Boston Bruins (2) - Washington Capitals (7) - Karhunkaato vai Punakarhunkaato?

  • 33 724
  • 117

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Jaksaisit nyt... Krejci on pelannut urallaan 52 playoff -ottelua pistekeskiarvolla 0.85. Plus-miinus -saldo +18. Bäckströmin vastaavat luvut 37, 0.86 ja +13.

Kyllä minäkin pidän Bäckströmiä porukan lahjakkaimpana sentterinä, mutta sitten taas toisaalta en usko edes värilasit pöydälle laskien, että hän selviää kuivin jaloin Bruinsia vastaan. Voi kerätä pisteitä enemmän kuin Bruins-sentterit, koska osaa ylivoiman siinä kun Krejci ja Bergeron eivät osaa. Mutta ei pärjää 5 vs. 5 pelissä, eikä käännä sarjaa sentterien osalta Capsille.

Bäckström vs Krejci. Pisteet vai plus/miinus-tilasto tässä sarjassa? Mulle käy kumpi tahansa. Panokseksi riittää varmaan kunnia kun kossu/kaljakori yms. vedoissa on liikaa järkkäämistä.
 

Marshmont

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Liekkö pudotuspelikusetusta vai faktaa, mutta Bruinsien mukaan Horton loppukauden sivussa:

Bruins Nathan Horton out for playoffs with concussion - Washington Times

Hyvinkin todennäköistä että miehen pelit ovat tältä kaudelta pelattu, eikä ainakaan tälle kierrokselle ole palaamassa. Jossain vaiheessa kevättä tilanne näytti jo paremmalta, mutta toipumisessa tuli takapakkia ja oireet palasivat. Valitettavaa mutta ymmärrän kyllä ettei Bruinsin johto halua Hortonia pidemmäksi aikaa seuraamaan pelejä Savardin kanssa aitiosta.
 

DrJerker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Tämän tilaston perusteella Capitalsin täytyy saada aikaiseksi pelien ensimmäinen maali jos aikoo voittaa. Holtbyn on siis todennäköisesti tehtävä pelien alussa pari tärkeää torjuntaa jos jatkoon mielitään.
Uskoisin että Holtbyn peli on muutenkin suurimmassa ratkaisijan roolissa tässä sarjassa.

Linkki vie voittoprosentti-tilastoon peleissä, joissa joukkue on tehnyt ensimmäisen maalin.

Bruins on siis voittanut tylyt 86.1% peleistä joissa se on tehnyt ensimmäisen maalin. Capitalsin vastaava luku on 69.0%
Bruins on kyseisessä tilastossa NHL:n 1. Capitals 15.

Onhan ensimmäisen maalin tekeminen aina tietty olevan tärkeää, mutta Bruinsin prosentti on paras sitten kauden 05-06.

Ensi yönä valvotaan.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Laitetaanpas muutama rivi tähänkin ketjuun - lähinnä Caps-näkökulmasta, tietenkin.

Mukavaa päästä taas vaihteeksi aloittamaan pleijarit paineettomasta tilasta. Uskoisin, että tämä sopii myös joukkueelle hyvin. Caps nimittäin suoritti huonosti muutamassa loppukauden ns. pakkovoitto-pelissä esim. Winnipegiä ja Buffaloa vastaan. Sen sijaan muutamaa ennakkosuosikkia (BOS, NYR -joka tosin ei ollut täysillä pelissä) vastaan saatiin tärkeitä pisteitä napattua ja näin se tie pleijareihin aukesi tälläkin kaudella.

Boston ei ole mikään ihannevastustaja Capseille, sillä se on käytännössä kaikilla osa-alueilla joukkuettamme edellä. Washington on kuitenkin tässä kahden kuukauden aikana voittanut molemmat vieraspelit Nalleja vastaan, joten tuskin sielläkään nyt onnesta hihkutaan kun saadaan pääkaupungista vieraita. Toivottavasti Leonsis saisi vielä Capsien kotipeleihin Obaman vieraakseen ja hämmennettyä Thomasin nuppia sitä kautta :).

Paljon pitää Caps-joukkueessa tapahtua, jotta tästä jatkoon mentäisiin. Tämä vaatii kaikilta maksimaalista suoritustasoa. Pelkällä Holtbyn venymisellä ei sarjaa vielä kotiin tuoda. Myös herrojen Semin ja Green on nyt laitettava kaikki peliin jokaisessa vaihdossa, muiden osalta ei ole löysäilyyn sortumisesta juuri ole pelkoa. Greenin pelituntuma alkaa jo palautua ja maalinteossa onnistuminen voisi tuoda tarvittavaa rentoutta otteisiin (tilastollisesti melko synkkää, että paljon YV-aikaakin saava jätkä ei ole 25 viime pelissä saanut kasaan kuin yhden syöttöpisteen. Vetojakin lähtee turhan ujosti tällä hetkellä).

Muita pelaajia, joiden odotan astuvan nyt esiin:
-Joel Ward. Pleijaripelaajaksi hankittu Ward jäi runkosarjassa odotettua heikompaan saldoon. Nyt kaikki odottavat samaa tasonnostoa, joka tapahtui Nashvillessä viime kaudella. Wardilla on nyt paikka osoittaa että on isojen pelien, eikä vain yhden kevään mies.
-John Carlson. Carlsonin kehitys ei ole ollut ihan niin suoraviivaista kuin uskalsin odottaa. Isoissa peleissä on kuitenkin tullut aikaisemminkin onnistumisia (junnujen finaalin jatko-ajalla, tasoitus lopussa Montrealia vastaan (game 2?)). Johnilla on nyt loistava mahdollisuus ottaa taas isompaa roolia.
-Matt Hendricks. Pleijareissa ei juuri rankkareita vedetä, mutta Matt voi nyt käyttää muita avujaan hyväksi. Pikkusikaa ja kovia ajoja maalille. Vastustajan ihon alle pyrkimistä ja ehkä joku oikein ajoitettu tappelu. Jonkun Lucicin tai Thomasin voi jopa saada kiehahtamaan ja siten momentumin Capseille.

Paperilla joukkueet eivät ole mitenkään ylitsepääsemättömän epätasaiset. Nykykunto ja valmennus vaan kääntävät tätä sarjaa Bruinssille. Valitettavasti esim. Bäcks tuskin on vielä sillä tasolla, jolla parhaimmillaan pystyy pelaamaan ja sentteriosasto on tuon jälkeen kovin ohut. Itse näkisin Halpernin mielelläni mukana kokoonpanossa ja oman pään aloituksia kaapimassa. Hunterilla vaan tuntuu olevan jotakin herraa vastaan.

Oddsit ovat siis Bruinsin puolella, mutta jos toinen vieraspelistä saadaan alussa napattua, niin Capseillä on täysi mahdollisuus yllättää.

Linkit youtubeen
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Hieman sivumainintana kommentoisin, että kyllä Carlson on kehittynyt, mutta ei todellakaan sovellu tähän Hunterin pelitapaan jossa pakkien rooli on kokonaisuutena aika yksinäinen tai passiivinen. Tai siis toisinpäin, pelitapa ei sovi Carlsonille. On kuitenkin Widemanin tavoin aika karmiva pelaaja välillä paineen alla omassa päässä.

hendricksiltä odotan tosiaan effortia Thomasin hiillostamisessa. Tai ajetaan perkele joka vaihdossa sinne Knuble, Ward tai Hendricks. Kun tätä paria kierittelee niin Bruins on tässä kohtaamisessa niiiin monessa osa-alueessa Capsia edellä että ainoa iso sauma kampittaa karhu olisi juurikin Thomasin suistaminen raiteiltaan. Caps ei todellakaan voita mitään neljää 1-0-peliä, hanat pitää saada auki kunnolla.

Ajelin parran pleijarien kunniaksi, who's with me! En tiedä kuinka pitkäksi ehtii kasvaa...
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Myönnetään, että todella vähän pelejä on tullut tällä kaudella nähtyä, mutta kommentoidaan silti jotakin.

Lienee selvää, että Caps lähtee varsinkin vieraspeleihin selvästi puolustus edellä. Onkohan Hunter pitänyt videosulkeisia liittyen siihen, miten Habs yllätti Bruinsin viime vuoden ykköskierroksen ensimmäisessä pelissä? Vastaava suoritus vaaditaan nyt. Tässä Washingtonin voiton avaimet tämän seriesin matseissa:

1) Holtby > Thomas
2) Capsin erikoisilanteet > Bruinsin erikoistilanteet
3) Tiiviys, kurinalaisuus, kärsivällisyys
4) Maalipaikkojen tehokas hyödyntäminen

Vaikeaksihan tämä menee, väkisinkin. Holtby on täys keltanokka tämän mittaluokan kekkereissä. Aina voidaan toki haaveilla sellaisesta Cam Ward -tyyppisestä tarinasta. Vielä maalivahtipeliäkin suurempi kysymysmerkki on se, onko Capsillä tarpeeksi ns. shutdown-osaamista. Hyviä puolustavia pakkeja, aloituksia voittavia kahden suunnan senttereitä, fyysisiä laitureita.

Kyllä Caps pystyy Bostonia kiusaamaan ainakin näissä ensimmäisissä peleissä. Bruins on kuitenkin sitä parempi, mitä pidemmälle sarja etenee. Bruinsilla on myös sellainen mestarin aura ympärillä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Caps voi näennäisen paineettomasti lähteä matkaan mutta jos päästäänkin ns. kuskin paikalle, alkaa siinä helposti jännitys tulla puseroon. Vähän niin kuin tenniksessä. Jos voitat Djokovicia vastaan kaksi ensimmäistä erää paras viidestä -matsissa, olet todellisuudessa vielä helvetin kaukana voitosta.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jossain vaiheessa kevättä tilanne näytti jo paremmalta, mutta toipumisessa tuli takapakkia ja oireet palasivat. Valitettavaa mutta ymmärrän kyllä ettei Bruinsin johto halua Hortonia pidemmäksi aikaa seuraamaan pelejä Savardin kanssa aitiosta.

Nimenomaan kyse on pelaajan terveydestä. Horton on tiettävästi kaksi kertaa aloitellut harjoittelua ja molemmilla kerroilla aivotärähdyksen jälkioireet ovat palanneet. Pelaajalla on tietysti kova hinku kaukaloon ja ratkaisupelejä pelaamaan. Nyt on sitten seuran puolesta päätetty, että Hortonin comeback -yritykset saavat tämän kevään osalta jäädä. Asiasta on huhuja liikkunut jo aiemmin, mutta virallinen tieto tuli eilen.

Tänään sitten alkaa. Viime keväänä usko oli kova, vaikka välillä koeteltiin. Tällä kaudella Bruins on ollut parempi kuin kertaakaan viime kaudella, saa nähdä löytyykö sopiva vire oikeaan aikaan, pysyykö joukkue terveenä ja miten kiekko pomppii. Hyvät mahdollisuudet on kaikkia vastaan, mutta 16 pelin voittaminen ei tietysti tässä vaiheessa kinkereitä ole todennäköistä yhdellekään joukkueelle.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Caps ei todellakaan voita mitään neljää 1-0-peliä, hanat pitää saada auki kunnolla.

JINX! Ei se mahdoton olisi ollut, näin yhdessä matsissa.

1) Holtby > Thomas
2) Capsin erikoisilanteet > Bruinsin erikoistilanteet
3) Tiiviys, kurinalaisuus, kärsivällisyys
4) Maalipaikkojen tehokas hyödyntäminen

Hyvin tiivistetty. Ykkönen toteutui melkein, kakkonen ei tarpeeksi hyvin, kolmonen toteutui, nelonen ei.

Puolustustaistelu oli pätevää. Boston pysyi aika sopivan etäisyyden päässä maalista, Holtbyn urakkaa se helpotti isosti. Upeaa joukkuepeliä siltä osin.

Hyökkäyspeli taas oli kolmatta erää lukuunottamatta säälittävää. Seuraavaan peliin pitää saada kolmoserän syke/rytmitys koko matsiin, muuten noutaja lähestyy.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvä peli molemmilta. Bruinsin hallinnassa mentiin kaksi erää mutta kolmannesta eteenpäin oli todella tasaista. Eiköhän tämä sarja pelata jalkapallolukemin loppuun saakka.

Caps lähti uuden tyylin mukaisesti puolustamaan ja olivat lähellä yllätystä. Holtbyn avaus mainio ja joukkue auttoi blokeilla ja pitämällä vedot parhaan sektorin ulkopuolella.
On myönnettävä että pisti joka kerta jännittämään kun Oveckin oli kiekossa mutta ei kovan fyysisen pelin lisäksi saanut oikeastaan mitään maalia kohti. Semin ei erottunut ja Greenillä oli ratkaisun paikat lavassa kun pääsi vetämään hyvästä paikasta mutta plekseihin.

Bruinsilla oli paikat kahdessa ensimmäisessä erässä ratkaista peli mutta tällä kertaa ei Holtbyä pystytty ohittamaan. Ylivoimalla tuli parhaat paikat ja vaikka maalit jäi tekemättä niin pyöritys oli ihan mukavan näköistä.
 

Ferris

Jäsen
Saas nähdä onko Krejci pelikuntoinen huomenna. Ihmettelin pelin lopussa että mitä torikokousta Bostonin jannut oikein piti kun näytti siltä että joku oli jäässäkin. Nyt selvis sekin:

http://youtu.be/yQE9ve1kkjU

Eli Bruins-fanit juhlivat maalia niin kovasti että pleksi irtosi ja osui suoraan pahaa aavistamatonta Krejciä päähän. Tsekkihyökkääjä on ainakin tänään jättänyt harjoitukset väliin, joten ihan pienestä tällistä ei ollut kyse.

Viime yön otteluun oli Capsien kannalta oikeastaan enemmän kuin tyytyväinen. Ok, kaks ekaa erää mentiin Bostonin komennossa, mutta silti mielestäni Caps esitti ehkä kauden parasta puolustuspelaamistaan ja erityisesti koko joukkue oli täysillä mukana pelissä. Kiekkojen eteen heittäydyttiin ja vetoja peitettiin varmaan enemmän kuin runkosarjan alkupuoliskolla yhteensä. Hyökkäykset hakee vielä uomiaan, mutta kolmannessa erässä saatiin jo painetta Bostonin päähän. Ottelun parhaimmat maalipaikat noin muistinvaraisesti taisivat olla Capseilla, vaikka vedot vei Boston?

Holtby oli maalissa loistavan itsevarma ja rauhallinen. Maaliakaan en laittaisi nuoren jannun piikkiin, vaikka otettavissa olisikin ollut. Widemanin mailalla häröilyt varmastikin häiritsivät kiekon seurantaa (vai osuiko kiekko lähtiessään jopa Widen mailaan?).

Puolustus pelasi aikas hyvin, ainoastaan Green ja Wideman koomailivat kiekon kanssa (odotetusti) pariin otteeseen. Greenin voisi melkein vaihtaa Orloviin, jos tehoja ala kohta ilmestyä.

Capseilla olisi ollut avaimet jopa voittoon kolmannessa erässä, jos se pirun yv saataisin edes jotenkin toimimaan. Alivoima hoiti hommansa hienosti, mutta ylivoimassa ollaan edelleen kaukana siitä parin vuoden takaisesta liigan parhaasta yv:stä. On se ihme miten heikosti nyt homma toimii, vaikka lähes samat jannut sielä pyörii.

Joka tapauksessa hyvillä mielin lähdetään kakkosmatsiin ja edelleen elättelen toiveita että Verizoniin voidaan siirtyä 1-1 tilanteessa. VAatii taas täydellistä onnistumista punapaidoilta, mutta viime yön pelin pohjalta en sitä mahdottomana pidä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Joo jäi kehumatta kuinka Carlsonkin täysin runkosarjan vastaisesti oli todellä kypsä ja sitkeä 1 vs 1 -tilanteissa ja väännöissä. Ja kyllä, Capsilla oli parhaat paikat kolmannessa. Samaan aikaan tästäkin hienosta pelistä on vielä piiiitkä matka voittoihin, vaikka kuinka "yksi" olisi riittänyt.

Mutta tämän päälle rakennetaan! Joko Ferrisin sänki kasvaa?
 

Ferris

Jäsen
Joo jäi kehumatta kuinka Carlsonkin täysin runkosarjan vastaisesti oli todellä kypsä ja sitkeä 1 vs 1 -tilanteissa ja väännöissä. Ja kyllä, Capsilla oli parhaat paikat kolmannessa. Samaan aikaan tästäkin hienosta pelistä on vielä piiiitkä matka voittoihin, vaikka kuinka "yksi" olisi riittänyt.

Tuo on totta. Vaikka esitys oli meikäläisen silmiin ihan positiivinen Bostonin pyörityksestä huolimatta, niin se on totta ettei voitoista kannata puhella jos ei saada yv:tä ja hyökkäystä toimimaan siten että se näkyy myös tulostaululla.

Mutta tämän päälle rakennetaan! Joko Ferrisin sänki kasvaa?

Se vähäinenkin silo on jo hävinnyt ja santapaperi on jo ilmestynyt. Vielä kuitenkin mennään hyvin pitkälti PepeW-lookilla ;D
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Se vähäinenkin silo on jo hävinnyt ja santapaperi on jo ilmestynyt. Vielä kuitenkin mennään hyvin pitkälti PepeW-lookilla ;D

Täällä peilistä kurkistaa Joonas Hytönen.

Huomenna btw ajattelin mennä Espooseen baariin kattelemaan aikaista peliä. Onko muita liikkeellä samalla suunnalla? Leppävaaran Tinurintupa taitaa olla kohde.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Krejci kehissä tänään. Niska hieman jäykkä, mutta muuten ei mitään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mielenkiinnolla odotan tätä matsia tänään. Hyvin Capitals pystyi haastamaan Bruinsin ensimmäisessä matsissa, ainakin tuloksellisesti ja Holtby pelasi hyvän matsin. Niin kuin aina kun katsoo Capitalsin matseja on Ovechkin erityistarkkailussa, mutta myös bäcks, Semin ja Carlsson ovat hieman suuremman lasin alla. Bruinsilta on mielenkiintoista nähdä Chara ja kaikki muutkin fyysiset pakit ja kakkosketju Seguin-Bergeron-Marchand? Toivottavasti saataisii hieman enemmän maaleja tähän matsiin ja fyysistä peliä.

Veikataan tähän loppuun tulos Capitals-Bruins 3-4 ( vika tyhjiin ).
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Veikataan tähän loppuun tulos Capitals-Bruins 3-4 ( vika tyhjiin ).

Vaikka Capitals kovin onkin tällä kaudella perseillyt, niin tuohon ei taida kuitenkaan pystyä...
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Ja sitten vielä oikein päin, eli 4-2 kotijoukkueelle, Bostonille.

Kyllähän tuo on oikeinpäin. Kotijoukkue merkitään NHL:ssä jälkimmäisenä. Tästä tuli mieleen, että onko kellään muulla sellaista ongelmaa katsoessaan sm-liigan tuloksia että automaattisesti ajattelee jälkimmäisen joukkueen kotijoukkueeksi? Minulle tuo on tarttunut.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kyllähän tuo on oikeinpäin. Kotijoukkue merkitään NHL:ssä jälkimmäisenä. Tästä tuli mieleen, että onko kellään muulla sellaista ongelmaa katsoessaan sm-liigan tuloksia että automaattisesti ajattelee jälkimmäisen joukkueen kotijoukkueeksi? Minulle tuo on tarttunut.

Ei. Tuohan menee ihan loogisesti. Illan peli on joko Boston-Washington tai Washington @ Boston. Molempia näkee käytettävän, joskin @-versiota useammin.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Ei. Tuohan menee ihan loogisesti. Illan peli on joko Boston-Washington tai Washington @ Boston. Molempia näkee käytettävän, joskin @-versiota useammin.

Joo anteeksi. Ajatuskatkos, ajattelin @-merkkiä. Sen siitä saa kun ei ole nukkunut viime yönä yhtään ja silmät meinaavat väkisin mennä umpeeen joka hetki :D.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Jaha, keskustelu sarjasta käy jo kuumana ;)

Hetki enään matsin alkuun. Caps voisi tänään sitten avata ne maalihanat. Mielellään vielä se maali heti matsin alkuun, koska muuten luvassa hemmetin vaikea peli taas ja ankaraa pään seinäänhakkaamista kun noille maalipaikoille pääseminen ei mitään kovin helppoa Bruinssia vastaan ole. Vetoja Caps tuskin tulee tänäänkään voittamaan, mutta ne harvat pitäisi jotenki saada kantamaan maalille saakka. Viime pelissä pakkien kudeista taisi vain 2/16 päätyä Thomasin torjuttaviksi.

Vähemmät yllättäviä voiton-avaimia siis:
+ Holtby
+ Ensimmäinen maali
+ YV

Caps-kokoonpano lienee entisellään, mutta eiköhän sekin kohta julkaista. Aloituksissa WSH ei muuten hävinnyt ekassa matsissa ollenkaan niin pahasti kuin ennakoitiin. Laich oli oikeastaan ainoa, joka otti noissa pahemmin turpaansa, muuten prossat Bostonille 50.8-49.2.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös