Blues-TPS 4.10

  • 3 756
  • 57

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ai että oli ansaittu voitto.
Peli on piristynyt selvästi, vaikka Hannes on ollut vasta yhden päivän tiimissä.

Jan Caloun, man of the match, voisin näin sanoa.
Uskomattomat syötöt molempiin maaleihin.

Ei tästä enempää.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Espoo Blues

Onneksi olkoon voitosta,vaikka synnytys olikin vaikea niin jostain se on aloitettava.Suunta selkeesti ylöspäin.....Toivottavasti!!!!!
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Loistavaa peliä

No nyt sitä löytyi, liikettä ja taistelua. Ainakin siltä se katsomoon näytti. Todella hyvää ja vauhdikasta peliä. TPS oli aivan totaalisesti jyrän alla koko ottelun ajan. Muutaman kerran se sai mylläkän Blues-päätyyn lähinnä ottelun loppupuolella, ja pahoja paikkoja saikin, mutta Myllys torjui hienosti. Ensimmäinen maali meni Jamolle kyllä todella helposti. Ranneveto Holmkvistilta lähes siniviivalta ja sinne meni.

Lehterä pelasi ihan hyvän matsin. Teki maalin melko onnekkaasti kun veto epäonnistui, mutta hyvä oli paikkakin. Ainakin kaksi kertaa Lehterällä ole unelmapaikka lisätä johtoa mutta ei sitten mikään enää onnistunut. Hyviä paikkoja oli muutenkin, mutta maaliviivaa tai tolppaa lähemmäksi ei päästy. Kaiken järjen mukaan pelin olisi pitänyt ratketa jo varsinaisella peliajalla Bluesille.

Caloun oli kovalla pelipäällä, maagiset syötöt noihin maaleihin, varsinkin tuohon jatkoaikaosumaan. Uskomaton veivi ja sitten syöttö...huikeaa. Miehellä oli muutenkin muutama loistava paikka ja yritystä oli...vähän epäonnea maalitilanteissa. Tänään nähtiin kyllä parasta Calounia pitkään aikaan. Jos tämä jatkuu niin huhhuh!

Puolustus pelasi kohtalaisen pelin, joskin Määtällä oli useaan otteeseen vaikeuksia. Pelissä oli vauhtia vaikka muille jakaa, ja muutama maukas niittikin nähtiin Vykoukalin, Virtasen, Hirvosen ja Kalton suorittamana. Juuri niin pitääkin.

Tästä on todella hyvä jatkaa. Tuskin on Kapasella paljon kritisoitavaa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Jäminki (#5) pelasi myös hienosti ja sai vastuuta koko ajan. Myös Jämsäseltä tutunlaista peliä.

Tästä on hyvä jatkaa.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Janne Calonen

Tiukka matsi, vaikka Blues kyllä painoikin päälle. Tepsillä 4-5 vaarallista pyöritystä, mm. noin 2 min ennen pelin loppua. Muuteen selkeästi Bluesin peli. Viimeistely taas ontui. Hurmeella taas 2 paikkaa. Lehterällä hyvä zemppia samoin Hirvosilla. Caloun pelaa melkein liian hienoa peliä, muut ei aina ole valmiina tai mukana.

Edelleen aikamoista mailanpuristusta, mm. Seva aika surkea, syöttö ei lähde millään, Zelanka varmasti turhautuu jos ei saa kunnon ketjukavereita, se hakee kokoajan paikkaa mutta kun ei saa kiekko niin minkäs teet.

Kokonaisuutena kuitenkin aika liikkuvaa ja yritteliästä peliä ja selvästi iloisempaa, mutta edelleen uskallusta haastaa / syöttää puuttuu.

Vykoukal ei uskalla laukoa, tänään 2-3 hyvää mestaa ja äijä siirtää kiekkoa... ei, ei, ja hakee liikaa syötöillään Calounia, välillä voisi vetää.

Jatkoaika sääntö on pehmeä, ei tartte enää stressata, toisaalta ikävää, mutta tavallaan mukavaa. Siinä on sellainen pikkupeli, jossa voi tosiaan yrittää saada täydet pisteet.

Turek ja Virkkunen Zelenkan rinnalle, niillä peli kulki, Seva kolmoseen.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Loistavaa peliä

Viestin lähetti Cannibal
Ensimmäinen maali meni Jamolle kyllä todella helposti. Ranneveto Holmkvistilta lähes siniviivalta ja sinne meni.

Tuli tuosta vedosta mieleen vuosi -95 ja MM-finaali...

Mielestäni pakisto Vykoa lukuunottamatta ei paljoakaan positiivisuutta osoittaneet. Virtasen "paukku" olis saanut osua, siinä olis kaveri kyllä tosissaan keräilly legoja jäänpinnasta. Tuota yritystä lukuunottamatta pakisto oli taas niin pehmyttä poikaa omassa päässä, että kyllä ne muutamat Nurmisen veivit maalin takaa oli tosi kauheeta katottavaa. Määttäkin on kuin varjo viime kaudesta, kauheita hasseja aivan jatkuvasti; niin omassa päässä, kuin keskialueellakin. Viime kaudella olisin voinut mennä melkein vannomaan, että määttä lyö itsensä tälläkaudella aina (aikuisten) maajoukkueeseen asti. Ei intti vaan voi noin paljon häiritä?! Hoitakaa muut, se Hedbergin haukkuminen.

2 pistettä!!! Maistui kyllä aika per*eleen hyvältä. Ai-ai-ai-ai
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Re: Loistavaa peliä

Viestin lähetti Cannibal
No nyt sitä löytyi, liikettä ja taistelua. Ainakin siltä se katsomoon näytti. Todella hyvää ja vauhdikasta peliä. TPS oli aivan totaalisesti jyrän alla koko ottelun ajan. Muutaman kerran se sai mylläkän Blues-päätyyn lähinnä ottelun loppupuolella, ja pahoja paikkoja saikin, mutta Myllys torjui hienosti. Ensimmäinen maali meni Jamolle kyllä todella helposti. Ranneveto Holmkvistilta lähes siniviivalta ja sinne meni.

Uskallan vedota kyllä tilastojen valossa siihen, että kolmannessa erässä TPS oli niskan päällä aika selvästikin. Torjuntoja Myllyksellä kolminkertainen määrä Norrenaan verrattuna. Voihan tietenkin olla mahdollista, että Blues ei vain halunnut ampua ;)

No joo, oli kyllä kaksi ekaa erää todella huonoa peliä TPS:ltä. Erityisesti harmittaa se, että kaksi puolustuksen nukahdusta maksoi kaksi maalia. Ei Lehterääkään saa maalin eteen vapaasti päästää heilumaan, eikä Krykovin tasoista pelaajaa nyt ainakaan tyhjän maalin nurkalle hillumaan. Ihme touhua.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oli kyllä hyvä peli. Ja VOITTO! Vielä kun TPS olisi hävinnyt eikä pelannut tasan tämän säännön myötä.. ;) Nojoo, toinen voitti ja toinen pelasi tasan, näinhän se menee. Tärkeintä, että me saimme pisteet tällä kertaa.

Blues vei kyllä tällä kertaa TPS:ää kuin litran mittaa. Kolmannen erän ensimmäisten kymmenen minuutin aikana TPS keskittyi lähinnä pitkien heittelyyn, mutta kuten Cannibal tuossa totesi, tilanteita saatuaan ne kyllä olivatkin pahoja. Tehotonta oli vieläkin peli, mutta toivottavasti se nyt pikkuhiljaa aukeaisi.

Lehterä oli ykkösessä yllättävänkin hyvä, ja kakkoseen/kolmoseen siirretty Zelenka pelasi mielestäni paremmin kuin pitkään aikaan vaikkei maalia tehnytkään, veti hanakasti ja ennenkaikkea taisteli. Caloun oli aivan maaginen, paras peli häneltä ehdottomasti tällä kaudella. Myllys oli myös loistavassa vedossa, tosin TPS:n ainokainen olisi kyllä ollut kiinniotettavissa. Sen Jamo ehkä imaisi, mutta muuten tulikin sellaisia torjuntoja, että (lähes legendaarisesti;)) oksat pois... :P

Hurme tuhlasi tuttuun tapaansa pari paikkaa, mutta muuten pelasi erinomaisesti hänkin. Jämsänen viiletti kaukalossa kuin viimeistä päivää ja pakeista eritoten Gustaffson paransi todella paljon. Hänkin pelasi parhaan pelinsä tällä kaudella näkemistäni. Määttä on edelleen aikalailla yössä, johtuisiko sitten armeijasta tai mistä lie, mutta viime kauden otteita ei ole Tero vielä lähelläkään.

Jokatapauksessa, hyvä peli, ja tärkeeäkin tärkeämmät 2 pistettä. Lauantai kertoo paljon, mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee.


P.s. Niin numero 5 kotijoukkueelta oli sitten ilmeisesti Jäminki? Otteluohjelma väitti häntä Viitaseksi mutta mielestäni kuuluttaja sanoi Jäminki.. Ihan hyvin pelasi.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Täytyy vielä todeta, että harvoin näkee yhtä hienoa jatkoaikamaalia kuin tänään.

#5 oli todella Jäminki. Ihmetyttää, että pelipaitoja ei näytä olevan kuitenkaan tarpeeksi. Olisi voinut Jämingille antaa saman numeron 36 kuin harkkapeleissäkin. Ei siis Viitasen vitosta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vielä lisäystä..

Niin, mielestäni Turek oli suorastaan surkea. Niin halutonta peliä, ettei ole tosikaan. Jos joku parempi saadaan tilalle, siitä vaan. Zibin tilallehan nyt ilmeisesti tulee se Murphy, tulisikos sitten se Prjakhinin puhuma Detroitin äijä Turekin paikalle, jos soppariin nimensä rustaa.. Zelenka, Caloun ja Vykoukal ovat kyllä kaikki erinomaisia vahvistuksia.
 

Vekman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
TPS oli kyllä täydellinen vastaantulija tänään, ensimmäisen erän alkua ja kolmannen loppua lukuunottamatta.

Bluesin ykkönen oli vaarallisen tuntuinen koko ajan, Vykoukal pelasi taas upeasti. Caloun-Krykov vauhtiin päästessään paha.

Olisi muuten peli saattanut olla erilainen, jos Tepsi olisi onnistunut uudelleen johtaessaan 1-0. Oliko nyt Alatalo kun tuhlasi tuhannen taalan paikan, tai sitten Myllys pelasti.

Joka tapauksessa, Tepsi pelasi laiskasti, ja Blues otti valmentajanvaihdoksen jälkeisen tilastovoiton (?). Vasta pelit tästä eteenpäin kertovat joukkueen oikean tilanteen.
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mailan puristusta

Hurme ja Seva jähmettyi 2-1 hyökkäys tilanteessa,uskomatonta paskuutta.

Calounilla epäonnistui noin 6 maalipaikkaa,kiekko tarttui ja lepatti
mailassa,uskomattoman huono tuuri.

Turekin pelin perusteella voi sanoa että äijä taitaa olla tietoinen
lähtöpassistaan.

Hieno sääntö tämä jatko ajan piste, pelin jäädytys puheet voi lopettaa,hienoa viihdettä.

Täytyy kai lähteä katsomaan tampereen peli.:D
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Prjakhin

Seva ja Hurme eivät jäätyneet siinä tilanteessa. Hurme kyttäsi syöttöä aivan oikein, ja Seva piti kiekkoa ehkä vähän liian kauan. Oli selvästi päättänyt syöttää. Kun TPS:n pelaaja heittäytyi todella hyvin eteen, peittäen myös maalin, ei Sevalle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kuljettaa kiekkoa eteenpäin. Hän oli kuitenkin niin lähellä TPS:n pakkia, ettei olisi saanut nostettua yli eikä oisi ollut mitään järkeä laukoa päin maassa makaavaa pelaajaa.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Re: Ykkönen muuttunut taas!

Viestin lähetti Woland


Mitä ihmettä Tertsi siellä tekee?Hyvä,ellei erittäin hyvä pelaaja kolmoskentässä, mutta että ykkösessä...:confused:

Toivotaan että herra vastaa luottamukseen.

Kyllä pelasi Lehterä hyvän pelin, välillä alimpana pelaajana auttamassa puolustusta. Juuri tommosta näkymätöntä peliä mikä ei näy tilastoissa jonne Terokin onneksi tänään pääsi.
Ihme tempun Kapanen teki, aika lailla vapautuneemmalta bluesin peli näytti. Kun vielä rupeaa kiekot pomppimaan sopivasti voi jo odottaakin jotain.

Bluesista silmään pisti positiivisessa mielessä koko ykkönen vaikka paikkoja olisi ollut vaikka kuinka moneen maaliin. Nro 5 hieman aikaa kattelin että mitä ihmettä, onko Viitasesta tehty hyökkääjä. Pisto, perusvarmaa peliä ja miehet seinälle omassa päässä. Myllys, jälleen Espoon tuki ja turva vaikka ensimmäinen maali upposi hieman liian helposti eikä edes lähtenyt tummasta ympyrästä.
Negatiivisessa mielessä Hurme, miten ihmeessä on voinut tehdä joskus 22 maalia kun nyt ei saa mistään sisään, Määttä, kolmannen lopussa katsomosta huudettu "mee Määttä jo vaihtoon" kuvaa aika paljon, ei uskoisi huippulupaukseksi. Turek, ei näkynyt ei ollenkaan joten tuskin jatkaa kauaa Espoossa.

En kyllä muista koska TurunPitkäkiekkoSeura olisi pelannut noin heikosti, ruosteranne Nurmistakaan ei tunnistanut kuin nimestä selässä. Norrena kyllä pelasi hyvin ja torjui tepsille pisteen, kolmannen lopussa meinasi hörpätä kunnolla mutta tippui onnekseen kiekon päälle.

Onneksi Espoolla on jo uusi valmentaja, Summanen meinaan käveli vastaan hallilla. Kohta olisi jostain saanut varmaan lukea "Summanen tulossa bluesiin, nähty hallilla". Taitaa tulla narreille halppo voitto mikäli tepsi jatkaa samalla linjalla.
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Prjakhin

Viestin lähetti juhaht
Seva ja Hurme eivät jäätyneet siinä tilanteessa. Hurme kyttäsi syöttöä aivan oikein, ja Seva piti kiekkoa ehkä vähän liian kauan. Oli selvästi päättänyt syöttää. Kun TPS:n pelaaja heittäytyi todella hyvin eteen, peittäen myös maalin, ei Sevalle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kuljettaa kiekkoa eteenpäin. Hän oli kuitenkin niin lähellä TPS:n pakkia, ettei olisi saanut nostettua yli eikä oisi ollut mitään järkeä laukoa päin maassa makaavaa pelaajaa.

Niin siis toisin sanoen jähmettyi tilanteessa eikä lähtenyt vetoa edes maalia kohti.:D

Vai onko edellä mainitulle tilanteen ryssimiselle jokin toinen
termi?
 

Woland

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Suomen maajoukkue
En ollut pelissä,mutta kyllä maistuu voitto makealle.Olen todella onnellinen Kapasen puolesta,varmasti vapauttavaa saada voitto heti ensimmäisestä pelistä.Ei olisi ollenkaan kivaa lähteä Tampereelle tappio niskassa.

Kapanen sanoi haastattelussa pelihuumorin löytymisen olleen suuri askel eteenpäin muihin peleihin verrattuna.Hieno juttu, sen puuttuminen on ollut Bluesin pahin ongelma alkukaudella.Jos homma jatkuu samaan malliin,niin viimeistelynkin on väistämättä rentouduttava.Tällaiset voitot varmasti osaltaan luovat hyvää fiilistä ja rentoutta joukkueen keskuudessa.


Ps.Näin muuten Tuomen ensimmäistä kertaa tv-haastattelussa Hockey Nightissa. Mies vaikutti yllättävän fiksulta ja rennolta kaverilta.Heikkouttani menin jopa sympatisoimaan miestä,oli jotenkin säälittävän oloinen, teennäisyyttä vai ei,tiedä häntä.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kärsivällisyyttä tarvitaan vielä

Espoo hallitsi peliä, mutta paljon on vielä parantamisen varaa. Maalinteko on edelleen tuskaa, eikä kaikki ketjut vielä esittäneet lähellekään parastaan. Voitto tuli ja kaksi pistettä ja siinä kaikki. Caloun ratkaisi pelin, eli teki juuri sen mitä varten hänet on hankittukin.

Ei kannata kuitenkaan odotella liikoja, sillä moni pelaaja oli tänäänkin vielä kuutamolla. Toivottavasti alkaisi pikkuhiljaa umpisolmu aueta, sillä vasta sitten Bluesista tulee todella vaarallinen joukkue kenelle tahansa. Hyvä startti kuitenkin.
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kapasen tyyli miellytti

Etenkin ylivoimalla sieltä löytyi Caloun-Vyko-Vallu-Hire-Tertsi

Eli haettiin erikoiskenttää ylivoimiin,hienoa valmennustyöskentelyä
tätä Tuomelta puuttui.:D
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Re: Kärsivällisyyttä tarvitaan vielä

Viestin lähetti Hartza
Espoo hallitsi peliä, mutta paljon on vielä parantamisen varaa. Maalinteko on edelleen tuskaa, eikä kaikki ketjut vielä esittäneet lähellekään parastaan. Voitto tuli ja kaksi pistettä ja siinä kaikki. Caloun ratkaisi pelin, eli teki juuri sen mitä varten hänet on hankittukin.

Ei kannata kuitenkaan odotella liikoja, sillä moni pelaaja oli tänäänkin vielä kuutamolla. Toivottavasti alkaisi pikkuhiljaa umpisolmu aueta, sillä vasta sitten Bluesista tulee todella vaarallinen joukkue kenelle tahansa. Hyvä startti kuitenkin.


Tottakai, matka on vielä pitkä... mutta alku lupaava. Toki pilvilinnoja turha rakennella, varmasti takaiskujakin tulee.

MUTTA: Blues pelasi hienon ottelun, todellinen taisteluvoitto. Jatkoaikavoitto varmasti aukaisi monen kaverin henkisiä umpisolmuja, näkivät että työ tekijänsä lopultakin palkitsee. Viimeistelyyn vielä hiukan rentoutta (ja hitunen onnea), niin ottelu olisi ollut helpompikin voittaa. TPS selkeästi vielä raakile... nuorilla kavereilla kovaa koulua, mutta kyllä sekin varmaan alkaa tuottaa hedelmää. Nurmisen Kaitsulla ilmeisesti todella huono päivä, kaveri oli kuin haamu vanhasta.

Myllys oli erittäin hyvä, ja jos toi jatkoaikamaali ei kuvastanut sellaista rentoutumista, niin mikä sitten... sehän oli suoraan kuin jostain sählyn pihapelistä... kaverit uskalsivat käyttää henkilökohtaisia taitoja ilman epäonnistumisen suurta peikkoa... toivottavasti ilmiö on tarttuva! :D

Tästä on taas paljon kivempi lähteä Tampereelle lauantaina!
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Re: Kuka oli numero #10?

Viestin lähetti Prjakhin
Harkkapaita päällä ennen peliä.

Cory Murphy?

Sama pelaaja kuin kaikissa aikaisemmissakin liigapeleissä, Matti Kuusisto.
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikille vaan tiedoksi että blues EI voittanut eilistä matsia tepsiä vastaan. urpoVaaran mukaan se päättyi tasan ja blues vaan sitten sai lisäpisteen jatkoajalla.
Tämä tarina on tosi...
 

ribis

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues
Viestin lähetti Mad E
Kaikille vaan tiedoksi että blues EI voittanut eilistä matsia tepsiä vastaan. urpoVaaran mukaan se päättyi tasan ja blues vaan sitten sai lisäpisteen jatkoajalla.
Tämä tarina on tosi...

2-1

kyllä olen sitä mielen että tuo uusi pisteiden jako on suunta huonompaan. Blues hävisi SaiPalle jatkoajalla ja voitti nyt TPS jatkoilla, molempien pelien jälkeen sääntö tuntunut yhtä typerältä.

Varsinaisen peliajan voitolla pitäis saada 3 pistettä mikäli tällänen "piste kaikille ettei tuu kellekään pahamieli" -sääntö tarvitaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Olin...

...katsomassa, kun asun siinä nurkilla...

huomoita:

- Jan C ei tuntunut enää vetävän 30 kg kivirekeä perässään. Maalinteko tökki vieläkin. Laukaukset ihme huteja. Menossa hyvään suuntaan.

- ylivoimakenttä, jossa 4 hyökkääjää hyvä oivallus Kapaselta (Vykoukal; Caloun, Krykov, Lehterä ja Hirvonen maalin edessä hakattavana)

- Myllys hyvä, nukkui ainokaisessa, mutta torjui muutamat tepsin vaaralliset lähentelyt

- koko jengissä selvästi virtaa lisää

- puolustukseen tarvittaisiin yksi tukipilari lisää (Cory Murphy ???)

- Hurme-Seva-Zelenka-ketjun pitäisi parantaa vielä paljon
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös