Mainos

Boston Bruins (2) - Washington Capitals (7) - Karhunkaato vai Punakarhunkaato?

  • 33 891
  • 117

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
No nyt päästään sitten tositoimiin mallikkaalla avauskiekalla, kun Capitals, joka viime hetkillä väänsi itsensä Idän seiskaksi, lähtee haastamaan meikäläisen papereissa suurinta mestarisuosikkia. Potkaistaanpa siis tämäkin spegulointi liikkeelle vaikkapa perustilastojen ja infojen avulla.

Otteluohjelma:

1. BOS-WAS to 02.30
2. BOS-WAS la 22.00
3. WAS-BOS ti 02.30
4. WAS-BOS pe 02.30
5.* BOS-WAS la 22.00
6.* WAS-BOS ma-aamuyö
7.* BOS-WAS to-aamuyö

Runkosarjan kohtaamiset 3-1 Capsille.

Tammikuu. 24: Capitals 5, Bruins 3
Helmikuu. 5: Bruins 4, Capitals 1
Maaliskuu 10: Capitals 4, Bruins 3
Maaliskuu 29: Capitals 3, Bruins 2 (ja)

Maalit ja erikoistilanteet runkosarjassa:

Koodi:
Goals Per Game	3.3	3rd	2.7	14th
Goals Against	2.5	6th	2.8	21st
Power Play	17.2%	15th	16.7%	18th
Penalty Kill	83.5%	11th	81.6%	21st

Capsilta sivussa ainakin Tomas Vokoun ja Michal Neuvirth.

Bruinsin poissaolijoita ainakin Nathan Horton, Tuukka Rask saattaapi kuntoutua?

Keskustellaan asiat halki.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Itse ajattelen idän voimasuhteet suunnilleen näin:
A-ryhmä
Pittsburgh
Philadelphia

B-ryhmä
Boston
Washington
New York Rangers
New Jersey

C-ryhmä
Florida
Ottawa

Isoja tasoeroja ei enää tässä vaiheessa kautta ole kuten historia osoittaa
First-Round Upsets Are Common in N.H.L. - NYTimes.com

Perinteisesti pudotuspeleissä ovat pärjänneet joukkueet joilla on ollut 2 hyvää sentteriä, 1 erinomainen hyökkäävä puolustaja ja/tai erinomainen maalivahti.

Jos ajatellaan tätä paria niin Nicklas Bäckström on varmaan kaikkien jääkiekkoa seuraavien mielestä sarjan paras/lahjakkain keskushyökkääjä. Bostonilla ei ole samanlaista top10-sentteriä. Etu Washington.

Puolustuksessa ykköspakin paikka menee varmasti Zdeno Charalle. Tässä etu Bostonille. Toki uudestisyntynyt Mike Green saattaisi heilauttaa tämän äkkiä toisinpäin.

Maalivahtiosastossa Tim Thomas on luonnollisesti n. 100-kertaa nimekkäämpi kuin Washingtonin Holtby mutta lock-outin jälkeen ns. nimi-maalivahdit eivät ole onnisuneet kuin viime vuonna. Sitä ennen siellä oli melkoista sattumaukkoa finaalissa joka vuosi. Maalivahti ei ole ehkä niin iso asia kuin yleisesti ajatellaan. Etu kuitenkin etukäteen Bostonilla.

Boston on about 60% suosikki menemään jatkoon omissa papereissani. Voi olla että sekin on oikeasti vähän pessimisti-ei-pety-arvio.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos ajatellaan tätä paria niin Nicklas Bäckström on varmaan kaikkien jääkiekkoa seuraavien mielestä sarjan paras/lahjakkain keskushyökkääjä. Bostonilla ei ole samanlaista top10-sentteriä. Etu Washington.

Bäckström on kieltämättä tämän sarjan paras sentteri, mutta kunto on tämän kohdalla kysymysmerkki, ja kokonaisuutena sentteriosasto menee muutenkin selkeästi Bostonille. Bergeron pelasi upean kauden, ja on todennäköisesti Selke-ehdokas tällä kaudella. Krejci voitti viime kaudella playoffien pistepörssin, joten on playoff-pelaaja ja muutenkin erittäin hyvä top-6 sentteri. Sitten taustalta löytyy Kelly, Peverley, Campbell jne. Erittäin, erittäin kova tuo Bostonin sentteriosasto. Aloituksissa Boston tulee todennäköisesti dominoimaan Washingtonia, ja sitä kautta saa arvokasta kiekonhallinta aikaa enemmän itselleen. Sentteriosastolla laitan edun siten Bostonille.

Puolustuksessa etu päänmitalla Charalle ja Bruinsille. Toki pari loukkaantumista verottaa merkittävästi Bostonin syvyyttä tuolla osastolla, ja jos Boychuk ja McQuaid ovat sivussa, menee siinä merkittävässä määrin kovuutta pois Bruinseilta. Siinä on Washingtonin sauma sitten iskeä sitten, jos Boston joutuu ylipeluuttamaan jotain Corvoa siellä.

Maalivahtiosastolla etu selkeästi Bostonille. Mikä muuten Washingtonin veskarien tilanne oikein on? Siellä kun runkosarjan lopussa välillä pelannut Holtby, välillä Vokoun ja välillä Neuvirth? Jotain loukkaantumisia ilmeisesti takana? Neuvirth ilmeisesti aloittaa playoffit, mutta onko kaksi muuta veskaria pitkäänkin sivussa? Etu joka tapauksessa Bostonilla ja Thomaksella.

Boston on selkeä ennakkosuosikki tässä sarjassa, ja Washingtonilta vaaditaan kovaa venymistä jotta pystyvät yllättämään. Toki huippukuntoisen Ovechkinin johdolla kaikki on mahdollista.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perinteisesti pudotuspeleissä ovat pärjänneet joukkueet joilla on ollut 2 hyvää sentteriä, 1 erinomainen hyökkäävä puolustaja ja/tai erinomainen maalivahti.
Muutoin olen tästä kuvauksesta samaa mieltä, mutta mielestäni erinomaista hyökkäävää puolustajaa tärkeämpi on erinomainen puolustava puolustaja. Tai voihan erinomaisesti hyökkääväkin puolustaja osata puolustaa, mutta tuo kuvaus tuo mieleen lähinnä erik karlssonit ja mike greenit. Ehkä tarkoititkin juuri sellaista all-around -pakkia, joka on vahva kumpaankin suuntaan.

Kaksi hyvää sentterä ei mielestäni vielä riitä. Ainakin itsellä on se mielikuva, että menestyvät joukkueet ovat hyökkäyksen osalta nimenomaan keskeltä vahvoja, ja sinne löytyy valinnan varaa paljon enemmän, kuin pelkästään kaksi hyvää sentteriä.

Erinomainen maalivahti pitää maalilta löytyä, se on selvä juttu. Tietysti Philadelphiasta saatettaisiin tässä kohtaa muistuttaa keväästä 2010 ja varmaan sitä on historian saatossa menty joitakin kertoja heikolla maalivahdilla pitkälle, mutta vahvistakoon poikkeukset säännön. Flyersilläkin oli 2010 muuten niin huikea joukkue, että heikko maalivahtiosasto annettiin anteeksi finaaleihin asti.

No se offtopicista. En itse jaksa uskoa Capitalsin mahdollisuuksiin tässä sarjassa, vaan puolustavan mestarin pitäisi jatkaa tästä eteenpäin helpohkosti, sanotaanko nyt 4-1, kuten tuonne veikkauspuuhun arvailin. Bruins vaan edelleenkin vaikuttaa todella hyvin playoffeihin sopivalta joukkueelta, kuten se on imo vaikuttanut jo ainakin pari edellistäkin kautta. Kaksi (tai kolmekin) vahvaa maalivahtia, syvyyttä puolustuksessa, samoin hyökkäyksessä. Capitalsilla tuo puolustus ei vain vakuuta, ja hyökkäyskin on aika ohut verrattuna Bruinsin hyökkäykseen. Myös maalivahtiosastoa voi pitää kysymysmerkkinä, jos sekä Neuvy että Vokoun ovat sivussa.

Yllätyksille on tietysti aina paikkansa, mutta tässä ottelusarjassa en usko sitä nähtävän.

Edit:
Toki pari loukkaantumista verottaa merkittävästi Bostonin syvyyttä tuolla osastolla, ja jos Boychuk ja McQuaid ovat sivussa, menee siinä merkittävässä määrin kovuutta pois Bruinseilta.
Vai niin. Jos siellä tosiaan on Bruinsilta nämä nimet pidempään sivussa, niin kyllähän tuo vie myös syvyyttä Bruinsin puolustuksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Maalivahtiosastolla etu selkeästi Bostonille. Mikä muuten Washingtonin veskarien tilanne oikein on? Siellä kun runkosarjan lopussa välillä pelannut Holtby, välillä Vokoun ja välillä Neuvirth? Jotain loukkaantumisia ilmeisesti takana? Neuvirth ilmeisesti aloittaa playoffit, mutta onko kaksi muuta veskaria pitkäänkin sivussa? Etu joka tapauksessa Bostonilla ja Thomaksella.

Pleijarit aloittanee Holtby, sillä Vokounilla on ennestään joku alavartalovamma ja Neuvirth jäi Florida-pelissä Sturmin alle, loukaten polvensa. Todennäköinen aloituskaksikko on siis Holtby-Sabourin! Sama kaksikko voi myös lopettaa.

Holtbyä ei pidä aliarvioida liikaa. Kyseessä on erittäin lahjakas lupaus, pientä ylipelaamisen makua on vielä otteissa, mutta ilman täydellistä sulamista saattaa aloittaa ensi kauden ykkösenä. Urastatsit tällä hetkellä 21gp, 14-4-3, 3SO, .929, 2.02. Onhan etu kokemuksen myötä selkeä Bruinsille, mutta jos ajattelee vedonlyöntimielessä tai vastaavaa niin eräänlainen ässä hihassa on Capitalsilla.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ihan mielenkiintoinen pari jo heti ensimmäiselle kierrokselle. Kumpikaan ei tosin kuulu lempiseuroihini. Bruins on ollut inhokkini, kun pelaa samassa divisioonassa Sabresin kanssa, ja taas Capseista tulee mieleen hieman ylimielisyys. No tosiaan, ennemmin näistä kyllä Caps jatkoon 2-4.

Bäckströmin paluu oli suuri asia Capseille, ja tulee kyllä johtamaan mallikkaasti joukkuetta. Ovie nousee varmasti omalle tasolleen jälleen, kun kuumat pelit alkavat. Maalivahtitilanne sikäli on kysymysmerkki Capseilla, että ketä siellä peluutetaan.

Mikä on muuten Tuukka Raskin tilanne tällä hetkellä, eikö hän ole loukkaantunut, mutta kuinka pitkä diagnoosi oikein on?
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Holtbyä ei pidä aliarvioida liikaa. Kyseessä on erittäin lahjakas lupaus, pientä ylipelaamisen makua on vielä otteissa, mutta ilman täydellistä sulamista saattaa aloittaa ensi kauden ykkösenä. Urastatsit tällä hetkellä 21gp, 14-4-0, .929 2.02. Onhan etu kokemuksen myötä selkeä Bruinsille, mutta jos ajattelee vedonlyöntimielessä tai vastaavaa niin eräänlainen ässä hihassa on Capitalsilla.

Juurikin näin, tosin hieman olen eri mieltä tuosta ylipelaamisesta, itse kun olen nähnyt sen niin että kyseessä on juuri erittäin rauhallinen maalivahti joka ei turhaan höntyile maalilla (piirre maalivahdissa josta juuri tykkään). Tämä on mielestäni ainakin toistaiseksi ollut samalla niin vahvuus kuin heikkouskin Holtbyn pelaamisessa, siinä missä kaveri osaa peittää maalia hyvin sijoittumalla ja onnistumalla oleen kiekon tiellä vaikka kiekko tuntuisi välillä näkökentästä hukkuvankin, niin jossain paikoissa tuntuisi kaipaavan lisää sitä sellasta tietynlaista aggressiivisuutta ja nopeampaa reagointia. En tiedä selitinkö tarpeeksi selvästi, mutta itse olen tilanteen noin nähnyt.

Mutta kyseessä todellakin mielenkiintoinen maalivahti jollekka toivon ja odotan ruusuista tulevaisuutta NHL:ssä... Ja tietenkin Capsien pelipaidassa. Kaveri voi tosiaan olla Capitalsin musta hevonen alkavissa play-offeissa, paljon riippuu siitä miten pää kestää kovassa paikassa.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Värilaseilla tai ilman, pidän Bruinsia idän vahvimpana joukkueena. Joukkue on rakennettu vartavasten kevättä silmällä pitäen. Monilta osin leveys korvaa tähtiloisteen. Toki Bergeron, Chara ja Thomas ovat rooleissaan NHL:n parhaimmistoa, mutta puolustavan sentterin, shutdown -puolustajan, tai maalivahdin hyvyys ei vain ole yhtä seksikästä kuin maalipyssyn tai pistelingon.

Joukkueen pelaajisto ei (kenties Seguinia lukuunottamatta) häikäise yksilötaidolla, mutta pelaa sitä paremmin mitä vähemmän kaukalossa on tilaa ja aikaa, mitä fyysisemmäksi peli käy.

Taktinen osaaminen ja monipuolisuus on huippua: joukkue pelaa tarvittaessa pitkää ja perään -kiekkoa tai tulee lyhyillä syötöillä keskialueen yli. Karvaa aggressiivisesti tai sumputtaa keskialueen. Heikkouksia ei suuremmin ole, ylivoimasta tai viimeistelystä voisi jotain mussuttaa. Keväällä jäähyjä vihelletään onneksi vähemmän, ja vaikka Bruins on fyysinen, se on tarvittaessa myös kurinalainen. Viimeistelykään ei ole ongelma, jos puolustus ja maalivahtipeli toimii niin kuin pitää. Muut joukkueet pelaavat kolmeen, Bruinsille riittää voittoon usein kaksi häkkiä.

Yhtä kaikki, Bruins on myös yllätysvalmis joukkue. Se saattaa hävitä Capsille neljässä ilman että kentällä nähdään edes yritystä. Thomas saattaa omakätisesti hävitä Daavidille siinä kuin voittaa Goljatin. Koskaan ei tiedä. Varma suorittaminen ei kuulu Bruinsin vahvuuksiin, vaan joukkue usein joko lentää tai sukeltaa.

Bruins kuudessa.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Muutoin olen tästä kuvauksesta samaa mieltä, mutta mielestäni erinomaista hyökkäävää puolustajaa tärkeämpi on erinomainen puolustava puolustaja. Tai voihan erinomaisesti hyökkääväkin puolustaja osata puolustaa, mutta tuo kuvaus tuo mieleen lähinnä erik karlssonit ja mike greenit. Ehkä tarkoititkin juuri sellaista all-around -pakkia, joka on vahva kumpaankin suuntaan.

Kaksi hyvää sentterä ei mielestäni vielä riitä. Ainakin itsellä on se mielikuva, että menestyvät joukkueet ovat hyökkäyksen osalta nimenomaan keskeltä vahvoja, ja sinne löytyy valinnan varaa paljon enemmän, kuin pelkästään kaksi hyvää sentteriä..

Kyllä ne kaksi sentteriä aika pitkälle riittävät. Nappaavat äkkiä jonkun 45+ minuuttia jää-ajasta mikä on 75% sentterien peliajasta. Kun loppuaika pyritään yleensä pelaamaan riskittömästi nolla-nollaa niin nimenomaan kahden kärkisentterin panos on ratkaiseva.

Melkein kaikki todella hyvät joukkueet on perinteisesti rakennettu kahden huippusentterin ympärille. Gretzky-Messier, Lemiuex-Francis, Yzerman-Fedorov, Sakic-Forsberg jne.

Jos vielä tätä sentteriosastoa tutkii niin ainakaan runkosarjassa Bruins-sentterit eivät pystyneet vastamaan Capsien melko repaleiselle sentteriosastolle. Plus/miinus-lukemina homma näytti tältä(kummastakin joukkueesta 3 eniten jääaikaa saanutta sentteriä per peli)
Boston
Bergeron 4 ottelua +5
Seguin 4 ottelua 0
Krejci 4 ottelua -3
Yhteensä +2
Washington
Perreault 3 ottelua +4
M Johansson 3 ottelua +1
Laich 3 ottelua +1
Aucoin 2 ottelua 0
Beagle 1 ottelu 0
Halpern 1 ottelu +1
Yhteensä +7

Mielestäni sentteri-matchup on nimenomaan Capitalsille varsinkin jos Backström on sillä tasolla mitä hän parhaimmillaan pystyy olemaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos vielä tätä sentteriosastoa tutkii niin ainakaan runkosarjassa Bruins-sentterit eivät pystyneet vastamaan Capsien melko repaleiselle sentteriosastolle. Plus/miinus-lukemina homma näytti tältä(kummastakin joukkueesta 3 eniten jääaikaa saanutta sentteriä per peli)
Boston
Bergeron 4 ottelua +5
Seguin 4 ottelua 0
Krejci 4 ottelua -3


Mielestäni sentteri-matchup on nimenomaan Capitalsille varsinkin jos Backström on sillä tasolla mitä hän parhaimmillaan pystyy olemaan.

Hyvin omituinen otanta Bruinsin sentteriosastolta, kun Seguin pelaa laidassa ja Rolston/Kelly/Peverley/Campbell ei oteta ollenkaan huomioon.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jos vielä tätä sentteriosastoa tutkii niin ainakaan runkosarjassa Bruins-sentterit eivät pystyneet vastamaan Capsien melko repaleiselle sentteriosastolle...

Neljän pelin otanta kertoo varmasti kaiken tarvittavan sentterien tasosta. Bergeronin plus-miinus -saldo oli liigan paras tämän kauden runkosarjassa. Krejci voitti pleijareiden pistepörssin viime kaudella, molemmat sentterit keräsivät vähintään kaksikymmentä pistettä.

Sedin ja Kesler eivät pärjänneet, Capsilla on varmasti tarjota kovempi vastus.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Perinteisesti pudotuspeleissä ovat pärjänneet joukkueet joilla on ollut 2 hyvää sentteriä, 1 erinomainen hyökkäävä puolustaja ja/tai erinomainen maalivahti.

Tuota...missä se Capsin toinen hyvä sentteri on? Muistaakseni Pivonka taisi jo lopettaa, mutta voi olla, että tekee tepposet.

Bäckström on tosiaan hieno mies ja edelleen loistava tulevaisuus edessäpäin, mutta ei Caps sentteriosastolla haasta Bruinsia, ei itseasiassa kovin montaa muutakaan joukkuetta pleijareissa. Laituriosastolta kyllä löytyy sitten vaikka mitä ja monipuolisesti.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Neljän pelin otanta kertoo varmasti kaiken tarvittavan sentterien tasosta. Bergeronin plus-miinus -saldo oli liigan paras tämän kauden runkosarjassa. Krejci voitti pleijareiden pistepörssin viime kaudella, molemmat sentterit keräsivät vähintään kaksikymmentä pistettä.

Sedin ja Kesler eivät pärjänneet, Capsilla on varmasti tarjota kovempi vastus.

En minä tästä nyt enempää jaksa vääntää. Sean Bergeinheimkin teki 9 maalia pudotuspeleissä mutta en osaa pitää häntä huippulaiturina.

Mitä jos Boston olisi hävinnyt viime keväänä 7.ottelun jatkoaika-arvonnan Montrealille?
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Tuota...missä se Capsin toinen hyvä sentteri on? Muistaakseni Pivonka taisi jo lopettaa, mutta voi olla, että tekee tepposet.

Bäckström on tosiaan hieno mies ja edelleen loistava tulevaisuus edessäpäin, mutta ei Caps sentteriosastolla haasta Bruinsia, ei itseasiassa kovin montaa muutakaan joukkuetta pleijareissa. Laituriosastolta kyllä löytyy sitten vaikka mitä ja monipuolisesti.

Capitalshan on mulla tukevasti B-korissa voima-arvioissa. :-D

Olen vain sitä mieltä että kyllä tämä joukkue pärjää keskellä ihan hyvin Bruinsia vastaan. Voi olla että olen väärässä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Capsilla on Bäckströmin takana hyviä pelaajia sentterinä, muttei kovin hyviä senttereitä sentterinä. Bäckiksen lisäksi Laich ja MaJo, sekä kokoonpanosta riippuen Perreault, ovat kaikki erittäin mieluisia pelaajia, mutta etenkin nykyisessä pelisysteemissä eivät mitenkään mainittavasti dominoi kyseisellä pelipaikalla. Kenelläkään kolmikosta ei ole oikein pelintekijän lahjoja, eikä tilan tekemisen taitokaan ole vahvuus. Aloituksissa tappiollisia. Fyysisesti vajavaisia.

Beaglen rooli on mielenkiintoinen, vaikea nähdä sen isosti kasvavan, mutta parhaimmillaan väläyttelee mainiosti ja joku tämmöisen esiintulo olisi iso plussa.

Josta hyppäämme taas Capsin saumoihin. Minä en aio täällä huutaa kokonaisuutena Capsia vastaan. Vaikka kuinka todennäköisyydet ovat Bostonin puolella, ei kyseessä ole todellakaan kiipeämätön vuori.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Sormet, hampaat ja varpaat ristissä toivoin ensimmäiselle kierrokselle vastaan Senatorseja mutta niin vain menivät kolme viimeistä häviämään. Washington on toinen joukkue jonka mestaruuden puolesta pistin muutaman kympin ennen kauden alkua, toinen on LA.

Tässä sarjassa tasainen peluutus kohtaa tähtivoiman. Jos Ovechkin, Semin ja Green löytävät hakusessa olleen on-asentonsa niin Bruins tippuu viidessä pelissä. Bostonin puolustus koostuu pääosin hitaista stay-at-home tyypeistä joista pelin kulkiessa mennään ohi oikealta ja vasemmalta.

Toisaalta Claude Julienin saadessa kentällisen pidettyä tiiviinä ja oman pään kunnossa niin maaleja Bruins pystyy tekemään voittoihin tarvittavan määrän. Capsin nuori maalivahti joutuu siis kovaan paikkaan kun Bruinsin diiseli pyrkii ketjun numerosta riippumatta hakemaan maaleja. Ei olisi ensimmäinen kerta kun playoff-sarjan ratkaisija löytyy penkin päästä

Mielenkiintoisia pareja löytyy siis seurattavaksi:
Chara - Ovechkin
Thomas - Holtby
Corvo - Wideman

- - - - - -

Washington Capitals on puolillaan pelaajia jotka näkisin mieluusti myös omassa suosikissani. Näistä uskon Capitalsin "yllätyksen" rakentajien löytyvän:

Nicklas Bäckström. Bruins oli Bäckströmin perässä 06 varaustilaisuudessa mutta kun ei saatu omaa varausta aiemmaksi niin Capsiin meni. Haaviin tarttui Phil Kessel mutta Bäckström olisi ollut keskustaa painottavalle joukkueelle parempi valinta.
Mathieu Perreault. Aina kun näen Perreaultin pelaavan Bruinseja vastaan niin olen varma että poika on 70+ pisteen pelaaja.
Jason Chimera. Vauhtia, fyysisyyttä ja taitavat kädet. Noh taitavat kädet on hieman liiottelua mutta Chimera pelaa peliä oikealla tavalla, ottaisin Bruinsiin ilosta kiljuen.

Näiden lisäksi parikymppiset puolustajat herättävät kateutta ja alakerta Capsilla on noilla nimillä valmis tulevaisuuteen.

- - - - - -

Bruins löysi isomman vaihteen runkosarjan loppuun ja toivon että se kotiedun kanssa riittää jatkoon 4-2 voitoin. Jokaisessa pelissä ei tosin tarvitsisi antaa maalia-paria eteen ensimmäisessä erässä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Mitä jos Boston olisi hävinnyt viime keväänä 7.ottelun jatkoaika-arvonnan Montrealille?
Senttereissä molemmat tykkäävät omistaan ja se on ok. Jatkoerät on ainoa oikea tapa ratkaista tärkeät ottelut ja tahdon jättää eriävän mielipiteeni jos siitä käytetään nimitystä "arvonta", se on varattu rangaistuslaukauskisalle vai mikä sen skill-showbattle-extravaganzan nimi nyt NHL:ssä onkaan.
 

Bourque

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK & Boston Bruins
Hyvin omituinen otanta Bruinsin sentteriosastolta, kun Seguin pelaa laidassa ja Rolston/Kelly/Peverley/Campbell ei oteta ollenkaan huomioon.

Jukan otannalle kolme lampaanpersettä täältä. Toihan on melkein sama, kun ottaisi vaan jonkun random pelin runkkarista ja tarkkailisi sitä. Runkosarjassa pelattiin kuitenkin 82 peliä ja jos niissä kummankin joukkueen esim. viittä eniten sentterinä pelannutta tarkkailee
(WAS: Laich, Johansson, Bäckström, Halpern ja Perreault BOS: Bergeron, Krejci, Kelly, Campbell ja Peverley), niin plus/miinukset menee Capseille -9 kun taas Bruinssin viisikon totali on +79.

Aloituksissa, joiden rooli pudotuspeleissä suurenee entisestään on Bostonin viisikko selvästi Washingtonin vastaavaa edellä ainakin aloitusprosenttien perusteella. Washington top-5 eniten aloittaneiden prosentit:
Laich 47,6 Johansson 43,2 Bäckström 51,1 Halpern 58,4 Perreault 50,8
Voittoprosentiksi näiden herrojen aloittaessa muodostuu yhteensä n. 49,6.
Bostonissa vastaavasti: Bergeron 59,3 Krejci 52,0 Kelly 51,8 Campbell 50,7 Peverley 61,1. Aloitukset yhteenlaskettuna Bostonin viisikko voitti aloituksensa suunnilleen prosentilla 55,1, joka on siis yli 5 prosenttiyksikköä Washingtonin vastaavaa parempi.

Edes tehopisteillä Capitalssin viisikko ei pärjännyt runkosarjassa Bruinssin vastaavalle. Ensin mainittu ryhmä takoi yhteensä 337 pelaamassaan pelissä tehot 64+113=177, jolloin kuvitteelliseksi pistekeskiarvoksi syntyy n.0,52 pistettä per peli. Bostonin vastaavat sentterit tehoilivat puolestaan 379 ottelussa lukemat 84+139=233, keskiarvon muodostuessa suunnilleen lukemaan 0,59 pistettä per peli.

Sentteri-matchupin "nimenomaan" Capseille kallistaminen vaatii kyllä varsin punavalkoisia laseja. Bäckström on varsinkin täysin terveenä ollessaan parin paras sentteri, mutta nimenomaan syvyydellään Bruins vakuuttaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos aikataulu yhtään periksi antaa ja pelit eivät satu osumaan Pens pelien päälle niin pakko tästä sarjasta on ainakin yks matsi tsiigata. Mielenkiintoisia pareja saa tästä sarjasta, moni laittaisikin varmasti yhdeksi pariksi Chara vs Ovechkin, mutta itse laittaisin Boychuk vs Ovechkin. Jotenkin tuntuu että kun nämä herrat ovat kentällä niin he törmäävät aina toisiinsa ainakin sen kerran. Maalivahdit tulevat olemaan tietenkin isossa osassa tätä sarjaa. Ykkössentterit Bäckström ja Kreijci tulevat olemaan mielenkiintoinen pari. Omassa veikkauksessa Bruins on edellä ja vie sarjan, mutta mikäli Ovie virittää itsensä kondikseen ja maalivahtipeli ei petä niin Capitalsilla on kaikki saumat viedä sarja. Nyt Capitals pääsee jopa altavastaajana sarjaan ;)
 

Ferris

Jäsen
Rehellinen jos koittaa olla, niin kyllähän Bruins on oikeestaan joka osa-alueella ennakkosuosikki tässä sarjassa. Capsien kohdalla on niin paljon epävarmuustekijöitä, että SC-voittokokemusta pursuavan, fyysisen ja erittäin kokonaisvaltaisen Bruinsin voittamiseen vaaditaan lähes kaikkien jossitteluiden toteutumista:

- Bäckström jatkaa ja parantaa siitä mitä esitti runkkarin päätösottelussa Rangersia vastaan. Tason täytyy nousta samaan mitä se oli alkukauden aikana, ennen loukkaantumista. Neljän runkkaripelin pohjustuksella, tämä tuntuu aika kovalta vaatimukselta

- Braden Holtbyn täytyy nousta sille tasolle, millä hän pelasi viime kauden NHL-pelinsä. Hermot ja rauhallisuus maalin suulla täytyy pysyä kontrollissa, vaikka tontille tulee isoja Karhuja vierailuille.

- Runkosarjan ajan lomailleiden Aleksanterien on aika pistää työhaalarit päälle ja lopettaa on-off-pelaaminen. Nyt on se aika vuodesta, jolloin paskat runkosarjat voidaan omilla näytöillä siirtää unholan maille

- Kesän hankintojen (Brouwer, Ward, Laich) tulee nyt osoittaa olevansa sopimustensa arvoisia. Erityisesti Joel Wardin pudotuspelipanosta odotan mielenkiinnolla. Kyseinen kolmikko + Chimeira ovat myös sitä osastoa, joidenka tehtävä on ottaa paikkansa Thomasin maalinedustalla, vaikka siellä slovakki-goljatti kavereineen tekee elämästä ikävää. Aikaisempina kausina Caps-hyökkäyksestä on uupunut leveyttä juuri fyysiseen peliin ja maalintekoon kykenevistä jannuista. Nyt niitä pitäisi riveistä löytyä ainakin aikaisempaa enemmän.

- Laich-Bäckström-Beagle-Perreault -nelikko näyttäisi alustavasti Hunterin valinnalta sentterinelikoksi. Riittääkö tuossa nelikossa vääntö Bruinsia vastaan? Onko Perreault nelossentterinä oikeassa roolissa vai sopisiko joukkueen ainut aloitusspesialisti Halpern kenties tuohon rooliin paremmin?

- Pystyykö Caps-pakisto pelaamaan virheittä ja jäähyittä fyysistä Bruinsia vastaan? Kiekollinen osasto Wideman-Green-Orlov ovat viimeisen kuukauden aikana olleet omassa päädyssä kiekollisissa vaikeuksissa solkenaan. Olisiko aika vaihtaa esim. Orlov Schultziin tai Erskineen, jotta saataisiin enemmän puolustustaitoisempia jannuja kehiin?


Kyllähän tämä vaikea sarja tulee olemaan Washingtonille. Caps tarvitsee täydellisen esityksen useammassa pelissä ja monilta kavereilta venymistä elämänsä parhaaseen kiekkoon, jotta Bruinsista neljä voittoa saataisiin kaavittua. Paras mahdollinen alku olisi ottaa voitto vähintään jommasta kummasta Bostonissa pelattavasta pelistä. Sllä tavalla voisi Bruinseille saada vähän punttiin tutinaa. Tai sitten ei.

Realisti-minä sanoo että sarja Bruinsille 4-1 tai jopa 4-0. "Rangers-pelin esityksiä jatkossa tiimiltään odottava"-minä taas on varma, että sarja kääntyy Capseille 4-3.


Edit. Laitetaas tähän loppuun Caps-ketjut päivän treeneistä:

Jason Chimera - Nicklas Backstrom - Mike Knuble (likely replacing Alexander Semin)
Alex Ovechkin - Brooks Laich - Troy Brouwer
Matt Hendricks - Jay Beagle - Marcus Johansson
Keith Aucoin - Mathieu Perreault - Joel Ward / Cody Eakin - Jeff Halpern

Karl Alzner - John Carlson
Roman Hamrlik - Mike Green
Jeff Schultz - Dennis Wideman
John Erskine - Dmitry Orlov

Holtby-Sabourin (Neuvirth kävi jäällä 15 minuutin ajan)
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän Boston lähtee tähän sarjaan selvänä suosikkina paremman joukkuepelinsä ansiosta ja playoff-kokemuksen siivittämänä. Uskon, että Bruins menee tästä sarjasta jatkoon, toisin kuin sm-liigan hallitseva mestari Hifk teki ekalla kierroksella.

Stanley Cupin uusimiseen en ihan usko varsinkaan, jos Horton ei pelaa. Laitureiden laajuus ei riitä, koska ei ole enään Recchiä, Ryderiä ja Wheeleriä. Mielestäni laituriosasto on myös tärkeä osa-alue ja tarvittavat maalitkin täytyy tehdä. Toki sentteriosasto, maalivahti ja puolustus on tärkeämpää olla kunnossa ensin.
 

Marshmont

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Mielenkiintoinen pari saatiin, kun Ottawa tankkasi tosiaan viimeiset ottelunsa ja Capitals nousi 7. sijalle. Ottawa olisi itsellenikin ollut mieluisampi vaihtoehto, mutta ei Capitalskaan suuresti pelkoa herätä, vaikka runkosarjakohtaamiset menivätkin huonosti. Bruins kuitenkin lähtee ennakkosuosikkina sarjaan ja luotto omiin on kova.

Hyökkäyksen osalta Washingtonin kärki on terävämpi, mutta syvyyttä Bruinsilta löytyy enemmän. Kolme maalintekoon pystyvää ketjua vaikeuttavat Washingtonin peluuttamista, kun kaikkia vastaan ei puolustavaa ketjua voida laittaa. Tärkeätä olisi antaa painettaa näille kiekollisille pakeille omassa päässä ja sitä kautta pitää paine Capitalsin päädyssä. Mitä tulee Beastin ilmaisemaan huoleen laitureiden laajuudesta, niin ei Wheeleriä ollut viime pleijareissakaan ja Recchi oli pääasiassa hidaste, kunnes Canuckseja vastaan pelasi hurmiossa. Seguin oli viime keväällä kahta ottelua lukuun ottamatta turistin roolissa, mutta nyt vuotta kokeneempana pelatessaan omalla tasollaan, on se parannus viime kevään Recchiin. Hortonin puutetta on paha korvata ja jonkun muun täytyy ottaa roolia ja tehdä ne clutch-maalit. Pouliot on sitten yllätyskortti ja saa nähdä mitä tulee vastineeksi. Rolstoniakaan ei sovi unohtaa ja ainakaan kokemuksesta ei jää hänellä asiat kiinni. Eli kyllä minun mielestä laituriosasto on tasapainoinen ja riittävä cupin uusimiseen, joskin myönnän sen olevan epätodennäköistä.

Puolustukset ovatkin melkoisia vastakohtia, kun Capitalsilla riittää kiekollista taitoa jokaiseen pariin, Bruinsin tyytyessä lähinnä luutimaan omaa päätään. Chara ja Seidenberg pelaavat sen lähemmäs puoli tuntia ottelussa ja Ovechkin tulee heitä vastaan pääosin pelaamaan. Kakkosparin muodostavat terveenä ollessaan Ference-Boychuk ja heidän roolinsa tulee olemaan myös suuri. Boychukilta odotan vähän virheitä ja oman pään puhtaana pitämistä niin mies on roolistaan suoriutunut, mutta mikäli sortuu paineen alla virheisiin on Capitalsilla tässä sauma iskeä. Corvo on sitten se jokerikortti joka loukkaantumisten vuoksi saattaa pelata, mutta toivotaan Boychukin ja McQuaidin olevan terveitä sarjan alkaessa.

Maalivahdeissa Thomas on paperilla selkeästi Holtbya parempi, mutta kentällähän nämä asiat ratkaistaan. Viime pleijareiden alku oli Thomasilta hankala ja saman kaavan uusiutuessa Holtby voi hyvinkin viedä maalivahtien kaksinkamppailun. Päästessään mukavuusalueelleen Thomas on kuitenkin vaikea ohitettava ja aiheuttaa harmaita hiuksia hyökkääjille.

Erikoistilannepelaamisessa kumpikaan joukkue ei ole loistanut runkosarjassa, mutta kuten Boston viime vuonna todisti, niin erinomainen 5v5 pelaaminen riittää voittoihin. Pelien koventuessa pikkusikailuja jätetään enemmän viheltämättä ja tämä suosii Bruinsia kun rottia löytyy vähän joka ketjusta. Capitalskin taitaa tämän pelin ainakin kesän vahvistusten muodossa, kun Brouwer, Ward ja kummpanit laitetaan pelaamaan. Fyysisyydessä Bruins on silti Capitalsia edellä.

Playoff-veikkausketjuun taisin 4-2 veikata Bruinsin voittoa joten tällä linjalla jatketaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
En minä tästä nyt enempää jaksa vääntää. Sean Bergeinheimkin teki 9 maalia pudotuspeleissä mutta en osaa pitää häntä huippulaiturina.

Jaksaisit nyt... Krejci on pelannut urallaan 52 playoff -ottelua pistekeskiarvolla 0.85. Plus-miinus -saldo +18. Bäckströmin vastaavat luvut 37, 0.86 ja +13.

Kyllä minäkin pidän Bäckströmiä porukan lahjakkaimpana sentterinä, mutta sitten taas toisaalta en usko edes värilasit pöydälle laskien, että hän selviää kuivin jaloin Bruinsia vastaan. Voi kerätä pisteitä enemmän kuin Bruins-sentterit, koska osaa ylivoiman siinä kun Krejci ja Bergeron eivät osaa. Mutta ei pärjää 5 vs. 5 pelissä, eikä käännä sarjaa sentterien osalta Capsille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös