Biljardi & snooker

  • 822 680
  • 5 998

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Selby on antitank kone joka pysäyttää kovat breakbilderit.

Joo arvattavissa oli tämän peli voittaja. Täältä helppo heitellä, mut oiskohan Binghamin kannattanu kokeilla suorempaa yhden vallin kautta osumaa siihen vihreään kohtalonpalloon, ja sen verran napakasti, että vihreä lähtenyt vastapäätyyn. Tuskin pelattavaks olis jääny, kun osunut kuitenkin vasempaan valliin matkalla.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Itse toivon Selbyn mestaruutta, tuo Selbyn kokonaisvaltainen peli on taidetta. Kaikki tuntee hänen safetypelin taidot ja taisteluasenteen, mutta ihmeen vähän puhutaan ja arvostetaan Markun break building taitoja ja onhan tuo aivan kärkipäätä tuossakin. Sanoisin, että Selby olisi mestari jos finaalissa olisi vastassa kuka tahansa muu kuin Murphy, mutta nyt kun vastakkain on nämä lähes bestikset niin kaikkea voi tapahtua ja myös Selby jännittänee normaalia enemmän.

Tuolle himouskovainen Murphylle en vain henkilökohtaisesti pysty mitään hyvää toivoa, typerä mielipide kyllä, mutta nämä on näitä. Selbyn isoin miinus onkin, että on Shaunin hyvä ystävä. Hienoa peliä Murphy kuitenkin turneessa esittänyt, siltä ei pääse mihinkään.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

TAOM taas perinteisesti otsikoissa MM-kisojen aikaan. Dingin vanavedessä isojen rahojen äärelle?

Kiinassa riittää markkinaa, taisi jossain lukea, että aktiivisia pelaajia on yli 100 miljoonaa.

Jopa Higgins siirtyi tosiaan TAOM:n leiriin, sitä en olisi uskonut. Ronnie ja Trump tähdistä ainoat, ketkä pelaavat muulla liidulla.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selbyllä on siis vyöllä 3 maailmanmestaruutta, Murphylla 1. Murphykin on tosin ollut kolmesti MM-finaalissa, mestaruus on kaukaa vuodelta 2005, kun Matthew Stevens kaatui finaalissa 18-16.

Herrojen edellisiin finaaleihin ja nykyvireeseen pohjautuen voi odottaa tasaista ottelua. Mielenkiintoista nähdä, lähteekö Selby jäädyttämään Murphyn pussituspeliä. Kyrenia vastaan ratkaisevassa jaksossa Murphy teki jokaisesta kaverin virheestä isot breikit.

Tuomarin puolestaan toivon puuttuvan heti, jos Selby alkaa viivyttelemään liiaksi.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Selby on antitank kone joka pysäyttää kovat breakbilderit.
Ja samalla kun osaa hyydyttää lähes jokaisen vastustajan, niin on itsekin häikäisevä breakbuilder. Viimeisen kymmenen kauden ajalta edellä satasissa vain Trump ja Robertson. Tälläkin kaudella neljäntenä listalla, kun Trumpin ja Robertsonin lisäksi on Kyren Wilson saanut kiven hallintaan.

Murphy selkeästi saa voimaa yleisöstä, hienoa että yleisö on paikalla pitämässä meteliä. Myöskin Murphyn itseluottamus ja pelaaminen on sellaisella tasolla, että Selbyn seiftin pitää olla ihan parasta a-luokkaa. Sama kyllä pätee Selbyynkin.
Välierissä molemmat nostivat tasoaan pelien edetessä. Finaalissa pelaavat kiistatta kaksi päivän parhaalla kunnolla ja kestävyydellä pelaavaa pelaajaa ja katsojien ei kannata jättää erääkään väliin.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
0-2 Murphy
Kyllä tässä ollaan tämän maajussin takana
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täysi tupa Cruciblessa, eturivin paikalla näyttää istuskelevan snooker-faneille tuttu kaveri, joka normaalisti seuraa samalla paikalla MM-kisojen jokaisen session. Samalla myös jonkin puhelin soi. Kuin paluu arkeen ja tuohan yleisö kiistatta otteluun oman mausteensa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tauko tuli Murphylle kreivin aikaan, Selby vei session tylysti 7-2 ja johtaa nyt 10-7.

3. jakso on Shaunille erittäin tärkeä, vähintään tasuri pitäisi saada, mieluiten voitto.

Joka tapauksessa Selby on nyt jo selvä suosikki voittamaan 4. maailmanmestaruus, Mark nousisi tuolla Higginsin rinnalle mestaruuksien määrässä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kannattais varmaan luottaa enempi tilastoihin kuin omiin silmiin, mutta tuntu iltasessiossa Selbyllä uppoavan tasasen varmasti kaikki hieman vaikeammatkin taitot pienestä kulmasta, kyyditykset ym. hieman peruspelistä eroavat suoritukset. Suoritustarkkuus, rentous ja valkosen hallinta oli korkeaa tasoa.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Selby on mielestäni ollut se ärsyttävä pelien jarruttaja mutta ansaitsee asemansa snookerin huipulla. Ei pelkällä passailulla kaiveta neljättä maailmanmestaruutta. Vai tuleeko...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Se on vastustajien heikkoutta, jos eivät osaa pelata hidasta pelaajaa vastaan. Ja tässä tapauksessa se hidas pelaajan on vielä aivan tajuttoman taitava safety-pelaaja. Pakko tuota taitoa on arvostaa. Valkoisen kontrolli on jotain kosmisen ja fantastisen välissä parhaimmillaan. Ja kun toi on parhaimmillaan näissä isoissa kisoissa, niin ihan ansaittuja mestaruuksia on kohta neljä kappaletta. Ei ne kaikki ole tulleet sillä, että vastustaja on vaan nukahtanut. Katsojien nukahtamisella ei ole niin väliä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Selby on Snookerin Jukka Rautakorpi?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tänä vuonna finaaliottelu on sananmukaisesti snookeria. Ratkaisut menevätmelkein koko ajan väripalloille eikä todellakaan nähdä vuorottelevaa century-tehtailua.
 

T-aika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä finaalista tulikin ylivoimaisesti tylsin, jonka olen elämäni aikana nähnyt. 30 freimiä ja vain neljä satasta tähän mennessä, joista kaksi viimeisimpiin freimeihin. Tästä on pitänyt huolen historian tylsin pelaaja Selby. Hän on puuduttanut niin Murphyn pelin kuin valtaosan katsojistakin. Selbyn kannattajat toki ovat mielissään, mutta suuri snookeryleisö on suorastaan raivoissaan tästä pelityylistä. Siitä osoituksena buuakset miehen astuessa areenalle sekä sosiaalisen median toinen toistaan kriittisemmät kommentit. Lopulta tässäkin pelataan vain ja ainoastaan voitosta ja puolen miljoonan palkintopotista, joten kaikki kunnia Selbylle - tämä taktiikka näyttää purevan ja on tuottamassa voittoa. Snookerille tämä on kuitenkin suuri tappio, sillä Selbyn negatiivinen ja ylivarmisteleva pelityyli ei kiinnosta juuri ketään muuta kuin hänen kannattajiaan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Jos lajin tulevaisuus huipputasolla on Selbyn pelityyli, niin luulen kiinalaisten ottavan tästä kopin...
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Vähän hoippui katkaisufreimissä Selbyn päällevedot mutta hermo piti ja seivasi tilanteet.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hienot MM-kisat ja mukava, kun yleisöä on taas paikalla. Tulee otteluihin aivan erilainen fiilis. Kyllä siinä jännitys tarttui myös Selbyyn, mutta Mark puristi voittoon. Tuo 7-2 mennyt toinen sessio oli ottelun kannalta aika ratkaiseva, Murphy ei saanut eroa enää kirittyä kiinni. Minusta silti hyvä ja jännittävä finaali.

Selbystä voi olla montaa mieltä, mutta tulosta tulee ja 4xMM ja 500 000 puntaa taskuun. Tuskin Markia haittaa, jos katsomossa hieman buuataan. Selbyllä on kuitenkin iso joukko myös kannattajia ja kyllä tuo asenne ja voitontahto on rautaista.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Hieman takelteli Selby päästyään 17-13 johtoon ja semisti puristi mailaa. Droppas pitkien osumaprosentit.

Noin muutoin, vakuuttavaa jälkeä. Peruspeli, pitkät, päällevedot, safety. Tuo parjattu hidastelu nosti päätään pari kertaa, mutta finaali-panoksin sen ymmärtää.

37-vuotias Jester palaa Cruciblen hallitsijaksi ja 4/8 viimeisintä Kannua. On se kova.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ansaittu voitto Selbylle. Vaikka hänen peliään onkin usein todella puuduttavaa katsella, ei hänen taitojaan käy kieltäminen. Aina ei voi finaaleissa olla tarjolla vanhan liiton herkkua tyyliin Williams-O’Sullivan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
En tiedä missä tynnyrissä olen elänyt, kun en ole tajunnut Selbyn olevan näin epäsuosittu. Onhan tuo tuollaista semihidasta, mutta ei mitään verrattuna pahimpiin hidastelijoihin. Varmasti hitain neljän tittelin pelaaja kuitenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös