelikin. Täytyy toivoa että miehellä älliä riittää sen verran että uuden organisaation itselleen kesällä etsii sillä peliaikaa ei Flamesissa vielä vuosiin ole juurikaan tulossa, poislukien Kipperin mahdolliset loukkaantumiset.
 

The G

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Calgary Flames
Lombardin menetys oli karmea. Nyt se on selvääkin selvempi. Paperilla hyvältä treidiltä vaikuttanut siirto on osoittautunut todella huonoksi kaupaksi.

Lombardi oli juuri loistava sentteri Cammallerille ja Iginlalle. "Matti" raastoi, luisteli, pörräsi, karvasi ja teki muiden pelin helpommaksi. Matti harvemmin kaarteli pelin ulkopuolella kuten Jokinen tekee nyt. Jokiselle tulee paljon kiekon menetyksiä ja hän ei saa syöttöjä ykkösellä kiinni. Hän pyytää kiekkoa itselleen ja on kovin vähän valmis itse uhrautumaan siihen likaiseen työhön millä joukkue kiekon saisi takaisin.

Ykkösketjun peli on tämän vuoksi sekaisin.

Eilenhän sitten Cammalleri heitettiinkin toiseen ketjuun ja tuloksena olikin 2+1. Iggy ja Olppa ne vaan jatkaa pimeydessä vaeltamistaan. Iggy huonon sentterinsä vuoksi.

Toki toki toki... meidän sairaslista on karmaiseva, mutta silti: Jokisen peli ei häikäise, eikä sovi Iggyn sentteriksi.
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Runkosarja saatiin pakettiin ja tosiaan The Backup sai ensimmäisen voittonsa, ja todennäköisesti viimeisen Flamesin paidassa. 19. kerta tolppien välissä, kunnes tuo ensimmäinen voitto näki päivänvalon. Noista tosin vain 8 merkattiin Tabascolle tappioksi. Olihan se myös McElhinneyn paras peli ja mukaan mahtui muutamia tärkeitä torjuntoja, mm. tuplatorjunta Moreaun läpiajosta. Aiemmin McElhinneyn tekniikka on hajonnut ensimmäiseen päästettyyn maaliin eli henkisellä puolella taitaa olla ongelmat. Nyt kehitystä oli tapahtunut ja McElhinney antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Onnea vaan jatkoon, olkoon mantere sama tai sitten Eurooppa.

15 kenttäpelaajalla pystyy kuin pystyykin voittamaan. Itse asiassa Sutter olikin ehdottanut, että peliä pitäisi pelata 9 hyökkääjällä ja 6 puolustajalla. Sinällään tuo ongelma ei ollut yhden kokonaisen ketjun puuttuminen, eihän nelosketju pelaa muutenkaan viittä minuuttia enempää, vaan se kenelle ne ylimääräiset minuutit kertyivät. Poissaolijat veivät kovia minuuttilukemia katsomon puolelle ja alempien kenttien miehet joutuivat pelaamaan enemmän kuin mihin olivat tottuneet. Esim. Nyströmin peliaika kasvoi keskimääräisestä 12 minuutilla. Viimeisimmässä pelissä kaikki nämä pystyivät pelaamaan samalla tasolla kolmannenkin erän ja se mahdollisti voiton. Tulokkaat Pelech ja Negrin käyttivät suuremman peliajansa näyttöjen antamiseen ja ihan lupaavaa jälkeä molemmilta. Molemmat pelasivat nöyrästi oman pään kautta, toisin kuin vastapuolen tulokas (Chorney -4).

Itse ainakin palaan Jokis-aiheeseen myöhemmin. Playoffeja varten Jokinen tänne hankittiin ja annetaan Ollin korkata playoffneitsyys ensin. Runkosarja meni päin helvettiä, sen voi myöntää ja edeltävät kirjoittajat ovat hyvin perillä syistä.
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Playoffit alkavat siis torstaina, ja altavastaajana sarjaan lähdetään ihan ehdottomasti. Näyttäisi kuitenkin siltä, että loukkaantuneita äijiä saatetaan saada parsittua suht hyvin kasaan siihen mennessä. On jopa mahdollista että pakistoon palaavat sekä Regehr että Sarich, lisäksi Bourque saattaa palata pelaamaan ex-seuraansa vastaan. Lisäksi QC:n pelit päättyivät viikonloppuna, joten sieltä on helppo nostaa äijiä ylös jos tulee äkillistä tarvetta.

Lombardin myyntiä ei voida pitää syynä Iggyn ja Cammyn tehojen häviämiseen. Paras sentteri joka tällä kaudella on pelannut Cammallerin ja Iginlan välissä on Conroy. Conroy sopii tuollaisen hyökkäävän kaksikon väliin, koska: a) on tänä päivänä erinomaisesti puolustava sentteri b) pystyy tarjoamaan kiekollista tukea kaksikolle paremmin kuin Lombo c) pelaa rauhallisempaa ja riskittömämpää peliä kuin esim juuri Lombo.

Jokinen on hyökkäävä pelaaja, joka on aiheuttanut selvän kulttuurishokin Iggylle ja Cammylle, jotka ovat tottuneet pelaamaan tietoisena siitä että päävastuun puolustuspelaamisesta kantavat muut. Kun Olli tuli tuohon keskelle, roolit menivät sekaisin koska kukaan hyökkääjistä ei ole kummoinen puolustava hyökkääjä, roolit olivat sekaisin omassa päässä (yksi syy tähän voisi olla juuri se, että aloitukset hoitaa pääosin Iggy ja Cammy, vaikka ovat laitureita), ja tämä luonnollisesti vaikuttaa pelaamiseen myös hyökkäyspäässä, kun ekaks ollaan omissa ongelmissa. Tämä selittää koko kolmikon heikon plusmiinussaldon.

Keenanin syy on, että hän jatkoi sitkeästi koko runkosarjan lopun kaksikolla Iggy-Jokinen. Näin hän lähti ikäänkuin hakemaan syyllistä ketjun heikentyneisiin otteisiin väärästä päästä siirtämällä Cammyn kakkoseen. Runkosarjan lopussa kolmikko palasi ajoittain takaisin yhteen, mikä oli virhe, sillä ketjun puolustuspelaaminen oli edelleen heikkoa. Iggyä ja Ollia olisi mielestäni pitänyt peluuttaa eri ketjuissa vähintään viimeiset 3-4 peliä, jolla olisi haettu oikeanlaisia koostumuksia pleijareihin. Iggy ja Cammy olivat alkukaudella niin liekeissä, että jossain määrin on oikein sanoa heidän pelinsä menneen sekaisin Jokisen tulon jälkeen. Tästä on kuitenkin turha syyllistää Ollia, sillä ei hän voi muuttaa pelityyliään noin radikaalisti puolustavaan suuntaa, etenkään kun kaikki odottavat häneltä tehoja. Voisi jopa sanoa, että oli huono että kolmikko sai noin lentävän lähdön siellä Philadelphiassa. Jos ketjun ongelmat olisi nähty jo siellä, voitaisiin nyt olla ihan eri tilanteessa.

Keenan on vanhan liiton mies. Koska Keenanin mielestä Olli ja Iggy ovat Flamesin parhaat hyökkääjät, he pelaavat ykkösketjussa, piste. Cammy on meriiteiltään huonompi, siirtykööt hän alempiin ketjuihin.

Jokinen ja Bertuzzi pelasivat muistaakseni yhden pelin samassa ketjussa, ja tuosta silloin mainitsinkin, että herätti lupauksia. Mitä teki Keenan? Erotti heidät heti seuraavaan peliin.

Chicagoon voitaisiin lähteä näin:

Cammalleri - Conroy - Iginla
Bertuzzi - Jokinen - Bourque
Glencross - Langkow - Moss
Nystrom - Peters - Boyd

Eli Lundmark pitäisi ehdottomasti tiputtaa katsomoon. Noissa tehoissa on jotain harhaa, pelaa pääosin pehmeästi ja katoaa kuvasta helposti. Mikäli Bourque ei ehdi toipua, sitten Lundmark voisi jatkaa.

Pitää muistaa, että Flamesilla oli pitkään pois hyökkäyspäästä koko kakkosketju, kun Bert, Bourque ja Langkow olivat loukkaantuneena. Tätä pidän edelleen suurimpana syynä edelleenkin vallitsevaan slumppiin, sillä secondary scoring ei näin ollut enää samalla tasolla kuin aikaisemmin. Tämä on mielestäni selvää, kun noin tärkeitä miehiä on poissa. Kun nämä miehet alkoivat tervehtyä, tuli vielä runkosarjan loppuun nuo pakisto-ongelmat.
 
Viimeksi muokattu:

pavol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, RoKi, SoPa
Mä oon tässä miettiny ja katellu tuota Flamesin peluutusta ja pelailua ja tullut siihen tulokseen, että olisikoha aika alkaa muokkaamaan myös Calgaryssa maalivahtipelaamista siihen suuntaan, että joukkueessa olisi myös toinen varteenotettava kakkosmaalivahti. Nyt näyttäisi siltä että The Backup ei mitenkään loisteliaalla pelipäällä ole.

Minkälaisia pelimiehiä tälle tontille olisi laitta? Vai tarviiko ede laittaa?

Itse olen nyt näin äkkiseltään pohtinut mm. Niittymäkeä. Niittymäki on takuulla NHL-tason mallivahti, voittavakin ja hänen pelaamisellaan voitaisiin Kipperiä säästellä. Minä olen varma että Kipperin ehkä-vähän ailahtelevat esitykset ovat osin peliväsymyksen piikkiin laitettavia.
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Mä oon tässä miettiny ja katellu tuota Flamesin peluutusta ja pelailua ja tullut siihen tulokseen, että olisikoha aika alkaa muokkaamaan myös Calgaryssa maalivahtipelaamista siihen suuntaan, että joukkueessa olisi myös toinen varteenotettava kakkosmaalivahti. Nyt näyttäisi siltä että The Backup ei mitenkään loisteliaalla pelipäällä ole.

Minkälaisia pelimiehiä tälle tontille olisi laitta? Vai tarviiko ede laittaa?

Itse olen nyt näin äkkiseltään pohtinut mm. Niittymäkeä. Niittymäki on takuulla NHL-tason mallivahti, voittavakin ja hänen pelaamisellaan voitaisiin Kipperiä säästellä. Minä olen varma että Kipperin ehkä-vähän ailahtelevat esitykset ovat osin peliväsymyksen piikkiin laitettavia.

Curtis McElhinney ja hänen tasonsa ei sinänsä ole ongelma Flamesissa. Mies on ihan ok vahti, mutta jokainen voi kuvitella minkälaista on työskennellä tuollaisessa roolissa joukkueessa. Pääsee ylipäätään edes käymään maalilla koko kauden aikana 14 kertaa, vaihdetaan usein kentälle siinä vaiheessa kun peli on jo hävitty ja pelaajilta on niissä paikoissa turha odottaa liikaa apuja ja puolustamista. Varmaa on että tilastot ei kovin hyviltä tuollaisen jälkeen näytä.

Lisäksi kun Kipperistä on tehty niin kiistaton ykkönen, huomaa pelaajien otteista heti tietyn epävarmuuden kun takana onkin oudompi kaveri. Yhteispelaaminen on tietenkin hakusessa kun tilanteeseen ei ole totuttu, vaikka The Backup pelaisikin ihan hyvin.

McElhinneyn potentiaalista tämän kauden paras esimerkki nähtiin joulukuun 10päivä Detroitissa kun mies torjui täysin yksin Flamesille pisteen. Tuokin peli oli pelaajilta aikamoista koomailua, ja lopulta jatkoajalla tuli tappio. Todella hyvä peli McElhinneyltä.

Eli ongelma on tässäkin asiassa ennemmin Keenan kuin mikään muu. Keenanin logiikassa parhaat pelaavat niin paljon kuin jaksavat, ja piste. Kipper on hyvässä fyysisessä kunnossa, ja saa tarvittaessa lepoa harjoituksista jos niin haluaa, mutta silti pelejä pitäisi jakaa enemmän. Tämä olisi pitkällä kaudella ihan kaikkien etu.

McElhinney tuskin enää jaksaa luukulla istua, joten uusi kakkosvahti tullee ensi kaudeksi. Tuo kaveri todennäköisesti tullee kuitenkin joukkueen sisältä, sillä palkkatilanne ei oikein mahdollista Niittymäen hintaista kakkosta. Toivottavasti McElhinney lähtee ja pääsee jonnekin pelaamaan enemmän.
 

pavol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, RoKi, SoPa

Totta tietysi tuokin. Toisaalta, riittääkö Mc:llä sitten näytöt (ei niinkään taidot) porskuttaa muussa joukkueessa? Ei tietenkään mikään käske joukkueen olla NHL:ssä, mutta sinne voisi kuvitella veren vetävän.

Kipperille tekisi takuulla hyvää huiltata muuallakin kuin harjoituksissa. Vaikka maalivahti puhkeaakin yleensä kukkaan myöhemmällä iällä, ei kroppa voi kestää vuodesta toiseen hirvittävää ottelurääkkiä. Jos Mc lähtee, luulisin kuitenkin että sama peluutusmentaliteetti jatkuu Flamesissa edelleen.
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Sääli ettei Anfortas ole tänä vuonna raportoinnit prospectien playoff-otteista. Tällä kaudellä kaudella olisi ollut raportoivaa hiukan mielenkiintoisemmistä pelaajista kuin JD Watt.

Windsor Spitfires ja Greg Nemisz voittivat odotetusti OHL:n mestaruuden. Spitfires dominoi jo runkosarjassa voittaen 57 68 ottelustaan sekä tehden eniten ja päästäen vähiten maaleja. Finaaleissa Brampton kaatui viidennessä pelissä pistepörssin voittajan ja MVP:n Taylor Hallin jatkoaikamaalilla. Suuri juttu Windsorille ja tämä oli paras tapa kunnioittaa viime vuonna kuolleen Mickey Renaudin muistoa. Renaudin paita oli jäädytetty jo aiemmin ja se oli myös mukana juhlinnassa.

Nemisz siirtyi täksi kaudeksi sentteristä laitahyökkääjäksi, jonka pitäisi olla hänen pelityylilleen sopivampi paikka. Taylor Hallin ja Andrei Loktionovin rinnalla syntyivät tehot 65 36+41=77, +52 ja playoffeissa 20 8+12=20, +8.

WHL:ssä oli Calgaryläisten kannalta unelmafinaali: Calgary Hitmen vs Mikael Backlund&Kelowna Rockets. Runkosarjan voittanut ja playoffeissa kolme ensimmäistä sarjaa sweepannut Hitmen lähti finaaleihin ennakkosuosikkina pienoista yllättäjää Kelownaa vastaan. Rockets ryösti kaksi ensimmäistä peliä Calgaryssä ja voitti vielä game kolmosen kotonaankin. Vain kerran WHL:n historissa on 0-3 tappioasemasta noustu voittoon, Spokane vuonna 1996 ensimmäisellä kierroksella Portlandia vastaan. Hitmen onnistui voittamaan kaksi seuraavaa, mutta Rockets voitti kuudennen ottelun jatkoajalla Tyson Barrien osumalla. Kuten Nemisz niin myös Backlund syötti ratkaisevan voittomaalin. Backlund ei viimeisessä pelissä ollut parhaimmillaan, vaikka kaksi syöttöpistettä keräsikin. Tilastoihin syöttöjen lisäksi -1 ja kaksi jäähyä ja mainittava on myös Michael Stonen taklaus, joka lähetti Backlundin maata kiertävälle radalle. Muuten Backlund olikin niin loistava ettei näistä parista heikommasta ottelusta tarvitse puhua. Backlund sanoi erään heikosti menneen tappiopelin jälkeen, jossa Backlund silti teki hyvät tehot, ettei hän ole tyytyväinen esitykseensä. Loistava asenne!

Syksyllä Backlundia oltiin tuomitsemassa jo bustiksi huonosti alkaneen Västerås-kauden takia, tai lähinnä Oilers ja Canucks fanit olivat asialla. Nuorten MM-kisat olivat lopulta käännekohta ja Backlund teki oikean ratkaisun jäädessään Pohjois-Amerikkaan. Ensimmäinen NHL-pelikin tuli tilille ennen kuin pelilupaa Kelownaan ja WHL:ään saatiin. Backlund tarvitsi kolme peliä tottua pienempään kaukaloon ja fyysisempiin otteisiin. Sen jälkeen Backlund oli suurimmassa roolissa Kelownan Ed Chynoweth Cupin voitossa Jamie Bennin, Cody Almondin, Tyler Myersin ja molari Mark Guggenbergerin ohella.

Backlund pelasi suurimmaksi osin kakkossentterinä Colin Longin päästessä nauttimaan Bennin seurasta. Ylivoimalla kaksikko Benn/Backlund teki sitten tuhojaan. Tehoja syntyi runkosarjassa 28 12+18=30 ja pleijareissa maalipörssin ykkössija ja tehot 19 13+10=23, +16. Backlund sopeutui hyvin pieneen kaukaloon, melkein voisi sanoa, että paremmin kuin isoon. Erityisesti pelinäkemystä ja myös kahden suunnan peliä on suuresti kehuttu. Meidän Bust on siis parempi kuin teidän bust!

***

Memorial Cupille voisi varmaan avata oman ketjun tuonne toiseen osioon.

Abbotsfordilla on neljä nimivaihtoehtoa: Flames, Heat, Ice Hawks ja Storm.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös