Boston Bruins (6) - Philadelphia Flyers (7). Playoffs, Itä, 2. kierros

  • 30 417
  • 101

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Niinpä niin. Todennäköisesti yhtä pahasti kävi Carcillolle kun Devilsiä vastaan kun häntä "telottiin" korkealla mailalla...

Kyllähän Carcillon Beginille ensimmäisessä erässä kalastama jäähykin melkoinen teatterisuoritus oli. Kaveri on vähän kuin Ribeiro, mutta ilman taitoa.

Itse peli oli melko heikkotasoista kuraa, josta ei olisi mielellään suonut voittoa kummallekaan joukkueelle, mutta on pakko, kun uusintoja ei tunneta. Tämän kauden Bruins ei tunnu saavan itsestään paljoa irti kuin pakon edessä. Siksi on täysin mahdollista, että Philadelphiasta palataan otteluvoittojen ollessa tasan, eikä se edellytä Flyersiltä mitään eilistä kummempaa, kunhan kiekko vain pomppisi vähän suotuisammin.

Mielenkiintoinen huomio eilisestä pelistä oli, että Bruins ei käyttänyt ottelun viimeisen vajaan seitsemän minuutin aikana jäällä muita senttereitä kuin Bergeronia ja Krejciä. Aika yllättävääkin peluutusta runkosarjassa neljään ketjuun vannovalta Julienilta.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Onpa taidettu kaikki tärkeimmät tuosta viimeisimmästä pelistä sanoa. Seuraava peli onkin sitten Flyersille suorastaan elämän ja kuoleman peli, häviö kolmessa ottelussa putkeen ja vielä kotonakin, niin se alkaa tämä sarja olla siinä. Bruins on kokoajan ollut askeleen Flyersiä edellä, askel on aika lyhyt, mutta edellä kuitenkin, joten ihan ansaitusti he tätä sarjaa johtavat.

Flyersistä parina huomiona se, että nyt alkaa Carterin puuttuminen tuntumaan erityisesti aloituksissa. Carter oli Flyersin paras aloittaja runkosarjassa ja nyt tässä sarjassa Bruins on vienyt aloituksia aika selkeästi (ei tosin hajuakaan tilastoista). Ja kyllä sitä maalintekoakin kaivattaisiin. Nyt tuntuu, että vain Richards ja Briere saavat maaleja. Secondary scoring puuttuu melkolailla täysin.

Näiden loukkaantumisten ongelma on myös se, että ne ovat innostaneet Lavia lottoamaan ketjujaan entistä enemmän. Joukkue tuntuisi kaipaavan jonkinlaista tasapainoa juuri nyt ja sitä tuo Lavin sekoittelu ei välttämättä auta. Onhan se tietenkin ymmärrettävää, että jotain on yritettävä, mutta onko tuosta loppujen lopuksi hyötyä vai haittaa...?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kaveri on vähän kuin Ribeiro, mutta ilman taitoa.
Ymmärrän Carcillon arvon joukkueelle mutta on kyllä sanottava että onneksi ei pelaa Bruinsissa. Vastenmielinen tyyppi josta varmasti Philadelphiassa tykätään, ollut kuitenkin yllättävän vähän näkyvillä. Luulen että Carcillo/Asham parivaljakolla on kotona kovemmat kierrokset, toivottavasti pysyy homma hanskassa.

Kotiyleisö nostaa seuraavissa peleissä Flyersien taklauspeliä vielä pykälän tai pari kovemmaksi ja toivottavasti Bruins pystyy vastaamaan. Nytkin ollaan oltu jäljessä, Stuartin kuntoutuminen takalinjoille toisi sinne kaivattua voimaa.

edit
Niin unohtui tuossa Carcillosta mainita että suoraan kupoliin taklasi siinä ensimmäisen erän tilanteessa, ei ihme että Begin siitä lähti muistuttamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ensi yönä mennään taas ja homma on aika yksinkertainen eli Flyersin vain pitää voittaa keinolla millä hyvänsä sillä muuten sarja ja kausi on taputeltu ja pelaajat voivat alkaa kaivelemaan draivereitaan esiin sillä 3-0 tilanteesta ei ainakaan Flyers enää nouse.

Ensi yönä toivoisin näkeväni aivan saatanan nälkäisen ja energisen Flyersin, joka iskisi Bruins pakkeihin kuin sorsa avonaiselle pullapussille eli se olisi niiden pullien loppu se. Jatkuvaa liikettä, kiekkoa ja miehiä maalille, kovia taklauksia, yleisö mukaan ja tällä kertaa Savardilta vaikka ne hampaat suusta jos ei muuten. Toki lataus ei saa mennä yli, jolloin puolestaan boksi kutsuisi sillä tuskin Bruins noin luokatonta ylivoimaa koko sarjaa pelaa ja vaikka pelaisikin niin boksista ei mitään voiteta siltikään. Sitten ne virheet minimiin ja paikoista maaleja niin kenties. Ylivoimasta en edes viitsi sanoa mitään sillä paskaa se on kuitenkin.

Kokoonpanoon ei olisi luvassa sen suurempia muutoksia, mitä nyt Lavi mahdollisesti ketjuja pyörittelee sillä Gagnea voidaan odotella mukaan vasta Game 5:seen jos sinnekkään. Näillä siis on pärjättävä ja mieluusti helvetin hyvin.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Vähän pistää kahden ensimmäisen pelin perusteella ihmetyttämään tämä sarja. Kummankin joukkueen ekaa kieppiä tuli kuitenkin seurattua - olivatko Sabres ja Devils oikeasti niin huonoja vai onko kumpikin joukkue unohtanut jotain jääkiekkoilusta tässä sarjojen välissä? Erityisesti allekirjoitan larzzonin kommentin, ettei oikein kumpikaan ansainnut voittaa tokaa peliä.

Flyers toki voi jotain selittää loukkaantumisilla (ja tietysti vähän näytti, että Devils pelasi monin paikoin törkeän huonosti), mutta missä on Bruinsilta särmä ja taistelu? Tuntuu että Sabres-sarja oli oikeasti hyvää lätkää monin paikoin kummaltakin osapuolelta, nyt sitä on nähty tosi harvakseltaan. Tietysti voi olla, että Bruins on saanut asioita liian helpolla tässä sarjassa. Sabresia vastaan jouduttiin jatkuvasti nousemaan tappioasemasta, joten oli pakko pelata kovalla draivilla. Virheitä tuli tuossakin sarjassa, mutta niitä paikattiin periksiantamattomuudella.

Bruins saa olla todella kiitollinen siitä, että löytyy Satanin kaltainen kuuma pelaaja. Kun kumpikin joukkue pelaa heikosti, kummankin ylivoima on hirveää katsottavaa ja maalit tulevat lähinnä joukkuepuolustuksen rakoillessa tai yksilöiden (mukaanlukien veskarit) virheistä, yksi tavallaan bonusmaali per peli kuumalta pelaajalta nousee kullanarvoiseksi. Ja hyvin mies edelleen hoitaa myös yleispelaamisen, ei siinä mitään.

Se joukkue, joka syttyy oikeasti pelaamaan niin kuin pystyy, taitaa olla aika vahvoilla. Bruinsin kaksi kiinnitystä luonnollisesti auttavat tilanteessa, ja ensi yö onkin Phillyn kannalta äärettömän tärkeä. Kolmen maalin tappioasema ja oma peli hukassa - kuulostaa aika pelottavalta yhdistelmältä. Toivottavaa olisi, että kumpikin joukkue löytäisi oman pelinsä ja alkaisi laittaa kaiken likoon niin kuin playoffeissa kuuluu.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Pidot on pidetty Phillylässä ja tuloksena oli se, että Flyersille jäi karmaiseva luu käteen. Joukkue sai hyvän startin peliin, kun varsin yllättäen loivat kaksiyksi -hyökkäyksen ja Ashamilla oli helppo työ nostaa työväline katon reunuksille.

Sitten alkoi ESPN-show ja molemmat Bruinsin salamamaalit jäi näkemättä. Miro Satanilta tyylikäs ujutus. Kyllä on Mirolla herkkä ja kuuma lapa tällä hetkellä, pakko sitä on vain hehkuttaa.

Toka erä oli yhtä Flyersin hallintaa ja Bruins pääsi tekopaikkoihin ainoastaan flyerslaisten töppäilyjen johdosta. Kolmannessa erässä pudostuspelisoturi Recchi sai avopaikan pompun kautta ja laittoi laatan reppuun. Tästä ei Flyers enää noussut, vaikka YV:tä tarjottiin kiekon mentyä bruinslaisen lavasta katsomaan - selkäranka katkesi.

Bruins blokkasi ihailtavalla tavalla laukauksia. Se teki Raskin elämän helpoksi, mutta kyllä Tuuuuuu otti myös pahoja paikkoja hienolla tavalla. Rask rokkaa raskaasti tällä hetkellä.

Flyersin turmio oli jäätävän heikko viimeistely. Tyly fakta on se, että jääkiekossa ei ansaita voittoja, voittoja otetaan tekemällä enemmän maaleja kuin vastustaja. Siihen Flyers ei ole kyennyt, vaan Bruins on etenemässä hyvässä hengessä kohti idän finuja. Boucheria on turha syyttää, että Flyers on 3-muna tappiolla sarjassa, sillä niin löysää pelaamista on Flyers esittänyt ratkaisuhetkillä.

Johnny Boychuk on nostettava esiin yhtenä Bruins-onnistujana viimeisimmästä pelistä - viisi blokattua laukausta.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eiköhän tämä nyt sitten ollut lopun alku. Ihme on jos Flyers onnistuisi voittamaan neljä ottelua peräkkäin. Toivon, että Flyers ottaisi edes sen yhden, ettei ihan räpellykseksi menisi.

Tuntuu, että Flyersiltä ei enää bensa riitä. Koko ajan ollaan oltu potkun verran Bruinsia perässä. Peli ei ole mielestäni kulkenut samaan malliin kuin Devilsiä vastaan. Ehkä kävi niin, että suurin osa energiasta tuhlattiin sitten ensimmäisellä kierroksella ja nyt ei enää vaan jakseta. Loukkaantumiset eivät tietenkään nekään ole auttaneet.

Kesäloma häämöttää, nyt voidaan jännittää että alkaako se ylihuomenna vasta ensi tiistaina.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Krejcin pelit ovat todennäköisesti tältä kaudelta pelattu Richardsin töötin myötä. Paha menetys Bruinsille, varsinkin, kun Savard on vielä keskenkuntoinen, eikä parhaassa terässään.

Leino tulee luultavasti lunastamaan (näin epäilisin) paikkansa ensi kauden Flyersista vähäisten hyvien playoff-otteidensa johdosta. Mielenkiinnolla odotan sitä, mitä tekevät Brieren kanssa kesällä, mutta se ei tähän ketjuun kuulu.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tiukka puolustus ja kiekko maaliin paikoista oli tällä kertaa voiton avaimet reilut kaksi erää vajaamiehisenä pelanneelle Bruinsille.
Flyers tuli vahvasti päälle kolmannen pelin alkuun kuten ennakoitiinkin ja Asham pisti kiekon nätisti pussiin kaks-ykkösen päätteeksi. Flyers otti siis ensimmäistä kertaa sarjan aikana johdon jota ei onneksi kestänyt kuin rapiat puolitoista minuuttia.

Pitkät avaussyötöt tuotti Bruins-pakalle ongelmia etenkin avauserässä. Raskin maalille myös törmäiltiin jatkuvasti ja "sinisellä" pötkötti usein neljäkin ylimääräistä pelaajaa tuomarin pillin soidessa. Muissa sarjoissa on tullut kevyitäkin maalivahdin häirintä -jäähyjä mutta tässä parissa saa ajaa maalivahdin alueelle surutta. Ottelun paras pelaaja Rask ja Bruinsin puolustus pelasi kuitenkin hyvän pelin ja Ashamin tolppaa lähemmäksi ei enää Flyers päässyt vaikka kovia painostuksia aikaan saivatkin.
Ensimmäisen erän aikana Bruins-puolustaja McQuaid jätti leikin kesken ilmeisesti polvivamman takia, itseltäni jäi näkemättä missä loukkaantuminen tapahtui.

Bruinsin kavennuksesta vastasi uransa ensimmäisellä playoff-maalillaan Blake Wheeler. Ohjaus tuli Hunwickin viivavetoon jonka alusti Savard hyökkäyspään poikkikentän syötöllä. Wheeler oli muutenkin hyvä ja ainakin sohvalle näytti että poika yritti ja painoi tosissaan.

Hetkeä myöhemmin Richards, joka pariin otteeseen pelin aikana jätti kiekon pelaamatta hakien isoa taklausta, osui Krejciin joka joutui jättämään pelin kesken. Krejcin tie vei penkiltä sairaalaan asti ja ensimmäisten tietojen mukaan ranne olisi murtunut ja kausi päättyisi leikkaukseen. Puhdas, kova taklaus Richardsilta harmillisin seurauksin. Flyersin pelaajat jäivät tilanteessa ilmeisesti odottelemaan vihellystä ja Satan pelattiin nokikkain Boucherin kanssa eikä Miroslav erehtynyt. Syötöt maalista Krejcille ja Lucicille.

Flyers painoi kovasti päälle etenkin toisessa erässä ja Rask joutui koville pariin otteeseen. Mark Recchi suti ylivoimalla maalin edessä kimpoilleen kiekon Boucherin ohi kolmannen alkuun ja Bergeron viimeisteli loppulukemat tyhjiin Coburnin huonon ratkaisun jälkeen. Vaikea on Flyersin nousta enää sarjan voittoon mutta Bruins joutuu nostamaan ainakin kaksi pelaajaa korvaamaan loukkaantuneita ja Krejcin poissaolo tulee varmasti näkymään.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Tuo tieto Krejcin loukkaantumisen laadusta on toistaiseksi kovin epävarmalla pohjalla. Jos kausi on ohi, Bruins tiedottanee asiasta tämän päivän aikana. Muussa tapauksessa on syytä olettaa, että Krejci saadaan parsittua kasaan. Tuskin kuitenkaan Flyers-sarjaan ja siihen ei todennäköisesti ole tarvettakaan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
No kausi oli sitten siinä sillä ei Flyers enää tuosta nouse. Tästä noususta voisi edes hivenen haaveilla jos peli ihan aikuisten oikeasti olisi ollut jokaisessa pelissä hyvää ja suurinpiirtein Rask ja Karma olisivat vieneet Bruinsit voittoihin (niin ja onni on aina ansaittava, joten en tässäkään tapauksessa kääntyisi tähän), mutta nyt ei ole ollut näin vaan jokaisessa matsissa Flyers on pelannut varsin heikon lopun kuten viime yönäkin. Siis heikosti silloin kuin pitäisi pelata ottelun parasta kiekkoa ja hetkillä jolloin ne tasaiset matsit ratkaistaan...niin. Tulos on ollutkin sen mukaista.

Viime yönä Flyers sai viime peleistä poiketen varsin hyvin alun ja myös sen maalin, mutta iloa ei kauaa kestänyt kun tilanne olikin jo 2-1 Bruinsille ja millä tavalla. Ensimmäisessä voitetun omanpäänaloituksen jälkeen Krajicek tulee oikean puolen pakkina purkamaan vasempaan laitaan sellaisella löysällä shitillä ja sutaisulla mikä nyt ei tietenkään mennyt sinisen yli ja tämän jälkeen viivalta poikittais siirron jälkeen veto maalia kohti (tai siis Wheelerin lapaa, nätti pelaaminen) ja Krajicek ei enää kerennytkään sieltä laidasta pitämään oman mihensä lapaa maalin edustalle. Niinpä. Toisessa maalissa sitten Richards lanasi Krejcin aivan pystyyn. Joku täällä sanoi että miehen olisi pitänyt pelata kiekkoa ja vain pakitella mikä nyt näin jälkikäteen olisi ollutkin näemmä se paras ratkaisu, mutta ei tuosta silti Richardsia voi syyttää vaan pitää kysyä että mitä helvettiä teki Pronger siis mitä helvettiä teki Pronger? Pronger olisi helposti kerennyt katkaisemaan tilanteen, joko purkamalla kohti Bruins päätyä tai edes eliminoimalla tilanteeseen tulleen Lucicin, mutta kun ei niin ei. Chris jäi vain töljöttelemään siihen omalle siniselle, jonka seurauksena Lucic tuli, otti kiekon, syötti Satanin läpi (Pronger tuli kuitenkin sen verran vastaan että ei pystynyt vaikuttamaan Sataninkaan tekemisiin sitten mitenkään) ja tämä teki maali. Bruins maalien jälkeen nähtiin puolitoista erää melkoista Flyers pyöritystä ja paikkojen tuhlailua. Tehotonta niin tehotonta. Bruins pelaajat puolustivat omaa maaliaan helvetin urautuvasti ja Rask poimi sitten ne viimeiset rippeet, mutta Flyersin osumatarkkuus oli jotain oman lottovoiton osumaprosentin luokkaa jos siis lottoaisin sillä lähes poikkeuksetta pleksit paukkuivat tai sitten vedon suuntautuivat ensimmästä Bruins pelaajaa pohkeisiin tai suoraan Raskin suojuksiin. No kolmannessa nähtiin puolestaan heikointa Flyersia eilen ja siinäpä se. Recchi (kukapas muukaan) tuikkasi lopulta sen YV-maalin tilanteessa, jossa Timosella oli kaksi lapaa pidettävänä eikä mies pitänyt kumpaakaan ja Pronger seisoi aivan pelin ulkopuolella pidellen kasvojaan kun kaiketi jotain pientä osumaa oli tullut. Jepjep...kiekko sitten pomppi Recchille ja tämä iski sen maaliin. Tämän jälkeenkin Flyersin kiri oli olematonta ja Coburn lahjoitti vielä sen yhden upealla taaksepäin syötöllään Leinon luistimiin.

Ketjuista oikeastaan kaikki pelasivat sen kaksi erää varsin hyvin vaikkakin niin tehottomasti vain hyytyäkseen kolmannessa. Ykkösessä aloittivat Hartnell-Richards-Carcillo. Toisessä tähän vaihdettiin jälleen pirun vahvasti pelannut Nödl ja homma toimi yhtä lailla, mutta ne tehot ne tehot. Kolmannessa sitten Hartnell (joka pelasi sinänsä varsin hyvän matsin vaikka nelosessa kävikin välillä) palasi ykköseen. Kakkosessa laidoilla olivat Briere ja Leino. Hyvää vaikkakin tehotonta pelaamista molemmilta sen kaksi erää (lisäksi Leino oli oikeastaan niitä harvoja jotka jaksoivat painaa kolmannessakin energisesti ja yritteliäästi). Keskellä vuorottelivat Ross, Giroux ja Richards. Lavi siis kuormitti kahta parasta hyökkääjäänsä mikä sinänsä oli ihan hyvä veto sillä Rossin kanssa kenttä ei hirveämmin saanut aikaan, mutta liekö sitten se kuormitus näkynyt jo kolmannessa niin Richardsin kuin Giroux'n pohkeissa? Kolmosessa palattiin runkosarjasta tuttuun kolmikkoon eli JVR-Giroux-Asham, joka oli hyvä ja teki sen Flyersin ainokaisen. Sama homma tosin kuin muillakin eli kolmas erä oli vaisuhko. Nelonen pelasi läpi matsin hyvin mitäpä sitä muutakaan. Kolmannessa eivät enää montaa vaihtoa pelanneetkaan. Ensimmäinen erä mentiin muodossa Powe-Betts-Nödl ja varsinkin Nödl oli todella hyvä. Nuori kokematon kaveri pelasi mukavalla itseluottamuksella ja ennenkaikkea miehekkäästi. Jatkuvia taklauksia ja hyviä kaksinkamppailuja toisensa perään. Toisessa sitten Nödl sai ansaittuja lisävaihtoja (jotka pelasi myös hyvin vaikkei niitä tehoja tullutkaan) ja Hartnell tiputettiin tähän kenttään ja homma toimi Scottinkin kanssa hyvin. Kolmannessa Hartnell heitettiin takaisin ykköseen ja Nödl palasi takaisin neloseen. Eivät siis enää montaa vaihtoa pelanneetkaan.

Puolustuksesta Carle on oikeastaan ainoa, joka saa puhtaat paperit. Hyvä peli jenkiltä. Toki siinä Bruinsin toisessa olisi pitänyt tulla nopeammin alas, mutta ei kai kukaan siis kukaan odottanut Prongerilta siis Prongerilta tuollaista jäätymistä, joten tuskin Mattkaan. Coburn oli sinänsä ok, mutta se kolmannen lopun sekoilu oli aika heikko suoritus. Pari potkua enemmän ja kiekkoa päätyyn tai sitten olisi käyttänyt sitä ehkäpä koko joukkueen parasta luisteluaan hyväksi ja viennyt sen kiekon sinne itse tuon taaksepäin sokkosyötön sijaan. No hyvä peli kuitenkin Braydonilta. Lisäksi Coburn nosti myös mukavasti Parentin pelaamisen tasoa Lavin vaihdettua pakkipareja ensimmäisen jälkeen. Timonen oli sinänsä ok eli ei tehnyt mitään kardinaalimokia, mutta eipä sitten oikein mitään muutakaan. Lisäksi siinä Bruinsin YV-maalissa olisi Kimmo voinut pelata tilanteen paremminkin. Pronger oli ehkäpä se epäonnensoturi numero uno tai mitään ehkäpä vaan oli. Pari pahaa virhettä ja varsinkin se Satanin maalia edeltänyt tilanne oli aivan totaalipimmennys. Näiden lisäksi ei nähty mitään sen suurempia hurraa huutoja aiheuttaneita suorituksia, joten varsin harmaa matsi mieheltä. Parent-Krajicek pari oli ensimmäisessä erässä melkoinen katastrofi, mutta eivät onneksi seuranneet kuin sen yhden maaliin syntyä. Toiseen erään Lavi päätti reagoida ja Krajicek pelasi Timosen kanssa ja Parent Coburnin kanssa. Varmempi ja tasokkaampi pakkipari auttoi selvästi ja molemmat selviytyivät loppumatsista ihan hyvin.

Maalissa Boucher oli sinänsä hyvä, mutta hävisi vain sen kaksintaistelunsa Raskille. Toki Bruins hyökkääjät viimeistelivät hivenen kovemmalla prosentilla ja taidolla kuin Flyersin miehet. Boucheriin ei olla hävitty yhdessäkään ottelussa, mutta sitä mitä nähtiin Devils-sarjassa ei vain ole nähty Bruinseja vastaan kuten ei oikeastaan koko joukkueeltakaan. Silloin Brian voitti kaksintaistelussa Brodeurin, mutta tässä sarjassa on tullut kuokkaan Raskilta vaikka ei mies mitenkään huonosti ole pelannutkaan.

Kokonaisuustena siis viime yönä nähtiin se kaksi erää parasta Flyersia tässä sarjassa ja nyt saatiin sitä painetta ja pyöritystä Bruins pakistoon, mutta kun viimeistely oli luokkaa luokaton niin eipä siitä sen enempää. Kolmannessa erässä tulikin jälleen se tästä sarjasta tuttu pelaamisentason lasku, mihin syitä Lavi saakin pohtia sitten koko kesän. Yksi osasyyllinen voisi olla tuo miehen varsin kovakin ja suruton avainmiesten kuormittaminen varsinkin nyt muutamien pahojen loukkaantumisten jälkeen. Kovasti kuorimitetuilla kavereilla (Richards ja Giroux etunenässä) ei vain riitä puhti sitten ratkaisuhetkillä Bruins pelaajien tavoin. Bruinsilta ei muuten yksikään hyökkääjä pelannut viime yönä yli 20:tä minuuttia vaikka Krejcikin loukkaantui heti avauserässä. Näin mentiin jo Devils-sarjassa, joten kyllä tälläkin varmaan se omaosansa tässä sopassa on. Toki avainmiehiä pitää peluuttaa ja kuormittaa, mutta ensi kautta ajatellen tätä voisi hivenen soveltaa tai sitten Lavin johdolla luodaan pelaajille tasokkaammat treeniohjelmat/ohjeet kesäksi kuin mitä Stevens sai aikaan ja training campilläkin treenataan laadukkaammin niin josko sitten joukkue pystyy vastaamaan miehen haasteesiin nyt nähtyä paremmin.

Toivotaan nyt että Flyers sen verran skarppaisi ettei anneta Bruinsin vielä sarjaa Wachoviassa ja suoraan 4-0 vaan joutuisivat tekemään se vielä kertaalleen Gardenissa.
 

melon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Boston Bruins
No kolmannessa nähtiin puolestaan heikointa Flyersia eilen ja siinäpä se. Recchi (kukapas muukaan) tuikkasi lopulta sen YV-maalin tilanteessa, jossa Timosella oli kaksi lapaa pidettävänä eikä mies pitänyt kumpaakaan ja Pronger seisoi aivan pelin ulkopuolella pidellen kasvojaan kun kaiketi jotain pientä osumaa oli tullut. Jepjep...kiekko sitten pomppi Recchille ja tämä iski sen maaliin.

Jotain pientä osumaa tosiaankin tuli, nimittäin se Charan siniviivalaukaus osui Prongeria. Ei toki naamaan, mutta tuohon olkavarren kieppeillä taisi osua. Veikkaisin, että vastaavassa tilanteessa useimmat jatkoajan tosikarjutkin vähän aikaa pelistä ulkona...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jotain pientä osumaa tosiaankin tuli, nimittäin se Charan siniviivalaukaus osui Prongeria. Ei toki naamaan, mutta tuohon olkavarren kieppeillä taisi osua. Veikkaisin, että vastaavassa tilanteessa useimmat jatkoajan tosikarjutkin vähän aikaa pelistä ulkona...

Asia selvä jos kerran näin kävi niin sitten ymmärrän tämän täysin. Itse en tuota streamistäni kaiken vitutuksen keskellä vain huomannut. Tuo sitten entisestään korostaa tuon maalin epäonnisuutta Flyesin kannalta, mutta kuten jo sanoinkin niin se onni pitää ansaita ja Flyers ei sitä eilen tehnyt. Btw. ihan kiva että edes joku pitää meikäläistäkin tosikarjuna, erehtyisipä jokunen muukin ihan reallifessakin näin luulemaan...Kis kis älä lähre shinne...

Edelleen vain vituttaa tuo viime öinen kuten koko sarjankin räpellys. Se Devils-sarja herätti meinaan allekirjoittaneessakin edes sen pienen toivonkipinän varsin heikon kauden jälkeen että josko sittenkin? Ennen Devils-sarjaahan en siis uskonut Flyersin menestysmahdollisuuksiin edes vähää alusta. Toki kuten jo alustuksessa sanoinkin niin Bruins lähti sarjaan ennakkosuosikkina, mutta että olisivat viemässä sarjaa puhtaasti neljä-muna...niin no eipä jää ainakaan sen kummemmin harmiteltavaa ja kelailtavaa sitten sarjan jälkeen sen sijaan jos sarja olisi ratkennut seitsemännen pelin toisessa jatkoerässä johonkin Bruinsin eilisen YV-maalin kaltaiseen pomppusumaan. No kautta olisi siis vielä pelin ja toivottavasti sen parin (Wachoviassa ei päätetä kautta näin!) verran vielä jäljellä, joten se siitä pienestä toivosta ja pikku hiljaa niitä katseita ensi kautta kohti. No katsellaan nyt tuo kausi ensiksi pakettin asti ja ihmetellään vasta sitten.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Nyt se on siis virallista seurankin puolesta.

http://bruins.nhl.com/club/news.htm?id=528262&navid=DL|BOS|home

Toivotaan että Richards saa osansa seuraavassa pelissä, vaikka taklaus taklauksena olikin puhdas niin ei ollut pelinomainen vaan vahingoittamisyritys ja omissa soi. Pelikieltoa ei todelakaan voi edes harkita mutta Bruinsin pitää katsoa ettei omia kohdella tällä tavalla ja vastata mutta voittaa tietysti ensisijaisesti se peli.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Nyt se on siis virallista seurankin puolesta.

Kyllä Bruinsia nyt koetellaan. Lähes piste per peli mies iskenyt, ei sitä niin helposti korvata. Toki Bruins on pelannut itsensä siihen tilanteeseen, että yhden rypistyksen päässä on pitkähkö lepo, joka tekee varmasti hyvää mm. Savardin kannalta. Toivottavasti Karhut eivät nyt menetä otettaan ja häviä enempää kuin yhden pelin Phillylle. Jos nimittäin pelisarja venyy pitkälle ja Savard ei ehdi päästä täyteen iskuun, ei taida Bruinsista olla vastusta Pensille. Nyt homma kotiin ja pienelle breikille 4-0 otteluvoitoin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Bruinsin suurin vahvuus on sentteriosaston leveys, joten kyllä tilanne on siinä mielessä kestettävissä. Pari viimeistä kautta on järjestään menty niin, että yksi Savard, Bergeron, Krejci -kolmikosta on puuttunut tai ollut vajaakuntoinen. Sinänsä tilanne ei ole uusi. Sobotkakin on tähän mennessä pelannut sitä paremmin, mitä enemmän vastuuta ja jääaikaa on saanut, ja nyt niitä on luvassa.

Tietysti marginaalit pienenevät mitä edemmäs mennään ja vaatii melkoista optimismia, että Bruins pystyisi kera tämän hetkisen loukkaantuneiden reservin pelaamaan Cupista tai edes finaalipaikasta. Seidenbergin ja Stuartin paluut auttaisivat puolustuspäätä kummasti ja heidät kait on realistista saada seuraaville kierroksille takaisin. Stuart jo tälle kierrokselle, varsinkin jos tiedossa on vielä useampi ottelu.

Sarjan katko seuraavassa ottelussa olisi tosiaan loukkaantumistilanteen ja levon kannalta ensiarvoisen tärkeää. Puolustajista osa on kerännyt tähän mennessä jopa kymmenisen minuuttia kovempia jääaikoja kuin runkosarjassa. Oikeastaan vain Chara on pelannut normaaliminuutteja, muut reippaasti yli.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kylläpä oli taas kova menetys pärjäämisen kannalta mutta tämä kausi näyttää vaan menevän näin. Richardsia ei tuon takia toinna lähteä muistuttamaan, puhdas ja kova taklaus eli pudotuspeliä parhaimmillaan.

Krejci on ollut Bruinsin ykkössentteri hyökkäyssuuntaan mutta karhumaiseen tapaan pelasi myös alivoimaa ja jonka pystyi laittamaan kentälle milloin vaan. Neljännes-/puolikuntoisen Savardin kanssa arvottiin viikko sitten että pystyykö edes pelaamaan yli kymmentä minuuttia per peli joten ei ole realistista odottaa että Savard pystyisi Krejcin puuttumisen kokonaan täyttämään.
Toivottavasti kakkospelissä tolppaan karauttanut Sobotka on kunnossa ja valmis kantamaan isompaa vastuuta. Omiin silmiini pelasi kuitenkin vaisusti kolmannessa ja etenkin fyysinen peli puuttui kokonaan eli neljästä vakiosentteristä yksi taitaa olla täysin kunnossa.

Kuten Larzzon tuossa jo mainitsi niin joukkue on Bostonissa rakennettu painottaen senttereitä joten ei siihen onneksi tarvitse laituria laittaa ihmettelemään (Flyers/Briere). Seuraavassa pelissä nelosen keskellä viilettänee Trent Whitfield, joka pelasi viimeksi playoff-kiekkoa Capsin paidassa kaudella 02/03, tämän kauden saldo Bruinsissa 16 ott. 0+1, -2, 7 min.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
->Bruinsin suurin vahvuus on sentteriosaston leveys, joten kyllä tilanne on siinä mielessä kestettävissä. Pari viimeistä kautta on järjestään menty niin, että yksi Savard, Bergeron, Krejci -kolmikosta on puuttunut tai ollut vajaakuntoinen. Sinänsä tilanne ei ole uusi. Sobotkakin on tähän mennessä pelannut sitä paremmin, mitä enemmän vastuuta ja jääaikaa on saanut, ja nyt niitä on luvassa..
Siltikkin ainakin itseani huolestuttaa se, etta kenet tosiaan loydetaan Krejcin tilalle. Bruinsilla ei olisi ainakaan varaa nyt hukata esim. Satanin kuumaa lapaa. Ja se vaara mielestani piilee taman poissaolon myota ainakin.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Flyers hoitaa homman ja sarja venyy seitsemänteen otteluun, no joo, jos tosissaan puhutaan niin aika hemmetin huonolta näyttää tilanne, molemmilla kasaantunut loukkaantumisia avainpelaajista mutta Boston hoitanut homman tähän asti. Lauantai aamusta ollaan viisaampia, alkaako kesäloma vai jatkuuko sarja, Gagne on ilmeisesti tekemässä paluun tuohon neljänteen otteluun, saa nähdä missä kunnossa tulee ja onko kaverista hyötyä vielä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Toivotaan että Richards saa osansa seuraavassa pelissä, vaikka taklaus taklauksena olikin puhdas niin ei ollut pelinomainen vaan vahingoittamisyritys ja omissa soi. Pelikieltoa ei todelakaan voi edes harkita mutta Bruinsin pitää katsoa ettei omia kohdella tällä tavalla ja vastata mutta voittaa tietysti ensisijaisesti se peli.

Lisätietoja tästä pelinvastaisesta vahingoittamisyrityksestä? Omissa toki soi kun Pronger jäi jahkailemaan juuri siihen puoliväliin, jolloin se olikin Lucic, joka nappasi kiekon ja pelasi Satanin maalin tekoon. Jos Pronger olisi toiminut siten kuin olisi pitänyt niin tuohan olisi ollut loistava hyökkäyksenpysäytys ja omissa ei todellakaan olisi soinnut. Lisäksi Flyers olisi voinut päästä nopealla pelin kääntämisellä mukavaan ylivoimahyökkäykseenkin. Taklaushan oli kuten jo Picakin totesi puhdas ja kova, joita siis pleijarikiekko todellakin huutaa. Se kohdistettiin edestä päin kiekolliseen mieheen ilman kyynärpäätä ja ilman mitään äkillistä leikkaamistakaan. Lisäksi Richards ei todellakaan vain hakemalla hakenut tuota niittiä vaan näki sen parhaaksi keinoksi Bruinsin hyökkäyksen pysäyttämiseksi ja sitähän se olisi ollutkin jos Pronger olisi ollut myös hereillä. Itsekkin olisin vastaavassa tilanteessa menetellyt aivan samalla tavalla sillä erolla tosin että olisin luultavasti ollut itse se joka olisi kerännyt luitaan jään pinnasta. On totta että Richards on tähti-pelaaja, jonka peliin kuulu voimakas kontaktipelaaminen ja kovat taklaukset joita mies aina välillä hakee liiankin innokkaasti ja tämän vuoksi aina välillä räiskyykin yli (kuten kävi Boothin kohdalla), mutta nyt ei todellakaan näin käynnyt.

Luonnollisesti on ikävää että Krejci loukkasi kätensä ja kausi oli hänen osaltaan tässä ja ymmärrän täten tietynasteisen vihan ja raivon Richardsia kohtaan sieltä suunnalta, mutta jotain rajaa sentään. Jossain SM-Liigassa vielä ymmärtäisin vielä joten kuten tälläisen kaikilla kriteereillä siis kaikilla (kun tässä tapauksessa ei voida puhua edes mistään vastustajan kunnioittamisen unohtamisesta ja puutteesta kuten näissä täysin toisen edes mahdollisen näkökentän ulkopuolelta tulevissa niiteissä vaikka noin muuten olisivatkin puhtaita) puhtaan taklauksen jälkeisen ajojahdin, mutta toivotaan että NHL:ssä oltaisiin yhä tämän yläpuolella ja ymmärreittäisiin että kiekko on yhä 2000-luvullakin fyysistä kontaktipeliä, johon sisältyy aina ne omat riskinsä.

Sitten itse asiaan eli ensi yönä olisi vuorossa Game 4. Tilannehan on Flyersin kannalta mitä on, mutta olisi toivottavaa ja suotavaa että joukkue näyttää ainakin vielä kertaalleen Wachovialle sen mitä parhaiten osaa. Sen verran siis toivon ettei kausi ja sarja päättyisi 4-0 tappiolukemiin vieläpä kotikaukalossa vaan joukkue pakottaisi Bruinsin tekemään sen Gardenissa. Mistään sen pidemmästä on turha puhuakkaan vaan lähdetään liikkeelle nyt tästä ensi yöstä ja siitä että saataisiin edes se yksi voitto plakkariin.

Samanlaista peliä kuin ne pari ensimmäistä erää olivat viime pelissäkin olisi toivessa. Tällä kertaa vain sen täydet 60 minuuttia. Niin ja sillä erotuksella että niistä paikoista tehdään ensi yönä maaleja. No katsellaan miten käy. Gagnekin olisi siis tekemässä paluuta. En tiedä miten paljon Simon pystyy pelaamaan, joten roolista ja paikasta kokoonpanossa on hivenen vaikea sanoa. Richardsin laidalla olisi toki luonnollinen paikka miehelle, mutta se nähdään sitten. Kokoonpanosta tippuu pois joko Ross tai Nödl riippuen siitä haluaako Lavi peluuttaa Briereä tai Powea keskellä, jos ei niin silloin se on Nödl mutta jos vastaus on kyllä niin se on Ross. Itse siis toivoisin hyvin pelanneelle itävaltalaiselle minuutteja ensi yönäkin, mutta katsellaan nyt.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ensimmäinen ottelupallo pelissä ensi yönä ja kuten lännessä nähtiin niin sarjan lopettaminen on vaikeaa.

Ylimääräistä mielenkiintoa tähän ottelupariin on tuonut (ainakin minulle) se että kaksi SaPKo-kasvattia kamppailee NHL:n pudotuspeleissä vastakkain ja molemmat ovat onnistuneet mainiosti. Se siitä kotiseudun hännännostosta ja sitten otteluun:

Bruins lähtee pelaamaan omaa systeemiään joka onnistuessaan turhauttaa vastustajan kuin vastustajan. Julienin koko joukkueen puolustustaktiikassa yksittäinen pelaaja ei koskaan ole ratkaisevassa asemassa joten viimeisimmät loukkaantumiset ei ehkä tule vaikuttamaan puolustuksen toimintaan. Hyökkäyssuuntaan Krejcin poissaolo tekee ison loven mutta toivottavasti sota ei yhtä miestä kaipaa ja kärjestä löytyy uusia vastuunottajia ja -kantajia.

- Krejcin korvaa joko Whitfield tai Marchand, molemmat oli mukana päivän harjoituksissa. Uskon että Julien valitsee kokeneemman Whitfieldin joka pelaa nelosen keskellä. Muut sentterit on Bergeron, Savard ja Sobotka.

- Puolustaja McQuaidin tilalle on tarjolla Mark Stuart tai Andy Wozniewski. "Luolamies" Stuart on kärsinyt vakavasta infektiosta joka tuli sormileikkauksen jälkeen ja on day-to-day -statuksella, kommenteista päätellen valmis ottamaan oman paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.
Alasarjapuolustaja Wozniewski on ollut valmiudessa AHL:n runkosarjan jälkeen ja pelasi ainakin pisteiden valossa hyvän kauden Providencessa 68 ott. 10+33, 69 min. On edustanut NHL-tasolla aiemmin Bluesia ja Leafseja. Kumpi tahansa kentällä nähdäänkin niin paikka tulee olemaan kolmosparissa Ferencen rinnalla.

- Miltei tämän kauden maalivahtisensaatio (Howard edellä vain enemmän otteluita pelanneena) Tuukka Rask on taas kovan paikan edessä. Jos pystyy pitämään tasonsa tai jopa sitä nostamaan niin puhdas neljä-muna sarjavoitto on lähellä. Mahtavan kauden ja pudotuspelien jälkeen Tuukka on pelannut itsensä Lucicin tavoin Bruins-fanien sydämiin ja seurajohdolle "korvaamattomaksi". Ei hassummin reilussa puolessa kaudessa ykkösvahtina.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Luulen että Lavi jakaa peliaikaa tänään tasaisemmin koko joukkueelle etenkin jos Flyers pääsee johtoon ja saa sen hetken aikaa pidettyä. Neljä perättäistä voittoa on erittäin vaikea saada mutta ei mahdotonta, alempia ketjuja on pakko peluuttaa (olisi pitänyt alusta saakka?). Edellinen peli meni varmaankin muuten kuten Phillyssä tahdottiin mutta kiekkoa ei millään mennyt maaliin, jatkavat varmasti samalla tavalla.

- Puolustuksen isot nimet Pronger ja Timonen ovat pelanneet tähän mennessä tasoonsa nähden vain kohtalaisesti mutta jos pystyvät pykälän tai pari parantamaan niin voittoon on hyvät mahdollisuudet. Miten onnistuvat 5 ja 6 pakit kun ovat pelanneet aiemmissa otteluissa epäsäännöllisesti ja runkosarjaa vähemmän jos peliaika taas lisääntyy?

- Richardsin otettava isompi rooli hyökkäyspäässä.

- Boucherin on oltava parempi ja haastettava Rask.

Näin Bruins-lasien läpi toivotaan että Gagne otetaan puolikuntoisena kentälle ja tämä sotkee Flyersin ketjut (ja tällä lauseella varmistin ottelun voittomaalin tekijän).
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Pelistä tuli nähty viisi viimeistä minuuttia ja toki jatkoaika.

- Richardsin otettava isompi rooli hyökkäyspäässä.

Hyvinhän tuo Richards on aiemmissa peleissä pelannut. Ja ilmeisen hyvin pelasi tänäänkin, kuten koko Flyers-nippu, joka hallitsi ainakin jatkoaikaa (myös varsinaista peliaikaa). Jatkoaikamaalissa Richards pelasi loistavasti jarruttaen ja sitten käännähtäen nähden Carlen upean nousun ja Simonilla helppo työ ohittaa Rask ja venyttäää ottelusarjaa Bostoniin.

---

Big Bad Bruins veivät siis aivan pelin kalkkiviivoilla ottelun jatkoajalle Bergeronin mahtavasta syötöstä ja Markulta jälleen takuuvarmaa työtä syvällä rintaäänellä.

Flyers ansaitsi voittonsa ja olisihan se ollut liikaa ja väärinkin, jos Bruins olisi sarjat 4-muna vienyt, vaikka tiedän hyvin, että jääkiekossa ei ansaita mitään, vaan otetaan.

Briere on jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä, puolustuspäässä taas ei niin hyvä. Siinä on kinkkinen tilanne Flyers-johdolla: Pitääkö playoffseissa syttyvä pelaaja, vaiko laittaa lihatiskille johtuen Brieren isosta palkasta, joka rasittaa budjettia?

Tuskin Flyers uskaltaa lähteä Boucherilla ensi kauteen. Briere johonkin kelvolliseen laadukkaaseen molariin ja lisämausteita päälle, jotain tämän tyylistä saatettaisiin ehkä tehdä? Keitäs molareita on vapailla markkinoilla tai saatavissa? Biron tai Thomas? Thomas Phillyyn ja Briere Bruinsiin. Vai onko aikeissa jatkaa Emeryllä, jonka sopimus loppuu tähän kauteen? Vai onko Emery kuinka pahasti loukkaantunut. Melkoinen win-win -tilanne olisi tuo Bruinsin kassa tekemä diili, Briere kun pystyy laidassa pelaamaan.

Ville Leino. Ympäristöllä on vaikutusta. Wingsissä ei vaan lähtenyt homma toimimaan ja olikohan taustalla huonosti harjoiteltu kesä Stanley-pettymyksen jälkeen, en tiedä. Jos Leinoa kiinnostaa ensi kaudella pelaaminen heti runkosarjasta lähtien, TOP6-paikka Phillyssä on napattavissa. Toivottavasti Leino olisi löytänyt Phillyssä mojonsa. Uskon, että ensi kaudella Leino breikkaa olettaen, että peliaika ei ole mikään hirvittävän pieni.

Timonen ja Pronger. Kun sarja on 4-1 Bruinsille, voisi olettaa, että "pojat" ovat olleet kuutamolla, mutta eivät ole olleet. Toki, huippukaliiberien pakeilta on odotettava pisteitä ja sitä maksimaalista tähtiloistoa, mutta kyllähän vähintään kelvollisen hyvin molemmat ovat lätkineet. Toivottavasti miesten jalat eivät hyydy tulevaisuudessa. Prongerilla melkoinen pahvi, näinköhän on enää sopimuksen loputtua isossa avainroolissa? Ja Richards tulee päivä päivältä paremmaksi ja on loistava liideri sekä sopii Flyers-imagoon, joten hyvältä näyttää tulevaisuus Phillyssä.

---

Bruins joutuu harmikseen Gardeniin, kun kärsivät kirvelevän jatkoaikatappion. Savardille etunenässä ja koko joukkueelle, kunnon lepo olisi nyt tehnyt poikaa, mutta Flyers oli eri mieltä ja oli vihdoinkin terävä ratkaisuhetkillä.
 
Viimeksi muokattu:

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Bruins 4-5 Flyers (OT)

Olipahan huikea matsi. Enpä ole moista vähään aikaan nähnyt.

Heti pelin alkuun Flyers tuli kovalla asenteella ja rymisteli Bostonin maalille jatkuvasti. Ekojen kolmen minuutin jälkeen seuraavat kymmenen olivatkin aika huikeaa Flyers-sirkusta mutta kiekkoa ei vain saatu sisään. Ja sitten suurin piirtein ensimmäisestä Bruins-hyökkäyksestä Recchi laittaa laatan pussiin. Flyersin peli sekosi siitä aika pahasti loppuerän ajaksi mutta onneksi Briere lunasteli jälleen huikeaa palkkaansa tasoittamalla ottelun viimeisellä minuutilla. Ihan selvästi myöhäisten maalien erikoismies tämä kaveri. Loppuun olisi vielä voinut tehdä yhden mutta Richards(?) huitoi tyhjistä ohi. Story of Flyers' season se.

Toisessa erässä sitten laitettiin vielä vaihde kovempaa silmään. Lisää liikettä ja ankaraa työntekoa, mutta palkintoa ei tullut. Sen sijaan saatiin perinteinen aloitusvoitto ja laukaus sisään, toimittajana Pronger joka pelasi uskomattoman ottelun, jälleen kerran.
Sen sijaan maali numero kolme oli oikea Playoff-maalien kuningas. Hartnell potkaisi kiekon suoraan Girouxille kauheassa ruuhkassa ja mies sai laittaa tyhjiin. Tämän jälkeen alkoi Bruins päästä hieman paremmin mukaan otteluun, pienoisen tuurin avustuksella. Laukaus pomppi päätypleksistä suoraan Boucherin eteen joka ei onnistunut sitä sulkemaan vaan se lipui vielä muutaman kimmokkeen kautta verkkoon.
Loppuerä olikin sitten aika tasainen, pienoisella Flyers-painostuksella välillä. Varsinkin JVR-Giroux pari pyöritti välillä aika mallikkaasti Bruins-alueella mutta viivaa lähemmäksi ei kiekkoa saatu. Oikein kävi sääliksi Riemsdykiä joka ei huimasta yrittämisestä huolimatta saanut kiekkoa maaliin, vaikka paikkoja olisi ollut hattutemppuunkin.

Kolmas erä alkoikin katastrofaalisesti Philadelphian kannalta. Tyhmä jäähy kostautuu kun viivalta ammuttu laukaus muuttaa suuntaa ja uppoaa Boucherin selän taakse, peli tasan.
Maalin jälkeen jatkuu sitten se Flyersin pakokauhunsekainen pyöritys, laukauksia sateli, yleensä tosin ohi ja yli, tai jonkun pakin varusteisiin. Palkkiokin siitä saatiin kun aggressiivinen karvaus toi kiekon Prongerille viivaan ja miehen rannariin sai Leinon Ville lavan väliin ja 4-3, viisi minuuttia ennen pelin loppua. Siinä vaiheessa jo alkoi tulla tunne ettei tätä voi munia.
Se tunne tosin kuoli 31,5 sekuntia ennen kolmannen loppua kun Mark Recchi, tuo Boucherin pahin painajainen, saa lahjakiekon suoraan lapaan maalin kulmalle ja heittää sen läheltä ylös, peli tasan. Tätä ennen oli luonnollisesti Philadelphialla paikkoja kaunistella numeroita mutta kun ei.

Sitten onkin edessä jatkoaika, jota seurattiin täällä kauhunsekaisin tuntein alusta alkaen. Powen saadessa kakkosen tuntui siltä että Recchi tekee sen illan kolmannen ja päättää meijän kauden. Lähellä se muuten olikin. Onneksi siitä selvittiin ja esiin astuu (Tättärätäää) Simon Gagné, joka toisti kuuden vuoden takaisen temppunsa ja pamautti muikealla ohjauksellaan kiekon Raskin selän taakse ja sarjan 3-1 numeroihin.

--------------------------------------------------------------------------

Se Recapista, nyt tarkastellaan (Philadelphian) hyviä ja huonoja puolia:

Hyvät

- Karvaus toimi välillä todella hyvin, siitä osoituksena Leinon 4-3 osuma
- Junnukaksikko (Giroux&JVR) osoitti että täältä tullaan, kyllähän noiden yhteispeli on huikeata katseltavaa silloin kun se toimii, JVR:lle olisin suonut maalin tai kaksi
- Asenne, nyt oli sitä tappamisen meininkiä mikä on puuttunut tässä sarjassa, maalille mentiin ja laukauksia saatiin aikaan. Tämä sarja on luultavasti menetetty mutta antaapahan toivoa ensi kaudelle
- Hartnell oli tänään ihan hyvä. Teki oman osansa ja potkusyöttö 3-1 maaliin oli hieno suoritus. Ei oikein tehnyt mitään tyhmää tänään, jäähyt nyt olivat sellaisia Playoffs-jäähyjä.
- Leino oli hyvä, asennetta oli ja sai nyt sen maalinkin. Oikealle miehelle meni.
-Carle, 0+4 ja +5 kertovat miehen illasta aika paljon

Huonot

- Ylivoima on ihan paskaa. Laukaukset kilometrin ohi, jos niitä edes tulee. Mitään ei taaskaan saatu aikaan, Bruins oli lähellä alivoimamaalia kerran tai kahdesti
- Boucherilla ei ollut todellakaan paras päivänsä. 3-2 maali oli oikea emämunaus ja muutenkin kiekot pomppivat välillä aika ikävästi. 4-4 maalinkin olisi voinut paremmalla tuurilla ottaa.
- Carcillon loukkaantuminen(?) Vaikuttaa siltä että meidän oma agitaattorimme loukkasi jalkaansa jossain vaiheessa ottelua ja voi olla ettei pelaa tiistai-aamuyöstä. Polvivammaa tarjoilivat HFBoardsilla.

Sateentekijä kirjoitti:
Briere on jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä, puolustuspäässä taas ei niin hyvä. Siinä on kinkkinen tilanne Flyers-johdolla: Pitääkö playoffseissa syttyvä pelaaja, vaiko laittaa lihatiskille johtuen Brieren isosta palkasta, joka rasittaa budjettia?

En tiedä, Briere on kyllä sovittanut syntejään kevään aikana aika paljon. Mielummin pyrkisin eroon Scott Hartnellista jolla on "parempi" sopimus ja vähemmän ikää. Luultavasti Scott siis liikkuu kesän aikana johonkin suuntaan.
Brirestäkin olisi ihan mukava päästä eroon, mutta pidän miehestä pelaajana joten omat tunteeni häntä kohtaan ovat kaksijakoiset. Toisaalta ilman Briereä ja Hartnellia ensi kauden top-6 näyttäisi jotakuinkin tältä: Richards, Giroux, Carter, Gagné, JVR ja X. X voisi olla lupaava junnu Testwuide, Leino tai joku muu. Mutta tällainen pohdinta kuuluu Philadelphian omaan ketjuun.


Sateentekijä kirjoitti:
Tuskin Flyers uskaltaa lähteä Boucherilla ensi kauteen. Briere johonkin kelvolliseen laadukkaaseen molariin ja lisämausteita päälle, jotain tämän tyylistä saatettaisiin ehkä tehdä? Keitäs molareita on vapailla markkinoilla tai saatavissa? Biron tai Thomas? Thomas Phillyyn ja Briere Bruinsiin. Vai onko aikeissa jatkaa Emeryllä, jonka sopimus loppuu tähän kauteen? Vai onko Emery kuinka pahasti loukkaantunut. Melkoinen win-win -tilanne olisi tuo Bruinsin kassa tekemä diili, Briere kun pystyy laidassa pelaamaan.

Ei ikinä. Boucherista ei vain ole 1. maalivahdiksi NHL-tasolla. Emeryn loukkaantuminen on potentiaalinen "Career ending" joten tuskin häntäkään ruvetaan kokeilemaan. Itse hankkisin joko jonkun suht nuoren prospektin (Price tms.) tai palkkaisin kokeneemman ei-tähden (Ellis) ja toivoisin että Flyersin hankkimissa junnuveskareissa on potentiaalia.

P.S. On Rask kyllä huikea jamppa. Miten hän torjui kolmannessa erässä sen Riemsdykin kääntölaukauksen riparista kun oli toisessa nurkassa hetkeä aiemmin? Voi kun meillä olisi samanlainen mies maalilla.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Pakko tämänkin pelin jälkeen hehkuttaa Boychukia, sillä mies blokkasi tällä kertaa eniten laukauksia kentällä olevista pelaajista, 8. Peliaikaa kertyi 31 minuuttia ja risat.

Gagnen paluu varmasti mieluinen Flyersille ja mikäs sen mukavampaa kuin niitata jatkoaikaosuma. Kaikki paineethan ovat nyt Bruinsilla. Väitän, että Flyersilla on vielä sanansa sanottavana ja tämä sarja voi paisua ja venyä vielä pitkäänkin edellyttäen hieman Raskin kompurointia. On muuten ihmeellistä, että koko NHL:n historiassa ainoastaan kaksi kertaa on nousu 3-muna -tappiotilanteesta voittoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös