Britannian mellakat

  • 14 192
  • 270

Tuamas

Jäsen
Twitter on vain ääripäiden ja nykyään erityisesti Venäjän työkalu valeinformaation levittämiseen. Ja sitä on muuten aivan älytön määrä.

Twitter on ihan hyvä uutisten ja ilmiöiden seuraamiseen, koska viestintä on kompaktia ja sen sykli some- ja uutismaailman nopeinta.

Ts. sieltä saa, kun osaa etsiä ja kuratoida lähteet, nopeiten muodostettua kokonaiskuvan mitä tapahtuu ja miksi.

Mutta toki vastapainoksi siellä on aivan järkyttävä määrä kuonaa, botteja ja informaatiovaikuttamista, jolla ei ole mitään tekemistä totuuden tai kokonaiskuvan kanssa.
Hyvin tyypillinen on jo mainittu tapa linkata videoita lyhyellä ja valheellisella saatteella, tapahtumasta joka esitetään tapahtuneen juuri, mutta onkin oikeasti ihan muualta, eri kontekstista ja/tai tapahtunut vuosia aiemmin.

Twitterin käyttö uutislähteenä edellyttää sekä kovaa lähdekritiikkiä että skeptisyyttä, osana tätä myös asioiden varmistamista useammasta lähteestä. Varsinkin nyt bottien yleistyttyä entisestään, disinformaatio leviää nopeammin ja laajemmalle kuin kulovalkea pitkän kuivuuden jälkeen.

Esimerkiksi juuri nyt hyvänä esimerkkinä todisteena ”normaaleista briteistä protestoimassa” esitetään vanhusta invaskootterilla parin kaverinsa kanssa kietoutuneena englannin lippuihin ja tätä samaa kuvaa botit ja agitaattorit tuuttaavat jokaiseen keskusteluun, jossa esitetään sekä brittimedian (läpi koko spektrin äärioikealta vasemmalle asti), brittien hallituksen (sekä pää-oppositiopuolueen) että viranomaisten näkemys siitä kuinka kyseessä on äärioikeiston järjestämät protestit ja kuinka äärioikeisto EDL-hessuineen on ollut se pääasiallinen väkivaltaisuuksiin sekä hulinointiin syyllistynyt taho.

Edit.
Ko. kuvan yksi variantti liitteeksi.

Tällä tehokeinolla saadaan yhdellä kuvalla iso vaikutus asiasta muodostuvaan kuvaan heikommin lähdekritiikkiin kykenevälle kansanosalle, vaikka yksittäisten varmentamattomien twitterissä jaettujen kuvien ja videoiden todistusarvo on pääsääntöisesti siellä melko tasan nollan tienoilla, kun katsotaan kokonaisuutta siitä mitä tapahtuu.
 

Liitteet

  • IMG_5167.jpeg
    IMG_5167.jpeg
    284,4 KB · kertaa luettu: 54
Viimeksi muokattu:

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
No nyt mennään syvissä vesissä.

Itse en juurikaan seuraa twitteriä ollenkaan ainakaan uutismielessä. Huomasin olevan melko yleistä, että joitain väkivaltavideoita levitetään ja kerrotaan sijainniksi X. Todellisuudessa videot oli kuvattu eri paikassa, eri aikaan ja eri merkityksessä. Sinänsä teoriassa videot olisi voinut mennä kuin vettä vaan itsellinikin läpi, mutta kun sama video löytyy kommenteista vuosia aikaisemmin kuvattuna niin jotenkin uskottavuus kärsii. Twitter on vain ääripäiden ja nykyään erityisesti Venäjän työkalu valeinformaation levittämiseen. Ja sitä on muuten aivan älytön määrä.
Erittäin humoristinen kommentti varsinkin jos käyt katsomassa mitä paskaa sivun omistaja itse jakaa siellä.

Twitter on Elonin oston jälkeen muuttunut aivan turhaksi mestaksi, bottien määrä tuntuu kasvaneen ja ostetun check markin kanssa heiluvat hullut spämmäävät joka postauksen täyteen mitä ihmeellisempää salaliitto ja skitsopaskaa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vähän offtopiccia toisesta näkökulmasta:

Kyseinen kollega asustelee tuolla vähän etelämmässä päin Eurooppaa ja on naimisissa brasilialaisen 67-vuotiaan miehen kanssa. Tämä brassi on joku brassi-jiu-jitsun sensei ja muistaakseni jo joskus reilut 20 vuotta sitten kun hänet ensi kerran tapasin, veti omaa kouluaan. No, vajaa vuosi sitten perhe oli muuttanut vähän kauemmaksi pääkaupungin hulinasta ja siirtänyt koulunsa uuteen kotikaupunkiinsa. Pari kolmea viikkoa muuton jälkeen tämä brassi oli nähnyt, kuinka kaksi alueella poliisin vanhoiksi tutuiksi itsensä rötöstelleen algerialaisjengin jäsentä oli yrittänyt ryöstää kadulla naista tahi pariskuntaa, detaljit tässä kohtaa kertomusta jäivät minulle vähän epäselviksi. Ilmeisesti ryöstö oli mennyt myttyyn ja jonkinlaista suukopua oli ollut. Jiujitsu-ope oli sitten käynyt koulultaan hakemassa vähän kättä pidempää, eli nunchakut. Pahaksi onneksi palatessaan kadulle algerialaisjengin jäseniä ei ollut enää kaksi vaan viisi. Ja veitset mukana. Hengenlähtö oli ollut lähellä, jos joku ei olisi huutanut varoitusta, reiden läpi mennyt veitsi olisi osunut selkään ja tää kaveri olisi todennäköisesti kuollut. Samoin jonkun silminnäkijän reiteen tekemä kiristysside todennäköisesti on pelastanut brassin hengen.
Kuulostaa tosi erikoiselta. Brassijutsu nyt ei ole ylipäätään laji, jolta pohjalta kannattaa mennä itsepuolustustilanteisiin: se on ihan alkujaan tarkoitettu paljain käsin käytäviin 1vs1 -matseihin judon pohjalta. Eli kun Kano lähetti oppilaitaan viemään maailmalle judon (silloin vielä nimellä "Kano Jujutsu") ilosanomaa, Maeda päättyi Brasiliaan, Gracien perhe (erityisesti Helio) havaitsi sen käytettävyyden haastematseissa, ja kehitti sitä siihen suuntaan. Yksi tärkein havainto heillä oli se, että 1vs1 -matseissa on paljon helpompaa viedä matsi mattoon kuin pysyä sieltä pois, jolloin keskiöön nousi ottelun ratkominen matossa.


Judon pohjat ovat 1800-luvun japanilaisessa jujutsussa, japanilaisten jujutsu puolestaan on yleistermi kylmin asein käytävässä kamppailussa tarvituille taidoille ihan eurooppalaisen painin (lähinnä vapaapaini) tavoin (paini on tavallaan no-gi-judoa, judo puolestaan "rättipainia" tai "pyjamapainia"). Jujutsu ei suoranaisesti ole aseeton taistelutaito, vaan sidoksissa kylmien aseiden käyttöön, vaikka sillä käytännössä on paljon annettavaa sekä aseettomaan itsepuolustukseen että myös 1vsN-tilanteisiin: sekä jujutsun että sen modernin muodon judon (tai painin) perusperiaate on kaataminen ja pystyssä pysyminen.


Kuulostaa myös todella erikoiselta, että BJJ-kaveri hakee nunchakut. Miksi? Ei ole millään muotoa edes japanilaisen jujutsun perusaseita (niitä ovat esim. katana, naginata ja yari; ilman terää bokken ja bo), nunchaku on ihan marginaalia japanilaisittainkin, saatikka sitten BJJ-kentässä, joka ei lähtökohtaisestikaan ole rakennettu kylmin asein käytäviin taisteluihin.

Veistä vastaan ei kenenkään kannata lähteä aseettomana. Kenenkään ei kannata myöskään lähteä veistä vastaan jollain nunchakun tyyppisellä tilapäisaseella, vaan globaalissa kontekstissa niin Euroopassa, Aasiassa kuin Amerikassa niihin aikoihin, kun kylmät aseet olivat vielä sotakäytössä, veistä vastaan lähdettiin sitä pidemmällä terällä eli miekalla tai keihäällä (spear). Euroopassa perusase kaikessa taistelussa oli salkoase (spear, halberd yms), samoin kuin Japanissa (naginata ja yari). Vara-aseena oli kaikkialla maailmassa miekka, ja sen vara-aseena puukko tai tikari.

Crocodile Dundee tiedostamattaan kertoo asian ytimen:





Sen enempää judo kuin BJJ ei millään muotoa valmista noiden aseiden käyttöön saati sitten aseistetun vastustajan kohtaamiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Tiesitkö, että lain mukaan Suomessa ei saa enää olla betoniporsaita, koska ne loukkaa muslimeja. Betoniporsaat piti vaihtaa kilpikonniksi, koska vihervasemmisto sääti siitä lain. Yhdessä sukupuolineutraalien liikennemerkkien kanssa tälla betoniporsaiden poistolla vihervasemmisto halusi muuttaa tavallisen perinteisen suomalaisen katukuvan monikulttuuriseksi ja hintalappu oli satoja miljoonia. Ja joku kehtaa vielä muka väittää, ettei Suomessa muka poljeta suomalaista kulttuuria ja nöyristellä maahanmuuttajien edessä. Yle tästäkin vaikenee ja vaientaa.
Vaikka viesti sarkasmia onkin niin ei tuokaan nyt mikään mahdottomuus olisi. Suomessa kuitenkin järjestetään esimerkiksi kuusivuotiaille tytöille omia uimakouluja julkisen sektorin toimesta (eivät voi uida poikien kanssa). Samoin myös peruskoulussa hyväksytään ettei kaikkien tarvitse käydä pakollisia uimatunteja koska uskonto.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
yksi jengi Stadista
Kuulostaa tosi erikoiselta. Brassijutsu nyt ei ole ylipäätään laji, jolta pohjalta kannattaa mennä itsepuolustustilanteisiin: se on ihan alkujaan tarkoitettu paljain käsin käytäviin 1vs1 -matseihin judon pohjalta.
No joo, en lähde syyttämään eksää väärästä tiedosta, koska vika saattoi olla viestin vastaanottajassakin... Oli pakko vähän googletella ja parin valtakunnallisen lehden verkkoversioissa julkaistujen juttujen mukaan kaveri on hakenut sisältä koristekatanan. Oletettavasti siis ihan aidon näköinen metallinen vehje, mutta terä teroittamatta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka viesti sarkasmia onkin niin ei tuokaan nyt mikään mahdottomuus olisi. Suomessa kuitenkin järjestetään esimerkiksi kuusivuotiaille tytöille omia uimakouluja julkisen sektorin toimesta (eivät voi uida poikien kanssa). Samoin myös peruskoulussa hyväksytään ettei kaikkien tarvitse käydä pakollisia uimatunteja koska uskonto.

Tätä kutsutaan suvaitsevaisuudeksi. Mitä hyötyä pakottamisesta tässä tilanteessa olisi?

Kouluissa on aika ajoin tilanteita, joissa pakottaminen ei vaan toimi. Esimerkiksu jos oppilasta ei vaan nappaa opiskelu, "vittu ei vaan kiinnosta". Tulee paikalle, mutta ei tee mitään, keppi ei vaan toimi. Päästäisitkö kaverin luokaltaan?
 
Tätä kutsutaan suvaitsevaisuudeksi. Mitä hyötyä pakottamisesta tässä tilanteessa olisi?

Kouluissa on aika ajoin tilanteita, joissa pakottaminen ei vaan toimi. Esimerkiksu jos oppilasta ei vaan nappaa opiskelu, "vittu ei vaan kiinnosta". Tulee paikalle, mutta ei tee mitään, keppi ei vaan toimi. Päästäisitkö kaverin luokaltaan?
Eli siis suvaitsevaista on tässä tapauksessa suvaita epätasa-arvoa?

En päästäisi luokalta jos ei yllä niihin vaatimuksiin mitä on säädetty.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli siis suvaitsevaista on tässä tapauksessa suvaita epätasa-arvoa?

En päästäisi luokalta jos ei yllä niihin vaatimuksiin mitä on säädetty.

Mikä tässä on epätasa-arvoa? Peruskoulussa mukautetaan opetusta erilaisilla syillä, kyse ei ole epätasa-arvosta. Oppilaat ovat yksilöitä ja joissain tapauksissa opetussuunnitelma ei toimi yksilön kohdalla.

Meillä on oppivelvollisuus ja minusta oppivelvollisuus toteutuu, kun oppilas tulee kouluun oikeiden opiskeluvälineiden kanssa, ei häiritse opiskelua ja noudattaa koulun järjestyssääntöjä.

Koulun tehtävä ei ole taistella yksin taistelua, johon tarvitaan koti ja muita viranomaisia. Jos koti, sosiaalitoimi ja terveydenhuolto nostaa kädet ylös, koulu on voimaton. Minusta on parempi antaa tällaiselle oppilaalle vitosen päättötodistus, kuin jättää hänet ilman sitä.
 
Mikä tässä on epätasa-arvoa? Peruskoulussa mukautetaan opetusta erilaisilla syillä, kyse ei ole epätasa-arvosta. Oppilaat ovat yksilöitä ja joissain tapauksissa opetussuunnitelma ei toimi yksilön kohdalla.

Meillä on oppivelvollisuus ja minusta oppivelvollisuus toteutuu, kun oppilas tulee kouluun oikeiden opiskeluvälineiden kanssa, ei häiritse opiskelua ja noudattaa koulun järjestyssääntöjä.

Koulun tehtävä ei ole taistella yksin taistelua, johon tarvitaan koti ja muita viranomaisia. Jos koti, sosiaalitoimi ja terveydenhuolto nostaa kädet ylös, koulu on voimaton. Minusta on parempi antaa tällaiselle oppilaalle vitosen päättötodistus, kuin jättää hänet ilman sitä.
No tässä kouluesimerkissä se, että vanhempi estää lapsen osallistumisen opetukseen lapsen sukupuolen perusteella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No tässä kouluesimerkissä se, että vanhempi estää lapsen osallistumisen opetukseen lapsen sukupuolen perusteella.

Vanhemmat tekevät monia päätöksiä lastensa koulunkäynnistä ja useimmiten niistä neuvotellaan hyvässä hengessä. Kannattaa yleensä laittaa nämä tapaukset mittakaavaan.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tiesitkö, että lain mukaan Suomessa ei saa enää olla betoniporsaita, koska ne loukkaa muslimeja. Betoniporsaat piti vaihtaa kilpikonniksi, koska vihervasemmisto sääti siitä lain. Yhdessä sukupuolineutraalien liikennemerkkien kanssa tälla betoniporsaiden poistolla vihervasemmisto halusi muuttaa tavallisen perinteisen suomalaisen katukuvan monikulttuuriseksi ja hintalappu oli satoja miljoonia. Ja joku kehtaa vielä muka väittää, ettei Suomessa muka poljeta suomalaista kulttuuria ja nöyristellä maahanmuuttajien edessä. Yle tästäkin vaikenee ja vaientaa.
Ehkä asia on koettu niin ja se kyllä riittää tekemään asiasta persutotuuden. :)
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Ehkä asia on koettu niin ja se kyllä riittää tekemään asiasta persutotuuden. :)
Ja vielä sekin, että tästä ei valtamedia uutisoi, joten sehän on todiste siitä, että tätä yritetään peitellä.
 

Baldrick

Jäsen
Tätä nimenomaan eivät ajaneet maahanmuuttotaustaiset vaan heidän puolestaan mukaloukkaantuneet "oikeaoppiset" kulttuuritaistelijat.
Luulenpa, että maahanmuuttajakoululaiset kyllä sietäisivät yhden virren veisaamisen ilman, että se heidän omaa uskoaan horjuttaisi.
Väitän, että valtaosa virsien vastutuksesta tulee ihan puhtaasti siitä, että halutaan poistaa kouluista hihhulointi. Ei joillain ajanlaskunalun aikaisilla Lähi-Idän paimentolaisten horinoilla, joita on vielä sitä massaharhaa ylläpitänyt valtakoneisto useasti muokannut palvelemaan tarkoituksiaan, pitäisi olla mitään muuta sijaa koululaitoksessa 2020-luvulla kuin objektiivinen tarkastelu sen yhteiskunnallisiin ja kulttuurillisiin vaikutuksiin. Ei tässä minkään mussujen puolesta tarvitse loukkaantua pitääkseen herran ylistystä koululaitokselle sopimattomana.
Twitter on tällä hetkellä ainoa paikka maailmassa mistä löydät totuuden.
HAHAHAHAAAA!!! Nyt oikeesti joku roti. Tai no sen verran olet oikeassa, että saattaa sieltä se totuuskin löytyä, mutta se on hukkunut sinne kaiken paskan sekaan ja sillä on vain 5 tykkäystä ja 1 jako.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ja vielä sekin, että tästä ei valtamedia uutisoi, joten sehän on todiste siitä, että tätä yritetään peitellä.

Hirveä haloohan tuosta betoniporsas-legendasta aikanaan nousi. Kohu ja kritiikittömyys asian tarkastelussa todistavat sen, että asia tietyissä piireissä haluttiin uskoa, jotta päästäisiin mekastamaan. Tämä on valitettavan tuttu kaava noin muutenkin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos väkivallanteoista Englannissa sanoisi, en mitenkään ihmettele vähintäänkin osan kansasta suuttumista siihen, että lapsia/nuoria tapettiin puukotuksilla. Tekijänä oli maahanmuuttajataustainen henkilö. Englannissa syntynyt 17-v poika.

Se mikä Kokoomuksen ja PS:n kansanedustajien sekä ministerien - ja kaikkien muidenkin - tulisi ymmärtää, on systemaattisen väkivallan lietsominen yhteiskuntaa ja poliisia vastaan puukotuksen varjolla. Poliiseja on loukkaantunut eri puolilla kymmeniä ja aineellista omaisuutta on tuhottu.

Väkivalta ei syntynyt sattumalta eikä sitä organisoi tavalliset englantilaiset. Tämä kuvio yhteiskuntaa vastaan nähdään tällä kertaa äärioikeiston organisoimana. Sitä ei tule sekoittaa suruun puukotuksista vaan ymmärtää, että väkivallan ja yhteiskunta- sekä poliisivihan taustalla on poliittiset tarkoitukset.

Aivan kuten oli Ruotsin pääsiäismellakoissa (lähinnä jihadistit) tai Hampurin G20 mellakoissa (lähinnä anarkistit).

Kokoomuksen varasijalta eduskuntaan noussut Martin Paasi veti jo hieman takaisin twiittejään sillä, että ei ole perehtynyt asiaan. Minusta hyvä peruutella, mutta ei kansanedustajan tulisi minusta ottaa kantaa ilman perustietoja. Nyt kyseessä oli äärioikeiston hyökkäys puukotuksia hyödyntäen ja sellaista hyökkäystä ei vaan voi tukea tai ymmärtää. Kuten ei voinut Hampurin tai Ruotsin mellakoitakaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jos väkivallanteoista Englannissa sanoisi, en mitenkään ihmettele vähintäänkin osan kansasta suuttumista siihen, että lapsia/nuoria tapettiin puukotuksilla. Tekijänä oli maahanmuuttajataustainen henkilö. Englannissa syntynyt 17-v poika.

Se mikä Kokoomuksen ja PS:n kansanedustajien sekä ministerien - ja kaikkien muidenkin - tulisi ymmärtää, on systemaattisen väkivallan lietsominen yhteiskuntaa ja poliisia vastaan puukotuksen varjolla. Poliiseja on loukkaantunut eri puolilla kymmeniä ja aineellista omaisuutta on tuhottu.

Väkivalta ei syntynyt sattumalta eikä sitä organisoi tavalliset englantilaiset. Tämä kuvio yhteiskuntaa vastaan nähdään tällä kertaa äärioikeiston organisoimana. Sitä ei tule sekoittaa suruun puukotuksista vaan ymmärtää, että väkivallan ja yhteiskunta- sekä poliisivihan taustalla on poliittiset tarkoitukset.

Aivan kuten oli Ruotsin pääsiäismellakoissa (lähinnä jihadistit) tai Hampurin G20 mellakoissa (lähinnä anarkistit).

Kokoomuksen varasijalta eduskuntaan noussut Martin Paasi veti jo hieman takaisin twiittejään sillä, että ei ole perehtynyt asiaan. Minusta hyvä peruutella, mutta ei kansanedustajan tulisi minusta ottaa kantaa ilman perustietoja. Nyt kyseessä oli äärioikeiston hyökkäys puukotuksia hyödyntäen ja sellaista hyökkäystä ei vaan voi tukea tai ymmärtää. Kuten ei voinut Hampurin tai Ruotsin mellakoitakaan.
Paikallisesti organisoi äärioikeisto, isommassa kuvassa opportunistinen terroristinaapurimme on ollut terhakkaana mukana heti kun tilaisuus tarttui. Paskatunkiolta ponnistava "brittiläinen" "uutis"media ruuttasi pihalle ensimmäisenä tarinan turvapaikanhakija-islamistista hyökkäyksen takana ja aina luotettava RT teki tuosta virallisen totuuden sillä välin kun oikeat (=ei vale-) mediat vielä tarkastivat faktoja.

Jos se näyttää, haisee, ja maistuu (mahorkan ja kaalisopan katkuiselta) paskalta, niin se on itänaapurin avokätisellä avustuksella levitettyä helposti uunotettavien tai valmiiksi tekosyytä reihumiselle hakevien agitoimiseen tarkoitettua disinformatsijaa.
 
Vanhemmat tekevät monia päätöksiä lastensa koulunkäynnistä ja useimmiten niistä neuvotellaan hyvässä hengessä. Kannattaa yleensä laittaa nämä tapaukset mittakaavaan.
Niin tekevät mutta kyllä koulun pitäisi nimenomaan olla paikka jossa vaatimukset on lähtökohtaisesti kaikille samat?

Suhtaudutko yhtä ”suvaitsevaisesti” myös siihen jos joku haluaa pojaltaan kieltää käsityöt koska on akkojen hommaa? Tai jollekin ei saa opettaa evoluutioteoriaa koska se on vakaumusta vastaan?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin tekevät mutta kyllä koulun pitäisi nimenomaan olla paikka jossa vaatimukset on lähtökohtaisesti kaikille samat?

Suhtaudutko yhtä ”suvaitsevaisesti” myös siihen jos joku haluaa pojaltaan kieltää käsityöt koska on akkojen hommaa? Tai jollekin ei saa opettaa evoluutioteoriaa koska se on vakaumusta vastaan?

Asiasta pitäisi tietysti keskustella, jokainen tilanne on yksilöllinen.

Vastaan on tullut voimakkaasti uskossa ollut ysiluokkalainen, joka huutaen vastusti biologian evoluutio kappaletta. Keskustelemalla pääsimme yhteisymmärrykseen, oppilas istui tunnilla, vaikka ei uskonut puheitani. Markkinoin asian uteliaisuuden kautta, kuuntele nyt mitä me hölmöt höpötämme.

Koronan jälkeen eräs äiti piti lapsiaan kotonaan, koska pelkäsi tartuntaa. Hänelle sivistysjohtaja asetti uhkasakon, erilaisia keinoja on.
 
Asiasta pitäisi tietysti keskustella, jokainen tilanne on yksilöllinen.

Vastaan on tullut voimakkaasti uskossa ollut ysiluokkalainen, joka huutaen vastusti biologian evoluutio kappaletta. Keskustelemalla pääsimme yhteisymmärrykseen, oppilas istui tunnilla, vaikka ei uskonut puheitani. Markkinoin asian uteliaisuuden kautta, kuuntele nyt mitä me hölmöt höpötämme.

Koronan jälkeen eräs äiti piti lapsiaan kotonaan, koska pelkäsi tartuntaa. Hänelle sivistysjohtaja asetti uhkasakon, erilaisia keinoja on.
Mihin me nyt mitään keinoja tarvitaan kun juuri mainostit näihin tilanteisiin suvaitsevaisuutta? Vai onko se yllättäen niin, että islamin varjolla voi kieltää pikkulapselta uimaopetuksen mutta kristinuskon varjolla (tai jollain muulla syyllä) taas jotain muuta ei?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mihin me nyt mitään keinoja tarvitaan kun juuri mainostit näihin tilanteisiin suvaitsevaisuutta? Vai onko se yllättäen niin, että islamin varjolla voi kieltää pikkulapselta uimaopetuksen mutta kristinuskon varjolla (tai jollain muulla syyllä) taas jotain muuta ei?

En ole missään vaiheessa ottanut kantaa islamiin tai kristinuskoon, olen puhunut suvaitsevaisuudesta. Koulun täytyy tehdä yhteistyötä kodin kanssa, täydellinen vastakkainasettelu ja ehdottomuus ei kannata.

Voit heitellä kuvitteellisia esimerkkejä vaikka kuinka paljon, mutta jokainen tilanne on yksilöllinen ja niihin vaikuttaa monet asiat. Mitään yleismaailmallista sääntöä on vaikea sanoa. Opetussuunnitelma tietysti on se ohjekirja, jota pyritään noudattamaan, mutta paljon opettajat joutuvat säätämään
 
En ole missään vaiheessa ottanut kantaa islamiin tai kristinuskoon, olen puhunut suvaitsevaisuudesta. Koulun täytyy tehdä yhteistyötä kodin kanssa, täydellinen vastakkainasettelu ja ehdottomuus ei kannata.

Voit heitellä kuvitteellisia esimerkkejä vaikka kuinka paljon, mutta jokainen tilanne on yksilöllinen ja niihin vaikuttaa monet asiat. Mitään yleismaailmallista sääntöä on vaikea sanoa. Opetussuunnitelma tietysti on se ohjekirja, jota pyritään noudattamaan, mutta paljon opettajat joutuvat säätämään
Menee kyllä mielestäni sinulta aika selittelyksi kun ensin ainoa islamiin liittyvä asia on suvaitsevaisuutta ja muiden kohdalla onkin taas yksilöllistä arviointia sallitaanko.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Menee kyllä mielestäni sinulta aika selittelyksi kun ensin ainoa islamiin liittyvä asia on suvaitsevaisuutta ja muiden kohdalla onkin taas yksilöllistä arviointia sallitaanko.

Sinä toit esille yhden, toteutuneen tapauksen, jossa oli joustettu. Minusta kyseessä oli suvaitsevaisuudesta. Esitit useamman kuvitteellisen esimerkin, joihinka on vaikea ottaa kantaa, koska ne ovat... kuvitteellisia.
 
Sinä toit esille yhden, toteutuneen tapauksen, jossa oli joustettu. Minusta kyseessä oli suvaitsevaisuudesta. Esitit useamman kuvitteellisen esimerkin, joihinka on vaikea ottaa kantaa, koska ne ovat... kuvitteellisia.
Huono selitys kun käytännössä kaikki voi ajatella kuvitteelliseksi esimerkeiksi. En viitannut mihinkään yksittäiseen tapaukseen (paitsi 6v uimakoulu) joten ihan vastaavat tiedot sinulla on kaikista ”tapauksista”.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Porttila, Ruudut ja Ässien sylkykupit.
Toimittajille virka-asuntonsa edessä puhunut Starmer sanoi, että osalliset tulevat tuntemaan lain koko voiman.
– Tulette katumaan osallistumistanne, Starmer totesi. Hän huomautti, ettei teoille ole mitään oikeutusta.
Ihmisillä on oikeus olla turvassa, mutta olemme nähneet kuinka muslimiyhteisöt otetaan kohteeksi ja kaduilla tehdään natsitervehdyksiä, pääministeri sanoi.


Siinä on 21 sekunnin puheenvuoron aikana kiteytetty kaikki. Video kannattaa katsoa.
 

Tuamas

Jäsen
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös