Blues-TPS ke 17.9.

  • 11 790
  • 108

))marko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Avataan tämäkin ketju, kun ei kukaan muu ole vielä ehtinyt.

Olen miettinyt pää punaisena, miten tässä matsissa käy. Positiivisina merkkeinä näen onnistumisen maalinteossa sekä harjoitusmatseissa että Jyppimatsissa. Gardiner sai heti pään auki, ja muukin hyökkäyskalusto näyttää ajankohtaan nähden erittäin hyvältä. Lisäksi Tepsillä on joitakin loukkaantumisia (Lius, Alatalo?).

Epäilyjä aiheuttaa puolustus varsinkin kun Jyväskylästä raportoitiin lukuisia avopaikkoja vastustajalle. Toinen huolestuttava seikka on jäähyjen suuri määrä varsinkin JyP-matsin kolmannessa erässä. Tätä on nähty aiemminkin, ja harvoin siitä on hyvää seurannut pitemmän päälle. Korkeintaan alivoimapelin parantuminen.

Saattaisin veikata 3-1 tai 4-2 tulosta, mutten vielä tiedä kummin päin.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Ans kattoo ny...

Avausottelu on aina vaikea. Tilannetta ei helpota se, että matsi pelataan kutistetussa lootassa. Tepsillä on paljon loukkaantumisia ja muutenkin rakennustyö on vaiheessa Elorannan pelituntuman ollessa vielä väkisinkin vähäinen. Tämä vaikuttaa suoraan ykkösketjun toimintaan.

Jos viime kaudella ei turkulaisilla ollut oikeastaan ykköskenttää lainkaan, on tilanne normalisoitunmaan päin. Liioittelematta voi sanoa ykköskentän suoritukseen kykeneviä viisikoita olevan nyt kaksi. Miten hyvin kone tässä vaiheessa toimii, on sitten ihan toinen juttu. Palikat ovat kuitenkin kohdallaan ja oikean sorttisia.

Kun en ole seurannut Bluesin edesottamuksia, en uskalla mennä sanomaan sen suurempaa veikkausta ottelun lopputuloksesta. Ainakaan vime kautista huonommin on meikäläisittäin vaikea mennä.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Jäälle luistelee 2 kesäterässä olevaa joukkuetta ja TPS:n kokoonpano on vähintäänkin ISO ?. Jahka Tutu-funktio selviää niin voidaan spekuloidan tarkemmin ketjuilla.

Odotuksia tietysti on maan parhaan Alakerran suhteen: Lassila-Vyko-Peltonen-Hulkkonen-Schneider ja mikäli Mikko "Sakun pikkuveli" pelaa ykkösketjussa ainakin kaikki roska mediat muistavat A)mainita varmuuden vuoksi sukulaisuhteen ja B)kytköksen Iso-veljen jalanjälkien seuraamisesta.

Tuskimpa mitään kiekko-elämystä LA-areenalta löytyy, mutta ainakin yritteliäämpi TPS kuin viime kaudella siellä useaan otteeseen nöyryytetty JOUKKIO.

Veikkaus: nihkeä 2-2 tasuri ja yleisö buuaa Kiviharjulle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesilla on voitto alla, mutta se saattoi tulla tietyllä tapaa liiankin helposti. TPS on kuitenkin yksi suurimmista mestarisuosikeista, joten matsia voi pitää todellisena tasonmittauksena. Jos tästä voitto tulee, on se jo todella hyvä suoritus. Se tosin vaatisi Myllyniemeltä (mikäli maalissa pelaa) hiukan toisenlaisia otteita kuin mitä on totuttu näkemään. Jyväskylässä kuulemma pelasi hyvin, mutta tapansa mukaan surffaili taas maalin takana jossain vaiheessa lahjoittaen käytännössä varman maalipaikan JYPille.

Vykoukal on kiva nähdä myös TPS:n paidassa. Jos mies maalin iskee, voinee joutua muutamat taputukset läpäyttämään. Mutta vain muutamat ja vain sen ensimmäisen kerran.
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Rosoh
Veikkaus: nihkeä 2-2 tasuri ja yleisö buuaa Kiviharjulle.

Buuaamisen ohella veikkaan ainakin osan espoolaisista antavan aplodit TPS-pakille #51.

Itsekin veikkaan ottelusta tasaista, tulos 3-3 on mielestäni sopiva arvaus. Arvaus todellakin, sillä Bluesin vire on minulle vielä täysi arvoitus, lauantain JYP-voitto ei välttämättä kerro mitään. Tokihan Blues on kauan aikaa ollut Palloseuralle vaikea vastus ja on sitä varmasti keskiviikkonakin. Palloseuran puolestaan toivon esittävän sellaista mukiinmenevää "tää on vasta avausottelu"-kiekkoa. Ei suuria hienouksia, mutta ei toisaalta toivoisi suuria mokiakaan.

Tasainen vääntö, lopputulos 3-3.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Aijaa, TPS ei ollutkaan tippunut divariin, vaan sillä on matseja sittenkin tällä ylemmällä sarjatasolla!

TPS:n kankeat alut muistetaan, ja muutenkin keppiä puristetaan avauksessa liikaa. Vykoukal pelaa ihan yössä ja vaikka Seikola olisikin mukana, ei se riitä. Blues vie pelin ja Hantta irvistelee lehdistötilaisuudessa Koivulle. Kyllä siinä pari sanaa murteella kuitenkin vaihdetaan, kysellään miten perheet voi ja "guissiä gotobuales?"
 

Bandana

Jäsen
Erittäin mielenkiintoinen ottelu kieltämättä tulossa. Bluesin täytyy käyttää hyväksi se, että tämä on TPS:n kauden avausottelu, ja pistää avauserässä tuulemaan, kun turkulaiset hakevat tuntumaa.
JYP ei pistänyt Bluesin pakkeja kovin koville lauantaina, mutta TPS sen varmasti tekee. Se tässä vähän pelottaakin. Lauantaina torjunut Myllyniemi jatkaa kaiken järjen mukaan maalilla.

Ottelun alla leijuu suuria kysymyksiä...

Millainen on uusi traileri?
Mikä on uusi sisääntulobiisi?
Onko Who let the dogs outista päästy eroon?
Tekeekö Jiri Vykoukal maalin?
Loukkaantuuko Mikko Rauteen viisiri jälleen?

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 
Viimeksi muokattu:

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Sasha

Loukkaantuko Mikko Rauteen viisiri jälleen?

Hehehe, hyvä kuitti! Rauteen visiirihän on tunnetusti hyvin kipuherkkä.

Itse keskitän havainnointikykyni kolmen pelaajan edesottamuksiin. Uusi mies Bruce Gardens, vanha suosikki Jiri Vykoukal ja iki-ihana Jan Caloun ovat tehovalvonnan alaisia.

Ja Espoolaiset hoi: Jirille ei vittuilla, ainakaan tässä ottelussa, vaan annetaan raikuvat aplodit jos mies saa jotakin aikaiseksi.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Sasha
Onko Who let the dogs outista päästy eroon?

Täytyy muuten todeta etten ollut koskaan voinut sietää kyseistä biisiä eikä viime kaudella tekemäni vierailu Espoossa parantanut yhtään asiaa - päinvastoin. Ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttymistä koirat haukkuivat kolmesti ja haukkuminen jatkui vielä neljästi ennen pelin loppua, onneksi en kuullut enää viimeistä kertaa istuessani tukevasti bussin penkillä matkalla Helsingin yöelämään...

Eiköhän äskeisessä ollut tarpeeksi tätä beelsebubin maalaamista, joten siirrytään asiaan.

Nykyisen Tepsin pitäisi olla huomattavasti parempi joukkue kuin viime vuotinen, mittasi sitä sitten millä mittareilla tahansa. Maalivahdit ja puolustus ovat SM-liigan eliittiä, eikä hyökkäyskään ole enää pelkästään Nurmisen varassa. Kauden alun vaikeus on kuitenkin kaikilla tiedossa, eikä J. Koivun systeemeitä ole välttämättä vielä joka jannu sisäistänyt voittoon tarvittavalla tavalla.

Blues sai kesällä hankittu riveihinsä myös kovan luokan vahvistuksen(Kohn), joka saattaa yltää SM-liigan TOP-kymppiin Calounin avustuksella - pelottava tutkapari. Elomon veljekset ovat tunnetusti kaataneet tepsin monesti Espooseen siirtymisensä jälkeen, eivätkä luultavasti jää tässäkään pelissä pisteittä. Suurimmaksi kysymysmerkiksi jää sspoolaisten takalinjat. Puolustus on melko nimetön ja vaikuttaa jopa heikolta eivätkä maalivahditkaan vaikuta kovin vakuuttavilta. Keskiviikkona ollaan viisaampia, mutta veikataan rohkeasti vierasvoittoa 2-4.
 

DieHard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Pelottaa kyllä kieltämättä hieman ja Myllyniemi ei todellakaan ole vakuuttanut allekirjoittanutta, melkein mielummin lähtisin Heinosella liikenteeseen.

Hyökkäyspää menee about tasoihin mutta puolustuksessa Tepsukalla on huomattavasti enemmän kiekollista taitoa. Jirsi varmaan rankaisee entistä seuraansa mutta ehkä se voidaan just ja just antaa anteeksi, loistavasti on kuitenkin Bluesia mies palvellut.

Ottelun suurin kysymysmerkki on Blues Show Girlsien korvaajat, toivottavasti sieltä löytyy vähäpukeisia naisia heilumassa ja toivottavasti vielä uuden maalibiisin tahdissa.
 

Velmot

Jäsen
No just!!

Naurettavaa toi Rauteen pilkkaaminen..Älkääs nyt pojat viittikö rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto!!!! Ja muuten toivottavasti tulee hyvä peli keskiviikkona..Jees!!!!
 

Fedsy91

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Leijonat, Fedorov #91
Oma veikkaukseni on, että Turun pojat tuo kotiin 2 pistettä tuosta matsista. Lukemat ehkä 1-4 tai 1-3. Lassila ei enempää päästä. Ja parjattu Rautee iskee 1-2 voittomaalin.

Onko tuohon matsiin tulossa Turun suunnalta katsojia? Itselläni on jo lippu kyseiseen otteluun. On pakko päästä näkemään kuinka Turun oma poika Jiri pelaa LA-areenalla...
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Kyllähän täältä Turusta on porukkaa tulossa, mutta tuskinpa mitään isompia määriä näin viikolla. Olisihan hyvä, jos kaikki mustavalkoiset olisivat samoilla seuduilla katsomossa.

Itse ottelusta tulee todennäköisesti tiukka. veikkaisin TPS:n 3-5 voittoa, joista viimeinen tyhjään maaliin.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Toivottavasti espoolaiset ystävämme ovat heittäneet ulos moukkamaisen tyypin, joka aikanaan omaksi ilokseen ja fiksumpien ihmetykseksi kirjoitteli typeryyksiä pelikellon alaosassa kulkevaan "librettoon." Kotoisessa ja toimivassa hallissa on muuten todella viihtyisää, kun oluttarjoilukin pelaa kiitettävästi. Ainakin minä odotan paljon Espoon vierailulta.
 
Viimeksi muokattu:

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Jaakko
Kyllähän täältä Turusta on porukkaa tulossa, mutta tuskinpa mitään isompia määriä näin viikolla. Olisihan hyvä, jos kaikki mustavalkoiset olisivat samoilla seuduilla katsomossa.

Ja mikä vielä parempaa, jos jo varanneet osaisivat kertoa missäpäin hallia paikat ovat niin muutkin voivat ostaa samaan katsomoon lippunsa. Itse olen 95% varmuudella peliin tulossa, pitäisi vain tietää mistäpäin katsomoa varata lippu.

*edit* Lisätty tekstiä..
 

Kultamuna

Jäsen
Jiri Vykoukal ei saa minulta yhtään kunnianosoitusta - buuausta korkeintaan.

Blues tarjosi Vykoukalille rahakkaampaa jatkosopimusta, ei kelvannut. Kunnioitus loppui siihen.

Hyvää jatkoa toki hänelle TPS:aan mutta minulta ei aplodeja heru.
Toivottavasti ei keneltäkään muultakaan.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti Kultamuna

Hyvää jatkoa toki hänelle TPS:aan mutta minulta ei aplodeja heru.
Toivottavasti ei keneltäkään muultakaan.
Jos pääsisin paikalle, hakkaisin käteni punaiseksi asti, seisaaltani.

Jiri pelasi pitkän tovin Espoossa, ollen aina fanien suosikki ja muutenkin aivan loistava pelaaja. On täysin normaalia sopimuksen umpeutumisen jälkeen lähteä katsastamaan vähän uusia kuvioita. Varsinkin jos on mahdollisuus siinä uudessa seurassa vaikka menestyä. Tai tienata paremmin.

En todellakaan pysty käsittämään, minkä takia Jirille pitäisi buuata. Niin paljon hän on Bluesin eteen tehnyt vuosien varrella.
 

marzin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Kieltämättä mielenkiintoinen peli luvassa monessakin mielessä. Bluesin pitää käyttää ehdottomasti hyväkseen se seikka, että Tepsillä on kauden eka peli ja se saattaa etenkin alussa näkyä jolloin Bluesin on iskettävä. Todennäköisesti molempien maalin suulla on nuori maalivahti ja tämäkin on mielenkiintoinen seuraamisen kohde, että kumpi vetää pidemmän korren. Uskon Bluesin voittavan maalin tai kahden erolla.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis mitä!

Eikö Blues Show Girlsejä ole enää. Itse asiassa heillä oli erittäin vakuuttava koreografia kotijoukkueen maalatessa.

Kuka päästi koirat ulos - hau - hau hau - hau hau.

Valitettavasti jää "kotipeli" tälläkin kertaa väliin. Onnistuin järjestämään puolivahingossa muuta ohjelmaa.

L
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Jotenkin on sellainen kutina, että TPS vie pelin, ja Eloranta pöllyttä pari kertaa. Tämä siis ihan fiilispohjalta.

Veikkaus 2-6
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Pitkästä aikaa kauden kotiavaus, joka herättää tunteita ja suorastaan pakottaa paikanpäälle. Männä vuosien JYP, Saipa tms. hegemoniapläjäykset eivät ole saaneet paikalle vääntäytymään.

Tepsu on vastustajana sieltä mielenkiintoisimmasta päästä, eikä vähiten #51:n vuoksi. Lisäksi Tepsu on viime vuosina auliisti jättänyt pisteitä Espooseen, mikä on positiivinen seikka. Näitä henkimaailman juttuja.

Bluesin saumat lienevät himpan valmiimmassa paketissa, etenkin ykkösketjun osalta. Joukkue ei muutenkaan ole juuri muuttunut sitten viime kauden, joten pientä etulyöntiasemaa voisi kotijoukkueelle näin kauden alussa povata. Voitto TPS:stä toisi hyvää nostetta heti kauden alkuun.

Gardiner ottaa vastuuta ja voittaa pelin lähes yksinään tehoilla 1+1 ja minuuteilla 2x2. Kalto säestää alivoimabörsällä (terveisiä Jutille).
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti lucas
Bluesin saumat lienevät himpan valmiimmassa paketissa, etenkin ykkösketjun osalta. Joukkue ei muutenkaan ole juuri muuttunut sitten viime kauden, joten pientä etulyöntiasemaa voisi kotijoukkueelle näin kauden alussa povata.

TPS on pelannut vajaan 20 pelin harjoituskauden, joten eiköhän täällä valmiina olla. Kokonaispelaaminen heittelee vielä matsien ja erien välillä mutta edellä viime kautta ollaan jo nyt. Blöösin sauma on voittaa matsi kolmos-nelosketjutasolla, jossa TPS on tällä hetkellä haavoittuvainen lukuisten loukkaantumisten ja armeijareissujen vuoksi. Varokaa kuitenkin uutta kolossaalista kolmossentteriämme.
 

Virén

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montréal Canadiens
Jaahas. Wannabee Stadi vs. Rantaruattalaiset osa 1/8. Nautitaan vielä kun on ensimmäinen tälläkaudella ja toivotaan tilannerikasta peliä (kauden alussa tödennäköistä). Blues jo yhden pelin (voitto !) enemmän pelanneena lähtee ehkä vähemmin puristaen mailaa, kuin kauden avaava TPS. TPS on kuitenkin pelannut runsaasti harjoituspelejä, joten yksittäsellä tasolla ollaan suht valmiita. Se miten paletti pelaa yhteen jää nähtäväksi.

Erot kauden alussa marginaalisen pieniä, joten paljon jää maalivahtien varaan. Lassila jokseenkin parempi ja pelannee pelin muuten kankealle Tepsille. Maaleja tulee kuitenkin vähintään puolenkymmentä yhteensä. Tässä näkemykseni, toivotaan parasta, pelätään pahinta.
 

Fedsy91

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Leijonat, Fedorov #91
Viestin lähetti timppa
Ja mikä vielä parempaa, jos jo varanneet osaisivat kertoa missäpäin hallia paikat ovat niin muutkin voivat ostaa samaan katsomoon lippunsa. Itse olen 95% varmuudella peliin tulossa, pitäisi vain tietää mistäpäin katsomoa varata lippu.

Itselläni on lahjuslippu alakatsomoon vaihtoaitioiden taakse, hyvät paikat ainakin joskin hiki haisee. Kai siitäkin selviää hengissä. En tiedä mistäpäin hallia herroilla Oloneuvos, Jaakko & co. omaavat lipun. Siellä on todennäköisesti enemmän Tepsin miehiä kuin minun yhden miehen orkesterissa...toivotaan nyt silti, että saadaan vähän meteliä aikaiseksi!
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Viestin lähetti Pressiboxi
Varokaa kuitenkin uutta kolossaalista kolmossentteriämme.

Anteeksi ketä....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös