Boston Bruins (1) - Montreal Canadiens (8), playoffs 2009, Itä, 1. kierros

  • 16 462
  • 68

M@thieu

Jäsen
Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Bruinsin ja Canadiensin kevätkinkerit polkaistaan käyntiin nyt toisena keväänä peräkkäin. Asetelmat muistuttavat kovasti viime kertaa, sillä erotuksella, että osat ovat vaihtuneet; Itäisen konferenssin voittanut Bruins on tällä kertaa selkeä ennakkosuosikki Canadiensin koittaessa iskeä kapuloita rattaisiin.

Miten tähän on tultu?

Bruins

Kerrassaan upeasti kauden ensimmäisen puolikkaan pelannut Bruins menetti tatsinsa helmikuun aikana voittaen helmikuun 7. ja maaliskuun 10. päivien välisistä viidestätoista ottelusta vain neljä. Julienin miehistön peli oli pahasti sekaisin ja joukkueen ykköstykit Marc Savardin ja David Krejcin johdolla kadottivat yhtäkkiä tehonsa miltei tyystin. Joukkue on mennyt kovasti eteenpäin tuosta ajanjaksosta, mutta marras-joulukuun aikana taidettiin kuitenkin nähdä kauden toistaiseksi parasta Bruinsia.

Bostonin odottamattoman hyvään menestykseen runkosarjassa löytyy monia tekijöitä, kuten onnistunut maalivahtipeli ja Julienin joukkueille tyypillinen erittäin kurinalainen koko joukkueen puolustuspelaaminen. Kun Bruins pääsee johtoasemaan, on takaa todella vaikea tulla ohi kun mustakeltapaidat ryhmittyvät keskialueelle tiiviiksi nipuksi. Kaikkein tärkein asia Bostonin hyvässä kaudessa lienee kuitenkin ollut se, että hyvään puolustuspeliin on nyt pystytty yhdistämään myöskin tehokas hyökkääminen. Joukkue päästi runkosarjassa vähiten maaleja, mutta samalla teki niitä toiseksi eniten.

Pakiston ykkösnimenä häärii tänäkin vuonna kolossaalinen Zdeno Chara, joka on nykyään mukana Norris-keskusteluissa vuodesta toiseen. Slovakialainen on koko liigan vaikeimmin ohitettavia puolustajia, ja hyvän puolustamisensa ohella hän iski tällä kaudella 19 maalia ja 50 pistettä. Vastaavaan pistemäärään ylsi myös Dennis Wideman, jonka parasta osaamista on nimenomaan kiekollinen pelaaminen. Omassa päässä Wideman ei siitä parhaasta päästä ole. Bruins-pakiston kiekollista osaamista täydentää rookiena komeat 26 pistettä 52:ssa ottelussa tehnyt Matt Hunwick. Puolustuksen loppu nelikko Andrew Ference, Shane Hnidy, Aaron Ward ja Mark Stuart edustavat sitten enemmänkin peruspakkiosastoa.

Takuuvarma Marc Savard pelasi totutusti yli piste/peli -tahdilla, mutta tällä kertaa hänen takaansa löytyi joukko onnistujia, nuoria sellaisia. David Krejcin läpimurto oli erittäin tärkeä siinä mielessä, että vuoden poissaolon jäljiltä vaisuhkon kauden pelanneesta Patrice Bergeronista ei tällä kaudella kakkossentterin rooliin ollut. Krejci hyytyi loppua kohden, mutta jo viime kaudella hän oli pudotuspeleissä erittäin hyvä (Bruinsin 2. paras pistemies), joten eiköhän tälläkin kertaa ole lupa odottaa mieheltä hyvää panosta post-seasonilla.
Viime keväänä vilttikomennuksen kautta Bostonin vaarallisimmaksi hyökkääjäksi kohonnut Phil Kessel oli tänä vuonna runkosarjassa huomattavasti aiempaa tasaisempi, ja on nopeana kaverina varmasti vaikea pideltävä Habs-pakistolle. Raivostuttava Milan Lucic ja viime keväänä paperilennokkien aerodynamiikkaan Habsin playoff-runin aikana keskittynyt Michael Ryder ovat kuitenkin itseäni eniten kiinnostavat pelurit Bruinsin hyökkääjistössä. Toinen ex-Habitantti, siirtorajalla Bostoniin Tampasta saapunut Mark Recchi täydentää Bostonin pelottavan kovan hyökkäysarsenaalin.

Canadiens

Canadiensin satavuotisjuhlakausi ei ole sujunut lainkaan odotuksien mukaan. Itseasiassa se on sujunut täysin Habs-fanien toiveiden vastaisesti. Vuoteen on mahtunut niin paljon kaikennäköistä ongelmaa ja häslinkiä, että kaudesta kertovaan dokumenttiin riittää materiaalia useamman dvd-kiekon verran. Niitä ei kuitenkaan liene syytä tässä ketjussa puida, joten mennäänpä asiaan.

Montrealia povattiin monissa kaudenalusjulkaisuissa Itäisen konferenssin kärkeen, mutta tuloksellisesti vahvan alun jälkeen homma alkoi mennä päin mäntyä. Pelillisesti vaikeuksia oli pitkin kauden alkupuoliskoa, mutta totaaliseen lamaan Habs ajautui tammi-helmikuun vaihteessa, jolloin pelaamisesta katosi kaikki järki. Puolustamisessa keskityttiin seisoskeluun ja vastustajan temppujen ihailemiseen, hyökkäyspelaamiseen ei löytynyt eväitä oikein keneltäkään, ja itseluottamus oli täysin nollissa. Yksikin maali vastustajalle sai Habsin luovuttamaan täysin, ja taululla nähtiin häpeällisen isoja tappiolukemia varsinkin Kanadan-kiertueella, kun joukkue hävisi peräkkäin Torontolle (2-5), Calgarylle (2-6) ja Edmontonille (2-7).

Lopulta Bob Gaineyn kärsivällisyys loppui, ja päävalmentaja Guy Carbonneau sai lähdöt Canadiensin penkin takaa. Korvaajaksi siirtyi Gainey itse, ja alkuvaikeuksien jälkeen kaikki alkoikin jo näyttää hyvältä kun Habs pääsi pisteille kuudessa peräkkäisessä ottelussa voittaen niistä viisi. Lysti loppui kuitenkin toissa lauantaina, kun Habs menetti parhaan pelaajansa Andrei Markovin tämän loukkaannuttua Torontoa vastaan. Myös Mathieu Schneider loukkaantui ottelussa, mutta hän pystyi tekemään paluun aiemmin viime viikolla. Habs päätti runkosarjan neljän ottelun tappioputkessa, ja näillä näkymin Markovia ei tulla näkemään 1. kierroksella tositoimissa. Jotain Markovin merkityksestä joukkueelle kertoo Habsin lock-outin jälkeinen saldo otteluissa ilman All Stars-puolustajaansa: 6-16-1.

Markov johti pitkään Habsin pistepörssiä, ja olisi mitä todennäköisimmin sen voittanut, ellei olisi ollut sivussa näitä neljää viimeistä ottelua. Venäläinen oli koko liigan syöttötilastossa lopulta 13. ja samalla puolustajien ykkönen tuossa kategoriassa. Tehopisteet 12+52=64 toivat hänelle puolustajien pistepörssissä toisen sijan Mike Greenin jälkeen. Ykköspakkiparin toinen puolisko Mike Komisarek kuuluu kauden isoimpiin pettymyksiin Habs-leirissä. Todella epävarmaa kiekollista peliä, huonoa puolustamista, merkkausvirheitä etc. etc. Ennen niin luotettava perusjyrä ei missään nimessä ollut maineensa veroinen, joskin hän paransi hieman loppua kohden. Helmikuussa hankittu Mathieu Schneider pelasti käytännössä yksin Habsin ylivoimapelaamisen, joka oli sanalla sanoen umpisurkeaa ennen veteraanin siirtymistä Atlantasta. Ekat 60 peliä n. 16% teholla toiminut yv pomppasi kaksitoista prosenttiyksikköä ylöspäin Schneiderin pelaamissa otteluissa. Roman Hamrlikille koitetaan istuttaa kiekollisempaa roolia Markovin poissaollessa, mutta kokenut tsekkipakki ei ole enää läheskään nuoruusvuosiensa veroinen kiekonliikuttelija. Perusvarma Josh Gorges pelaa illasta toiseen suurella sydämellä, ja kestää vastustajien taklauksia pieneksi mieheksi hämmästyttävän hyvin. Kahdesta viimeisestä puolustajan paikasta kamppailevat nuori ja kovan lämärin omaava Yanick Weber, kokenut ja hazardialtis Patrice Brisebois, kokematon ja hazardialtis Ryan O'Byrne sekä pieni mutta pippurinen Francis Bouillon, joka on ollut jo pitkään loukkaantuneena, mutta voi olla pelikunnossa tässä sarjassa. Myös hyökkääjän ja pakin roolien välillä seilaava Matheiu Dandenault on vaihtoehtona kolmospariin.

Montrealin ykköspistemieheksi nousi lopulta mollivoittoisen kautensa upeassa vireessä päättänyt Alex Kovalev, joka yhdessä Saku Koivu ja Alex Tanguayn kanssa muodostaa Habsin huipputehokkaasti toimineen ykkösketjun. Habsin menestysmahdollisuudet tulevat olemaan pitkälti kiinni näiden herrojen tehoilusta, sillä kunnon kakkosketjua ei tällä hetkellä löydy. Tomas Plekanecin ympärille sellaista on koitettu rakentaa, mutta tsekkiläinen vaeltaa varjojen mailla yhdessä Andrei Kostitsynin kanssa. Kummallakin edellisestä osumasta on vierähtänyt aikaa jo kuukauden päivät. Ketjun kolmas lenkki tullee olemaan torstain kohtaamisessa kaksi osumaa Bruins-verkkoon laukonut Matt D'Agostini.

Toiseksi parhaiten Gaineyn miehistöstä on loppukaudesta onnistunut kolmikko Latendresse-Lapierre-Kostopoulos, joka tekee armottoman paljon töitä ja aika ajoin saa värkättyä aikaan pari osumaakin. Pleijareissa tältä ketjulta tarvitaan entistä parempaa panosta hyökkäyspäässä, jos Plekanec ja kumppanit jatkavat taaperrustaan. Habsin nelosta sentteröi vielä viime keväänä Bruinsin väreissä raatanut Glen Metropolit, ja laidoilleen hän saanee wannabe-maalintekijästä bottom6-puurtajaksi tipahtaneen Chris Higginsin, sekä Mathieu Dandenault'n. Tuo kolmikko on hoitanut shutdown-roolia komeasti tässä kevään mittaan, mutta jos Dandya kaivataan pakistossa, niin hänen tilalleen asetetaan Georges Laraque tai Gregory Stewart. Monet tahot Montrealin mediassa vaativat BGL:n peluutusta viime torstain ottelussa, mutta hyvinhän joukkue tuossa ryminässä pärjäsi ilman poliisiaankin. Saa nähdä, kokeeko Gainey tarpeelliseksi heittää Laraquen kehiin heti sarjan alusta, vai vasta myöhemmässä vaiheessa. Veikkaan kuitenkin, että täysin vaille vastuuta BGL ei jää.

Maalivahdit

Maalivahtipelillä tulee tietysti olemaan suuri rooli tässäkin playoff-sarjassa. Montrealilla maalia vartioi todellisen vuoristoratakauden pelannut Carey Price. Price aloitti kauden hyvin, mutta joulukuisen loukkaantumisensa jälkeen mies ajautui pahemman luokan sophomore slumppiin. Aivan runkosarjan loppupuolella on nähty parempaa peliä nuorelta maalivahdilta, mutta silti hänen vireensä on arvoitus. Varalla on Pricea hyvin pitkin kautta tuurannut Jaroslav Halak.

Bostonilla on heittää tolppien väliin NHL:n tilastoykkönen niin päästetyissä maaleissa kuin torjuntaprosentissakin: Timmy Thomas. Omintakeisella tyylillään kiekkoja pysäyttelevä ja poikkeuksellisen vahvalla tunteella pelissä mukana elävä maalivahti ei ollut viime kevään sarjassa parhaimmillaan. Vanhalla iällä taalaliigaan noussut Thomas ei ole vielä voittanut yhtään playoff-sarjaa tässä sarjassa, tosin eipä niitä mahdollisuuksiakaan ole ollut kuin yksi kappale. Kauden loppupuoliskolla imurivaihteen päälle heittänyt Manny Fernandez aukonee luukkua sarjan alusta loppuun saakka.
 

M@thieu

Jäsen
Tilastoja

Keskinäiset kamppailut tällä kaudella:
15. lokakuuta @ Montreal: Canadiens 4 - 3 Bruins (rl)
13. marraskuuta @ Boston: Bruins 6 - 1 Canadiens (tätä ennen Habs oli kaatanut Bruinsin runkosarjassa 12 kertaa peräkkäin)
22. marraskuuta @ Montreal: Canadiens 2 - 3 Bruins (rl)
13. tammikuuta @ Boston: Bruins 3 - 1 Canadiens
1. helmikuuta @ Montreal: Canadiens 1 - 3 Bruins
9. huhtikuuta @ Boston: Bruins 5 - 4 Canadiens (ja.)

Joukkuetilastovertailua (sijoitus koko liigassa):
________ ________ Habs ____________ Bruins
Kauden rekordi:_____ 41-30-11 (13.)_____ 53-19-10 (2.)
Kotirekordi: ________ 24-10-7 (9.)_______ 29-6-6 (2.)
Vierasrekordi: ______ 17-20-4 (20.)______ 24-13-4 (2.)
Tehdyt maalit: _____ 249 (12.)__________ 274 (2.)
Päästetyt maalit: ___ 247 (21.) _________ 196 (1.)
Ylivoima: __________ 19.2% (13.)_______ 23.6% (4.)
Alivoima: __________ 82.4% (11.)_______ 82.4% (12.)
Viimeiset 10: _______ 5-3-2_______ _____ 8-2-0



Joukkueiden top5-pistemiehet:

Bruins:
Marc Savard _82 25+63=88 +25
David Krejci __82 22+51=73 +37
Phil Kessel ___70 36+24=60 +23
Michael Ryder 74 27+26=63 +28
Zdeno Chara_ 80 19+31=50 +23

Canadiens:
Alex Kovalev ___ 78 26+39=65 -4
Andrei Markov __ 78 12+52=64 -2
Saku Koivu_____ 65 16+34=50 +4
Alex Tanguay __ 50 16+25=41 +13
Andrei Kostitsyn_ 74 23+18=41 -7

Maalivahdit (ottelut, voitot-tappiot-jatkoaikatappio, torjunta-%, päästettyjen maalien keskiarvo):

Bruins:
Tim Thomas 54 36-11-7, 93,3%, 2.10
Manny Fernandez 28 16-8-3, 91,0%, 2.59

Canadiens:
Carey Price 52 23-16-10, 90,5%, 2.83
Jaroslav Halak 34 18-14-1, 91,5%, 2.86

Loukkaantumistilanteet:

Bruins:
Marco Sturm (polvivamma, kausi ohi)
Andrew Ference (sivussa toistaiseksi)
PJ Axelsson (sivussa toistaiseksi)
Patrice Bergeron (jalkavamma, sivussa toistaiseksi)

Canadiens:
Robert Lang (akillesjänne, ei pelaa ainakaan tässä sarjassa)
Francis Bouillon (nivusvamma, sivussa toistaiseksi)
Andrei Markov (polvivamma, ei pelaa ainakaan tässä sarjassa)
Sergei Kostitsyn (ylävartalovamma, sivussa toistaiseksi)

Oikeastaan kaikki mahdolliset seikat puhuvat Bostonin jatkoonpääsyn puolesta, ja Habsin eteneminen olisi suuremman luokan yllätys. Gaineyn on saatava pelaajistostaan irti 100% ja vähän enemmänkin, jotta satavuotiskausi ei päättyisi kättelyihin Bruinsin kanssa. Ainoa tilasto, joka puhuu Habsin puolesta, on joukkueiden väliset playoff-sarjat kautta aikain; niistä Montrealilla on selkeä etu voitoin 24-7. Tämän vuosituhannen kaikki kolme kohtaamista Habs on voittanut, ja kaksi noista tapahtui nykyhetken kaltaisista olosuhteista Bruinsin ollessa selkeä suosikki sarjan alkaessa. 2000-luvun keskinäisissä sarjoissa on tahkottu yhteensä 20 ottelua mahdollisista 21:stä, ja voipi olla että kaikesta huolimatta tänäkin vuonna tarvitaan ainakin ne kuusi peliä jatkoonmenijän ratkaisemiseen.

Veikataan ja toivotaan tähän vielä sarjan lopputulosta: 4-2 Habsille.

Let the riot begin!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
4-0 tai 4-1 Bruinseille.
Jännitettäväksi ehkä sitten jääkin romahtaako Price vai pelaako hän vain muuten keskinkertaisesti.

Herääkö Habsien kakkonen koomastaan, Plekanecilla pieni (30 pistettä) tipahdus tehoissa runkosarjan osalta viime kauteen nähden, joten ainakaan alaspäin ei mies enää voi mennä. Toisaalta sitten hyvä kysymys onkin mitä tehdä pleijarien jälkeen slaavikentälle, joka on systemaattisesti flopannut koko loppukauden.

Ja toisaalta, miten todennäköistä on, että ykkönenkään saa mitään aikaan kun Boston voi rauhassa keskittää kaiken voimansa ykköskentän nujertamiseksi.

Jos Bruins onnistuu tämän sarjan puppeloimaan (no, pelaa siellä yksi Thornton kuitenkin) niin ihme on.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kiitokset mainiosta ketjunavauksesta, toivottavasti saadaan laadukasta kommentointia viime kauden tapaan.

Uskon että suurin osa kiekkomaailmaa aliarvioi Canadienseja ja taisto tulee olemaan ennakoitua tiukempi.
Tällä kaudella katsomissani peleissä Habs on ajoittain ollut nopein joukkue kääntämään puolustuksesta hyökkäykseen ja tämä voi johtaa jäähyihin hitaahkolle Bruins-puolustukselle.
Ylivoimaan Habs kaipaa Markovia mutta Schneiderin pelistä olin yllättynyt positiivisesti. Etukäteen eniten pelottaa Bruinsin alivoiman/Thomasin onnistuminen, pystyykö Habs yllättämään kaikki ylivoiman ansiosta?

Mitä olette mieltä Laraquen peliajasta? Ottaako Gainey Georgen peliin vai laittaako peräti miesvartiointitehtäviin isoilla minuuteilla?

Hyvä sarja tulossa, toivon viime kauden tulosta käänteisenä.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketäs Laraque sitten vartioisi? Kesseliä? Siinäpä olisikin näkemistä kun sika kankea George koittaisi pysyä sairaan nopean Kesselin perässä..No joo, luulen että Laraque tulee olemaan kokoonpanossa, ihan vain viimeisimmän kohtaamisen vuoksi, silloinhan peli oli aika lämpöinen ja luulen että game 1:ssä on kanssa aika lämmin tunnelma.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämä vaikuttaa ehkä selvimmältä pleijarisarjalta etukäteen. Montreal jo valmiiksi vaikeuksissa, sekä elintärkeä MVP Markov poissa ottelusarjan. Bruins jyrää jatkoon, ei tässä oikein näe Montrealille mitään mahdollisuuksia.
 

Isolation

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kyllä tämä vaikuttaa aivan selvältä sarjalta...mutta antaisin kyllä Bostonille pienet saumat jatkoon. Tosin kun viimeksi kohdattiin samoista lähtökohdista, niin syövän selättänyt the capteeni johdatti joukkonsa 4-2 voitoon. Tosin mistä se Montreal nyt ammentaa hurjan extra iskun jonka tämä sarja vaatisi. Tottakai vakiot; maalivahtipeli, yv-av täytyy toimia. Kautta historian voitot mukavasti 24-7 Montrealin hyväksi joten sekin puoltaisi "yllätystä". Markovin poissaolo on kyllä varmaan se suurin uhka. Ainut toive: game seven!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Torstaina alkaa.

Game 1: Thursday, April 16 at Boston (7 pm)
Game 2: Saturday, April 18 at Boston (8 pm)
Game 3: Monday, April 20 at Montreal at (7 pm)
Game 4: Wednesday, April 22 at Montreal (7 pm)

Jos Bruins ei jostain syystä hoida sarjaa neljässä ottelussa, niin viides pelataan Bostonissa lauantaina seitsemältä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Kyllähän Boston tämän sarjan vaan tulee viemään suhteelisen helposti. Montrealin huono nykyvire ja alakerran loukkaantumiset kallistavat pelkästään sarjan nallekarhuille. Lisäksi Boston on varmasti nälkäinen joukkue koska mitään mainitsemisen arvoista playoff menestystä ei joukkue ole 2000 luvulla kokenut.

Mikäli sarja menee 4-0 tai 4-1 Bostonille niin on se myös vahvoilla 2 kierroksella sillä tuskin kauhean moni joukkue haluaa kohdasta levänneitä karhuja toisella kierroksella.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Todella mielenkiintoinen sarja. Ihan jo pelkästään siitä syystä että Bruins on varmaankin tämän kauden viihdyttävin jengi, eikä toisaalta Habskaan ihan turha sakki ole. Toivotaan fyysisiä matseja ja aktiivisuutta tappelurintamallakin.

Ja jos ei muuten saa sarjaa kiinnostavaksi, niin seuraavassa on yksi hyvä lisäsyy. Bruinsilla on aivan varmasti hienoimmat playoff-mainokset.
 

TML

Jäsen
Idän kiinnostavin sarja IMO.

Toisin kuin monet muut, en kyllä pysty vieläkään kuvittelemaan tätä sarjaa läpihuuto jutuksi. Ehkä vanhat pelit vaikuttavat sen verran, että Bruins ei minun silmiini niin ylivoimainen ole.

Bruins on pelannut huikean hienoa lätkää koko kauden ja toivon kyllä juuri Bruinsille ehkä eniten menestystä idästä. Viihdyttävä joukkue josta paistaa hieno "autetaan omia" mentaliteetti. Sen sai Habs huomata tossa viimeisimmässä keskenäisessä kohtaamisessa.

Bruins on fyysisempi ja Habsin pakisto tulee olemaan kovassa tulituksessa. Ei ole helppoa myös Habs -hyökkääjillä kun Chara hyppää askiin. Ja Charahan tulee hyppäämään sen 28 minuuttia ottelussa (mahdollisesti enemmänkin).


Maalivahtipeli on mielenkiintoista tässä parissa. Price (kuten kuka tahansa maalivahti) on hyvänä päivänä loistava, mutta sitä seuraa turhan usein vaisumpia pelejä jossa uppoaa lähes kaikki. Halakilla tuntuu olevan sama homma. Habs maalivahdeilla pitää osua aika helvetin hyvä pariviikkoinen jos mielivät mennä jatkoon. Thomas Bruinsin maalilla on ollut totutun hyvä.

Tässä vielä loppuun video joka osoittaa että tämä pari on idän fyysisin. http://www.youtube.com/watch?v=fXA4TkZ6iZk
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Erittäin ansiokas ketjunavaus. Pari pointtia täytyy ottaa tuolta esiin.

Ensinnäkin Bergeronhan on pelannut heikon kauden ainoastaan hyökkäyssuuntaan. Vaikka +/- ei vakuutakaan tuossa joukkueessa, niin kaveri on kuitenkin pelannut säännöllisesti vastustajien ykkösnyrkkejä vastaan ja saanut päästetyt maalit pysymään mukavasti kurissa. Välillä Bergy näyttää jopa oikeita shutdown-pelaajan elkeitä. Matalammalla cap hitillä kyseessä olisi huikea kolmossentteri, mutta toki häneltä odotetaan jatkossa enemmän tehoja.

Ja hän siis pelaa sarjassa alusta lähtien, se on aivan varma ilman jotain uusia onnettomuuksia. Sellaista kuvaa olen itse saanut, ettei tuolta olisi sivussa kuin varmuudella loppukauden Sturm ja määräämättömän ajan Ference. Vai onko jollain parempaa tietoa Axelssonin tilanteesta?

Bruins-puolustuksesta jäi mainitsematta takarajalla hankittu Steve Montador, joka aloittanee kuutospakkina Ferencen poissaollessa. Hnidy toki kilpailee tuosta paikasta myös, mutta näkisin että Montadorilla on etu koska hänellä on jonkun verran annettavaa hyökkäyssuuntaankin. Pitäisin tuota tarpeellisena, koska Wardissa ja Stuartissa Bostonilla on jo kaksi pakkia, jotka ovat käytännössä pelkästään puolustavia puolustajia.

Etukäteen Montreal oli kyllä ilman muuta se pelätty vastus, pelit Canadiensia vastaan kun käyvät aina henkien taisteluksi, jossa ei paljoa sijoituksiin tuijoteta. Juuri tuosta syystä on ennenkin tyritty ekalta seediltä. Paljon mieluummin olisi vaikka Rangersin ottanut ensimmäisen kierroksen vastustajaksi, varsinkin kun Koivun ketjulla on kulkenut. Kuitenkin tuo Markovin loukkaantuminen muuttaa asetelmia aika lailla. Habsin transition game kärsii ilman muuta ja kuudenneksi pelaavaksi pakiksi nousee joka tapauksessa joku epävarmempi luutija. Myöskin tuo runkosarjan lopun voitto auttaa asiaa, vaikka se antanee myös Habsille uskoa että pystyvät haastamaan. Tappio tuosta olisikin luonut jo aika pelottavat asetelmat.

Halvalla ei Montreal nahkaansa myy, se on aivan saletti. Kuitenkaan en näe suurta potentiaalia vuoden 2002 tyyppiselle yllätykselle (2004 en edes mainitse, koska muuan sittemmin Kaliforniaan painunut kaveri hävisi sen sarjan ihan itse). Missään nimessä Thomas ei tule romahtamaan Dafoen tavoin, ja Montrealilla saa aika moni pelaaja nostaa tasoaan, että Habs pystyy viemään Bruinsia kenttäpelissä, varsinkin ilman Markovia.

Arvotaan nyt vaikkapa Bruins jatkoon voitoin 4-2.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
some heavy shit

En jaksa uskoa millään, että Habseilla olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia jatkoon. Vastassa Sharksien jälkeen NHL:n paras joukkue, joka on huikeasti fyysisempi kuin Habs. Charalle ei löydy Canadiensin riveistä oikeastaan ketään pysäyttäjää, paitsi hanskoitta Laraque, mutta Chara ei tule gentlemanin kutsuihin vastaamaan, joten se Laraquesta. Habsien toiseksi fyysisin pelaaja, eli Francis "Frank The Tank" Bouillon on loukkaantunut, joten hänestä ei ole apua. Häkkipää-liigassa nysvänneellä Ryan "Turtle" O'Byrnellä ei tee mitään, kaveri ei osaa tehdä muuta kuin ottaa tyhmiä jäähyjä jä vetää kilpikonnat. Komisarek puolestaan on liian tärkeä menetettäväksi jäähyaitioon, eikä hän mahda oikein mitään Charalle tai Lucicille, ellei aja heitä sääntöjen vastaisesti.

Tietenki tuota aiemmin mainittu Bruins-pakkien kankeahko liikkuvuus verrattuna Habsien nopeaan hyökkäykseen saattaa tuottaa tulosta, mutta Higgins, Dandenault ja Kostopoulos eivät osaa viimeistellä kovin hyvin, Andrei Kostitsyn ei ole osunut tolppien väliin pitkään aikaan ja Plekanec koluuttaa kiekkoa kehikkoon. Pahalta näyttää. Myös "Super-ketjun" täytyy onnistua täydellisesti ja yrittää olla loukkaamatta itseään Bruins pakkien prässissä, mikä saattaa olla liian raskas tehtävä.

Maaleissa vastakkain aivan maaginen Thomas ja sophomore jinxistä kärsivä Price. Pricelle kausi on ollut henkisesti todella raskas, eikä se varmasti ainakaan nyt helpotu, vaan päinvastoin pahenee. Kävipä tässä sarjassa nyt miten vain, niin Pricen täytyy valmistautua seuraavaan kauteen erittäin huolellisesti; kelata tämä kausi mielessä, nollata se sitten pois muistista ja olla ensi kaudella henkisesti vahvempi.

Lisäksi Habs pelaa ilman Markovia ja Langia, joten mahdollisuuksia ei oikeastaan ole.

Penkkien takana Beantown Bruinsissa täysin avoimen pälvikaljun omaava Claude Julien ja Habsien peräsimessä kevyesti verhoillun pälvikaljun omaava Bob Gainey. Paha sanoa kuka vie ja kuka vikisee, mutta Julienin kalju kiiltää enemmän, joten hän on se voittava valmentaja tässä sarjassa.

Sarja Bruinsille 4-0. Canadiensin paras pelaaja tulee olemaan Max Lapierre. Toivottavasti Savard & kumppanit ostavat Habsin, antavat Gaineylle kenkää, hankkivat joukkueeseen supertähden ja aloittavat valmistautumisen seuraavaan kauteen.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Käytännössä Canadiensin sarjassa pärjääminen edellyttää niin monen JOS-lauseen toteutumista, että aika heikolta näyttää:
  1. Jos Price seisoo päällään
  2. Jos jokainen pakki pystyy pelaamaan roolissa, joka on suurempi kuin mihin on tottunut
  3. Jos pelaavat pakit pystyvät korjaamaan Markovin avauspeliin jättämän aukon (erityisesti Schneider, Brisebois, Hamrlik, Gorges)
  4. Jos kakkosketju nousee unten mailta pelaamaan
  5. Jos ykkösketju pystyy jatkamaan siitä mihin se runkosarjan lopussa jäi, huolimatta siitä että vartiointi tulee olemaan erittäin tarkkaa
  6. Jarru-/energiakenttien jatkettava hyvää työtään

1 näyttää jotenkuten mahdolliselta, kyllä Pricella on ollut hetkensä tälläkin kaudella ja voitti alkukaudesta pelejä "yksin". Paineet ovat kuitenkin tietysti kovemmat kuin runkosarjassa.

2 ja 3 tulee tekemään tiukkaa. Brisebois tosin oli yllättävän hyvä viime playoffeissa, ja esim. Schneiderilla on jotain edellytyksiä Markovin paikkaamiseen.

4 näyttää todella epätodennäköiseltä. Andrei Kostitsyn ja Tomas Plekanec floppasivat viime pleijareissa ja nytkin loppukausi on mennyt todella paskasti. Varsinkin Pleksillä oikeastaan koko kausi.

5 on vaikeaa ilman kakkosketjun apua. Yksi mahdollisuus on siirtää ykkösen vaarallisin mies kakkosketjuun jolloin Bruins joutuisi hieman miettimään kuinka vartiointia hajautetaan.

6 on oikeastaan ainoa johon löytyy jotain luottoa. Roolitus 2 hyökkäävään ja 2 puolustavaan kenttään on nyt selkeämpi kuin koskaan 2 viime kauden aikana, koska Higgins ja Latendresse on käytännössä siirretty puolustavampaan rooliin.

Ollaan nyt optimistisia ja sanotaan että 4-1 Bruins.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jos vertaillaan viimevuoden ja tämänvuoden joukkueita, eivät erot ole mitenkään suuret. Habs on vahvistunut Tanguaylla ja Schneiderillä (toki Markov on nyt loukkaantunut ja Streit lähtenyt), Boston hankki Ryderin ja Recchin, ja Wheeler siirtyi junnuista NHL:ään.

Merkittävä tekijähän tässä on se, että Boston on vetänyt hurmoksessa koko kauden ja Habsin viimekauden tehopelaajat Plekanec ja Kostitsynit vaeltavat varjojen maassa. Bostonin nuoret kaverit Lucic, Kessel, Wheeler ja Krejci pelaavat jokainen elämänsä kautta ja Ryder on Habsista lähdettyään löytänyt taas maalivainunsa. Se on jännä kuinka joukkueiden tasoerot voivat vaihdella, vaikka materiaalierot viimekauteen nähden ovat varsin pienet. Yksittäisten pelaajien epäonnistuminen Montrealissa ja koko joukkueen onnistuminen Bostonissa on liki samalla pelaajamateriaalilla kääntänyt asetelman ylösalaisin viimekauteen nähden.

Bruinsin avainpelaajat ovat varsin nuoria ja kaikki paineet ovat Bostonilla. Montrealille jokainen voitto on vain plussaa. Veikkaan kyllä tästä Bostonia jatkoon menijäksi, mutta helpolla eivät tule pääsemään. Bostonia pidetään yleisesti selvästi fyysisempänä joukkueena, mutta Habsilta löytyy kyllä pippurista energiaa (Kostopoulos, Bouillon - mikäli pystyy pelaamaan - sekä Lapierre) sekä tietysti Laraque josta tosin ei ole muuhun kuin kyselemään haluaako joku tapella.

Niinhän viime keväänäkin Habs-Bruins -sarjan piti olla selvin ja täysin etukäteen taputeltu kun Montreal oli vienyt Bostonia runkosarjassa kahdeksan kertaa peräkkäin, mutta niin vain Bruins venytti ratkaisun viimeiseen peliin.

Puolueeton veikkaus: Bruins jatkoon 4-2.

Ihan offtopikkina, jos Habs menee jatkoon niin voivat mennä kuinka pitkälle tahansa, jos Lang ja Markov palaavat ruotuun. Uskon että Habsilla on mahdollisuutensa, jos Price seisoo päällään ja Kovalev tekee 3-4 pistettä per ottelu. Molemmathan pystyvät tuohon parhaimmillaan, mutta ovat kovin arvaamattomia pelaajia. :-)
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jos vertaillaan viimevuoden ja tämänvuoden joukkueita, eivät erot ole mitenkään suuret. Habs on vahvistunut Tanguaylla ja Schneiderillä (toki Markov on nyt loukkaantunut ja Streit lähtenyt), Boston hankki Ryderin ja Recchin, ja Wheeler siirtyi junnuista NHL:ään.

Merkittävä tekijähän tässä on se, että Boston on vetänyt hurmoksessa koko kauden ja Habsin viimekauden tehopelaajat Plekanec ja Kostitsynit vaeltavat varjojen maassa. Bostonin nuoret kaverit Lucic, Kessel, Wheeler ja Krejci pelaavat jokainen elämänsä kautta ja Ryder on Habsista lähdettyään löytänyt taas maalivainunsa. Se on jännä kuinka joukkueiden tasoerot voivat vaihdella, vaikka materiaalierot viimekauteen nähden ovat varsin pienet. Yksittäisten pelaajien epäonnistuminen Montrealissa ja koko joukkueen onnistuminen Bostonissa on liki samalla pelaajamateriaalilla kääntänyt asetelman ylösalaisin viimekauteen nähden.

Materiaalista on melko turha puhua niminä. Bruinsilla on nippu nuoria pelaajia, joista esim. Kessel on miltei tuplannut viime kauden maalimääränsä. Toki Bruinsilla oli Kessel -niminen pelaaja jo viime kaudella, mutta tämän kauden Kessel on tyystin eri mies - kaikilta osin, ei vain pisteiltään, vaan myös sitoutumiseltaan, yritykseltään ja pelitilanneratkaisuiltaan. Sama pätee moneen muuhun pelaajaan.

Bruinsin kohdalla oleellista on ollut kärjen leveneminen. Terävämpi se ei ole kuin ennenkään, viime kauden avainpelaajat eivät ole pelanneet tällä kaudella paremmin, vaikka esim. Savardilla on ollut jopa helpompaa, kun muutkin ketjut ovat pystyneet kantamaan vastuuta maalinteosta. Paljon kertoo se, että tällä kaudella nelosta sentteröinyt Yelle olisi viime kaudella ollut Bruinsin kakkossentteri.

Tason leveys tulee olemaan Bruinsin vahvuus myös loppupeleissä. Kolmen hyvän hyökkäysketjun ansiosta joukkue pystyy käyttämään vastustajan heikkoudet hyväksi. Omassa päässä homma ei kaadu, vaikka Chara huilaa välillä vaihtoaitiossa. Thomasilla on varaa flopata, koska joukkue voittaa Fernadezillakin.

Sarjan kulkua on voittajaa lukuunottamatta melko vaikeaa arvioida. Bruinsin pelissä on kuitenkin yhä kysymysmerkkejä ja niiden realisoituessa homma saattaa venyä pitkällekin. Todennäköisintä kuitenkin lienee neljä tai viisi peliä.

Ratkaisupelaaja on Bergeron, jolta tullaan näkemään bobbyorrmaista dominanssia koko kentän alueella.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kovalev-Koivu-Laraque, haista Bob...

Noh, eipähän tarvitse tätäkään sarjaa pitkään ihmetellä tätä menoa, vaikka peli tasainen olikin, niin ei nyt ihan noin paljon tarvitse antaa tasoitusta.

Kuka bongaa eron:

Kessel-Savard-Ryder
Kovalev-Koivu-Laraque

Pleksi taas ihan kujalla, mies olisi tällä hetkellä vähemmän haitallisempi juomapullopoikana.
 

M@thieu

Jäsen
Kovalev-Koivu-Laraque, haista Bob...

Noh, eipähän tarvitse tätäkään sarjaa pitkään ihmetellä tätä menoa, vaikka peli tasainen olikin, niin ei nyt ihan noin paljon tarvitse antaa tasoitusta.

Kuka bongaa eron:

Kessel-Savard-Ryder
Kovalev-Koivu-Laraque

Oli kyllä täysin käsittämätöntä tämä Gaineyn touhu ykkösketjun osalta. Lopussakaan ei raaskinut Tanguay'ta siihen laittaa, vaan iski Laraquen tilalle Kostitsynin. Toivottavasti tähän saadaan joku selitys, mutta mitään järkevää syytä tämmöiselle en keksi. Tanguay muuten oli ainoana kentällä Habsin molempien maalien aikana.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Gainey on syönyt varmaan jotain sieniä kun laittoi Laraquen 1-kenttään? Itseasiassa olen yrittänyt mielessäni kuvitella Kovalevin ja Koivun hämmästyneet ilmeet, kun Gainey on lyönyt fläppitaululle ketjukoostumukset ekaan peliin. Edes Carbonneau ei olisi kyennyt moiseen aivopieruun. Peliä en nähnyt, joten sitä en ala kommentoimaan...

edit:
Otetaan nyt sen verran kritiikkiä takaisin että Laraquen on tarkoitus pelata mahdollisimman paljon Charaa vastaan. Ajatus on hyvä, mutta kyllähän se Koivun ja Kovalevin peliä rikkoo, kun ketjussa on yksi puukäsi.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
TSN:n koosteen perusteella Price voi ottaa kaksi ekaa maalia omaan piikkiinsä. Aikalailla siis jatkuu sama meininki kuin runkosarjan lopulla, eli pari maalia ottelussa menee helposti Pricelle. Aikamoinen homma jää Habsien nallipyssyhyökkäykselle, kun pitää tehdä sellainen 4-6 maalia ottelussa voittaakseen.

Ottelun lopussa Habsit lähetti hieman muistutusta seuraaviin peleihin. Kosto yritti aika chicken shotilla vetää kyynerpäällä rusina-pelaajaa päähän, joten NHL:n linjan mukaan Kosto huilaa seuraavan pelin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Bruinsille oli taas johtoasemassa pelaaminen vaikeaa. Kaikki kunnia toki Canadiensille, joka yritti ja joka olisi ilman Thomasin paria geimseiveriä voinut ottelun jopa viedä. Toivottavasti ottelun tiukkuus kuitenkin toimii herätyksenä nallelaumalle, ettei toisessa erässä nähtyä höntsää tarvitse kotisohvilla loppukeväänä katsella. Kolmas erä meni paremmin, vaikkei kiekkoa tahdottu saada paikoista sisään ja ottelun tappo viimeiselle minuutille jäikin.

Laraquen peluuttaminen ykkösessä oli mielestäni hyvä veto Gaineyltä, vaikkei tulos ehkä aivan haluttu ollutkaan. Chara ei lähtenyt laitapaineihin BGL:n kanssa, koska BGL:n vaarallisuus kiekon kanssa on olematonta. Toisaalta Laraque pelasi kiekkoa perusvarmasti ja toi kentälle Montrealilta muuten puuttuvaa fyysistä preesenssiä, joka varsinkin alussa edesauttoi ottelun pysymistä suhteellisen rauhallisena.

Paljon jäi parennettavaa, mutta voitto on aina voitto, eikä kukaan muistele jälkeenpäin miten nihkeästi se tuli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös