Erittäin vakavamielistä taistelua Kipperistä
Siirsin tänne Flames-ketjuun, kun alkoi mennä sen verran ohi aiheen. Toivottavasti sopii näin ja käyt täälläkin lukemassa.
Viestin lähetti Ck
Enpä usko, että Suomalaisella palstalla tarvitsee hirveästi laimentaa hypeä Suomalaisesta pelaajasta. Tuo laimennus tulee itsestään meidän Suomalaisten mentaliteetistä. Minusta tuntuu, että juuri Iginlaa ja joukkueen muita pelaajia hehkutetaan täällä palstalla enemmän koska eivät ole Suomalaisia (paitsi Nimo joka on myös FIN).
No, enpä tiedä. Ei minua suomalaispelaajan hypetys häiritse, eikä siis tarkemmin ottaen enää suuremmin mikään muukaan. Olen iloinen jokaisen suomalaisen menestyksestä urheilurintamalla. Case Kiprusoffissa en usko, että herran kansallisuudella on mitään tekemistä mielipiteeni kanssa. Mahdotonhan se on todistaa, mutta näillä mennään.
En huomannut, että Iggylläkin on sopimus neuvottelut edessä. Toisaalta unohdin kyllä tarkoituksellisesti Iginlan, koska häntä hehkutetaan tällä ja ulkomaalaisilla palstoilla paljon enemmän juuri, koska on Kanadalainen. Ei siinä mitään itsekin pidän enemmän Kanadalaistyyppisestä jääkiekosta, mutta jos Kipper olisi Kanadalainen, niin ihan erinlaista "ylistystä" saisi JA:laisten ja Kanadalaisten papereissa.
Omien havaintojeni mukaan Iginlaa ja Kipperiä hehkutetaan suunnilleen saman verran. Toisaalta Iginla viihtyy Kiprusoffia paremmin mediassa ja on joukkueen kapteeni. Siitä voi tulla pieni Iggy-bonus.
Jos olisit seurannut HIFKiä koko elämäsi, niin tietäisit että se ei todellakaan ole mikään klisee.
Olen kyllä tehnyt sen.
Moni Calgaryn pelaaja on vielä niin nuori (Lombardi -82, Leopold -80, Saprykin -81, Regehr -80, Kobasew -82), että heitä voi kutsua vielä "prospecteiksi". He ovat sitäpaitsi jo ns. varmoja tapauksia joten ei Flamesin tulevaisuus pitäisi tältä osin olla uhattuna. Calgaryn prospecti joukkoon kuuluu myöskin ehkä suurin puolustaja lupaus tällä hetkellä, eli Dion Phaneuf. Totta on ettei ne prospectit ihan parhaasta päästä ole, mutta mielestäni suunnilleen keskitasoa.
Itse laskin nämä koko kauden joukkueessa pelanneet jo pois prospekti-joukosta. Regehr ja Leopold olivat jo joukkueen ykköspakkipari ja loputkin porukasta vierailivat ykkös-kakkosketjuissa. He ovat mielestni jo joukkueen runkoa, eikä heidän takanaan ole kuin juuri Phaneuf. Seuraavana listalla tulevat Ramholt, Nystrom, Medvedev, Taratukhin yms. eivät ole läheskään vastaavanlaisia lupauksia.
Sitä paitsi ei pitäisi olla hirveästi väliä tällä hetkellä minkälaisia prospecteja joukkueessa on. Calgary pelaa Stanley Cupin finaaleissa joissa ei tosiaankaan olisi ilman Kipperiä! Eikä monella muulla joukkueella ole asiat noinkaan hyvin prospectien suhteen.
Äläpäs nyt. Tuohan on lähestulkoon pahin mahdollinen ajatusmalli ja juuri siihen on helppo sortua. Unohdetaan tulevaisuus ja kohta ollaan taas ojassa.
Kyllä jokainen NHL tason maalivahti pelaa joskus hyviä pelejä ja voittaa hajaotteluita. Ei nuo McLennanin tilastot nyt kuitenkaan hirveän hyvältä näytä, että niitä kannattaisi alkaa vertailemaan Kipperiin varsinkaan torjuntaprosentin ja päästettyjen maalien keskiarvon osalta. Ennen kuin Kipper tuli joukkueeseen McLennan pelasi 15 ottelua joista hän voitti 5 ja ainoastaan viidessä ottelussa hänellä oli torjuntaprosentti yli .910.
En tiedä, mistä olet tilastosi poiminut, mutta ne ovat tässä tapauksessa totaalisen virheelliset. Pelejä oli 12, ja McLennan voitti niistä seitsemän. McLennanin peliä haittasi myöhemmin myös lievä loukkaantuminen. Muistan hyvin, kun eräässäkin pelissä joka kerta jäähän jouduttuaan joutui Jamie kampeamaan itsensä mailansa avulla ylös. Niin paljon sattui. Silloin oli vain pakko pelata, kun Kiprusoff ja Turek jo istuivat katsomossa, ja Sabourin oli osoittanut tasonsa. Pointti ei kuitenkaan ollut se, että McLennan tai Turek olisi Kiprusoffin tasoinen maalivahti. Kyse oli siitä, että nämäkin tumpelot veskarit keräsivät seitsemän nollapeliä (eniten liigassa New Jerseyn kanssa) reilussa puolessa kaudessa. Kiprusoff on selvästi parempi eikä hänelle tule juurikaan huonoja pelejä, kuten olemme nähneet. Sen ovat todenneet kaikki Sutterista lähtien, että McLennan ei voi pelata jatkuvasti, koska huonoja pelejä hyvien väliin tulee liikaa. Siksi Kiprusoffkin hankittiin. Kukin näkee, miten haluaa, mutta minun silmissäni Kiprusoff ei saanut tuota puolustusta näyttämään huipulta, vaan se oli jo sitä. Kiprusoff toi itsessään kuitenkin mukanaan vahvan ykkösvahdin, joka nauttii puolustuksen tarjoamista hedelmistä. Noin tuhat kertaahan hän on sen itsekin todennut.
Silloin kuin Kipperi tuli joukkueeseen alkoi Calgaryn todellinen voittoputki ja taistelu playoff paikasta. Kun Kipper tuli joukkueeseen Calgary voitti 13 ottelustaan 10, pelasi yhden tasan ja Kipperin torjuntaprosentti oli 9 niistä yli .950 ja yhdessä .946. Ainoastaan kaksi ottelua meni penkin alle tiedä sitten Kipperin vai joukkueen takia, ehkä molempien, mutta se ei olekaan oleellista.
Yhtään taas Kipperiä väheksymättä kaiken gloorian kaataminen Miikan syliin ei vain toimi. Näin molemmat Kiprusoffin tuloa edeltäneistä otteluista. Ensin Calgary hävisi Edmontonille jatkoajalla ja seuraavaksi se voitti komeasti Toronton Lydmanin komealla jatkoaikamaalilla. Näitä oli edeltänyt kaksi Sabourinin tappiota ja McLennanin voitto. Alkutahdit kovalle hurmokselle lyötiin jo ennen Kipperin saapumista, vaikka tämä tilanteen kehittymistä hienoilla otteillaan tietysti edesauttoikin. Shean Donovan teki ties kuinka monta maalia, rikkoi maaliennätyksensä puolessa välissä kautta ja pelasi liekeissä. Ketä kiinnostaa, Kiprusoff tuli joukkueeseen.
Ennen loukkaantumistaan Kipper pelasi 16 ottelua joista voitollisia oli 11 ja tasapelejä 2 joten häviöjä tuli ainoastaan 3 torjuntaprosentin jälleen pyöriessä 0.950 kieppeillä tai ylempänä. Ensimmäisistä 25 ottelustaan Kipper voitti 17 ja pelasi 2 tasapeliä. Eiköhän jo tuosta pitäisi selvitä se kuka sen voittamisen kulttuurin, mahdollisuuden pleijareihin ja Stanley Cupin pokaaliin joukkueeseen toi.
Kiprusoff on tietysti tärkeä palanen tässä menestyksessä, kuten on monta kertaa tullut sanottua. Maalivahti on sitä aina. Voittamisen kulttuurista en sano juuta enkä jaata. Jos McLennan pystyi pitämään joukkueen playoff-vauhdissa, niin miksei siihen olisi pystynyt moni muu NHL-veskarikin? Vancouveria vastaan huonommalla maalivahdilla olisi tullut todennäköisesti noutaja jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Samoin Detroitia vastaan olisi saattanut kyyti olla kylmää. Samapa se. Kiprusoff on ollut loistava bonus Calgaryn loistavalle puolustuspelille.