Braden Birch – peruspuolustaja lätäkön takaa?

  • 50 514
  • 99

scholl

Jäsen
Birch tuli myös try-out sopimuksella eli kyllä Rami on nähnyt miehessä potentiaalia. Itse olisin pitänyt miehen vielä rotaatiopakkina, käsittääkseni kuitenkin halpa mies.

entä jos ei halua jäädä, kun näki ettei ole roolia tarjolla? Pitää muistaa, että peruspuolustajia on tullut Fernholm ja Forsberg, jotka ovat molemmat ajaneet ohitse. Sitten on saikulla vielä Salmi ja Kurvinen. Kevääksi rooli olisi ollut minimaalinen. Ei se ole kiva tuon ikäisenä olla mukana, eikä päästä pelaamaan. Luultavasti yrittää saada jostain nyt peliaikaa.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näissä jälkiviisaissa kommenteissa ei kyllä ole mitään järkeä.

Kannattaisi ehkä tarkistaa jälkiviisaan määritelmä sanakirjasta. Aika moni pystyi ennakoimaan heti, että tuskin näistä bircheistä, desantiksista, wargheista ym. on mihinkään. Vaikka kaikille on selvää, ettei kaikkia oltu hankittu ykköskorin pelaajiksi, mutta silti, osumatarkkuus etenkin näissä ulkomaalais"vahvistuksissa" on niin surkea, että tällä saralla on pakko tehdä iso muutos ensi kaudeksi organisaatiossa. Eipä näitä harjoittelupaikkoja voi ylläpitää loputtomiin, tulos tai ulos.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Surullisen huonoja ulkomaalaishankintoja. Hohhoijaa. Kuten olen aiemmin todennut, ei kaikkea paskaa voida antaa anteeksi sillä perusteella, että jo ostettaessa tiedettiin, että saadaan todennäköisesti paskaa. Täysin kunnianhimotonta meininkiä. Ei tule ikävä tätäkään vässykkää. Birch jää mieleeni lähinnä puolustuspään Miikka Tuomaisena. Iso, mutta pehmeä kuin Serlan vessapaperi.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hevosten tietotoimiston mukaan Birch olisi nimenomaan itse ollut halukas purkamaan sopimuksensa. Oli vain ilmoittanut, että ei enää halua pelata HIFK:ssa &/tai Summasen alaisuudessa. Ramin koulu ensimmäisenä ammattilaisvuotena olisi siis osoittautunut liian rankaksi. Lähteeseen saa suhtautua pienellä varauksella, mutta saattaa hyvin myös pitää paikkaansa.

Eiköhän kaveri jossain vaiheessa jossain haastattelussa avaudu kokemuksistaan Suomessa, joten jäädään odottelemaan.
 

Stigu

Jäsen
Birch jää mieleeni lähinnä puolustuspään Miikka Tuomaisena. Iso, mutta pehmeä kuin Serlan vessapaperi.

Birch on oikeastaan malliesimerkki siitä, mitä seuraa kun joukkueessa on kaksi asiaa viturallaan: Oma junnutuotanto ja skouttaus. Tuo, että hankitaan 6-7 edullista, mutta täysin hyödytöntä pelaajaa, on yhtä fiksua kun ostaisi 7 rullaa JHagin mainostamaa Serlan vessapaperia -käytettynä, koska "ne ovat halpoja ja kehityskelpoisia". Perkele siellä olisi ollut pakistoon esim. Malmivaaraa ja Kaijonmaata vapaana.

Nyt vielä DeSantis, Stloukal, Hari, Block ja Thiessen pois, niin Karavaanari ansaitsee Liigan Eco-palkinnon: Kymmenen pelaajan kierrättäminen yhden syksyn aikana. Varmaan eräänlainen Suomen ennätys tuokin olisi.
 

scholl

Jäsen
Tuo, että hankitaan 6-7 edullista, mutta täysin hyödytöntä pelaajaa, on yhtä fiksua kun ostaisi 7 rullaa JHagin mainostamaa Serlan vessapaperia -käytettynä, koska "ne ovat halpoja ja kehityskelpoisia".

Tosin tuo ei ole ollut mikään pattern. Onhan sinne ostettu kalliillakin aika monta pelaajaa, joista ei ole mitään saanut kuten Kuparinen, Desantis, Salmelainen, Fata ja Thiessen. Hári, Forsberg ja Puustinen ovat ainoat hankinnat, jotka ovat väläytelleet, Eklundista ja Fernholmista ei vielä tiedä. Se, että Puustinen on pelannut loistavasti, oli harvalle suuri yllätys, mutta se alleviivaa toisaalta sitä, kuinka huonosti on osunut näiden muiden suhteen. Itse en ollut ikinä kuullut mitään esim. Kuparisesta ja Fatasta, mutta luotin, että ovat hyviä, kun tulevat isoilla sopimuksilla. Jatkossa pitää olla skeptisempi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kymmenen pelaajan kierrättäminen yhden syksyn aikana. Varmaan eräänlainen Suomen ennätys tuokin olisi.

Kyllä tämäkin on jo kova suoritus. Ollaan marraskuun ensimmäisellä puoliskolla ja jo neljä (!) superulkkaria on häipynyt: Fata, Gillies, Wargh ja Birch. Varmaankin ainoa asia, joka estää DeSantisin lähdön lienee se, että kukaan ei halua ottaa häntä. Käytin aiemmin leffavertausta: palkataan isoon Hollywood-tuotantoon pelkkiä Salkkareiden näyttelijöitä ja puolustellaan vituiksi mennyttä tuotantoa sillä, että ne olivat kuitenkin halpoja tyyppejä, eikä kukaan itse asiassa odottanutkaan heiltä yhtään mitään. Surkeaa.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Vähän on sellainen fiilis että tämä nyt jo nähty pelaajaruletti ei vielä ole tässä vaan jatkoa tulee. Mutta joo, aika suoritus Tompalta ja Ramilta! Kyllä saa Pena ja miksei Virmanenkin nostaa hattua HIFK;n hankinta,- ja scouttausosastolle.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän on sellainen fiilis että tämä nyt jo nähty pelaajaruletti ei vielä ole tässä vaan jatkoa tulee.

Toivottavasti tulee, mutta tällä kertaa sisäänpäin. Pakki ja 1-2 hyökkääjää, joista ainakin toinen sentteri, niin alkaa olla jengi materiaalin puolesta hyvällä mallilla. Toki edellyttää kaikilta näiltä hankinnoilta onnistumista, mikä lienee mahdottomuus.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tossa oli sellanen ajanjakso jolloin mietin, että kyllä tosta Böötsistä taitaa ihan vahvistukseksi meille olla. Eipä kuitenkaan kauaa hyvä vire kestänyt, ja kyllä tämä oli lopulta hyvin odotettu ratkaisu. On kyllä ennennäkemätön liikehdintä menossa ulkkarien kohdalla. Homma jatkunee vielä, koska sentteri on saatava, ja tuskin on kotimaisia laatu-senoja tarjolla, joten ulkkari on tulossa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuralla kyllä miettimisen paikka skouttaustoiminnan ja hankintapolitiikan kanssa. Homma ei voi jatkua näin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eikös Hifkin tekemisistä päätä yhtälailla isoimmat sponsorit kuin operatiivinen johtokin?

Sinä se jaksat jakaa noita huonoja provojasi vuodesta toiseen. En tajua mistä ammennat sen motivaation siihen.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kannattaisi ehkä tarkistaa jälkiviisaan määritelmä sanakirjasta. Aika moni pystyi ennakoimaan heti, että tuskin näistä bircheistä, desantiksista, wargheista ym. on mihinkään. Vaikka kaikille on selvää, ettei kaikkia oltu hankittu ykköskorin pelaajiksi, mutta silti, osumatarkkuus etenkin näissä ulkomaalais"vahvistuksissa" on niin surkea, että tällä saralla on pakko tehdä iso muutos ensi kaudeksi organisaatiossa. Eipä näitä harjoittelupaikkoja voi ylläpitää loputtomiin, tulos tai ulos.

Birch nyt ei ehkä pelannut sillä tasolla millä pitää, mutta edelleen väitän, että fanien ja valmennus johdon odotukset pelaajasta ei kohtaa.
Sitten oli esimerkiksi Block ja DeSantis mistä näki potentiaalia harjoitus otteluissa niin allekirjoittanut kuin moni palstalainen. Pitää suhteuttaa odotukset siihen mitä pelaajalta on odotettavissa. Siinä tuli vaan se eteen, että harjoitusottelut on oma lukunsa ja pelit joissa pelataan oikeitsa pisteistä omansa.

Ja kyllä tiedän mitän jälkiviisas tarkoittaa ilman sanakirjaakin, itse en sitä harrasta.
 

Gemondo

Jäsen
No joka tapauksessa sinunkin otanta on aivan liian pieni varsinkin kun et tiedä mihin rooliin kaveria suunniteltiin. Näissä jälkiviisaissa kommenteissa ei kyllä ole mitään järkeä. Varsinkaan siihen nähden, että Birch pelaisi vielä täällä jos Fernholm ei olisi tullut sisään.

No sitä tulinkin ihmettelemään että miksi Nybondas Birchin kanssa sopimuksen tryoutin jälkeen teki? Sen nyt näki ainakin välittömästi että ei kaverista Liigaan top4-pakiksi tälle kaudelle ole, Mestiksessä olisi saattanut pärjätä. Olikohan tarkoitus alunperin että tässä olisi ollut joku useamman vuoden projekti hakusessa mutta nyt yllätti esim. koti-ikävä? (vert. Klingberg)

Jokatapauksessa minusta kummallinen ratkaisu alunperinkin tehdä sopimus Birchin kanssa, oli sitten joku pidemmän aikavälin suunnitelma taustalla tai ei. Lähtötaso oli niin heikko että saman asian olisi ajanut Tepot, Salmet ja muut junnut. Samantasoisen nuoren puolustajan olisi varmasti löytänyt myös vaikka Mestiksestä.

Ja koska Hifk ei tunnetusti mistään mitään faneilleen kerro, niin jääkööt ikuiseksi mysteeriksi.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No sitä tulinkin ihmettelemään että miksi Nybondas Birchin kanssa sopimuksen tryoutin jälkeen teki?

Yksinkertaista. Koska Summanen halusi. Summanen näki miehessä ainesta ja tätä kautta try-outin jälkeen solmittiin sopimus. Summanen oli myös valitsemassa näitä ulkomaalaishankintoja. Mm. Blockin ja Birchin ei ollut tarkoituskaan olla perinteisiä ulkkarivahvistuksia, vaan uuden ulkomaalaissäännön myötä pyrittiin täyttämään alempiakin paikkoja ulkomaalaisilla, joissa nähtiin potentiaalia parempaan, kuin mitä jollain mestisjannulla. Toisin sanoen uuden säännön myötä markkinat laajenivat ja niihin kokoonpanon halvemmillekin paikoille on mahdollista saada pienellä rahalla oikeita palasia. Täysin eri asia on sitten onnistuminen.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK tarvitsi syksyllä kovasti puolustajia, Birch oli varmasti edullinen ja Summanen ilmeisesti näki kaverissa potentiaalia yhdeksi palaseksi IFK:n puolustuksessa.

En tiedä, mikä tuossa nyt niin ihmetyttää... toivottua kehitystä ja sopeutumista ei lopulta nähty ja tässä vaiheessa oli varmastikin kaikkien osapuolien kannalta järkevintä erota ennen kuin mies ehti olla yli puoli vuotta maassa (Birch saapui Suomeen treenaamaan jo kesäkuun alussa ja vaikka hän sen jälkeen todennäköisesti vietti loput lomasta muualla, niin käsittääkseni nekin päivät lasketaan näissä tapauksissa yhtäjaksoiseksi maassaoloksi).
 
Viimeksi muokattu:

Gemondo

Jäsen
Yksinkertaista. Koska Summanen halusi. Summanen näki miehessä ainesta ja tätä kautta try-outin jälkeen solmittiin sopimus. Summanen oli myös valitsemassa näitä ulkomaalaishankintoja.
Näki puoli vuotta sitten potentiaalia miehessä joka saapui suoraan yliopistosta? mutta ei näe enää, äijä ulos.
Ei mikään ihme että jengi kyntää syvällä jos tämä on toimintamalli.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näki puoli vuotta sitten potentiaalia miehessä joka saapui suoraan yliopistosta? mutta ei näe enää, äijä ulos.
Ei mikään ihme että jengi kyntää syvällä jos tämä on toimintamalli.

Kyse on ihmisistä ja paljon voi muuttua tuossa ajassa. Kuka tietää, ehkäpä Birchillä oli ongelmia viihtyvyyden ja sopeutumisen kanssa ja nyt uuden puolustajan, Fernholmin, hankinta antoi IFK:lle mahdollisuuden purkaa Birchin sopimus.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen nyt näki ainakin välittömästi että ei kaverista Liigaan top4-pakiksi tälle kaudelle ole, Mestiksessä olisi saattanut pärjätä. Olikohan tarkoitus alunperin että tässä olisi ollut joku useamman vuoden projekti hakusessa mutta nyt yllätti esim. koti-ikävä? (vert. Klingberg)

Jokatapauksessa minusta kummallinen ratkaisu alunperinkin tehdä sopimus Birchin kanssa, oli sitten joku pidemmän aikavälin suunnitelma taustalla tai ei. Lähtötaso oli niin heikko että saman asian olisi ajanut Tepot, Salmet ja muut junnut. Samantasoisen nuoren puolustajan olisi varmasti löytänyt myös vaikka Mestiksestä.

Ja koska Hifk ei tunnetusti mistään mitään faneilleen kerro, niin jääkööt ikuiseksi mysteeriksi.

Ihan asiaa haastat. Siitä ei varmasti mitään liigan top-4 pakkia odotettukaan. Eräänlainen projekti, mutta kaipa ne kuvitteli että Birch olisi jo tällä kaudella ollut liigatasoa.

Mestiksestä saa monta kertaa kovempia tekijöitä, mm. Forsberg.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan asiaa haastat. Siitä ei varmasti mitään liigan top-4 pakkia odotettukaan. Eräänlainen projekti, mutta kaipa ne kuvitteli että Birch olisi jo tällä kaudella ollut liigatasoa.

Mestiksestä saa monta kertaa kovempia tekijöitä, mm. Forsberg.

Eiköhän Birchissa houkutellut ok luistelutaito, koko ja halpa hinta.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Birchin ura jatkuu ECHL:n Florida Everbladesin riveissä.
 

scholl

Jäsen
Kertoo aika paljon omasta junnutuotannosta, kun tällaisetkin kokeilut pitää lennättää Ameriikoista. "Katsotaan, josko tuosta sattus vaikka tulemaan jotain?"

Toni Söderholm? Kyllä se suurempi todennäköisyys on, että hiomaton timantti löytyy yliopistosta kuin Suomesta, mutta pitää vain osata valita oikein. Scouttaustaidoissa IFK:lla on suuret puutteet. Toki se ei poista sitä tosiseikkaa, että IFK:n junnutuotantokin on huonoa.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Birchin ura jatkuu ECHL:n Florida Everbladesin riveissä.

Onnea Bradenille! Florida on marraskuussa pikkuisen mukavampi asuinpaikka kuin Helsinki. Sarjan tasokin sopinee miehelle paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös