Mainos

Buffalo Sabres 2008-2009

  • 48 543
  • 203

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Toinen 5-3 voitto jo putkeen. Pientä toivoa vielä heräämässä, kun Millerkin teki paluun tolppien väliin. Tänään Montrealia vastaan peli, joka tulee kyllä olemaan ratkaiseva. Jos tuo hävitään, niin todella huono juttu. Toivotaan myös, että Dallas hoitelee Pantterit...
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Niinhän siinä kävi, hyvästä loppurutistuksesta huolimatta, että kausi päättyy runkosarjaan. Kaksi pistettä jäi matkaa kahdeksanteen sijaan ja se yksi puuttuva voitto olisi siihen riittänyt. Toki viimeiset kaksi viikkoa joukkue oli altavastaajan asemassa ja oli kokoajan sen vajaan viisi pistettä jäljessä pleijariviivasta. Kaiken lisäksi kauden loppuohjelma näytti jo paperilla sen verran vaikealta, että melkoisia ihmeitä olisi pitänyt tapahtua, että joukkue jatkaisi vielä pelejään.

Millerin tullessa takaisin tilasto näyttää tältä: 6-2-1 ja aika Millerin ollessa toipilaana näyttää tältä: 4-7-2 eli joukkue ei kestänyt Millerin loukkaantumista, eikä Lalimesta ollut tekemään urotekoja Buffalon maalilla. Niinkuin aikaisemmin jo sanoin ei mies huonosti pelannut, mutta ne gamesaverit sieltä tuppasivat puuttumaan. Näin jälkeenpäin aatellen olisi ollut järkevämpää tehdä Tellqvistista ykkösmaalivahti, koska hän onnistui paremmin maalipuiden välissä.

Taisi viime yöhön päättyä Nummisen pitkä ura Nhl-kaukaloissa. Mukavastihan tuo ottelu Tepolta meni: reippaat 22 minuuttia peliaikaa, 0+1, +2 ja yksi laukaus maalia kohti. Totuus Tepon kohdalta on se, että mies tipahti seitsemänneksi pakiksi ja pelasi maalis-huhtikuun aikana vain neljässä ottelussa. Maaliskuun loppupuolella oli jonkinasteista pikkuvaivaa, mutta niin siinä vaan kävi, että nuorukainen nimeltä Chris Butler ryöväsi Tepon paikan aloituskokoonpanosta ja nousi samalla myös kauden Buffalo tulokkaaksi. Loukkaantumisten vuoksi mies nostettiin parhaaseen a-ryhmään joulukuun 19 päivä ja mies pelasikin 47 ottelua Sabres paidassa. Tehopisteet 2+4 eivät päätä huimaa, mutta +/- tilasto on 11 plussan puolella ja vain Connollyllä on tässä kategoriassa parempi saldo(+12). Rivetin pakkiparina varmaa työskentelyä. Mies sai kunnon oppikoulun Flamespelaajilta 28 tammikuuta pelatussa ottelussa. Teki alussa muutaman virheen ja tämän Calgaryn pelaajat huomasivat ja ottivat pelaajan silmätikuksi. Kaksi Butlerin avaussyöttöä suoraan Cammallarin lapaan ja molemmilla kerroilla omissa soi. Butler otti virheistä opikseen ja paransi pelin loppua kohti ja jatkoi tästä sisuuntuneena loistavasti pelaten koko loppukauden. Samaa ei voi sanoa Sekerasta joka ei virheistään oppinut koko kauden aikana yhtään mitään. Loppuun asti miehellä oli tapana jäädä leipomaan kiekkoa omalla alueella, vaikka siihen ei tosiaankaan aina olisi ollut varaa. Välillä väläytteli hyökkäysalueella, eli potentiaalia on kunhan oppisi vähentämään turhia pyörähdyksiä omalla alueella.

No more Moore. Odotuksia oli hiukan enemmän, kuin mitä tuli saatua. 18 ottelua tehoilla 1+3, eli ei tässä nyt oikein ollut vahvistuksesta kyse ja mielellään olisin pitänyt Kotalikin joukkueessa, ennemmin kuin olisin hänen tilalleen Mooren ottanut. Yrityksen puutteesta en miestä tyrmää, mutta kun tehoja ei tule niin goodbye. Ketjussa Paille-Moore-Afinogenov oli potentiaalia, mutta heti kun Mair palasi takaisin lasaretista Ruff pisti Afin vilttiin. Afilla kun oli tapana pyöriä kentällä turhan usein turhan pitkään. Harmillisesti hyviä otteita esittänyt ketju, näin ollen hajotettiin.

Pominville ja Hecht parivaljakko esitti viime kaudella loistavia otteita, mutta nyt ei kummallakaan oikein tahtonut lähteä peli missään vaiheessä käyntiin. Alkukaudesta miesten vierellä kävi useampi ukko kokeilemassa, mutta edellisen kauden nopeat syötöt ja ajot maalille puuttuivat pelistä ja lopulta kaksikko pistettiin eri ketjuihin. Pominville tosin pesi loppukaudesta hiukan kasvojaan tekemällä viimeiseen 15 otteluun tehot 6+13 ja ketju Vanek-Connolly-Pominville olikin loppukaudesta ehdottomasti Buffalon paras. Hecht pelasi heikosti kauden loppuun asti normaalisti 50 pistettä tehtaillut mies jäi tällä kertaa 27 pisteeseen.

Jatkuu...
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Yhteenvetoa kaudesta 08-09

82 peliä saldolla: 41-32-9, joista kertyi 91 pistettä.
Kotipelit saldolla 23-15-3 ja vieraspelien vastaava: 18-17-6.
Lopputuloksissa saavutuksena 10. sija ja matkaa jäi se kaksi pistettä siihen play off viivaan.

Maalivahtiosasto

Ryan Miller, 58 ottelua saldolla 34-18-6 ja mukaan mahtui 5 nollapeliä.
Kauden ykkössabres. Normaalipelillä antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon, missä tahansa matsissa. Muutama huonompi peli sattui tietenkin joukkoon, niinkuin kellä tahansa, mutta ne olivat tosi harvassa. Tätä useammin mies oli maalilla ilmiömäinen tehden loistavia torjuntoja läpi kauden.

Patrick Lalime, 21 ottelua saldolla 5-13-3
Kakkosmaalivahti ei onnistunut kääntämään otteluita voitoiksi. Sai mahdollisuutensa näyttää osaamistaan Millerin loukkaantuessa, muttei kyennyt niihin ratkaiseviin huipputorjuntoihin. Tosin osassa tappiollisista otteluista Sabres pelasi luokattomasti, eikä niitä pelejä tuskin olisi Millerkään pystynyt pelastamaan.

Mikael Tellqvist, 3 ottelua saldolla 2-1-0
Hankittiin varmuuden vuoksi kakkosmaalivahdiksi Millerin ollessa loukkaantuneena. Pelasi huomattavasti varmemmin kuin Lalime ja ihmettelen edelleen miksei hän saanut pelata useampia pelejä. Mielellään pitäisin miehen joukkueessa ja bye bye Lalimelle.

Oman pään suojelijat

Puolustuksen pistesaldo 23+129 ei tosiaan päätähuimaa. Spacek keräsi 47 pistettä muiden jäädessä alle 30:n pisteen. Spacek sai tehtyä 8 maalia muiden jäädessä kolmeen maaliin tai sen alle.
Peruspeliä kaikkien osalta ja emämunaukset jäivät vähemmälle, kun niihin tottui enemmänkin edellisellä kaudella. Eihän tällä pakistolla Stanley Cupista taistella, muttei se pleijaripaikka pakiston vuoksi jäänyt haaveeksi.

Jaroslav Spacek 80 ottelua saldolla 8+37=45, +2
Ainoa pakki, joka sai tehoja aikaan vastustajan maalilla. Johtui osittain ykkösylivoiman tuomasta peliajasta, josta tehot 4+18 ja lähes koko kauden ykkösylivoimaa pelattiin neljällä hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla. Varmaa peliä omassa päässä, ehkä ikä alkoi jo vähän näkyä otteissa ja välillä tahtoi jäädä matkustajan paikalle kulmaväännöissä, mutta ilahduttavasti hyviä avaavia syöttöjä. Sopimus loppui tähän kauteen ja kun joukkueessa ei tosiaankaan ole parempaakaan pakkia tekemään peliä myös hyökkäyspäähän, niin miksipä ei esimerkiksi parin vuoden jatkosopimusta voisi ajatella. Ei mielellään pitempää, kun Spacek on jo iältään 35 vuotias.

Craig Rivet 64 ottelua tehoilla 2+22=24, +4
Siirto kesän aikana Kalifornian lämmöstä harmaaseen Buffaloon ja samantien valinta joukkueen kapteeniksi. Oman pään suojelija, joka ei arkaillut tappeluja ja piti huolta omistaan, jos joku joutui pelin aikana vaikeuksiin. Ei mikään pistelinko ole ollut koskaan uransa aikana. Olkapäävamman vuoksi sivussa suurimman osan joulukuusta ja jostain syystä tuntui ettei se ollut koko kauden aikana 100%:ssa kunnossa, koska mieheltä ei tullut kunnon tykityksiä vastustajan maalille, vaan useimmiten rannevippauksia, vaikka pääsi pelaamaan kakkosylivoimassa. Palattuaan tammikuussa kaukaloon sai parikseen nuoren Chris Butlerin ja tämä pakkipari olikin varmin ja tasaisin kaksikko kauden loppuun asti. Tuolta ajalta Rivetin +/- tilasto on +10.

Toni Lydman 80 ottelua tehoilla 3+20=23, +0
Kaikilta osapuolilta katsottuna normaali "Lydmankausi" sekä tilastollisesti että pelillisesti. Ennenkaikkea puolustava puolustaja, joka kuitenkin välillä nousi myös mukaan hyökkäyksiin. Pääsi myös pelaamaan kakkosylivoimaa. Harvemmin miehen ohi mentiin ja pärjäsi hyvin kulmaväännöissä ja oman maalin putsaajana. Alkukaudesta monivuotinen pakkikaksikko Lydman-Tallinder hajotettiin, mutta niin vain loppukaudesta sama kaksikko pelasi taas yhdessä ja kyllä se yhteispeli toimi paremmin vanhaan malliin.

Jatkuu...

Andrej Sekera 69 ottelua tehoilla 3+16=19, -11
Pelasi hienosti viime kaudella 37 ottelua päästessään loukkaantumisten vuoksi paikkaamaan pakistoa. Niinpä sitä tuli odoteltua hiukan enemmän tältä kaudelta, mutta vain haaveeksi jäi. Hyviä nousuja tuli hyökkäyksen tueksi, mutta turhan harvoin, eli niitä lisää ensi kaudella, kun siihen löytyy rahkeita. Sitten tulee iso miinus ylimääräisistä pyörähdyksistä omalla alueella, joista se oma verkko soi ihan mukavaan tahtiin. Ensi kaudeksi kuitenkin vaan sopimusta (RFA) tekemään. Usko on vielä vankka sen suhteen, että Sekera nostaa tasoaan ensi kaudella. Saapa sitten nähdä mihin se riittää.

Teppo Numminen 57 ottelua tehoilla 2+15=17, -4
Eiköhän ne pelit ole nyt pelattu Tepon osalta, ainakin NHL:ssä. Liike alkoi jo sen verran hiipua, ettei edes hyvä pelinluku paikannut tätä heikkoutta. Parhaimmillaan pystyi rauhoittamaan peliä vastustajan painostaessa ja laittoi takuuvarmasti lörppykiekon, joka ei kuitenkaan aiheuttanut pitkää kiekkoa. Samaa rauhallisuutta oli myös kakkosylivoimassa, mutta vauhtia ei tosiaan enää ollut pysymään parhaiden kyydissä. Loppukaudesta tipahti seitsemänneksi pakiksi ja pelasi vain neljä peliä maalis-huhtikuun aikana.

Henrik Tallinder 66 ottelua tehoilla 1+11=12, -2
Miehessä on vähän samaa kuin Lydmanissa, mutta on kuitenkin Lydmania pari pykälää softimpi pakki. Ei missään vaiheessa häikäissyt ja pelasi tämän kauden heikommin kuin pari aikaisempaa kautta. Jos jotain pelaajaa aletaan pakistosta vaihtamaan, niin Tallinder on tässä tapauksessa oiva valinta.

Nathan Paetsch 23 ottelua tehoilla 2+4=6, +3
Paetschin kohtalona oli jäädä ylimääräiseksi pakiksi, joka sai peliaikaa loukkaantumisten muodossa. Peruspelaamista eikä pahempia virheitä. Pelasi muutaman pelin hyökkääjänä nelosketjussa, eikä lainkaan hassummin. Taisipa tehdä toisen maaleistaan hyökkääjänä. Voi hyvinkin lähteä vaihtokauppojen muodossa uuteen osoitteeseen.

Chris Butler 47 ottelua tehoilla 2+4=6, +11
Läpimurtokausi ja samalla nouseminen top6 pakistoon. Ei kummoisempi pistesaldo, mutta omassa päässä varmaa peliä ja muodosti Rivetin kanssa joukkueen varmimman pakkiparin.

Mike Weber (7 0+0=0, -3) ja Marc-Andre Gragnani (4 0+0=0, 2)
Weber pelasi hienosti viime kauden lopussa(16 0+3=3, +12), muttei kuitenkaan pystynyt tällä kaudella vakiinnuttamaan paikkaansa pelaavassa kokoonpanossa ja pelasi suurimman osan kautta Ahl:ssä (42 1+7=8, +5). Lienee ollut loukkaantuneena, joku viisaampi voinee valaista asiaa. Gragnani tuurasi muutaman pelin ja pelasi ainakin tilastojen valossa ok kauden Ahl:ssä 76 9+42=51, -1

Puolustus tarvitsee kipeästi jonkun paikkaamaan Campbellin jättämää aukkoa. Kiekollinen pakki, joka pystyy tekemään tehoja hyökkäyspäässä, ideoita???
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös