Bundesliiga 2015–2016

  • 2 304
  • 9
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tänään käynnistyy uusi kausi. Eurosportin ottelu joka on katsottavissa myös Kuutoselta on Bayern - HSV. Siitä tuskin on suurta trilleriä luvassa. Ainakin se, että HSV putos Cupissa jo ekalla kierroksella IV-divarin joukkue Jenalle antaisi osviittaa että sama rämpiminen Hampurissa jatkuu jota siellä on viime kaudet saatu kestää. Lauantaina sen sijaan on luvassa erittäin kiinnostava kamppailu kun sarjan kärkijoukkueisiin povatut Borussia Dortmund ja Borussia Mönchengladbach iskevät yhteen.

Kiinnostavin yksittäinen joukkue tällä kaudella onkin katastrofaalisen viime kauden pelannut ja aikaan jälkeen Jürgen Kloppin siirtynyt Dortmund. BvB:n koutsi Thomas Tuchel kuuluu Saksan kuumimpiin valmentajanimiin sillä aiemmassa seurassaan Mainzissa hän ylsi seuran resursseihin nähden erinomaisiin sijoituksiin. Kiinnostavaa nähdä miten mies pärjää kun käytössä on huomattavasti laadukkaampi pelaajamateriaali. BvB:lle kyse on muutenkin tietynlaisesta kunnianpalautuskaudesta.

Bayernista seuraikoni Schweinsteiger lähti Manuun potkimaan lädipalloa. Schweinin pelillinen panos ei enää viime kausina ollutkaan järin suuri mutta henkinen merkitys saattoi olla hyvinkin iso. Hyökkäykseen Bayern hankki Shaktar Donetskista Costan joka saattaa onnistuessaan uhata jopa Riberyn paikkaa avauskokoonpanossa. Toinen nimekäs vahvistus on Juventuksesta hankittu Vidal joka ottanee juuri Schweinsteigerin paikan keskikentällä.

Kovimmaksi haastajaksi Bayernille povataan silti autokaupungin joukkue Wolfsburgia joka kaatoi Bayernin rankkareilla Supercupin finaalissa. Wolfsburgin rosteri on pysynyt lähes entisellään ja nyt viime kauden kakkonen pääsee kokeilemaan siipiään myös Mestarien liigassa. Iso kysymys kuuluu viekö sieniliigaan panostaminen volkkareilta liikaa fokusta Bundesliigasta vai karaisevatko huippuottelut heitä entistä laadukkaampaan suorittamiseen myös kotimaassa?

Nousijajoukkueet Darmstadt ja Ingolstadt ovat sen verran pikkuseuroja ettei juuri kukaan taida povata niille tätä kautta pidempää rupeampaa pääsarjassa. Potentiaalisia muita häntäpään joukkueita ovat vuodesta toiseen floppaava HSV sekä Hannover, Hertha BSC ja Werder Bremen. Suomalaisittain on kiinnostavaa seurata onnistuuko Lukas Hradecky nappaamaan ykköstorjujan paikan Eintracht Frankfurtissa.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Hradeckylle tänään ensimmäiset minuutit Bundesligassa Eintracht Frankfurtin paidassa. Pahin mahdollinen alku peliin, kun kaksi ensimmäistä vetoa meni sisään, vaikka ei noista kyllä kumpikaan otettavissa ollut. Sen jälkeen ei onneksi enempää mennyt sisään, kun Frankfurt pääsi peliin mukaan. Toivottavasti saa vakiinnutettua itsensä ykkösmaalivahdiksi.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ekan kierroksen peleistä huomionarvoista oli Bayernin ja Dortmundin täydellinen domionointi omissa peleissään. Jälkimmäinen oli vähän yllättävää koska BMG:täkin - joka hävisi Dormundille 4-0 - pidetään yhtenä potentiaalisista kärkijoukkueista. Muutoin kaikki muutkin sarjan kärkeen povatut joukkueet voittivat omat pelinsä. Sarjanousijoilta suorastaan hurmoksellinen alku: Ingolstadt venyi 0-1 vierasvoittoon Mainzista ja Darmstadt tasasi kotonaan pisteet Hannoverin kanssa. Todella vauhdikas avauskierros, hieno kausi tulossa.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Myös Schalke on tällä kaudella mielenkiintoinen. Uutena valmentajana toimii André Breitenreiter, jonka alaisuudessa Paderborn pelasi viime kaudella todella hyvää futista huonolla joukkueella. Schalken kesähankinnoista Johannes Geis on se mielenkiintoisin ja lupaavin. Viime kaudella Geis pelasi Mainzissa, ja teki todella hyvää jälkeä. Kannattaa pitää Geis tarkkailussa. Farfan, Fuchs ja Barnetta lähtivät kaikki Schalkesta, joten tällä kaudella gelschenkircheniläisten runko kostuu pitkälti nuorista pelaajista: Geis, Meyer, Goretzka, Sané, Kolasinac, Nastasic ja Draxler. Schalke hankki di Santon kakkoshyökkääjäksi Bremenistä tukemaan Huntelaaria.

Mielenkiintoinen kausi edessä Schalkella.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Hertha ja Bremen tasasivat eilen pisteet lukemin 1-1. Sveitsin maajoukkuepelaaja Valentin Stocker vei Herthan johtoon hienolla laukauksella, kun ottelua oli pelattu viisi minuuttia. Bremen tasoitti Anthony Ujahin maalilla, jota edelsi mainio korkea keskitys. Herthan puolustus ei kuitenkaan ollut siinä tilanteessa hereillä ja Ujahilla oli helppo työ laittaa pallo läheltä maaliin. Herthasta jäi mieleen japanilainen taitava keskikenttäpelaaja Genki Haraguchi. Salomon Kalou sen sijaan oli hyökkäyksessä vaisu ja otettiin vaihtoon pelin loppupuolella.

Tänään pelataankin tuttuun tapaan enemmän eli kuusi peliä. Eurosport 2 näyttää kello 16.30 Hoffenheim - Bayern ja 19.30 HSV - Stuttgart. Lisäksi muun muassa Lukas Hradeckyn Frankfurt pelaa Augsburgia vastaan. Schalken ja Darmstadtin matsi on itellä luultavasti seurannassa. Mahdollisesti myös tuo Eurosportin iltapeli.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Onkos Hoppenheimi pystynyt korvaamaan Firminon ja Modesten lähtöä millään? Meinaan että voi olla putoamistaistelu tällä kaudella edessä, kun parhaat pelaajat läksivät pois.

Schalkesta sen verran, että hyvä vaan että Di Matteo pakkasi laukkunsa. Nyt voidaan nähdä taas sitä viihdyttävää Schalke-futista mihin ollaan Gelsenkirchenissä totuttu.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Sympaattinen HSV saa täältä peukkua. :) Mikähän tarina tuon heidän "logon" takana on?

Ei mulla oikeastaan mitään muuta sanottavaa ollut. Cool story bro...
 

Komisario Fix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz
Bundesliigassa on ehditty pelata kuusi kierrosta, joten voisi vähän summata alkukautta.

Bayern jyrää vähemmän yllättäen kärjessä ilman pistemenetyksiä ja on painelemassa jälleen mestaruuteen. Guardiola on kierrättänyt miehistöä kohtalaisen mukavasti, joten avainmiehillä ei luultavasti jalkakaan ala kovin nopeasti painamaan. Dortmund on tehnyt paluun kärkiporukkaan ja näyttäisi olevan Bayernin ykköshaastaja tällä kaudella. Eilinen vierastasuri Hoffenheimissa tarkoitti keltamustille kauden ensimmäistä pistemenetystä, eikä esitys muutenkaan ollut yhtä terävä, kuin aiemmin tällä kaudella. Dortmund pystyy Bayernia varmasti horjuttamaan yksittäisessä ottelussa, mutta tuskinpa koko kauden mittakaavassa. Dortmundilla löytyy keskikentälle päteviä pelimiehiä rotaation pyörittämiseen, mutta puolustus- ja hyökkäyskalusto on melko kapea ja esimerkiksi Aubameyangin pidempi loukkaantuminen näkyisi varmasti tehoissa.

Muista oletetuista kärkipään seuroista Schalke on avannut kauden nuorella joukkueella varsin mallikkaasti rekordilla 4-1-1, ainoan tappion tullessa Wolfsburgin vierailulta. Schalke hankkiutui kesällä eroon mm. hankalan pelaajan maineessa olevista Kevin-Prince Boatengista ja Jefferson Farfanista, ja tämä lienee tuonut kaivattua vakautta Gelsenkircheniin. Tulevaisuus näyttää valoisalta, jos Schalke malttaa jatkossa toimia kärsivällisesti. Huippulupauksia on kokoonpanossa reilusti mm. Leon Goretzkan, Johannes Geisin, Max Meyerin ja Leroy Sanen johdolla.

Viime kauden kakkonen Wolfsburg on alkukaudella ollut hyvässä vireessä ja löytyy neljänneltä sijalta sarjataulukossa. Wolfsburg pystyi vastaamaan Bayernillekin Allianzilla ensimmäisen puolikkaan ajan ja johti ottelua tauolle lähdettäessä 0-1 (myös 0-2 johto oli lähellä Neuerin puolen kentän seikkailun seurauksena). Tauolla kehiin vaihdettu Lewandowski sitten jyräsi Volkkarin toisen puoliajan alussa. Wolfsburg lienee, De Bruynen lähdöstä huolimatta lähellä Champions liigan paikkoja kauden lopulla. De Bruynen korvaajaksi hankittu Draxler on ensimmäisissä peleissään osoittanut pelimiehen otteita.

Myös kriisijoukkueita on ehtinyt syntyä heti kauden alkuun. Champions liigassa esiintyvä Mönchengladbach avasi kautensa karmaisevasti viidellä peräkkäisellä tappiolla. Vuosia hyvää duunia Gladbachin peräsimessä tehnyt Lucien Favre koki ettei hänellä ole enää annettavaa joukkueelle ja erosi viiden kierroksen jälkeen. Tämä ilmeisesti herätti joukkueen sillä eilisessä matsissa se tehtaili neljä maalia reiluun kahteenkymmeneen minuuttiin ja otti kauden avausvoiton. Toinen nollakerholainen ennen eilistä oli Stuttgart, joka saavutti avauspisteensä 3-1 voitolla Hannoverin vieraana. Stuttgartin pelaaminen oli varsin laadukasta jo viikonloppuna Schalkea vastaan ja joukkue loi tukun loistavia maalintekopaikkoja. Pelaajilla vaikutti kuitenkin olevan viidakollinen apinoita niskassa ja tarvittavaa rentoutta maalipaikoissa ei löytynyt. Eilen ilmeisesti osa apinoista saatiin karistettua. Stuttgart tullee nousemaan keskikastiin, mikäli viimeistelyyn riittää kylmäpäisyyttä.

Mainitaan Frankfurtista ja Hradeckysta vielä loppuun, että Frankfurt on pelannut ihan mukiinmenevän alkukauden, joukkue löytyy sijalta 12 kerättyään 8 pistettä. Luke aloittanut maalilla kaikki pelit ja pelannut ilmeisesti melko hyvin. Helppoja maaleja ei ole mennyt, ilmeisesti pari maalia olisi voinut ottaa ihan haamutorjunnoilla. Frankfurtilla joukkueena voisi olla eväitä taistelemaan jopa Eurooppa-liigaan oikeuttavista sijoituksista. Varsinkin hyökkäysosasto Alex Meier (viime kauden maalipörssin voittaja), Luc Castaignos sekä Haris Seferovic on laadukas ja siltä on lupa odottaa tulosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös