Boston Bruins (2) - Washington Capitals (7) - Karhunkaato vai Punakarhunkaato?

  • 33 724
  • 117

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
+ Holtby
+ Ensimmäinen maali
+ YV

Kaksi tärkeintä näistä toteutui ja Caps sai sarjan tasoihin.

Ottelu alkoi tarkalla pelaamisella ja maalipaikat olivat molemmilta vähissä. Johtoon päästyään Caps pelasi passiivisesti hyökkäyssuuntaan kolmannen erän alun ja Boston sai vyöryttää peliä rauhassa, lopulta se maali sieltä sitten tulikin ja peli meni jälleen jatkoille. Jatkoajalla peli aukesi enemmän puolin ja toisin ja vaarallisia paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Ensimmäisellä jatkoerällä Bostonilla kuitenkin enemmän peliväline hallinnassa. Tokan alkupuolella Bäcks pääsi sitten lämäämään Thomasia nuppiin ja tätä tilannetta seuranneesta aloituksesta nuorempi ruotsalainen, Marcus Johansson, nappasi kiekon itselleen Boychukin virheestä ja syötti melko vapaana olleelle Bäcksille joka ampuikin tällä kertaa Thomasin ohi. Bäcks iski muuten kaksi päivää vajaa kaksi vuotta sitten samassa vaiheessa kiekon Montrealin maaliin. Tuossa game 2:ssa pelattiin tosin vasta ensimmäistä jatko-erää.

Reilut 7 erää kiekkoa on nyt pelattu ja 4 maalia nähty tässä sarjassa. Molemmilta veskoilta siis varmaa suorittamista, vaikka suuri osa vähistä maaleista onkin tullut pienistä virheistä tai ylipelaamisesta. Torjuntatilaston kärjessä joka tapauksessa molemmat: Holtby 0,97 ja Thomas 0,96.

Pelaajista jäi mieleen Thomas+Bostonin nelonen, joka on rouhinut kasaan molemmat pleijarimaalit tänä vuonna. Bostonin kärkikentät ovat toistaiseksi olleet aika vaisuja, mutta eiköhän sieltäkin tulosta ala jossain vaiheessa syntymään. Capseilta hyvin suorituivat Holtbyn ja ruotsalaisten lisäksi mm. Semin, Begle, Wideman , Alzner ja Carlson. Myös Greenin ja Hamrlikin otteet ovat selkeästi parantuneet runkosarja-neppailusta. Eikä sieltä kukaan muukaan Caps-pelaaja ainakaan itselle negatiivisesti mieleen jäänyt.

Ensimmäisten pelien perusteella karhun kaataminen ei ole ollenkaan mahdotonta. Samalla kurinalaisuudella ja tarkalla pelaamisella sopii jatkaa kotonakin, tiukkoja maalin pelejä varmasti luvassa lisää ellei jommassakummassa maalissa tapahdu sulamisia. Hieno sarja tästä vielä saadaan, vaikka ulkopuoliset saattavat tylsäksi haukkuakin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tasaisissa merkeissä mentiin taas, ollaan kuitenkin kaukana Pit-Phi sarjan intensiteetistä.

Boychuk hävisi kamppailun kiekosta ja siinä oli voittomaaliin johtanut virhe. Holtbyn ainoa virhe sattui Bruinsin maalissa kun pyrki pelaamaan kiekkoa, olisi näin jälkiviisaana hoitanut homman jäädessään maalille torjumaan.
Kakkos ja kolmoskiekoille ei päästä kummassakaan päässä pl. pelin avausmaali eli vahdit ja puolustus jatkoi vahvaa peliään.

Bruinsilta kaipailen ykköskenttää Lucic-Krejci-Peverley joka on ollut ihan yössä. Kakkonen on pyörinyt mukavasti mutta ilman tehoja. Kolmonen on pelannut vahvaa simppeliä peliä ja tehnyt siis molemmat maalit, kiekko tuodaan vauhdilla ylös ja pyritään laukomaan. Nelonen hoitanut oman hommansa ja vaikka Capsin vastaava on ollut parempi niin ihan odotusten mukaista peliä nähty.

Holtby pitäisi ratkaista ja kärkiketjun herätä pelaamaan että tästä sarjasta voitto tulisi.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Peli vaikutti joltain aivan toiselta bruinsilta jota odottaisi, katselin neljä erää, uskaltaisinko sanoa jopa tylsähköä playoff kiekkoa, sitten riitti. Capshan saattaa jopa mennä jatkoon tästä. Asiat muuttuu, mutta kyllä kaipaisin kovasti viime kevään kaltaista fyysistä vastustajan jyräämistä joka tilanteessa Bostonilta.
Holtby on hyvän potentiaalin omaava veska, mutta kestäisikö sen jos joka tilanteessa ajetaan loppuun asti ja aina iso karhu seisoo maalin edessä tökkimässä ja estää näkyvyyden, ehkei. Ja eurooppalaisten tähtien ihon alle pitäisi mennä kokoajan liigan parhaan nelosketjun toimesta. Vaikkakin Chara hoitikin Ovien.
Varaa parempaan on molemmilla joukkueilla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Odotukset olivat eiliselle pelille kovat, mutta aika heikkoa playoff kiekkoa näin. Ihan en kolmea erää jaksanut katsoa osittain sen takia ettei löytynyt hyvää streemiä pelistä, mutta myöskään pelin taso ei ollut kummoinen. Tasaista oli peli ainakin niin kauan kuin katsoin, molemmilla hyvät saumat edetä jatkoon, Capitals puolustaa todella hyvin omaa maaliaan.
 

Marshmont

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Samaa mieltä siitä, että melko heikkotasoinen ottelu eilen nähtiin. Molemmat joukkueet pelasivat tiukkaa puolustuspeliä eikä kunnollisia ylivoimahyökkäyksiä taidettu nähdä yhtään. Runkosarjan toiseksi tehokkaimmalta hyökkäykseltä odottaisi enemmän kuin kahta maalia 3. ketjun toimesta kahteen otteluun. Holtby on ollut hyvä, mutta ei häntä omasta mielestäni ole kunnolla päästy testaamaan, vaan aika peruspeliä on päässyt junnu esittämään. Capitalsin tiiviille puolustuspelille toki kunniaa ja esim. laukausten blokkaukset menivät Capseille viime pelissä 27-8. Silti ei tuohon hyökkäyspeliin voi olla tyytyväinen ja saisi esim. Krejci laittaa sen pleijarivaihteen jossain välissä päälle. Tuomarilinja oli vähintäänkin erikoinen, mutta molempien joukkueiden ylivoimien ollessa surkeita, ei tuo vaikuttanut lopputulokseen.

Sarjan siirtyessä Washingtoniin peluutusetu siirtyy myös Capitalsille ja saa nähdä mihin Ovechkin pystyy kun ei ole Chara-Seidenberg vastassa. Ensimmäisessä pelissä taisi Ovechkin pelata jonkun 30sec niin ettei kumpaakaan ollut vastassa ja hyvin onkin pakkipari tehtävästään suoriutunut. Nyt painetta tulee myös muille pakeille joten Boychukinkin pitäisi jatkossa osua kiekkoon.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Heikkotasoinen peli? Tämähän oli nimenomaan playoff-peli ja puolustusvoittoinen peli ja tiukka, uhrautuva, kova sellainen. Hemmetin hienoa, ei toki sovi jos odottaa paljon maaleja ja hurlumheita.

Totta on, että siellä on hyökkäyksissä vielä varaa parantaa, mutta kyllähän se on taas toinen puoli vain totuudesta, kun se puolustuksen onnistuminen siihen vaikuttaa. Veikkaan myös, että muutoksia nähdään vasta kun jompi kumpi on selkä seinää vasten esim. 3-1.

Yksilötasolla mielestäni yksi vaikuttava tekijä on se, että kun esim. puolet pelistä pelaava Chara-Seidenberg keskittyy ja joutuu keskittymään Ovien ja Seminin pimentämiseen, se onnistuu kyllä, mutta se myös syö joukkueen hyökkäystehoja.

Upeaa puolustamista edelleen etenkin Capitalsilta. Chattasin tuossa Ferrisin kanssa ja olimme samaa mieltä siitä, että mikä huijaus tämä oikein on, Caps pelasi ihan muuta peliä runkosarjassa 82 peliä ja sitten tulee jotain eri tyyppejä kentälle.

Let's go red! Saumat jatkoon on, mutta edelleen, matka on pitkä!

Ai niin, Thomas hiiltyy. Nyt kun saisimme vielä Obaman katsomoon!
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Yksilötasolla mielestäni yksi vaikuttava tekijä on se, että kun esim. puolet pelistä pelaava Chara-Seidenberg keskittyy ja joutuu keskittymään Ovien ja Seminin pimentämiseen, se onnistuu kyllä, mutta se myös syö joukkueen hyökkäystehoja.

Hyvä pointti. Onkin kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan pelit ja maalimäärät kehittyvät Washingtonissa kun Julien menettää viimeisen vaihdon.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Hyvä pointti. Onkin kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan pelit ja maalimäärät kehittyvät Washingtonissa kun Julien menettää viimeisen vaihdon.

Bruinsin kannalta voi mennä parempaankin suuntaan. Nyt joukkue on keskittynyt ihan liikaa vastustajaan. Pitäisi pyrkiä omaan peliin ja vastustajan päässä myllyttämiseen, siihen missä Bruins on vahva, mutta tuossa edellisessäkin pelissä muutamat lupaavasti alkaneet pyöritykset tyssäsivät puolustajien (Oveckinin pelossa) tekemiin vääräaikaisiin vaihtoihin. Ja siniviivaa pitäisi pitää rohkeammin myös, nyt pelätään vastahyökkäyksiä.

Julienin heikkouksia on se, että välillä tappion välttäminen saa niskalenkin voiton yrittämiseltä ja pari ensimmäistä peliä ei lupaa hyvää. Haisee parin vuoden takaiselta Canes -sarjalta. Materiaali riittää kyllä Capsin ylijuoksuun, mutta se edellyttää nimenomaan juoksua eteenpäin eikä peruuttelua.

Krejcin ja Peverleyn yhteistyöltä ei kannata jatkossakaan odottaa suuria. Ei toiminut runkosarjassakaan. Molemmat tykkäävät (liikaa) kiekosta ja hakea (liikaa) ratkaisusyöttöjä. Peverleyllä ei edes eväät riitä hommaan ykkösketjussa ja Krejcikin tarvitsee kaksi hyvin tukevaa laituria.
 

Marshmont

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Heikkotasoinen peli? Tämähän oli nimenomaan playoff-peli ja puolustusvoittoinen peli ja tiukka, uhrautuva, kova sellainen. Hemmetin hienoa, ei toki sovi jos odottaa paljon maaleja ja hurlumheita.

Heikkotasoinen oli ehkä huonosti sanottu, ei niin viihdyttävä kuvaisi ehkä paremmin ottelua. Puolustuspeli kun oli hyvinkin korkeatasoista. Ei tuo maalien määrä mikään itseisarvo ole, vaikka ne minusta pelin suola ovatkin :).
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Materiaali riittää kyllä Capsin ylijuoksuun, mutta se edellyttää nimenomaan juoksua eteenpäin eikä peruuttelua.

Tästä materiaalin ylivertaisuudesta tietysti osoituksena David Krejckin saldo Capitalsia vastaan tänä vuonna: 6 ottelua, 1+1, -4, 10 pim. Selvää otteluiden ratkaisevaa ykkössentteri-ainesta. Tosin kenenkäs aikana se voittomaali viime yönäkin tehtiin...Ja kenen toimesta? ;-D

Ja Washingtonissahan vierasjoukkueiden saldot ovat perinteisesti parantuneet. Mitä nyt Capitals ollut viimeisen 3 vuoden paras joukkue kotipeleissään koko liigassa. Kun joukkue on voittanut 65% kotipeleistään niin aika harva vierasjoukkue DC:ssä nyt sentään mahdollisuuksiaan kasvattaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Caps otti muuten eilen aika hemmetisti aloituksia. Siinäkin mutulla ihan hemmetinmoinen parannus runkosarja-arvoihin. Paljonkohan olivat lopulliset lukemat eilen prosenteissa?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Caps otti muuten eilen aika hemmetisti aloituksia. Siinäkin mutulla ihan hemmetinmoinen parannus runkosarja-arvoihin. Paljonkohan olivat lopulliset lukemat eilen prosenteissa?

53% capsille

34 voitettua
30 hävittyä

Bäckström ja Beagle vahvoilla, Laichilla huonompi päivä.

Bostonilla taasen Bergeron vahva, Krejci umpisurkea.

Faceoff Comparison
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tästä materiaalin ylivertaisuudesta tietysti osoituksena David Krejckin saldo Capitalsia vastaan tänä vuonna: 6 ottelua, 1+1, -4, 10 pim.

Caps -fanille saattaa tulla yllätyksenä, mutta nämä nyt pelattavat pelit ovat eri pelejä kuin ylettömän juhlimisen, päihteiden käytön ja irtosuhteiden lomassa pelattavat höntsät, joita runkosarjaksikin kutsutaan. Näissä peleissä vain voitolla on merkitystä, ei sillä millaiset ovat kenenkin tilastot.

Bruinsin pitäisi olla näissä peleissä vahva, eikä kaatua yhteen mieheen. Sitä vahvuutta ei ole vielä nähty. En tiedä nähdäänkökään, mutta itä vaikuttaa taas siinä määrin heikolta, että latu finaaliin saakka on auki.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Tosiaan pääkaupunkiin matkataan sarjan ollessa tasoissa, tämä on hienoa. Itse olin jo valmistautunut siihen, että Boston on kotonansa liian kova voitettava. Kuitenkin Holtby ja jengin puolustusasenne olivat asiasta aivan muuta mieltä. Oikeastaan oli mukava katsoa peliä la-iltana kun puolustuspeli toimi loistavasti. Vaikka maaleja ei synnykkään entiseen tahtiin, niin nautin silti tuon Capsien pelaamisen katsomisesta. On jopa melko hätkähdyttävää nähdä noin kurinalainen Capitals jäällä, en ole tottunut tässä sarjassa nähtyyn Capitalsiin.

Aloituksissa ollaan tosiaan pärjätty hyvin. Etenkin Beaglen toisen ottelun prosentit omanpään aloituksissa on komeaa luettavaa 10 voittoa 13 alotuksesta, lisäksi Bäckström on myös ollut kelpo aloittaja. Sen sijaan Laich ei ole niinkään vakuuttanut. Laichin olisi mielestäni eniten parannettava noissa aloituksissa, koska siellä on Oveckin kentällä odottamassa kiekkoa ja AO menee hiukan hukkaan jos 75% vaihdosta joudutaan jahtaamaan kiekkoa. Mutta, jospa se siitä kun päästään kotia.

Mitä tähän mennessä on jäänyt sarjasta mieleen (Caps-lasien takaa katsottuna):
-Holtby. Kovaan paikkaan laitettiin poika maaliin, mutta on ollut uskomattoman hyvä. Neuvirth oli palannut jäälle, mutta Hunter sanoi Holtbyn pelaavan vaikka olisi Vokoun terveenä. Oikein.
-Green. Joku tökkii Miken hyökkäyspelissä, itseluottamus puuttuu lähes täysin. 2. matsissa alkoi jo tulla enemmän kuteja viivasta, mutta silti YV:ssä puuttuu tietty juonikkuus. Onnistuminen maalinteossa voisi auttaa kummasti. Omassa päässä ei ole (ainakaan omin silmin nähtynä) sattunut tavaramerkki nukahduksia, hyvä näin.
-Loppu pakisto. Hyvää suorittamista muilta kavereilta, kuten nyt voi jo päätellä pelien loppu tuloksista. Suurimpana yksittäisenä tason nostajana pidän Carlsonia. Toki muitakin löytyy.
-Semin. Jumalauta! Semin syöksyi laukausen eteen ja blokkasi sen, eikä edes ollut vahinko kompastuminen vaan tarkoituksella blokkasi kudin. Huhheijaa, millon viimeksi? Millon kaivetaan rumpukapulat esille naftaliinista ja aletaan läiskiä.
-Loput hyökkääjät. Todella kurinalaista Hunterin laatiman taktiikan noudattamista ja kärsivällistä peliä. Kunpa vain saataisiin sama mentaliteetti pysymään kotimatseissa, eikä lähdettäisi ryntäilemään ja antamaan Bostonille turhia YV hyökkäyksiä. Toki nyt kun päästään vaihtamaan viimeisenä voi hyökkäyspelikin muuttua, kun AO:lla ei ole koko ajan vastassa Seidenberg-Chara.
-Thomas. Timppa saadaan kyllä kiehumaan helposti, lisää vain tätä. Ward, Brouwer ja Chimera vain Thomasin eteen pörräämään, tökkimään aina kun on paikka ja tilanteen jälkeen voi vaikka "vahingossa" kaatua Thomasin päälle. Trafiikkia sinne maalin eteen ja tehdään Thomasin olo ahtaaksi. Tietenkään tyhmiä jäähyjä ei saa ottaa.
-Joel Ward. Milloin astuu 3 miljoonan mies esiin ja alkaa latomaan maaleja liukuhihnalta? Keittelen kahvit odotellessa.

Yöllä mennään taas! Matsihan alkaa 02:30 täpötäydessä Verizonissa, jossa todennäköisesti voi olla melko hyvä meininki. Pakko se on yrittää mennä nukkumaan ajoissa ja herätä yöllä jännittämään.

KIVI PUNAINEN!
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Caps -fanille saattaa tulla yllätyksenä, mutta nämä nyt pelattavat pelit ovat eri pelejä kuin ylettömän juhlimisen, päihteiden käytön ja irtosuhteiden lomassa pelattavat höntsät, joita runkosarjaksikin kutsutaan. Näissä peleissä vain voitolla on merkitystä, ei sillä millaiset ovat kenenkin tilastot.

Bruinsin pitäisi olla näissä peleissä vahva, eikä kaatua yhteen mieheen. Sitä vahvuutta ei ole vielä nähty. En tiedä nähdäänkökään, mutta itä vaikuttaa taas siinä määrin heikolta, että latu finaaliin saakka on auki.

Tähän mennessä nähden perusteella Boston vaikuttaa ihan samanlaiselta sattumamestarilta kuin vaikkapa Tampa Bay, Carolina tai Anaheim. Tilanne on voittojen kohdalla 1-1 ja kotietu Capseilla.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
-Joel Ward. Milloin astuu 3 miljoonan mies esiin ja alkaa latomaan maaleja liukuhihnalta? Keittelen kahvit odotellessa.
Eipä tuo Ward taida mihinkään ihmetekoihin ennättää, kun pelaa vähinten koko joukkueesta; keskimäärin alle 10 minuuttia matsissa. Sääli, koska odotukset olivat itselläni kovat. Nashvillessähän pelasi ylivoimaakin, joten voisi sitä sinnekin välillä koittaa kun ei PP-tulosta nyt muutenkaan näytä syntyvän.

Laich on jostain syystä tosiaan alisuorittanut pahasti aloituksissa (puolustuspäässä 2/13=15%). Runkkarin lopusta kun ottaa tarkasteluun mukaan pari matsia lisää, niin viimeisessä viidessä pelissä vain kerran päässyt yli 33 prosenttiin (38%@NYR). Tähän perustuen tekisi vähän mieli sekoittaa kenttiä, mutta kun kakkosen mikkihiiretkin ovat pelannut hyvin yhteen, niin järjetöntähän se olisi. Eri asia tietenkin, jos ollaan takaa-ajossa, jolloin Bäcksin voi vaikkapa siirtää ykköseen tai Ovien kakkosen laitaan. JB83 taas on ollut aloituksissa niin huikea, että saa puolestani ottaa vaikka kaikki omassa päässä.

Vaikka Caps on puolustanut hyvin, niin Boston on samaan aikaan ollut yllättävän passiivinen tähän mennessä. Odotan tänään kovaa ryminää ja vähän rohkeampaa hyökkäyspeliä. Siitä niitä paikkojakin sitten avautuu enemmän molempiin päihin. Ei näiden matsien kuitenkaan tarvitse 8-4 päättyä ollakseen viihdyttäviä, itselle riittää ihan vaan se, että Caps voittaa. Hassua, mutta jo tässä vaiheessa tuntuu siltä, että näistä poffesta jää parempi maku kuin viimevuotisista. Matalat odotukset on helppo täyttää.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Vaikka Caps on puolustanut hyvin, niin Boston on samaan aikaan ollut yllättävän passiivinen tähän mennessä. Odotan tänään kovaa ryminää ja vähän rohkeampaa hyökkäyspeliä.

Nämä olisi täälläkin tilauksessa. Bruins tarvitsisi tunnetta peliin, tällaisella olemattomalla intensiteetillä ja nollahyökkäyspelillä vain turhaan tehdään näistä peleistä tuollaisia arvanheittoja lopputuloksesta kuin pari ensimmäistä ovat vähän olleet. Tällä hetkellä ei ole vahvuuksista käytössä kuin oikeastaan puolustuspään juttuja.

Nuo aloitusprosentitkin kielivät siitä, ettei ole ihan kaikki ollut pelissä. Kivahan se toki on, että puolustuspaketti on tiivis, mutta kyllä sitä vähän muutakin kaipaisi, hyökkäyspään maalinedus- ja karvauspeliä esimerkiksi. Toki Hortonin puuttuminen vaikeuttaa semmoista "jyrätään vastustajan maanrakoon ja tehdään seitsemän maalia"-tyyliä jota marraskuussa yms. nähtiin, mutta vähän siihen suuntaan voisi siirtyä.

Tiedä sitten tarvittaisiinko kokoonpanomuutoksia kun varsinkin tuo ykkönen on niin nihkeä tuommoisena. Lähinnä siis siirtely top 6:n sisällä on käynyt mielessä, alempiin ketjuihin ei ole syytä koskea. Mutta katsotaan nyt ensin mihin suuntaan peli Washingtonissa kehittyy, toivottavasti ei ainakaan siihen että tiukka matchaus on edelleen käytössä mutta sen kanssa vain sitten sekoillaan jatkuvasti pelin ollessa käynnissä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tähän mennessä nähden perusteella Boston vaikuttaa ihan samanlaiselta sattumamestarilta kuin vaikkapa Tampa Bay, Carolina tai Anaheim. Tilanne on voittojen kohdalla 1-1 ja kotietu Capseilla.

Paitsi että Bruins on Wingsin ja Canucksin ohella ainoa joukkue, joka on ollut kolmena edellisenä keväänä vähintään toisella kierroksella.

Tuskin kukaan täysjärkinen kiistää tuurin osuutta näissä karnevaaleissa, mutta arvontaan on osallistuttava, että sen voi voittaa. Ts. joukkueen on oltava riittävän hyvä. Bruinsilla on tänäkin vuonna, Capsilla ei.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Paitsi että Bruins on Wingsin ja Canucksin ohella ainoa joukkue, joka on ollut kolmena edellisenä keväänä vähintään toisella kierroksella.

Tuskin kukaan täysjärkinen kiistää tuurin osuutta näissä karnevaaleissa, mutta arvontaan on osallistuttava, että sen voi voittaa. Ts. joukkueen on oltava riittävän hyvä. Bruinsilla on tänäkin vuonna, Capsilla ei.

Minä kyllä ymmärrän että Capitals on kakkoskategorian joukkue pudotuspeleissä mutta sinä et ymmärrä että myös Bruins on. Joukkue ei vain täytä huippujoukkueen kriteerejä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Minä kyllä ymmärrän että Capitals on kakkoskategorian joukkue pudotuspeleissä mutta sinä et ymmärrä että myös Bruins on. Joukkue ei vain täytä huippujoukkueen kriteerejä.

Perustele? Idän kakkosseed koko sarjan parhaalla maalierolla ja Stanley Cup taustalla. Aika vaikea löytää runkosarja- tai pudotuspelitekemisistä jotain hirveää napisemisen aihetta Bruinsin tasosta.

Ykkössuosikkina en jengiä toki playoffeihin lähtiessä pitänyt epätasaisista otteista, Thomasin ailahtelusta ja Hortonin puuttumisesta johtuen, mutta toisaalta ne kaikkein vaarallisimman oloiset joukkueet näyttäisivät jäävän tällä kaudella ekalle rundille kuitenkin.

Ja mikä tärkeintä, Bruinsin huipputaso on sellainen että kaiken ollessa kohdallaan mikä tahansa joukkue liigassa ottaa pataan, useimmat selkeästi. Sillä huipputasolla ehkä ollaan harvemmin kuin moni muu joukkue, mutta kyllähän tuo nyt osoittaa sen että Cup-potentiaali on olemassa.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Perustele? Idän kakkosseed koko sarjan parhaalla maalierolla ja Stanley Cup taustalla. Aika vaikea löytää runkosarja- tai pudotuspelitekemisistä jotain hirveää napisemisen aihetta Bruinsin tasosta.

Mielestäni Bruinsin 1. ja 2. sentteri eivät vain ole huippuja mikä on ollut historiallisesti välttämättömyys huippujoukkueelle. Gretzky-Messier, Lemieux - Francis, Yzerman - Fedorov, Sakic - Forsberg, Modano - Nieuwendyik, Crosby - Malkin jne. Sen takia en usko Bruinsiin(enkä Capitalsiin kun meillä ei ole kuin 1 huippusentteri).
 

Ferris

Jäsen
Hunter on vähän säätänyt ketjuja sitten kakkospelin:

Ovechkin-Laich-Brouwer
Johansson-Backstrom-Semin
Chimera-Beagle-Perreault
Aucoin-Hendricks-Ward

Johanssonin siirto kakkosen laidalle tapahtui jo viime pelissä, Chimera tippui nyt sitten kolmoseen. Hendricks ja Perreault näyttäisivät vaihtaneen myös paikkaansa. Pakisto jatkaa ilmeisesti samalla kokoonpanolla ja veskarit myös on samat. Neuvirthin tilanteesta sen verran, että tänään oli harjoituksien jälkeen taas jäällä veskakoutsi Priorin ohjauksessa.

Ja mitä Bruinseihin tulee, niin oma mielipiteeni on että kyllähän siinä on yksi idän kovimmista joukkueista Philadelphian kanssa. Vaikka Caos on pelannut mukavasti ja yllättänyt ainakin meikäläisen kohtuullisen valmiilla pudotuspelimoodilla, niin kyllä itse odotan vielä sen todellisen Bruins-joukkueen ilmestyvän näkyviin ja sitten mitataan kuinka Capsien kasetti kestää.

Veikkaan, että peli avautuu jo tämän yön ottelussa aikalailla. Osittain siksi että Hunter pääsee nyt päättämään kuka pelaa ketäkin vastaan ja siksi, että en usko Capsien pystyvän yhtä kurinalaiseen peliin äänekkään kotiyleisön edessä.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mielestäni Bruinsin 1. ja 2. sentteri eivät vain ole huippuja mikä on ollut historiallisesti välttämättömyys huippujoukkueelle.
Eli Krejci ja Bergeron eivät täytä tätä kriteeriä? Olihan nuo näytöt viime vuonnakkin tosiaan miehillä todella kehnot... Toisaalta en ymmärrä ajatusten juoksuasi muutenkaan, varsinkin kun perustelut ovat aika köykäisiä.

Mutta sattumamestarin (hieno termi) peli on kuitenkin kulkenut viimeisinä vuosina sekä runkosarjassa että playoffseissa, joten kai tuossa jotain on oikeinkin tehty, eikä vain tuurilla seilattu.

Toivottavasti ensi yön pelissä olisi edes hieman lisää tunnetta pelissä, kuten myös maalejakin. Kaksi ensimmäistä peliä ei ole varsinaisesti näyttäneet edes playoff väännöiltä, toisin kuin muiden idän parien taistelut.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mielestäni Bruinsin 1. ja 2. sentteri eivät vain ole huippuja mikä on ollut historiallisesti välttämättömyys huippujoukkueelle. Gretzky-Messier, Lemieux - Francis, Yzerman - Fedorov, Sakic - Forsberg, Modano - Nieuwendyik, Crosby - Malkin jne. Sen takia en usko Bruinsiin(enkä Capitalsiin kun meillä ei ole kuin 1 huippusentteri).

Ymmärrän pointtisi, eihän meillä todellisia eliittisenttereitä ole kuin Bergeron. Kuitenkin Krejci leikki sellaista viime keväänä, ja epätasaisena mutta korkean katon pelaajana ei ole mahdotonta että tekisi niin uudestaan. Kieltämättä tuon asian suhteen tulevaisuuden Seguinia odottaa vesi kielellä. Mutta jos vaikka viime kevään finaaleja katsoo niin kukaan ei kiistäne että Sedin-Kesler kuului viime kauden eliittisentterikaksikkoihin. Vaan kumpi pari tuossa sarjassa lopulta paremmin pelasi, he vai Krejci-Bergeron?

Ja eihän tuo nyt välttämättömyys ole koskaan ollut, kun on niitä Cupeja voitettu ilmankin kahta huippusentteriä. Bruinsin kaltainen neljällä ketjulla rummuttava joukkue tuon vieläpä paremmin kestää, esimerkkinä taas viime kevät jolloin yhden sarjan uinuminen Krejciltä sallittiin kun Kelly syttyi siksi aikaa liekkeihin. Vähän samanlainen asia kuin selkeän ykköspakin (tai mielellään ykköspakkiparin) "välttämättömyys". Kyllä, Cupin voitto on todella paljon helpompaa jos se Pronger (tai mielellään Pronger-Niedermayer), Chara tai Lidström löytyy sieltä, mutta ilmankin on voitettu varsinkin jos kalusto on mallia "kuutospakkikin mahtuisi useimpien top-nelosiin". Samoin ilman "välttämätöntä" huippumaalivahtia on voitettu.

Jos katsotaan klassisesti koko keskustaa - maalivahti, pakisto, sentterit - niin aika hyvällä tolalla nämä meillä on vaikka (nimellinen) ykkössentteri ei mikään Sakic olekaan kuin aina joka kuukauden kolmas torstai.

EDIT: Niin ja en pidä muitakaan mainitsemiasi jengejä sattumamestareina. Sitäpaitsi eikös ainakin Tampa täyttänyt tuon sinun kriteerisi ihan pilkulleen? ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös