Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Boston Bruins (1.) – Detroit Red Wings (4.), Atlantic 1. kierros

  • 44 092
  • 138

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Niinpä niin, tällainen pari sieltä nyt sitten arvottiin. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet playoffeissa vuonna 1957, joten hetki tässä nyt on jo vierähtänyt. Vuonna 1957 Boston yllätti runkosarjan ykkösen Detroitin lukemin 4-1 ja eteni finaaliin jossa kuitenkin tuli tukkaan sitten Montrealilta. Mitään kauheita hampaankolomeininkejä ei siis pitäisi olla ainakaan heti sarjan alussa kun nuo runkosarjakohtaamisetkin menivät kaikin puolin suhteellisen nätisti.

Ensimmäinen ottelu pelattiin heti alkukaudesta lokakuun 5. päivä. Ottelu oli Bruinsin toinen ja Wingsin kolmas tällä kaudella.

Bruins - Red Wings 4-1

1-0 Torey Krug (Milan Lucic, David Krejci)
1-1 Henrik Zetterberg (Justin Abdelkader, Pavel Datsyuk)
2-1 Brad Marchand (Johnny Boychuk)
3-1 Jordan Caron (Reilly Smith, Adam McQuaid)
4-1 Zdeno Chara (Torey Krug, Milan Lucic)

Ensimmäisessä ottelussa Detroit oli ihan telineissä ja Boston hallitsi peliä ihan mielin määrin.

Toinen ottelu pelattiin myös Bostonissa ja alle kaksi viikkoa myöhemmin eli lokakuun 14. päivä.

Bruins - Red Wings 2-3

0-1 Henrik Zetterberg (Pavel Datsyuk)
1-1 Loui Eriksson (Johnny Boychuk, Reilly Smith)
1-2 Stephen Weiss (Johan Franzen, Brian Lashoff)
1-3 Dan Cleary (Daniel Alfredsson, Joakim Andersson)
2-3 Milan Lucic (Dennis Seidenberg, David Krejci)

Tämä oli huomattavasti edellistä tasaisempi ottelu, joskin muistelisin Bruinsin hallinneen myös tätä peliä, mutta Monsteri-Gustavssonin pitäneen Detroitin pelissä mukana.

Seuraava peli pelattiinkin sitten marraskuussa ja tarkemmin 27. päivänä. Pelipaikkana toimi Joe Louis.

Red Wings - Bruins 6-1

1-0 Justin Abdelkader (Johan Franzen)
2-0 Tomas Tatar (Brian Lashoff, Joakim Andersson)
3-0 Henrik Zetterberg (Gustav Nyquist, Niklas Kronwall)
4-0 Niklas Kronwall (Johan Franzen, Henrik Zetterberg)
5-0 Drew Miller (Joakim Andersson, Tomas Tatar)
6-0 Gustav Nyquist (Johan Franzen, Jonathan Ericsson)
6-1 Jarome Iginla (Matt Bartkowski, Reilly Smith)

Red Wings takoi tässä matsissa surkeasti esiintyneen Bruinsin täysin jäänrakoon. Vähän vastaavasti kuin ekassa kohtaamisessa, mutta Red Wings oli ehkäpä vielä ylivoimaisempi tässä pelissä. Rask ja puolustus esiintyivät ainakin erittäin heikosti.

Viimeinen kohtaaminen onkin ihan tuore tapaus reilun viikon takaa, 2. huhtikuuta.

Red Wings - Bruins 3-2

0-1 Johnny Boychuk (Chris Kelly, Brad Marchand)
1-1 Tomas Tatar (Danny DeKeyser, Jakub Kindl)
1-2 Carl Söderberg (Patrice Bergeron, Reilly Smith)
2-2 Tomas Jurco (Tomas Tatar, Niklas Kronwall)
3-2 Gustav Nyquist (David Legwand)

Boston hallitsi jälleen vieden laukaukset 35-20, mutta Red Wings punnersi Howardin ja nuorison avulla voiton kotiin tästäkin.

Yhteismaalit siis kauden kohtaamisista Wingsille 16-9 ja voitot 3-1.

Runkosarjaa on molemmilla vielä yksi ottelu jäljellä, mutta ne pelit ovat molemmille ihan silkkaa kosmetiikkaa, eikä kummankaan todellista iskukykyä tulla tänä yönä näkemään. Bostonin sisäinen pistepörssi näyttää tällä hetkellä tältä:

1. David Krejci 19+50=69
2. Patrice Bergeron 30+32=62
3. Jarome Iginla 30+31=61
4. Milan Lucic 24+35=59
5. Brad Marchand 24+27=51 / Reilly Smith 20+31=51

Kaikki nämä herrat ovat pelanneet lähes kaikki matsit. Lucic, Bergeron ja Krejci ovat missanneet yhden ja Iginla 3.

Detroitin vastaava näyttää hiukan matalampia lukuja

1. Daniel Alfredsson 18+31=49 / Niklas Kronwall 8+41=49
3. Gustav Nyquist 28+20=48 / Henrik Zetterberg 16+32=48
5. Johan Franzen 16+25=41
6. Tomas Tatar 19+19=38

Ihan terveinä ei kumpikaan pääse kuitenkaan playoffeihin lähtemään. Bostonilta puuttuu Dennis Seidenberg, joka todennäköisesti missaa koko loppukauden polvivamman takia. Daniel Paillen tilanne on vissiin vielä vähän auki. Paillea taklattiin viime yönä kovaa päähän ja kun herralla on historiaa näiden pääosumien kanssa niin on vaikea sanoa saikun pituudesta vielä yhtään mitään.

Detroitinkin loukkaantumiskierre on ollut helpottamaan päin, mutta Wings joutuu aloittamaan sarjan ilman Stephen Weissia, Jonathan Ericssonia ja Henrik Zetterbergiä. Weiss ei ilmeisesti myöskään tällä kaudella tule enää Wings-paitaa päälleen pukemaan pitkään vaivanneen nivusen takia. Ericssonilla on sormi murtunut ja ilmeisesti on aika varmaa, että Wings joutuu pärjäämään myös ilman Big-E:tä ensimmäisen kierroksen. Ansar Khan heitteli ilmoille toivetta, että Zetterberg pystyisi palaamaan jo ensimmäisen kierroksen aikana. Uskon kun näen.

Enempää juttua en Bostonista uskalla kirjoittaa kun täällä on niitäkin ihmisiä, jotka siitä jengistä enemmän tietävät vaan keskityn nyt hiukan vielä Detroitin kokoonpanoon. Todennäköisesti playoffit tullaan aloittamaan seuraavanlaisilla hyökkäyskoostumuksilla.

Johan Franzen - Pavel Datsyuk - Justin Abdelkader
Tomas Tatar - Riley Sheahan - Gustav Nyquist
Tomas Jurco - Darren Helm - Daniel Alfredsson
Drew Miller - Luke Glendening - David Legwand

ja tällöin katsomossa istuvat (paremmuusjärjestyksessä) Joakim Andersson, Todd Bertuzzi, Dan Cleary ja Mikael Samuelsson

Ykkösketjussa on siis alisuorittava "voima"hyökkääjä, loukkaantumisesta pikku hiljaa paraneva taikuri ja piano pusher. Datsyuk siis soittaa pianoa, Abdelkader työntää sitä ja Franzen voisi alkaa heräillä horroksestaan pikkuhiljaa jos haluttaisiin, että tämä ketju olisi vaarallinen. Datsyuk tuntuu kyllä olevan aina hurjassa tikissä Bostonia vastaan ja sitä kyllä tarvitaankin jos tästä jatkaa halutaan.

Kakkosketjulta voitaneen odottaa ihan mitä vaan. Kaikki ovat viime vuotisia Calder-cup mestareita, joten joku käsitys voittavasta jääkiekosta pojilta löytyy ja uskoisinkin ettei tähän ketjuun tulla kaatumaan. Chara ainakin taitaa nyt tietää mihin Nyquist pystyy ja Tatarkin on aika yllätysvalmis pelaaja. Sheahan pelaa ihan tunnollisesti molempiin suuntiin ja pystyy myös hyökkäyspäässä rouhimaan kiekkoa sota-alueelta maaliin.

Kolmosketjussa on kaksi pisteidentekoon kykenevää pelaajaa ja sitten siinä on maailman nopein ja puukätisin pelaaja. Helm pystyy nopeudellaan hankkimaan maalipaikkoja ja käsillään tuhlaamaan ne. Joskus kuitenkin salama iskee muutaman kerran samaan paikkaan ja tuurillahan ne linnutkin taitavat lentää ja Helmkin saattaa saada kiekon verkon perukoille asti. Periaate on kuitenkin se, että mitä vähemmän Helm on kiekossa, sen parempi. Jurco on se kuuluisa Youtube-kynämies (Calder-cup voittaja) ja Alfredssonin taitaa Bostonin kannattajat jo tunteakin.

Nelosketjussa pelaa av-erikoismies Miller, joka ei takuuvarmasti ainakaan petä. Ja aika takuuvarmasti ei kyllä myöskään väläytä. Pelaa kliseisesti omaa peliään ja siitähän hänelle maksetaan. Ehdottomasti paikkansa väärti. Glendening on hiukan uudempi tuttavuus ja myös yksi näistä viime keväisistä mestareista. Saattaa jäädä aika yksin tökkimisineen tässä Wings-hyökkäyksessä ja nenä saattaa olla kipeänä sarjan jälkeen, koska on varmaan ainoa Wings-hyökkääjä, joka myös tökkii ja hieroo hanskaa naamaan myös vihellyksen jälkeenkin. Varmasti vittumaisin hyökkääjä tuosta joukosta. Legwand pelaa nelosessa, kun ei oikein muuallekkaan mahdu. Eikä siis siksi, että Legwand olisi jotenkin erityisen huono ollut vaan siksi, että muut ovat olleet niin hyviä.

Puolustus tullee olemaan muodossa:

Niklas Kronwall - Brendan Smith
Kyle Quincey - Danny DeKeyser
Brian Lashoff - Jakub Kindl

Sinänsä puolustus on aika jännä kun kuudesta pakista viisi on aika hasardeja. Kronwall on playoff-pelaaja ja eiköhän "You got Kronwalled" -chant pamahda ainakin kertaalleen tässäkin sarjassa Joen lehtereiltä. Hanskat eivät myöskään tule kädestä tippumaan, joten tuossa on mahdollisuudet saada ainakin Lucic repimään pelihousunsa ihan täysin. Smith paransi viime kaudella playoffeihin kovasti ja sama olisi tällä kaudella toiveissa. Quincey on viime aikoina pelannut ihan asiallista hokia ja DeKeyser on jatkanut varmaa tasaista linjaansa. Suurin kysymysmerkki on tuo kolmospari. Lashoffilla on playoff-kokemusta muistaakseni 2 peliä ja ne eivät ihan putkeen menneet. Muutenkin on aina välillä aika isoissa ongelmissa omalla alueella pelikäsityksensä kanssa. Kindliltä voi sitten tulla ihan mitä vaan. Saattaa munia samassa pelissä itselleen neljä kakkosta ja -3, mutta saattaa myös syöttää pari maalia, tehdä itse yhden ja dominoida puolustusalueella. Joskaan tätä jälkimmäistä Kindliä ei tällä kaudella juurikaan olla nähty. Viime aikoina kuitenkin Kindlkin on nostanut tasoaan ja antanut pientä toivonkipinää, että ehkä tämäkin pakkipari saadaan vielä toimimaan.

Maalivahtiosastollakin Wings kärsii hiukan loukkaantumisista kun kakkosmolari Gustavsson on taas pitkästä aikaa loukkaantuneena. Se on kyllä kumma, että aina kun heittää Monsterin uuniin niin mies on sen jälkeen viikosta kahteen poissa jonkun pikkuvamman takia. Mrazekia tarvitaan Grand Rapidsissa kun playoffit alkaa, joten jos Monsteri ei ole pelikunnossa niin eiköhän sieltä joku Coreau nosteta luukkua aukomaan. Maalivahtien kaksinkamppailun Detroit ennakkoon toki häviää, mutta toistaiseksi tämän kauden keskinäisistä Howard ja Monsteri ovat kyllä ottaneet niskalenkin Raskista. Avainasiaksi nousee kuitenkin se, että jos Howard pystyy pelaamaan hyvän päivän tasollaan, ei Detroit maalivahtiin tule kaatumaan. Viimeksi tosin kun Wings kohtasi eliittimaalivahdin niin seinä tuli vastaan, mutta toki siinä oli takana muutakin. Rinne oli aina ollut aikamoinen mörkö Detroitille. Tuukka Rask ei sitä ole.

Pelipäivistä ei vielä ole mitään varmaa, mutta ne voin lisäillä sitten tähän jahka selviävät. Pari asiaa kuitenkin ovat varmoja. Bostonissa aloitetaan ja tuloillaan on hieno sarja. Parempi voittakoon sun muut kliseet vielä tähän.

Veikkauksia en uskalla ruveta heittelemään sen enempää. Sanotaan nyt vaan Bostonin olevan suosikki noin 75-25. Availin tämän jo nyt kun varmaan tästä sarjasta riittää kaikilla asiaa ja onkin ihan mukava kasata ne kaikki samaan paikkaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Joukkueiden pelitavallisista eroista saa aika hyvän kuvan kun katsoo taklaustilastot

5.10 BOS-Det 23-16
14.10 BOS-Det 25-19
27.11 Det-BOS 16-25
2.4 Det-BOS 16-24

Koko kaudella BOS on taklannut n.2000 kertaa, Detroitin 1600 vastaan. Ero on siis fyysisyydessä melkoinen, ja epäilenkin että se menee jatkoon kumpi pääsee määrittelemään pelin tempoa.
Red Wings on ollut melkoisen hankala vastus Bostonille mutta luottoa on että jatkoon mennään silti 4-1/2.

Noiden taklaustilastojen ei siis ole tarkoitus osoittaa että joku olisi oikea tai väärä tapa pelata(toki BOS-fanina mielestäni tuo suoraviivaisempi tapa on oikea) vaan havainnollistaa mielestäni aika hyvin näiden joukkueiden eroja ja sitä mihin kumpikin tahoillaan pyrkii. Samalla tavalla Giveaway-stats kertoo että Detroitilla eniten kiekon on vastustajalle hukannut Kronwall(50krt), kun Bruinsilla löytyy kolme pelaajaa jotka on hukannut yli 50krt, eniten Lucic 71krt.
Tämäkin tilasto siis kertoo vain isosta erosta että toinen haluaa pitää kiekkoa ja toinen pyrkii suoraviivaisemmin kohti maalia.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Itse uskon että Boston on ainoa joukkue idästä joka kykenee pudottamaan Red Wingsin. Veikkaan jotain 4-2 voittoa Bostonille. Tämä on ehdottomasti yksi ensimmäisen kierroksen kiinnostavimpia ottelupareja.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Haluaisin nähdä että Red Wings tekee tästä kunnon väännön, mutta veikkaan että vääjäämättä kääntyy Bostonin puoleen. 4-2 Bruinsille. Kovin on ohkainen Detroitin kokoonpano, tai sitten se vaan näyttää siltä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse uskon että Boston on ainoa joukkue idästä joka kykenee pudottamaan Red Wingsin.

Miksi ihmeessä vain Boston? Mikä tekee Detroitista joka jäi idässä kahdeksanneksi niin kovan, että uskot ainoastaan Bruinsilla olevan saumoja kyseisen joukkueen kaatamiseen? Ihan mielenkiinnosta kysyn.

Mielenkiintoinen sarja, toivottavasti tulee myös tasainen ja Bruins jatkoon.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Miksi ihmeessä vain Boston? Mikä tekee Detroitista joka jäi idässä kahdeksanneksi niin kovan, että uskot ainoastaan Bruinsilla olevan saumoja kyseisen joukkueen kaatamiseen? Ihan mielenkiinnosta kysyn.

Mielenkiintoinen sarja, toivottavasti tulee myös tasainen ja Bruins jatkoon.

En tiedä vastausta eikä minulta kysytä, mutta viime kaudella Detroit tiputti Lännen kakkosen ja vei tulevan Stanley Cup-mestarin seiskapelin jatkoajalle. Ei se runkosarja silloinkaan antanut odottaa paljoa. Joukkueessa on kuitenkin pudotuspeleihin ja menestykseen tottunut runko ja uudetkin jampat ovat saaneet jo AHL:ssä maistaa mestaruutta.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Miksi ihmeessä vain Boston? Mikä tekee Detroitista joka jäi idässä kahdeksanneksi niin kovan, että uskot ainoastaan Bruinsilla olevan saumoja kyseisen joukkueen kaatamiseen? Ihan mielenkiinnosta kysyn.

Mielenkiintoinen sarja, toivottavasti tulee myös tasainen ja Bruins jatkoon.

Toki aika kova väitös minulta mutta Red Wingsiltä on ollut niin kovaa menoa kevään aikana että pelottaisi jos pelaisivat vaikkapa Penguinsia vastaan. Ovat aina olleet niin kova joukkue pudotuspeleissä ja niin paljon ruotsalaispelaajiakin että kuitenkin ovat aina vaarallisia (heh). Enimmäkseen tarkoitin tällä kuitenkin sitä että jos Boston kaatuu niin Red Wings menee mielestäni aina SC-finaaleihin saakka. Hieman tuntumalta väite mutta silti, Red Wings on huonollakin kaudella niin helvetin hyvä ja se tapa millä joukkue väänsi itsensä play-offeihin vaikka huonolta näytti, tuo varmasti itseluottamusta joukkueelle.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Tässä hienoa videokuvaa jossa korostetaan aivan oikeutetusti sitä miten ennenkaikkea nuorten pelaajien esiinmarssi on kantanut Detroitin kaikkia oddseja vastaan taas pudotuspeleihin. Aikamoiseen vastavirtaan on kahlattu, ja pelkkä playoff-paikka on jo suuri saavutus.

Joukkueessa ei varmasti ole vielä vatsa täynnä, siellä halutaan mennä päätyyn asti.

Kaikista kovin vastus sieltä sitten tuli. Itsellä kova kunnioitus Bostonin perinteitä, peliä ja pelaajia kohtaan, ehka lukuunottamatta #63, jonka kuitenkin koska vaan kuka vaan ottaisi omaan jengiin. Hieno nähdä oikeastaan pelityylien ja kokoonpanojen ääripäät (fyysisyys vs. väkkäryys), joilla molemmilla on jauhettu menestystä, Boston enemmän lähihistoriassa.

Lainaus Boston-ketjusta:

Datsjukia ei käytännössä varmasti saada kuriin jos vain terveys kestää, ikinä ei olla saatu, eli syvyysosaston pitää tehoilla selvästi enemmän kuin Wingsin vastaavan ja Raskin vetää ainakin ajoittaista god modea että sarjasta jatkettaisiin.

Datsyuk ei ole läheskään 100%, mutta on usein löytänyt aika ihmevaihteita juuri kovia ja isoja SJ:tä ja Bostonia vastaan. Toivottavasti siellä löydetään tasapaino sille, että Datsyukin peluutus ei vie esim. Nyquistin tehokkuutta pienemmälle. Nythän viimesiin peleihin Nyquist tehojen valossa vähän katosi, ollen toki kuitenkin alati vaarallinen vastustajalle.

Hieno sarja tulossa: Toivottavasti ei tule mitään 4-0 sweepiä suuntaan jos toiseenkaan. Näistä haluaa nauttia ainakin kuuden ottelun verran. Jos sweep, niin sitten Detroitin eduksi. :)
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Hyvä avaus!

Bruinsin koostis (vasemmalta oikealle):

Lucic - Krejci - Iginla
Marchand - Bergeron - Smith
Kelly - Söderberg - Eriksson
Caron - Campbell - Thornton

Chara - Hamilton
Bartkowski - Boychuk
Krug - Miller

YV1: Smith, Hamilton - Bergeron, Söderberg, Eriksson
YV2: Krejci, Krug - Iginla, Chara, Lucic

AV:t aika pitkälti sen mukaan, ketä viimeksi on ollut jäällä. Bergeron - Marchand aloittaa optimitilanteessa hyökkääjistä, Campbell - Paille (Caron) ja Eriksson - Kelly jatkavat ja Krejciä ja Iginlaakin on satunnaisesti av:llä nähty. Chara pelaa pitkän vaihdon vasemmalla, Bartkowski jatkaa. Oikealla järjestyksessä Boychuk, Miller ja Hamilton.

Ketjut siltä pohjalta, että Kelly palaa, kuten uumoillaan, Paille on luultavammin alkuun syrjässä. Paille ottaa Caronin paikan sitten kun on terve. Puolustuksessa Chara - Boychuk -pari on myös mahdollinen. Epäilen kuitenkin että ei, koska Charan peli Hamiltonin kanssa on toiminut niin hyvin ja runkosarjan lopun kokeilut Boychukin kanssa eivät oikein toimineet.

Tässä sarjassa kyse on siitä, että Wingsin peli on myrkkyä Bruinsille, on ollut runkosarjassa jo usean vuoden ajan. Bruins on pelannut kauden parhaita runkosarjapelejään juuri Wingsiä vastaan ja hävinnyt silti. Edellinen tälläinen ottelu oli toiseksi viimeinen runkosarjakohtaaminen, joka päättyi 2 - 3, mutta vastaavia löytyy muutaman viime vuoden ajalta useampia.

Pelityyleistä voisi todeta lyhyesti sen, että molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan kiekon kanssa vastustajan päädyssä pitkää vaihtoa, ero on siinä, että Bruins menee vastustajan päähän mieluusti ilman riskejä dumppikiekolla, Wings taas pyrkii keskialueen yli kontrolloidusti kiekon kanssa.

Sarjan ratkaisu on se, miten Bruins pystyy ajoittamaan dumppikiekkonsa. Vain ja ainoastaan, kaiken muun merkitys lopputulokseen on marginaalista. Runkosarjassa Wings on onnistunut aktiivisella häirintäpelillä sekoittamaan Bruinsin avaukset ja keskialueen ylitykset niin, että jopa Lidströmin jälkeisen ajan suhteellisen kädettömällä Wings-puolustuksella on riittänyt aikaa antaa ensimmäisen syöttö ennen kuin kolahtaa. Bruinsin hyökkäys ei ole mitään, jos se ei pääse pelaamaan cycleä vastustajan kulmissa ja se ei pääse, jos dumppikiekkojen ajoitus ei toimi ja vastustajan pakkien iholle maaliviivan taakse ei ehditä.

En ole järin luottavainen sarjan lopputuloksen suhteen. Etu on lievästi Bruinsilla, 60-40, jos pitäisi vetoa lyödä, mutta Wingsin voitto viidessä tai kuudessa ei olisi mikään yllätys. Itse asiassa uskon, että sarja menee viimeistään kuudennessa, mutta ehkä jo viidennessä poikki, kummalle hyvänsä.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Hieno sarja tulossa kyllä! Etu on Bostonilla ja lähtevät selvänä ennakkosuosikkina tähän sarjaan. Mutta altavastaajana on varmasti hyvä lähteä liikkeelle, eipä ole sen isompia paineita. Pistetään muutamat plussat ja miinukset

Boston:

Plussat:
-Runkosarjan voitto
-Älyttömän leveä rosteri
-Maailman Top 3 Maalivahti
-Viimeisten vuosien playoff kokemus

Miinukset:
-Ensimmäinen playoff kierros ( lähteekö kone heti rullaamaan )
-Runkosarja ottelut Detroitille 3-1
-Pelinopeus ( Hidas tempo sopii Wingseille )

Detroit:

Plussat:

-Parantanut peliä kevättä kohti
-Sairastupa alkaa tyhjentyä
-Bostonia vastaan hyvät runkosarja pelit
-Nuoret pelaajat pelaa kypsästi

Miinukset:

-Ailahdellut koko kauden
-Kärkipelaajien otteet ( ei Muuli voi pelata löysällä mulkulla )
-Jimmy ( Tarttuuko tarpeeksi hyvin )
-Puolustajien otteet ( kaikkien pitää pelata yli oman tason )

Tässä jotain pieniä huomioita!
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Tulee varmasti tiukka sarja, uskon toki kuitenkin Bruinsin voittoon. Ei kuitenkaan ole mikään selviö sarja tosiaankaan, vaikka ensimmäinen ja viimeinen kohtaavat.
Wings pystyy lähtemään hyvässä haastajan asemassa hakemaan voittoa, koska runkosarjassa pelit ovat olleet melko tasaisia ja Red Wings voittanut kuitenkin keskenäisistä otteluista enemän. Lisäksi Wingsillä on se yksi murskavoitto takana. Mitään selvää pyyhkintää ei ole kuitenkaan tulossa, mutta tuskin menee seitsemänteen peliin. Jos pitäisi veikata tulosta niin sanoisin myös, että 4-2 Bruinsille.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Äärimmäisen kova sarja tulossa. Vielä kun Zetterberg pääsee taas kehiin, niin konkurssikaupunkilaiset tulevat antamaan Bostonille todella kovan vastuksen.

Boston jatkoon 4-3!
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tämänkin sarjan aikataulu selvinnyt, eli sarja alkaa perjantai-lauantai yönä Suomen aikaa Bostonista.

Aikataulu jenkkiajassa:

Game 1 : 18.4 7.30 pm
Game 2 : 20.4 3.00 pm
Game 3 : 22.4 7.30 pm
Game 4 : 24.4 8.00 pm
(Game 5 : 26.4 3.00 pm)
(Game 6: 28.4 ?? )
(Game 7: 30.4 ?? )
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Tämänkin sarjan aikataulu selvinnyt, eli sarja alkaa perjantai-lauantai yönä Suomen aikaa Bostonista.

Aikataulu jenkkiajassa:

Game 1 : 18.4 7.30 pm
Game 2 : 20.4 3.00 pm
Game 3 : 22.4 7.30 pm
Game 4 : 24.4 8.00 pm
(Game 5 : 26.4 3.00 pm)
(Game 6: 28.4 ?? )
(Game 7: 30.4 ?? )

Joo, hyvät päivät arpoivat, näkee ainakin nuo viikonloppupelit livenä.

Ja pahoittelut vielä, Boston ketjussa kerroin sarjan alkavan jo torstaina, nojaten Fox Sports Detroitin perjantaina antamaan tietoon. Siihen ei tässä asiassa ollut luottamista.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Harjoituspelit on tahkottu alta pois ja päästään itse asiaan. Vastaan asettuu kova joukkue ja sen hienot fanit täällä jatkoajassa eli ollaan juuri siinä pisteessä mistä jokaisen kauden alkaessa haaveillaan.

Ensimmäisen kierroksen vastuksena Detroit on mielestäni Habsin jälkeen toiseksi vaikein mahdollinen ja viime vuosina joukkue on Wingsejä vastaan hävinnyt reilusti huonolla pelillä ja niukasti hyvällä. Toivottavasti Bruinsin neljän ketjun diesel-peluutus lähtee käyntiin alusta lähtien ja etenkin kolmosen onnistuminen on pärjäämisen kannalta ratkaisevassa asemassa. Ruotsalaisista voi ja todennäköisesti tuleekin x-tekijöitä sarjan voiton kannalta kun Wingsin Nyquistilta ja Bruinsin Söderbergiltä voi odottaa näkevänsä jotain odottamatonta.

Toivottavasti tässä sarjassa lyödä alkutahdit tulevalle rivalrylle ja mikä ettei lyötäisi, minä ainakin toivon että kentällä käytetään kaikki keinot voiton saavuttamiseen. Bruinsille sopii että tuomarilinja muuttuu ja kun kovasta pelistä saadaan sytykkeet + vaikkapa Marchandin tai Kronwallin panoksesta kipinä niin saadaan kunnon roihu aikaan... myös täällä jatkoajassa.

Terveystilanne Bruinsilla parempi ja tässä on maalivahtien vireen ohella se ero jolla Boston tästä parista toivottavasti jatkaa, veikataan että otteluvoitoin 4-3.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Itäisen konferenssin mielenkiintoisin ottelusarja on tämä.

Detroit lytättiin ennen Chicago ottelusarjaa viime vuonnakin roskasarjaan, mutta niin vain antoivat viime vuoden playoffeissa Chicagolle kaikkein kovimman vastuksen, vieden hallitsevat mestarit game sevenin jatkoajalle.

Tässä ottelusarjassa näen jotain samaa. Boston on selkeähkö ennakkosuosikki, mutta Detroitin rutiinia ja voittamisen kulttuuria playoffeissa ei Bostoninkaan tule aliarvioida, sillä muuten tulee noutaja.

Uskon silti Bostonin vievän tämän nimiinsä, mutta vähintään 6 peliä tässä tullaan silti näkemään, enkä ihmettelisi vaikka 7.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Komppaan edellesiä kirjoittajia. Boston olisi varmasti halunnut jonkun muun joukkueen tässä kohtaa vastaansa, kuin Detroitin. Toisaalta, kaikki on voitettava. Tämä sarja voi tarjota kauden suurimman yllätyksen. Detroitilla ei ole paineita, pääsevät nauttimaan peleistä. Bostonin onneksi maalinsuulla seisoo Tuukka Rask.

Veikataan silti Bostonille 4-2 ja sarja ratkeaa kuudennen pelin jatkoajalla.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Tätä paria toivottiin ja se saatiin. Heti kovin mahdollinen vastus ja Detroit lähtee jälleen haastajana. Mitään ei tule ilmaiseksi, mutta lopulta Wings menee 4-3 voitoin jatkoon.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Varmasti huikea sarja tulossa ja tosiaan vähiten olisin itse halunnut juuri ekalle kierrokselle Detroitin ja toiseksi vähiten Columbuksen. Detroitin kiekonhallinta tulee olemaan kryptoniittiä Bostonin painavalle pelille, lisäksi siellä on tosiaan se yks perkele jota ei saada kuriin kirveelläkään.

Detroit ja Philadelphia olivat allekirjoittaneen ihailemia joukkueita vielä jokunen vuosi takaperin ennenkuin törmäsin tähän periksiantamattomaan ja nerokkaasti pelaavaan nallelaumaan jonka matsit tarjoavat parasta viihdettä persoonallisten pelureiden ja aina tapahtumarikkaiden matsien muodossa joten terve kunnioitus vastustajaa kohtaan on paikallaan.
Moni varmasti muistaa kuinka DET tarjosi kovimman vastuksen Chicagolle viime vuoden pleijareissa, jopa tiukemman kuin Duncan Keithiin ja Crawfordiin finaaleissa törmännyt nallelauma.

Molemmilla on valmennus suoraan kräkipäästä ja molemmat varmasti pääsivät Olympialaisissa tutustumaan toistensa systeemeihin paremmin, joten Babcock tietää tasan tarkkaan millainen layer puolustus on tulossa vastaan ja osaa valmistaa joukkueen tulevan haasteen eteen.

Bostonilla tosiaan on tälle kaudelle heittää 4 toimivaa hyökkäysketjua tatamille( 3 ketju ollut aikaisemmin lievä murheenkryyni) lisäksi uudet kaverit osaavat pelata ylivoimaa joten siihenkän ei tarvi turhautua matsien aikana aikaisempien vuosien tapaan;D

Ainoat kysymysmerkit allekirjoittaneelle on mahdolliset loukkaantumiset ja puolustuksen valmius pleijareihin. Viime kaudella Doug Hamilton ei ollut tarpeeksi vahva pelaaja ja Rangers sarjassa hänen puutteet paljastuivat ja taisi joutuakkin sivuun uusien miesten astuessa esiin. Nuorisokaarti on kuitenkin vuoden verran valmiimpi ja mielenkiinnolla odotetaan näkyykö kehitys kentällä. Sen voin kuitenkin luvata ettei Boston jätä ketään kylmäksi ja kaikki annetaan kentällä, fyysistä peliäkin on lupa odottaa joskin epäilen ettei ihan yhtä jäätävän kihelmöivää sarjaa voi saada aikaan kuin viime vuoden Toronto sarjassa jossa yli 100 tilastoitua taklausta taisi tulla matsissa.

Kihelmöivän odottavaan tunnelmaan laitetaan vielä video Detroitin faneille jotka pääsevät tutustumaan torstaina tutuksi tulevaan musiikkiin;D

Boston Bruins - 2014 - We Want the Cup - YouTube
(linkki vie youtubeen)
 

Knoxville87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, TPS
Tästä tulee kyllä idän puolelta mielenkiintoisin sarja. Lännen puolella onkin aika mielenkiintoisia tanssiparia kaikki. Perinteikkäät joukkueet vastassa, mutta tosiaan pleijjareissa aika harvoin kohdanneet. Mukavaa vaihtelua tämäkin. Vie minusta lajia eteenpäin.

Tästä sarjasta voisi muutamia poimintoja kirjoittaa, jotka tulee pelit lopulta ratkaisemaan.

-Selke kaksikon väännöt. (Bergeron vs. Datsyuk.) Ai, että näitäkin on odotettu. Toivottavasti tullaan näkemään hienoa ja rehtiä vääntöä tämän parivaljakon osalta. Näillä kavereilla ei ole onneksi "Selkä-pystyyn-syndroomaa".

-Marchand vs. Abdelkader. Jep, tämäkin tulee olemaan suuressa osassa. Kumpiko pääsee paremmin kaverin ihon alle. Viime keväänä Abby onnistui hyvin kyseisessa roolissa ja sai hommattua parit hyvät jäähyt vastustajalle. Nämäkin kuuluvat pleijjari kiekkoon, mailaa ja hanskaa tulee vihellyksen jälkeen, mutta kuka ne iskut pystyy nielemään.

-#55 vs. #55. (Boychuk vs. Kronwall.) Vastassa siis puolustuspään pelotteet. Kovat wanhanliiton lonkkataklaajat vastassa. Eli kumpi näistä herroista pystyy olemaan pelottavampi, on myös suuressa roolissa. Ei välttämättä kannata turhaa poikittaisliikettä vetämään hyökkäyssinisellä.

Tuossa nuo muutamat parit. Muitakin paljon mielenkiintoisia seurattavia riittää. Tiukat pleijjariväännöt ratkaistaan pienillä marginaaleilla. Mutta luotto on omiin kova, että Punasiivet toistavat viime kevään Anaheim Miraclen ja menevät 4-3 voitoilla jatkoon. Mutta hieno sarja tulossa ja tulemme näkemään varmasti 2-3 overtime-peliä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan hyvin pohjustettu asetelmat tämän sarjan osalta. Vaikea nähdä Red Wingsin menevän jatkoon, kun se Zeta kuitenkin sieltä vielä puuttuu. Se nyt kuitenkin on hieman liian kova tekijä näissä karkeloissa antaa tasoitusta (jos Bruinsilta ei puutu ketään vastaavan tason miestä), kun muutenkin lähdettäisiin altavastaajina sarjaan. Tilannehan voi tietysti sarjan edetessä muuttua.

Bruinsille povaan edelleen kannua, koska tuo kone on vaan tällä hetkellä liigan paras kokonaispaketti. Niin paljon ratkaisee maalivahtipeli, ja verkolla on liigan tämän hetken paras mokke. Iginla on myös ollut melkoisessa vireessä ja mies on ollut läntisessä konferenssissa yksi lähihistorian kovimpia Red Wings -tappajia. Taitaa olla aktiiveista ylivoimaisesti eniten Wingsiä vastaan maaleja tehnyt pelaaja, ja en ylläty jos Iggy jälleen kerran murhaa Detroitin.

Mutta hyvähän se on lähteä tulevaisuuden rivalryä nyt tähän rakentamaan. Nuorille pelaajille playoff-kokemusta lisää ja niinpoispäin. Jotenkin en vaan osaa vihata Bostonia vielä yhtään, kun se on pitkään ollut jonkinlainen Itäisen konfenressin symppissuosikki. Ehkäpä pari hävittyä playoff-sarjaa alkaa sitten nostamaan sitä vitutusta tarvittavalle tasolle. Pittsburghista olisi saanut paljon paremmat kiksit, mutta nyt kävi näin.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Tässähän alkaa päästä jo playoff-fiilikseen videoita katsellessa ja näitä spekulaatioita lukiessa. Hienoin juttu tässä itään siirtymisessä on kyllä se että vastaan tulee Bostoneita eikä Nashvillejä tai Phoenixeja. Mahtava kevät edessä.

Detroitin hyökkäyksellä on mielestäni potentiaalia kyetä tekemään tarvittavat maalit jos Jimmy on parhaimmillaan. Kevät-Muulia odotellessa. Alfredsson on kauden edetessä kadonnut hieman tutkasta, minkälainen historia hänellä on Bruinsia vastaan? Kuitenkin pelannut vuosikausia divisioonakilpailijassa. Toivottavasti ruutia löytyy vielä.

Junnut ovat tietysti kysymysmerkkejä. Nyquistia en laske heihin, oli aivan mahtava jo vuosi sitten playoffeissa ja kaikesta näkee että on tullut huipulle jäädäkseen. Mutta mihin Tatar, Sheahan ja Jurco pystyvät, siihen ratkeaa aika pitkälle Red Wingsin kohtalo jos puolustus ei vuoda kohtalokkaasti. Datsyuk, Legwand, Helm, Abdelkader ja Miller lienevät varmoja tapauksia. Datsyukin koneen odottelen toden teolla käynnistyvän, on parantanut peli peliltä palattuaan.

Yhteenvetona, Bostonin hyökkäyskalusto on nimekkäämpi mutta ei se välttämättä kapea ole Detroitillakaan. Jopa ilman Zetterbergiä, vaikka todella tiukkaa tulee tekemään riittääkö se.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Kiva sivujuoni muuten sarjassa on Smithin veljesten keskinäinen kamppailu. Tulevat pelaamaan monta kulmavääntöä vastakkain. Eikös se tässä mene niinkuin koko sarjassakin; isoveli vie pienempää.

LGRW!
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Hieno o6-sarja tulossa. Bostonilla on näitä sattunut viime vuosille aika monta ensimmäisille kierroksille. 2011 seitsemän peliä Habsiä vastaan, 2013 seitsemän peliä Leafsiä vastaan. Siinä välissä seitsemän pelin sarja - tosin tappiollinen - ensimmäisellä kierroksella Capitalseja vastaan. Nyt en jaksa uskoa, että mennään game 7:ään asti.

Detroit on 90-luvun puolivälistä ollut joukkue, jonka pelityylistä olen pitänyt. Näin haluaisin Leafsinkin pelaavan. Arvostus on vain noussut sen myötä, kun pelityylistä on pyritty pitämään kiinni, vaikka kiekollista kärkiosaamista on poistunut melkoisesti joukkueesta, eivätkä korvaajat ole nimellisesti eivätkä kyllä taidollisestikaan samaa tasoa.

Detroitin etuna on ehdottomasti se, että se saa lähteä sarjaan altavastaajana. Hyvin pitkälti sama tilanne kuin Ducksia vastaan viime keväänä. Se on jo melkoinen saavutus, että kaikkien loukkaantumisten jälkeen pudotuspeliputki sai edelleen jatkoa. Sekin vaihtoehto toki on, että joukkue olisi kylläinen, mutta itse en siihen usko.

Kokonaisuutena Bruins on kuitenkin liian kova jokaisella osa-alueella, jotta Detroitin jatkopaikkaa voisi ennustaa. Parempi maalivahti, parempi puolustus, parempi hyökkäys, leveämpi materiaali, parempi YV jne. Lisäksi Bruinsin pelityyli sopii paremmin pudotuspeleihin, siinä missä Detroitin kiekon kontrollointipelin toteuttaminen pudotuspeleissä on entistäkin vaikeampaa.

Boston saattaa pudotuspelien myöhemmillä kierroksilla maksaa kovaa veroa siitä, että monet sen pelaajat pelasivat pitkälle viime kevääseen sekä talvella Sochissa. Rasitus on ollut melkoinen ainakin avainpelaajilla. Se tuskin näkyy kuitenkaan vielä ensimmäisellä rundilla.

Gustav Nyquist ei ole ihan siinä liekissä enää, missä oli vielä muutama viikko takaperin, mutta hienoa nähdä hänet isossa roolissa pudotuspeleissä. Pientä esimakua saatiin toki jo viime kaudella.

David Krejci on noussut omissa papereissani yhdeksi kovimmista pudotuspelipelaajista viimeisten kausien otteidensa ansiosta. Krejcin ja Datsyukin otteita lienee hieno seurata. Kaksi pelaajaa, jotka ehdottomasti pystyvät ja myös uskaltavat käyttää huippuosaamistaan kauden isoimmissa peleissä. Mukavia poikkeuksia kaikkiin niihin taitopelaajiin, joiden kikat ja temput sekä ennen kaikkea parhaat tehot jäävät runkosarjaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Zetterberg Wingsin harjoituksissa mukana. Alkujaan kai suunnitteli palaavansa vasta toiselle kierrokselle, mutta ehkäpä sittenkin hakee tuntumaa jo Bruinsia vastaan. Toivotaan että ehtii, voi tehdä tiukkaa. Olisi kyllä mukava nähdä Zetterbergin kaltainen legenda pelaamassa Bruinsia vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös