Boston Bruins (2) - Washington Capitals (7) - Karhunkaato vai Punakarhunkaato?

  • 33 723
  • 117

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tässä vielä Bruinsin todennäköiset kentät iltaa varten, ei muutoksia edelliseen peliin.

Milan Lucic-David Krejci-Rich Peverley
Brad Marchand-Patrice Bergeron-Tyler Seguin
Benoit Pouliot-Chris Kelly-Brian Rolston
Daniel Paille-Gregory Campbell-Shawn Thornton

Zdeno Chara-Dennis Seidenberg
Andrew Ference-Johnny Boychuk
Greg Zanon-Joe Corvo

Tim Thomas
Anton Khudobin

Poppariosastolla: Jordan Caron, Mike Mottau


McQuaid siis vieläkin poissa, eikä taida olla kunnossa vielä neljänteenkään otteluun. Toivottavasti mies saataisiin takaisin vielä tässä sarjassa...

Rask siis myös vieläkin sivussa, joten Khudobin jatkaa luukkuvahtina.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ymmärrän pointtisi, eihän meillä todellisia eliittisenttereitä ole kuin Bergeron. Kuitenkin Krejci leikki sellaista viime keväänä, ja epätasaisena mutta korkean katon pelaajana ei ole mahdotonta että tekisi niin uudestaan. Kieltämättä tuon asian suhteen tulevaisuuden Seguinia odottaa vesi kielellä. Mutta jos vaikka viime kevään finaaleja katsoo niin kukaan ei kiistäne että Sedin-Kesler kuului viime kauden eliittisentterikaksikkoihin. Vaan kumpi pari tuossa sarjassa lopulta paremmin pelasi, he vai Krejci-Bergeron?

Ja eihän tuo nyt välttämättömyys ole koskaan ollut, kun on niitä Cupeja voitettu ilmankin kahta huippusentteriä. Bruinsin kaltainen neljällä ketjulla rummuttava joukkue tuon vieläpä paremmin kestää, esimerkkinä taas viime kevät jolloin yhden sarjan uinuminen Krejciltä sallittiin kun Kelly syttyi siksi aikaa liekkeihin. Vähän samanlainen asia kuin selkeän ykköspakin (tai mielellään ykköspakkiparin) "välttämättömyys". Kyllä, Cupin voitto on todella paljon helpompaa jos se Pronger (tai mielellään Pronger-Niedermayer), Chara tai Lidström löytyy sieltä, mutta ilmankin on voitettu varsinkin jos kalusto on mallia "kuutospakkikin mahtuisi useimpien top-nelosiin". Samoin ilman "välttämätöntä" huippumaalivahtia on voitettu.

Jos katsotaan klassisesti koko keskustaa - maalivahti, pakisto, sentterit - niin aika hyvällä tolalla nämä meillä on vaikka (nimellinen) ykkössentteri ei mikään Sakic olekaan kuin aina joka kuukauden kolmas torstai.

EDIT: Niin ja en pidä muitakaan mainitsemiasi jengejä sattumamestareina. Sitäpaitsi eikös ainakin Tampa täyttänyt tuon sinun kriteerisi ihan pilkulleen? ;)

No en minä nyt ihan niin mustavalkoinen ollut tuon sattumamestarin kanssa. Larzzonilla oli vain sen verran ylimielistä asennetta että ajattelin muistuttaa katoavaisesta kunniasta. :-) Tampa ja Carolina olivat melkein kuin suoraan oppikirjasta.

Mielestäni tätä sarjaa ja näitä joukkueita kuvaa aika hyvin tämän hetken tilanne. Capseilla on kaksi kärkiketjua plussilla, Bruinsilla vastaavat miinuksilla. Sitten kun mennään alempiin ketjuihin niin Bruins on vahvemilla. Tästä tulee tosi jännä ja tasainen sarja.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hauska nähdä miten kotipeluutus vaikuttaa Capsin tähän mennessä vahvaan puolustus ja blokkauspeliin, viekö kovaääninen kotiyleisö nuoret pakit mukanaan ja pelisysteemi unohtuu kun haetaan taklausta tai maaleja?

Niin kuin tuolla aiemmin jo mainittiin niin ylivoimahyökkäyksiä tai hyviä maalipaikkoja ei ole ollut kuin pari per peli ja toiveissa olisikin että Washingtonin pakit alkaisivat tekemään huonoja pinchauksia hyökkäyssinisellä -> maalipaikkoja Bruinsille. Oikea Wideman ja Green voisivat nousta esiin :)
 

Ferris

Jäsen
Hauska nähdä miten kotipeluutus vaikuttaa Capsin tähän mennessä vahvaan puolustus ja blokkauspeliin, viekö kovaääninen kotiyleisö nuoret pakit mukanaan ja pelisysteemi unohtuu kun haetaan taklausta tai maaleja?

Niin kuin tuolla aiemmin jo mainittiin niin ylivoimahyökkäyksiä tai hyviä maalipaikkoja ei ole ollut kuin pari per peli ja toiveissa olisikin että Washingtonin pakit alkaisivat tekemään huonoja pinchauksia hyökkäyssinisellä -> maalipaikkoja Bruinsille. Oikea Wideman ja Green voisivat nousta esiin :)

Kuten taisin tuossa jo aikaisemmin sanoa (tai ainakin piti niin tehdä), niin yllä oleva skenaario on oikeastaan allekirjoittaneen suurin jännityksen aihe jokusen tunnin päästä alkavassa pelissä. Ehkä pakkeja enemmän jännään näiden meidän eurotähtihyökkääjien kykyä pitää itsensä sovitussa taktiikassa kiinni kun omankylän yleisö mylvii takana ja Ovienkaan ei tarvii koko aikaa pelata slovakki-germaaniparia vastaan.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tällä kertaa ei tarvittu jatkoaikaa voittajan ratkaisemiseen, vaikkakin hyvin lähelle taas mentiin. Charan voittomaaliksi jäänyt 3-4 maali tuli ajassa 58:07.

Nyt saatiin nähdä jo hieman enemmän maaleja ja näytti että Ovechkin alkoi myös päästä hieman vauhtiin. En tiedä kuinka paljon auttoi tilannetta että Capsilla oli viimeinen vaihto-oikeus, mutta Chara ja Seidenberg kyllä ainakin muutamaan otteesen miinuksen tililleen saivat Capsin ykkösen tehdessä tuhojaan. Brook Laich näytti olevan myös pelipäällä ja mies valittiinkin ykköstähdeksi.

Tunnetaso alkoi myös hieman nousta ja oli lähellä myös ensimmäinen tappelu tässä parissa Lucicin ja Hendricksin välillä. Karl Alzner kuitenkin tuli jostain syystä vielä kolmantena porukkaan mukaan kun homma näytti jo vähän lupaavammalta ja homma kuivui kokoon. Tunnetta alkaa onneksi löytyä, kaksi ensimmäistä peliä olivat mielestäni vähän laimeita tämän suhteen joten mukavaa että otteet alkavat näyttämään jo enemmän pleijarikiekolta!

Koska en jaksanut yöllä peliä herätä katsomaan kokonaisuudessaan, niin joku muu saa tehdä vähän tarkempaa analyysiä pelistä.

Summerin jo soidessa Nicklas Bäckström otti todella tyhmän jäähyn lyöden poikittaisella mailalla Rich Peverleyä. Match Penalty sieltä napsahti tästä tempusta. En usko kuitenkaan että Bäckström seuraavaa peliä missaa, koska eihän tästä (match penaltysta huolimatta) automaattisesti pannaa tule? Turha temppu, eikä toisaalta Peverleylle tuossa käynyt pahemmin, mutta silti helvetin tyhmä isku.

Muutenkin näitä varomattomia poikittaisia on nähty aika paljon nyt isojen pelien alettua kaikissa sarjoissa. Viime yönä myös Prust taisi hieman samaan tapaan poikittaista tarjota Spezzalle, eikä varmaan ole unohduksissa tuo Ashaminkaan tilanne. Shanahanille taas lisää aihetta päänraapimiseen...
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Niinhän siinä tosiaan kävi kuin täällä moni ounastelikin että peli hieman aukesi, ja Bruinsin eduksihan se kääntyi. Ei edes pelattu hyvin ennen kuin kolmannessa erässä (maaliin johtanutta räikeää virhettä lukuunottamatta), mutta tuossa pelityylissä oli selvästi joukkueella helpompi olla. Mainittava on myös parantunut hyökkäyspään maalineduspeli.

Nyt saatiin kärkihyökkääjistä sentään Peverleylle maali ja Bergeronille syöttö, mutta nuokin tulivat tasavajaalla pelatessa ja normaalien ketjukavereiden sijaan Kellyn kanssa kumpikin. Mikäs tässä ollessa niin kauan kun Pouliot-Kelly-Rolston maalaa joka pelissä ja voitetaan, mutta kyllä silti parannusta kaipaisi kärkiketjuilta. Ennen peliä täällä kyselin top 6:n sekoittamisen perään, ja niinhän peliin olikin Bergeronin ja Krejcin paikat vaihdettu. Ottelun edetessä, kolmannessa varsinkin, nähtiinkin sitten kaikenlaisia ketjukoostumuksia. Charan hyökkäystehot toki lämmittävät.

Vähän meinasi Lucicilla ja Marchandilla kasetti hajoilla lopussa, mutta Lucic vietti sitten loppupelin boksissa ja Marchand penkillä rauhoittelevien ihmisten ympäröimänä, joten isompia vaurioita ei nähty. Loochin rähinöiden jälkeen sitäpaitsi tehtiin puolen minuutin päästä voittomaali ja sitten kestettiin alivoima, eli kai täytyy tulkita että voitolle jäätiin?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Alkoihan se mökki viimeisellä lämpiämään. Fyysistä peliä ja kovaa meteliä katsomossa Washingtonissa.

Tasainen sarja jatkui ja tällä kertaa viimeisen löi sisään Hamrlikin mailan kautta Chara. Pomput taisi mennä tasan kun Ovechkinin hienossa roikusta-läpi -maalissa Seidenbergin Kohosta kiekko muutti hieman suuntaa. Capitalsin venäläiset snaipperit saivat kuitenkin kuparisen rikottua ja näiden pitely tulee olemaan tästä eteenpäin entistä hankalampaa. Ensimmäistä kertaa Holtby näytti normaalilta maalivahdilta ja toivottavasti neljä selän taakse mennyttä horjuttaa itseluottamusta.

Ovechkin ja Seidenberg olivat törmäyskurssilla tuttuun tapaan ja saa nähdä onko Seidenbergistä mitään jäljellä jos tästä jatkoon mennään.
Pouliot alkaa olla nimimerkki larzzonin kehujen arvoinen, aktiivista peliä kiekolla ja ilman. Nelosketju nosti tasoaan ja teki tärkeän maalin ja materiaalin laajuus tulee olemaan iso juttu jos sarja kolmella ketjulla pelaavaa Capsia vastaan venyy viimeisilleen.

Seguin, Lucic ja Krejci. Siinä isot nimet jotka eivät ole heränneet vielä ollenkaan ja tämän porukka on saatava vireeseen jos haaveillaan mestaruuden puolustamisesta.

- - - - -

Lopun kahinassa Peverley yritti kuluttaa viimeisiä sekunteja kulmassa, Ovechkin taklaa hieman selkäpuolelta, ronkkii kintuille/kulkusille josta kimpaantuneena Peverey kampittaa Ovien. Summeri soi ja normitönimisen sijaan Bäckströmille sattuu pieni vahinko mailansa kanssa mutta uskon että teko oli pahempi kuin tarkoitus eikä tuossa ole aihetta jatkotoimenpiteille.

Muutenkin intensiteettiä alkoi olla hieman runkosarjapeliä enemmän. Chara sai Hendricksin puolihuolimattomasta korkeasta mailasta kaaliinsa ja vaihtoon pääseminen kesti aikansa, hyvä että ei sattunut enempää.
Chimera tökkäsi Marchandia arkaan paikkaan yleisön riemuksi Brad lepäsi hetken ennen kuin jalat kantoivat pienellä avustuksella vaihtoaitioon asti. Yksi kenttien epäreiluista liikkeistä, vähän samaa tasoa kuin tukasta vetely ja kakkonen aiheesta Chimeralle.

Lucicin hermoja koiteltiin ja eihän ne kestäneet. Jälleen nähtiin tilanne jossa tasaväkisestä maalineduskahinasta Bruinsille ylimääräinen jäähy vaikka Altzner? tuli kaulailemaan Lucicia joka paini jo Hendricksin kanssa. Milanin heräämistä on odoteltu ja onneksi Caps tekee kaikkensa että näin kävisi. Toivottavasti saisi tiputettua hanskansa, Erskine poislukien vastus voi olla kuka vaan.

Seuraava menee maalin erolla Capitalseille.
 

Marshmont

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Jälleen kerran tiukka peli, eikä jatkoaikakaan lopulta kauas jäänyt. Ensimmäinen erä oli Capitalsin heiniä, eikä Bruins saanut painetta millään vastustajan päätyyn. Kiekkoa ei pystytty kuljettamaan alueelle ja jos koitettiin dump-and-chasea kerkesivät Caps puolustajat poikkeuksetta purkamaan kiekon väljemmille vesille. Myös Capitalsin yv oli paljon vaarallisempaa, tosin kiitos tästä Capitalsin av-pelaajille joka ei anna yhtään liikaa aikaa Bostonin miehille pyöritellä kiekkoa neutralisoiden nuo ylivoimat täysin. Tunnetta saatiin vihdoin tähänkin sarjaan, kun Lucic ja Marchand vähän kuumenivat. Bruins kuitenkin tuntuu pelaavan näitä otteluita paremmin, kuin jos läpsittäisiin jotain virkamieskiekkoa.

3. ketju jatkoi maalitehtailuaan ja on ollut selvästi paras ketju Bruinsilta. Se tosin ihmetyttää että 4. ketju saa paremmat tilanteet ja pyöritykset aikaan kuin top6-osasto ja ansaitusti peliaika ja vastuu lisääntyivät tuon Paillen maalin jälkeen. Maalille ja irtokiekkoihinkin päästiin paljon paremmin kuin kotiotteluissa ja samaa vyörytystä sopii jatkaa. Puolustukselta tuli pari pahaa herpaantumista Ovechkinin ja Laichin maalien muodossa, mutta muuten Seidenbergin johdolla pakisto suoriutui ihan hyvin. Corvo on sitten erityistapaus ja esim. ensimmäisen erän lopulla lähti nostamaan hyökkäystä, mutta sattuikin lyömään kiekosta ohi. Kärkikarvaaja Aucoin pääsi iholle kiinni, mutta kaadettuaan Corvon tuomarit palkitsivat Aucoinin kampitusjäähyllä. Boychuk esiintyi pääosin hyvässä kun pelasi yhden alivoiman kuin kuningas, mutta sitten pariin kertaa jäätyi omassa päässä ja menetti kiekon.

Nuo ketjumuutokset eivät juurikaan esityksiä parantaneet, Seguinin ollessa ehkäpä pahin hiihtelijä ja joutui tyytymään vajaa 14min peliaikaan. Thomas vei veskareiden taiston ja Caps maalille on jatkossakin aiheutettava trafiikkia, niinhän tuo Rolstonin maalikin syntyi. Tärkein kuitenkin saatiin eli voitto ja kotiedun kaappaus takaisin. Torstaina jatketaan ja ihan hyvä näin, että tulee parikin välipäivää ennen seuraavaa peliä, niin kerkeää kuitata univelkoja pois.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival

Jeps. Tässä mainio kommentti Twitteristä:

@VogsCaps Backstrom should have grabbed Peverley by the head and slammed his face into the boards then no suspension

Paha takaisku Capitalsin kannalta. Nyt tarvitaan melkoinen supertaistelu, kun isoa roolia sarjassa näytellyt Bäckis on ison matsin sivussa. Pakkovoitto kuitenkin jo Capitalsille.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Kylläpäs voi vituttaa tilanne. Kevyesti joukkueen TOP3-pelaaja tässä sarjassa ulkona, joten todella vaikeaa tulee seuraavassa matsissa olemaan. Ketjut uusiksi ja YV-koostumuksille pitää taas keksiä jotain. Ei hyvä, kun siellä muutenkin on peluutettu jotain Aucoineja puolimetriä liian pitkine mailoineen.

E: Tässä vielä hyvä klippi Alan Mayn kommentoimana ko. tilanteesta ja tuomaroinnista yleensäkin tässä sarjassa:
http://www.japersrink.com/2012/4/17/2955952/alan-may-tells-it-like-it-is
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Jotenkin en nyt oikein osaa sanoa mitä mieltä olen tuosta tuomiosta. Toisaalta ihan aiheellinen koska eihän noin nyt voi pelata, mutta toisaalta kun otetaan linja huomioon niin olisi luullut että puhtaan historian kaveri ja ei loukkaantumista -> sakot. Veikkaan että tuomarin ratkaisu vaikutti, jos olisi heittänyt jonkun kakkosen tuosta niin ei varmaan olisi bänniäkään viuhunut.

Bruinsilla joka tapauksessa iskun paikka ensi pelissä, Bäckström on ollut vaarallinen. Sikäli Bäckström saa kyllä miettiä tekemisiään, kaivoi joukkueelleen kuoppaa pelaamalla noin riskirajoilla.
 

Ferris

Jäsen
Jotenkin en nyt oikein osaa sanoa mitä mieltä olen tuosta tuomiosta. Toisaalta ihan aiheellinen koska eihän noin nyt voi pelata, mutta toisaalta kun otetaan linja huomioon niin olisi luullut että puhtaan historian kaveri ja ei loukkaantumista -> sakot. Veikkaan että tuomarin ratkaisu vaikutti, jos olisi heittänyt jonkun kakkosen tuosta niin ei varmaan olisi bänniäkään viuhunut.

Siihen tuomari/rangaistuslinjaan nähden mitä kyseisessä sarjassa on tähän asti nähty, niin tuo pelikielto on mielestäni kyllä aikas kova veto. Siitä olen samaa mieltä, että jos ei tuomari olisi antanut match penaltya, niin olisi ollut todennäköistä, että sakoilla olisi selvitty. Toisaalta Julien on ekasta pelistä lähtien kokeneena koutsina muistanut ottaa esille tasaisesti Capsien "mailatyöskentelyn" enkä voi olla ajattelematta etteikö tämäkin "painostus" olisi painanut Shanahanin päätöksessä.

En sano etteikö NB osaisi mailaa käyttää poikkariin (taisi ottaa viime pelissäkin niitä kolme?), mutta kyllähän tuota tilannettakin kun katsoo, niin Peverleyllä on alkuun maila pystyssä Bäckströmin suuntaan kun tämä lähestyy. Ehkä NB nostaa poikkarinsa ylös suojatakseen itseään ja sitten kun Peverleyn mailaa ei tulekaan niin NB rappaakin Peverleytä. Who knows, NB only.

Noh, oli miten oli niin näillä mennään ja katsotaan kuinka Caps tähän reagoi. Halpern ei näköjään mahdu vieläkään kokoonpanoon vaan Perreault ottaa kakkossentterin paikan ja Knuble nousee ekaa kertaa kokoonpanoon. Olettaen siis että mennään tämän päiväisillä ketjuilla. Puolustuksessa saattaa olla myös jotain muutoksia tulossa, sillä Schultz-Wideman-parivaljakko on ollut neljästi Bruinsien kuuden maalin aikana jäällä. Kyseinen pari olikin tänään jaettu popparimiesten Orlov ja Erskine kanssa pareiksi. Saa sitten nähdä kumpi parivaljakko sieltä peliin nousee, Wideman-Erskine vai Orlov-Schultz. Jotenkin veikkaan jälkimmäistä.

Ketjut olleet siis seuraavat:

Ovechkin-Laich-Johansson
Chimera-Perreault-Semin
Hendricks-Beagle-Brouwer
Knuble-Aucoin-Ward
Backstrom, Halpern, Eakin, Sjogren popparikerhossa

Neuvirth ollut tänään ekaa kertaa täysipainoisesti mukana treeneissä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
En sano etteikö NB osaisi mailaa käyttää poikkariin (taisi ottaa viime pelissäkin niitä kolme?), mutta kyllähän tuota tilannettakin kun katsoo, niin Peverleyllä on alkuun maila pystyssä Bäckströmin suuntaan kun tämä lähestyy. Ehkä NB nostaa poikkarinsa ylös suojatakseen itseään ja sitten kun Peverleyn mailaa ei tulekaan niin NB rappaakin Peverleytä. Who knows, NB only.

Ilmeisesti Bäckström oli tilannetta tällä yrittänyt selittääkin, ainakin sellainen vaikutelma Shannyn videosta tulee. Sitähän siinä korostettiin että itsesuojelulla on turha selittää kun Pevs vain seisoo paikallaan ja NB on se "hyökkäävä" osapuoli.

Onhan tuo useammassakin mielessä provosoitu teko, mutta tietty poikittaisesta päähän pelin lopussa ilman ihmeempiä perusteita voisi saadakin jo enemmän kakkua.

Noh, oli miten oli niin näillä mennään ja katsotaan kuinka Caps tähän reagoi. Halpern ei näköjään mahdu vieläkään kokoonpanoon vaan Perreault ottaa kakkossentterin paikan ja Knuble nousee ekaa kertaa kokoonpanoon. Olettaen siis että mennään tämän päiväisillä ketjuilla. Puolustuksessa saattaa olla myös jotain muutoksia tulossa, sillä Schultz-Wideman-parivaljakko on ollut neljästi Bruinsien kuuden maalin aikana jäällä. Kyseinen pari olikin tänään jaettu popparimiesten Orlov ja Erskine kanssa pareiksi. Saa sitten nähdä kumpi parivaljakko sieltä peliin nousee, Wideman-Erskine vai Orlov-Schultz. Jotenkin veikkaan jälkimmäistä.

Toivottavasti Perreault ei saa lisäpeliajalla ja tasokkaammassa ketjussa sitä mahtivirettään päälle mikä on parissa Bruins-pelissä nähty.

Ainakin TSN:n mukaan kokoonpanossa olisi Erskine Schultzin sijaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jälleen nähtiin tilanne jossa tasaväkisestä maalineduskahinasta Bruinsille ylimääräinen jäähy vaikka Altzner? tuli kaulailemaan Lucicia joka paini jo Hendricksin kanssa.

Näissä tilanteissa Bruins kärsii maineestaan ja korostetusti, koska muissa sarjoissa on nähty melkoista hulinaa. Tuomarit ovat alkaneet viheltää jäähyjä tyhjästä pelaajia ja tapahtumia "rauhoitellakseen", kun pelkäävät homman karkaavan muuten lapasesta. Yli- ja alivoimat laskevat pelin tempoa ja intensiteettiä pariksi minuutiksi. Askissa on yleensä hanskattomaan peliin vähemmän erikoistuneita kavereita, vähemmän vauhtia ja kontakteja, eikä jokaista iskua kosteta ylivoimatilanteen menettämisen/lisäjäähyjen pelossa.

Tuomarointi on ollut pudotuspeleissä kauttaaltaan paskaa ja siksi voi jopa sanoa, että tässä sarjassa se on ollut verrattain hyvää. Yksikään peli ei ole tökerön tuomarivirheen takia kääntynyt suuntaan taikka toiseen. Toki se on osin ollut tuuristakin kiinni: esim. Caps olisi hyvin voinut kääntää viimeisen edukseen Lucicin vanhoilla meriiteillä hankitun alivoiman vuoksi, mutta kävi toisin.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Ei maistu Lucicille pelaaminen, tai ehkä maistuisi, jos sujuisi. Mielestäni tämä köriläs on aivan yössä ja vie samaan synkkyyteen myös Krejcin.

Seuraava matsi Bostonissa, josta olisi Bruinsin pakko ottaa voitto, jos halajavat 2 roundille.

Laukauksia Boston kyllä lyö Holtbya kohti, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei ollut lainkaan 3. erässä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Seuraava menee maalin erolla Capitalseille.
Mahtava taistelu Capseilta. Kenttätapahtumien ja laukauksien hallinnasta huolimatta Bruinsin päähän taisi tulla ne selvemmät maalipaikat joka kertoo Capitalsin puolustuksen onnistumisesta.
Holtby pelaa kyllä itselleen kulttimainetta Washingtonissa ja Vokoun joutaa lopettelemaan NHL-uraansa ensi kaudella vaikka Torontossa.

- - - - - -

Bruins pelaa ihan hyvin mutta kun vastassa on kuuma maalivahti niin homma on vaikeaa. Jäähyjä ei parane ottaa ja jos oman ylivoiman saisi edes joskus onnistumaan niin ei pelityylissä ole muuttamisen aihetta, samalla tavalla on jatkettava.
NBC:n lähetyksessä näytettiin tilastoa missä runkosarjan kuudesta? tehokkaimmasta Bruinista vain Bergeronilla oli yksi tehopiste kasassa eli nyt olisi kärkinimien petraamisen aika.

Koostumukset eli taas hieman pelin aikana ja seuraavaan laittaisin takaisin yhteen runkosarjan keskenään pelanneen Marchand-Bergeron-Seguin -ketjun. Toisin Caronin katsomosta alkuun neloseen Thorntonin tilalle mutta taistelemaan myös peliajasta ylemmissä ketjuissa.

Seuraavan pelin voittaja jatkaa tästä sarjasta eteenpäin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieno puolustussarja teillä menossa kun taas meillä on ihan eri meininki. Veikkaan että seraava peli on Bruinsille tärkeämpi kuin Capitalsille eli jos Bruins voittaa niin en usko sarjan olevan ohi, mutta mikäli Capitals hakee Bostonista voiton tulee se voittamaan tämän sarjan in6 sanon mää.
 

Marshmont

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Harmillinen tappiohan sieltä tuli. Varsinkin Backstromin ollessa poissa olisi voitto ollut mieluinen, sillä seuraava peli on taas vaikeampi voittaa miehen palatessa kehiin. Pelin hallinnasta kertoo jotain se, että vedot olivat jossain vaiheessa 10-1 (ja tuo yksi Capitalsin veto siis meni maaliin) ja 25-5 myöhemmin. Vaikka vedot menivät näinkin selvästi Bruinsille, oli noista ainakin joku 10-15 ilman maskia viivalta, eikä Holtbylla ollut mitään vaikeuksia noita ottaa. Noitten lisäksi sitten nollasikin jatkuvasti Bruinsin hyökkääjät kun kunnollinen maalipaikka saatiin aikaan. Capitalsillakin taisi olla pari ylärimaa ja muutenkin ihan yhtä vaarallisia paikkoja Thomasin maalilla, joten ei lopputulos mitenkään epäoikeudenmukainen ollut.

Kärkipelaajat eivät vieläkään heränneet ja ainoan maalin tekikin Peverley 2v1 hyökkäyksestä. Seguinistakin kasvamassa hyvää vauhtia uusi Joe Thornton =). No annetaan pojalle aikaa ja kerkeäähän tämänkin sarjan vielä yksin ratkaista. Kotietu on edelleen Bruinsilla, mutta sillä ei juurikaan merkitystä tunnu olevan. Ottelun aikana näytettiin tilastoa, jonka mukaan Ovechkinin 18 vaihdon aikana Chara oli joka kerta ollut kentällä ja pelannut vielä 5 vaihtoa siihen päälle, joten pakkien peluutus vieraskentälläkin onnistuu hyvin.

Lauantaina peli alkaa jo 22 Suomen aikaan, joten pakkohan tuo on väijyä. Jos Bruins jatkaa pelaamista samalla tavalla, eli viivasta vetoja maalille, on sinne saatava enemmän miehiä. Sarjan kolmannessa pelissä tuo onnistui mielestäni hyvin, mutta eilen ei menty tarpeeksi sota-alueelle ja vaikeutettu Holtbyn peliä. Ennen sarjan alkua veikkasin Bruinsin voittavan 4-2, enkä veikkaustani muuta vaikka 7. peli tässä vähän haiskahtaakin.
 

Cube

Jäsen
DrJerker kirjoitti:
Pitää muistaa että Capitals pelaa koko ajan juuri kuten haluaa, vaikka Boston näennäisesti hallitseekin peliä ja laukoo paljon.
Capitalsilla oli kuitenkin 3 tolppaa pelissä ja muutama huippupelastus nähtiin Thomasilta. Bruinsin paikat tulivat capitalsin typeristä virheistä ja viivavetojen pomppukiekoista. Itse en ainakaan näe capitalsin peliä huonona, Boston luottaa liikaa siihen, että kun viivalta tarpeeksi roiskitaan, niin pakko jonkun on mennä sisään, jos ei mene, niin turpaan tulee.
Onhan tuo tavallaan aivan totta, mutta on sille silti olemassa selkeä syy miksi pidemmällä aikavälillä kenttätapahtumia (näennäisesti tai ei) hallitsevat joukkueet voittavat enemmän pelejä. On kokonaan toinen juttu onko (maksimissaan) 7 peliä niin pitkä aikaväli, että tilastollinen poikkeuma olisi mahdoton (ei ole). Toisaalta asia ei ole ihan näin yksinkertainen, koska on Thomaskin joutunut sarjassa paikoin rehkimään ja toivottavasti joutuu jatkossa vielä enemmän. Tarkoitan vain, että jos Bruins laukoo viime yön tavoin jäljelläolevissakin peleissä maalia kohti kaksi kertaa enemmän kuin vastustaja, ei Caps tästä sarjasta kaikkien todennäköisyyksien mukaan tule jatkamaan. Holtbyn torjuntaprosentti ei myöskään missään nimessä tule pysymään noin korkeana - ihan niin kuin se ei aiempina vuosina ole pysynyt Varlamovilla tai Neuvirthilla ilmiömäisten alkujen jälkeen.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Ovechkinista on puhuttu aika vähän tämän sarjan kohdalla. Pistetilastojahan tässä sarjassa ei kukaan pääse oikein dominoimaan, mutta pakko kuitenkin rakastaa tuota pulskaa surffailijaamme. AO ajelee kaikkea mikä liikkuu ja toistaiseksi vielä puhtaastikin (20taklausta/4peliä). Charaakin koittaa ajella pystyyn aina kun paikka on, vaikka ei se mitään helppoa ole. Ainoa mikä näyttää välillä tuottavan tuskaa on vaihtopenkille pääseminen pystyssä...

Nelospelissä Bostonin tasuri tuli Ovechkinin menetettyä kiekon, mutta olipa vastapainoksi kentällä muidenkin maalien aikana. Sarjan pistepörssin johtoon oikeuttava 1+3 on sekin ihan hyvä suoritus, kun kuitenkin merkattu mies ja joutuu pelaamaan suurimmaksi osaksi ilman Bäcksia. Maaleja voisi kyllä paikkojen määrään nähden olla enemmänkin ja mm. Laich on tuhlannut muutaman hyvän passin. Harmi, että Gilletten sopimuksessa on näköjään kielletty kunnon PO-parran kasvattaminen, kun päätynyt pitämään tuota liian siistiä puolipartaa.

Eikä tuo toinenkaan venäläinen mikään pettymys ole ollut, napakasti lähti ranteella voittomaali. Seuraavaksi edessä sitten se ISO peli. Mitä pienimaalisempana ottelu saadaan pidettyä, sen parempi. Ristiä vois taas Bostonissa lapulle koittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Oli kyllä harvinaisen veemäinen peli katsoa, loppua kohti ajatteli juuri niin kuin täällä on keskustelussa Bruinsin "suunnitelmaksi" katsottukin että eikö sinne nyt joku jo tuurillakin pomppaa tuolla laukaisumäärällä. Ei pompi ei, ja kun huippupaikkoja ei saada aikaan (tai niistä juuri myöhästytään)...

Siellä ovat tietyt pelin moottorit, siis juuri nuo kärkihyökkääjät, sen verran unessa että ratkaisua yritetään lähinnä tuollaisella blue collar -meiningillä. Seguinilta joku huippukuti tai karkuun luistelu, Marchandin röyhkeä keskelle ajo, Lucicin power move, Krejciltä jotain nerokasta... Jotain tuollaista kaipaisi joka tuon Capsin paketin avaisi. Jotain millä päästäisiin oikeasti sinne keskelle, ja myös viimeisteltäisiin. Karkuun tuolta on kyllä vaikea päästä kun Caps on niin varovainen transitionissa, mutta Bruinsilla pitäisi olla miehistöä tuohon väkisin paikoille menoon. Hyvänä puolena mainittakoon nelospelistä, että nyt alkoi näkyä sitä parasta cyclepeliä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaahas, jäi edellisen matsin jälkeenkommentointi vähille, sen verran unettaa tuo valvominen :)

Joka tapauksessa jännittävimpien Caps-pelien joukossa evör, kaikenlaisia veitsi kurkulla -pelejä on toki kovempiakin ollut jatkoajalla ja sen sellaista, mutta komeaa jännitystä ja kerrankin hyvä lopputulema. Ja vielä se lopun sekuntihässäkkä!

Erskinen taklaus Krejciin yksi kohokohta, entäs se Hendricksin kirmaus lopussa! Ei tullut pitkää, todellista taistelua. Ja lopuksi HOLTBEAST!!!

Veikkaan, että Caps passivoituu taas, mutta jos Bruins tekee aikaisin maalin, alkaa se aukaista hanojaan.

LET'S GO RED!!!
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Sitten vuorossa se aina-niin-iso Game 5. Caps on melko hyvin onnistunut turhauttamaan Boston-hyökkäyksen tähän saakka ja Bruinssin odotetaankin tekevän seuraavia muutoksia otteluun:

Lucic-Krejci-Rolston
Paille-Bergeron-Peverley
Seguin-Pouliot-Kelly
Marchand-Campbell-Thornton

Ihan mielenkiintoista, Marchand ainakin noin paperilla nyt siis nelosessa ja Rolston ykkösessä. Katsotaan miten nuo minuutit sitten todellisuudessa jakautuvat, jos tällä mennään.

Washingtonin puolellakin luonnollisesti muutoksia, kun Bäcks palaa kokoonpanoon. Mike Vogel veikkailee Perreaultia lepovuoroon ja Knublen jatkavan pelejään. Tähän saadaan kuitenkin varmistus vasta lähempänä peliä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Aika nopalla heitetyt kentät. Toivottavasti nyt ei mene lapsi pesuveden mukana kun niitä toimineita alempia kenttiäkin aletaan rikkoa. Vaikka pakkohan se oli kun ei pelkästään top 6:iä sekoittamalla skulannut.

Toisaalta esim. Marchandilla on tällaisista näpäytyksistä ollut tapana näyttää valmennukselle närhen munat, eli toivotaan samaa nytkin. Ja tiedä vaikka Seguin saisi nyt paremmin tilaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös